Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én ezt miért néztem meg? A sorozat után jó közelítéssel olyan volt, mint a Ferrariból átülni egy Moszkvicsba. Gyetlov tesztirányítási főmérnök nem lőtt ekkora bakot annak idején, mint ennek a filmnek a készítői.
Kezdjük azzal, hogy az orosz ketrecharcos kinézetű pofa elviszi ezeket a szerencsétleneket Pripatyba (lehet nem így kell írni), mert milyen buli már telesugárzott szuveníreket hazavinni, meg bebarangolni a senki földjét, miközben felgyorsult pulzussal pislogunk a sugárzásmérőre. Pedig az eredeti cél Moszkva lett volna. Természetesen amerikai idiótákról van szó, akik először járnak Európában (és utoljára).
Rakjuk össze: horrorfilm, félkegyelmű szereplők, Csernobil... hát ez már csak jól sülhet el. Illetve sülhetett volna, ha nem lenne olyan sivár és ötlettelen a megvalósítás. Izgalom nem sok van, logikátlanság annál inkább.
Az orosz túravezető hogyhogy nem tud a fura lényekről, akik ott élnek a környéken? Elvileg 5 éve vezet oda túrákat. Mit keres egy megtermett barnamackó egy panelház sokadik emeletén, ahol olyan keskeny ajtók vannak, ahol épp csak egy ember fér át? Hogy lehet, hogy 2-3 kilométer megtételéhez egy egész nap kell? Hogy lehet életveszélyben ennyit tökölni?
És a lények? Hát... azokat nem mutatják. Csak sötétben távolról, vagy sötétben közelről. Az eredmény ugyanaz. Gondolom nem volt túl sok zsé a makeup-ra, ezért igyekeztek kerülni a direkt konfrontációt.
Gyetlov bácsi biztos nem lenne büszke ha látta volna. Mert hát egyedül csak a grafit az ami tényszerűen nem létezik, minden más igen... azaz vannak jó rendezők, vannak jó színészek, vannak jó forgatókönyvírók... csak valahogy ezt a filmet kerülték el mindannyian. Én meg belefutok és megnézem.
Egyvalamit talált el ez a film Csernobilból... a mellékhatásokat. Mert ugyanazokat a szimptómákat fedeztem fel magamon, mint a robbanás után kirendelt tűzoltók. A pofám éppen nem olvadt le, de émelygett a gyomrom, rámtört a hányinger, és elkezdett fájni a fejem. Elkezdett fájni azon a sok baromságon amit láttam. Most már muszáj elmenni oda, hogy kiderítsem az igazságot. És ha tényleg ott vannak ezek a kreatúrák, akkor megbocsátok a stábnak.
Hiszen akkor csak dokumentumfilmet forgattak, és azért volt olyan unalmas, mert a valóságot láttuk. Viszont akkor meg hogy került ki az anyag és hogy nézhettem meg a filmet a neten?
Áh... bonyolult... inkább maradjunk a gyors felejtés mellett, és tegyünk úgy, mintha el sem készítették volna a fenti címmel fémjelzett alkotást. Vigyázat: veszélyes anyag! ☢️
2/10
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
és nem, nem ismerjük, a szar youtube videókban PONT nem nézem egy kicsit sem a szinészt, csak a "cselekményt" inkább, mivel úgymond szinészi játék nincs, akárki lehetne ott 😄
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Teljesen meg tudom érteni ezt a véleményt is. Esélyes, hogy ezt a filmet vagy gyülőlik, vagy szeretik, de a "mehh" középszerű érzést, nem hiszem, hogy bárkiből kiváltana.
Én rettentesen élveztem, minden hülyeségével együtt is. Ha belemagyarázok, jobb az értékelésem, ha szó szerint ragaszkodom a filmben kimondottakhoz, akkor kevésbé. A jó élmény ettől függetlenül bennem megmaradt
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.06.20. 08:54:47
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Rég láttam már jót...<#worship>#worship>
Most hirtelen másik szupersztár nem ugrik be..<#vigyor>#vigyor>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Ez nem mas mint maga a super star Rajinikanth
ha nem ugrana be a nev akkor itt van rola egy kep Meg egy masik
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2019.06.19. 03:18:30
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Nem rossz film, de rettenetesen kozepszeru. A szereplok jok, de a tortenet nagyon osszecsapott, mar masnap nem is emlekszem hogy akkor mi is volt a lenyege. Igazabol egyaltalan nincs is sajat tortenete. Fogtak nehany tenyt az eredeti Star Warsbol ami Han Solohoz kapcsolodik, es a leheto legkevesebb energiabefektetessel csinaltak par osszekoto jelenetet hozzajuk, es ennyi a film.
Tipikus esete annak amikor ugy tuztek ki a megjelenesi datumat egy filmnek, hogy meg tortenete sem volt. Onmagaban nem lett volna sosem sikeres, csak a Star Wars logo miatt ert el annyit amennyit elert. Es igy "eloskodokent" nem ad semmit hozza a vilaghoz, hanem inkabb elvesz belole.
Egy rendes forgatokonyvvel, es kicsit tobb fantaziaval jo film lehetett volna...
Egyszeri nezesre meg mindig oke, de ennel sokkal sokkal tobbet vartunk tole...
5/10
Legyünk őszinték, ez a film egy unalmas, vontatott, értelmetlen zagyvaság, ami még vacak is. A film második felét szó szerint kétszeres sebességgel néztük, és még így is kib*aszottul vontatott és unalmas volt. Az egész hemzseg a baromságoktól (dohányzóasztalhoz bilincselés...khm), és a végén a csavar meg csak még értelmetlenebbé, és rosszabbá teszi a filmet.
Ellenben rengetek hasonlattal él, lépten-nyomon szimbólikával találhatjuk szembe magunkat, és a néző is jobban jár, ha nem fogadja el a tényleges magyarázatát az eseménynek, hanem megtartja a film által ihletettet misztikumot. Egyrészt az egyik főszereplő is állandóan egy felsőbb hatalom (Isten) létére és akaratára utal, de Jeremiás 11:11-je is egy állandó visszatérő elem.
"Ezért így szól az Úr: Veszedelmet hozok rájuk, amely elől nem tudnak elmenekülni. Segítségért kiáltanak majd hozzám, de nem hallgatom meg őket."
Értelmezzük nyugodtan szabadon a filmet, remélem a rendező/író célja is ezt volt.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.06.17. 07:03:25
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Mi
Anno egyetemen filozófián tanultunk Platon barlanghasonlatát. Nos, Jordan Peele meg csinált belőle egy horrort, a saját értelmezés szerint.
Röviden, egy barlangban élsz, de a láttható világ ami számodra ott a valóságnak tűnik, csak a barlangban égő tűz és a mögötte létező valódi dolgok árnyéka csupán. De mi van, ha felszabadulván, kiléphetsz a napfényre, látni a tényleges valót? És mi történik, ha ez után arra kényszerítenek, hogy visszatérj a barlang árnyékvilágába? Vagy, ha ... meghagyom a spoilert a film számára.
Érdekes felütés, remek technikai kivételezés. A rendezés magabiztos, a kamera kezelés precíz, látszik, minden másodperce meg van tervezve. A forgatókönyv, hát.. elégé elborult. A történet, a szereplők reagálása, kicsit furcsa. Az észszerűség alá van rendelve a konfliktus helyzet generálásnak. Nagyon érezni kell a filmet, hogy élvezni lehessen. Úgy talán kevésbé fog zavarni.
A stílusa kicsit a klaszik 70-es és 80-as évekbeli horrorokat idézi. Az előbbiből a feszültség keltést, az atmoszférikus zörej zenét, latin nyelvű kántálást hozta át, az utóbbiból egy kicsit a trash, a "szórakoztató" és változatos öldöklési módokat. A karakterek a saját síkjukon mozognak, van a kicsit szeleburdi nagydarab melák, a szótlan, maszk mögé bujdosó fiú, és a kamaszodó, kevésbé lázadó magányos tini kislány. Na meg a zakkantnak tűnő, gyermekeit az utolsó vérig védő anyuka.
A film magyarázata elégé zavaros, szerintem felesleges is, a vége csavar pedig már-már a műfaj kötelező "meglepetése". Egy patront mindenképpen megér, mert az biztos, hogy nem szokványos, de a rendező korábbi filmjéhez képest, sokkal konzervatívabb. Horrorként kicsit döcögősen állja meg a helyét, talán az első fél órában működik csak a feszültség keltés, a további részére marad a trash.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.06.16. 23:30:42
3/10
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2019.06.16. 00:31:49
5/10 Will Smith elvitte a hátán
de mivel kapott a 92’-es legjobb mese ever esszenciájából
7/10
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Ah egesz jelensegre adnek :
LasDen/Jim Morrison
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Anno lemintázták már a fizimiskáját a Constantine nevű játéknál is, és a Path of Neo-nál is. A brutális hype valahogy mégis elmaradt. Vajon miért? Elhiheted, ha nem a CD Projekt nagy dobásában kapott volna szerepet, közel sem biztos, hogy ez lesz belőle.
A John Wick-et leszarozni meg szíved joga... másoknak sem tetszett. De maga John Wick is leszarná, hogyan értékeled a személyét... egyvalamire figyelj, hogy a kiskutyákkal szépen viselkedjél, és akkor békén hagy.
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Sokkal jobb volt mint vártam, még a szereplőgárda is okozott számomra meglepetéseket.
Keanu Reeves/10
Ahogy a részek jöttek szép sorban egymás után, úgy lett az imdb pontszám 7-ből 6, majd pedig itt most már csak 5.
Úgy érzem, ez most nálam is kábé így alakul. Igaz, a 3-at eddig még csak egyszer láttam.
De ez a számadat majd alakulgat még az idők folyamán.
Ennek folyományaként...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Öröm az ürömben most is, ahogy azt eddig is megszokhattuk az előző két epizódban, bluray-en is jött az eredeti mellé a hazai dts szinkron is. Kár, hogy a sztori viszont közben meg ellaposodott.
Csodálkoznék ha megérne még egy folytatást, de talán tanulnak a producerek mondjuk például a Bridget Jones trilógia incidens példáján okulva. Lásd ott is, a harmadik rész simán szétcseszte azt a renomét, amit az első kettő (úgy ahogy) felépített.
Ja, még egy megjegyzés: nézem a filmet, miközben fingom sincs, ki a tkm is az a DJ Khaled. Gondoltam, ilyen figura a való életben nincs is. Biztosan csak egy karakterszínész ő is. Oszt természetesen nagyobbat nem is tévedhettem volna.<#idiota>#idiota>
Fentiek alapján (hiába DJ Khaled mellékszerepe) így ez ebben a formában most nálam is csak 10/5.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.06.12. 21:24:08
De amugy jo hogy eszembe juttattad, a korabeli videok hihetetlen merteku feljavitasa az egyik legfontosabb pozitivuma a filmnek. Bele is akartam tenni a kritikamba, csak aztan elfelejtettem...
Sejteni sejtettuk persze, de az arcunkba ritkan toljak.
Szerintem ez eddig sem volt kérdéses.
Azt hittem hogy a hulyek megalazasarol fog szolni ez a dokumentumfilm, de kellemesen csalodtam. Nem alltak le vitatkozni
veluk, hanem valoban meghallgattak oket, es igy sokkal konnyebb megerteni oket. Erdekes latni, hogy egyebkent nem lennenek ok hulyek, sokuk kifejezetten ertelmes, es olyan hibak viszik oket ekkora tevutra, amik alapvetoen minden emberben megvannak...
Vicces hogy legtobbszor sajat maguk mutatnak ra a tevedesukre, de megsem jonnek ra😊
A masik, tudomanyos oldalnak nem sok ido jut ebben a dokumentumfilmben, de ez is mindenre eleg...
Kivancsi lennek hogy mi az o reakciojuk erre a filmre, miutan beengedtek a forgatocsoportot az eletukbe. A film keszitoi nem probaljak meg oket hulyenek beallitani, de a konkluzio vegul megiscsak ugyanaz😊
7/10
Az egyik legjobb es legelgondolkoztatobb haborus dokumentumfilm amit lattam...
A legtobb dokumentumfilmmel ellentetben nem tortenelmi szemszogbol nezi az esemenyeket, hanem az egyenek, a katonak szemszogebol, hogy ok hogyan eltek meg a haborut. Es ebbol a szemszogbol a haboru egyaltalan nem nemes, vagy ferfias mint a filmeken, hanem mocskos es undorito. Nap mint nap szarban, hugyban, verben es rothado agyveloben gazolni, mikozben a kozel 0 fokos mocskos vizben szo szerint lerohad a labunk az egyaltalan nem olyan mint a filmeket, meg csak nem is olyan mint az egyebkent realisztikusnak szamito "Band of Brothers"-ben. Meg ha vannak is filmek amik ezt bemutatjak, ezek csak filmek, es nehezen hiszi el az ember hogy ez a valosag. Most viszont valodi kepsorokat latunk, valodi tulelok elbeszeleseben.
Negativumkent maximum azt hoznam fel, hogy a formatuma kicsit nehezen emesztheto. Narrator nincsen, hanem szinte kizarolag a tulelok elbeszeleseinek visszajatszasabol all. Es a szokasostol elteroen nem olyan formaban hogy vegigmondhatjak a sztorijukat, hanem minden egymast koveto mondat mas-mas ember szajabol hanzik el, es tema szerint vannak csoportositva a mondatok, nem pedig egyes szemelyenkent. Igy valamivel nehezebben kovetheto egy angolul nem anyanelvi szinten beszelo szamara, raadasuk a felvetelek minosege sem tokletes. De mivel eredeti felvetelekrol van szo, ezert ennek ellenere is ajanlott angolul nezni, + felirat.
Aki tudni szeretne hogy milyen a haboru emberkozelbol, annak kotelezo darab. Plusz pont hogy a tema az 1. vilaghaboru, es nem a szokasos 2. Ezt a temat kevesen dolgozzak fel.
Ahogy a film zaromondata hanzik, egy haborura SOHA nincs jo mentseg.
9/10