Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TBTPumpa

Avengers 4 Endgame spoilerek tartalmaz, úgyhogy csak óvatosan! Russó testvérek valószínűleg emiatt oldották fel az Endgame spoilereket a mai nappal.

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Zephyr Retiring
Kösz az ajánlót. <#worship>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Kmarha
What Happened to Monday
Hét Nővér

Egy érdekesnek ígérkező jövőkép, valószerűtlen világrenddel és még kevésbé hihető konfliktus helyzettel. Annyit a magyar cím is elárul, hogy hét nővér körül zajlik a történet. Egy olyan jövőben járunk, ahol a túlnépesedés kétségbeesett rend szabályozást követel meg világ szerte. Egy családnak, törvényileg, csak egy gyermeke lehet, a testvérek lefagyasztásra kerülnek. Egy ilyen világba születik bele hét nővér, kik apjuk segítsége révén, egy közös személy azonosság mögé bújva élik le életüket úgy, hogy mindegyik a hétnek csak egy, a nevének megegyező napján hagyhatja el a házat, felöltve a közös álcát, melyen nővéreivel osztozkodik. Csak hogy egy nap, egyikőjük nem tér haza.

A sci-fi vagy dísztópia stílus elégé a háttérben marad, ez inkább egy kisebb költségvetésű, de annál korrektebb akció jelenetekkel és kamera kezeléssel rendelkező, végi szórakoztató B kategóriás akció film. Keveset ül le, a története sem merül szociológiai-filozofikus mélységekbe. A kötelezően kitalálható csavarra még lép egy meglepőt és meghatót, a lezárása pedig nagyjából az amire a film felétől kezdve számítunk. Ettől függetlenül, vagy inkább ezek mellett is, nem lehet kifogásom, nem bántam meg ezt a két órát.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.05.04. 18:30:45

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Jim Morrison
Cold Pursuit

Azt hittem szokásos Liam film, kis esti filmnek jó lesz. Kellemeset csalódtam, jól szórakoztam rajta.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A humor jól állt neki, kicsit Fargo-s lett

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Zephyr Retiring
Könnyű kitaposott úton járni.
Ezt az utat Henry már végigjárta 😊

Egyébként tökéletességgel filmen nemigen találkozni...de a közelében akad pár alkotás.

LasDen
Nem nekem kell jobban csinálni. Én nem vagyok operatőr...
Számomra ebben a kategóriában a The Villainess nyitó jelenete sokkal emlékezetesebb, mint bármi amit a Henryben láttam. Pedig ez is messze van a tökéletestől...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

a hardcore henry marhára nem csak az fps nézet miatt egyedi, teli van tök ötletes dolgokkal, meg hát ügye sharlto copley itt is olyan zseniális mint a d9-ben.

Zephyr Retiring
Nézőpont kérdése.
A mű (függetlenül attól, hogy te vagy én mit gondolunk róla) abszolút stílusteremtő a mozivásznon. Előtte senki sem csinált hasonló "egész estés" akció filmet.
Kamera meg olyan amilyen. Fogj egyet magad is a kezedbe, ugrálj át pár tetőn, aztán majd meglátjuk te mennyivel csinálod jobban 😄

BenedekFeco
Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Tetszett. Akinek bejönnek az ilyen bíróságos-tárgyalálos filmek, annak szerintem kötelező.

8/10

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

LasDen
Vagy fél óra alatt készre sült a süti és a többi csak máz, ami mögött nincs semmi értékelhető. A kamerakezelés röhej, az FPS nézet gyorsan elveszti újdonság érzetét és unalomba fullad. Szerintem ez filmen nem működik, max 1-2 jelenet erejéig... ¯\_(ツ)_/¯

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zephyr Retiring
Mindenki sosem fogja belátni.
Ezt a filmet rengetegen ki nem állhatják.

Zephyr Retiring
Na igen.
Ehető a félig megsült süti is..

LasDen
nekem úgy fél óra után elég volt. Amit nyújtani tud, az abban a 30 percben ki is merül...

Zephyr Retiring
Végre itt van, hozzám is megérkezett, az első és egyetlen Hardcore Henry 😊

Egyszerre látványorgia és brutalitás a köbön.<#eljen>
Valahogy kora ifjúságom számítógépes Doom játékát idézte fel ez a zseniálisan kreatív remekmű.
Elérzékenyültem..nincsenek is rá szavak mennyire..<#csodalk>...na jó, annyira azért nem..<#hehe>

De az tényleg nem semmi, ahogy ezt összehozták továrisék. Az imdb szerint sci-fi, szerintem inkább egy vendetta-horror, abból is a betegebb fajta.
A telekinetikus albínószerű ipse (kivégzése) meg már csak hab a tortán.
Nálam egészen biztosan többször nézős lesz.<#vigyor>

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.05.03. 18:54:46

vérpocok
Hiába, a mester az tud. De a jelenkori ember szemléletmódja még nem elég érett hozzá, hogy lássa a filmjeiben levő zsenialitást és értékeket. Még legalább 100 évnek el kell telni, mire mindenki belátja ezt.

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

Bokafix2
Far Cry (2008)

Lekjob. <#idiota>

felbecsülhetetlen/10

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Sztálin halála.

Na ez jó volt. Voltak vicces jelenetei, bár messze nem ér fel szatírában a Tanu-hoz. Nem olyan vicces, nincsenek idézhető beszólások. De nagyon jók a színészek. És a valóságot -bár az eseményeket összetömörítve több hónapról pár napra - keveri a humorral szatírával.
És igen a humor mögött ott van, hogy ez nem vicc, még a leggroteszkebb dolog sem vicc, hanem a véres valóság, sőt valóság még groteszkebb volt. Mint ahogy a Tanu-ban is volt bár ott ez sokkal jobban működik

Jó volt ez, sokkal többet ér mint a lánctapas városok szintű baromság
Jim Morrison
Cube

Érdekes volt, a végén
a szokásos inkább itt maradok a kockában hülyeség

annyira nem, de azért jó volt, egyszer meg lehet nézni.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Tikal
Snowden

háát, ez elég nyálas lett. Végig olyan érzésem volt mintha valami tv-re irt filmet néznék, nagyon gyenge írás és rendezés Stone-tól, pedig a témában lett volna potenciál, de eléggé egy oldalról lett bemutatva az egész sztori...

6/10

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Na látod, azokra több esély van.

BaliBoy
Ne b@sz! Komolyan? 😄DD
De ugye az X-wingek léteznek? 😄DDDD

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

<#nyes>

ximix
"Hogy jut el Asgardra,.....?"

- József
ráadásul lánctalpakon. Mindegy. szar.
Egy ilyen komplett város, lánctalpakra szerelve(!) meg sem tudna mozdulni.

BaliBoy
Ha komplett városok fenn tudtak maradni (úgy ahogy) akkor egy napszemcsi miért ne tudott volna? 😊

Game Night (2018)

Tavalyi ev legjobb vigjateka lehet ez a film. Az elso fordulat eleg nyilvanvalo es kiszamithato ugyan, de ez meg mindig csak az alaphelyzet, es az utana kovetkezo tortenesek tovabbra is fordulatosak es erdekesek.
A humora jo nagyon a filmnek, eleg otletes es nem sablonos. A karakterek is jok. Jason Batemannek ugyan unalmas feje van, de ez illik a karakterhez amit jatszik, szoval nem zavart kulonosebben😊
Es aki az akciot szereti, az sem fog unatkozni😊

Mindenkepp ajanlott.

8/10

Ragadozó Városok. Ez valami...különösen ostoba szar volt. Szóval..lehetne elemezni hogy mennyire logikátlan és mennyi hülyeség van benne, de csak annyit mondok több száz vagy ezer évvel civilizáció elpusztulta után , a ázsiai menő szereplőnek megmaradt a menő napszemcsije. Jó jó nem ez a legnagyobb baj, de mutatja mennyire buta film. Pedig sok mindent kilehetett volna hozni a világból az élőhalott robottal meg járkáló meg nem járkáló városokkal.

Testvérlövészek. Ez viszont jó volt. Meglepett, azt hittem rosszabb lesz , de jó volt ez. Főleg hogy végén számítottam valami drámára, vagy nagy katarzisra, leszámolásra, de végülis jó volt így.
Zephyr Retiring
Couples Retreat (Páros mellékhatás)

Rég szórakoztam ilyen jól 😊

Egyik legjobb jelenet: fazon épp tutujgatni készül a jancsiját,fogja a krémet és a papírzsepit amikor a szobapincér benyit.
Fazon:
- ...ööö...csak egy kicsit leégtem. Ez a krém jó az égésre?
Szobapincér:
- Ekkora égésre nem... 😄

Korrekt vígjáték, jó poénokkal.
10/8.

extra sensory
Egyetértek.

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

BaliBoy
Most erre mit mondjak?! Ha szerinted minden rendben volt, akkor örülj neki!
Amúgy sem más filmekhez hasonlítottam... nincs is rá szükség mert a film saját magának is ellentmond. De ennél jobban tényleg nem akarok belemenni mert mint írtam, ez csak egy seb a sok közül.

davidka003
Avengers 4

Egynek elment de túl van hypeolva. Végtelen háború 8/10 akkor erre 6/10-nél jobbat nem tudok adni.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Logikátlan kavarás?
Nézőpont kérdése. Szerintem a régebbi filmek (Terminátor, Vissza a jövőbe, stb) tézisei voltak logikátlanok.

Jim Morrison
Halloween - 2018

Nekem tetszett, persze ilyenkor a hülyeségeket nem szabad figyelembe venni, mert pár teljesen logikátlan jelenet mindig kerülnie kell az ilyen típusú filmekbe.

Arctic

Mads Mikkelsen / 10

BaliBoy
Avengers 4

Hááát... sztem a négy Avengers film közül ennek volt a leggyengébb a sztorija. De legalább is ennek volt legrosszabbul összerakva.
Rengeteg sebből vérzik, de inkább bele sem kezdek.
És ebből a rengetegből az idővel való logikátlan kavarás csak az egyik

A történet vezetése is elég vontatott sztem.

Összességében továbbra is megmaradt egy sablonos popcorn múvinak.
Szívem szerint 6-os értékelést adnék neki, de azt olyan filmekre szoktam adni, amik ugyan nem voltak annyira rosszak, de egynél többször nem vágyom a megtekintésükre. Ezt viszont biztos meg fogom még 1-2x nézni.
Szóval csak emiatt:

7/10
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2019.05.01. 20:27:29

Synchronous

A varázslőnő mondta, hogy azért kell visszavinni a köveket a helyükre, hogy ne legyenek alternatív idővonalak. Különben ez fenyegtést jelenthet. Ha nem törlődtek a vonalak a kövek visszahelyezésével, akkor mi értelme volt visszavinni őket?

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

Deadpool 2 (2018)

Akinek tetszett az elso resz az ezt is szeretni fogja. A tortenet kozepes, a karakterek viszont nagyon jok. A latvany altalaban jo, de nehol eleg gyenge lett a CGI, mintha sporoltak volna rajta...
De ezt a filmet fokent a poenok adjak el, amik altalaban jok, bar neha farasztoak...

A vegefocim utani jelenetek onmagaban megernek +1 pontot az ertekelesben😄

8/10

Végülis Thor isten. Neki mehet így. 😊 Tonynak meg biztos volt egy beépített WC rendszer a páncéljában. 😊
tigeroo
miért törlődne? csak körbeér a hurok, mint egy möbius szalag. a képregényekben is az ilyen ágazások után jönnek létre az alternatív idővonalak. de a miénk ment tovább, amint a kapitány visszavitte őket.
Cold pursuit

Ezt meg minek kellet? Szuper jó kis bosszú film, szeretem is a bosszúfilmeket, de hát képkockáról képkockára lemásoltak, egy régebbi skandináv filmet. Néhol még a párbeszéd is egy az egyben ment le. Egyetlen egy különbséget vettem észre a filmben, a régiben mikor a főgonosz felesége épp picsáskodik kap egy irdatlan nagy pofont. Ez már túl sok volt hollywoodnak nem merték "bevállalni"? szóval az újban a csaj elkapja a pasi kezét, a másik kezével meg a golyóit. Nem tudom értékelni, a régi jobban tetszett, de annyira ugyan az a két film, hogy lehet csak azért mert azt láttam előbb...
Kongy
Ha már itt tartunk, akkor miért nem megy el kb az összes film alatt egyik szereplő sem wc-re? hogy bírják annyi ideig visszatartani?

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

CSOCSO
Endgame

9/10

Felesleges veszekedni meg filozofalni. Egyikotok sem tudja %100 osra a lentebb emlitett es teljesen kifarasztott temat.
nem tunt hosszunak a 3 ora. Egyetlen egyszer ereztem vontatottnak mikor Kapitany meg Natasha beszelget mielott antman becsonget. Sajnos az idiotak rengetegszer bekiabaltak meg wohhoo-ztak mikor valami komolyabb tortent. Nomeg a tapsolasok minden 5 percben... Agyam eldobom. Ruhellek moziba jarni.
Ettol fuggetlenul szep es jo lezarasa volt az egesznek.

termeszetesen, hogy Tonynak kellett meghalni. Elore lathato volt mert a csettintes utan kb o volt az egyetlen akinek az elete javult
CSOCSO
Vizio azert
nem tert vissza mert NEM a csettintes miatt halt meg hanem elotte megolte Thanos. Ez igaz Gamorara is. Nem johet vissza mert Hulk csak a csettintest nullifikalta.

SZERK: igen latom a 65 os kommentbe ez is le lett irva...
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2019.05.01. 01:23:38
CSOCSO
Ok... annyi komment van, hogy meg mindig 30 at kell behoznom a masik 50 mellett es a filmmel kapcsolatban nem keves mondatokat birtatok ossze hozni.
Benne van az Avengers flottában, számlát eleve a cég fizeti
Synchronous

Hát idősík alatt én arra gondoltam... az alternatív valóságokra. Amikor visszavisz minden követ a helyére, akkor az összes létrejött idővonal (valóság) elvileg törlődik, és minden visszaáll alapállapotba. De akkor miért nem lehet visszahozni Tonyt meg Natasát?

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

javaslom te a továbbiakban ne is idegesítsd magad filmekkel.......ilyen faxságot ki figyel,de komolyan?
Seth

PSN ID.: Beegabor

LasDen

tigeroo
az Ősi nő mondja is, nem különböző idősíkok vannak, hanem különböző valóságok. A valóság stabil lefolyásához az kell, hogy a kövek együtt létezzenek az adott valóságban. Amikor visszaviszi a kölcsönkért köveket az elvétel előtti (tehát a szerteágazás előtti) időre, akkor helyrebillenti az "mi" valóságunkat is, csak ő visszamegy 1940-be és onnantól éli az életét.