106880
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Sequoyah
    A 3. Avengers film is 4-5 oras, szoval ez nem ujdonsag.

A DC-nek pedig mindig is azzal volt a baja, hogy fejest ugrottak a kepregenyesdibe, es nem bontottak ki a karaktereket jo elore.
    Ha mindenki kap elozmenyfilmet, es esetleg a fogonosz sem egy jottment, hanem mar volt rola szo korabban is, akkor 2 ora eleg lett volna. Ha ezt at akarjak ugrani, akkor kell a 4 ora.
  • viizo
    Darkseid (és alvezérei) olyannyira durván badass karaktereket kaptak, hogy végig az volt az érzésem, ha a másik filmuniverzum őrült lila titánja és annak kompániája találkozna ezekkel, Thanosék szűkölve bújnának el az univerzum legkiesőbb zugának legeldugottabb sarkába... :)
  • mégvadabbdisznó
    Zack Snyder's Justice League 9/10

Azért szignifikáns különbség van az előző, meg e között. Ha a rendező elég időt kap kibontani egy jelenetet, nagyban növelheti vele az élményfaktort. Nincs összecsapva semmi, elég lehetőséget kapnak a karakterek is, 3 dimenziósabbá válik az egész sztori, és javítva lettek a cgi effektek is. Pl. Steppenwolf igazán ütős suitot kapott, és minden harcjelenet sokat javult. Nemcsak azért mert javítottak a minőségén, hanem elég sok plusz jelenetet toldottak hozzá, így pl. az amazonok dobozának a megszerzése egy igazi epikus csata lett az előző film ugyanezen jelenetével összehasonlítva, pedig itt még csak az elején vagyunk a sztorinak.
    Szóval Snyder olyan epic snitteket szór az arcunkba már az elején, amik sok film final fight-jában találhatók meg csak, és ezt a későbbiekben csak fokozza és fokozza.

Diana terroristák elleni harca is fel van rendesen pörgetve és rengeteg a pluszjelenet, így kb. kétszer olyan hosszú az egész, mint az első filmben. De az ősi csata az Apokalipszis seregével is ki van bontogatva, és aprólékos gonddal lett részletezve. És itt még kizárólag olyan jelenetekről beszéltem, amik a film első felében vannak. A folytatás meg még jobban odabasz.

Természetesen ha már rengeteg pluszjelenet van, kapunk mellé plusz karaktereket is, pl. Marsi Fejvadász, DeSaad és Darkseid. Snyder szépen beleilleszti őket a történetbe, így nincs olyan érzése a nézőnek, mintha ők kilógnának. Szóval aki megnézi ezt a rendezői változatot, olyan érzése támad, hogy egy sokkal jobb, sokkal profibban és részletesebben megtervezett filmet látott az előzőnél. Gyakorlatilag mintha két különböző film lenne a kettő, annak ellenére hogy visszaköszönnek ismerős jelenetek.

Egy élmény volt.
  • mégvadabbdisznó
    És külön öröm, hogy megjelenik benne a Nagyúr is, egy hatalmas Omega jellel a mellkasán. Olyan OP lett, hogy a levegő is retteg körülötte.

for Darkseid
  • nordan
    gyerekek nem lehet valahogy 16-9 vagy 16-10-re rakni a Zack Synderes filmet? VLC vel nem tudom :(
  • repvez
    ja vagy azok akik azt mondják, hogy persze, hogy most jol ki tudta bontani a dolgokat mert 4 orát hagytak neki és nem kellett kivagdosni mindent , hogy beleférjen a normális 2 órás keretbe.

Mondjuk , ugy hogy nem voltak egyenlő feltételek a két rendező között.
  • viizo
    Két és fél órát néztem eddig a Snyder Cut-ból, de több (jólesően) libabőrözős jelenetsort láttam eddig benne, mint az elmúlt 5 év egyéb képregényfilmes terméséből.

Nem lennék meglepve, ha most a fanok a #ContinueTheSnyderUniverse -t követelnék - és milyen jó lenne :)
  • LasDen #103946
    az igazság az hogy ez egy 1.33:1-es képformátum, ami sokkal jobban illeszkedik egy IMAX vászonhoz. És akkor itt jön Snyder faszsága, hogy ezt otthoni megtekintésre is ráhúzza...
  • repvez
    sztem ,akkor ö nem visual director csak azt hiszi, hogy még mindenki CRT-n nézi, mert akar még ebből is egy fekete fehér verzios rókabört is lehúzni.
  • LasDen #103944
    6 fejezetre van osztva a film.
  • LasDen #103943
    de
  • Tikal #103942
    de, mert ő egy visionary director, hiszen látta hogy mindenkinek van már otthon egy IMAX mozija :D
  • Sequoyah
    Mivel otthonrol nezzuk, vehetjuk ugy is mint egy mini-sorozat, es megnezhetjuk tobb reszletben.

Vannak nyilvanvalo pontok ahol meg lehet szakitani a nezest, es masnap folytatni?
  • repvez
    de azért nyugtassatok meg, hogy nem 4:3as képaránnyal megy az egész film mint a trailer?
  • Synchronous
    Jaja. Az eredeti játékidőre + 2 órát pakolt rá a csávó. Ez egy giga nagy director's cut. Nem aprózta el. Bejövős.
  • extra sensory
    Zack Snyder's Justice League 8/10

Na így kell ezt valahogy. K*rva hosszú, de nem unatkoztam.
  • Kmarha
    Sound of Metal

Rég tervbe volt véve, csak a hangulatom hiányzott hozzá. Viszont most az Oscar jelölések kíváncsivá tettek, tényleg ennyire jó, vagy csak a felhozatal szegényes. Nos, is-is.

A film egy zenész (dobos) hallásának elvesztéséről szól, és ennek a folyamatnak a feldolgozásáról, a főszereplő szemszögén keresztül. A film erőssége a módszer, ahogy bevonja a nézőt ebbe a helyzetbe. A hangok torzítása, a csend használata, egyszerűen remek, hatásos és sokkoló tud lenni, főleg ha hozzá tesszük a fényképezést és a remek színészi játékot.

Ami ne tévesszen meg senkit, a metál zenének semmi köze nincs a filmhez, zenestílustól függetlenül megnézhető. Azonban a tempója, lassú, és darabos. Nem egy pörgős darab, főleg a végét nézve. Nagyjából úgy van felépítve, ahogy a tragédia feldolgozásának a fázisai. A tagadásnak, a dühnek, az alkudozás és elfogadásnak jól érezhetően megvannak a szakaszai. Ezen a téren, semmi újat nem tud mutatni. Ettől függetlenül, ez egy jó film, mondanivalóval, lélekkel, érzelmekkel teli. A főszereplő srác előtt pedig le a kalappal.
  • Sequoyah
    Szamitani lehetett ra, mert minden jobb filmet elhalasztottak...
  • LasDen #103935
    őőőő....nem
  • BenedekFeco
    Pedig jó pár itt a topikban is volt már említve/pontozva. De tény, nagy része nekem is ismeretlen. Azok közül, amit láttam talán egyedül a chicagói 7-eket engedném az Oscar közelébe
  • nordan
    komoly.......most hallok előszőr az összesről.....nem is tudom mikor volt ilyen egy Oscar jelöléses filmnél
  • repvez
    szinvonalas a felhozatal kb egyik filmrol sem hallottam, és a szinészek is ismeretlenek számomra.
    Kezd eléggé ilyen müvészfilmes dologra hasonlitani, hogy csak egy kis réteg igényei alapján hozzák meg a jelöléseket és a nyerteseket
  • Sequoyah
    Senki nem akadalyozza meg hogy TE 2x nagyobb pontszamot adj ra.
    De elofordulhat hogy masoknak mashogy tetszenek a filmek, es mas pontszamot adnak ra mint te. Ezert van az hogy az IMDB es a RottenTomatoes se 1 ember velemenye alapjan pontoz, hanem tobb 1000.
  • LasDen #103930
    Oscar jelöltek
  • UUUU
    Szerintem meg egyaltalan nem jobb ketszer a Rayanal, a Moana. Egy szinten van a ketto.
    Teljesen rendben van ez a rajzfilm, barkinek ajalhato.

7.5/10

• repvez
    hát ha van 2 órád amit csak úgy kidobnál az ablakon akkor hajrá, azt se mondom, hogy háttérzajnak is jo lenne hogy közbe mást csinálsz, mert szöveg is alig van benne.
    Elaludni talán jó lesz
  • Kmarha
    hát ennyi alapján (ha nem olvastam volna 'AnuluWork' véleményét), még meg is hoztad volna a kedvem :D

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.03.14. 20:36:27
  • repvez
    én sem értettem mi volt benne olyan nagy szám. semmi nem történt benne és csak ültek egymás mellett a szekéren.
  • Kmarha
    The Sting
    A nagy balhé

Robert Redfort és Paul Newman párosával, egy klasszikus heist-film. Azon már nem csodálkozom, hogy egy 50 éves film, mennyire modern és friss tud maradni, mert mostanában láttam azért már erre példát. Azt nem mondom, hogy nem öregszik, a klasszikus zene és a burleszk menekülési jelenetek például nem mindig állnak neki jól, bár lehet csak én néztem túl sok komoly filmet ahhoz hogy zavarjon, hogy az egyik jelenetben élet-halál harc vagy gyilkosság zajlik, a másikban meg vidám futkározás és nevetés.

A forgatókönyv azonban nagyon jól sikerült. Pedig nem kezdődik a legötletesebb módon: egy pitiáner utcai tolvaj páros, rossz embert foszt ki, mely végül az egyikük életébe kerül. A másikuk bujdosásra kényszerül (ami meglepően nem megy neki a film további részében, bár ezt később félig-meddig megmagyarázzák). A túlélő tag, bosszút forralva összeáll egy híres szélhámossal, hogy teljesen kifosszák a nyomukba loholó gengszter főnököt.

A történet fordulatokban gazdag, igaz, ennyi idő elteltével, most itt nekünk már túl sok újat nem tud mutatni (így is volt egy jelenet, amin egy másodpercre meglepődtem, amíg át nem gondoltam, milyen filmet is nézek). Furcsa módon, ez most nekem, kicsit sem rontotta el az élményt. Ennek oka pedig a film hangulata. A város, a díszletek, igazi csemegének számítottak, a film majd minden képkockája él, és élvezet elveszni a kisebb részletekben. A kémia a két színész között tökéletes, most kezdem el sajnálni, hogy kihagytam a Butch Cassidy és a Sundance kölyök filmet. A főgonosz karaktere megállta a helyét, a jelenetek között pedig volt, nem egy emlékezetes. Talán csak a bérgyilkos szál, mely kilógott az egészből, de ennyi még bőven belefért.
  • AnuluWork #103924
    A kapitány küldetése (News of the World)
    5/10

Egy mondatban tudnám összefoglalni: olyan, mint a Börtönvonat Yumába (Yuma), csak sokkal szarabb benne minden.

Az egy szem Tom Hanks nem tudta elvinni a hátán a filmet, aminek borzasztó gyenge mind a története, mind a szereplői.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.03.13. 10:02:08
  • Bokafix2
    Fukushima 50 (2020)

Ma, napra pontosan 10 éve történt a fukushimai atomkatasztrófa. Ennek az eseménynek állít emléket a film. Nem éri el ugyan egy Csernobil színvonalát izgalomban meg atomszférában, de hozza az elvárhatót. Hitelesen bemutatja a földrengés+cunami nyomán kialakuló káoszt, és zűrzavart, valamint azokat a hősies erőfeszítéseket, amik nélkül talán sokkal nagyobb lett volna a baj.
    Ken Watanabe már bizonyított a radioaktív válságkezelés terén, amikor kipacsirtásodott szörnyekkel szemben védte az emberiséget, ezért itt az erőmű igazgatójaként próbálja útját állni a sugárzásnak, ami kezdetben 1,6 röntgen... ez nem jó, de nem is tragikus.
    Viszont ezalatt a reaktorban mocorgó kórium csak a zónaolvadásra vár, hogy végre kijuthasson a szabadba. Ha ez megtörténik, akkor Japán nagy részének reszeltek.

7/10
  • CSOCSO
    Coming 2 America

5/10

kar, hogy nem tudtak valami mast kitalalni. Kicsit osszecsapott volt. A karakterek jok voltak.
  • CSOCSO
    ha ez 8/10 akkor a Moana-t ( Viana vagy vaina vagy mittom en mire kereszteltek at europaban) hanyasra pontoznad? Szerintem a Moana szinte ketszer jobb mese mint a Raya. A spoileres dolgot meg nem ertettem. Mi a baj?
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2021.03.11. 01:15:53
  • Bokafix2
    Coming 2 America (2021)

Az első résznek a nyomába se ér.

4/10
  • LasDen #103919
    "Állj elém ha mersz!" Szeressem ezeket a trailer fordításokat. Érdekes ötletek születnek az idő hiány miatt. Szerencsére a véglegesre már jobban össze szokott állni a dolog :D

Utoljára szerkesztette: LasDen, 2021.03.10. 16:12:59
  • tigeroo
    Raya and the Last Dragon

Ahhoz képest hogy - nem tudom, mi lehet a célközönsége a filmnek - nyolctól tizennégy éveseknek szól főleg a film, egész jó kis története volt. 1 filmbe bele tudtak passzírozni egy kis mitológiát, egy alap (high ?) fantasy világ bemutatást, ami jó kis kapudrog lehet a komolyabb témák felé a mai generációnak is. Nem voltak benne éneklős betétek (AMIT ÉN SAJNÁLOK, IMÁDOM A FROZEN filmeket).

Karakterek REMEK, tök jó kis crew alakul ki a végére (Amolyan One Piece szerűen :)) Jó kis
    A szinkronhangok remekek! Főleg Sisu rekedt nőcis hangja nagyon illett hozzá.

A történet pedig simán felért egy random kalandfilmhez. A mondanivaló sem volt a pofánkba tolva, tök szép volt

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az nem tetszett hogy... oké a film szepontjából fontos volt hogy a crew kővé dermedjen, így állnak ki Raya mellett... de ha közel állnak a kőhöz akkor a biztonságos rádiuszon belül maradnak együtt akkor mindenki megmarad.

8/10
  • CSOCSO
    Nem ertem. Ki nyir ki,miert?

En floridaban neztem...tehat angolul
  • LasDen #103916
    hogy lenne
  • hapi
    Mondd hogy nincs belőle szinkronos, különben engem kinyírnak!
  • CSOCSO
    Raya

Egesz jo volt. Semmi enekles, ahhoz kepest hogy Disney. 6/10