Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
Igen. Illetve nem 😊
Valóban el kell vonatkoztatni a filmes élményeket a könyvesektõl. Pláne S.K. esetében. Sorkatonaként olvastam tõle elsõként a Hasznos holmikat. Azóta komoly King könyvmoly lettem. Valljuk be: könyvei elsõ háromnegyed része dögunalom. Aztán ahogy haladsz tovább, kezded érteni, átérezni. A végefelé meg már letenni sem bírod 😄
A megfilmesített regényei novellái nem ugyanazt az érzést nyújtják. Jók azok is, de másként jók. Kicsit olyan ez mint a szeretet fogalma. Hiszen az ember másként szereti a szüleit mint élete párját és megint másként a testvérét meg késõbb ha lesz, a gyerekét.
A könyvet az író szemével látod, de ugyanazt a történetet filmen már a forgatókönyv író és a rendezõ szemével.
Nem lett minden King adaptáció jó film, de mert a legtöbbet olvastam könyvben, állíthatom, hogy ez sosem csak az író hibája.

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

gibson9
Ez lesz az, köszönöm szépen 😄 Újabb akadály, hogy sajnos nincs fenn egy bizonyos nagyon népszerû oldalon, tehát máshonnan kell beszereznem.. 😄

Tikal
nem láttam még a többi filmet amik oscar esélyesek, te már igen? ...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

de
nem fogja megkapni és nem is érdemli meg...
bfrenk
Köszönöm a rengeteg választ! Ma vagy holnap megnézem!<#vigyor2>

Kényszerleszállás
Ha ezért az alakításért nem kapja meg Denzel Washington az Oscar-t, én végleg befejeztem mindenféle díjátadó gála nézését! Nagyon jó film, van benne humor, drámaiság minden ami kell. Ezt a szerepet más nem tudta volna feleennyire se jól eljátszani. 9/10

Mia san Mia

Tyler1
Érdemes. Szerencsére sikerült olyanra megcsinálni, ami nem a hard fanoknak készült, hanem az is élvezi aki semmilyen elõzetes tudással nem rendelkezik a Star Trekrõl. Én a sorozatot sosem szerettem, egyetlen epizód nem kötött le, de a film nagyon tetszett és az újat is várom, mert minden jel arra mutat, hogy jobb lesz, mint az elsõ rész.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

PetruZ
Én abszolút pozitívan állok hozzá az új SW filmekhez. Egyrészt Lucas eltûnt, másrészt az a fickó rendezi a 7. filmet, aki a trekkie-k szerint "el-starwars-osította" az ST-t a remake filmmel, úgyhogy nincs okom bármitõl is félni. 😊 Ettõl még lehet sz*r, de a Disney a közhiedelemmel ellentétben nem nyálfilmeket gyártó cég, hanem egy médiabirodalom, amelynek olyan részei vannak, mint a Pixar, az ESPN, vagy az ABC. A Lucasfilm pont ilyen része csak az egésznek, pont ugyanúgy fogják mendzselni, mint a többit, mínusz Lucas, úgyhogy hawaii-dizsi-pálmafák. 😄
Totti5
Erre találó lenne most az a bizonyos kép, de nem. Inkább csak<#wilting>

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

edios
teljesen felesleges megnézni a régebbi sorozatokat, vagy filmeket. ha idõmilliomos vagy, esetleg 10-20 percre belekukkanthatsz valamelyikbe, és úgy még jobban értékelni fogod a 2009-es filmet. ami szerencsére az elõdökkel ellentétben már nézhetõ alkotás.

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

cylonflatus
Utopia: új brit sorozat. Baromijó/10. Szerintem.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

IMYke2.0.0.0
Én is nagyon éhes vagyok egy új Star Trek-sorozatra. Félõ, sosem lesz.
Hacsak nem a tini-nyál kategóriában.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Totti5
Nyugodtan meg lehet nézni, minden 0áról megy... egy Nemesis-nél persze ahol minden karakter adott már nyilván nem a legcélszerûbb belecsöppenni, de az új résznél ez nem fenyeget.

Ami benne van a karakterekre utalás? vagyis jellem azt azok értik akik láttak mindent ami ezzel kapcsolatos, a sorozat és a filmek. Leonard Nimoy felbukkanása pedig egyértelmûen a fanoknak szólt.

De aki kedveli a scifitm az kezdje el a Star Treket elõrõl van mit nézni... bár csak nekem is új lenne az egész és végignézhetném úgy az egészet hogy nem láttam még õket, de sajnos már kívülrõl fújom az összeset... kár hogy nincs most futó sorozat...

IMYke2.0.0.0
Általánosságban, tehát nem neked címezve:

Ezért, az ilyen hozzáállás miatt fogják két pofára zabálni az új Star Wars-filmeket is.... sajnos.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

PetruZ
Szerintem elõzetes ismeret nélkül pont ez fogja érdekelni a legkevésbé (mint ahogy engem sem érdekelt, mit írtak össze a trekkie fanboyok a filmrõl). 😊
IMYke2.0.0.0
Elõzetes ismeretek nélkül nem tudja, mennyire szúrták el/tették jobbá a karaktereket (szubjektív, tehát nézõpont kérdése) - Spock és társaik.

PetruZ
Nem kell semmiféle elõzmény ismeret. Én sem néztem meg soha egyetlen korábbi ST filmet, vagy sorozatot sem, a remake mégis élvezetes és érthetõ.
genndy
Érteni fogod így is, és jó is lett, nézd meg nyugodtan.

Cuchulainn : ha még nem láttad, a Remény rabjait mindenképpen nézd meg! (igaz ezt Totti nem sorolta föl, úgyhoy lehet hogy már láttad). Az Álomcsapda se lett rossz, bár az könyvben se lett olyan nagy durranás szerintem.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Guren
soha nem voltam oda a star trek-ért, de az a film baromi jó

IMYke2.0.0.0
Milyen = Mivel

IMYke2.0.0.0
Milyen "reboot"-nak szánták, megnézheted - de ha nem ismered az elõzményeket, akkor sok jóra ne számíts: azért nem árt ismerni legalább a karaktereket hozzá, ugyanis.

Én mindenképp a régiekkel kezdeném, de fõképp a sorozatokkal, a helyedben - ha nem ismernék mindent, ami Star Trek-film és sorozat. 😊

bfrenk
Harcosok Klubja
Aki látta már, tudja hogy milyen jó, aki nem, azonnal nézze meg. Kultfilm.
10/10

Lenne egy kérdésem. A 2009-es Star Trek film jó? Érdemes megnézni? Egy Star Trek részt nem láttam se a filmekbõl, se a sorozatból.

Mia san Mia

tigeroo
blue oyster cult <#eljen>
tomsolo
az pont van olyan jó mint amit én mondtam 😄

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

genndy
Végítélet ez magyarul, nem Végzet 😊

Cuchulainn
Õszintél szólva sztem a shining filmként elég szar, mindkét változat. Nem hozza át azt az igazi reménytelen mindfuck iszonyatot, ami a könyvben megvan.

A halálsoron jó lett, a többit nem néztem meg még...

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

CalebJoe
Kurva élet hogy nem láttam még vagy csak nem emlékszem rá <#falbav>le is szedem azonnal!
tomsolo
A Végzetet is szokták lehúzni a könyvrajongók - van benne igazság, mert a MOOON feeling nem jött át belõle 😊 - viszont minden idõk legjobb filmkezdését nem lehet elvitatni.

genndy
Christine film se volt valami nagy szám 😞

IMYke2.0.0.0
Róla, igen - a filmek remekek, csak nem szabad mellettük nagyon ragaszkodni a könyves élményhez.
A "Köd" ilyen szempontból kuriózum.

Nekem például a Tûzgyújtó és a Holtsáv film rettenetes csalódás volt.

Tikal
így már jobban érthetõ mire gondoltál... elsõ megfogalmazásodban nem igazán értettem miért olyan fura ez 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

tomsolo
Az audiokommentár jóval késõbb készült a filmhez - már a Halálsoront is leforgatta, mint kiderült sõt a Majesticet is. Ennek ellenére ilyen szerény embert mint - Darabont Ferenc mert magyar a lelkem 😉 - õt én még nem hallottam.

Totti5
Kingrõl van szó?

mert pl ezek alapmûvek filmként is!

Halálsoron
Tortúra
Állj mellém!
The Stand
Ragyogás

De mondjuk én szinte az összes filmet bírom. Kukorica gyermekei, Lángolierek, A menekülõ ember, Sorvadj el, Álomcsapda stb stb...

Tikal
Persze, de most azon lepõdünk meg hogy az ember aki a shawshank-et meg a green mile-t rendezte, meg letett az asztalra két jó sorozatot, (shield és walking dead) normális? Tényleg meglepõ 😊

stargatelost
Peter Benchley's Amazon (magyar adón Amazon - Az õserdõ foglyai címen ment) És mivel gyerekkoromban néztem, ezért minimum 10 éve kellett, hogy menjen 😄

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

IMYke2.0.0.0
Manapság? Ez nagyon is.
George Lucas óta tudjuk, hogy nem szabad túl sok jót elképzelni egyes filmrendezõkrõl...

Tikal
miért olyan hihetetlen hogy egy ember normális? <#fejvakaras>

tomsolo
Mi tegnap néztük meg a Remény rabjait.

Utána kiváncsiságból megnéztem milyen extrák vannak, hát rajta volt Darabont audio kommentárja filmhez. Bokát lefostuk mennyire normális az a pali.

ZilogR
Köszönöm!
Sötétben, egyedül, basszuskiemelve - megvan az indok, h holnap miért kókadozok a melóban 😛 Ezer köszönet!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Tikal
norvég: headhunters

IMYke2.0.0.0
Elfogult vagyok Vele kapcsolatban, de én is csak rossz-közepes feldolgozásokkal futottam össze .
Viszont, az emlegetett film-feldolgozás majdnem tökéletesen úgy zajlik, ahogy azt King megírta és elképzelte - a végét ugye meg már kitárgyaltuk.
Szóval, ha mást nem is, de a Köd-öt mindenképp nézd meg!

A novellában Daviddel tegezõdnek , és nem is derült ki, hogy sötét bõrû vagy sem. De, hidd el, érdemes megnézni a filmet.

tigeroo
whiskeyman
Ilyenre én is emlékszem...legalábbis hasonló sorozatra. Talán 4-5 éve mehetett a tv-ben...
Ha rájössz a címére, akkor közöld már velem plz. 😊

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

whiskeyman
Erõnek erejével

Hát rég nevettem ennyit akciófilmen 😄
Bár inkább nevetséges volt, mint vicces, de azért kellemesen szórakoztatott. 😊

7/10 - a poénok miatt.

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

gibson9
Keresek egy filmet vagy sorozatot, remèlem tudtok segíteni. Règ láttam belõle rèszletet, de arról szólt, hogy lezuhantak egy repülövel egy esõerdõbe (nem a lost) és pàran túlèlték. Aztán volt amelyiket piranják ették meg késõbb. Kb. ennyire emlékszem..

ZilogR
Mindenkinek válasz: ugye nem csak elfogultak vagytok a Mesterrel? Én is rengeteget olvastam tõle és bizony nagyon lelombozott a rosszabbnál rosszabb és gagyinál gagyibb filmadaptációk tömkelege.
Errõl sem hallottam túl jókat, de ha tényleg ENNYIRE jó, akkor bepróbálkozok...

BTW: misztikus thriller/horror dolog, ami inkább érdekes, de nem gusztustalan lényekkel van megtûzdelve? Valaki linkelte itt nemrég azt az északi erdei lény/lány filmet, olyasmire gondolok.

Olyan kellene, ahol valami érdekes/megmagyarázhatatlan dolog történik egy sötét erdõ mélyén...

Vagy valami norvég lövöldözõs filmet <#idiota>

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

daver88
Flight
A repülõs jelenetek tényleg nagyon jól meg lettek csinálva. Denzel W. tényleg jól játszott az elõzõ évek terméséhez képest. Bár szerintem az Oscarhoz kevés lesz, Lincoln ellen nehéz bármit is odaállítani...és nem csak azért mert az annyira jó film, hanem azért amirõl az szól...7/10

Killing them softly
Kicsit vontatott, hosszú párbeszédekkel teli akciódráma. Lopásért halál jár koncepció alapján végigvezetett történettel...Érdekes volt a történet és az 2008-as amerikai elnökválasztási kampány és a beszédek bevágása a filmbe, nagyon jól passzoltak a jelenetekhez, ami éppen képernyõn volt...a végén pedig Brad Pitt kimondja amit mindenki tud, de nem akarják kimondani:
“America's not a country, it's a business"

7/10

Tikal
<#eljen>

pont most találtam rá én is, köszi. jó régi már, pedig anno vártam aztán ki ment a fejembõl 😊

Systore
Tikal
Nem 😊

Ilyen jól fésült uri gyerekek törnek rá az éppen ott nyaralo családra, fehér sweater-ben kaján vigyorral, talán még egy olyan jelenet is van benne mikor valami golf utõvel basz oda a srác, legalábbis a trailerbõl rémlik egy ilyen rész...