Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem volt ez olyan rossz, mint sokan mondják. Az elsö részhez természetesen nem ért fel, de sztem egy teljesen vállalható második rész lett belöle. A csatajelenetek teljesen jók voltak, a színészi játékon lehetett volna még csiszolni, de én összességében jól szórakoztam rajta. A filmvégi zene pedig arra késztet, hogy megint megnézzek az elsö részt.
Nyilván történelemhüséggel nem lehet vádolni, azon kívül, hogy
Caracalla megölte a saját fivérét, Geta-t, minden mást feláldoztak a filmkészítés oltárán.
Ami még nem történelemhü, hogy egy színesbörü sose emelkedhetett volna állampolgári rangra, nemhogy szenátusi meg konzuli rangra Róma korában. Föleg úgy, hogy elötte gladiátor vagy hasonló rangú volt. Így Denzel Washington karaktere egyáltalán nem illik bele a képbe. A másik, hogy a pretoriánusi gárdában se szolgált színesbörü, ott csak válogatott római katonák szolgálhattak. Gyarmatokról származó ember csak az auxiliárus alakulatokban szolgálhatott, annak reményében, hogy majd valamikor, 25 év szolgálat után megkapják az állampolgárságot. De ezt gondolom a mai woke irány miatt tették bele.
6/10
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Nem volt rossz. Jó kis timeloop film egy kis újítással a témán....
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Sajna nem sikerült a történetszálakból és a csúcspontokból egy jó mozit összerakni, ahogy az egyik kritikában is elhangzott, a mellék száll a buggyant császárok elleni merénylet és lázadás izgalmasabbak ígérkezett, mint a fő szál.
Ami engem jobban zavart az az idő érzékeltetés hiánya az egyik pillanatban itt vannak a másikban ott.
<2024>2024> - https://www.imdb.com/title/tt14948432/ - "Red One" - (A hullahó-akció) - 6/10
(2024.12.12) (125 perc, amerikai) - Action, Family (imdb) --- PG-15+
hogy ez a film valójában nem gyerekeknek készült...
...hanem családoknak.
S így nézve már ugye egészen más a leányzó (film) fekvése.
Apropó: Kiernan Shipka baromi jó csaj. Csekkoltam: még egyetlen filmjét sem láttam eddig.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Egy ujabb film a sorban, amire eszmeletlen penzt koltottek el ugy, hogy eselyuk se volt hogy blockbusterek legyenek, aztan pedig csodalkoznak hogy bukas...
A sztori, es a foszereplok jok, de a CGI-ra tul sokat koltottek (ugy hogy a tulzott CGI inkabb ront a latvanyvilagon, mint javit), es a hiressegek szerzodtetese mellekszerepekre is folosleges volt. Ha kihozzak 100milliobol, akkor egy sikeres film lehetett volna.
A masik problema, hogy a film koncepcioja jo lenne a gyerekeknek, de ahhoz tul eroszakos hogy megnezessem veluk. Sokkal tobb csalad megvette volna a mozijegyet (koztuk en), ha egy kicsit lejjebb tekerik az eroszakot.
A film nem rossz, de messze nem annyira jo mint amit a budget megengedett volna.
6/10
PSN ID.: Beegabor
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Sikitoztam mint egy kislany. Masik ketto amcsi srac alig ertettek mit visongok mikozben ezerrel megyek az epulet fele. Poen volt. Volt valami epulet mellette, ahol bejatszottak a hangosbemondon amit a robotzsaru mond a filmben; Hogy titltott teruleten van es hagyja el a helyet. Vagy valami hasonlo. Ahhoz kepest, hogy a tobbiek nem ismertek fel az epuletet mint en, ok voltak azok, akik mondtak hogy az a mondat a filmbol van. Mert en csak pislogtam, hogy nekunk magyaraz valaki hogy menjunk el innen? Lol
Nem rossz, nem rossz, de nagyon komoly hangvételű filmet is lehetett volna ezen a "helyszínen" forgatni, valószínűleg öregszem, mert fiatalon ez nagyon adta volna.
Azért az idézője, mert a helyszínt már 93-ban elkezdték elbontani így valószínűleg sok csak díszlet vagy Kína egyéb helyein forgatták.
Anno jó pár éve találkoztam a City of Darkness: Kowloon Walled City -vel nagyon érdekes hely lehetett amolyan Nyugat Berlin kicsiben, 4 focipályányi területen kb 50.000 ember max 14 szint magasan (repülök miatt), a helyszín jobban lekötött a filmben mint a történet :)
City of Darkness Revisited
https://cityofdarkness.co.uk/
A fallal körülvett, törvényen kívüli város Hongkongban: Kowloon gigaháztömbje a világ legsűrűbben lakott területe volt
https://femina.hu/utazas/kowloon-walled-city/
A törvények nélküli betonváros, ahol nagyobb volt a népsűrűség, mint bárhol máshol
https://drive.hu/uti-cel/kowloon-walled-city-betonvaros/
Utoljára szerkesztette: ximix, 2024.12.15. 14:39:01
A wuxiákban a fizikát meghazudtoló módon levitálnak a szereplők, meg szinte repülnek a levegőben, nemritkán természetfeletti és mágikus skillekkel hadakozva. Itt, egy kivételtől eltekintve senkinek nem voltak ilyen skilljei. Az is csak a vége felé derült ki. Ennek inkább Ong-Bak jellege volt, pontosan ugyanolyan senkiházi gengszterekkel meg kocsmaprolikkal telepakolva. Izzadságszag, retro és piszok. A képregény is pont ilyen, amiből a film készült.
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
A szokványos, kicsit megcsavart bosszú történet, a jól megkoreografált, de semmi olyasmi, amitől besza-behu akciók elmentek, de mindezt jól megfejelte a végén lévő credits klip. Azt 2 alkalommal is megnéztem: kiváló zene, jó vágó jelenetek.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Hat nem az igazi. Pedig a tanci mar 7ik ota verte a fejembe hogy nem kezdunk mondatot azzal hogy hat, de en most megis. A tortenet okes lenne, de tul sok wuxia, tul sok szimbolizmus es a bunyok nem jok, nekem. Ha mar wuxia akkor a Crounching tiger de meg a Reing of assassins is magasabb polcon van, nalam. Jet Li filmjeirol nem is beszelve. A Hero-ban a wuxia es a szimbolizmus egyszeruen tokeletes volt szamomra. Itt nem adja. Megegyszer, a tortenet nem rosz de valahogy olyan mint a tegnap reggeli kavem, az ize megfelel de valahogy megsem az igazi. A Raid filmek utan meg az idei Shadow strays utan ez nekem keves. Amikor a film vegen a nagy leszamolas ment akkor nekem konkretan a lanyom Bakugan mesei ugrottak be, nem tudom, kioregedtem mar ebbol a maniros wuxias meseljuk el a kinai tortenelmet dolgobol. Egyszeri idotoltesnek nem volt teljesen rosz de nalam nem ez a jo.
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Sammo Hung... elképesztő, hogy ez az ember 72 évesen még miket csinál. De az egész produktum egy műremek, kétségtelen, hogy nálam az év verekedős filmje, és az év akciófilmje.
A hosszúhajú vihogós fószer meg Bruce Lee-kat eszik reggelire salátával. Csak lestem. Ilyen erős főgonoszt még nem láttam hasonló filmekben. A vágás, a harci koreográfia, a parkour a tetőkön, meg a vertikális fight mind-mind zseniális. Megvettek kilóra ezzel a filmmel. És milyen jó, hogy nem a jófiúk az erősebbek, meg nem használ a sok harci edzés sem, hanem trükközniük kell, csapatmunkázni, és ésszel stratégiázni, mert itt a hosszúhajú kvázi egy Smith ügynök, az ellenfeleik meg csak Trinity és Morpheus.
9/10
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Az van, hogy vannak ilyen megdögleszthetetlen idegen lények, amik nem mehetnek egy bizonyos magasság fölé. Tehát pl. 2300 méterig nagyban hepciáskodnak meg embereket gyilkolnak, de a 2301 métert már nem merik meglépni. Miért? Mi változik azzal a pár centivel? Nyilván vannak olyan helyzetek, ahol sokat jelent pár centi is, de itt nem világos, és meg sem magyarázzák.
Az egész film meg arról szól, hogy le kell jönni a hegyről, hogy eljussanak valahová, és az útszakasz többször is lejjeb megy 2300 méternél, (nem biztos, hogy annyi) és olyankor igyekezni kell a következő emelkedőig, mert támadnak a lények... amiket persze nem lehet kinyírni. Továbbá arról sem tudunk meg semmit, hogy mik ezek az izék, és honnan valók. Összecsapott az egész, fantáziátlan és a narratíva is tele van lyukakkal. A szereplők sem emlékezetesek, a legtöbbjük motivációja érthetetlen, és létszámilag is karcsúak. Ez még nem lenne baj, de unalmasak is egytől-egyig.
A lények meg csak agyatlan gyilkológépek... kb. mint a nyomi savköpő gyíkok a Prometheus-ban. Ha megközelítik őket, egyből csitt-csatt, piff-puff... semmi stratégia, semmi teamwork, semmi IQ. Olyan nullszaldósok agyilag, mint egy Down-szindrómás, aki felszívott egy kokaincsíkot. Annyit lehet a számlájára írni, hogy szép a táj, meg volt egy-két vállalható minőségű akció.
4/10
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Mert ugy még lett volna értelme, ha minden kyborg egyforma lenne és akkor a csokifiu is ugyan ugy nézett volna ki. Meg ugy megint sántit a dolog, hogy az öregebb kinézető robot elvileg fejlettebb volt mint a gyerek kinézetu fekete.
Azt meg el is felejtettem, hogy amikor a liftet kellett megállitani akkor fél kézzel meg tudta tartani, de egy ajtot nem volt képes felfesziteni ? vagy neadj isten az alieneket szétutni ha már a reflexei is gyorsabbak lettek, de minez kimerult abba, hogy gyorsabban tudott futni mint elötte, és igy már kb elérte azt a szintet mint egy normál ember :P
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.12.02. 17:48:37
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Na mindegy nem ez lesz az egyetlen rossz részlet a fimben amire le kell ragadni mert sok van még ezen kivül is.
Az ALien :Romulus is most került terítékre. Hát szódával elmegy. Egy kicsit olyan érzésem van mint a mai játékoknál. minden a szánkba van rágva és elöre tudni hogy mi fog történni mit kell csinálni.
Még fel se mentek az állomásra már tudták, hogy van ott hibernálo, mikor felértek, egy közel kisebb városnyi ürállomásra, egyböl tudták, hogy merre menjenek .
Mikor felértek és kapták a riasztást, már lehetett tudni, hogy ez lesz a vége jelenet. azon már meg se lepüdtem, hogy egy rozoga űrhajó össze vissza pattog mindenhol de semmi baja simán indul és muködik rajta minden .
Arról már volt szó, hogy tul gyorsaan történt minden még ha tartják is az eredeti utemet akkor is két nap lett volna ,de igy meg fél ora alatt megtörtént minden a filmben.
ÉS emiatt nem volt idö jobban kibontani a vadászatot és a levadászást, lényegében egy tárral kinyirt mindenkit egy folyosón.
Tul kevesen voltak az emberek ha ugy tetszik az áldozatok és tul sok az urlény ahhoz képest menyni idö állt rendelkezésre a fejlödésre.
Viszont ha azt feltételezzük, hogy más eleve ott voltak kifejlödve a kisérletet végzők lényei is, akkor miért nem jelentek meg addig mig az arctámadók ki nem olvadtak?
A kiborgot nem tudom hogy került a laborba ? a nostromo egy másik urhajo volt amiről a film szerint csak a lényt gyüjtötték be.
Amugy a látvány és a hangulat nem volt rossz, de a történet össze lett csapva és nem éreztem, azt a fajta nagy átalakulást, mint rippleynél, hogy a kis törékeny csajbol hogy lesz egy badass nő.
Több idöt szánhattak volna arra, hogy megtudjuk mi történt a romuluson mielött megismerjuk a föszereplöket, mert nem volt elsöre egyértelmu, hogy ez ugyan az a urálomás ami begyűjtötte a lényt és ,hogy menyni idő telt el közte.
A macskák szociális lények, a maguk módján jól kommunikálnak is egymással.
Azt tartják az emberek a macskákról, hogy a macskáknak mindenről van véleményük, csak megtartják maguknak... mert annyira leszarnak mindent, és mindenkit. Van benne valami :)
Ez tárgyi tévedés. S ez csak 1 videó a milliárdból, ahol a macskák különböző hangokat adnak ki, emberi jelenlét nélkül is.
Ha nem látszana a video: KLIKK
Regi 8" yamaha melynyomot betettem a kanape melle.
Kár érte , inkább a mangát ajánlom
Utoljára szerkesztette: Seth, 2024.11.24. 20:34:59
PSN ID.: Beegabor
Egy biztos: ha ezt az animét egy az egybe lemásolnák élőszereplős filmként, a legbetegebb produktum lenne ever... akkora téboly lenne, hogy arra nincs szó. Oda-vissza verné Cronenberg testhorrorjait.
2000 környékén volt már ugyan egy élőszereplős adaptáció szintén az eredeti manga alapján, de harmatgyenge lett (szerintem). A Junji Ito által fémjelzett eredeti mű egyébként 700 oldalas, szóval mindent egybevetve az Uzumaki sztorija eléggé össze lett sűrítve filmen, és talán el is lett nagyolva, de ezt csak azok fogják észrevenni, akik olvasták a képregényt, de azoknak (pl. én), akiknek nem volt szerencséje hozzá, semmit nem von le az értékéből.
Förtelmesen gyomorforgató az anime, ráadásul a komor hangulatot fokozandó, kispórolták belőle a színeket, élesek a kontúrok, és tusszerű az egész, ahol a feketeség dominál leginkább. Nem egy szívderítő történet, még így rajzban látva sem. Őrült japánok.
8/10
Felemás érzéseim vannak ezzel a filmmel kapcsolatban. Az alapfelütés ugyanis elég jó: tömegbaleset, sűrű köd, megrongálódott kocsikkal telezsúfolt félig leszakadt híd, és számítógépes programmal irányított, mutáns hadászati kutyulik, amik véletlenül elszabadulnak a tömegkarambolnak köszönhetően.
A stílusa "trapped movie", amikor a szereplők valahová be vannak zárva, vagy el vannak szeparálva a külvilágtól. A hely, ahol csapdába estek veszélyes, és mihamarabb ki kell jutniuk. Ezt a koncepciót használja a Project Silence, és még némi kormányzati titkos kísérletekről is fellebbenti a fátylat, amit a felelősök megpróbálnak minél jobban eltussolni. Ez eddig oké is, viszont a feszültségteremtés nem sikerült a legjobban, mivel a kutyák CGI-je hagy némi kívánnivalót maga után. Lehet nem volt elég pénz, de jócskán tetten érhető a kevés realitás az animációkban.
Az állatok mozgása szintén nem a legjobb. Túl mesterkélt. A velük harcoló katonák meg kb. a fizikát meghazudtoló testi erővel rendelkeznek. Az akció meg nagyjából abból áll, hogy el kell jutni A-ból B-be. Próbálják persze feldobni a híd leszakadásával meg üldözéses jelenetekkel, de ezt is csak a vége felé. Azt bizton állíthatom, hogy nem ez a legjobb koreai film, amit valaha láttam, de volt benne kakaó, csak sajnos elenyésző mennyiségben.
5/10
Amúgy egyet értek, a Day One az egyik legfeleslegesebb film/folytatás/prequel volt amit láttam. A lényekrol szinte semmit nem tudunk meg, a szereploink bár jól hozzák a karaktereket, egyiket sem kedveltem semennyire, a túlélésért folytatott harc pedig rengeteg helyen marhaságokkal van tele. Annyira szukségtelen film volt, hogy ihajj.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Mi volt ez a fos má megint.
ugy látszik az első 20 percre elment az összes pénz ötlet és minden is, aztán kaptunk egy 2 szeméyles melodrámát függetlenul attól, hogy mi is zajlik a világban . A vége meg pont semmissé teszi az egész filmet.
Csak ,hogy sorjába menjek, a macska marhára kellett bele, azt nem emlékszem, hogy emlitették e, hogy kivágták a hangszálát, de hogy egy hangot nem adott ki egész idő alatt, pedig a macskák arról hiresek, hogy nem nyávognak ,dorombolnak, pisszegnek épp melyikhez van kedvük.
A másik , hogy makkos lépüben ugy mászkált a járolapon a faszi, hogy csak ugy vizhagzott, az nem baj, de ha beszélnek akkor kilométerekről meghallják és jönnek.
Az emberek az elso 10 percbe levágják, hogy nem lehet beszélni mert akkor támadnak.
A hadsereg kideriti, hogy nem szeretik a vizet és nem tudnak uszni sem. erre mit csinál ez a két nyomorult, az esőben amikor tudják, hogy nem hallják öket, bemennek az eső elöl a házba megvárják, hogy elálljon, ahelyett, hogy egyböl mennének a hajokhoz amig lehet.
Tudják az emberek, hogy nem zajonghatnak, erre csordába verődve mennek mint a birkák lökdösik egymást mert ugy biztos nem kelltenek zajt.
Ellepik az egész várost a szörnyek, de ugy látszik mikor ez a kettő már biztonságosan elbujt akkor a többi népet is békénhagyják, hogy odaérjenek a hajohoz .
2-3 napig várnak a kikötöbe csak, hogy ez az egy foszer még elérhesse.
Az egész filmbe a legfontosabb, hogy a fekete csajnak a fehér apukája milyen jol tudott zongorázni és , hoyg pizzát akar enni. miközben az egész világon ürlényeg mászkálnak és irtják az embereket. hát gratulálok.
A végén meg ha mindenképp ki akarta nyirni magát mert depis akkor miért nem kiáltott egyett az elején
Még rengeteg ilyen hulyeséget tudnék sorolni, de ugy látszik a forgatókönyv irőnak nem volt egy szabad 5 perce hogy végig gondolja a történetet, hogy minek mi a hatása következménye.
Igaz, hogy semmit nem tudunk, meg, hogy most akkor mik ezek vagy mit tudunk csinálni ellenük semmi.
Az meg megint egy rossz dolog, hogy elvileg ugy sugallja a cim, hogy ez az elözmény és , hogy ez az elso nap a támadásnak, akkor a második filmben miért ugy kezdödik, hogy minden szép és idilli és ugyan ugy nem tud semmit semmiről amikor megtámadják öket?
Megint csak az van, hogy nem nézték meg azt a filmet amihez vagy amiből kéne hogy csatlakozzon hamár ugyan az a cim és történetet probálják eladni.
1. Legyen az időgép a gyilkosé
2. Hozzunk be párhuzamos idősíkokat, hogy ha meg is mentem a nővéremet az én idősíkomon úgy sem lehetünk boldogok. Ilyen még a Back to the Futureben sem volt, bezzeg egy csavaros tinifilmbe szükséges volt.
Ja meg eleve én azt hittem hogy a gyilkos párban dolgozik, hiszen a plázában menekülnek előle, leszaladnak a mozgólépcsőn. Erre ott terem a gyilkos előttük, wtf?! Mondom ezek tuti ketten vannak. Hát nem. De akkor hogyan teleportált oda...? Rejtély...
Igen. Időutazás. Akár még jó is lehetne, de nem sikerült hiteles magyarázatot adni a "hogyan"-ra. Ezért is volt jobb a Palm Springs, mert ott legalább rábízták az egészet a természetre, misztikával övezték, és nem volt túlmagyarázva. Persze az nem kimondottan olyan stílusú film, mint ez, de ugyanúgy az idővel kapcsolatos.
Itt viszont azt akarják eladni nekünk, hogy egy harmincas csávó egyedül összetákol egy időgépet, be is programozza, és még antianyagot is szerez hozzá. :D
A világ összes tudósa, fizikusa meg tudományos intézete nem volt rá képes, de ő igen. És még ki is van írva a gép monitorára a pontos dátum, hogy mikorra akar visszamenni. Egyszerűen akkora gagyisztikum az egész, hogy a film cselekményét is nagyban lerontja, ami nem is kimondottan érdekes, legalábbis semmi olyan nincs benne, ami ezer más hasonló témájú filmben ne jelent volna már meg ugyanilyen színvonalon vagy ennél is jobb kivitelezésben. Mindegy: Netfliksz oszt kész. Van ilyen.
4/10
Ezért szoktam nagyokat derülni a hangszoro teszteken amikor összehasonlitják bárminek a hangját vagy az AV erősitőkét. mert YT-on vagy bármin nézve mindenkinek más más eredmény lesz attól függöen, hogy szokol rádion hallagatja vagy millios hangrendszeren. és ott se lesz egy az egyben ugyan az a tömörités miatt.
meg hogy vigyek pendrivon olyan anyagot amivel tudom tesztelni a boltban. mennyire lesz releváns az a hangzás amit egy média márk vagy euronics csarnokban hallgatok vagy egy külön házimozi szobában azzal amit majd a valós szobánba fog mutatni, kb semmennyire se.