Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tomsolo
Hát a hét sztárja vitathatalanul Zero lett a hetedikbõl akinek ott van a helye a Prometheus-on. :D

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Jó, nézd, én arról nem tehetek, hogy fingod nincs a témáról. Fogadd meg a saját tanácsod, és nézz utána. Kezd elfogyni a türelmem a korrepetálásodhoz, meg eléggé off ez itt. Tényekkel vitatkozol, nem velem.

Ha megnézel akár csak egyetlen szábakúrt wiki oldalt egy vírusról, akkor láthatod, hogy van disznó- madár- kutya- ló- meg emberinfluenza(meg még amit nem említ). Ezek bizony, mutálódhatnak olyanná, hogy az embert is megfertõzze, ezt zoonózisnak nevezik. De ez csak azért van, mert eléggé hasonlít a sejtszerkezetünk, DNSünk a disznókéra, madarakéra, kutyákéra, lovakéra, kevés változás is elég, hogy emberre is veszélyessé váljon.
De ez még mindig töredéke a Föld összes vírusának, amiknek a nagy része NEM fertõzi az embert.

Mutációt konkrétan a seggedbe dughatod, ha eleve nem földi alapú a biológia. Egy párhuzamos fejlõdésû, szintén sokmillió éves idegen biológia nem fog neked hipp-hopp földivé mutálódni.

"kicsit összekeverik magukban az idegen vírust "

Ez nem konyhamûvészet, baszd már szíven, ez biológia. A vírus nem keveredik.

ne haragudj de már megint túlpörgeted a témát
Nolan ennyit mondott, ez a film szabályrendszere
a gép összekapcsolja az álmokat, ENNYI...senkit nem érdekel, hogy hogy csinálja, lehetséges-e
kivan jelentve, hogy így mûködik, be tudnak lépni egymás szintjeire, KÉSZ
nem érted, sajnálom ....ne foglakozz már azzal, hogy egy agyunk van, egy gyorsassággal pörög...EZT TE RAKOD MELLÉ, TE HOZOD FEL
Nolan ennyit mondott, több szint van, ahogy mész lentebb lassul az idõ, mert pörög az agy...pont, kész ,ennyi ez a szabály, hogy hogy csinálja az agy, vagy akármi tökmindegy, NEM SZÁMÍT, NEM ÉRDEKES
Oké. Van egy teherautóm, benne az autóddal. Mindkét jármû végsebessége 200km/óra. Felgyorsulok a teherautómmal, és kidobom az autód. Elõzz meg vele! Számít, hogy már 200zal mentünk, amikor kidobtalak, ha úgysem tudsz gyorsabban menni?

Tökmindegy(nek kéne lenni), mi a kiindulási szint, meg ki álmodja. Az álom ugyanúgy álom marad, a saját, gyorsabb sebességével.
A szabályrendszer, amit felállít, nem engedi meg a gyorsabb szinteket.

jaj...azért oltatjuk magunkat mostanában madárinfluenza ellen? mert kurvára specizailáltak :-) AIDS is csak csimpánzokon terjed :-) mutációról nem hallottál?
végül is nem nagy gond, ha az ûrhajósok megússzák, hisz csak egy kicsit összekeverik magukban az idegen vírust egy kis ártalmatlan influenza vírussal, elhozzák nekünk a Földre, gondlom majd kapnak egy vállveregetést, hisz nem az õ hibájuk, hisz az android mondta, hogy ok
Jaj, nem gravitációs állandó, hanem csak gravitáció. Mindegy, a mondandóm szempontjából.

Igen, az olyan alapvetõ dolgokat, hogy egy agyunk van, azt tényleg nem mondta, mert gecire nyilvánvaló. Alapeset, hogy amit a filmben nem mondanak, hogy eltér a mi valóságunktól, azt adottnak vesszük. A Gyûrûk ura sem tér ki arra, hogy mennyi a gravitációs állandó, és mégis, látszólag pont földi. Kivéve az elfek esetében, mert arra külön kitér Tolkien.

pontosan, ezért mondom, hogy felesleges egy film szabályrendszerével foglalkozni,el kell fogadni és kész :-)
Te nem érted mirõl beszélek, és ÉN olvassak utána? Ez hogy jön neked össze, barátom?

Ha ilyen fasz analógiát akarsz, akkor legyen. DE, a vírusok dugók, amik vagy belemennek az üvegbe, vagy nem. A vírusok _fajokra_ vannak specializálva. A tehénke vírusa nem fertõz meg téged, meg a Bodrit. Nem csak hogy az kell neki, hogy DNS meg RNS legyen a sejtekben, hanem az sem mindegy, milyen sejtek, és milyen DNS meg RNS.

ProGabe
Azért azt sem kell elfelejteni, hogy más álmodja a különbözõ szinteket! Ha elfogadjuk azt, hogy az álmot valóságként kezeli az új álmodó agya, akkor "szintet tud lépni" és tovább tudja emelni az idõkülönbséget.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

ne legyél már fogyatékos légyszíves...leírod a szabályrendszert
"..az agyunk felpörgése miatt_ történik gyorsabban az álom,.." Nolan ezt mondta PONT, KÉSZ , ENNYI
fogadd el, amit te mellé raksz,"...hogy a szinteknek ugyanazzal a sebességgel kellene történniük. Mert mindegyik ugyanolyan álom, ugyanabban az agyban..." ez már a te "racionális" cáfolatod, DE ezt már te rakod mellé, hogy ezért hülyeség a szabályrendszer
hiába Jézusozol, sztem kicsit olvass utána ennek? mi az hogy kompatibilis?
a vírusok nem dugók amiket bele kell nyomni egy üvegbe. Rengeteg írás, dokumnetum film van fent Pl: hogy miért fosnak, hogy az ûrbõl kapunk egy kis nyavaját
+ a film hibáját te leegyszerûsíted a vírosokra, pedig vannak baktériumok, spórák, élõsködök, mikróbák stb. stb.
kérlek ne magyarázd már meg a hülyeséget
De itt éppen arról van szó, hogy a film felállít egy szabályrendszert, aztán torkon szarja.

Pontosan az a baj, hogy nem azt mondja, hogy a szintek gyorsabban történnek, és kész. Hanem azt mondja, hogy _az agyunk felpörgése miatt_ történik gyorsabban az álom, ami viszont azzal jár, hogy a szinteknek ugyanazzal a sebességgel kellene történniük. Mert mindegyik ugyanolyan álom, ugyanabban az agyban.

A védettségnek a kompatibilitáshoz nincs köze.

Illetve annyiból van, hogy ami inkompatibilis, az ellen defaultból védett vagy.

Ellentmondok magamnak, mert a film akárhogy vesszük, hülyeség.

A _VALÓSÁGBAN_ nem kifejezetten kell tartani élien vírusoktól, mert elég kicsi az esély, hogy egy idegen vírus pont olyan DNS/RNS-sel rendelkezik, mint mi. Vagy hogy egyáltalán DNS/RNS útján szaporodik. Ez azért egy igen speciális dolog, elég valószínûtlen, hogy függetlenül kétszer _TÖKUGYANAZ_ alakuljon ki.

Ezért a robot, amikor megitatta a csókát, elég idiótán feltételezte, hogy sikeres lesz a fertõzés.

De közben meg sikeres lett a fertõzés, mert a film elején láttuk (mi, a nézõk, nem a szereplõk!), hogy a földi élet a lóbaszókból lett, miután lenyomta a feles Unicumot. Tehát a DNS/RNS megoldásunk nem földi fejlõdés eredménye, hanem készen kaptuk.
De ezt a szereplõk nem vehették adottnak abban a szituációban!

ezek nem hibák, ha egy film felállít egy szabályrendszert az akkor úgy mûködik a filmben és kész, ennyi...el kell fogadni, ha Nolan azt mondta, hogy lassulnak a szintek, akkor lassulnak
Pókember filmben se kérdõjelezed meg, hogy milyen hülyeség ez meg az, abban az univerzumban "létezik" sugárzott pókcsípéstõl kapott sszuperképesség effektus :-)
tomsolo
"Védettségnek, rezisztenciának ehhez semmi köze, az indiánok azért hullottak, mert nem volt védettségük "

Mi van? :D

Ezzel az érveléssel nehéz bármit is kezdeni. Gratulálok hozzá.

Amennyiben nem érted a karakterek teljesen nyilvánvaló gondolatait/érzelmi reakcióit/cselekedeteit, amik ráadásul teljesen normálisan meg is vannak mutatva, hát az már legyen a te egyéni problémád.
Jézusom. Az indiánok nem emberek véletlenül?

Pontosan azért hullottak, mert kompatibilisek. Ha nem lennének azok, akkor a vírus meg sem tudta volna fertõzni õket.

Védettségnek, rezisztenciának ehhez semmi köze, az indiánok azért hullottak, mert nem volt védettségük az Európában gyakori betegségek ellen.

tomsolo
Magadnak mondasz ellent, hiszen a srácot csak megfertõzi a robot... õ meg továbbb fertõzi a csajt.

De idegen helyen nem úgy kell viselkedni, hogy ááá itt úgyse lesz vírus, spóra ami bánt, hanem alapból mindent veszélyesnek kell tartani míg be nem bizonyosodik annak ellenkezõje. Ez nem bonyolult bazge.

wesker24
Gondolom tudomást szereztek róla hogy Ripley azon az elhagyatott Börtön Bolygón van valaki szólt nekik mert azt hitték hogy majd jön a mentõ csapat és gondolom arról is tudomást szereztek hogy Ripley testében is van egy Alien és minden áron megakarták szerezni !
Akár arcpálma, akár nem, sajnos ez a helyzet. Legalábbis tudomásom szerint.

Btw. pont leírtad, hogy miért nem feltétlen kompatibilis. DNS meg RNS kell hozzá, meg sejt. Effektíve a vírus a sejtjeinket bassza át, hogy RNSgyártás meg osztódás helyett a vírus örökítõanyagát másolja. A földönkívüli élet meg nem feltétlen _tökazonos_ sejtbiológiával rendelkezik, mint a miénk. Az lenne a meglepõ, ha igen.
(Illetve Prometheus esetében pont nem, mert elvileg minket õk teremtettek, de ezt akkor még film szereplõi közül senki nem tudta)

gondolom az indiánok se azért hullottak a fehér betegségektõl, mert nem voltak kompatibilesek...pont az a lényeg, hogy nem kompatibilisek!!! Ha jönne a Földre egy "idegen" vírus, baktérium kb. a fél bolygónak kapa lenne és pont azért mert teljesen új, más.
Na ez nekem kompletten kimaradt. És hogy kerül Weyland arra az isten háta mögötti börtönbolygóra?

tomsolo
Mert a Prometheus meg igen? - facepalm

Btw: "Általánosan elfogadott nézet szerint a vírus fertõzõképes genetikai információ, amely a genetikai információt hordozó nukleinsavból (DNS vagy RNS) és az azt körülvevõ fehérjeburokból áll."

1. Álomban az agyunk x-szeres sebességgel dolgozik, ezért az álom gyorsabban történik, mint a valóság.
De agyunk csak egy van, az álom második szintjét is ugyanaz az agy irányítja, ugyanazzal a sebességgel kéne történni a szinteknek. Vagy kihagyhatták volna ezt a magyarázatot, és akkor nincs ellentmondás.

2. A zuhanás felébreszt.
A zuhanás és a súlytalanság ugyanaz az érzet. A második szint 'órákig' tartó súlytalanságának fel kellett volna ébresztenie a harmadik szintet.

10. pontodon rég röhögtem ennyit, hát így már érthetõ is, hogy hogy jött rá, hogy õ betmen :-) hisz átélte ugyanazt
az ok, hogy egy filmben el van mondva valami, senki nem hülye felfogja, de az nemjelenti azt, hogy ne egy merõ faszság legyen a magyarázat
Tikal
Ez érdekelt volna, de õ sem volt hajlandó leirni, meg te sem, PONT :)

nem emlékszem már pontrol pontra a filmre, ezért voltam kiváncsi

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

wesker24
Weyland az Alien 3-ban volt elöször amikor emg akarja akadályozni hogy Ripley beleugorjon a forró tûz tartályba mert kell neki a lény Ripley testébõl !
Tikal
uh bazd, ezt gondoltam hogy te annak láttad, hiszen te írtad, reméltem ki is fejted, de nem fontos.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

wesker24
Az Alien 1-2-ben nem wayland volt hanem Bishop egy Android robot mármint emberként az Alien 3-ban volt elöször !
Inkább a 4-ben, nem? Már amennyire rémlik, mert a 3-at is meg a 4-et is szarnak találom, így nem is szoktam sûrûn újranézni.

de

Kontrakcio
Alien 3-ban jelenik meg elõször Weyland, és nem droid. nem?

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Kontrakcio
tényleg... még anno olvastam h zöld utat kapott az AvP3.... de semmit nem hallok olvasok róla.

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Kontrakcio
sok értelme akkor nincs sztem mert lényegét veszti a dolog,....

AvP sorozatot el kell felejteni, nem a kanonikus sztorilájn része hivatalosan.

Csak azt nem tudom, hogy most akkor a Predator2-t is el kell felejteni, ahol ott volt a predátor ûrhajójában egy élien fej, vagy az még belefér?

Kontrakcio
srácok, prometheusban Weyland hogy lehet ott ha meghal az AvP1-ban lent a piramisban?

nem értem ha valaki spoilert használ mi a fszért nem lehet a tag-ot használni???? akaratlanul is, az elsõ 4 szót sikerült elolvasnom -.-"
használjuk azt a kibaszott gombot már, nem hiszem,hogy olyan kurva nehéz ráklikkelni
tegnap voltam moziban és a feláldozhatók 2-t néztem meg! Elõtte mutatták be a looper traillerét! Nekem nem nyerõ,valamiért nem nagyon vett rá ,hogy megnézzem ! Lehet megfogom de nem kapott el azaz érzés,hogy ezt látnom kell!

feláldozhatók!
Brutál jó akciófilm, azt vártam amit kaptam! Az elsõ rész után azt hittem nem lesz olyan izgalmas ám megcáfolták! Az "új" szereplõk bemutatása is tökéletesre sikerült! Megvolt az a különös érzés is mikor megláttam Norrist! Valaki írta elõttem,hogy Norrist megfaragták olyanra mint amilyennek a világ tette :D " megmart egy kígyó aztán 5 gyötrelmes nap után kimúlt, a kígyó " . ezt a szójátékot nagyon jó, hogy beletették!
Van Damme rúgásai is hozták az õ formáját. Stallone vs JCVD ütközetben meg a Kickboxer vs Rocky-ra asszocializáltam egybõl :D Bár jó lett volna, ha Sly egy felütéssel intézi el xD
a végére azért vártam volna,hogy Jet Lee is újra segít, csatlakozik a többiekhez

Jöhet a harmadik rész amelyben jöhetnek az újabb szereplõk...
szívesen látnám pl. Michael Dudikoffot, Steven Seagal-t, de Vin Diesel is szerepet kaphatna, bár õ még nem annyira öreg :D
Szó mi szó, nagyon jó film volt, izgalmas, akciójelenetekkel tele...
Nem szabad komolyan venni mert ha valaki ezt teszi akkor találhat egy két hibát, de hát ezeket a filmeket élvezni kell és egy jót szórakozni rajta :)
10/9
TDKR SPOILER:
Maga Bruce Wayne életben van, a film végén a kávézós jelenet nem álom, vagy képzelõdés. Bruce ott Selinával ül az asztalnál, õt meg miért is képzelné oda Alfred. Ott Bruce egyszerûen csak megmutatta magát az öregnek (és persze a nézõknek), hogy életben van és egy ügyes trükkel átejtett mindenkit.

Meg hát ugye az egész trilógián átvonul az a gondolat, amit még az apja mond neki az elsõ részben visszaemlékezések formájában: "Miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belõle." Ugye Bruce gyerekkorában átélt egy olyan traumát, ami oda vezette ahová és teszi, amit emiatt tesz. A harmadik részben pedig õ maga is rádöbben arra, hogy vagy addig csinálja az önbíráskodást, míg bele nem hal, vagy pedig lemond róla és normális élete lehet. Selinában pedig meg is találja ezt (sõt, ugye ez kölcsönös, egymásban látják a normális élet lehetõségét) és ezért a sztori végén hagyja "meghalni" Batmant a város szemében (szobrot is kap), hogy Bruce Wayne végre élhessen.

John Blake pedig, mint "Robin", továbbviszi az örökséget, de ezt már csak a nézõk és a rajongók képzeletében.
Totti5
Unthinkable

Samuel L. Jackson egy vallatót játszik akinek egy terroristától kell megtudnia hogy hol vannak a bombák, amit Amerika 3 nagy városában rejtett el. Lényegében 1 helyszínen játszódik az egész, és a titkos szolgálat módszereit mutatja be elég keményen és azt hogy az ember meddig mehet el... tud e mérlegelni, tud e ember maradni, léteznek e határok.

Annyira érdekes, izgalmas és megdöbbentõ volt, hogy az a másfél óra 10 percnek tûnt...

9/10

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

"Spórákról vírusokról nem hallotak még - facepalm"
és
"- robot simán befetõz egy random legénységi tagot, hadd mászkáljon mindenfelé az egész hajón (aki írta olvasott valaha járványokról?)"

Ööö, hát te sem nagyon. A földi vírusok túlnyomó többsége sem fertõzi az embert, nem igazán kézenfekvõ, hogy egy idegen vírus kompatibilis a földi élõvilággal egyáltalán, nemhogy az emberrel. Persze elvileg a lóbaszók teremtették a földi életet, és ezért tutira kompatibilis, de ugye ezt ott, akkor még senki nem tudta.

Tyler1
Az nem az, csak valami válfaj.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

IMYke2.0.0.0
Nem egészen az, de közben mégis :)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Szabi84
moziban néztem, ma délutánra tervezem megint
de a végén egy alient mutatnak nem?

Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

IMYke2.0.0.0
Érthetõbben fogalmazok: az "anyag" származásának helyét nem tudjuk = szülõbolygó.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Nem tudjuk honnan. Nézd meg újra a Prometheus végét :)

Szabi84
de most már tudjuk honnan

Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C