Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én az 5. részt néztem meg utoljára, azt hiszem akkor halt meg PW. Én mint autó és motor buzi, egész életmódot szenteltem egy időben az első 3 rész miatt is a kocsiknak. Máig meg tudom őket nézni és visszamenni abba az időbe, amikor a mindenhova ledet raktunk a kocsikba és spoiler, ültetés, stb. Aztán jött a 4.-rész ami már inkább az akcióról mint a kocsikról és az utcai versenyzésről szólt, és utána elindult a káosz ami egyre jobban eltávolodott az alapanyagtól, a valóságtól és úgy a fizikától. Nyílván én se nézem már meg ezeket még otthon letöltve se, mert nem izgatnak. De a régiek még mindig jók. Aki így kiábrándul az érthetően fikázza és nem szereti az újabb verziókat. Kicsit SW feelingem van itt is, hogy adják le a szintet a további részek és egyre több fas***ggal van tele. Aki meg inkább később csatlakozott be és bejött neki ez az egymenés, azt meg tudom érteni, hogy élvezi. Valószínűleg az ilyen "kapcsold ki az agyad" emberek többen vannak. Valszeg a többségnek nincs is mit kikapcsolni, mert ahogy biztosan Ti is tapasztaltátok már, a fizikát és matekot nem tudni sose volt gáz, de ha nem tudod mikor halt meg Petőfi, akkor egy tudatlan bigott barom vagy.
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.02.04. 16:09:26
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Egy sorozatgyilkos garázdálkodik Tokióban. Az általa hagyott nyomok az 5*-os luxus Hotel Cortesiaba vezetnek, hogy ott lesz a következő gyilkosság. A rendőrség gyorsan be is épül az alkalmazottak közé.
Nagyon jó volt. A film eleje olyan, mintha Wes Andersont próbálná egy kicsit koppintani. De ez a hangulat végig megvan, ami talán részben a helyzethez nem mindig illő, de mégis a jelenethez passzoló zene oka lehet. A hotel működése meg már az első pillanattól olyan torznak tűnik. Mert ezt a szintű seggnyalást nem igazán tudom elképzelni, hogy ez így létezne. Persze nem szálltam még meg ilyen helyen, így passz. A főszereplőknek elég klasszikus íve van, de ez jól kiegészíti a történetet. Ami talán a szakavatottabb szemeknek, nem akkora rejtély, mint nekem. Amit én is kapargattam egy ponton, de mivel inkább a filmben merültem el, így félre toltam ezeket a kombinálásokat és nem foglalkoztam vele.
7.5/10
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Mikor lefordítják a Függetlenség Napját kínaira, de a fordítás során elvesznek bizonyos dolgok, ezért aztán saját főből toldozzák meg a sztorit. Na, akkor kapjuk ezt a filmet. Itt is jönnek a tárcsás hajóval és közepén egy buzi nagy ágyúval az idegenek, bár itt csak eggyel. Az ok pedig a xiangtiengnek nevezett energia cucc, amit a kínaiak találtak az űrben és kurva jó. Át formálta az egész világot. Csak aztán jött ez az EGY hajó és 5 év alatt lerombolt minden várost, ami xiantienggel működött.
Hogy mi tartott 5 évig ezen azt nem tudjuk. Hogy miért nem találtak ki semmi hatékonyat ellene azt nem tudjuk. Hogy milyenek az idegenek azt nem tudjuk (hacsak nem azok a robot izék, amiket küldenek harcolni azok maguk az idegenek). Hogy miért nem tudtak meg róluk semmit 5 év alatt azt nem tudjuk. Hogy most a világ többi részével pontosan mi van azt nem tudjuk. Annyit tudunk, hogy Új-Delhi felől jön a hamu.
A CGI olyan, amilyen. Szarnak nem szar, csak egyértelmű. De így is azért a végén sikerült már-már epikus jeleneteket összehozni. Kár hogy csak az a pár jelenet ér valamit, a többi egy rakás szar...
Kínai-gagyi-függetlenség-napja/10
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Sajna még jegyet nem lehet venni rá idehaza, bár március 26 (hazai premier) egy picit még odébb van.
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
marha nagy volt ahogy az üvegkalitkában ott szenvednek ezek a figurák, és a főnökük arca, ahogy megvilágosodik hogy mégis a főhősnek lett igaza, bejött a hazárdjáték, marha nagy pénz lett az ügyeskedéséből. aztán kopp... ja, és a főnököt is lelövi a smasszer...
Ja, valóban nehéz volt nézni, már a sok ordibálástól megfájdult a fejem, ehhez képest a rick and morty semmiség.. :C
Hosszú két óra volt, annyi biztos
A vége:
Én már kérleltem, hogy lőjék már le, így inkább csak örültem, hogy ezzel vége lett :C
5/10
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
jó kis "civilek vs gengszterek" film, szeretem az ilyeneket. az átlagnál kevesebb hülyeség van benne, de a vége nem túl jól sikerült. egyszer nézhető.
MI-5
az angol titkosszolgálatot ki akarja csinálni az usa, vagy valami ilyesmi. egész jó az alapötlet, és a megvalósítás is. a vége is elég jó.
Kiss the Girls
ahogy a legtöbb sorozatgyilkosos film, ez is teljesen hatástalan, erőltetett. de még az átlagnál is rosszabb.
Uncut Gems
huh... ez brutális volt... szó szerint szenvedés nézni, de nem azért mert rossz film, hanem mert az főhős, meg a világ amit bemutat... hát, erősen fejfájdító. 😊 végig nem esett le, hogy mi is lesz a film üzenete, de a vége... hát, igencsak ütösre sikerült. az utolsó 10 perc... és a lezárás... marha jól kitalált és összerakott.
PSN ID.: Beegabor
De a legangyobb őrület az a Redline. Sci-fi fantasy versenyfutás világokon keresztül.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Nekem nagyon bejött. A sztori (és sztori vezetés), a karakterek, a zene, a vágás (egy guy ritchies filmben kell is). A poénok is jók voltak, nem igazán volt unalmas rész a filmnek, mindig történt valami, és sosem tudtuk, hogy pontosan hova.
Bejött, újranézem még az tuti.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Ford v Ferrari
Az aszfalt királyai
Ezerszer látott sablonokból építkező sport film. Semmi extrát nem add, viszont élvezhető, szórakoztató darab. A két fő versenyszám látványos és izgalmas, és bár sport filmnek tituláltam, magából a versenyautó építésből és a versenyre felkészülésből, viszonylag keveset látunk. Sokkal inkább épít a karakterekre. Jó rendezés, Christian Bale-től ismételten remek beleélés. Talán a témában járatosabbaknak többet is tud nyújtani. Aki a címben szereplő Ferrari szó miatt nézné meg, az felejtse is el, ez a film a Fordról és főleg Shelbyről és Miles-ról szól. A vége azért meglepett, nem erre számítottam.
És ha már nem erre számítottam:
Once Upon a Time ...in Hollywood
Volt egyszer egy... Hollywood
A korszak ugyan az, csak az autóverseny világából, a filmek világába csöppenünk. Egy, a régi mozik filmjéért rajongó rendező meséje egy korszakról, rengetek valós esemény és személy felhasználásával. Olyan, hogy történet, nem nagyon létezik, ez inkább egy hangulat film. Egyfajta életérzést próbál átadni annak, akit érdekel, és biztos vagyok benne, hogy többen gyűlölik, mint szeretik. Engem, valamiért, mégis megfogott. Nem rövid, és tényleg kevés minden történik benne, de ez a csillogó letűnt korszak, és a benne tébláboló karakterek, átbillentettek egy olyan hangulatba, amit szeretek. A vége pedig.. na azt teljesen elborultra sikeredett. Margot Robbie-ből sokkal többet is elnéztem még volna, bár sejtem, miért volt csak ennyi a szerepe. Leonardo DiCaprio és Brad Pitt pedig kapott egy kis hakni főszerepet, amit szemlátomást rendkívül élveztek. Nekem sikerült átadniuk.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.02.01. 21:43:19
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Olyan agymenést a műfajban mint az, még az életben nem csináltak szerintem.
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
De a legdurvabb, hogy bemesz a moziba es az ilyen jeleneteknel rengeteg ember lesz aki majd "de kemeny" "asztakurva" "de durva" "uh bazmeg"-ozni fog..... es a film utan az lesz a kedvenc reszuk. Lehet fikazni aki rendezte a filmet de van eleg agyalapi ember akinek ez gecire bejon.
DE erről szó sincs, ez a földön játszódik napjainkban .És ha ez igy van akkor azért a fizikától és a gravitációról ne feletkezzünk már meg.Plussz arról se, hogy ez nem egy hős film ahol mindenki sérthetetlen és szuperképességei vannak.
Amikor kiugranak házakból, vagy 20mes kamion csak úgy felrepül a levegőbe majd még kézzel el is lökik akkor az na ,nem kóser.
A másik oldalról, meg ez a sorozat ott kezdődött, hogy egy vidéki kis senki volt mindenki semmi pénzük nem volt és a garázsba reszelték a kocsikat.
Most meg a semmiből olyan kütyüket meg dolgokat akasztanak le ami mégha meg is valósitható lenne vagy kapató lenne akkro a szereplőknek nem lenne rá lóvéja.Mert azt nem tudni, hogy miből szerzik a pénzt.
Milyen romantikus volt ahogy ott szerelte a 70 éves traktort, teljesen elhittem.. haha
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Nemtom. Én nem értem mé jó film ez. Egy bunkó fasz élete, aki mindent még megcsavar, mer függő meg egy fasz. Sandler nagyon jó, de ezen túl nem látok semmi értékelhetőt. Az utolsó 5-10 perc húzott felfele a filmen, de az már rég késő volt....
5/10
Az előző részek is tele voltak irracionális dolgokkal, de még emészthető volt. De a vízesésként hömpölygő autók meg a jég páncél tetejére kilőtt torpedó, amit kézzel térítenek el.... na az már sokK.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Bar mennyisegileg is inkabb csak az esemenyek szamat tekintve, mert nem tul reszletesen kidolgozottak azok az esemenyek, nem egy vastag konyvrol van szo... Nem is volt egy kifejezetten sikeres konyv, es meg csak a film sikere se tette azza, bar par plusz eladast nyilvan generalt...
(ma ilyet láthatunk pl a disney star wars-ban) XD
Kojiro ergo sum.
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
- Na mit szólsz főnök? A Forest Gump szerű filmeket zabálják manapság az Oscaron!
- Remek munka volt! Akkor...
- Hé főnök a maszkosok most szóltak, hogy ők is szeretnének egy Oscart!
- Oké nem gond megoldjuk valahogy... Mondjuk kezdődjön a film a főhős öregkorában és érjen véget fiatalként...
"ékes bizonyítéka annak, hogy nem kell parkinson-kóros operatőrt szerződtetni, hogy egy akciójelenet lendületes legyen"
Így nem csoda, hogy a józan ítélőképességgel még aligha rendelkező kisfiú kanalastól nyalja be a náci propaganda dumát. Ha a tisztje azt mondja neki hogy Hitler aranyat szarik, akkor az úgy is van. És a kontraszt is remek, mikor a kis náci találkozik a zsidó lánnyal. Persze az egésznek kissé elveszi az élét az agyatlan humor, de szerintem ez is volt a cél.
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Valljuk be, Taika Waititi körül elég nagy a hype, igazából indokolatlanul nagy is szerintem. Ettől függetlenül valóban remek 2. világháborús szatíra volt a Jojo Rabbit, amiben egyszerre szörnyülködhetünk, de legfőképpen röhöghetünk az emberi gyarlóságon. Mindezt egy fanatikus kissrác szemszögéből. Mindig félek a gyerekszínészektől, de abszolút nem idegesítettek, mindenki remekül alakított. Szórakoztató és jó film volt persze, de azt az ajnározást és végtelen ömlengést, amit bizonyos emberektől hallottam nem igazán tudom megérteni továbbra sem. 7/10
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2020.01.27. 21:19:41
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Ezért kár volt
De szép bauxit, honnan van?
6/10
Ami jó volt: Operatőri munka, fények, hangok/zenék, ezek mind nagyon jó atmoszférát teremtettek és ékes bizonyítéka annak, hogy nem kell parkinson-kóros operatőrt szerződtetni, hogy egy akciójelenet lendületes legyen. Színészi alakítások is helyén voltak, a főhőst biztos lehet majd látni más filmben is.
Ami kevésbé tetszett: az a történet egyszerűsége
Többször nézhetőség: 2/5 (ahol az 5 a már holnap újranézném, az 1 pedig a soha többet.)
Összegezve, nem rossz film, de sokat dob rajta a technikai megvalósítás, tehát a történet magában annyira nem jó.
Érdemes megnézni de feltehetően nem ez lesz az év legjobb filmje, mint film nem feltétlenül érdemel Oscart, de a technikai megvalósítás mindenképpen.
They shall not grow oldot érdemes a film előtt megnézni. Magához a film történetéhez nem ad hozzá, de egy kiváló összehasonlítási alap a valóság és fikció között.
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"