106875

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Incendies
Felperzselt föld
Hát erre, nem számítottam..
Elég nehéz filmről van szó, és nem csak a lezárása miatt. Denis Villeneuve ha nem is az első, de korai alkotása, magán hordozza a rendező kézjegyeit. Ebben a filmben (is) párhuzamosan halad egymás mellett két szál,, a jelen és a múlt, mely során bejárjuk a vallási háború dúlta közel-kelet sivár helyszíneit, nyomornegyedeit, tömött városait. A jelenben egy testvér pár útját követjük nyomon, ahogy megpróbálják felfedezni nem rég elhunyt édesanyjuk múltjának hiányzó töredékeit, a másikban pedig ennek az asszonynak az eltitkolt életének gyötrelmes fejezeteibe nyerhetünk betekintést.
Lassú folyású, hangulat film, ahol nem elsősorban a történeten van a hangsúly, hanem annak közlés módján. A rendező/író ugyanis elég gyorsan elengedi a néző kezét, és sokáig homályban tart minket, főleg a film elején. A végét leszámítva, nem túl szájbarágós, inkább mutat, sem mint mesél. És milyeneket mutat, te jó ég! Félre értés ne essék, nem beszélhetünk feledhetetlen látvány orgiáról, de ez az alkotás ezt nem is igényli. A kép sokkal egyszerűbb, letisztultabb, mégis megtervezett és részletes. Engem legalábbis teljesen a képernyő elé szegezett, addig is, amíg a film többi része, főleg az elején, kezdett elveszíteni. Kellett egy kis hangolódás. Engem valahol a felénél kötött csak végkép gúzsba a képi világ mellett a hangulat, igaz, ott már a történet is kezdett alakot ölteni.
Nem ezt vártam, és bár tényleg nehéz nézni, örülök hogy nem hagytam ki. -
Sequoyah #103824 Tenet (2020)
Bizonyos szemszogbol kivalo film, mas szemszogbol viszont nagyon gyenge. Nolan kedvence temaja az idovel valo jatszadozas, ami ennek a filmnek az alapjat is adja. De az az erzesem, hogy miutan eveket toltott azzal hogy az ido-csavarokat kidolgozza, rajott hogy hetvegen hatarido van, es minden mast csak osszecsapott.
Szoval kezdjuk a joval. A film harmadat ez az idovel valo jatszadozas adja, hogy az idot megforditva, abban visszafele haladva csinalnak dolgokat, mikozben korulottuk mindenki mas a normalis idoben cselekszik, ez pedig erdekes interakciokat eredmenyez. Ezt elkepesztoen jol csinalta meg. Egyreszt a logikajaba is nehez belekotni (persze mivel ez fizikai lehetetlenseg, biztos talalni benne valami paradoxont), mindenre gondoltak, minden szalat elkotottek benne, egeszen odaig hogy a kemiai reakciok is visszafele tortennek, ezert meg az oxigent is magukkal kell vinniuk. Es az erre epulo tortenetszal is jo, csavaros, meglepo es akciodus.
Minden ami ezen kivul van viszont csak egy gyenge kozepes. A tortenet itt nem a cselekmennyel es esemenyekkel halad elore, hanem azzal hogy a foszereplo sorban leul emberekkel, akik elmondjak pontosan azt az informaciot ami szukseges neki ahhoz hogy a kovetkezo emberrel is le tudjon ulni egy gyors beszelgetesre. Ez olyan mintha a szkript elso vazlatat latnank pontokba szedve, ahol ahelyett hogy kidolgoztak volna az odavonatkozo esemenyt, cssak felolvastak volna nekunk a szkriptet.
Igy ez nem kot le, nehezen kovetheto, es raadasul a koztes esemenyeknek semmi koze a fo cselekmenyhez. Igy konnyu elvesziteni a fonalat.
A masik gyenge pont a szereplogarda. Sok klasszikus film a foellenseg miatt emlekezetes. Hat itt kapunk egy teljesen sablon, jellegtelen foellenseget, aki vilagveget akar mert rossz kedve van... A foszereplo pedig aztan tenyleg semmilyen. Bar akcio kozben jol mutat, de mind kinezetben, mind hanghordozasban jellegtelen. Nem epp egy Denzel Washnington vagy Will Smith...
Ha eleve Netflixre keszult volna, akkor meg ertenem is a budget szineszgardat, bar meg ok is fel szoktak hajtani egy Chris Hemsworth-ot. De $200millioba azert belefert volna legalabb egy karakteresebb foszereplo/foellenseg paros.
Szoval nagy lehetoseget hagytak ki, kis tobb igenyesseggel egy ujabb orok klasszikus valhatott volna belole... De igy sem rossz azert.
7/10 -
Mentol #103823 Kamaszkorom egyik (zöld) gyöngyszeme -
Nagy zűr kis kínában
Te jó ég mi volt ez :D
6/10 -
Bacheha-Ye aseman
A mennyország gyermekei
Csupa szív egyszerű kis film Iránból, egy szegény negyed mélyén élő leány-fiú testvérpárról és egy pár cipőről. Egy olyan családról van szó, ahol az apa fizetése nagyjából csak a létfenntartásra elég, ahol a két gyermek egyetlen kincse nem más, mint a cipő a lábukon. Így hát nem csoda, hogy a film konfliktus helyzete nem más, mint a lánytestvér cipőjének elvesztése.
A testvérek innentől egy sportcipőn fognak osztozkodni, melyhez a helyi iskolarend szerencsére éppen megfelel, itt ugyanis délelőtt van a lány iskola és délután szigorúan elkülönítve a fiúk órája. De túl nagy szünet a váltás között nincs, így hát a testvérpár minden nap futva teszi meg a lépést a cipőcsere helyszíne és az iskola között.
És nagyjából ennyi a történet. Amiben igazán kiemelkedik, az az érzés, amit a nézőben felszabadít, legyen az egy emlék, vagy csak egy mosoly, egy apró öröm, mikor látja azt a küzdő szellemet, ami a fiúban van, hogy jóvá tegye húgának, a lábbeli elvesztését, vagy a pillanat, a toll visszaadásáról, a csatornás jelenet megoldása, stb. Nem egy világmegváltó alkotás, de az ember lelkének néha egy ilyen kis apróság is elég, mint ez a film.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.01.10. 14:21:32 -
a facebook csak 1 példa volt és azért egyre gyakoribbak a 2-2,5 órás filmek mostanában. de bakker, most ne úgy nézz erre, hogy fél percenként nyúlok a telefonomért... 
Igen, be merem vallani, itthoni környezetben, lazábban veszem a filmezést, főleg ha az valamelyik részénél elkezd untatni.
De rohadtul örülök neki, ha csak én vagyok egyedül ilyen akaratgyenge egyede a fajunknak :D
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.01.10. 08:35:22 -
nem bírsz ki általánosságban 1,5-2 órát anélkül hogy a facebookra nézz? o_O -
Den skyldige
A bűnös
És ha már feszültség. Rég volt már olyan film, melyet nem állítottam volna le egyszer sem itthon valami miatt (megnézni a facebookot, kimenni vízér, bármi egyéb). Nos, ez egy olyan film. Igaz, ez is csak 1,5 óra, de az a másfél órát ökölbe szorított kézzel néztem végig. Egy ember, egy telefon, és a telefon végén pár hang. Ennyi kell, egy zsigeri, depresszív, sötét drámához. A film egy 112-es segélyhívó központban "büntetését" töltő rendőr egyetlen műszak végi hívásáról szól, ahol a tett helyszíneket és eseményeket csak a telefon másik végén lévő személy beszámolója alapján ismerjük meg, bizonytalanságban hagyva nem csak a főszereplőt de ő általa minket is.
Rettentő gyomros, ahogy az információ morzsákból és beszámolókból lassan összeáll a kép, és letaglózó az a sokk, amin a film főhősének át kell esnie. Mindeközben kapunk egy kis betekintést arra a tettre is, ami ezen felül még a szereplő lelkét nyomja, a múltbeli tette, amin keresztül a filmnek is van (szerintem legalábbis) egy kicsit másfajta jelentése is. Legalábbis én simán be tudom magyarázni a film egészét egyfajta purgatóriumnak, a fordulatnál bevörösödő szobát a pokolnak, majd az önvallomást egyfajta gyónásnak, a bűn felvállalásának.
De ezen erőltetett hasonlat nélkül is érthető a cím mögötti többlet jelentés. Sokáig megmaradó, földbe döngölő élmény volt.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.01.09. 22:08:51 -
Run
Fuss (2020)
Nem tartalmazz semmi újdonságot, és meglepetést sem fog okozni (a kötelező vége után utáni "csavarral" sem), mégis arra a másfél órára pont megadja azt, amit a stílustól várunk (aki anélkül ülne le, hogy tudná, mi lesz a történet, ő is rá fog jönni a 10-15. percben a lényegi fordulatra). Kétszemélyes dráma, jól működő színészi játék, korrekt kamera munka, feszült és izgalmas hangulat. Egynek simán jó. -
Jogos
-
Sequoyah #103815 Na igen, ez a bajom a filmmel, hogy van egy tokjo rejtely, amivel aztan nem igazan kezdenek semmit, azon kivul hogy ez fenntartja a feszultseget. Mi meg persze elkezdunk kombinalni... -
Sequoyah #103814 The Midnight Sky (2020)
Az alapotlet jo, a latvany jo, es a dramaisag is jol sikerult, szoval bele tudjuk elni magunkat a filmbe.
A nagy hibaja, hogy egesz egyszeruen nem volt eleg otlet es tortenet 90+ perc kitoltesehez, ezert folosleges klisek kerultek bele, amiknek a tortenet szempontjabol nem sok jelentosege van. A fuldoklos resz meg hagyjan, de a meteor-eso nem csak folosleges es klises, de fizikailag totalisan lehetetlen is, ami nagyon szurta a szemem tekintve hogy a film tobbi resze egeszen realisztikusra sikerult.
Tobb otlettel es tortenettel emlekezetes film lehetett volna, de igy is jo szorakozas volt vegul.
7/10 -
senkik, random emberek. És tökmindegy hogy kik voltak... :D -
Részemrol nem is volt annyira gyenge a The Midnight Sky.
Viszont rendesen félrevezetett, mert
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hiába vágtam hamar le, hogy családi kotelék van a prof és Iris kozott, hiszen az Aether-en is a terhes Sully leendo lánygyerekének mindenféle virágneveket ajánlanak így végig arra számítottam, hogy "Nolan"-es féreglyuk lesz a dolog megoldása és persze idoutazás.
Ezt pedig azért gondoltam, mert a prof. megtalálta azt a lezuhant "repulogépet" amiben 2 ember volt. Az egyiknek hiányzott a feje, a másik viszont életben volt és mondott valamit a profnak és az hasonlított az Aether legénységébol az egyik tagra. Plusz a gép is lehetett volna az az urkomp amivel végul a két asztronauta leszállnak a Foldre, hogy megkeressék a családjukat. Talán fehér ruhában is volt a pilóta? Végul nyilván nem azok voltak, de akkor kik voltak abban a lezuhant gépben és mit mondott a haldokló ember a profnak?
Amúgy nézheto volt teljesen sztem. -
A vadak ura (1982) és Támadás a Krull bolygó ellen (1983)
Kicsit retróztam a hétvégén. Eredetileg azt a filmet kerestem, amiben az a vagány dobó csillag volt. Úgy emlékeztem, hogy A vadak urában volt, de rá kellett jönnöm, hogy nem. :D Aztán kiderítettem, hogy a Krull-ban volt olyan dobó csillag amire emlékeztem. Viszont a magára a filmre nem emlékszem kölyök koromból. Vagyis pontosabban úgy rémlett, hogy ez a dobó csillag (dobó tőr) egy olyasmi filmben volt mint A vadak ura. Egy alig ruhában rohangászó vademberre emlékeztem meg arra, hogy annak a filmnek a vége valami olyasmi, hogy egy óriási kő teknős (???) hátán "ellovagolnak" a főszereplő csajszival.
Gyanítom nem is 2 hanem több film jelenetei keveredtek össze a fejemben. :D
Pontozni nem pontoznám őket, mert hát így 2021-ben nehéz lenne magas pontot adni rájuk, de azért nosztalgiának jók voltak. :)
Wonder Woman 1984
Jajjj... Nekem az első rész kimondottan tetszett. Ez viszont... akkora katyvasz a története, hogy ember legyen a talpán aki logikát talál benne. Pl. a végén mindenki visszavonta a kérését (vagy visszavonódott, nem teljesen világos) de ugyanakkor mindenki emlékszik mindenre?! Nagyon zagyva. Ráadásul csak annyit kellett volna kívánni, hogy az elmúlt x nap történései ne történjenek meg.
A legfájóbb pont mégis az, hogy Patty Jenkins fogja a Rogue Squadront is rendezni. Egy rian johnson doszt elég volt pedig a marhaságaival! :(
5/10
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2021.01.03. 14:31:51 -
Come Play (2020)
Ötletes kis horror, néhol még ijesztő is, és nem az a kibelezős slasher, meg gore elemekkel tarkított öncélú faszság. Vannak tanulságai is, ezen a téren a Babadook-hoz hasonlít, de szerintem jobb annál. Larry is hasonló szörny mint a Babadook, csak a poén az, hogy ő nem akar semmi rosszat, csak barátkozni szeretne, és a kiszemeltjét átvinni az ő világába.
Viszont aki az útjába áll ezen szándékának, azt kegyetlenül megförmeszti. Ilyen lény ez a Larry, és félelmetes külsejű is, legalábbis simán a frászt hozná bárkire.
7/10 -
Szacsa HUN #103809 "az elso reszt szerintem siman veri"
Gondolom Dévényi Tibi bácsi is ezt mondja. :) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!igen igen azok is... érdekesek voltak. De a gremlin elverését a végén én eltudtam hinni. Eléggé megjárta addigra a szörny, így úgymond hihető volt. Meg ilyen adrenalin hajtotta helyzetben volt már példa emberfeletti tettekre... :D -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én is jót hahotáztam a robbanásos jeleneten(fizika rulez), nameg a repülő szárnyán mászás, meg a végén a gremlint pusztakézzel csinálta ki. Hogy nézett szegényke :D
Utoljára szerkesztette: Seth, 2021.01.01. 23:12:24 -
Nekem simán bejött. Az a robbanásos jelenet simán kabaré volt tényleg. Egy fél percet azért röhögtem rajta hangosan, ilyet nem vártam volna belőle :D A "titkos" küldetés elég gebasz volt, de amúgy hozta. Möretz jól adta. A végén még kaptunk egy solid boobshotot is tőle :D A gremlinek meg azé kellettek, mert csak a japán vadászokkal nem lehet eladni ezt a sztorit. Az is kellő egyszerűség volt... -
Shadow in the cloud
Mi az aktuális b@szás volt ez? 2. világháború meg gremlinek. A csaj akár Marvel kapitány dublőre is lehetne a trailerben látott robbanásos jelenet után. Fél ponttal több, mint a Breach, mert néhol egész bejött a szintipop aláfestés.
2,5/10
Monsters of man
Egyszerű ember vagyok, robotos filmet látok, megnézem. A színészek néhol elég pocsékul játszottak, meg néhol vannak hülyeségei és egy kicsit hosszú ez a 2óra, de tetszett, hogy nem voltak szívbajosak. Akinek meg kellett halni, az meghalt, mindenféle teketória nélkül. Gyerek? paff! Nő? Paff! Helyi menő csávó, orvostan hallgató? Paffpaff! Pont úgy, ahogy egy harci robothoz illik, és még egy kicsit brutális is volt.
4,5/10
-
Nekem nem jött be, se nem volt vicces, se komoly, semmilyen nem volt, csak a szokásos netflixes irányvonal. -
Demolition Man 10-es
-
Az idei végleges lista... :D -
Death to 2020
Nagyszerű összefoglalója az évnek, és az emberi hülyeség határtalanságának...
9/10 -
James Bond - Halálos rémületben
Mivel Dalton és Lazenby Bondjait kevesebbet adták a tv-k, így azokból sose láttam egy percet se. Ha már fenn vannak HBOGO-n gondoltam adok egy esélyt nekik. Kb fél óra után elvesztett a film...
elaludtamrajta/10 -
dehat az elso egy kalap szar volt
-
Mivel nem vagyok gyerek, sem apuka igy ez engem pont nem izgat. Szerintem jó hogy nem ökörködésről és fingós poénokról szól az egész. Nem vágom ezt az “újgenerációs pixar” dolgot, 11 éve az Up meg a Wall-E is full komoly alappal rendelkezett... vagy az már az új gen? -
De legalább megkapjuk Mando-t sisak nélkül... :D (mikor az elnökkel beszél el is csattan egy Star Wars-os utalás) -
hapi #103796 WW84 4/10
ötlettelen, unalmas első másfél óra, kihagyott ziccer, az elsőnek a nyomába sem érhet. -
WW84
Egyaltalan nem volt olyan fosadek mint az majdnem mindenki mondja. Teljesen kulturalt, egyszer siman elvezheto film volt. Nem volt kimagaslo de az elso reszt szerintem siman veri. 6/10
Az iron man elotti hulk meg pokember filmekkel szerintem siman vetekszik.
-
Nem mondtam, hogy tobb mondanivaloja van a croodsnak. A croods egy szorakoztatobb es jobb film. Tokmindegy melyiknek mi a mondanivalopja. A soul erdekes volt de semmi tobb. Mig a Croods szorakoztato. -
Pont ez a bajom az újgenerációs Pixar filmekkel. Túl komolyan veszik magukat. Az utolsó pár filmjük(Coco,Onward,meg ez) a halálról szól vagy az okozója a cselekménynek.A gyerekek szeretnek jól szórakozni, nem bőgni, már ha megértik a mondanivalót. -
Hát azért némivel több tanulság van benne mint a Croods-ban.
Egész konkrétan a létezés problematikáját feszegeti, az álmok megvalósítását, és azt, hogy mit éri meg feláldozni azért, hogy elérd amiről álmodtál, no meg hogy megtaláld azt, ami boldoggá tesz. Nekem legalábbis ez volt a tanulsága.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2020.12.28. 23:29:59 -
Soul
Nezheto volt. Nem volt se tul poenos se szomoru de tanulsagot se vontuk le belole nagyon.
6/10
Ha meset akartok nezni akkor az uj Croods sokal jobb volt. -
Wonda Woman 1984
teljesen jó film, tökéletes kikapcsolódásra. Szerintem jobb, mint az előző.
7/10 -
Ha nem hiresseg akkor valszeg a filmen dolgozott.. Ja es amugy ott van egy Toth is jobb oldalt.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2020.12.28. 17:14:26 -
piamania #103788 Ha van frászbukod,akkor ott van egy csoport,ahol sorozatokkal együtt van egy nézési sorrend. -
Azért ezek elég jól sorrendezhetőek, szerintem bízhatsz bennük.
Idővonal alapján:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Captain America: The First Avenger (takes place during WWII)
Captain Marvel (takes place in 1995)
Iron Man (takes place in 2010)
Iron Man 2 (takes place after Iron Man)
The Incredible Hulk (time unspecified, pre-Avengers)
Thor (takes place six months before Avengers)
The Avengers (takes place in 2012)
Iron Man 3 (takes place six months after The Avengers)
Thor: Dark World (post-Avengers, pre-Ultron)
Captain America: Winter Soldier (post-Avengers, pre-Ultron)
Guardians of the Galaxy (sometime in 2014)
Guardians of the Galaxy Vol. 2 (after Guardians)
Avengers: Age of Ultron (takes place in 2015)
Ant-Man (takes place in 2015)
Captain America: Civil War (post-Ultron, pre-Infinity War)
Spider-Man: Homecoming (post-Civil War, pre-Infinity War)
Doctor Strange (takes place in 2016)
Black Panther (takes place in 2017)
Thor: Ragnarok (post-Ultron, pre-Infinity War)
Avengers: Infinity War (takes place in 2017)
Ant-Man and The Wasp (ambiguous, but fits nicely between IW and Endgame)
Avengers: Endgame (starts in 2017, finishes in 2022)
Spider-Man: Far From Home (post-Endgame)
megjelenés alapján:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Phase One
Iron Man (2008)
The Incredible Hulk (2008)
Iron Man 2 (2010)
Thor (2011)
Captain America: The First Avenger (2011)
Marvel’s The Avengers (2012)
Phase Two
Iron Man 3 (2013)
Thor: The Dark World (2013)
Captain America: The Winter Soldier (2014)
Guardians of the Galaxy (2014)
Avengers: Age of Ultron (2015)
Ant-Man (2015)
Phase Three
Captain America: Civil War (2016)
Doctor Strange (2016)
Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
Spider-Man: Homecoming (2017)
Thor: Ragnarok (2017)
Black Panther (2018)
Avengers: Infinity War (2018)
Ant-Man and the Wasp (2018)
Captain Marvel (2019)
Avengers: Endgame (2019)
Spider-Man: Far From Home (2019)
Phase Four
WandaVision (TV show – January 15, 2020)
The Falcon and the Winter Soldier (TV show – March 19, 2021)
Black Widow (May 7, 2021)
Loki (TV show – May 2021)
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (July 9, 2021)
The Eternals (November 5, 2021)
Ms Marvel (TV show – late 2021)
Untitled third Spider-Man movie (December 17, 2021)
Doctor Strange in the Multiverse of Madness (March 25, 2022)
Thor: Love and Thunder (May 6, 2022)
Black Panther 2 (July 8, 2022)
Captain Marvel 2 (November 11, 2022) -
Dean Winchester #103786 sziasztok!
Tervbe van egy marvel maraton, szeretném az összes filmet megnézni (mivel az utolsó pár x-man és bosszúállókat, pókember filmeket nem is láttam így érdeklődnék,hogyan lenne érdemes nekifutnom a filmeknek.
Hogyan érdemes tehát Időrendben ahogy következik vagy a filmeket ahogy kiadták sorban egymás után, azt követni inkább?
Ha időrendben akkor valaki esetleg sorba tudná írni az összeset,hogy sorban melyik melyik után következik? Wikin fent van lehet, de azt bárki szerkeszheti, azért az sg-n írtakat jobban elhiszem nektek :D Köszönöm előre is