Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mekkora spoilerek vannak benne pofám leszakad! de barom vagyok,hogy elkezdtem nézni
n000rbi
Joker

Meghökkentő, zseniális, J. P. félelmetesen jól játszik. A fényképezés, a zenék egytől egyig hibátlanok. Nem is gondolnánk, hány potenciális Joker szaladgál manapság az utcákon, mert a társadalom kirekeszti, eltapossa, vagy egyszerűen csak levegőnek nézi őket. Biztos lesz újrázás és továbbra is csak az eredeti hanggal.

Magasan a legjobb film, amit idén láttam /10
Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2019.10.22. 22:39:34

"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."

repvez
Mondjuk ezeket a spojler miatt sipákolásokat én sem értem.
Egyrészről a trélerben koránt sem a végleges dolgok vannak benne.Az se biztos, hgy sorrendben adják le benne a részleteket vagy a párbeszédek ahhoz a snithez tartoznak.
A tréler számomra azt jelenti, hogy látom a képi világot és leeht következtetni a történetre belőle nagy vonalakban ami ha jó a tréler akkor meggyőz, hogy érdemes megnéznem és a részleteket megtudnom, de ha már a trélerben, olyan dolgokat látok amik nem érdekelnek, rosszul néz ki akkor nem leszek rá kiváncsi 2 órán keresztül , ha 2 percbe se köt le.
Nem vagyunk egyformák.
Van akinek egy trailer nem azt jelenti, hogy olyan is benne legyen akiről úgy tudtuk, hogy már rég meghalt, illetve vannak a KárászRóbert-félék akiknek az se számít spoilernek ha egy előzetesbe beleteszik Han Solo utolsó jelenetét is.

Kongy
Imádom az ilyen spoiler túlérzékenységet. 😄 😄 Nyilván minél többet akarnak mutatni a filmből, azért előzetes. Ha 0 spoilert akarsz nem érdemes ilyeneket nézni. Nekem van ilyen ismerősöm, aki direkt később érkezik a moziba, hogy ne lássa az előzeteseket.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Azért nem gyenge spoilerek.

LasDen
igen, ezt írta ő is. véget ér a skywlakerek szaga...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Kongy
túlontúl sok pénz van benne ahhoz, hogy véget érjen 😄 inkább csak lezárul a Skywalker saga, aminek mondjuk épp itt az ideje, főleg miután Erasmus partyt csináltak az Ezeréves Sólyomból... 😄 Vicc.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2019.10.22. 17:54:49

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

LasDen
Star Wars Ep IX: A Skywalker szaga....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

TBTPumpa
A szaga véget ér...

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Michael vs Jason 2019

A Freddy vs Jason ott rontotta el, hogy több mint másfél órát szánt egy olyan történetre, amit összvissz 28 percben is el lehet mesélni. A MvsJ a lényegre tér: nincs hosszú felvezetés, nincsenek kacifántos monológok, nincsenek visító kurvák, csak egyetlen feltett szándék: minél több belsőséget kipakolni az ellenfélből egységnyi idő alatt.
Egy mozifilmnek is simán elmegy, és rövidnek is csak azért rövid, mert kizárólag a vegytiszta akcióra koncentrál és macsetével vágja ki a felesleges sallangokat és oda nem illő részleteket a történetből.
Emberi tényező is van jelen, de annyira jelentéktelen, hogy gyakorlatilag semmit nem befolyásol a sztorin... a két délceg fiatalember úgy dolgozza fel őket, mint nagymama a lekvárt.
Mikor pedig elfogynak a delikvensek, egymásnak tartanak harcművészeti bemutatót. Nem húzzák feleslegesen az időt, rögtön elkezdik rongálni a berendezést, bár az első találkozásukkor Jason tekintetén látszott egy "Ez ki a f@szom?" gesztus, de hamar belenyugszik a ténybe hogy kihívója akadt, és ráförmed maszkos riválisára. A végét természetesen nem árulom el, mindenesetre véltem felfedezni benne egy Star Wars utalást is, bár lehet csak én látom bele.
Őszintén szólva nem értem mi bajuk egymással, mikor haverok is lehetnének. A film egy pontján azt hittem békét kötnek, és ilyen "ketten a világ ellen" stílusban nyomatják tovább, de Myers rögtön szertefoszlatta a reményeimet, mikor hirtelen állcsúcson dádázta a boci szemmel bámuló Jasont, aki egy pillanatra azt se tudta mi a f@sz van... tehát nem lettek barátok, de ezzel nem árulok el nagy spoilert, hiszen a címnek akkor nem lenne semmi értelme.
A maga módján persze szerethető ez a két fickó, nyilván zavarodottak, nem találják a helyüket a világban és ez böszme tettek végrehajtására készteti őket... egy matek 1-es, egy rosszul sikerült év végi felmérő, vagy egy csúnya iskolai bullying is okozhat ilyen defektusokat a gyermeki pszichében. Gyilkosok lettek... hát ez van. De egyvalamivel soha nem lehet vádolni őket: hazugsággal... merthogy sohasem beszélnek... csak a kezük jár el... néha...

6/10

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

Borzalmas volt az a film, sajna én is moziban néztem.
Akkor ezt képzeld el moziban egy orbitális méretű vásznon, ott milyen fantasztikus volt egy párbeszédnél egy szemet meg egy fél orrot nézni. 😊
repvez
Az első ember/ the first man 5/10

Akár jó is lehetett volna, de nem értettem, hogy miért csak a depressziós, pesszimista dolgokat mutatta be és azon keresztül ment végig az egész film.A halálról a sikertelenségről és , hogy menynire nem volt jó hangulat a családban , miközben a valóságban , azért a sikerből és a boldogságból örömböl is kijuthatott neki, máskülönben nem érte volna el azt amit.
Az agyon rázkódó kameráról meg ne is beszéljünk, ha ennyire rázkódott volna akkor le se tudná olvasni a kijelzőket van a kapcsolókat megnyomni.Meg még lehet pályán se maradt volna ekkora rázkodásoknál
Tisztára olyan érzésem volt, mintha egy belső kamerás felvételt se látott volna a tisztelt operatőr /rendező fellővésekről. Meg olyan hangokat játszott be, mintha valami sufniba összetákolt valami lenne a rakéta/X-15 és mindjárt darabokra esik.
A szük látótér se ragadott magával, föleg olyan helyzetekben is amikor semmi szügség nem volt rá, hogy olyan kis részre fokuszáljon.
LasDen
Lucid Dream

Oknyomozó újságírónak eltűnik a fia és mindent tűvé tesz, hogy megtalálja. Elkeseredésében egy gyerekcipőben járó eljárás felé fordul, hogy a nyomára bukkanjon.

Van egy kis Eredet feelingje itt az álmokkal, de ez inkább csak az elején jutott eszembe ezzel az álomba való belépés, újra átéléssel. Magát a sztorit eredetinek nem nevezném, de jól van tálalva ahhoz, hogy élvezetes legyen. Magáról a techről nem mondanak sokat, nem mélyednek bele, így működik a dolog és elég hihető cucc. Másrészről meg dicséretes a mai filmes világban, hogy egy film mer 2 óránál rövidebb lenni. Mert egyre inkább a 2 óra a standard mostanság.
Az utolsó álom szekvencia igazán látványosra sikerült, és elég jó lezárást hozott a végére. Jó féle volt...

7/10

CSOCSO
Dead Don't Die.
Nem tetszett.
5/10 javareszt. Vege utan 3/10
Vartam, hogy valami ertelmeset kihozzanak belole de semmi. Vegig ugy ereztem, hogy csak unatkozas ellen forgatjak le a filmet. Meg szerencse, hogy Bill Murrey nem rohogte el magat mikozben "szineszkedik" mert meg azt is benne hagytak volna... Mert minek ujra venni.
rain70
Megnéztem én is ezt a SEBEK című förmedvényt, de ez nálam inkább 1/10. Egyszerűen, borzalmas rossz. Nem is értem, miért néztem végig, talán vártam, hogy na most majd talán jó is lesz benne valami. Aztán semmi, de itt az ellenpélda....

JOKER
10/10
Nem ragoznám túl....Fenomenális!
Utoljára szerkesztette: rain70, 2019.10.20. 14:06:08
LasDen
Svaha: The Sixth Finger

Ha már spooktober, akkor illik néhány spooky jellegű filmet megnézni 31.-e környékében... 😄

Gyanús vallási csoportok után nyomozó papunk belefut egy buddhista csoportosulásba, akik azzal lesznek gyanúsak, hogy nem gyanúsak. Ahogy elmélyed a csoport történelmében, úgy kerülnek felszínre a furcsábbnál furcsább dolgok.

Az első 1 óra inkább so-so, néha kissé uncsi tud lenni, de amúgy meg a sztori azért behúz annyira, hogy érdekeljen mire fut ki a dolog. A második óra már sokkal érdekesebb, ahogy felpörögnek az események. Kissé spoileres, de tetszett, hogy a történet végső hőse nem maga a főszereplőnk, hanem valaki, akire sokkal inkább ráfér az. Olysmi ez, mint Indy és a frigyláda. A nácik nélküle is meghaltak volna, ha ott van, ha nem. Ő itt egyfajta insider néző, aki fölszedegeti a morzsákat és segítségével kibontakozik előttünk a szekta története, az ok okozat. Nem hátborzongató vagy félelmetes, szimplán cska egy sötét thriller.

7/10

BenedekFeco
Sweetheart

Bruno Mars sikeres nemváltoztató műtétje után egy lakatlan szigetre sodródik, ahol 80percen keresztül hülye fejeket vág, és egy Power Rangers szintű gumiszörny is az életére tör.

2/10

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

BenedekFeco
Wounds

A trailer becsapós! Abból egy átlagosközeli filmre tippelünk, de ez valami határsz@r. Az egészben nem történik semmi 1-2 csótányos jump scare-en, meg egy kocsmai bunyón kívül. Pedzegetnek valami portálokat, meg könyvekből végrehajtott rituálékat de semmi konkrét. Több hangsúlyt kap a kanos-csapos, aki két szék között a földre kerül... Egészen az utsó 2,5 percig, ahol egész jó kis csótányparty kerekedik, és vége a filmnek.
Tényleg

2/10

Eli

Átlagos, kísértetjárta házas filmnek indul, amit viszont feldob a mindenre allergiás kissrác és az ő gyógykezelése. Azt is sejthetjük, hogy ezzel a kezeléssel nincs minden rendben ;-)
De ami az utolsó 20 percben történik, arra a szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik... A nyakam teszem rá, erre senki. Mondom senki nem számít! *insert JackieChan_WTF.jpg here
De nálam ez sajnos katasztrófális

3/10
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2019.10.18. 22:34:07

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

Kmarha
Aladdin (1992)

Csak pár évvel régebbi, mint az Oroszlány király, a különbség mégis látványos. Ebben sokkal elnagyoltabb, jóval kevésbé kidolgozottabb a háttér, de sok esetben a cselekmény mellék és néha fő szereplői is. Sokkal vázlatosabb, sokkal egyszerűbb az egész. Amíg az egy élettel teli dzsungelben játszódott, ez egy sárga sivatag közepén és az ott található sárga téglából felépített városban játszódik. Mégis ez az a rajzfilm, mely stílus tekintetében nekem jobban bejött. Olyan, mintha gyermek korom egyik mese könyve elevenedne meg. Dinamikus, egy másodpercre nem áll le, és a korlátok (pénzügyi, technikai és a fent említett egyszerűbb környezet) ellenére is színes látvány világgal rendelkező szépség, szerethető főszereplővel, emlékezetes mellékszereplőkkel és gonosszal ellátva. A szinkron nekem itt kevésbé volt nosztalgikus (talán ha egyszer láttam, ellenben az Oroszlánkirállyal), így maradt az eredeti nyelv, és nagyon meg voltam vele elégedve (mondjuk ehhez nagyon sokat Robin Williams hangja tett hozzá).

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Azért ha valakinek a szeme láttára ölik meg a családját, annál néha előfordul némi hangulatingadozás. 😉

Kmarha
Meg is döbbentem a híren, én is pont előtte nap olvastam, hogy ő is szerepel a filmben. Aztán másnap jött ez a hír.. <#szomoru1>
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.10.16. 17:29:36

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kongy
Így van. RIP.
Durva, hogy előző este még az El Camino-ban meglepve tapasztaltam, hogy szerepel, - és nyugtáztam azt is, hogy piszkosul megöregedett a Jackie Brown óta - aztán másnap jött a szomorú hír. 😞

Magnetó kb három filmje ugyanazt csinálja.

Többé nem használom rosszra az erőmet! Lehet hogy újra haverok lehetünk?
LOL mégsem gonosz vagyok és vagy beállok a gonoszok táborába, vagy pedig magam gonoszkodok.
Na ez azért már túl sok inkább gyorsan pálfordulok és besegítek a végső csatába.

Már Apokalipszisben is röhejes volt, hogy hatalmas bölcs mutánsként, hogy békén hagyják átmenekült a KGST országiba, ahol abban az időben nem hogy a mutánslét, de ha pl szemüveges vagy már az is elég volt a munkatáborhoz/kivégzőosztaghoz.
QuippeR
Fractured
Az első tíz perc és az utolsó két perc a film. A többi közte a töltelék, aminek sajnos nincs semmi értelme, mivel az első tíz percből egyenesen következik.

Kár, hogy a Netflix sorra ilyen minőségű filmeket csinál, a sokadik, amit megnéztünk mostanság (feldobja a felület, mintha muszáj volna), de ezeknek a forgatókönyvei sajnos teljesen egyértelműen kreatív deficittel küzdenek.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

tigeroo
Ne feledkezzünk meg Robert Fosterről sem, aki október 11-én halt meg 😞

X men. Dark Phoenix. Hát nagy szar volt. A párbeszédek és a karakterek még egy Barátok Közt epizódot is alulmúlnak.
Pl: Magneto. Én már nem bántok senkit, mert a bosszúnak semmi értelme. Na jó akkor mégis megyek és bosszút állok. Áh, inkább meggondoltam magam. Miafasz?!

Kmarha
El Camino: A Breaking Bad Movie
El Camino: Totál szívás - A film

Egy utolsó, lassú és megérdemelt (legalábbis hiányolt) búcsú egy sokat szenvedett sorozat karaktertől. Vince Gilligan látszólag teljesen szabad kezet kapott, nem csak az írás de a rendezés területén is, és megkapta a Better Call Saul operatőrét is. Így a látvány világ nagyon idézi az előbb említett és a Breaking Bad sorozatot is, bár rendre megjelennek újszerű képi elemeket, melyek számomra sokat hozzáadtak a hangulathoz. Ha már hangulat, az említett sorozatok mellett, lehet hogy elsősorban a lassúsága és párbeszéd központúsága miatt, egy kicsit Fargo-sra sikeredett.

Jó volt látni a régi szereplőket, még akkor is, ha egy részük azóta kicsit kigömbölyödött. Aaron Paul-t továbbra is sajnálom, hogy nem futott be, biztos ki lehetne hozni többet is az emberből.

Mindenesetre túl sok pluszt nem adott a film, önmagában nincs értelme elővenni, csakis a sorozat miatt van létjogosultsága. A párbeszédek vannak, emlékezetes nincs igazán köztük. A történet lassú és rengetek a visszaemlékezés (nem a sorozatban látottakat ismétlik, új történet elemeket, sőt karaktereket írtak meg). A búcsú szép, katarzis nincs, csak egy könnyed elengedés. Anno a sorozat záróval is meg voltam elégedve, ez is hozza annak a szintjét.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.10.16. 00:31:23

repvez
pont ezt akartam, mondani, hogy hiába várt vele, most se volt tökéletes a megvalósitás.
A mozgások ,a megvilágitás az interakció a valósággal, még mindig nem azon a szinten van ahol ez elvárható.
Sőt van, hogy a valós részek miatt van az embernek fura érzése, hogy azok nem illenek néha a képbe.A zöld hátteres megvalósitás hátránya.
Arról nem is beszélve mégha tökéletesen valósághún nézne ki , akkor is olyan valószerütlen mozgásokat helyzeteket tesznek bele, ami hiteltelenné teszi a dolgokat.Meg az ha föleg egy ismert szinészt próbálnak sokszorosítani.
LasDen

Ezek egyreszt nem full CGI-k mint a mostaniak. Masreszt joval kezdetlegesebbek voltak, szoval csak igen limitalt alkalmazasuk volt. Oregiteni sokkal konnyebb mint fiatalitani. Es ezeken mindenki latta hogy melyik a CGI es melyik nem.

A maiaknal viszont kozvetlenul melle tudod tenni a fiatal Will Smith arcat, vagy az igazi Leila hercegnot, es a legkisebb tokeletlenseg is korbe fog futni az interneten. Ezt a magas szintet csak most ertek el, vagy legalabbis kozelitettek meg.

BenedekFeco
+ ott volt ugye a a Benjamin Button különös élete. egy halom díjat besöpört, ahogy Brad Pittet megöregítették benne.

repvez
igen ebben egyetértek, hogy ezek a technológiák mostanába jönnek be, de ezek nélkül is már csináltak pár filmet régebben is aminél ugyan azt a szereplőt ujrakreálták. (Matrix,Terminator,szárnyas fejvadász 2049 stb..)
BenedekFeco
Little Monsters

Facepalm.
Teddy McGiggle-nek volt egy pár "jó" beszólása, de nagy részét ellőtte a trailerben. A többi meg, meh...

3/10

Fractured

Elég gyengén kezd, de aztán tűrhető lesz. Az elején azt hisszük, hogy vágjuk a végét, de aztán kiderül, hogy mégse. Vagy mégis...?

5/10

Mary

Átlagos "szellemhajós" film + Gary Oldman

5/10

Brightburn (2019)

Ugy ultem le a film ele, hogy egy negativ szuperhos tortenetet fogok latni, es a karakterfejlodest hogy hogyan is lesz negativ "hos" belole. Igy eleg nagy csalodas volt a film, mert semmi ilyen nincs benne. Viszont ha ugy tekintek ra mint sima horrorfilm szuperhos temaban, akkor egeszen jo film.

A fentit viszont sajnalom, mert nagy kihagyott lehetoseg volt. Csak egy jobb iro/rendezo paros kellett volna aki megalkotja a karakterfejlodest. A szineszek szerintem alkalmasak lettek volna ra, es a filmbe is belefert volna anelkul hogy az egeszet atirjak. A filmis csak brutto 90 perc, szoval az ido szukere sem lehet fogni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ehelyett csak annyit latunk, hogy az urhajo atkapcsolja az agyat, es kedves gyerekbol 1 lepesben pszichopata lesz atmenet nelkul.

De mint irtam, horrofilmkent egesz jo. A jelenetek kelloen ijesztoek es brutalisak. Klisekbol erednek ugyan, de az egesz alaphelyzet ad annyi ujdonsagot az egesznek, hogy ujszerunek szamitson.

A latvanyvilag ugyan latszik hogy nem 100+ milliobol gazdalkodnak mint a Marvel/DC, de a koltsegvetesehez kepest jo.
A szineszek mar kerdesesek. A fobb szereplok (a gyerek es Elizabeth Banks) nagyon jok, elviszik a hatukon a filmet. A tobbiek viszont latvanyosan rosszak, foleg az aldozatok akiknek komolyabb erzelmeket kene eljatszaniuk...

Osszessegeben nagy kihagyott ziccer, nem sokon mulott. De egyszeri filmnek jo.

6/10

A technologia alatt nem a kepfrissites sebesseget ertik. Hanem azt hogy digitalisan megfiatalitjak, vagy akar teljesen ujraalkotjak a szineszeket. Ez teljesen uj, es csak az utobbi 2-3 evben kezdtek el alkalmazni fobb szereplok eseten nagy Hollywoodi filmekben (pl Michael Douglas - Antman, Leila hercegno). Es azota is sokat fejlodott, a fentieknel meg akadt 1-2 tokeletlenseg ami elarulta a trukkot a nezok szamara, de ezek rohamtempoban tunnek el.
Az idozitest nezve gyanus, hogy a fenti filmek sikeresseget latva dontottek ugy, hogy belevagnak ebbe a filmbe is.

(masik vetulete a technologianak a "deepfake", ami szinten teljesen uj jelenseg)

Kandurex
Gemini man

6/10

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Joker (2019)

Kb. fél órája jöttem ki a moziból... rég láttam olyan filmet, illetve voltam olyan filmen moziban, ahol a film egésze alatt nem hallottam semmi mást a filmen kívül. És nem azért, mert olyan halkak lettek volna a mozinézök, hanem mert annyira beszippantott a film.
Itt minden egyben van. A rendezés, a karakterek, a föszereplö, a kor, a környezet.

A film minden perce megtervezett, pontosan akkor és ott történik minden, amikor és ahol kell. Igazán félelmetes nézni, hogyan alakul át egy beteg ember egy örültté. A filmben nincs a szó szoros értelmében vett akció, maga a film lassú folyású, Jokerhez mérten kevés a brutális jelenet (viszont ami van, az megrendítö)
az ollós jelenet... libabör
, a színészi játék elsörangú, Phoenix lejátszik mindenki mást a vászonról.

Nálam az utóbbi évek legnagyobb filmélménye, és mondom ezt úgy, hogy eleinte el se akartam menni rá, mondván, mit tudnak kihozni egy Joker eredetsztoriból. Nagyon nem bántam meg, hogy másként döntöttem.

10/10, ha Phoenix ezért nem kap Oscart, akkor nem tudom miért.

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

stargatelost
Ez az 5x17. Különálló filmként értelmezhetetlen 😄 Nagyon bejött nekem is, sokkal jobb ez a lezárás Jesse szempontjából.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

BenedekFeco
El Camino: A breaking bad movie

Elég jól hozzátesz a sorozathoz és ha így tekintünk rá, akkor simán 8/10.
Ha viszont úgy nézzük, mint különálló film, akkor már nem annyira. Egy kicsit lassú és jóformán csak Jesse szenvedését követjük 2 órán át 😊
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2019.10.11. 22:50:01

Jim Morrison
Joker

Egy nap után is csak annyit tudok mondani, hogy Joaquin olyat játszott, hogy csodálom hogy nem csavarodott be a forgatás végére 😄 imádom a csávót (Gladiátor óta), rettenetesen jó.
Maga a film is baromi jó ahogy Kmarha is iirja, elég korrekt szösszenetet iirt le, nem is ragoznám tovább.

El camino

Egy kicsit szkeptikus voltam, elvégre a sorozatot elég szépen lezárták, mégis mit akarnak még másfél-két órában mutatni? Mikor már a stáblista ment, az lett a véleményem, hogy de jó hogy megcsinálták. Nem tudtam hogy bele fér e még a breaking bad után ez a történet, de azt kell, hogy mondjam: bele. fasza volt, jó volt, aki szerette a sorozatot nem fog csalódni.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

repvez
Gemini MAN 3D HFR (high fresh rate) 6/10
Nem sokkal volt másabb mint a sima normális HFR nélküli filmek, max élesebb volt a képe a filmnek. a 3d semmivel sem volt másabb vagy több mint egy átlagos 3d film.
Azt sem nagyon értem, hogy amire hivatkoztak, hogy azért nem forgatták le ezt a filmet elöbb mert nem volt meg hozzá a technikai háttér.
Ha csak a 120hz-es képfrissitésre értették akkor lehet igazuk van, de a többire nem.
Mindent már láttunk évekkel elötte amit ne lehetett volna korábban megcsinálni.
Ahoogy a 6. napon és a matrixban is láttunk már olyan karaktereket akik ugyan ugy néztek ki.
Mint ahogy a történet sem az a eddig sose látott részletes fordulatokkal teli történet lenne.
Kmarha
Jogos, el is felejtettem. Eddig még csak 62 "kritikus" látta, de 62/62 a pontja tomatoes-on (azaz 100%) - ez értelem szerűen majd bőven csökkeni fog, de őrülök neki hogy az előzetes vetítések után mindenki pozítivan távozott.

+ Scorsese neve is garancia szerintem
LasDen
november végén lesz még egy irishman a mozikban. Elég erős kandidánsnak tűnik a címre az is...

Kmarha
Joker

Nincs sok már hátra az évből, és erős a gyanúm, hogy számomra az év filmjét sikerült tegnap megnézem. Számomra a mozi, ezért és a hasonló filmekért létezik. Az egy dolog hogy látványos, 2019-et írunk, nem ezen fogok meglepődni. De a forgatókönyv, a színészi játék, a zene, a hangulata, a minden részletre kiterjedt rendezése, egyszerűen lélegzet elállító. Nem is olyan rég említettem meg az aprólékos díszlet felépítést és feszültség teremtést (Hitchcock Hátsó Ablak című filmjével kapcsolatban). Nos, ez a film visszaadta ezt a fajta rendezést, mai köntösben. Az utcák, a lépcsőház, az összes helyszín amit bejárunk létezik. Ott van, kézzel fogható. A patkány a hatalmas vászon apró kis sarkában, a grafiti a falon, a kopás az ajtón, a járművek és épületek, a lámpák színei, olyan szinten létező világot tárt elém, hogy a körülöttem ülő közönség ellenére is, teljesen kiragadott a mozi székből, és berántott Gotham városába.

És akkor Joaquin Phoenix mély átalakulásáról és beleéléséről, az őrületét megtámogató sejtelmes és nyugtalanító zenékről még nem is beszéltem. Ahogy tegnap/ma említettem, láttam a vásznon, magukból teljesen kivetkőző színészeket. Nem is sejtettem, hogy láthatok még ehhez felérő (talán túl is szárnyaló) alakítást az évben.

És ahogy említettem, nem ajánlom mindenkinek. Egy ténylegesen megtört, mélységesen beteg ember kórrajzát láthatjuk a filmben. Betegsége létező betegség (PBA) és lassú megőrülése is túlságosan emberközeli. A társadalom peremére szorult és az ott magára hagyott ember képe nagyon is ismerős lehet országunk utcáit járva. De fontosnak tartom kiemelni, hogy a rendező nem menti fel a tettei alól csak azért, mert az ország/város vezetése úgy dönt, nem foglalkozik tovább ezekkel a sérült emberekkel, vagy mert a nevelő apja, a munkatársak, környezetében lévő embertársak bántják, verik, kiröhögik, leköpik őt. Bemutat egy tragikus és végzetes utat, rámutat a társadalmi háló gyengeségére. A rendező Todd Phillips nem titkolt célja, hogy beszélgetéseket, vitákat gerjesszen a témáról. És ezzel a hozzáállással szakad el nagyon durván a megszokott és kevésbé megszokott (sötét lovag, watchman) képregény filmektől. A Másnaposok rendezője!! Nem hiszem el.

Annyit még gyorsan megjegyeznék, hogy a kórrajz mellett, többször fejet hajt a korábbi batman filmeknek (van egy konkrét jelenet, ahol Heath Ledger jelente visszaköszön), képregényeknek (a rengetek utalás, a
Wayne család története
), és pár régi remekműnek, mint a Taxisöfér és a Komédia királya. Nem ezeket utánozza, nem ezen elemek miatt kell a filmet megnézni, de aki érintett valamelyikben, fog találni pluszt mélységet ebben a filmben. És ki tudja még mit nem vettem észre. Nekem ez többször újra nézős, és egy kisebb közönséggel, még moziba is újrázni fogom.

Szerk.: ohh igen.. és a főszereplő. Nem Joker. Talán, a film utolsó perceiben felsejlik hogy egyszer majd az lesz, de a főszereplő Arthur, és végig az is marad. A körülötte történtek ellenére is, átalakulása passzív, a gyógyszerek hiánya és a betegsége okozza.. nem lesznek elvei, nem tör káoszra.
számomra az sem biztos, hogy a történet elképzelt folytatásában, ő lenne e majd A Joker, Batman ellenfele, nem e csak egy inspiráció más őrült gonosztevők számára

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.10.10. 10:51:59

Kmarha
Artúr frissen a moziból.. mármint.. bocs.. "Joker".
Imádom ezt az évet. Mindsomar, The Lighthouse, Joker. Olyan gyomrosokat kapok, hogy csak kapkodom a fejem. Erős élmény volt, egy jó kis nem alvás után, majd holnap összeszedem a véleményemet.
Addig is, semmiképpen sem ajánlom azoknak, akik a metrón is csak röhögni tudnak azokon a szerencsétlen beteg embereken, akik nem urai saját testük vagy elméjük felett. Mindenki másnak megfontolandó.

Tikal
Így van, ez a képi világban is tükröződik, szűk vágások, zárt terek a kinti és benti felvételeken egyaránt.. tudatosan..

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Minden film szinkronos, alig találni eredeti nyelves vetítést...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''