Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(ma ilyet láthatunk pl a disney star wars-ban) XD
Kojiro ergo sum.
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
- Na mit szólsz főnök? A Forest Gump szerű filmeket zabálják manapság az Oscaron!
- Remek munka volt! Akkor...
- Hé főnök a maszkosok most szóltak, hogy ők is szeretnének egy Oscart!
- Oké nem gond megoldjuk valahogy... Mondjuk kezdődjön a film a főhős öregkorában és érjen véget fiatalként...
"ékes bizonyítéka annak, hogy nem kell parkinson-kóros operatőrt szerződtetni, hogy egy akciójelenet lendületes legyen"
Így nem csoda, hogy a józan ítélőképességgel még aligha rendelkező kisfiú kanalastól nyalja be a náci propaganda dumát. Ha a tisztje azt mondja neki hogy Hitler aranyat szarik, akkor az úgy is van. És a kontraszt is remek, mikor a kis náci találkozik a zsidó lánnyal. Persze az egésznek kissé elveszi az élét az agyatlan humor, de szerintem ez is volt a cél.
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Valljuk be, Taika Waititi körül elég nagy a hype, igazából indokolatlanul nagy is szerintem. Ettől függetlenül valóban remek 2. világháborús szatíra volt a Jojo Rabbit, amiben egyszerre szörnyülködhetünk, de legfőképpen röhöghetünk az emberi gyarlóságon. Mindezt egy fanatikus kissrác szemszögéből. Mindig félek a gyerekszínészektől, de abszolút nem idegesítettek, mindenki remekül alakított. Szórakoztató és jó film volt persze, de azt az ajnározást és végtelen ömlengést, amit bizonyos emberektől hallottam nem igazán tudom megérteni továbbra sem. 7/10
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2020.01.27. 21:19:41
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Ezért kár volt
De szép bauxit, honnan van?
6/10
Ami jó volt: Operatőri munka, fények, hangok/zenék, ezek mind nagyon jó atmoszférát teremtettek és ékes bizonyítéka annak, hogy nem kell parkinson-kóros operatőrt szerződtetni, hogy egy akciójelenet lendületes legyen. Színészi alakítások is helyén voltak, a főhőst biztos lehet majd látni más filmben is.
Ami kevésbé tetszett: az a történet egyszerűsége
Többször nézhetőség: 2/5 (ahol az 5 a már holnap újranézném, az 1 pedig a soha többet.)
Összegezve, nem rossz film, de sokat dob rajta a technikai megvalósítás, tehát a történet magában annyira nem jó.
Érdemes megnézni de feltehetően nem ez lesz az év legjobb filmje, mint film nem feltétlenül érdemel Oscart, de a technikai megvalósítás mindenképpen.
They shall not grow oldot érdemes a film előtt megnézni. Magához a film történetéhez nem ad hozzá, de egy kiváló összehasonlítási alap a valóság és fikció között.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Ezt a kalap f*st. Unalmas, vontatott, értelmetlen.
Menet közben többször is ki akartam kapcsolni. Így utólag sajnálom, hogy nem tettem meg.
4/10 (csak mert végig kínlódtam)
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Valós történet alapján. Akira évekig távol dolgozott a családjától, így mindig is volt egy szakadék közte és a gyerekei között. Mikor hirtelen ott hagyja a munkáját és végleg haza költözik, a fia Akio megragadja a lehetőséget, hogy megismerje az apját. Méghozzá az FFXIV-en keresztül, mivel a való életben nem nagyon tudnak kommunikálni egymással.
Először azt hittem, hogy az FF párszor feltűnik majd, de nem lesz annyira prominens, mint tűnik. De tévedtem. Szinte fele-fele arányban vannak a valós és játékbeli történések. A játék animációk és jelenetek nagyon humorosak tudtak lenni. Akira komolysága a játékbeli karaktere komolytalansága rengeteg humor forrása. És egy kis bónusz, hogy a valós Akio és Akira karaktereit láthatjuk általuk irányítva is.
Tény, ez egy nagy reklám az FF-nek, de ez egy nagyon jól sikerült reklám. Nem vesz el, nem otromba vagy felesleges, hanem nagyon is sokat tesz hozzá a játék jelenléte a film élvezhetőségéhez.
7/10
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A Ryan közlegény jó volt nagyon, de ott az egész filmet a nyitó jelenet vitte el a hátán, utána azért az is csak egy A-ból B-be vándorlás volt, ha jól megnézed.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
jók ezek a verkfilmek, de kb minden filmről lehetne ilyet összevágni, söt szoktak is, de attól még nem győzött meg.
Ennyi erővel az Irishman is kaphatna a kamera rendszer miatt , meg a fiatalitásért.
A Ryan közlegénnyel nem keverném azért össze, mert ott azért volt több mellék küldetés is, nem csak elmenni A- B be. meg ott azért technika és személyi körítés is sokkal több volt
Ezért kapta sok jelölést:
Az operatőr Roger Deakins meg kb olyan filmekért felelős mint a Blade Runner 2049, Scicario, Skyfall, No country for old men, shawshank redemption, fargo ...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Nem volt egy bonyolult film, történetileg, de tetszett, hogy nincs kamera kapkodás, rángás és 20 vágás fél perc alatt.
Ha ez a film a 10 bol csak 1et is megkap a szobrokbol, akkor azzal bebizonyosodik, hogy a kevesebb néha több.
Ami alatt azt értem, hogy nem kell az egész vásznat teletömni mindenhonnan özönlő ellenséggel , repülövel , szörnyekkel csak mert a CGI elbirja .ugy mint a mostani akció és scifi filmeknél.
Ennek ellenére nem értem, hogy mire kapta a 10 jelölést. talán ahogy irtam , egyet amiatt, hogy ugy tünt mintha egy vágás nélkül forgatta volna le a filmet, de azon kivül nem volt semmi extra benne. Mondjuk az is elég beszédes, hogy 3an voltunk az egész moziba rajta, ugyhogy ez tényleg házimozi feeling volt.
Ezért nem tartom semmi jelentöség értékünek az oszkárt, mert általában nem az kapja ami tényleg egyedi és kiváló. vagy legalábbis nem részletezik, hogy mik voltak a szempontok .
Utoljára szerkesztette: repvez, 2020.01.24. 21:58:11
Jojo Nyuszi
Csak röviden, mert már sok lesz belőlem. Remek szatirikus, abszurd vígjáték, egy olyan témáról, ami azért elég necces (és nehéz) viccesen tálalni. A második világháború végnapjai, egy náci eszmét vakon követő kisfiú szemében (akinek nem mellesleg Hitler a képzeletbeli barátja). Központi témája a holokauszt. És mégis, tud életteli, eleven és színes maradni, úgy, hogy minden percében megtalálható ezen sötét napok tragédiája.
Rendkívül egyedi stílus, kellemes látvány világ, szuper alakítások, teljesen kifordult humor. Imádtam.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Ez talán még a Terminator folytatásnál is feleslegesebb. Rossznak nem mondanám, végig lekötött, de hogy mi szükség volt rá...
5/10
Nyitva
A "Remélem legközelebb sikerül meghalnod" után, egy újabb magyar film, amiért ránézésre 5 forintot nem adtam volna, végül annál nagyobb volt a meglepetés. Még sok ilyet...
8/10
Nekem sikerült minden hírt és trailert elkerülnöm a vetítésig (persze azon kívül, hogy díjesőbe fürdették és mindenhol imádják). Így egy kicsit másra is számítottam. Nem azt kaptam, és nem is nagyon bántam.
Ez, lesarkítva, a Dunkirk, időrendben, hide-and-seek tálalásban. Nagyon nagyon ember közeli, a kamera végig a főszereplőkön van, és a történet, a hadszíntér, csak a háttérben bontakozik ki. Emellett a legnagyobb erénye, hogy levisz minket a lövészárkok legmélyére, bemutatva azt minden apró részletében.
Nyílt vágás, 1 db van az egész film során (és az is egy ájulásként elsötétítésnek "álcázva", minden más vágás nagyon szépen elrejtve). Tehát olyan, mintha a szereplő 2 óráját, teljesen vágatlanul néznénk végig, úgy, hogy a kamera (és vele együtt a néző) lemegy vele a sárba, a habzó tajtékos folyóba, a hullák, a romok közé, a szűk és túlzsúfolt árkokba a tömegbe passzírozza előre magát a főszereplő nyomában. Egyszerűen zseniális. Zsigeri és kézzel fogható a küzdelem, hogy eljussunk a főszereplőkkel A-ból B-be.
Mert a történet az ennyi. El kell jutni az egyik frontvonalról a másikra. Mindezt két embernek, teljesen magukra hagyva, szembe az elpusztított, rommá lőtt pusztaságon át (ahol minden bokorban megbújhat egy mesterlövész), át az ellenség által megszállás alatt tartott romvároson keresztül. Lövés a szereplők részéről talán 5 db esetben esik meg, sokkal inkább a folyamatos előrehaladás, a veszély elkerülése a cél. Pont ezért, kicsit lassú a film. A főszereplőkkel túlságosan nem tudunk azonosulni, kifejtve sem ők, sem a környezet nincs igazán. Annyit tudunk, hogy ha nem érünk oda, 1600 ember élete elvész. Ez elég mozgatórúgó a karaktereknek, de ennyi. A forgatókönyv nem a legerősebb.
Mozi nézésre ajánlom, bár aki a technikai részét nem imádja, annak lehet egy kicsit fárasztó lesz.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.01.23. 20:51:16
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Nekem tetszett a második rész is. Jó volt h ogy itt már jobban előtérbe került AZ igazi természete bár a végén a
Egyedül egy jelenet zavart nagyon. Amikor
Bár én praktikus effektek híve vagyok, itt meg tényleg minden cgi volt
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.01.20. 10:25:59
Mi is most néztük meg. Szerintem jó volt, de tény, hogy tényleg vannak kizökkentő jelenetek, ami miatt nem tudtam annyira beleélni magam. Egyébként sokszor el se tudtam dönteni, hogy most ez poén vagy ennyire rosszul sikerült egy-egy jelenet, de mivel perceken keresztül ment, rájöttem, hogy szándékos. Nekem az animációk tetszettek. Ahhoz képest, hogy az első részben csak 1-2 jelenet rémlik, ahol csonkoltak valamit vagy gore jelleget vett volna fel, itt nem sajnálták a különböző kinézetű és korú hullákat mutogatni akár perceken keresztül is.
A horror feelinget csak egy-két jelenetben véltem felfedezni és érezni.
7/10
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Mandy: A bosszú kultusza
A pontjai alapján, én nem értem a filmet. Számomra ez csak a rendező/író maszturbálása a filmszalagra, valamely drogos rémálmának a megfilmesítése. Már akkor a pokol tornácán pihen a film, mikor még a bosszút kiváltó gyilkosság meg sem történik. Szürreális képi világ, groteszk karakterek, vállalhatatlan párbeszédek. Értelmetlen vérben tocsogás a lila-kék-piros színbe lüktető erdőben. Egyedül ez a széthányt látvány világ az, ami kicsikét is le tudott kötni ezalatt a kétszer egy óra alatt.
Az - Második fejezet
Sokkal jobban követte a könyvet, mint az első rész, de fele annyira sem működött. Az előző etapot eladta a 80-as évek hangulat és a young-adult jelleg. Itt visszatérnek a régi szereplők is sokszor (megemlékezés jelenetekben), de elsősorban a felnőttek szembenézése önmagukkal és múltjukkal lenne az, aminek tovább kéne vinnie a történetet, de ahogy a könyvben, úgy ebben a filmben sincs ez jól megvalósítva. Minden karakter kap egy darab félelem módosítót, amit a film egy pontján eltűntet, aztán kész. Karakterek közti kapcsolódásra sincs igazán példa, talán Richie története az, ami kicsikét emberközelibb és megérhetőbb lett. Horrorként egyszerűen értelmezhetetlen a film, túl sok a szembántóan gagyi animáció és a vicceskedő jelenetek (pop zenére hányó zombi, rossz pillanatokban használt pop kulturális utalások, ciki beszólogatások). Ijesztgetős, elborult kaland filmként már jobban működik, és minden hibája ellenére is, engem egy percre sem untatott, pedig több mint két és fél óra a játékidő. Újra azért nem nézném.
Egy "átlagos" család kertjében egy meteorit landol és magentába borítja a környéket. Az eddig sem teljesen 100-as familía tagjai erre teljesen bekattannak és simán elmebeteggé válnak :)
Rettenetes.
2/10
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Tetszett! Nem tökéletes, de remekül szórakoztam. Az tény, hogy Bay jobban tolta az akciót, itt a motoros-autós rész kicsit gagyi, olyan tv filmes volt. Jól müködik a humor, és nekem a sztorival sem volt bajom. Olvastam pár helyen, hogy szappanoperás, de cseppet sem zavart.
7/10
Ez meg várható volt
Xbox Live : KutyaKiki PSN : KikiKutya
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
PSN ID.: Beegabor
Ezért az ilyen elözmény és "utázmány" filmek csak akkor érnek valamit ha a föszereplöt cserélik, ha az még vagy a gyerekkorát mutatja be vagy ahol el van fedve az arca
Nincs bajom a művészfilmekkel, de ez nekem sok volt....
2/10
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
A film egyetlen értékelhető része a végén lévő mészárlás. Az előtte lévő bő egy óra teljesen értékelhetetlen. Meg az End Credits. Az is egy jó kis montázs volt. Ez a kettő megér 6 pontot...
6/10
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
A Ryan közlegény óta azt hiszem ez az első háborús film, amire azt mondom, tyűha :) Zseniális operatőri munka, és képi világ.
9,5/10
Ha valamilyen csoda folytán egy kő alatt éltem volna eddig és nem ismerném a "terminátor világot", nem láttam volna az első 4 részt, ami mind tetszett a maga módján (igen, a 4 is, mert végre áttették a történéseket a jövőbe). Ha nem 2019 lett volna tavaly, amikor már javában folyt a genderswap, simán dobnám rá a 8/10-ből. Jó volt az akció, a törések zúzások, volt egy pár kimondottan tetszetős koreográfia,de néhol vérgagyi a CGI minőség. Főleg a fekete trutyi, meg ez az egész dupla testes terminátor... meh. Viszont a kb 2perces jövő-háború, meg ahogy Grace-ből lesz, aki lett, az bejött.
A párbeszédek néhol fájdalmasak, "felállok és harcolok!" ...*insert J. Jonah Jameson röhögést here. Ja, és itt is működik a "füledbesúgokéskurvanagyharcosnő leszel"
A történet ugyanaz, mint eddig csak
6/10
Simán lett volna 9/10 is ha szerepelt volna benne, egy hetero fehér férfi, akivel esetleg azonosulni tudok de sikerült itt is túl tolni az erős nő cuccot pont mint a star warsban. Ott is van fekete férfi is, erős nő is, meg homoszekszuális férfi is, sajnos ezekkel én nem tudok azonosulni biztos "más" vagyok. Nekem nem volt nehéz elfelejteni a T2 utáni filmeket, mert annyira súlytalanok voltak, hogy egy büdös szóra sem emlékszem belőlük. Ez volt "A" folytatás számomra.