Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát ez egy rakás szar volt. Gondoltam ha már mozikban siker volt, akkor egy elfogadható lövölde lesz, de nem sikerült.
3/10
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
6.5/10
WTF-ot néztem egyáltalán? Mintha a Truman show-t keverték volna a Spongyabob egyik részével, amikor Tunyacsáp tunyacsápfalvára költözik 😊 Amúgy nem rossz, és nem mindennap látni ilyet, de "érdekes" 😉
6/10
Underwater
Nem volt ez olyan rossz, főleg hogy falnám a szörnyes múvikat ha lennének jók. De ez is csak pont addig "jó", amíg a monsták nem jönnek. Addig tök rendben van a klausztrofóbia, a Space marine felszerelés, meg úgy általában a helyszín. Persze, már itt is szét lehet szedni a filmet, hogy "sablon-figurák", semmi felvezetés hanem a 3. percben bumm bele a közepébe. De még ezekkel is, nálam simán jó, aztán jön a vége... meh.
7/10
The Gentlemen
Tipikus Guy Ritchie film, ráadásul a jobbak közül, annak minden kellékével. Aki bírja a filmjeit, annak szerintem ez is bejön majd.
9/10
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2020.03.28. 15:53:53
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Szerintem ez a szerep nem működik Diesel bácsinál. És még a film is átlagon aluli.
3/10
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Xbox Live : KutyaKiki PSN : KikiKutya
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
11/10 ! Guy Ritchie nem tud hibázni! Mestermunka!
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Ha a trailert megnézed, láttad az egész filmet. Az egyetlen dolog, ami nem tűnt fel nekem a bemutatóban (pedig benne van), hogy Magyaroszágon is játszódik.
A film épp annyival jobb, mint a bollywood alkotások, hogy nem táncikálnak benne, meg a látvány néhol azért tűrhető. Unalmas, kiszámítható, 1000x látott sztori, gyenge alakítások.
3/10
Sajna a trailereket ossszevago marketingesek sokszor nincsennek jo viszonyban a filmkeszitokkel...
Jo film, de kettos erzeseim vannak vele kapcsolatban.
Valos torteneten alapul a film. Es nem is nagyon probaltak mast csinalni, mint hogy a tortenteket bemutassak. Ugyan par lyukat kitomkodtek fantaziaval (nem titkolva), de a tortenet alapveto vonala nem valtozott. Emiatt kicsit szaraz lett a film, nem tul dramai, viszont realisztikus.
Szoval az egyebkent eros kozepes film 2 dolog miatt lett megis jo:
- A temavalasztas. Az atlag SG forumozonak lehet irrelevans, de sok embernek nagyon is fontos a tema, foleg az elmult 1-2 evben.
- A szineszi jatek. Erre kapta a legtobb Oscar jelolest, es ez nem veletlen. A fobb es mellek szerepekben egyarant jo alakitasokat latunk.
7/10
(Érdekes, hogy a trailerben és a poszteren lévő, "párás üvegen megjelenik a kéznyom" jelenet pont nincs is a filmben. Legalábbis abban a verzióban amit néztem, nem volt benne)

Tökéletes karantén film: miután megnézed nem akarsz kimenni, a lakásban pedig elszórhatod a 70 kiló lisztet.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Ha a Googlenek és az Applenek volt filmje, akkor az Übernek mér ne lehetne? Kicsit gáz, kicsit meh, de azé jól lehet szórakozni rajta. Nem mindig jön át, de Kumail Nanjiani azé egy vicces tag. Kicsit ilyen "nice guy" jellegű a karaktere, de a végére ezen sikerül túllépni.
6/10
A gyűlölet
Egyfajta társadalom kritika, bár nem pont abból a szemszögből, mint amire számítottam a helyszínből adódóan (Párizs egy külvárosának kever rasszú közege). A hangsúly nem a telep (lakónegyed) lakóinak egymásnak feszülése, sokkal inkább a társadalmi rétegek és a rendfenntartó/elnyomó hatalom közti feszültségről szól. Ugyanis egy rendőrségi kihallgatás, mint azt később látni fogjuk, nem rendhagyó módon, túlságosan is elfajul, és az áldozatául esett fiatal kórházba kerül. Erre a hírre tör ki al lázadás aznap éjjel, kocsikat gyújtogatnak, boltokat fosztogatnak, rendőrökre támadnak.. És az este folyamán, az egyik zsaru, elhagyja a fegyverét.
Másnapra a feszültség nem is, de a lázongás kicsit lenyugszik, és a film 3 főszereplője, elindul egy útra, ami igazából egy tipikus tinifilm is lehetne. Bandázás, egy kis fű itt-ott, vonatozás, hőzöngés a belvárosban. Csakhogy az egyikőjüknél, ott a fegyver. És ez a tény, végig baljóslatú sötét felhőként vet árnyékot a nap eseményeire, nem egy vidám lezárás végét előrevetítve.
És ez a hangulat az, ami igazán nézeti a filmet. Mert valljuk be, maga a történet, nem igazán érdekes, a szereplők sem a legszimpatikusabbak. Valószínűleg sejtésünk is van arról, merre tart a film.. De a körítés, az sokkal érdekesebb. A hogyan. Érdekes betekintést kaphatunk eme "zárt" világ kettősségéről, a bűnözésről, a drogokról, miközben láthatjuk a menekülési lehetőségeket, a táncot, a zenét, a sportot. A film fekete fehér világa remekül illik a külvárosi nyomorhoz, ahol a fiataloknak (jó, egy kicsit túldramatizálva) nincs sok esélyük a kitörésre. Pedig, Hubert szemszögéből láthatjuk, hogy próbálkoznak, csak az élet valahogy mindig visszahúzza őket.
Kicsit tartottam tőle, mert olvastam, hogy miről szól, de jobban lekötött, mint gondoltam volna. 1,5 óra csupán, és az elején erőltettetnek tűnő színjáték ellenére is, egészen megkedvelhetőek lettek a srácok a végére. Vagy legalábbis, kicsit jobban megérthetőek..
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Takeshi Kovacs legújabb, animált kalandjai. A grafikai stílus ízlés kérdése, nekem bejött ez a Borderlands kinézet, de mondjuk az arc animációka gyúrhattak volna még. Az akciók viszont kiqrt látványosak.
7,5/10
The Platform
Spanyol alkotás, obviously. Tőlük láthattunk már egy pár meghökkentő ötletet, ez is simán elfér köztük, obviously. Elég megosztó, néhol már olyan művészfilmesen elvont, de elég komoly fricska a társadalmunknak.
Obviously.
8/10
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2020.03.21. 19:56:33
Ez is egy elég erős alkotás, ez már az előzetesből látszik. Végére azért némi tanulsággal is szolgáltat
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Végre tudtam rá időt szánni. Nem könnyű, de a két főszereplő barmi jól játszik, élmény volt nézni. A fekete fehér 1.19:1 as kép a bevilágításokkal együtt pedig zseniálisan illett, dafoe hosszabb monológjához meg eszméletlenük "jól nézett ki"/ félelmetes volt.
Az utóbbi idők egyik legszórakoztatóbb embervadászatos filmje. Nekem bejött. A nyúl és a teknős meséje meg zseniális volt 😊
7/10
Szenzacios film volt annak ellenere, hogy a szokasos meghokkento meszarlasokat belepakoltak, de pokolian aterezheto volt a csalad helyzete is ugyanakkor a gazdag csalad fajdalmai a film vegen (bar a feleseg csalodottsagat nem mutattak), mindenesetre mindket tarsadalmi helyzetben levo retegnek tanulsag lehet. A gazdagok hiaba alapoztak meg a vagyonjaikat tokeletes egzisztenciat alkotva, ha naivak es atverhetok, mert elfelejtettek mit jelent a nagy kenyelmek kozepette. Hoseink pedig a tulelesi osztoneiket kihasznalva eszemetlen micsoda tervekkel tudtak beepulni egy felsobbrendu csalad hetkoznapjaiba. Az egeszet felulirta a hazvezetono szemelye, akit idonkent megsajnaltunk, majd a vegen inkabb nem arulom el. Legnagyobb pirospont a film alatt az volt, hogy a fordulatok szinte meghokkentettek. Bizonyos reakciokat az eletbeli tapasztalatom miatt meg tudtam allapitani megtortentuk elott am, igazabol rendkivul sokkoloak voltak az elethelyzetek. Ami pedig a koronat a filmre tette az az, hogy akar meg is tortenhet ilyesmi bar nehol hoseinknek igencsak nagy szerencsejuk volt.
10/9 es meltan kapott Oscar dijat bar szerintem nem a vilagtortenelem legjobb filmje...2019 nagyon szegenyes volt a filmiparban, szerintem egy 1994-es evben ez egy tucatfilm tucatdrama lett volna
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Én egy szóval nem utaltam semmiféle mesterien megalkotott forgatókönyvre, pláne tökéletes filmre.
Nagyon sok helyen bele lehet kötni (adtak rá bőven okot), sorolhatnék én is jeleneteket de pont ez amit te említettél, na ez sosem jutott volna eszembe. Le is írtam miért.
😊
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.03.18. 18:40:07
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
régen kisebb felbontású volt a mozifilm? 😊
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Valahogy mindig is elkerültem ezt a filmet, talán mert túl sok részletet láttam a gagyinak tűnő folytatásaiból (3. és 4. részéből). Így bepótolva, kicsit sajnálom, hogy nem fiatalabban néztem meg, kicsit naivabb fejjel biztos jobban megfogott volna mint most.
Amerika egy egyszerű fiáról szól a történet. Semmi pénzért klubokban bunyózik, napközben pedig egy piti kis uzsorás behajtó embereként járja az utcákat. Barátai igazán nincsenek, egyedül lakik pár ékszerteknőc társaságában. Egyedüli kikapcsolódása és vágya az állatkereskedésben dolgozó félénk és visszahúzódó leányzó, Adrian. Szépen folydogál a bevándorló negyedbeli élet előre, mígnem egy nagyágyú profi boxoló úgy nem dönt (kényszerű okokból), hogy egy helyi kis senkinek nyújt egy életre szóló lehetőséget, kiállhat vele szemben a ringben egy bajnoki mérkőzésen.
A film messzemenőleg romantikus. Ebben a világban még az uzsorás is jó fej, és a nép kicsiny hőse, éjjel a kislányok erényét védi, nappal pedig "Amerika a lehetőségek hazájának" ékes példaképe. Üzenete is van, arról hogy legyél jobb, hogy a szerelem és a helytállás a fontos az életben, nem feltétlen a totális győzelem és a külsőségek. Gondolom a film vége sem spoiler már senkinek, de nem az a fontos, ki nyeri meg a meccset, hanem hogy a főhős beteljesítette e saját céljait.
A verekedések régiesek, ennyi luftot én még sosem láttam. Egy kis darált marhahús püffölés hang elkelt volna a látszat kedvéért. Bár tegyük hozzá, hogy a kamera kezelés kiemelkedő volt, lehet akkoriban, kisebb felbontásban azért jobban hatottak a verekedős részek is. A felkészülési jelenetekben amúgy látszódott, hogy Sylvester Stallone rendesen oda tette magát, megdolgozott a pénzéért. És ez igaz a játékára is, szerintem ilyen jól játszani őt, én még sosem láttam.
Minden említett hibája vagy sajátossága ellenére (vagy mellette), ennek a filmnek lelke van, és jobb szó híján, tényleg nézeti magát. Így ha talán túl későn is, de kicsit sem bántam meg a megnézését.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.03.17. 22:54:18
SPOILER
Mivel pont azon az útvonalon haladtak Ochi hajójához mint maga Ochi, így volt rá sansz, hogy pont úgy fognak járni mint Ochi. 😊
Még több ilyet! Komolyan, nem tudtam belekötni. Benzinvérűeknek egyenesen kötelező!
9/10
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
másik meg mikor mennek Csubit kimenteni: kapnak egy jolly joker birodalmi kódot, ellopnak egy birodalmi hajót, amivel kihozzák a börtönrészlegről.....mintha láttam volna pontosan ugyanezt valahol....
és még órákig lehetne sorolni ezeket
6/10
Szarvóker kora - Hát én nem gondoltam, hogy ennyire szét lehet szarni a 8 után egy SW filmet. Unalmas, logikátlan. Szövegkönyvet szerintem valami mentális betegségben szenvedő készíthette, mert szerintem egy 6 éves gyerek is komolyabb beszélgetéseket tudna összehozni, mint amik itt zajlottak. Konkrétan elaludtam a filmen fél órára. Ami meg az SW univerzumot illeti... Az lett volna a legjobb, ha réj is megförmed a film végén... Nem tudom mit tud pozitívan értékelni ezen a nagy közönség....
2/10 azért kettő, mert a 8-at még ennél is jobban utáltam, mert még nagyobb rakás szar volt mint ez.
Jumanji 2- Hááát nem volt rossz. Szerintem messze nem volt olyan jó mint az első rész, bár tény, hogy jól csavartak a sztorin azzal, hogy felkavarták az avatarokat, de valahogy nem ültek úgy a poénok, mint az első részben. Szerintem ott sokkal jobban szórakoztam, most annyira azért nem. Mondjuk Devito zseniális mikor éppen nem a Szikla, de valami akkor se volt olyan jó a filmben. NEm tudom mi, de az érzés megragadt. Arról nem is beszélve, hogy meg kellett feleségemet kérdezni, hogy mi volt a 4. film a pókember 3 mellett, amit néztünk tegnap, annyira nem hagyott bennem nyomot. 6/10
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.03.16. 08:51:45
Szodaval elmegy. Nem tudom, hogy oscar-t erdemelt volna ezert. Vegulis nem zaklat de ez a kamera trukk max egy 3D-vel er fel. Mikor elmerulsz a filmben eszre sem veszed. Mikor odafigyelsz ra akkor meg egyenesen idegesito.
Szerintem emberek tobbsege eszre sem vette volna, hogy nem volt benne "masik" kamera allas.
Sztori kozepes volt. Jo szivvel 5/10
A Charlie angyalai fullba nyomja a GIRL POWERt. Minden és mindenki ehhez képest tök szolidan csinálja. Viszont azt is meg tudom érteni, ha van olyan csaj, akinek tetszett a film. Hisz amolyan wish fulffilment a film. A nők szétrúgják a srácok seggét. De hiszem, hogy ez nem követendő példa, mert lehet ezt úgy is csinálni, hogy közben mindenki jól jár.
2/10