Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jim Morrison
Ha lennének a szintek a filmek világában, akkor a paranormal activytis filmeknél mi lenne egy szinttel feljebb? 😊 (ijesztegetõsebb, félelmetesebb,...)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

k0trapali
Nem veszem én azt halál komolyan... csak egy szXr az egész... ennyi! <#pias>
Sajna van benne jó sok marhaság, de ezzel együtt nekem tetszett. A legjobban engem is a sisak levétele zavart tudóséknál. De késöb mikor már olyan jól bevált marhaságok jöttek mint, hogy "egyenesen futok a guruló/csúszó ûrhajó elõtt" már el se mosojodtam. Legalább nem sajnáltam a legénységet. Mindegyik Tajgetosz pozitív.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Mi az alternate ending?
Esetleg Spojlerban beírnád?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

IMYke2.0.0.0
Ennyire nem szabad fanatizálni a filmeket.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tatyla
szervezz az arckönyvön egy rituális öngyilkosságot a film miatt...<#idiota>

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

k0trapali
Ridli Szkott amúgy szellemi fogyatékos? Már bocsánat...

Az alien-ben a space jockey biztos volt vagy 4-5 méter magas mert mellette az emberek liliputiak voltak kb. Ráadásul ült is.

Prométeuszba meg betesznek egy nagyra nõtt embert azt viszont látásra... <#falbav> Ez szúrta nekem a legjobban a szemem a filmben. Az Alien-ben sokkal titokzatosabbnak és idegen lényesebbnek és nem emberszerûnek hanem egy ormányos lénynek hatott az ûrutas. Lerombolta a rendezõ az egész legendát, mííítoszt ami köré szövõdött a sok találgatás el lett bXszva... <#rinya>
Totti5
Ez is olyan megosztó mint a Prométeusz? valaki minden képkockában valami hibát vél felfedezni, valaki meg egyszerûen élvezi? ez minden filmre elmondható😊

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

tigeroo
ezt a hsz-ed lementem és betanulom <#eljen>
-fav
Sir Quno Jedi
DE

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

hát nagyon kevés a midiclorian szinted ha ezt nem fogod fel <#idiota>

jah és még1x mielõtt lezárnám a témát

a scifi mûfaj nem halott 😛

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Sir Quno Jedi
blablablabladios

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

abban nincs semmi kötekedés hogy állítasz egy valótlanságot utána meg terelsz egyet az helyett hogy elismernéd hogy nem volt igazad, nem engem kéne meggyõznöd hanem magad

szercsilovcsi

Seth

PSN ID.: Beegabor

Sir Quno Jedi
Ez mán hagyomány a Star Trek-ekben is, hogy sosenem hordanak védõruhát/ûrruhát/sisakot, mikor pedig kéne. Ha hordanának, nem lenne semmi bajuk és akkor nem lenne sztori, visszasugaraznak a hajóra és elhúzzák a belüket, The End...

Ugye ott a berendezés, ami fel-le transzportálja õket elvileg kiszûri a fetõzéseket (is). Összehasonlítja a leküldésükkori (illetve a flotta nyilvántartásában szereplõ) mintázatukat (beszkenneli õket elõször, a mintázatot a tárolókba elteszi, majd újra összeállítja õket máshol) a fölsugarazáskorival és korrigálja a gyanúsabb dolgokat. NODE általában pont akkor nem mûködik sosenem (vagy éppen hibázik/nem ismeri fel a fertõzést/szennyezést/idegen tárgyat/lényt/eszközt, esetleg valami zavarja a sugarazást), mikor a legnagyobb szükség lenne rá. Evvan, ez az izgalomfaktorrr! 😄DD

Az biztos, hogy valós eseten én sem venném le a sityakomat, mer nem vagyok síkhülye. Igaz itt ezzel sem értem volna sokat, mert a többi agyhalott már levette, így ha õk megfertõzõdnek, vagy ilyesmi, akkor azt már úgyis felhurcolják a hajóra és ott nem hordhatok ûrruhát a végtelenségig, mert elõbb-utóbb bé kell mennem a hibernátorba, ennem is kell normál kaját stb., szal. nyûgös. Bár ha el tudnék különíteni egy steril kabint, ahova csak én mehetek be és elõtte lehet fertõtleníteni, akkor talán.

davidka003
Avengers végén ki volt az a piros gonosz? Van neve?

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Sir Quno Jedi
Most direkt kötekedni akarsz? Én személy szerint nem szeretnék egyetlen másodpercet sem arra pazarolni az életembõl, hogy meggyõzzelek valamirõl, amirõl neked már úgyis ellenkezõ a véleményed. Szíved joga, engem meg nem érdekel, felõlem fel is szívódhatsz egy logikai buborékban. Részemrõl ezzel le is van zárva a vita, még mielõtt kibontakozna. 😄

Píszendláv!

Ezen én is néztem hogy "Fú ez pont olyan mint a földé!" "De halálos!"

Változtattak volna 2 sort hogy mondjuk

"Az atmoszféra összetétele 80% argon és 20 szén-dioxid. Akkor ez védõruha nélkül halálos!"

Ennyi kellett volna és máris egy dologgal kevesebb csámcsogni való.

A maszklevételt is el lehetett volna intézni annyival, hogy:

"Prüty, prüty, prüty.
A mûszer szerint a levegõ mentes mindenféle szennyezõdéstõl és mikroorganizmustól.
Jól van emberek akkor maszkot le! "

Tessék. Még egy hülyeség megoldva.

Úr Isten! Jobb vagyok mint Ridley Scott!
Looper

Kevés zsánerbe vagy mûfajba lehet egyértelmûen bekategorizálni a filmet, ugyanis sci-fi is, thriller is, krimi is, dráma is, némi természetfeletti beütéssel. Ami közös, hogy mindegyik szál profi, és rendkívül jól ötvözte a rendezõ-író a felsorolt elemeket. Hirtelen stílusváltások, remek forgatókönyv, meggyõzõ színészi alakítások, több 'leteszed a hajadat' csúcspont.

Spoilerek nélkül nem is lehet róla többet beszélni, így aki nem szeretné kihagyni az év eddigi legjobb (és talán legmegosztóbb) filmjét, annak irány a mozi!

10/9
Tom Hardy, Mr. Bane magyar megfelelõje:

pff 😄 vagy ha az alien trilógia nem lett volna siker vagy hány ilyen nevetséges közhelyet hozol még fel?

Mot meg van itt egy Looper, meg jön a Clode Atlas is.
Ja Cruise két sci-fiben is szerepel majd kapásból. Az Oblivion csak az egyik ...
A Pacific Rim meg vagy oltári bukta lesz vagy marha nagy meglepetés.

ProGabe
A Prometheustól meg titkon (?) azt várták, hogy visszatérhetnek a keményvonalas(abb), okos sci-fik. Hát ezt kétlem, hogy megtörténik.

Egy érdekes ábra:

'13-'14-ben lesz pár jónak tûnõ sci-fi:
Riddick 3
Oblivion
After Earth
Pacific Rim (!!!)
Gravity (!!)
Robopocalypse (Spielberg)
Elysium (!!!! - Blomkamp)
The Host

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Sir Quno Jedi
Ez a film sem készülhetett volna el, ha az Avatar nem jön be a népnek.

Persze, nyilván, ez neked tök ésszerûnek tûnik. De elárulom, ez csak azért van, mert kibaszottul gecibuta vagy a témához.

Elárulom, hogy a tudományban soha a büdös életben nem fogsz semmi olyat találni, ami 100%. Viszont az "extremely unlikely"-nál NINCS erõsebb negatív feltételezés. Ugyanis a tudomány semmit nem zár ki kizárólagosan. Az is csak "extremely unlikely", hogy holnaptól taszítani fog a gravitáció, és minden atomjaira hullik.

Fasz meg hasonlatokkal nem jutsz sehová. Nap mint nap több száz vírussal találkozol, amit a szervezeted lenyom, és semmi hatással nincs rád. Idióta már a száz tudósos felvetés is, bár tõled nem is várok többet.

CSOCSO
Az a facepalm, hogy mennyit szpojlereztetek az elmult par oraban 😞
minden évben jön ki több magas költségvetésû scifi, attól még hogy nem pörög úgy vmi mint a 80as években még nem halott

Sir Quno Jedi
Prometheus

Én nem vettem úgy, hogy ez bárminek az elõzménye, vagy kezdete, vagy utózmánya vagy bármi (pedig én alien ügyileg túlképzett is vagyok és fan). Viszont jó volt ez. Persze ezer helyen bele lehet kötni, de manapság egy ilyen minõségû kalsszikus scifi olyan ritkaság (konkrétan nincs), hogy egy szavam sem lehet. Ha sikeres lesz, talán kapunk újra valódi scifiket, ha nem, akkor végleg halott a genre.

Az alternate ending jobban tetszett. 😄

hatásos érv :-) most nagyon leereszkedek, hogy megértsd
ahogy a NASA linkedbõl is kiderül nincs 100%-os álláspont, hisz csak elméletek vannak, senki nem hozott még ide idegen vírust (ne kelljen most soroljam, hogy hány zseni elméletét cáfolja most meg a technika)
szóval ha holnap azt mondják van itt egy szoba amiben van egy vírus van 100 tudós, 99 azt mondja ha bemész semmi gond, 1 azt mondja ha bemész kampec a legszörnyûbb módon amit eltudsz képzelni
bemész vagy nem?
Nem kell válaszolni, 1, ha bemész, én sztem egy marha vagy, 2, ha nem akkor nekem van igazam.
tomsolo
Ajánlott film a témában: Az Androméda törzs.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

jackoneill90
Én most láttam a kincs ami nincs-t. csak a pufin adhat erõt...

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

Tikal
uh, lényegtelen a mondanivalóm szempontjából 😊 Veszélynek tették ki magukat azzal hogy levették a maszkot. Pont.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

megvan honnan van a fekete trugyi a prométeuszban!

a district9-bõl

:o)

az 😄 újvól -fav a topic... sok értelme így nincs..
Jó, maradj hülye. Nem az én problémám.

Na pont ez az, hogy NEM idegen életforma. A földi élet a Prometheus szerint úgy keletkezett, hogy egy lóbaszó lenyomott egy felest az Unicumból, és szétesett molekuláira. Aztán belõle alakult ki az élet.

De ezt a szereplõk nem tudják, csak nekünk lett megmutatva fõcím elõtt.

köszi a linket, nagyon tanulságos, szépen leírnak egy elméletet hosszú-hosszú mondatokban és a végérõl szeretnék idézni, ha már NASA-sól

"..and the risk is not zero..." szóval fingjuk sincs
Ja, ha már maszklevétel.

Filmfeliratból:
-Atmosphere is 71 percent nitrogen 21 percent oxygen traces of argon gas.
-Whoa, now, that's weather.
-Just like home.
-If you're breathing through an exhaust pipe. CO2 is over 3 percent. Two minutes without a suit, you're dead.

7%nál kezd el veszélyessé válni a széndioxid.
Felmerült tengeralattjárók esetén, hogy lehetne 2%-ra belõni a CO2 szintet, mert ott még semmilyen káros hatása nincs. 3%nál már biztosan könnyebben kifárad az ember, de hóttbiztos, hogy nem "húsz perc és meghalsz".

Tudom, tudom, Scott azt mondta hogy meghalsz, akkor meghalsz és kész.

Tikal
Lehet hogy unikely, de azért az "alien virus" csak elszabadult nem? 😄 MOst aztán hívhatjuk virusnak, parazitának trutyinak bárminek, de ott volt, megfertõzte õket egy idegen életforma... ha ez épp nem trutyi hanem csak valami szálló por, akkor mi van? Leveszik a maszkot és már be is szívták. end of story.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
?? Ha feltételezzük, hogy nem ez volt az elsõ utja az emberiségnek az ûrbe akkor feltételezhetjük azt is hogy már ismernek egy két virust ami nem földi eredetû, nem? De. De lényegtelen is ez az egész, én film közben nem rágódtam ezen, csak fura volt hogy olyan gyorsan lekapták a maszkot egy idegen bolygón 😊

Tikal
persze, nagyon engem sem érdekel.. a film nekem tetszett, még ha nem is kaptam választ tulajdonképpen semmire, sok mindent ránk hagyott hogy találjuk ki mi lehet, lesz... de a hangulata meg a képi világa nekem bejövõs volt, és eszembe nem jutna a több mint 20 éves filmjéhez hasonlitani, más idõk, más stilus..

Sokat nem oszt nem szoroz, mert _ismert_ kórokozót akkor sem talált volna semmilyen mûszer, ha beledugod a vázákban lévõ Unicumba.

Kérlek.

NASA link.

"Because pathogenesis requires specific adaptations to overcome the extensive defenses possessed by all Earth organisms, virulent extraterrestrial pathogens are unlikely."

Ha hülye vagy az angolhoz is, szólj, lefordítom szívesen!
Egyébként itt még csak arról van szó, hogy a Marsról mit hozhatnak haza, és feltételezik, hogy a marsi élet hasonló a földihez.

Azt, hogy TE a mai napig nem tudod, hogy mi az a vírus, az csak azt jelenti, hogy hülye vagy, nem azt, hogy a tudomány ne tudná.
Az meg, hogy nincs eldöntve, hogy élõ vagy élettelen nem azért van, mert a vírusokat nem ismerik, hanem mert nincs általánosan használható definíció, hogy mi tekinthetõ élõnek.

Hogy lehet valakinek ekkora kurvanagy arca ennyire nulla tudásra?

Prométeuszt meg már rég leszarom, elég régóta szimplán biológiáról van szó.

Egyéb paraziták, kórokozók témában meg még egy szót nem szóltam, fõleg azért, mert az teljesen jogos. Paraziták lehetnek, és azoknak nem kell, hogy stimmeljen a DNSünk. De vírusokról kezdtél hülyeségeket beszélni.

Calver
73 új hsz... Prometheus flém?

"The trees move. Do you not see it?"

nem vagyok szõrszálhasogató, ilyenek nem nagyon szoktak filmekben érdekelni, ezt se én hoztam fel...de hogy még valaki megmagyarázza, hogy ez rendben van<#wilting> az nevetséges

pl. engem sokkal jobban kiakasztott, a kígyós jelenet az annyira szar volt, na aki ezt a scriptet, jelenet írta annak soha többet nem adnék munkát halivúdban
Kontrakcio
tyúk vagy a tojás... kialakulásuk halálra van itélve...

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Kontrakcio
ettõl a filmtõl nem választ katam hanem több kérdés merült fel...

na most az a szar fekete fos más hatással van különbözõ élõlényekre vagy a dns alapján alakul ki h nem pingpongütõvé hanem kolbásszá mutálódik?

facehuggerek miböl alakulnak ki? ugye volt a filmbe de bazz... ne má, az akkora volt mint egy kis busz....

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Tikal
Én sem értettem miért veszik le a filmben olyan bátran a maszkokat, nem emlékszem hogy mondta volna bárki is ott vagy a mûszer hogy nincs ismert kórokozó a levegõben vagy bármi, persze feltételezhetjük hogy riasztott volna valami mûszer ha van, de azért ezt bszúrhatták volna 😊

Kontrakcio
<#taps>