106836

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
uff.. az gaz. -
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[2025] - https://www.imdb.com/title/tt10078772/ - "Flight Risk" - (Flight Risk) - 3/10
(2025.02.16) (92 perc, amerikai) - Action, Crime, Drama, Thriller (imdb) --- PG-18+
Kerüljétek, mint macska a forró bádogtetőt!
Semmi sem működik a "klausztrofób a helyzet, ezért izgalmas" szóképből - a szereplők túl sokat pofáznak, a tényléeges sztorit telefonról kapjuk (és az se jó), a végkifejlet sablonos és ciki.
Vélhetően még Trump előtt kezdték el gyártani, így a kötelező pipák ott vannak.
-
The Gorge (2025)
2025 legjobb filmje. Mondjuk meg csak februar kozepe van de mind1. Nekem nagyon bejott. Egyszer nezos de tokeletes popcorn mozi.
8/10 -
The Gorge (2025)
Középen hatalmas szakadék, a két szélen egy-egy torony, egy-egy lövésszel. Feladat: meg kell akadályozni, hogy a mélyből valami csúnyaság felmásszon. Azt, hogy lenn mi van, senki nem tudja. Mert hogy kérdéseket nem lehet feltenni. A fíling: ez egy Dark Souls modern lőfegyverekkel. Tessék nézni, aztán lehet bosszankodni, vagy épp örülni.
7/10 -
A Sötétség korában vannak meleg farkasemberek. Mondjuk az sorozat. -
Sejtettem, hogy erről is lehet szó, (a mai filmekben már minden megtörténhet) viszont akkor a helyes kifejezést kellett volna használni, mert a vérfertőzés minden esetben a rokonok közötti szexuális kapcsolatra utal. A szepszis vagy vérmérgezés talán jobban illett volna ide. Amúgy én szívesen megnéznék egy olyan filmet is, amiben egy meleg, kerekesszékes farkasember játssza a főszerepet, aki lélekben zsidó delfin. -
Jelen filmben egy durva karmolást értettem vérfertozés alatt, na :) -
beekeeper.
Elég jól indult a történet, aztán a f@sz tudja mi történt. röviden ennyi. megint a film felétól kifulladt vagy leváltották a történet irót és egy teljesen más fajta film lett mint ami. A vége felé nem értettem, hogy ezek a szedett vedett punkos arcok kik és mik voltak, de az már egy kicsit fura, hogy egy aktiv katonai kommando ami az elnok védelmére van meg a többi nagy kaliberü csapat mégcsak meg se tudta sebezni hősunket, de egy féllábu töhonya kia faszagyerek aki látszolag erős, de 10 méter után már a levegőért imátkozna ha furni kéne meg szétkaszabolja .
Jeremy Irons-t se értettem, hogy mit látott a szerepben amiért elvállalta, mert , azon kivül, hogy izgatottan fel alá járkált és 1-2 telefont megejtett nem igazán tett az ugy érdekében semmit sem. Az meg megint érdekes, hogy tisztába voltak, hogy mi a szitu erre rendeznek egy partyt és oda visznek mindenkit, hogy minél könnyebb legyen likvidálni öket.
Komolyan nem értem, hogy mi jár a forgatókönyv irók fejében manapság, hogy nem lehet átgondolni a szituáciokat és az szerint alakitani a történetet? -
A vérfertőzés hatására? Tehát apuka megdugta a fiát és a kölyök így lett farkasember? Az elég durva. : O -
Alapvetően szerintem ebben a filmen nem a mondákból-rémtörténetekből ismert vérfarkast lathattuk, akit ezüsttel lehet megölni és teleholdkor változik át.
Ebben a filmben a vérfertőzés hatására az emberből egyfajta szőrös-karmos, farkasra hasonlító lény lett, aki -bár erről nem szól a film, de vélhetően- nem változik oda-vissza emberből-farkassá és nem ezüst lövedékkel kell megölni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezt támasztja alá az is, hogy a főszereplő apja ugye régen eltűnt és halottnak lett nyilvánítva, pedig ugye nem halt meg csak évekig farkaskodott az erdőben
Nekem amúgy bejött a film, nem egy oscar alkotás, de egyszer simán nézhető. -
Wolf Man (2025)
Az a véleményem, hogy kissé gagyira sikerült. Pedig lett volna benne potenciál. A vérfarkas ábrázolása nagyon ótvar, olyan, mintha félig zombi lenne az átváltozott fickó. Továbbá az akció is eléggé trére sikeredett. Ennél sokkal jobb farkasemberes filmek vannak... manapság ennyi már nem elég, amit itt az arcunkba toltak.
4/10 -
Sequoyah #106500 Here (2024)
A film otlete nem rossz, de a megvalositas kicsit ongol lett.
A tortenet tul sokat kapkod az idosikok kozott, es igy nehezen kovetheto. Es nemelyik idosik nagyon elsorvad, es alig tortenik benne valami, peldaul a legujabb modern kori teljesen kivaghato lenne. Kapcsolat se nagyon van a kulonbozo ott elo csaladok kozott. vagy legalabb visszautalasok.
Oreg szineszek megfiatalitasa is teljesen ertelmetlen. Ertenem, ha egy idos ember szerepet jatszanak, es egy-egy visszaemlekezos jelenet erejeig fiatalitanak meg oket, de 2 jelenetet kiveve vegig fiatalokat jatszanak, es ez meg mindig nagyon furan nez ki. Foleg, hogy a szineszi jatekuk is sokszor nagyon szinpadias...
Es vizualisan is fura az egesz film (a szereplok CGI fiatalitasan tul is), mintha egy rajzfilmet neznek amit probaltak realisztikusra csinalni...
Olyan mintha ez lenne az elso film amit nagyreszt AI segitsegevel hoztak volna letre...
Ettol fuggetlenul azert elveztem a filmet, jol penget meg erzelmi hurokat, szoval nem rossz film, csak fura az egesz es lehetne jobb...
6/10
U.I.: minel tobbet gondolkozok rajta hogy mi minden fura a filmben, annal gyanusabb, hogy AI csinalta... Az egyetlen ellenerv, hogy a video generalo eszkozok meg csak most futnak be, szoval a film keszitesekor meg nem igazan alltak rendelkezesre. Bar az az 1 ev kulonbseg nem feltetlenul teszi lehetetlenne.
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2025.01.31. 16:11:03 -
Akkor az eredetit se hagyd ki, bár neked már nem fog úgy ütni:
[2018] - https://www.imdb.com/title/tt6742252/ - "Den skyldige" - (The Guilty) - (A bűnös) - 9/10
(2021.09.13) (86 perc, dán) - Crime, Drama, Thriller - (imdb) -- 18+
Szerencsére időben megtudtam, hogy létezik az eredeti, így az amcsi:
[2021] - https://www.imdb.com/title/tt9421570/ - "The Guilty" - (A bűnös) - 7/10
(2021.09.14) (90 perc, amerikai) - Crime, Drama, Thriller - (imdb) -- 18+ -
Sequoyah #106498 The Guilty (2021)
Ennek a filmnek egyetlen szereploje van (plusz meg 2-3 ember beugrik 1-1 mondat erejeig, de ennyi), es vegig egyetlen zart helyszinen jatszodik, ami egy unalmas iroda, szamitogepekkel es telefonokkal. Gyakorlatilag minden ami tortenik, azt telefonon keresztul halljuk.
Nincs konnyu dolga annak aki ilyen filmet keszit, de legalabb olcso. Ennel olcsobb nem is lehet:)
Es azt kell mondanom, hogy sikerult megoldani, es jo filmet kesziteni ugy hogy vizualisan ennyire keveset ad. Nyilvan egy ilyen filmnel kotelezo hogy a foszereplo jol jatszon, mert minden amit latunk az az o arckifejezeseinek variacioja. Jake Gyllenhaalrol tudtuk hogy nagyon jo szinesz, es itt sikerult is megugrania a magas lecet.
A masik fele a filmnek a tortenet, mert itt nem tehetik meg hogy a latvanyvilaggal feledtessek a gyenge sztorit. Es ez a resze is jol sikerult. Fent tudjak tartani a feszultseget, es aztan a sztorinak van eleg jo fordulata hogy fenntartsa a lenduletet.
Ha egy latvanyban ennyire limitalt film igy le tud kotni folyamatosan 1.5 orara, hogy egy percig sem kalandozott el a figyelmem, akkor jonak kell lennie.
8/10 -
Nem tudom mire kellett volna térkép? eltelt 16 év és más császár(ok) van(nak). Ennyi. Teljesen elegendő infó ahhoz, hogy mi a helyzet Rómában.
Ez ilyen geci fontos, hogy egy nő lehetett-e harcos valóban az ókorban? Ki nem szarja le, csak egy eszköz volt a plot beindítására
A császárok egy páholyban ültek. Az hogy mellettük mi van, tök mindegy.
Rómába egy rabszolgából lehetett később szabad ember, aki aztán kereskedhetett vagy bármilyen üzletet nyithatott. És el lett mondva, hogy Denzel nem csak egy putri gladiátor iskolát vezet. Ő látja el fegyverekkel és egyéb dolgokkal a római hadseregeket Európában. Nem egy senki. Diocletianus is egy alsó rangú családból lett császárrá. És Denzel Macrinus császáron alapszik, aki algériából jött és berber származású.
10.000 fős seregek nem úgy mozognak, ahogy azt éppen a parancsnok kénye-kedve tartja. Nem voltak még a helyükön, mert ugye Róma nem engedte a tábornokainak, hogy csak úgy csapatokat állomásoztasson Róma határában. Tehát az embereket össze kellett hívni titokban. -
Megnéztem a gladiator 2t.
Valahogy nekem nem jött át ez a bevezetés a 16 évről amennyiben előbbre járunk. Egy térkép jobb lett volna hogy mi változott vagy hogy ki kivel van a trónon.
Arról már sok helyen olvastam hogy a történelem hűség nem az erősség.
Arról nem találtam feljegyzést hogy numibiaban, lehetett e nő katona. Ahogy elneztem nem csak egy egyszerű éppen kaszát fogó paraszt kisasszony volt, hanem már egyedi mellvert és sisak míg a férjének csak fuszalbol font mellénye volt.
És ha jól emlékszem akkor az arénában mindenkinek megvolt a helye hogy milyen rangot tölt be a városba, itt ahogy láttam a császárok mellett ültek sima parasztnak kinéző egyének,
És már akkor milyen jó volt a kihangositas, több ezer embert üvöltést sima beszéddel tulharsogta a bemondo és a császár is, meg úgy mindenki aki a nezokhoz szólt.
Azt se volt nagyon kireszketezve hogy 16 év alatt egy fekete rabszolga, hogy lett szabad befolyásos ember és kb 1 hét alatt a putri gladiátor iskolából császár lett.
A mandalorian meg miért nem tudott egy napot raszanni arra hogy hívja a sereget vagy akkor mikor a gyereket akarta kiszabaditani, de azután meg főleg hogy leleplezodott, mert a seregrol senki nem tudott, simán megmenthette volna az életét mindenkinek.
A végén is kicsit erőltetettnek éreztem a csatát kettőjük közt mikor az egyik minden nap edzésben volt a másik meg egy elpuhult valaki volt egy nem harcra szánt ruhába. -
Sequoyah #106495 Szerintem felrecimezted ezt a kommentet, mert az eredeti ertekelesemben epp en magam irtam, hogy ez nem gyerekeknek valo film. Szoval mirol akarsz meggyozni?:D -
Fel sem merült benned gondolom, hogy nem is érdekel az, hogy meggyőzzelek arról, hogy a Red One nem gyerekfilm? -
Sequoyah #106493 Nem csaladoknak keszult, es nem tudtal egyetlen mas olyan filmet sm mutatni ami csaladi film lenne de nem gyerekeknek valo... -
jó vót -
Valami itt elcsúszott, ahogy nézem.
Én épp a kizárólagosságot nulláztam le azzal, hogy azt állítottam, a télapós film családoknak és nem gyerekeknek készült - egészen más cirkuszi ló egy olyan "akció" film, amit csak gyerekeknek mutathatsz be. -
Sequoyah #106490 Egyszeru, megnezed a ratingjet, a forgalmazoknak kotelezo odatenni a plecsnit hogy melyik korosztaly nezheti meg.
Szoval nezz korbe, es mutass nekem egyetlen filmet vagy sorozatot, amit "csaladi" filmkent reklamoznak, ugy hogy gyerekek szamara nem ajanlott besorolast kapott. -
Hogyan tudod előzetesen kimérni azt, hogy egy család minden tagjának* kellemes szórakozást fog nyújtani az adott film(sorozat)?
Nagyjából: sehogy.
Próbálkozhatsz statisztikai mutatók begyűjtésével (próba- és elővetítések, lekérdezések minták alapján), de a visszakapott válasz ezekre könnyedén az, hogy "de ez csak statisztika".
Én is csak azt a statisztikát hiszem el, amit magam hamisítottam.
Szóval, 99%-ban az érintett gyártó dönti el, hogy "minek" tekint egy végterméket --- a besorolás más tészta ---, és a végén úgyis a piac, és a fogyasztók fognak pálcát törni felette.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.01.09. 14:54:59 -
Igazad van, a család = rokoni vagy házassági alapokon nyugvó társadalmi csoport, egy család lehet gyerek nélkül is család.
Azonban a családi film azt jelenti, hogy a gyártó vagy forgalmazó szerint a család MINDEN tagja számára kellemes szórakozást nyújt, korosztálytól függetlenül. -
"Csalad = gyerek."
Nem.
Mert ezzel azt feltételezed, hogy minden családban van gyerek, és egy "család" adott pillanatban nem lehet csak a felnőtt tagok társasága (kurrgen szülők, nagyszülők, ismerősök etc.)
"de azert a 10 ev alatti gyerekemmel nem nezetem meg."
Jól felfogott konszezusos viselkedés - megsüvegelendő, de -- mint mindenben -- ettől még léteznek kivételek. -
Sequoyah #106486 Csalad = gyerek. Minden film azert kapja meg a "csaladi" jelzot, mert a gyereket is le lehet ultetni hozza, meg a felnottet is.
Ez kb annyira csaladi, mint a Die Hard. Ami szinten karacsonyi film, de azert a 10 ev alatti gyerekemmel nem nezetem meg. -
hawkie22 #106485 Gladiator 2
Nem volt ez olyan rossz, mint sokan mondják. Az elsö részhez természetesen nem ért fel, de sztem egy teljesen vállalható második rész lett belöle. A csatajelenetek teljesen jók voltak, a színészi játékon lehetett volna még csiszolni, de én összességében jól szórakoztam rajta. A filmvégi zene pedig arra késztet, hogy megint megnézzek az elsö részt.
Nyilván történelemhüséggel nem lehet vádolni, azon kívül, hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Caracalla megölte a saját fivérét, Geta-t, minden mást feláldoztak a filmkészítés oltárán.
Ami még nem történelemhü, hogy egy színesbörü sose emelkedhetett volna állampolgári rangra, nemhogy szenátusi meg konzuli rangra Róma korában. Föleg úgy, hogy elötte gladiátor vagy hasonló rangú volt. Így Denzel Washington karaktere egyáltalán nem illik bele a képbe. A másik, hogy a pretoriánusi gárdában se szolgált színesbörü, ott csak válogatott római katonák szolgálhattak. Gyarmatokról származó ember csak az auxiliárus alakulatokban szolgálhatott, annak reményében, hogy majd valamikor, 25 év szolgálat után megkapják az állampolgárságot. De ezt gondolom a mai woke irány miatt tették bele.
6/10 -
Time and Space Redemption
Nem volt rossz. Jó kis timeloop film egy kis újítással a témán.... -
*** Spoiler ***
Sajna nem sikerült a történetszálakból és a csúcspontokból egy jó mozit összerakni, ahogy az egyik kritikában is elhangzott, a mellék száll a buggyant császárok elleni merénylet és lázadás izgalmasabbak ígérkezett, mint a fő szál.
Ami engem jobban zavart az az idő érzékeltetés hiánya az egyik pillanatban itt vannak a másikban ott.
-
Gladiator 2
Meh... felejtheto -
Úgy gondolom
[2024] - https://www.imdb.com/title/tt14948432/ - "Red One" - (A hullahó-akció) - 6/10
(2024.12.12) (125 perc, amerikai) - Action, Family (imdb) --- PG-15+
hogy ez a film valójában nem gyerekeknek készült...
...hanem családoknak.
S így nézve már ugye egészen más a leányzó (film) fekvése.
Apropó: Kiernan Shipka baromi jó csaj. Csekkoltam: még egyetlen filmjét sem láttam eddig. -
Sequoyah #106480 Red One (2024)
Egy ujabb film a sorban, amire eszmeletlen penzt koltottek el ugy, hogy eselyuk se volt hogy blockbusterek legyenek, aztan pedig csodalkoznak hogy bukas...
A sztori, es a foszereplok jok, de a CGI-ra tul sokat koltottek (ugy hogy a tulzott CGI inkabb ront a latvanyvilagon, mint javit), es a hiressegek szerzodtetese mellekszerepekre is folosleges volt. Ha kihozzak 100milliobol, akkor egy sikeres film lehetett volna.
A masik problema, hogy a film koncepcioja jo lenne a gyerekeknek, de ahhoz tul eroszakos hogy megnezessem veluk. Sokkal tobb csalad megvette volna a mozijegyet (koztuk en), ha egy kicsit lejjebb tekerik az eroszakot.
A film nem rossz, de messze nem annyira jo mint amit a budget megengedett volna.
6/10 -
Link -
Igen. De igy is felismertem a hulye formaja miatt. Tegyuk hozza segitett hogy 1 evvel azelott neztem meg a filmet. Elotte meg 20 eve szal lehet nem emlekeztem volna ra. -
Csak az alsó része az igazi épület nem? Ugye felfelé szélesedik, aztán amikor elérte a maxot, az felett meg matt festménnyel bővítették a filmben -
Köszi. -
bár nem ilyesmire gondoltál, de ha érdekel jövőre lesz egy Kowloon Generic Romance (anime) és film is.
-
Nem is meseltem nektek, hogy munka miatt Dallasba latogattam. Nem.... nem talalkoztam a Ewingokkal. De eppen elektromos scootereztunk korbe varos nezo napon, mikor nem volt mit csinalni es kuuurvamesszirol kiszurtam egy erdekes formaju epuletet. Ki kellett gugliznom es full lesokkolt, hogy valoban rabukkantam az OCP epuletere. ( Robotzsaru)
Sikitoztam mint egy kislany. Masik ketto amcsi srac alig ertettek mit visongok mikozben ezerrel megyek az epulet fele. Poen volt. Volt valami epulet mellette, ahol bejatszottak a hangosbemondon amit a robotzsaru mond a filmben; Hogy titltott teruleten van es hagyja el a helyet. Vagy valami hasonlo. Ahhoz kepest, hogy a tobbiek nem ismertek fel az epuletet mint en, ok voltak azok, akik mondtak hogy az a mondat a filmbol van. Mert en csak pislogtam, hogy nekunk magyaraz valaki hogy menjunk el innen? Lol -
Mondom ránézek én is erre a Twilight of the warriors 2024 filmre.
Nem rossz, nem rossz, de nagyon komoly hangvételű filmet is lehetett volna ezen a "helyszínen" forgatni, valószínűleg öregszem, mert fiatalon ez nagyon adta volna.
Azért az idézője, mert a helyszínt már 93-ban elkezdték elbontani így valószínűleg sok csak díszlet vagy Kína egyéb helyein forgatták.
Anno jó pár éve találkoztam a City of Darkness: Kowloon Walled City -vel nagyon érdekes hely lehetett amolyan Nyugat Berlin kicsiben, 4 focipályányi területen kb 50.000 ember max 14 szint magasan (repülök miatt), a helyszín jobban lekötött a filmben mint a történet :)
City of Darkness Revisited
https://cityofdarkness.co.uk/
A fallal körülvett, törvényen kívüli város Hongkongban: Kowloon gigaháztömbje a világ legsűrűbben lakott területe volt
https://femina.hu/utazas/kowloon-walled-city/
A törvények nélküli betonváros, ahol nagyobb volt a népsűrűség, mint bárhol máshol
https://drive.hu/uti-cel/kowloon-walled-city-betonvaros/
Utoljára szerkesztette: ximix, 2024.12.15. 14:39:01 -
uhhh,,, nem tudtam minek hivjak de nekem nagyon nem jon be az a wuxia baromsag.