106887

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
nekem a realista helyett a gagyi jutott eszembe. Két mondatos koreográfiák, ahol csak az a lényeg, hogy Tak legyen a menő. Muszasi ennél gagyinál sokkal többet érdemel. (érdekességként, az a 400 szamuráj a valóságban csak 70 volt. Le is mészárolta az összeset) -
Crazy Samurai Musashi 2020
Én ilyen realista szamurájfilmet még nem láttam. Az egész teljes egészében harc, szinte egyetlen vágás nélkül. Másfajta vágás viszont van benne dögivel, mert olyan kaszabolás folyik, hogy a fal adja a másikat.
Se egy akrobatikus mozdulat, se cgi effekt, semmi bravúros technika vagy manőver... csak ordenáré kaszabolás. A film olyan, mintha elkalauzolna minket a feudális Japánba, ahol megnézhetnénk, hogy hogyan néz ki egy kardvívás katanával a valóságban.
Nem úgy megy, hogy percekig folyik megállás nélkül az atompörgő kardcsapás sorozat, hanem itt a szereplők bizony elfáradnak. És ez így is van: volt már szerencsém egy ázsiarajongó ismerősömnél katanát fogni a kezembe, és bár lehet én vagyok gyenge, de pár csapás a levegőbe, és kezdett fáradni a karom. Itt ugyanígy megy: a szereplők pár csapás után elfáradnak, bénáznak, nem jó helyre ütnek, egy apróbb sérülés után is elmegy a kedvük, feladják a harcot és kioldalognak a képből, pihenniük kell, stb.
Megy az izzadás ezerrel, a farkasszemnézés, a gondolkodás, a bizonytalanság, "vajon hová üssek, hol van rajta védtelen felület", stb. Mindebben nagyon realista a film. Viszont vannak benne hatalmas baromságok is: 400 szamuráj akarja kinyírni ezt a szerencsétlent, van hogy egyszerre 60-an vannak körülötte, és senki nem tud bevinni egy találatot? Ha egyszerre szúrtak volna minden oldalról, akkor lehetetlen lett volna mindegyiket kivédeni. Vagy a fáról íjjal és nyíllal is el lehetett volna intézni a csávót, ehelyett szépen legyakta mindet.
Ilyen ostoba stratégiát még nem csíptem. Szóval itt viszont csődöt mond a realizmus. Teljesen lefárasztott agyilag ez a film, mivel gyakorlatilag nincs pihenés, csak permanens harc van.
6/10 -
mert az az ő filmje, nem a másiké... :D -
teljesen logikus, mikor a hösöknek szinte csak egyetlen céljuk, hogy az emberiséget és a földet megmentsék , de amikor jön valami földet veszélyeztető dolog akkor pont nem érnek rá segiteni a másik hösnek .
Mert a gyereknek szülöértekezlete van vagy az asszony nem engedi. jaa nem mert mindegyik magányos.
-
általában ahz a magyarázat, hogy éppen nem értek rá. Egyszerűen ennyi. Nem kell ezt túlfilózni, mert nincs értelme. Filmes logika, nem valós... -
egyébként ezek a szuperhösfilmek , igy eléggé furcsák, mindegy melyik universumrol beszélünk és melyik hösröl.
Mert mig a különálló filmek még csak csak elmennek a saját kis világukkal, de amikor ugyan az a hös egy másikkal szerepel ugyan abban az idösávban ugyan azon a helyen , akkor azért megkérdöjelezi az egészet, hogy hol volt akkor mikor a hös egymaga kellett megbirkoznia a fögönösszal a saját részében ?
Nincsenek meg a kapcsolatok utalások és a magyarázatok a miértekre . arról nem is beszélve, hogy minden csak amerikában történik, igy még kisebb az esélye, hogy ne hallottak vagy tudtak volna az eseményekről -
Leírtam a véleményem. Erről szól a fórum. Ezen kár lovagolnod. -
Leírtam a véleményem. Erről szól a fórum. Ezen kár lovagolnod.
És nem egyáltalán nem, mert ezelőtt egyiket sem ismertem, és mind a két világ érdekes és szeretem témát. Az önálló Superman meg Batman filmek is nagyon tetszettek. De ez most itt nem állt össze, azt meg hogy miért a véleményeben kifejtettem.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2021.04.05. 00:18:30 -
Singin' in the Rain
Ének az esőben
Kellett egy kis vidámság, kis feltöltődés az elmúlt pár film és sorozat után. Ez meg mivel egy rövid kis éneklős szösszenet, pont megfelelt a célnak. Amúgy is kedvelem a musicaleket.
És bár a kor, nem mindig okoz gondot, itt az elején azért kicsikét elkezdtem aggódni. Ez a nonstop vigyorgás (mint ha Joker gázosította volna el az egész szereplő gárdát), nem csak ijesztő, de kicsit kellemetlen is. A lányoknál még hagyján, de a férfi színészeknél egyfajta "szegény gutaütött lett" képet festett. Szerencsére a nyelvtörőből spontánt kitörő táncjelenetnél már kezdtem megszokni, és élvezni. Igaz, itt már könnyű volt, mert egyre jobban rákoncentráltam az életvidám, könnyed és természetesnek látszó, szemkápráztatóan összeszinkronizált tánc mozdulatokra. Lenyűgöző amit összehoztak. A Make 'Em Laugh kedvéért meg egy külön díjat alapítanék az Oscaron.
Gene Kelly könnyedsége és sármja még engem is lenyűgözött, de igazán Debbie Reynolds pajkos kis esetlensége fogott meg (jó, végül is férfiből vagyok). Furcsa ézrés volt Carrie Fisher akkor még csak 19 éves édesanyját képernyőn látni. Ezen kívül még külön tetszett a megoldás, ahogy az először sajnálni való színésznőből (Jean Hagen) hogy csináltak "főgonoszt", valamint mulatságos volt, hogy végig, mikor elvileg őt a háttérben a film szerint szinkronizálta a Debbie-t játszó színésznő, az a hang valójában Jean Hagen igazi hangja volt.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.04.04. 20:52:03 -
Locked Up - A legjobb börtönös sorozat a PB óta
The Heist - A legjobb rablópandúros sorozat az Oceans óta
Drive to Survive - Akit minimálisan is érdekel a Forma 1, annak kötelező. Pédátlan minőségű és hangulatú Forma1 "docu-reality"
Mindhárom Netflix-es. -
Judas and the Black Messiah
Valós történtek alapján készült dráma, a fekete polgárjogi mozgalom radikális szervezetének, a Black Panthernek a vezetőjéről (Chicagoi vezetőjéről), és a szervezetbe beépülő informátornak a személyéről. Ami nagyon erős volt, az ezen két főszereplő színészi játéka. Daniel Kaluuya már a Get Outban is kitűnt, de itt olyan kiállása van, hogy simán elfelejti az ember, hogy nem egy igazi vezért/vezetőt nézz. LaKeith Stanfield talán könnyebb szerepet kapott, nagyobb érzelmi skálán kellett játszania, de ezt remekül meg is oldotta. A kétségek közt vívódó karaktere talán a legellentmondásosabb eleme a filmnek, egyszerre tudjuk gyűlölni és izgulni érte. Úgy hogy azt hiszem, a rendező is kitett magáért, hogy ezt így össze tudta rakni.
Maga a filmet azért nem magasztalnám az egekig, voltak vele bőven bajaim (a stílus kavalkád kicsit rosszul van ütemezve és bizonyos részek (mint pl az FBI-os kapcsolattartó szál) nem igazán bont ki, de a film nézeti magát, és a történet pont elégé érdekes ahhoz, hogy lekösse a nézőt. És a BlacKkKlansman-t rendezte Spike Lee féle utolsó 10 perces oda nem illő gyomrosa után, itt kaptunk egy, a film egészéhez illeszkedő sokkolást, mely után jobban görcsbe szorult a gyomrom, mint az előbb említett hatásvadász bejátszástól. Ha nem is a film egésze, de a vége kifejezetten felkavaró, így nem éppen vidám lélekkel kell fel előle az ember. -
=a marvelnek elnézem, amit a DC-nek nem... -
Zack Snyders - Justice League
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sajnos én nem tudok túllépni az felszínes, logikátlan és gyerekes történet fölött. Nem értsétek félre, tudom ez egy fantasy világ mint ahogy a Marvel is, de amígy a Marvelben értem az mi miért úgy történik és úgy érzem évekre, filmekre előre meg volt tervezve minek mi lesz a hatása, valamint a gonosz és a hősök motivációja és érthető addig se füle se farka.
Már az alapoknál elbukott a dolog. Van a gonosz akkor aki 10 ezrével igázza lefele a világokat. Majd elérkezik a földre ahol elbukik és még a kockákat is itt hagyja. Majd ki tudja hány ezer évig vissza sem jön mert...miért is? Nem hiányzik a kocka amivel világokat igáznak le?
Persze meg akarják magyarázni azzal, hogy hát féltek Supermantől. Most meg, hogy meghalt, felébred az egyik kocka és hazatelefonált. De Superman 100 éves sincs itt. Mitől félt ezelőtt?
Rendben, tegyük félre ezt...ok felébredt a kocka mert nincs Superman, jönnek támadni. Megszerzik a kockákat, de Superman feltámad, nyertünk ismét. Erre azzal reagál a gonosz, hogy na akkor jönnek a sereggel. Mi van???? De hát itt van Superman. Nem úgy volt emiatt nem támadtak eddig? Most se kocka, van Superman, és mégis jól eljönnek. Akkor megint ott vagyunk, hogy mire vártak eddig?
De emellett tele van olyan jelenetekkel amit nem lehet hova tenni, miért is úgy zajlott le ahogy, miért azt mondta stb.
Ja meg, hogy mindre az a megoldás hogy jó nagy áramot bele kell tolni és akkor? bekapcsol, szétkapcsol, feléleszt...ááá csak felmérgelem magam
Nem érzem, hogy valaha újra akarnám nézni, miközben a Marvel filmeket sokszor megnéztem.
Tudom jó értékeléseket kapott de nálam csak 4/10.
-
Latom sokan elegge egy velemenyen vagyunk az uj Godzilla filmen -
pedig pont ezért gondoltam, hogy GO-ra is megjelenik, hogy ki tudja maxolni minden platformján és esetleg uj elöfizetöket szerezni.
Érdekes modon a WW84 nek egy elözetesét már feltették Go-ra is, ugyhogy gondolom, hogy hamarosan ott is leadják . -
Godzilla vs Kong
kérem vissza a ráfordított időt :(
4 pontot kap a cgi, a többi értékelhetetlen -
Azert mert nalad nem fontos, hogy ertelmes tartalom legyen egy ilyen pufolos filmben az nem azt jelenti, hogy nem lenne a film sokkal jobb. Az otlet a sztori mogott nem lenne szar csak ossze lett csapva es azt is szarul talaltak. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nincs bajom a krom gyikkal. Csak mashogy kellett volna talalni. Mutassak azt, hogy elkezdik epiteni a mechagodzillat. A sima Godzilla tobbszor megtamadja a helyet mert erzi, hogy valami nem koser. Ahogy az azsiai srac kijon a koponyabol a sima Godzilla elmegy. A fo gonosz csavo meg villain modjara minden alkalom utan (hogy a godzilla kijon a vizbol attol fuggetlenul, hogy ok okozok) ugy lenne vele, hogy meg kell csinalni a mechagodzillat minel elobb, hogy megvedjek magukat a sima zillatol. De ne nekem kelljen mar elojonni egy ertelmes sztorival. Persze klises de inkabb nezek klises sztorit mint szart. Mai vilagban mi nem klises amugy? Mar mindent lattunk...
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2021.04.03. 17:03:41 -
-
JL elég nagy event volt ahhoz, hogy warner szórja minden felé. Plusz nem új film. A többit viszont csak otthon rakják fel MAxre. WW84 példája is azt mutatja, hogy hónapokkal később kerülhet csak fel. Több helyen már vannak mozik, ahova lehet be kell küldeni... -
Én úgy vagyok vele, hogy a "sztoriját" nem pontozom, mert felesleges. Egy versus film, ráadásul szörnyekről, kvázi annyi a lényege, mint egy bokszmeccsnek: nyerjen a jobb. Közbe szakadjanak le hidak és épületek, legyen jó sok püfölés, robbanások, energiakitörések, meg dühös acsarkodás, lehetőleg üresjárat nélkül. Ennyi a recept minden ilyen filmnél. Ha pedig a színészi játék érdekel, egy életrajzi drámára ülök be, esetleg egy feszült thrillerre. Egy ilyennél ezek nálam nem szempontok, mert tudom, hogy lehetetlent várnék el. Egy adag csipsz elfogyasztásához pont elegendőek az ilyen filmek. -
Snyder's Justice league is fizetos volt? -
Érdekes, hogy a Justice League megnézhető a Go-n is, ez meg nem. Max meg ugye nincs nálunk, esetleg VPN-nel? Bár idővel biztos lesz a Go-n is. -
Godzilla vs. King Kong
Borzalmas volt. Kap 4 pontot grafikara, 0 pont a szineszi jatekra es 0-t a sztorira
4/10
Nembaj... Majd a 4 oras snyder cut jo lesz.
-
Sőt Netflix-en és Prime-n se fogod megtalálni...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ahol keresned kéne az az HBO Max -
power rangershöz hasonlítani teljesen balgaság. Vizuálisan és technikailag sokkal előrébb ttart ez a film. Az tény, hogy az emberi szál gyatra. Viszont a püfölés közelébe sem érhet a rangeröknek. A worldbuildingről nem is beszélve... -
pedig pont ott... -
egyébként hol nézitek ? nálam a torrent nem játszik, a HBO Go-n meg nem találom moziba meg nem vetitik .
-
viizo #104054 A kritikák (számomra érthetetlen módon) nagyrészt dicsérik, akiknek nincsenek elvárásai azok dicsérik, aki viszont a gyermetegnél kicsit is jobb történetet vagy bármi mást várt, annak csalódás.
Értem én, hogy itt csak kétSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!böszme püföli egymást, de láttunk már azért egy-két soros alapötleteknél is egészen jó sztorikat, megvalósításokat. Nekem is a Power Rangers szint ugrott be néhányszor az egészről: volt amikor már elnevettem magam, egy-két dolog annyira szemforgatós volt.vagyis izé, három
Az első újgenerációs, 2014-es Godzilla még mert feszült és drámai lenni, a 2017-es Koponya sziget mert régi vágású kalandfilm lenni, ez meg semmi nem akar lenni, csak amolyan 'engedjük össze vmi hülyeség miatt a két monsztát aztán majd csak kifut ez valahová' mozi. -
Godzilla vs Kong
Meh.
Nálam nagy negatívum, hogy Kongnak túlságosan emberi viselkedést adtak. ASPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!kinézete meg gyerekes volt. Ha jön valami képregény történész, hogy "pedig ez az 1847-es, eredeti kőbevésett fekete-fehér gyűjtői kiadásban is így volt csak azt vitték most vászonra". Nem érdekel, 2021 van, vérgagyi volt. Kb power rangers színvonal, csak a gumijelmezeket lecserélték CGI-ra.mechagodzilla
4/10 -
Elvárás kérdése. Ez nem akart olyan drámai lenni mint az előző részek, a mellékszálon történő cselekmény meg csak ilyen vicceskedő bohóckodás (nekem egyenesen irritáló volt a kis hármas kalandja). Ha csak annyit vársz el a filmtől, hogy böszme nagy szörnyek verekednek akkor nem fogsz csalódni. -
Ennyire szar volt? Eddig akitől hallottam, mindenki dicsérte. -
Godzilla vs. Kong: ezt a két órát az életemből már senki nem tudja vissza adni :( -
Way Down
Egy briliáns bankrablás a foci vb közben. A jobb fajtából való, végig izgalmas nincs üresjárat.
8/10
-
Salmaa #104048 Igazad van. Próbálkoztam, elbuktam. További kellemes topic életet, még a sötétebbjének is :-) -
Amúgy nem akar ez a fórum lassan visszatérni a Filmekhez is, ha már ezen célból lett létrehozva? -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Te szándékosan játszod a hülyét, vagy alapból vagy ilyen? Most sem állítottál semmi konkrétumot, csak benyögsz két wikipédia cikket, mintha ezzel bármit is megmagyaráztál volna. Mit akartál mondani a mozgási energiával? Meg tudod fogalmazni a saját szavaiddal? Egyáltalán képes vagy önállóan érvelni? Vagy mivel hallottál már Newtonról egyből atomfizikusnak képzeled magad? Vagy hogy van ez?
A példámban nem volt semmi fizikának ellentmondó dolog. Olyat sem állított senki, hogy a fizikában nincs kapcsolat a sebesség és az erő között. A példa lényege arra vonatkozott, hogy nincs szükség nagyobb sebességre nagyobb erő kifejtéséhez. A lenti két idézetet sem értetted meg, mivel a példámmal épphogy nem a szuperhősuniverzum szabályrendszerét próbáltam magyarázni, hanem a valós világ fizikájára volt egy példa. Ennyit rólad. Jobb lett volna ha csendben maradsz.
-
Salmaa #104045 Nos, egyszerű barátom, alant az általam említett okosságok elérhetőségei.
- Newton : https://hu.wikipedia.org/wiki/Isaac_Newton
- kinetikus (mozgási) energia: https://hu.wikipedia.org/wiki/Mozg%C3%A1si_energia
Segítek picit: Az elsőben egy híres fizikusról olvashatsz, a másodikban pedig láthatod annak a fizikai törvénynek a leírását és magyarázatát, melyre utaltam. Nem hiszem, hogy elolvasod, azt sem, hogy felfogod, de hátha..
Búcsúzóul két idézet Tőled:
"Én sem tudnám átszúrni egy vályogház falát egy éles karddal, akármilyen gyorsan próbálnám is beleszúrni a kardot, míg ha egy buldózer elé kötöm, simán át tudom nyomni a falat még egy csiga sebességével haladva is. Az erő a lényeg, nem a sebesség."
" az általános iskolai fizikával próbálja magyarázni egy szuperhősuniverzum szabályrendszerét meg az emberfeletti karaktereinek a tulajdonságait, az fényesen mutatja mennyire nincs lövése az egészről."
(Segítek ebben is: magadat hülyézted le.)
-
Minari
Amíg nem olvastam el a kritikákat, azt hittem, hogy ez egy ügyes marketing fogás volt a producerek részéről, hogy ennyi díjátadóra betuszkolták (gondoltam az Élősködők tavalyi sikerét meglovagolva). Aztán elolvastam a véleményeket, és úgy látszik, rajtam kívül mindenki oda van a film minimalista stílusáért. Akkor legyen.
A film egy koreai kivándorló sajátfilmje (írta és rendezte) egy koreai kivándorló családról, akik Texasba költöznek, hogy a család feje, megvalósítsa a farmjáról szóló álmait. Van egy konfliktus helyzet, mégpedig hogy ezért mindent félre dob. A fia szivbeteg, a kórház órákra van a farmtól, a felesége barátok és ismerősök nélkül marad, hja meg nagyon pénzük sincs az egészre. Csak bankkölcsön.
Aztán történik amit előre tudunk hogy történni fog. Mindez szépen lassan, kirohanások és drámai betétek nélkül. Ami tragédia történik, az is mind lassabban, nyugodtabb tempóba esik meg. A vége nagyjából (úgy vettem le) oda fút ki, hogy az apa beismeri, hogy mindent nem tud egyedül megoldani, talán némileg benne lehet az is hogy eltávolodott az ezoterikus világtól és túlságosan anyagias lett, de ez most változik.. nem tudom.
Abszolúte semmit nem tudott nekem nyújtani ez a film azon kívül, hogy szépen megidézte gyerek koromat, mikor mamának a földjén robotoltam "nyaralás" címszó alatt. Se a karakterek, se a történet nem kötött le, igaz nem is nagyon bántott. Ami viszont nagyon is jó volt, az a fényképezés és a zene. Az operatőrnek remek szeme van, és ténylegesen jól ki tudta használni a természet adta szépséget.
Én már jövő héten nem fogok emlékezni arra, hogy ezt a filmet láttam. -
És képes vagy újra eljátszani a semmitmondó cinikus mellédumálást... hihetetlen. Mondjuk nem is vártam többet ennél. Lehet hogy reagáltál a példámra csak megérteni nem értetted hogy mire vonatkozik. Magyarázhatod a bizonyítványod, innentől fogva már felesleges. -
Salmaa #104042 Ne haragudj, azt hittem, a Newton név ismerős lesz, és ha rákeresel, elolvasod pár megállapítását, alapvetését a vonatkozó fizikai törvényszerűségekről. Másfelől, nem a kitalált univerzumbéli marhaságaidra reagáltam, hanem a kard-vályogfal-targonca sületlenségre ( ahogyan azt a rövid idézet jelezte). Buta vagy, és még beképzelt is, nagyon rossz kombináció.
Még egy ködös utalás, hátha ezt megérted: Valóban nem érdemes galambokkal sakkozni.