106887

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
A Losttal nyúlt bele a tutiba [mondjuk, nem is egyedül írta, csak az első epizódot (Pilot) jegyezte, és onnantól kezdve szinte mindig csak társíró, vagy még az se volt.
A többi onnan már történelem.
Ezért írtam, hogy jókor volt jó helyen. Az ötlete kiváló volt [amiből az lett, ami - sokan kifejezetten utálják az utolsó évadokat az Eltűntekből], aztán annak a farvizén megél(t).
Lassan beletanul a rendezésbe is, bár eddig csak iparosmunkát végzett.
Az új Star Trek-kek "a filmtörténelem legtöbb lens flare effektje egy filmben" kétes hírnévvel hódítanak, az már egyszer biztos. -
Ha hozza azt a minőséget mint a Star Trek filmeknél akkor egy szavam nem lesz. Nem mellesleg a Fringe is zseniális től és a Lost-al is kétség kívül belenyúlt a tutiba. -
bcrics #80718 Csak annyit mondok...
Lost
-
Imádom Julianne Moore-t. -
JJ Abrams egy átlagos forgatókönyvíró, aki jókor volt jó helyen. Semmi több.
Rendezőnek meg aztán, na mindegy... no flame.
-
Sokadik. -
Rony94 #80714 JJ Abrams egy kiváló rendező, a Star Wars nem lesz elbaszva, ezt szinte már garantálni lehet. :) -
Nyiri #80713 Gravity - Sok negatív véleményt olvastam róla. Otthon csendben sötétben full HD-ban nagyon élvezhető volt. Látszott sok jeleneten hogy nagyon rámentek a 3D-re. Látvány fantasztikus és másfél óra végig feszültséggel teli. Tökéletes szórakozás. Most játszhatnánk Öveges profot, hogy ez meg az szar, de nem érdekel. Nagyon tetszett. -
Carrie 2013
Kicsit vicces lett, amilyen pofákat a végén vág néha a főszereplő, de összességében jópofa kis Stephen King remake (sokadik). Lehet fanyalogni, hogy a régi az jobb volt blablabla, de ez sem volt rossz, a színészek aránylag jók (főleg a muterja, Julian Moore nem habókra gyűjtötte eddigi díjait ugyebár). Carrie szerepében elsőre furcsa látni Chloé Moretz-et (, de megszokható és aztán egész jó is többnyire. Nyilván nem átütő a változás közben, mert ő elsőre sem csúnya egy jány, bármit is próbálnak elhitetni róla, de így talán jobb is, hogy nem kell egyáltalán a külsőségekben keresni az ördögöt, van elég máshol. Kicsit más így a "sztori".
Nem egészen hétvégi könnyed szórakozás, szal. csak ésszel ültessük elé szeretteinket... :DDD
Ja és javaslom az "alternatív" végét is megnézni (ahhoz még szinkron sincs nyilván). Kíváncsi vagyok folytatják-e, hamár anno volt második rész (bár az kicsit B). Mert lehetne simán. -
Tök reális amúgy. Itt is bemutatják, hogy az ember mindig lassúbb és "gyengébb" lesz, mint a gép, mer EMBER. Habozik, mérlegel, dönt, kétségei vannak stb., ezzel több és kevesebb is, mint a maxra húrozott harci gép. Plusz felesleges súly csak a létfenntartása és a szervei. Egy gép elegánsan felaprítja. Az nagyon jó rész benne. A "felmérés"... :D -

Most néztem meg a Robo 3-at megint ( 990ért volt Blúréjen hülyevagyokban :D ), és még mindig tök jó. Ez se 18-as már, mert nincs benne semmi, még vicces is akar lenni sokszor, ami nem igen működik, de a hangulata nagyon jó. Főleg tetszik hogy bemutatták mennyire esetlen és semmire nem jó ez a lassú, elavult nehéz vasdarab, egy rendes android ellen ( ugye nem is ő győzi le ).
-
Namost én ultranagy RoboCop rajongó vagyok, kiscsilliószor láttam minden részt (igen még a harmadikat is, még azt is szeretem), kívülről tudtam anno Robo minden szövegét, én is álmodtam a filmről/a film világában éveken át, és felnéztem rá stb. MÉGIS tetszett az új Robo is. Ez azért van, mert még így is, minden hibájával is jobb egy nagyságrenddel, mint a mai mainstrem SZAR ami a csapból is folyik.
Annak is örülök, hogy majd folytatják a starwars-ot a dizniék, ha nem lesz jarjarbinkszes, mint az agyhalott lukas fosaszarja (ep1-3 kuka).
Új világ van és én ÚJ filmeket akarok. Ha nem tudnak újat csinálni (és nem tudnak, látható), akkor legalább a régieket folytassák. Ha nincs ló, jó a szamár is, mert az is jobb, mint a GYŐZIKESÓ vagy a FalóVilág! -
csináljanak valamit akkor ami nem Robotzsaru, és nem fogom ahhoz hasonlítani. Addig meg üres kifogás ez a más idők járnak.
melyik remake az, ahol nem szabad a régi fényében vizsgálni? Ilyenről még nem hallottam. Még a műfaja is az jelenti, hogy a RÉGI felújítása.
Aztán vagy sikerül, vagy nem.
-
Kár...
Egyébként esküszöm végig az volt az érzésem, hogy ennek valahogy hosszabbnak kellene lennie.
Akkor ezek szerint van folytatása könyvben. -
Rony94 #80706 Most már tényleg megnézem ezt a filmet. Hányadik is vagy aki erről a filmről írt ebben a topikban? A harmadik, negyedik? -
Köszi a tippet! :) -
Prisoners
7/10
Egy jó iparos munka, de meg se kozelitti a Hetedik-et.
Akinek pedig van egy kis intuicioja, az kb a film 30. percenel tudja ki a gyerekrablo.
Viszont a szineszi jatekok jok benne, foleg Jake Gyllenhaal alakit nagyot. -
Inquisitor #80703 Skinwalker Ranch (2013)
Nem emlékszem mikor láttam utoljára ennyire gagyi filmet, ami után úgy éreztem, hogy elloptak egy (1.5) órát az életemből. IMDB-n 5.1, de szerintem elírták és valójában 1.5 akart lenni ...
Talált felvételes film egy UFO(?) tevékenységet kutató csoporttól. A színészekkel nem volt baj, de a "történet" .... arghhh. -
Ajánlom a Fogságban-t ha még nem láttad, hasonló a Hetedikhez, kicsit lassabb, komorabb, de nagyon jó film az is. -
Inquisitor #80701 Nem valószínű, mivel a fél könyvet kihagyták így teljesen érthetetlen és értelmetlen lenne a két testvér fel-felbukkanása a folytatásokban. Nélkülük meg megint a sztori lényege veszne el. :(
Lásd még Arany iránytű c. film cenzúrázása és buktája ... -
Te valamit félreértettél. Mondotta valaki egy szóval is hogy ő a hibás? Már az előbb is leírtam hogy nyugodtan tarthatja az új Robotzsarut cgi műanyag matinénak és celluloid hulladéknak is... de NE azért tartsa annak mert az előző franchise-hoz hasonlítja. Úgy látszik te sem tudtál még kiszakadni a 80-as évekből és kicsit sem az elfogultság szól belőled.
Ez a Robotzsaru, NEM az a Robotzsaru. Változik a kor változik a világ. Pont. -
Hetedik (1995)
Már láttam anno, de kb csak a végére emlékeztem (sajnos). Azért elsőre leesett az állam, de másodjára is FUCKING GENIUS. Nagyon jó film, Morgan Freeman és Brad Pitt remekül játszik. Morgan hozza a szokásos bölcs, megkeseredett, kiégett rendőrt, Brad meg a kissé bunkó, nagypofájú zsarut. Csakhogy a végén már nem annyira nagy a pofája :D De nem spoilerezném el, ha még nem láttátok, feltétlenül nézzétek meg ezt a filmet, mert nem fogtok csalódni.. :) Izgalmas, fordulatos, és remek színészi játékok jellemzik. 9/10 -
*Nem mi, nézok... -
NEM NEM NEM és NEM!!!!
Nedm mi, nezok, rajongok vagyunk a hibasak, amiert egy regi kedvencunket amortizaljak le utolso, 12es karikas, polkorrekt, CGI muanyag matinévá!!!
Az a sok agyonkokózott US producer a hibas.
Majd ha eredeti otlettel allnak elo es abbol csinalnak szart, azt majd elfogulatlanul fogjuk ertekelni.
De addig is ez igy megy es PONT. -
Mesrine: Killer Instinct & Public Enemy #1
Igazából 2 film, de egyként kell kezelni. Nagyon jó volt, Cassel talán legjobb alakítását láthattuk. Az egyetlen negativúm, hogy túl sietős volt néha a film így jó pár dolog kimaradt, talán jobb lett volna ha 3 részben dolgozzák fel a sztorit. 8,5/10 -
sandor8206 #80695 nem tudom, hol látsz köpködést sztem teljesen objektív értékelés van az eredeti és új között, szimpla felsorolás amit aki látta az említett filmeket igazolni fog, hisz tények
most az, hogy valaki ezeket a tényeket, hogy értékeli az már szubjektívitás, zavarja-e vagy sem?
Az meg, hogy sima filmként csak 4/10 az is tök egyértelmű semmi köze az eredetihez viszonyítva, teljesen más hibákat írtam az adott filmre vetítve. ott inkább a kreativitást hiányoltam, mint script szinten, mint akció szinten -
Apa égből 5 percet láttam HBO-n mostanában ment, és azt mondtam 5 perc után, hogy oké... ebből ennyi is elég volt. Olyan szánalmas, ahogy ez az ember a hülye fejével olyan vicceket próbál elsütni, ami baromira nem vicces, hanem kínos. Komolyan mondom, nekem volt kínos nézni. -
Apa ég!
Igazából nem sokkal tartom rosszabbnak Sandler minőségibb filmjeinél, lévén hogy a legjobbjai sem képviseltek soha semmilyen magasabb értéket. Ez a tipikus Sandler műfaj.
Nagyfiúk 2
Ez viszont már szánalmas kategória volt, az első sem tetszett igazán, de ezek az erőltetett muszáj poénok valami elképesztően rosszak voltak. Kevin James meg jól eleresztette magát, A maflásban még egész jó kondiban volt. -
Ha már Robotozsaru, akkor nézzétek meg a most megjelent remastered Blúréjt az első részből. Atom.
/ jövőhétre beiktatom az új részt, nagyon várós / -
Minden rosszindulat nélkül, de aki ekkora szenvedéllyel köpködi az új verziót a régihez viszonyítva, az erős elfogultságot és érzelmi kötődést mutat, így az már eleve kizárja az objektív ítélkezést, vagyis a "mint önálló film" értékelés eléggé necces. Már maga a tény, hogy hasonlítgat, eléggé árulkodó, még akkor is, ha azt külön bekezdésben teszi. -
sandor8206 #80690 mint film 4/10, mint reboot fos/10 -
Csakhogy ott követed el a hibát hogy az "eredetihez" hasonlítod... nem kell, felejtsd már el az állandó összehasonlítást a régivel... ugyanis az egy másik Robocop egy másik történeti szál, csak a koncepció hasonló. Mindenki feszt a régihez hasonlítja ezt a filmet. Rá kéne már jönni hogy eltelt pár évtized és már semmi nem ugyanolyan mint anno.
Mi értelme lett volna lekoppintják neked egy az egybe a régi filmet... akkor meg azt mondanád: "micsoda plágium".
Ha elkezded önálló filmként értékelni nem figyelembe véve az elődöt akkor nem is olyan rossz a végeredmény. De ha még ekkor sem tetszik az sem baj. De ne azért ne tetsszen mert az eredeti így meg az eredeti úgy... ne hasonlítsuk hozzá. -
sandor8206 #80688 Robotzsaru 2014
Mint sima film, script gyenge mert bár vannak benne jó ötletek, de ezekkel nem foglalkozik, sok mindent belezsúfoltak a filmbe. A film üres, mert van pár "drámai" pillanat, de nem jön el a katarzis mert addig nem jól építették fel a filmet. Akció,hát én így 2014 szégyelném magam a helyükbe, amit letettek az egy nagy 0. A 2. akciójelenet amikor elkapja a gyilkosát, tök sötétben hőkamerával lezavarni, na azt aki ezt kitalálta azt nem engedném többé film közelébe, nagybetűs KÓKLER. Zene jellegtelen. Az igazi főszereplő az sajna a doki/Gary Oldman??? Elhiszem, hogy menő a motoros Robocop, természetesen újabb remek script fogás, hogy kiiktassuk az emberi zsarutársat.
max 4/10
Na akkor megkerülhetetlen, összehasonlítás az eredetivel. Hát az újban 50 ezer V kábítópisztollyal lő nagyrészt főhösünk, sztem ez mindent elmond. Új: Karakteres egyének, gonoszok 0 sehol egy Dick Jones vagy Boddicker. Zene, sztem azzal is mindent elmondok, hogy az a legjobb rész a 2014 filmben amikor a régi dallam felcsendül.
DE ami a leghihetetlenebb, ok rebootljanak mert ma a jobb a technika stb. jobban meg lehet csinálni stb. gondoltam legalább fasza akció, CG stb lesz a filmben. Hihetetlen de a régi Robocop köröket ver akció koreogrifájában, mértékében, intenzitásában, lövészámában, látványban az újra.
ED 209, dizájn jó, tetszett. Funkciója a filmben nincs, így csak egy "robot" semmi extra.
Alex Murphy, miben jobb a régi: "drámában", a halála sokkoló, a kinézete sokkoló, az észhez térés sokkoló, mind mind drámaibb és mélyebb, fájdalmasabb. Itt simán hazamegy a főhős.
Miben jobb még a régi, a TÁRS: Lewis ott karakter, itt egy a sok arctalan rendőr közül.
Miben jobb a régi: Detroit ott elhittem, hogy kell egy kemény zsaru leamortizált volt minden, ide minek minden szép és zöld, sehol egy punk, pszchihopata vagy gengszter, csak nyakkendős bűnözők, ő ellenük kell robocop?
Amit aláírok a jobb Robocop dizájn, bár a régire épül de azt el kell ismernem, hogy a 2014 kinézet baromi állat lett és jobban nézz ki, abban a kemény 5 percben míg fekete-ezüstős. Erre lefestik tök feketére és abban a pillanatban a kinézete BORZALMAS lesz, semmi robot feeling, vagy coolság-faktor, tök jellegtelen.
Ha az eredetihez nézem nagybetűs FOS/10 -
Ender's Game
7/10
Jó kis film volt. Látványos, kissé elgondolkodtató. Nem korszakalkotó, de többször is meg lehet nézni.
Lesz folytatása? -
Prof William #80686 Az első 2 magyarázat még ok (főleg a második) de maradék kettő már nagyon erőltetettnek tűnik. -
Én meg baromira nem tudok örülni annak, ha azt hallom, hogy egy érdekes próbálkozásból nem lesz semmi. Látatlanban semmit nem írok le, főleg amilyen neveket hoztak vele összefüggésbe színészfronton... -
Tom yum goong 2 (2013)
Tony Jaa az első film után most egy jóval akciódúsabb résszel jelentkezett, viszont ez kissé a bunyós jelenetek rovására ment, mert míg az első részben azok voltak túlsúlyban, most inkább a robbantgatós, autós üldözéses, hajmeresztő mutatványos részek kerültek túlsúlyba, és bár így is élvezhető volt a film, egy kicsivel több muay thai box-ot szívesen néztem volna...
A sztorivonal továbbra is vészesen gyenge, merthogy ezeknek tényleg nem jutott eszükbe több, minthogy lemásolják az első rész cselekményét, és újra ellopassák azt a szerencsétlen elefántot... a thai forgatókönyv írókat egytől egyig ki kéne rúgni, ekkora debil sztorit, hogy a már első részben is nevetségesnek számító vonalat egyszerűen megismétlik, ez tényleg a kreativitás csúcsa.
Ne felejtsük el hogy az első Ong Bak film sztorija is az volt hogy ellopnak valamit amit vissza kell szerezni, ott pl. Ong Bak fejét.
Ezután jön a Tom yum Goong ahol ellopják az elefántokat... most jön a Tom yum goong 2, ahol mi történik? Úgy van: ellopják az elefántot... tényleg nem tudnak egyebet kitalálni?
A sztori miatt vontam le leginkább a pontokat, a többi javarészt rendben volt.
6/10 -
szerintem jó volt a tetovált lány is, meg sorozatokból a the killing is nagyo jó lett -
Így van. A nagyon kevés kivételek egyike.
-
Rony94 #80681 Ilyen pl. A kör, ami egész korrekt lett.