106886
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tikal #74430
    Kell? Ennyi idod van?:) ilyen szarokat le sem toltenek...
  • grebber
    Nincs olyan film amit ne néznék meg azért meg itt meg ott alacsony pontot kap meg fikázzák. Időm van megnézem kb 900 film van a gépem darálni kell őket!
  • genndy
    De miért is szivatod magadat ilyen pocsék filmekkel?
  • IMYke2.0.0.0
    "Get The Gringo (magyarul: Börtönregény) - 6/10
    Mel Gibson miatt néztem. 'Egynek elmegy' film.
  • grebber
    Megapiranha: Na ez színvonalba kb vetekszik az Újjáélesztéssel!
  • MerlinW
    Flight

Argo kivételével az összes Oscar jelölt film nagyszerű lett.

Flight 8/10
    Life of Pi 7/10 (csak a másfél órás tengeri kaland üresjáratai miatt)
    Django: 9.9/10 (csak mert nincs 10/10-es film, bár nem tudom mit lehetett volna még jobban csinálni benne:))
    Hobbit: 8/10 (Tipikus Jackson minőség, az első óra után folyamatos kaland/akció)
    Lincoln 7/10 (Igényes, minőségi mozi a komolyabb fajtából)
    Les Miserables 7/10 (egyszerűen csak tetszett)
    Argo: 5/10 (rég untam valamit ennyire, valamiért nem jött át)
  • IXEMGabeo
    ja látom valami 2012-es hulladék...ok
  • IMYke2.0.0.0
    "Daybreakers" - 4/10
    Ethan Hawk volt az egyetlen értékelhető a filmben.
  • IXEMGabeo
    1990-es változatra gondolsz? Mert az nem lett rossz azért
  • IXEMGabeo
    Mallorca? Valóban szép jelenetek voltak, akkor oda el kell menni egyszer.
  • IMYke2.0.0.0
    "Safe House" (magyarul: Védhetetlen) - 8/10 (Denzel miatt).
    "Flight" (magyarul: Kényszerleszállás) - 8/10 (Denzel óriásit alakít. Kelly Reilly meg nagyon bejön)
  • cylonflatus
    Igen, azt.
  • grebber
    Az élőhalottak éjszakája Újjáélesztés

Én tényleg nem értem az ilyen filmek készítőit kiadóit akik ilyenbe pénz ölnek. Ők valóban tényleg azt gondolják,hogy egy ilyen foshalmazzal pénzt tudnak keresni?
  • viizo
    Cloud Atlas / Felhőatlasz

Ez kérem egy film mozirajongóktól mozirajongóknak.

Engem a történetmesélés a Sin City-re vagy a Ponyvaregényre emlékeztett, csak kevésbé szájbarágós, inkább odafigyelős formában. A színészi alakítások terén a nagyok odatették (Tom Hanks, Hugh Grant, Hugo Weaving) magukat, de főleg Hanks bizonyítja, milyen sokoldalú és remek színész.

A történeteket és a feszültségeket meglepően jól átvezették, és bár vannak sablonosabb részek, érdekes világokat hoztak létre.

Külön tetszett, hogy az egzotikusabb részek nagy része Mallorca általam is bejárt tájain játszódik: kellemes látvány volt felidézni sok ismerős helyet (Sa Calobra, Formentor, Galamb-szikla, stb.)

Hogy ne csak dicsérjem a filmet, a jól sikerült átmaszkolások mellé van néhány kevésbé jó megoldás is, és a befejezés a film volumenéhez képest kissé lapos és kiszámítható.

10/8
  • Tikal #74416
    és tényleg, rohadt jó Hopkins, hihetetlen jól hozza a figurát, és nekem a film is bejött nagyon, Miren is nagyon jó. Engem nem zavart az sem amit sokan irtak, hogy jobban szól a magánéletéről mint a psycho-rol, de a film cime se hogyan készült a psycho hanem Hitchcock :) poénok, utalások mind nagyon jól voltak, a vége meg pláne :)
  • IMYke2.0.0.0
    "Wreck-It Ralph - 7/10 (hét per tíz)

Kellemes anyag.
  • MerlinW
    Django Unchained... egyszerűen zseniális. Új kedvenc született:)
  • tommygear
    hidd el nem :D
  • tommygear
    látszik hogy nincsenek emberi kapcsolataid
  • Tikal #74411
    Szerintem csak viccelt....
  • cylonflatus
    Nyilván az ő lelkiismerete elbírná...
  • genndy
    Bezony.
  • Tyler1
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azzal a hazugsággal egy halott stewardess becsületét mocskolta volna be, aki csak azért nem élte túl a balesetet, hogy az utasokat mentse.
  • genndy
    És egész hátralévő életében bánta volna.
  • grebber
    Flight - Egész jó volt! A csávó helyében még hazudtam volna egy utolsót és minden jó lett volna.
  • Blasta
    A V-t csak írták, jobb is lett valamivel
  • Totti5
    3 filmet láttam tőlük. Mátrix, V, Cloud Atlas.

Mind kiváló volt. Az a matiné Total Turbó kimaradt, és késztetést sem érzek rá hpogy lássam.

Matrix 1-2-3 egyben alkot egy egészet, számomra.

Azt hogy bukta lett, meg nem igazán érdekel a film megítélésa és élvezeti faktora szempontjából. Sajnálatos hogy a sok rívás sírás mellett inkább tucat akcifilemkre ülnek be az emberek egy ilyen helyett.
  • tomsolo
    Nekem az egy se jött be, végig azt hittem vmi Dark City remake lesz :D
  • hapi
    +1
  • Blasta
    Ja, sorry, felreertes ne essek, ha neked tetszett az jo, bodottá van, csak az ilyen nagy kijelentesekkel kell vigyazni :)
  • Blasta
    "Wachowski testvérek nem tudnak hibázni."

Hogy a rakba ne tudnanak, lasd Matrix 2-3, TOTAL TURBO, es reszemrol a Cloud Atlas sem lett egy nagy durr (penzugyileg is bukta, az eloallitas koltseget eppencsak visszahozta, gyanitom a marketinget mar nem tudta).

Szarnak eppen nem szar, de -csakugy mint a matrix-nal lathattuk- szajbaragos bullshit tortenet van csomagolva epic-nek tuno koritesbe.
    Nem mellesleg kritikailag SEM tudtak hozni a Matrix szintjet, a studiok is kb. egy eselyt adnak meg nekik.
  • Tikal #74399
    Az egyszerűség jó :)
  • Totti5
    Cloud Atlas

Na ezt nézzétek meg, persze készüljetek mert 3 óra s az ördög a részletekben rejlik, szóval rá kell koncentrálni és követni az eseményeket, mert 6! történet megy jelen, múlt s jövő, össze vissza ugrálva "5 percenként", ahol a story, karakterek, események teljesen más, mégis az egész mondandója egybefügg. Olyan vágások vannak a történetek jelenetinek ugrásai közt hogy csak csipáztam. Wtf? hogy lehetett ezt összehozni? milyen zseniális elme, tehetség kellett ehhez!

Wachowski testvérek nem tudnak hibázni.

Mestermű. ( a szinkron is minőségi lett )

Egyedül azt sajnálom hogy a pislogással lemaradtam egy jó adag frémről:((( idevele Blúréjen & PLAY!
  • QuippeR
    nem tudom. talán ha kicsit bonyolultabb lenne, akkor több értelme lenne. lehet, hogy itt alapvető igazságokra akar rámutatni, azért ilyen egyszerűcske, de pont emiatt túl könnyen lesöpörhető az asztalról.
  • Tikal #74396
    akik még így se fogják megérteni... teljesen értelmetlen amit írtál... azért felesleges a film mert viszonylag egyszerű hasonlatokkal operál? ..
  • QuippeR
    nem gondolom.
  • Tikal #74394
    miből gondolod hogy senki nem értette a filmet, csak te? ....
  • Zoli007
    One day - 3/10 - Csajoknak bőgni kötelező, amúgy a semmiről szól. Unalmas.
    Singham - 6/10 - Bakker, azok az akciójelenetek... Egyszer mindenképp érdemes megnézni.
    Solaris /az újabb/ - 7/10 - Tetszett, jó volt.
    End of watch - 5/10 - Eddig is tudtuk, hogy a rendőröket lelőhetik.
    Die hard 5 - 8/10 - Agyatlan akciófilmre mentem, megkaptam. Az a baj, hogy semmi köze az első részekhez.
    Ted - 4/10 - Ez csak szimplán szar volt.
    Jach Reacher - 5/10 - Nekem ez a Jack vagyok, és mindent előre látok dolog nem jött be.
  • QuippeR
    Life of Pi
    ez egy faék egyszerűségű hasonlat a vallásról azoknak, akik még így se fogják megérteni. egyben egy faék egyszerűségű valláskritika azoknak, akik még igy se fogják megérteni. szóval kicsit feleslegesnek érzem az egészet, habár kétség kívül szép a képi világ.

Expendables 2
    na ettől viszont nem is vár az ember mást, mint hogy faék egyszerűségű legyen. ezt hozza is, nézhető paródia.

Cloud Atlas
    kifejezetten tetszett. hoszú, de nem unalmas. mondjuk egyik-másik történet nem értem hogyan kapcsolódik a nagy egészhez, de elismerem, ez valószínűleg az én hibám. (nagyon zárójeles kritika: amikor először elhangzott az ötlet, hogy európaiakat maszkírozzanak koreaivá és fordítva, akkor kellett volna a maszkmesternek megszólalni, hogy ácsi, ez nem biztos, hogy tökéletesen kivitelezhető.)
  • Tyler1
    Én is most néztem meg. Hát valóban sokkoló. Láttam jó pár archív felvételt, dokumentumfilmet a történtekről(mint ahogy persze mindenki), de most először tudtam igazán elképzelni, hogy mekkora tragédiát éltek át ott az emberek. Nagyon jó film, és nagyon hatásos. A szökőáras jelenetet ledöbbenve néztem, Eastwood nem tudta ennyire hatásosan visszaadni.
    The Impossible 9/10