106887

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
A tenger vadjai
Páros mellékhatás
A part
Pokoli édenkert -
hiper KOCKA #103392 Parancsolj: szigetes tengerpartos filmek a romkomoktól a túlélősig.
első
második
harmadik
negyedik
ötödik
hatodik
hetedik -
Bloodshot
Ez is mehet a levesbe. Ez sem volt egy megváltó film. Értem miért őt választották, de szerintem egy X-O Manowarral sokkal előrébb lenne most a Valiant-Sony páros. Na mindegy, ennyit erről az univerzumról. Nem hiszem, hogy ezután lesz bármilyen próbálkozás még...
5/10 -
A nyaralás vége (Phuketben játszódik). "Ákciós film" -
Cziras #103389 Sziasztok Olyan filmeket keresek amik olyanok mint pl a Görögbe fogadva. Előre is köszönöm szépen mindenkinek az ajánlásokat.
Továbbá a párom szeret tengerpartos dolgokat nézni.
A kék lagunát is azért szereti pl. Ha van bármilyen lakatlan szigetes tulélős film írjátok meg.
Gyönyörű tengerpartokon ... szigeteken játszódó filmek.
mesébe illő tájakon játszódó filmeket mondhattok. Olyanokat mint a Kek laguna. Tehát tengerpartos szigetes is és túlélős filmek is. :)
Köszönjük :) -
Invisible Man
Ismerős ódákat zengett, hogy milyen jó, érdemes volt moziban nézni stb.
Ehhez képest én megnéztem itthon és kb a rááldozott időt nem érte meg. Zs+ kategória. Kb semmi érdekesség, semmi feszültség, semmi csavar.
4/10 -
Bad Boys for Life
Hát ez egy rakás szar volt. Gondoltam ha már mozikban siker volt, akkor egy elfogadható lövölde lesz, de nem sikerült.
3/10 -
nordan #103386 hát pont ez a bajom :S mindig csak ilyen primitív szinten lévő "alienek" vannak -
mégpedig? -
nem is nagyon akart róluk mondani semmit a film. csak a területüket védték osz jóvan... -
nordan #103383 engem az zavar,hogy nulla agya van az ilyen lényeknek és csak odáig terjed az agyuk,hogy együk meg az embereket........... -
Underwater
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ide vagy oda, nem volt ez egy nagyon jó film. De rossz sem. Cassel végig olyan, mint aki titkol valamit amit tud és mások nem. Aztán kiderül, hogy lófaszt sem tud ő se :D Korrekt thriller, horror, akármi volt. Szerencsére nem húzták túl a dolgot. A 1,5 órás játékidő bőven elég volt...Cthulhu
6.5/10 -
Vivarium
WTF-ot néztem egyáltalán? Mintha a Truman show-t keverték volna a Spongyabob egyik részével, amikor Tunyacsáp tunyacsápfalvára költözik :) Amúgy nem rossz, és nem mindennap látni ilyet, de "érdekes" ;)
6/10
Underwater
Nem volt ez olyan rossz, főleg hogy falnám a szörnyes múvikat ha lennének jók. De ez is csak pont addig "jó", amíg a monsták nem jönnek. Addig tök rendben van a klausztrofóbia, a Space marine felszerelés, meg úgy általában a helyszín. Persze, már itt is szét lehet szedni a filmet, hogy "sablon-figurák", semmi felvezetés hanem a 3. percben bumm bele a közepébe. De még ezekkel is, nálam simán jó, aztán jön a vége... meh.
7/10
The Gentlemen
Tipikus Guy Ritchie film, ráadásul a jobbak közül, annak minden kellékével. Aki bírja a filmjeit, annak szerintem ez is bejön majd.
9/10
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2020.03.28. 15:53:53 -
Bloodshot
Szerintem ez a szerep nem működik Diesel bácsinál. És még a film is átlagon aluli.
3/10
-
kutyakiki81 #103379 Swept away? :D -
Azért bőven akad abban a portfolióban kritikán aluli munka, főleg az utóbbi 10 évből :) -
az elmúlt pár évben azért ezt a kijelentést eléggé megcáfolta... -
nordan #103376 The Gentlemen
11/10 ! Guy Ritchie nem tud hibázni! Mestermunka! -
Igen vannak nézhető filmjeik, nem is állítottam az ellenkezőjét. :) Azért ha "átlagjóskát" megkérdezed bollywoodról, nem valószínű, hogy a jó alkotásokat fogja sorolni. A dalokkal sincs bajom, én csak a táncikálást írtam, az meg lehet bármilyen filmben nálam alapból kasza :) -
Nem egészen értem miért kell egy szar filmet egy ország film iparához hasonlítani. Akik azon túl, hogy megvannak a saját szar filmjeik, igen is nagyszerű filmeket csinálnak. Amik tele vannak elszállt dolgokkal, de ettől szép a dolog. Egyedi filmeket csinálnak, és tudod mire számíthatsz a legtöbb esetében. És szerintem vannak igen catchy dalaik :D -
Bloodshot
Ha a trailert megnézed, láttad az egész filmet. Az egyetlen dolog, ami nem tűnt fel nekem a bemutatóban (pedig benne van), hogy Magyaroszágon is játszódik.
A film épp annyival jobb, mint a bollywood alkotások, hogy nem táncikálnak benne, meg a látvány néhol azért tűrhető. Unalmas, kiszámítható, 1000x látott sztori, gyenge alakítások.
3/10 -
Sequoyah #103372 Viszont belekerul az a jelenet amivel lelovik a film csavarjait...:D
Sajna a trailereket ossszevago marketingesek sokszor nincsennek jo viszonyban a filmkeszitokkel... -
Sequoyah #103371 Bombshell (2019)
Jo film, de kettos erzeseim vannak vele kapcsolatban.
Valos torteneten alapul a film. Es nem is nagyon probaltak mast csinalni, mint hogy a tortenteket bemutassak. Ugyan par lyukat kitomkodtek fantaziaval (nem titkolva), de a tortenet alapveto vonala nem valtozott. Emiatt kicsit szaraz lett a film, nem tul dramai, viszont realisztikus.
Szoval az egyebkent eros kozepes film 2 dolog miatt lett megis jo:
- A temavalasztas. Az atlag SG forumozonak lehet irrelevans, de sok embernek nagyon is fontos a tema, foleg az elmult 1-2 evben.
- A szineszi jatek. Erre kapta a legtobb Oscar jelolest, es ez nem veletlen. A fobb es mellek szerepekben egyarant jo alakitasokat latunk.
7/10
-
Manapság már mindennapos, hogy a trailerekben ellőtt jelenetek nagy része nem kerül bele a film végső változatába. Sőt, egyre népszerűbb az is, hogy csakis az előzetes kedvéért forgatnak le 1-1 jelenetet. -
Szerintem a Láthatatlan ember teljesen jó film. Nekem simán megér egy 7.5/10-et.
(Érdekes, hogy a trailerben és a poszteren lévő, "párás üvegen megjelenik a kéznyom" jelenet pont nincs is a filmben. Legalábbis abban a verzióban amit néztem, nem volt benne) -
Prof William #103368 -
Mikor lattam az IMDB pontozast akkor meglepodtem, hogy mi ez. Foleg miutan megneztem a bemutatot. Inkabb nem nezem meg. -
Azt nem mondanám. De hogy Film+-ra való low budget B-film... Azt igen. -
Van mas is aki akinek az invisible man bemutatojabol az jott le hogy irtozatosan nagy baromsag? -
The invisible man
Tökéletes karantén film: miután megnézed nem akarsz kimenni, a lakásban pedig elszórhatod a 70 kiló lisztet. -
Stuber
Ha a Googlenek és az Applenek volt filmje, akkor az Übernek mér ne lehetne? Kicsit gáz, kicsit meh, de azé jól lehet szórakozni rajta. Nem mindig jön át, de Kumail Nanjiani azé egy vicces tag. Kicsit ilyen "nice guy" jellegű a karaktere, de a végére ezen sikerül túllépni.
6/10 -
La Haine
A gyűlölet
Egyfajta társadalom kritika, bár nem pont abból a szemszögből, mint amire számítottam a helyszínből adódóan (Párizs egy külvárosának kever rasszú közege). A hangsúly nem a telep (lakónegyed) lakóinak egymásnak feszülése, sokkal inkább a társadalmi rétegek és a rendfenntartó/elnyomó hatalom közti feszültségről szól. Ugyanis egy rendőrségi kihallgatás, mint azt később látni fogjuk, nem rendhagyó módon, túlságosan is elfajul, és az áldozatául esett fiatal kórházba kerül. Erre a hírre tör ki al lázadás aznap éjjel, kocsikat gyújtogatnak, boltokat fosztogatnak, rendőrökre támadnak.. És az este folyamán, az egyik zsaru, elhagyja a fegyverét.
Másnapra a feszültség nem is, de a lázongás kicsit lenyugszik, és a film 3 főszereplője, elindul egy útra, ami igazából egy tipikus tinifilm is lehetne. Bandázás, egy kis fű itt-ott, vonatozás, hőzöngés a belvárosban. Csakhogy az egyikőjüknél, ott a fegyver. És ez a tény, végig baljóslatú sötét felhőként vet árnyékot a nap eseményeire, nem egy vidám lezárás végét előrevetítve.
És ez a hangulat az, ami igazán nézeti a filmet. Mert valljuk be, maga a történet, nem igazán érdekes, a szereplők sem a legszimpatikusabbak. Valószínűleg sejtésünk is van arról, merre tart a film.. De a körítés, az sokkal érdekesebb. A hogyan. Érdekes betekintést kaphatunk eme "zárt" világ kettősségéről, a bűnözésről, a drogokról, miközben láthatjuk a menekülési lehetőségeket, a táncot, a zenét, a sportot. A film fekete fehér világa remekül illik a külvárosi nyomorhoz, ahol a fiataloknak (jó, egy kicsit túldramatizálva) nincs sok esélyük a kitörésre. Pedig, Hubert szemszögéből láthatjuk, hogy próbálkoznak, csak az élet valahogy mindig visszahúzza őket.
Kicsit tartottam tőle, mert olvastam, hogy miről szól, de jobban lekötött, mint gondoltam volna. 1,5 óra csupán, és az elején erőltettetnek tűnő színjáték ellenére is, egészen megkedvelhetőek lettek a srácok a végére. Vagy legalábbis, kicsit jobban megérthetőek.. -
Altered Carbon: Resleeved
Takeshi Kovacs legújabb, animált kalandjai. A grafikai stílus ízlés kérdése, nekem bejött ez a Borderlands kinézet, de mondjuk az arc animációka gyúrhattak volna még. Az akciók viszont kiqrt látványosak.
7,5/10
The Platform
Spanyol alkotás, obviously. Tőlük láthattunk már egy pár meghökkentő ötletet, ez is simán elfér köztük, obviously. Elég megosztó, néhol már olyan művészfilmesen elvont, de elég komoly fricska a társadalmunknak.
Obviously.
8/10
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2020.03.21. 19:56:33 -
The Platform
Ez is egy elég erős alkotás, ez már az előzetesből látszik. Végére azért némi tanulsággal is szolgáltat -
The Lighthouse
Végre tudtam rá időt szánni. Nem könnyű, de a két főszereplő barmi jól játszik, élmény volt nézni. A fekete fehér 1.19:1 as kép a bevilágításokkal együtt pedig zseniálisan illett, dafoe hosszabb monológjához meg eszméletlenük "jól nézett ki"/ félelmetes volt. -
The Hunt
Az utóbbi idők egyik legszórakoztatóbb embervadászatos filmje. Nekem bejött. A nyúl és a teknős meséje meg zseniális volt :)
7/10 -
IXEMGabeo #103357 Eloskodok (koreai verzio) 2019
Szenzacios film volt annak ellenere, hogy a szokasos meghokkento meszarlasokat belepakoltak, de pokolian aterezheto volt a csalad helyzete is ugyanakkor a gazdag csalad fajdalmai a film vegen (bar a feleseg csalodottsagat nem mutattak), mindenesetre mindket tarsadalmi helyzetben levo retegnek tanulsag lehet. A gazdagok hiaba alapoztak meg a vagyonjaikat tokeletes egzisztenciat alkotva, ha naivak es atverhetok, mert elfelejtettek mit jelent a nagy kenyelmek kozepette. Hoseink pedig a tulelesi osztoneiket kihasznalva eszemetlen micsoda tervekkel tudtak beepulni egy felsobbrendu csalad hetkoznapjaiba. Az egeszet felulirta a hazvezetono szemelye, akit idonkent megsajnaltunk, majd a vegen inkabb nem arulom el. Legnagyobb pirospont a film alatt az volt, hogy a fordulatok szinte meghokkentettek. Bizonyos reakciokat az eletbeli tapasztalatom miatt meg tudtam allapitani megtortentuk elott am, igazabol rendkivul sokkoloak voltak az elethelyzetek. Ami pedig a koronat a filmre tette az az, hogy akar meg is tortenhet ilyesmi bar nehol hoseinknek igencsak nagy szerencsejuk volt.
10/9 es meltan kapott Oscar dijat bar szerintem nem a vilagtortenelem legjobb filmje...2019 nagyon szegenyes volt a filmiparban, szerintem egy 1994-es evben ez egy tucatfilm tucatdrama lett volna -
Szacsa HUN #103356 Na, ez az érvelési hiba a szalmabábozás.
Én egy szóval nem utaltam semmiféle mesterien megalkotott forgatókönyvre, pláne tökéletes filmre.
Nagyon sok helyen bele lehet kötni (adtak rá bőven okot), sorolhatnék én is jeleneteket de pont ez amit te említettél, na ez sosem jutott volna eszembe. Le is írtam miért.
:) -
nordan #103355 hát akkor jó szórakozást ehhez a mesterien megalkotott forgatókönyvhöz! -
Néhányan azt hiszik, ha cinikusan reagálnak valamire attól értelmesebbnek tűnnek, pedig csak az ostoba nem veszi észre, hogy nincs mögötte semmi tartalom. Ne is foglalkozz vele.