Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
Nem, azt most néztem...Nagyon felbaszott...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Guren
Eden lake?

Tikal
Mi a címe annak a filmnek amiben néhány kölyök terrorizál egy családot, egy házban játszódik, ha jól emlékszem.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Totti5
A robot és Frank

Jó kis film volt. Ember és a robot kapcsolatát boncolgatja. Nem mondanám egy klasszikus vígjátéknak, de vannak benne megmosolyogtató jelenetek, és nem is mondanám hatalmas drámának, de minden esetre normális módon vetíti elõ a közeljövõt egy átlagos, de kedves storyval egy idõs ember, a "betolakodó" robot és családja kapcsolatáról, kalandjáról.

10/7

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

megosztó film lett, de nekem is bejött, egy ilyesmi filmnél nem kell elvárni a történet milyenségét. Expendablesnél is ugyanígy voltam

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Sir Quno Jedi
Dredd 2012

Nekem a régebbi Stallones film nagy kedvencem, anno még gyári videókazin is megvolt. DE szerencsére ez egy teljesen más film, nem remake, nem is nagyon lehet õket összehasonlítani. Mindkét film nagyon szórakoztató és megfelelõen durva (korának). Ajánlom minden sf kedvelõnek, mert nagyon korrekt kis film, jó szereplõkkel, izgalmas végig és kiváló élmény annak aki szereti Dredd-et.

Sose lássunk rosszabb filmet:
8/10

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Tikal
Flight

hát ez erõs volt, denzel nagyon jó volt.... a repülõs jelenet pedig óriási volt, végig ugy éreztem ott vagyok és végem, kész meghalok...

8/10

Shep
The Collection

Az elsõ rész nekem nagyon tetszett és ugyan ott sem volt hiány vérbõl, meg brutalitásból de ebben a részben szerintem túllõttek a célon és egy gyenge trancsír film lett a vége. A végén meg az kézeltörõs téma, hát teljesen röhej kategóriává tette a filmet. Persze a történet teljessé válása miatt érdemes megnézni a filmet csak nem szabad túl sokat várni, persze aki trancsírra vágyik az nem fog csalódni.

5/10

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

daver88
Nana, van azért rá példa nem is olyan régrõl:

KATT

bár simán nyomták este is 12-es karikával...de a délutáni fél 2-es ismétlésnek biztosan sokan örültek

IMYke2.0.0.0
Teljesen egyetértek.
Mondjuk, az m1 legalább bevállal ilyeneket. A rötölöklub, meg a tévékettõ ugyanazokat a filmeket rotálja minden évben.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

ProGabe
Bezzeg a híradóban 10 halálesetrõl számolnak be részletesen. 😄

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

tommygear
akkor nézzük fekete pákót
Tyler1
Akkor nem adhatnak 18+os filmet. Fõleg nem ott.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

tommygear
fõmûsoridõben kéne ilyen filmeket adni
tigeroo
<#eljen>
ProGabe
Micsoda?!?!!?! D. Wahington detektívet játszik? Biztos a szívét-lelkét beleadja majd!
/ sarcasm OFF

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

cobol
Talán ez már kemény zsarus film lesz<#violent> (Színészek OK)
http://static.filmbuzi.hu/wp-content/uploads//2013/01/2guns-fp-560x357.jpeg

Devv
The Last Stand (Erönek erejével)
Ahogy a topikjába is írtam, teljesen korrekt akciófilm, kitünö szórakozás.

Némi elfogultsággal 8/10
IMYke2.0.0.0
Királyi TV (m1) - éjjel, 01:05-kor:
"Törvénytisztelõ polgár (Law Abiding Citizen) - 2009
Rendezõ: F. Gary Gray
Szereplõk: Jamie Foxx, Gerard Butler

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Bizony. <#nyes>

A köd befejezése valami kegyetlen jó! Ha nem olvastam volna az eredetit, azt hittem volna hogy King találta ki.

Nem csoda hogy köszönetet mondott érte Darabontak.

A vége
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
tulajdonképpen a King novellához mérten Heppyend hiszen a köd feloszlik és megjelenik a hadsereg, de ettõl függetlenül olyan zseniálisan gonosz, hogy tátott szájjal néztem végig az utolsó perceket és - szokásomtól eltérõen - nem sajnáltam hogy rossz véget kaptunk.
Jim Morrison
Jó kis film volt, a végét tudnám kiemelni én is, hogy mekkorát ütött 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

genndy
Ez a befejezés szerintem filmen nagyobbat ütött, pont a látvány miatt (ugye maga a köd, a címadó dolog az amit ügyesen használtak). Ezt hatásosan leírni nehezebb lett volna. Nekem az eredeti 'nyitott' vége is tetszett.
Második mondat: igaz!

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

IMYke2.0.0.0
1408 - hú, az is jó film. John Cusack-kal.

Cuchulainn
Állítólag Stephen King mikor meglátta a forgatókönyvet azt mondta, hogy bánja, hogy ez az ötlet nem jutott eszébe a befejezéshez amikor írta.

Tényleg érdekes, hogy míg King regényeibõl készült filmek (szvsz) eléggé középszerûek, addig a novelláiból készültek még jobbak az írott verziónál is.
A köd is nagyon hangulatos, és az 1408 is zseniálisan borzongatóra sikerült.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Szabi84
<#eljen>

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

IMYke2.0.0.0
Spoiler-es: No, ez még inkább felértékeli a filmet. <#eljen>
Eredeti nyelven, sajna, nem volt szerencsém hozzá. Elképzelésem azért van a szövegelésérõl - fõképp, a bibliai szövegek elõadásmódját illetõen <óangolos>.

a Köd egyik werkfilmjében Stephen King megdicsérte Darabontot, hogy rendkívül bejött neki a novellától eltérõ, filmbeli vég, mert hatásosabb még az õ befejezésénél is.

más: az eredeti, unrated filmben sincs benne hogy 'összejönnek' Amandával, ahogyan az írásban;

a filmet fekete-fehérben akarták moziba külden, de a stúdió nem bólintott rá - így csak a díszdobozos, 4 lemezes verzióra került a FF kópia. Úgy is érdekes, néhol sokkolóbb is talán 😊

a film amúgy nálam is best of, de eredeti nyelven sokkal nagyobbat üt, pl. mrs. Carmody szövegelése
IMYke2.0.0.0
Hú - ezt nem is tudtam. Köszönöm az információt. <#worship>

SQJ: ránzek.

A köd (2007) - elfogult-vagyok-9/10

A kisnovellához képest voltak eltérések - és most nem a magyarázó dialógusokra gondolok, amik a filmes mûfaj miatt kellettek -, de nagyon is fogyasztható film volt. Szinte 1:1-ben visszaadta azt, amit az olvasás közben magam elõtt láttam. A karakterek, a helyszínek, a jelenetek, szinte mind tökéletesek voltak
Csak 3 gondom volt:
* Carmody vénasszony személye a novellában egy idõs szipirtyó volt, míg a filmben nem. A filmben éppenséggel a késõbb a terepjáróba kerülõ, és Mrs. Repplert alakító öreg hölgyrõl gondoltam, az elsõ pillanattól kezdve, hogy Õ lesz a vallásos banya.
* Amanda és David kapcsolata a filmben nem csúcsosodott ki - aki olvasta a novellát, az tudja, mire gondolok. Vagy, lehet, hogy igen, csak a TV2 censorship áldozata lett.
* A történet befejezése.
A novella vége ugye az, hogy egy étterem kõralakú asztalán hagyja David a jegyzeteket, amikben gyakorlatilag elmeséli ezt a sztorit. A filmben pedig hát, ugye, a terepjáróban és terepjárónál történik az, ami.

VISZONT!
A befejezés eszméletlenül ütött! Tátott szájjal néztem. Kötelezõ.

Jim Morrison
azt hittem múltkor ez fog menni axn-en, de valami gagyi volt charlize theron-nal. Most akkor ezt megnézem, köszi !

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

tigeroo
vélemény: idén még nem volt linkelve <#ravasz1>
Srácok vélemény?

Zephyr Retiring
Ne b@ssz 😊
Akkor én a másikra készülõdgetek:
A vér kötelez
Csak ez meg John Travoltával 😄

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

cylonflatus
Ettõl lefostam a bokámat a röhögéstõl

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Sir Quno Jedi
Ejnye. Pedig nagyon fáin kis cucc. Ha az elejét túléled és nem leszel öngyilkos, akkor rájössz utána, miért kapott ilyen jó pontszámokat, ugyanis parádésan jó, fõleg az öregebb színészek brillíroznak.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

genndy
Na akkor az már ismerõsebb. Se a sorozatot, se a címét nem tudtam hova tenni, pedig követem King könyveit/filmjeit/sorozatait, de errõl még csak nem is hallottam.

cylonflatus
Semmi köz Travoltához. A vér kötelez

Sir Quno Jedi
Stephen King "The Colorado Kid" novellája alapján készült. Persze nagyon lazán kötõdik az erdetihez, mivel abból érdekes lett volna egy ilyen méretes sorozatot összütni.

Sir Quno Jedi
Azokból szoktak szezonok lenni, jaja... 😄

genndy
Ez valami sorozat?

Sir Quno Jedi
Haven elsõ három szezonját tudom ajánlani (most készül a negyedik). Murva lassan indul, mint minden STephen King, de aztán nem lehet abbahagyni. Eléggé bedurvulnak a dolgok.

Blacksheep333
Érdekesség: A Valve a könyv történetét vette alapul a Half-Life készítésekor.

Az operációs rendszeren is túl...

IMYke2.0.0.0
Nem rég olvastam újra a kisnovellát, amibõl az egész ügye képernyõre íródott
Ma este megnézem megint a filmet .

genndy
Na, ez jól sikerült. A novella is király (én még régi Galaktikában olvastam, asszem két részletben). Darabont jól tud hozzányúlni King mûveihez.
Gonosz: kíváncsi leszek, mi mindent vágnak ki belõle <#shakehead>

IMYke2.0.0.0
A köd (2007)
Director: Frank Darabont
Writers: Frank Darabont (screenplay), Stephen King (novel)
A rossz hír: a TV2 adja ma este, 23:00-kor.

Zephyr Retiring
Ezer éve és 1 napja készülök rá, hogy megnézzem 😊
Jól emlékszem, hogy ez is dzsontravoltás?
A Kardhal bejött.
Meg bírtam a Michael-ben és a Faterok motoronban is..

Zephyr Retiring
Bocs, de a napokban láttam a T2-t a film+-on..
Akkor most szójjak Svarcinak, hogy keressen fel és semmisítsen meg, vagy inkább átgondolod újra ezt a csatornaminõsítõsdit? 😄

cylonflatus
A vér kötelez (Blood In, Blood Out; de láttam Bound by Honor címmel is)

dejólesettújranézni/10

A 93-as film jó része börtönben játszódik, amúgy a helyszín LA, egy fõleg latinok lakta külvárosi rész. Három fiatal testvér kapcsolatát követhetjük nyomon. Egy rosszul végzõdõ balhé után életük és viszonyuk egymással gyökeresen megváltozik.
Nagyon régen láttam, rohadt jó, hogy belefutottam a napokban a zöldségesnél... 😉

cobol
Így van.
De a második,egy szar film+-os valami<#vomit>

Nagy leszámolás

Spagetti western 70-es évekbõl Lee van Cleef fõszereplésével, nem ér fel Sergio Leone klasszikusaival, de nem rossz film. Nagy gyenge pontja, hogy a rosszak nem nagy was is dasok, Cleef remek mint mindig. Természetesen Morricone zenéje itt is 10/10, ez az ember nem tud hibázni.
Cleef egy fejvadászt játszik akinek nincs ellenfele, mindenkit simán elkap, de most meggyûlik a baja egy egyszerû semmirekellõ mexikóival akit egy 12 éves kislány meggyilkolásáért kell elfognia. Tetszett a filmben, hogy senki sem az aminek látszik + ahogy Kucsó a mexikói simán leszopatta a nagy fejvadászt mindig.
7/10

A sakál árnyéka

Ez sem ér fel a klasszikus kémsztorikhoz, filmekhez de aki szereti a mûfajt annak ajánlott.
Ami tetszett, hogy igaz (elvileg) történet alapján készült. A 70-es, 80-as években Carlos a Sakál volt a legelvetemültebb terrorista az õ kiiktatásáról szól a film. Donald Sutherland és Ben Kingsley játsszák az öreg CIA és Moszados ügynököket akik kitalálnak egy tervet, hogy hogy lehetne kiiktatni Carlost egy általuk felfedezett hasonmás (Aidan Quinn) segítségével.
Bejött, hogy tényleg mindent és mindenkit a terv megvalósulása érdekében felhasználnak, nem számít semmi csak a küldetés, ha ez azt jelenti, hogy szövetséges ügynököket kell kinyírni akkor kinyírják.
Tetszett a hasonmás kiképzése pl: a kiképzõtáborban szegény csávot nem értettem miért állandóan zabkásával tömi Ben kingsley karaktere + állandóan fújja a pofájába a szivar füstöt, addig amíg A. Quinnnek már a fasza ki lesz vele
Spoiler és a végén elárulják neki, hogy Carlsot gyerekként állandóan zabkásával tömték és az apja szivarozott, akit gyûlölt

A sava borsát, tényleg az adja, hogy (elvileg) így történt, nagy köcsög ez a CIA :-) + a vége is tetszett, nem sima happy end, ahogy az élet sem
6/10