Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
Ugyan nem eredeti csak feldolgozás, de így is 8 Oscar jelölést kapott: "Csillag születik". Bradley Cooper első rendezése. A lemez már a kezemben, még nasizok valami oszt már nézzük is idehaza.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Remélem tetszeni is fog, ha már így előre javasoltam..

<#nyes>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

CSOCSO
Nekem is az a godzilla a kedvencem de mar nem merem megnezni ujra. Facebukon rengetegen fikazzak azt a filmet. Az uj Godzilla lapjan meg eszmeletlen sok ember van aki ezt az ujat isteniti. Ami szerintem is ultraszar volt.
LasDen
Igen

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

eksy
"Visszahozhatnák a Jean Reno féle Godzillát"

vagy elfelejthetnék már 1-2 évtizedre godzillát, meg úgy általában a képregénymozikat! Hogy a francba lehet várni egy pókember 5-öt, halálos iramban 10-et... nem értem.

Tudtok ajánlani valami új, eredeti, tartalmasabb filmet, felnőtteknek (persze nem úgy értve😊

"...és...szerintem...bizony."

Nekem semmi bajom sem volt a Jean Reno féle Godzillával. Egész jó kis film volt. De emlékszem a Godzilla fanok annak idején sugárban hánytak tőle hogy ez a régi dagi Toho Godzilla megcsúfolása.
BenedekFeco
Godzilla: King of the Monsters

Édes istenem ezt a gagyit! Én megértem, hogy vannak olyanok, akik szerint ez az "igazi-képregényhű" godzilla, és náluk betalált ez a sugárköpő dagadék, meg óriás molylepke-gorillamammut kombó. Hát... én nem tartozom közéjük 😊
Visszahozhatnák a Jean Reno féle Godzillát, az sokkal emészthetőbb.

3/10

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

Tikal
Persze, vannak kisebb filmek, lehet találni ott jókat, de most tegyünk úgy, hogy én nem azokról beszélek, hanem a nagyokról.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

LasDen
nem ízlésről beszéltem. Arra gondoltam, hogy ezer+1 film jött és jön ki idén. Attól, hogy a nagyobb filmek szarok, még nem lehet általánosítani, "Míg idén nem volt egy normális film se", és ráhúzni néhány filmet az összesre...

De persze, tegyünk úgy, mintha a blockbustereken meg a nagyobb filmeken kívül nem létezne semmi más, amit érdemes megnézni...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2019.07.27. 09:37:16

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Tikal
Neked biztosan volt, nekem nem. Más az izlésünk, jééé....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

LasDen
ezer+1 film jött ki idén, de még egy normális nem volt. Hát persze...

Tikal
És abban az évben még ilyen filmeket kaptunk mint Aliens, Highlander, Manhunter, Platoon, The Fly, Stand by Me, Labyrinth, Big Trouble in Little China....

Míg idén nem volt egy normális film se, csak folytatás, képregénymozi vagy remake. Ad Astra meg a Tarantino mozi lesz talán csak érdekes idén... 😞

CSOCSO
Oszt' kozben a legiharc is gagyi mint atom. Kemeny 3 jelent van mikor repulnek. Az elejen. Meg mikor gyakorolnak es a vegen mikor elesben megy a dolog. A tobbi az mind lamur.
Az uj trailer jol nez ki. Remelem odabasznak a latvanynak. Csak az uj miatt neztem meg a regi filmet.
Zephyr Retiring
Elég fura, hogy nem Kelly McGillisre emlékeztek belőle...<#nevetes1>
Amúgy zeneileg is ott volt a toppon: G.Moroder, H.Faltermeyer, sőt a Berlin (Take My Breath Away) is onnantól lett híres...
Ha engem a gépek érdekeltek volna, nem zenei szerkesztőnek jelentkezem, hanem gépészmérnöknek...<#nyes>

Pontosan. Én sem Tom Crusie miatt néztem meg tizenéves fejjel hanem hogy HŰŰŰ VADÁSZGÉPEK MEG LÉGIHARC! És kb ennyire is emlékszek belőle. 😊
Dynamic
A Top Gun régen is szar film volt, szerintem a többség csak azért nézte, mert hú vadászgépek. Még kölyök voltam amikor moziban láttam, de már pár nap múlva nem tudtam felidézni a filmet, csak azt, hogy hú vadászgépek.
Zephyr Retiring
Bumblebee (Űrdongó) imdb. és I Feel Pretty (Túl Szexi Lány) imdb.

E kettőt több szempont miatt is egy kalap alá veszem most. Fő szempont:

Mindemellett űrdoncsi nagyobb csalódás volt, mint szexi lány. Utóbbitól amúgy sem vártam Oscar-t, de lehetett volna kreatívabb is. Az edzőtermi mosdós jelenetnél inkább tűnt megzakkantnak a csaj, mint sem megvilágosodottnak, de mindegy. A lényeget értettük, s majd megpróbálunk mi is hasonló életszemléletet felvenni, több kevesebb sikerrel..<#nyes>

Visszatérve pár szó erejéig űrdoncsira, a film eleje úgy ahogy van, egy nagy ratyi ultra cgi fostenger, amiről lerí, hogy a mesék meséjének habja, szerintem baromira rossz fényt vet a transformers filmekre. Persze az is csak mese, de legalább törekedtek az élethű-féle érzet megteremtésére. Aztán '87-től már nézhetőbbek a mozgóképkockák, de...mi a tkm-nek kellett ennyi emberi érzelmet belevinni egy robot "agyába"? Vagy én értettem félre valamit a 16-os besorolási kategória miatt, és én kérek elnézést, hogy megnéztem így bőven 40 felett..<#idiota>

A pontszámom is közös, mindkettő 10/3.
Sajnálom, hiába tetszett mindkettő az asszonynak, most én pontozok és punktum.<#eplus2>

Zephyr Retiring
..ezt a billiárd értéket ritkán használjuk idehaza. Bár néha az egy "L"-es verzió mellé is társul némi dolcsi..

<#nevetes1>

Kojiro
Fele-fele.
Volt egy család, akivel minden másnap találkoztam, ott 2 angolul 1 magyarul (is) beszélt.
Tesómmal voltam kint, vele ugye magyarul beszéltünk. Volt még egy ismerősünk, akivel napi szinten találkoztunk ő évtizedek óta kint él és simán elkezd egy mondatot magyarul, majd befejezi angolul és észre sem veszi <#circling>. Szóval vele egy kicsit hasonló cipőben járok.

Kojiro ergo sum.

BenedekFeco
Ezeket a filmeket rengetegen imádják, akik 30 évvel ezelőtt látták.

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

Cop mortem

Botrányosan rossz magyar film. Itt még a jó színészek sem alakítanak jól. Komolyan mondom Ganxsta Zolee a legjobb az egész brigádban,és ezzel el is árultam mindent. Az utolsó 20 perc akciódús,és magyar filmhez képest látványos is, de ez nem menti meg az előtte lévő majd másfél órát...

2/10

Xbox Live : KutyaKiki PSN : KikiKutya

CSOCSO
Ha mar eppen Blade Runerrol van szo (RIP Hauer) Meglestem az eredetit 1-2 evvel ezelott es attol fuggetlenul, hogy mekkora kult filmnek van elmondva szerintem egyaltalan nem valami jo film.
Tegnap neztem meg a TOP GUN (1986) filmet. Ennek is nagyobb a fustje mint a langja. Rengetegen imadjak meg minden de egyaltalan nem nagy durranas a film. Sot! Eleg keves.
CSOCSO
Erdekes. En nem keverem a 13-100-t az ezer haromszazzal. Pedig mar joideje itt vagyok es napi szinten tobb emberrel beszelek 1000 dollar feletti osszegekrol.
CalebJoe
Meghalt Rutger Hauer RIP<#sir> mindig badass volt.
Beszeltel kint napi szinten magyarokkal?
Altalaban olyanoknal talalkozok ilyennel aki egyedul koltozott ki, esetleg angolul beszelo part talalt maganak, es nem is hasznalja a magyart. Aki a parjaval koltozik ki, es tovabbra is hasznalja a magyart, annak altalaban nincs ilyen problemaja.

Count Adyn
Jah ez ismerős 😄 Én meg 2000essel akartam fizetni a benzinkuton mer olyan szinu volt mint a 20as amire emlékeztem😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Kojiro
Én voltam egy ideig amcsiban és tényleg furcsa dolgokat produkál a magyar ember agya.
Mikor hazajöttem, hetekig nem tudtam visszaszokni arra, hogy ne azt mondjam pl. a thirteen-hundred mintájára magyarul, hogy tizenháromszáz. Rengeteg hasonló elszólásom volt és csak bámultak bamba arccal, mi a faszomat akarok, amikor azt mondom tizenhatszáz forint <#vigyor2>

Kojiro ergo sum.

CSOCSO
jovohen mar lesz web dl
PetruZ
A John Wick filmek valójában Keanu doku-k. 😊 (A videón a JW3-ra edz lövészetből, jól tolja.)
Altalaban ahogy kikerul a mozikbol ugy egybol jon is ki DVD-re, meg mindenfele streamingre (amazon, apple stb...).

A Marvel Kapitanynal voltam igy vele hogy meg akartuk nezni neten meg az Endgame elott, de nem tudtuk mert meg ment a mozikban. De ahogy levettek ugy mar tudtuk is nezni.

LasDen
nem tarta vissza senki. Ugyanolyan időben érkezik, ahogy a hollywoodi filmek szokta. 4-5 hónap...

CalebJoe
Augusztus 13-at írnak gondolom a sparks is a körül jön ki.<#smile>
Gyerekek, mikor jön ki az Avengerek utolsó része letölthető formában? 😄 A tököm tele van ezzel a Disneyvel, hogy ilyen szinten visszatartja. Úgy se nézem meg a moziban. Adjátok már ki!!!!
CSOCSO
Ha senki nincs korulotte magyar akkor ki tudja milyen lehet. Lehet te is sokat felejtenel. En is sokat felejtettem. Foleg olyan dolgokban mint mondjuk auto alkatreszek. Csomo dolgot nem tudok magyarul. Nem emlekszem ra mert nem magyarnak kell elmondanom allandoan, hogy mi a baj. Vagy alapbol angolul tanultam meg a nevet.
CSOCSO
Tuti, hogy nem. Az Avatar jobb film szerintem.
CSOCSO
Igazad van de teljesen kiment a fejembol. Mar tizenakarhany eve nem hasznaltam "milliardot". Ezenkivul az elmult napokban nem kevesszer irogattam le ezt amerikaiaknak. Ez folyik a csapbol is. Facebukon. 9gagen. stb.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2019.07.23. 14:38:33
CalebJoe
Gondolom CSOCSO amerikában töltött évei vagy még mindig ott él nemtom, kicsit átállt az angolra a agya, nekem is van olyan ismerősöm hogy 20éve él külföldön és alig érteni hogy mit mond magyarul annyira elfeljette az anyanyelvét.
BenedekFeco
Értsd jól! Persze, hogy egy filmről van szó, de azért ezt elég jól előkészítették x éven keresztül. Kb az összes eddigi Marvel film ennek az előzménye. Az Endgame "csak" besöpörte az elismerést 😊
Szerinted, ha mindenféle előzmény nélül került volna a mozikba, akkor is ez lenne az eredmény?
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2019.07.23. 08:23:08

Kojiro
meg ott a billiárd

Kojiro ergo sum.

Bokafix2
A 2 milliárd dolcsit érte el, nem a 2 billiót... persze a milliárd angolul billion, de ha magyarul beszélünk, akkor ne a billion-t, hanem a milliárdot használjuk inkább, mert ez így megtévesztő, hiszen magyarban a billió nagyobb, mint a milliárd.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

CSOCSO
1 filmrol van szo. Az endgame dontotte le a tronrol az avatart.
Mindketto film tobbszor lett kiadva a mozikban. Endgame elerte a 2 billio dolcsit 4 het alatt. Ez az Avatarnak 11 hetbe tellett.
Ezenkivul Endgame 87 napot volt box officeban az avatar pedig 238(!!!!!!!!!) napot.

Ezenkivul ha az inflaciot figyelembe vesszuk akkor meg sehol sincs rengeteg filmhez. Pl Gone In the Wind inflaciot figyelembe veve tobb mint 7 billiot szedett ossze!
Murder Mystery (2019)

Netflixes hagyomanyokat tekintve ez is egy olyan film ami jo, de nem annyira hogy moziba keruljon😊

A tortenete egesz jo, eredeti, es nem kiszamithato, bar az hogy az ihletet honnan vettek az persze nyilvanvalo😊 A karakterek jok, igaz sokszor karikaturaszeruen eltulzottak, amit valaki vagy viccsnek talal, vagy nem, nekem tetszett.
A film humora alapvetoen rendben van, vannak benne kifejezetten vicces jelenetek De a film legnagyobb negativuma hogy a humora elegge hullamvasut jellegu, sokszor leul a film es percekig nicns egy jo poen vagy erdekes tortenes ami fenntartana a figyelmet. Viszont amikor porog akkor elvezetes.

6/10

LasDen
És még így is két kézzel kellett átlökdösni a cél vonalon, hogy meglegyen... 😄

BenedekFeco
Tízensok film után meglett az, ami az Avatarnak egyből 😊

LasDen

LasDen
Ebből a szempontból az Optimus vs Megatron, Starscream, Grindor fight a kedveltek között van. Bár itt is belesik abba a hibába, hogy folyton lemegy az emberek szintjére és onnan mutatja az akciót, ahelyett, hogy a nagy totálokra koncentrálna. Mikor úgy látjuk a harcot, minimál kamera rángással és relatíve lekövethetően, akkor az nagyon menő szerintem. Mondjuk sosem ez volt a TF sorozat baja...

"Mer' mikor láttál óriásrobotokat búnyózni?" - jó, mondjuk szart sem látni a vágások miatt...
"Mer' mikor láttál utoljára jó kis búnyós/lövős filmet a moziba'?" - már rég volt.

Malakai
Az emberek nagy(obb) része nem a bonyolultságáért, hanem inkább annak ellenére szeret egy történetet. De anélkül, hogy a történet összetett lenne, lehet szórakoztató.
John Wick-et pedig szerintem a jelenet-koreográfia és a "cool-faktor" miatt szereti a többség, amit a történet kiszolgál. Na meg Keanu lehet elkezdett trendi lenni már az első rész idején már.
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2019.07.22. 08:00:42

(\__/) ( X.x) ( } . { )

BaliBoy
John Wick & John Wick 2

Egynek elment. Vagyis kettőnek.
A felhajtást azért nem értem körülötte. Tisztességes iparosmunka, faék egyszerűségű történettel, tonnányi akciófilmes klisével és túlzással.
A film nézése közben ki is találtam egy meme-et, ahogy Bruce Willis a fehér trikójában mondja Keanu-nak, hogy én vagyok az apád!

Azért ilyenkor mindig meglepődök... imdb-n 7,4 és 7,5-ös értékelés. Mondjuk a Transzformerszel összehasonlítva, kb. egy kategória a történet, csak az utóbbi 5.2-őn áll...
Valaki mondja már meg, hogy a John Wick filmek miért vannak ennyire felpontozva mondjuk az említett TF filmekhez képest?

Nálam mind a kettő:
6/10

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Kongy
Midsommar (2019)

Nem gondoltam, hogy lehet überelni a Hereditary-t, de igenis lehet. Ez a film olyan, mint egy vászonra vitt rémálom, de a jó értelemben. Helyenként bizarr, aztán brutális, de végig baljós az atmoszféra, ami iszonyat jól van felépítve. A színészek is több, mint korrekt munkát végeztek, a film képi világa pedig mesteri és szép. Furcsa ezt mondani, de aki megnézi, az majd megérti. Ja, és sehol egy jumpscare, csakis atmoszféria építés, majd a pofádba tolt horror. Viszont ellentétben a hagyományos horrorokkal, ennél a filmnél félek majd este elaludni, mert tuti ezzel fogok álmodni... : / Ilyen hatást egyik másik "hagyományos", mostanában látott horror sem gyakorolt rám. Nálam egy erős 8/10

Kicsit olyan élmény, mint a Ház amit Jack épített. Rossz nézni, mert szörnyűségek történnek, de mégis jó, és muszáj, nem lehet levenni a szemed róla. Ari Aster elmebeteg.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2019.07.21. 23:49:26

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Hát én még csak most jutottam el odáig hogy megnézzem a RAMPAGE c filmet. Szerintem nagyon jól sikerült film. A jelenetek is klasszul őssze lettek dobva. Érdemes megnézni azoknak akik hozzám hasonlóan halogatják :-). Kellemes csalódás lesz