106836

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Megmutattam, hogy miért írtam, és továbbra is tolod a stílust.
Nem voltál te ilyen. -
ez nem érvelés, csak egy vélemény. De ahogy érzed... -
Until Dawn (2025)
Én nem értem, mi van. Ennek alig van bármi köze a játékhoz. Azért ennél szorosabbra kellett volna fűzni a fonalat, mert semmi értelme ezt a sztorit Until Dawn-nak nevezni. Kétszer mentem végig a játékon, először jött az eredeti, utána tavaly a remake, és mivel teljesen képben vagyok a játékkal, nem vágom, hogy ez mi volt. Miért kellett egy időcsapdás Péntek 13-at csinálni belőle?
Hiába tették bele a wendigót (meg Peter Stormare-t) teljesen más keretet és sztorit kapott, mint a játékban. Az egész cselekmény is sokkal inkább a Dead by Daylight című játék történetét körvonalazza, mintsem az Until Dawn-ét. Akinek nem volt szerencséje a játékhoz, annak lehet még tetszeni is fog a film, mert mint időhurkos horror-thriller megállja a helyét, de nem kellett volna Until Dawn-nak nevezni, és akkor nem lenne vele semmi problémám.
Ráadásul Magyarországon forgott, tele magyar szereplőkkel, tehát még ilyenformán is növelhetné a tetszési faktort, de nálam nem tudja. Pedig mekkora filmet lehetett volna csinálni belőle, ha az eredeti sztorit követik. Mert amit a Supermassive Games tető alá hozott ez alatt a cím alatt, az valami embertelen volt. Egy interaktív mozi-játék élmény, szuper fordulatokkal, izgalmakkal és egyedi, félelmetes atmoszférával. A film meg egy "Gonosz halott" és "Boldog halálnapot" keveréke lett, én meg a fagyievésbe menekültem a depressziótól, mert annyira felvillanyozott, mikor meghallottam, hogy vászonra viszik a játékot, és utána ezzel kellett szembesülnöm. Úgyhogy, most kétféle értékelés fog születni...
Until Dawn mint játékadaptáció: 2/10
Until Dawn mint önálló horrorfilm, a játék figyelembevétele nélkül: 7/10 -
TheLastJedi #106589 Ne rosszalkodjatok, gyerekek! -
Érvelésed kifogástalan.
//De lásd, milyen rendes vagyok: Google - "A24 is new Asylum" - AI-alapú áttekintés
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.05.24. 17:46:58 -
-
Sunrider924 #106586 MI-8 The Final Reckoning (2025)
Nagyon jo lett, bar akiknek (gorbe) tukrot tart(az emlitett atomhatalmak) azok ugyse fogjak latni, mert nem akarjak...
Ami a kaszkador melot illeti az rendben is lett volna csak par dologban sajnos elcsuszott fikcioba, a tortenet miatt le kell nyelni de nem ertem miert igy csinaltak, mehetett volna ugy is hogy nem zokkent ki teljesen a film realitasabol se (aki erti mi az a dekompresszio az tudja mire gondolok). Vegulis ralegyintettem csak igy nem tokeletes (az a Fallout volt). Aztan a vegen csak megkonyeztem, pont jol adagoltak Luther monologjat Briggs gesztusat es a vegso talalkozast. ("Mert tied az orszag, a hatalom es a dicsoseg."). Minden jo ha vege van?
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2025.05.24. 02:51:52 -
hawkie22 #106585 Ride On - Jackie, az utolsó kaszkadör (2023)
Nem is tudom, miért maradt ez még ki nekem. Nagyon szeretem Jackie Chan filmjeit, többek között azokon nöttem fel, Schwarzenegger, Stallone, van Damme és a többi akcióhös mellett.
Chan már 71 éves, nagy valószínüséggel ez volt az utolsó filmje, amiben bevállalt kaszkadörmutatványokat. Ha ez igaz, akkor egy könnyes búcsú egy legendától. Kedves film, érzelmekkel, egy kis akcióval. És végre megtudtam, hogy melyik filmböl van az a rész, amit TikTok-on sokszor látni, amikor a "lányával" nézi vissza a régi filmjeit, milyen kaszkadörmutatványokat csinált bennük. :)
8/10
Mission Impossible 8 (2025)
Itt is ugyanazt tudom mondani, számomra tökéletes búcsú (remélem, hogy az utolsó film volt, szerintem ezt már nem lehet fokozni, így lett kerek a történet). Nagyon élveztem a film minden részét, még az elejét is, ahol az elmúlt 30 évre emlékeznek visszatekintés formájában (nekem ez 42 évesként külön öröm volt, imádtam minden részt, még ma is megnézem öket olykor, megállják ma is a helyüket minden téren), amit szépen beleágyaztak a filmbe.
Szeretnék 60+-osan én is ilyen fitt lenne, mint Cruise papa. :) Mindenkinek tudom ajánlani a filmet.
Számomra 10/10
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2025.05.23. 09:51:25 -
Legujabb Mission Impossible
Imaxban neztuk. Nagyon allat volt. 1-2 hulyesegen kivul nagyon jora sikeredett
8/10 -
Az A24 az új Asylum... -
Mennydörgők
az eleje nagyon faja,a történet jó,a poénok nagyon ülnek...aztán a végére valami elromlott,az utolsó fél óra teljesen tönkreteszi az élményt számomra.
8/10 a vége miatt
és még a postkredit jelenetek is jók :P
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.05.21. 07:50:49 -
The Legend Of Ochi
jezus faszom... mi volt ez?????
8-10 evesen talan tetszett volna de ez igy... mai fejjel. Majdnem bealudtam rajta. Nagyon szenvedos volt. Sajatsagos/erdekes rendezessel. El nem tudom kepzelni milyen lehet szinesznek lenni es meglesni azt miben szerepeltel es rajosz hogy ez borzalom.
3/10 -
a játék maga jó,olyan modern legó,túlélés,kaja termesztés építés kockákból,szal a mai gyerekeknek tökéletes,de még én is sokat toltam annó,sőt keresztgyerekeimmel is tavaly...a hanyatló nyugaton vannak iskolák,ahol a tanterv része,fejleszti a kreativitást stb.
A film viszont szar volt :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.05.19. 09:18:22 -
Mentol #106579 Minecraft: Szerintem, nem nekem készítették (49 éves fehér férfi). - [fúde xar volt]
Magát a játékot sem értem, pláne, hogy miért ekkora őrület? -
Minecraft movie
Meglepoen emesztheto volt.
Azt hittem gaz lesz de egesz jo volt. Ha erdekelne a minecraft vilag biztos odaig lennek erte meg vissza. 6.5/10
Snowhite....
Szodaval elmegy. Vegulis mellette szoljon, hogy ebben tuti voltam hogy szuper gaz lesz de szerencsere meg a "kibirhato" szintnel is jobb volt. 5/10 -
kutyakiki81 #106577 Végső állomás : Vérvonalak
Újabb felesleges folytatás. Volt pár ötletes halál, de ezenkívűl sokat nem tud nyújtani. Hosszú is, sok helyen unalomba fullad, a vége meg egyenesen gagyi. Tony Todd mondatai meg aSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!jelenet miatt lesz emékezetes, amúgy gyorsan felejthető.kukásautós
4/10 -
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[2022] - https://www.imdb.com/title/tt15978956/ - "Wifelike" - (Feleségpótló) - 4/10
(2025.05.11) (103 perc, amerikai) - Crime, Sci-Fi, Thriller (imdb) --- PG-18+
ÚJ, FELIRAT (MAGYAR)
A sztori szerint a Feleségpótló (és később kiderül: más dolgokat is pótol) cég - munkájának elismerése szerint - egyik kiváló ügynökét megajándékozza sajnálatos módon elhunyt feleségének (Meredith) élethű másával, akivel szép lassan újra "össze kell kapcsolódnia", hogy minden onnan folytatódjék, ahonnan elválasztották* őket.
Amikor úgy tűnik, hogy William, a Feleségpótló révén visszakapta a boldogságát, s közben sikeresen harcol az "elkóborolt" és/vagy elrabolt Wifelike-ok visszaszerzésével a "Gyűrűhordozó" ellen, váratlan események kezdenek kibontakozni mind Meredith, mind a férje életében... és egyértelmű, hogy a nő a célpontja az "elnyomottakért" harcoló terrorszervezetnek.
A véletlen úgy hozta, hogy a 2025-ös "Companion" után egy régebbi, de hasonló alapötletet megvalósító filmprojektbe is belefutottam. Gyorsan tegyük tisztába: történet, színészi játék, megvalósítás terén a 2025-ös magasan veri ezt a filmet.
S mi az, amiért - úgy utólag - érdemes volt (másoknak érdemes lehet) megnézni? A főszereplő hölgy, Elena Kampouris miatt. Vele minden nagyon rendben van - a testével is. Nyami.
Minden más, a többi szereplő, a megvalósítás, és a fordulat sajnos felejtős, olyan "DVD" szaga van.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.05.12. 09:11:27 -
Én marhára élveztem az elejét, a lassú felvázolást, építkezést, a suspense lassú növelését, de aztán amikor elvileg indulna az akció, az sem olyan amit az első fél órás "várakozás" előre vetített. Unalmas sajnos marhára, semmi érdekes felállás, egy szimpla "extraction" helyzet.
Én a 3/4-nél bele is aludtam és esélyes, hogy be sem fogom fejezni sajnos :/ -
Warfare
Erre szoktak azt mondani, hogy ez lehetett volna egy e-mail is... Annyira de annyira full felesleges volt ezt a filmet megcsinalni. Senkit nem erdekel. Semmi kulonos nincs benne.
3/10
Elso fel ora olyan unalmas, hogy a felesegem fel is allt.
Utanna van egy kis lovoldozes de ultraszar az egesz. -
Eztet én most meg fogom tekinteni. -
Locked (2025)
Bírod a szűk helyen játszódó sztorikat? Akkor ez a te filmed. Újat azt nem hoz, de az garantált, hogy szegény Pennywise alaposan meg lesz izzasztva, mikor megpróbálja elkötni az öreg Hannibal Lecter kocsiját. Egy amolyan lájtosabb Fűrésznek mondanám, a koncepció összetettsége meg egy százasszög szintjén van: ki kell jutni. Legalábbis, ha nem szeretne ott megdögleni, mint az elődei. A tanulság csak annyi, hogy ne lopj kocsit. Vagy legalábbis ne próbálj beszállni ha nagyon spécinek néz ki, és még az ajtó is nyitva van, mert az gyanús. Én kiabáltam is neki, hogy abba be ne ülj, de nem hallotta az üvöltésem. Lehet, mert tele volt a szám kókuszos édességgel.
6/10 -
Politikailag semlegesen:
Trump megadóztatná az usa-n kívül forgatott amerikai filmeket
"De ez az adó Magyarország számára is hatalmas csapás lenne, mert a magyar filmipar egy jelentős része Hollywoodra építkezik. A hazai filmtámogatási rendszer a magyarok számára megkérdőjelezhetetlenül romokban van, így a magyar filmesek és stúdiók szinte csak a külföldi produkciókra számíthatnak. A külföldi stábok számára azonban Magyarország több szempontból is filmkészítési paradicsomnak számít, hiszen megfelelő eszközök, helyszínek, adókedvezmények és szakértők várják őket, mindezt pedig rendkívül olcsón.
Nem véletlenül készül rengeteg amerikai filmes produkció Magyarországon. A Dune, a Bladerunner 2049, A brutalista, a Borderlands, a Z világháború, Fekete Özvegy, a Szemfényvesztők 3 és még sorolhatnánk mely filmeket is készítették hazánkban. Trump vámja viszont elrettentheti Hollywoodot attól, hogy hozzánk jöjjenek forgatni, hiszen hiába az adókedvezmény nálunk, ha Trump miatt Amerikában ennek úgyis megfizetik a levét.
A hírnek azonban az amerikai producerek sem örülnek. Eleve drágulni fognak a filmkészítési költségek, amik már így is az egekben vannak, illetve attól is félnek, hogy Trump miatt a világ többi országa ellenvámmal válaszol majd, így sokkal nehezebb lesz számukra az amerikai filmeket globálisan eladni." -
Another Simple Favor
tesó toszó, az első rész még so-so elment. De ez mi? Ráadásul egyből netflixre? Semmi értelme nem volt, úgy volt jó ahogy -
Na, egy újabb jó példa a kreatív vs. főszerep témára:
[2024] - https://www.imdb.com/title/tt13397574/ - "Mothers' Instinct" - (Anyai ösztön) - 7/10
(2025.05.04) (95 perc, amerikai) - Drama, Thriller (imdb) --- PG-18+*
ÚJ, FELIRAT (ANGOL)
Női történet - de tényleg. S nem mellesleg feldolgozás.
A 60-as évekbeli Amerika, kertváros, összejáró szomszéd-barátok, aki szinte családtagjai egymásnak. Az egészet az egyik családban történt tragédia árnyékolja be, ami végképp megtör valamit a nők között. S a java csak ezután következik.
Jessica Chastain, Anne Hathaway nem csak producerei, hanem főszereplői is a történetnek, és hitelesen azok. Talán a környezet, a korszak és ebből fakadóan a viselkedés, öltözködés teszi (nem hiszem), de mindketten baromi jól néztek ki.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.05.04. 19:15:00 -
Ja, és ha valaki nem érteni, hogy mire utaltam:
Jenna Ortega Plans to Direct a Movie She’s Been Writing for 10 Years: ‘I See That For Myself’
Apr 29, 2025 4:38pm PT
Született: 2002. szeptember 27. -
[2025] - https://www.imdb.com/title/tt28443655/ - "Death of a Unicorn" - (Az egyszarvú halála) - 4/10
(2025.05.03) (108 perc, amerikai) - Comedy, Fantasy, Horror, Thriller (imdb) --- PG-18+
ÚJ, SZINKRON (MAGYAR)
Comedy? Where?
Hiába forgatták Magyarország fél filmes stábjával, az 1 bites sztori se nem volt szórakoztató, se nem volt vicces, se nem volt ijesztő és feszült (azzal próbálták eladni, hogy a szereplők dadognak, hadarnak, egymás szavába vágnak).
A CGI néhol naaagyon kilógott - ahogy ezt a Jennát se tudom hová tenni: ő is olyan lesz, mint a potatoarc csaja The Last of Us sorozatból... Jenna azt mondja, hogy 10+ éves filmes ötletét akarja megvalósítani... basszus: 11 éves volt akkor... milyen filmes sztori lehet az?!
Az sem fest jól, hogy Paul Rudd, és Jenna Ortega, mint creative producer... (a több mint 2 tucat között) nagyon ritkán sül el jól, ha egy-több szereplő magában a filmgyártásban is részt vesz. Ez többnyire csak Clint Eastwoodnak szokott jól sikerülni. De ott van még a "A Bronx Tale" (Bronxi mese), Robert De Niróval (rendező) és Chazz Palminteri (aki az egészet színpadra írta), mint főszereplők. -
Nagyon gaz par cgi jenelet a havocban. A film se volt valami hudeha.
Meg elkezdtem nezni valami magyar zombi filmet. Quiet zone talan?
Ebbe meg szerintem AI generalt videok voltak. wtf? A szineszkedes is hanyinger kelto volt. Ki is kapcsoltam 10 perc utan. -
Exterritorial (2025)
Aki bírta a Légcsavart, valószínű ezt is fogja. A koncepcióját tekintve ez is hasonló ahhoz, megspékelve egy exkatona erős asszonnyal, meg némi kormányzati összeesküvéssel. Van benne bújócska, macska-egér játék, taktika, meg verekedés is, mindez elképzelhetetlenül "hiteles" módon.
6/10 -
Elkezdtem én is.
Tényleg minden CGI - de nem csak ott. Garantáltan sok zöld hátteres jelenet van! Ráadásul, a jelenet bevilágítás sem segít.
Nem is bírtam befejezni a filmet, annyira zavar az egész. Egyszer, valamikor. -
Sunrider924 #106563 A Havoc cimu film-el egy baj van csak, megpedig hogy nyomokban Gareth Evans-t tartalmaz... altalaban regen rosz amikor egy filmrol az az elso info hogy olcso bermunka felkesz script satobbi ezen kb semmit se segit az egyebkent illusztris szereplogarda mint Tom Hardy vagy eppen Timothy Olyphant. Annyira nem volt rosz a film csak a rendezo korabban egy egeszen magas minosegi mercet allitott fel, tole ez most keves.. -
hát nekem ez a Havoc elég furára sikeredett, az elején azt hittem, hogy valami számitógépes játék átvezetö animácioját nézem, mert z autok és a hatalmas nyerges kamion is ugy mozgott az uton , mintha semmi fizika nem hatna rá.
A fegyver hangok is furák voltak, Lehet hogy brutálisnak nézett ki, de értelmetlen volt , az emberek is annyira ellálloak voltak mint a játékokban szoktak, egy tárat beléjük lönek meg szétverik öket vascsővel és még mindig felkelnek. -
Havoc (2025)
Ez a film elég "hardy"-ra sikeredett...
7/10 -
Bullet Train Explosion (2025)
Ez egy Féktelenül: Japanese Edition. Bomba van a száguldó vonaton, és ha 100 km/óra alá megy a sebesség, akkor helló-szia. Vagyis nem lehet megállni. Nagyjából a film fele után egy igen vicces, mondhatni meghökkentő fordulat következik. Na, itt aztán tényleg kitett magáért a túlbuzgó vasúti pályarendészet, hogy megmentse a bajba jutott utasokat. Ha egy ilyen bomba egy sinkanszen-en teszi tiszteletét, akkor nemcsak a robbanás az, ami veszélyes, mert a több száz km/óra gyorsasággal haladó szerelvény olyanokat fog cigánykerekezni a levegőben míg megáll, hogy abban a kocsiban mindenki ronggyá megy, még akkor is, ha a robbanás nem érintette az adott kocsirészt.
Nálunk szerencsére ilyesmitől nem kell tartani, mert annyival mennek a vonatok, hogyha véletlenül bomba lenne rajtuk, akkor is simán le lehetne ugrálni róluk, és semmi bajod nem lenne. Az meg fel sem merül, hogy 100 km/óra alá kelljen lassítania, ugyanis ezt a számot nem is ismerik a MÁV-nál. :D A szereplőkről még annyit, hogy nekem szimpatikusak voltak, bár nálam ez nem nagy kunszt, mivel amúgy is bírom a japánfejűeket...
7/10 -
Anora
Hat nem sok ilyen filmet nezek az tuti. Reg lattam mar olyan filmet amibe ennyit dugnak lol. Persze nem mutatnak semmit de ne kisgyerekkel nezzetek :D
Nekem vegulis bejott. Nem egy vilagmegvalto de jo volt.
Kiscsaj igazi eye candy.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2025.04.22. 05:14:51 -
A Working Man 2025
Szerintem jobb lett mint a beekeper. Nekem az volt olyan semmilyen. Sot, en jobban elveztem mint a John wick marhasagokat.
Iparos lovoldozos movie volt. -
[2025] - https://www.imdb.com/title/tt9150192/ - "A Working Man" - (~) - 4/10
(2025.04.17) (117 perc, amerikai) - Action, Drama (imdb) --- PG-18+
ÚJ, FELIRAT (ANGOL)
Lens Flare mindenhol, és az a rohadt nagy telihold - nem hiszem el, hogy mindezt komolyan gondolták > paródia. Feszíthettek volna a játékidőn is - majdnem 2 óra egy ilyen papírvékony forgatókönyvre...
...nem igazán volt ebben sok.
Hogy legyen azért pozitívum is: a Porsche és a Dodge RAM szép volt. Hál' istennek egyik se elektromos volt. -
Hasonlón az ultra gagyi Micky 17-nél kezdtem el morfondírozni, elnézve a minimál díszleteket, szereplőgárdát és a gagyi sztorit - hiába a dél-koreai rendező, aki amúgy tisztelek-szeretek -, az egészről süt, hogy a befektetett pénzzel valami nem stimmel: wikipediáról
Budget: $118 million
Box office: $127.3 million
Bong Joon-Ho - amiket ajánlok, mert láttam tőle, és bejött
* 2000- Barking Dogs Never Bite
* 2003- Memories of Murder
* 2006- A gazdatest
* 2009- Anya
* 2013- Snowpiercer – Túlélők viadala
* 2017- Okja
* 2019- Élősködők
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.04.14. 15:07:37 -
Várni várhatod, mert eddig 12 könyvet írt Chuck Dixon, ezeket kezdték filmesíteni elvileg.
https://www.goodreads.com/series/175503-levon-cade -
Sokféle inditatásból születhetnek filmek, jelen esetben ez csak simán üzleti befektetés, nagy nevekkel csinálunk filmet ha több pénzt hoz, mint amibe került már megérte, a banki kamatnál lehet jobb. Persze kockázatos, de valakinek ez szotyira pénz.
https://en.wikipedia.org/wiki/A_Working_Man
Budget $40 million
Box office $71 million
https://www.boxofficemojo.com/title/tt9150192/ -
hawkie22 #106552 Mert vannak még olyan 30+-40+-os emberkék, mint én is például, aki ezeken az agyatlan akciótesztoszteronfilmeken nött fel és néha még jó ilyeneket megnézni. Nem adnak semmi újat, de jobb esetben visszarepítenek a gyerekkoromba. Egyébként még a mai napig elöveszem a régi nagy akciósztárok filmjeit, mint Stallone, Schwarzi, Van Damme és társaik, mert még mindig jó megnézni öket. :) Néha kell ez is, az agyatlan lövöldözés, robbanás, leszakadó testrészek, stb., máskor meg a gondolkodós filmekre van igény és kedv. Mindkettö megfér egymás mellett.