Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
Jól emlékszel: Sámuel könyvében valóban van egy Éli nevezetû ember.
De persze ez az Éli nem az az Éli.
Igaz, lehet akár vak ez az Éli is.
Végülis egy vak ember is tudja Robin Hood-ként használni a nyilat :)

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Tyler1
Hát, most vagy Denzel játszotta nagyon szarul, vagy nagyon szarul lett megírva a karaktere, vagy a rendezõ adott borzalmas instrukciókat, de tele van olyan jelenettel, ami a te állításodat igazolná, ez nekem is feltûnt anno. Ugyanakkor valószínûsíthetõ a spoilerben leírt másik véglet, amit igazolna is a jelenet a szemérõl, és ami értelmet adna a történetnek. Nem lett jól megcsinálva sajnos. Ha kételyt akartak hagyni a nézõben Elirõl, akkor nagyon bután oldották meg.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Zephyr Retiring
Nem mondod, hogy egy sugárfertõzött világban, ahol kell a napszemcsi, hiányolod a tejesen egészséges szép emberi szemet? LOL :D

precision
anno utána olvastam és ha jól rémlik a Bibliában is van egy Éli nevezetû ember aki vak volt, ráadásul itt is annyi árulkodó jel van arra, hogy vak, hogy nehéz lenne összeszámolni... a lényeg az, hogy Isten vezette az útján, õ védelmezte õt és a Bibliát is, a hallása/szaglása is azért volt ennyire fejlett, mint általában a vak embereknek...stb.
ha Éli nem vak, az egész film ledegradálódik egy posztapok. hent filmmé és a mondanivalója sokat veszít...

Bazinga!

Zephyr Retiring
Ha a poén alatt a vak/nem vak témakört érted, akkor nem lõttem le semmit.
Hiszen még most is vitáztok róla.
Spoiler sajna mobilomon nincs, de majd cserélek böngészõt, hátha...
A zárójeles rész sem poéngyilkos hiszen aki nem látta még, az csak sejtheti mirõl/kirõl van szó. Lehet az akár bökõ vagy pisztoly, vagy személy, esetleg bármi egyéb is :)
Ja, egy jelenetet kiemelnék:
Amikor Éli az egyik reggel felébred, majd odamegy a törött üvegû ablakhoz és a szemeit körbeforgatva körbetekint az utcán és az égbolton lehetséges élelem után kutatva, na az mondjuk a sok árulkodó jel közül eléggé egyértelmû. De sorolhatnék még olyan dolgokat a filmbõl, amit egy vak ember sosem tenne meg. És ha hasonló dolgokat mégis megtenne, sosem úgy, mint a filmben a hõsünk. Ezeket is átgondoltátok?

genndy
Persze hogy az. Mutatják közelrõl a szemét. Az nem egy egészséges emberé, hanem egy vaké.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

precision
szerintem pedig egyértelmû, hogy vak

Bazinga!

genndy
Bannerben a piros szöveg? Végülis csak az egész film poénját lövöd le. Ügyes.

Zephyr Retiring
Éli könyve.
Kétségekkel kezdtem neki a filmnek, mert az eleje nem sok jót ígért..
De a Mad Max jellegû film és Washington jó színészi játéka meghozta hatását.
Sok vita keringett fórumokon, hogy akkor Éli vak, vagy sem.
A válasz: nem vak. Csak ismeri a braille írást :)
A maga nemében (azt kivéve, hogy csak az az egy példány maradt a földön) nézhetõ kis film jó akciójelenetekkel.
10/8

Tikal
hát ebbõl a listából a Flight a legjobb...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tyler1
A szinkron eléggé együtemû lett, felmondták a szöveget oszt csókolom. Akit érdekelne, az inkább maradjon az eredeti nyelvnél.

Tyler1
Rozsda és csont / De rouille et d'os

Ááá nagyon értik a dolgukat ezek a franciák. Egy igazi életszerû, nyers "romantikus" dráma, amely mentes minden púdertõl, nyáltengertõl, klisé halmaztól, giccstõl. Matthias Schoenaerts hatalmasat alakít, iszonyat módon bánik el a nyers vadállat karakterével, Marion Cotillard pedig a tõle megszokott profizmussal hoz minden érzelmet tökéletes hitelességgel. Erõs és nehezen emészthetõ film.
8,5/10

TaRka0107
The Hobbit

Látvány fasza volt. Akció részek is jók voltak. Eleje kicsit unalmas volt.
9/10

Boy Wonder

Tetszett nagyon. Érdekes történet, színészek jók voltak szvsz.
9/10

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

Blasta
A flight-ot meg "lebugyutatortenetzni" azert kicsit eros

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Valaki?
Spielberg filme mindketto (amistad, lincoln)

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

PetruZ
A 2. rész önmagában elmenne egy erõsen középszerû akciófilmnek, de az 1. rész fényében ultrasz*r. :(
Guren
Dredd, The Raid: Redemption

Calver
két szó, csak h lelkileg fel tudj rá készülni: Olivier Megaton. (bhahaha, ez a név)

"The trees move. Do you not see it?"

Jack Reacher, Csempészek, Hajsza a Föld alatt, Looper (bár az Sci fi is részben). Ezek ugranak be hirtelen.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Nem lett rossz a kettõ (Bár itt is lehúztál páran), igazából a lányával nem voltam kibékülve:) Bírom Maggie Grace-t színészileg nem volt gond vele, de majd meglátod Imi miért idegesített annyira.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

mondjatok nekem légyszi jóféle akciófilmeket az utóbbi 2-3 évbõl

a.carkey
Lincoln
6/10

Az Amistadot próbálta valaki megismételni, de a WCs történeten kívül alig lehet róla pozítívumot leírni. A leggyengébb Lincolntól származó történeteket emelték be a filmbe ...

Dredd
7/10

Nekem az eredetihez képest sokkal jobban bejött. Tk. az összes fõszereplõ nem odaillõ volt (az egyik azt hitte õ Stallone, a másik meg azt, hogy a Terminatortól a Trónok harcáig ugyanazzal a mimikával mindent el lehet játszani), de maga a film szórakoztató volt és meglehetõsen "realista".

Killing Them Softly
5/10

Igazából nem értettem, hogy ez most mi akart lenni. Roppant semmilyen film az egész.

This Means War
7/10

Egész szórakoztató volt. Gyanta kinézetû mû akciójelenetek, de maga a történtet aranyos.

Flight
6/10

Jó színészek, érdekesnek induló bugyuta történet. Ha legalább kígyók lettek volna a fedélzeten! ... :D

The Amazing Spiderman
7/10

Sokkal jobban bejött, mint az eddigi Pókember filmek. Pontosan azért, mert teljesen máshogy álltak hozzá a dologhoz. Emberközeli pókember sztori még nem volt. :D

The Cold Light of Day
6/10

Korrekten induló történet, iszonyat nagy ökörségekkel folytatva, kipurcanó menõcsávóval, borzasztó Sigourney Weaverrel, és totál gagyi akciójelenetekkel.

A medve nem játék.

genndy
Válassz inkább mást...:) (bár még én se láttam a 2-t, de a sok negatív kritika miatt gondolkodom rajta erõsen, hogy érdemes-e megnézni egyáltalán)

IMYke2.0.0.0
A 2. részt otthon megnézem, este :)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

genndy
A második rész állítólag közel sem lett ilyen jó...<#shakehead>
De az elsõ teljesen korrekt, jó kis piff-puff film a kõkemény Neesonnal.

IMYke2.0.0.0
"Taken" (2008) - 8/10

Na, csak sikerült ezt is megnézni. Még nem láttam ugyanis.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

tomsolo
Insensibles (2012)

Ez egy remek film lett volna, ha:

a, nem használnak béna effekteket
b, adnak még pénzt a sztori rendes megírására (értsd vége)

Kár mert az alapötlet jó volt, - meg még sok minden - csak a végére elromlott minden. 5-6/10

Egyszer meglehet nézni.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

IMYke2.0.0.0
A Karib tenger kalózai 4. rész. - Ez is megnézve. 5/10.

Totti5
Scarlett Johansson arcköny:

2015 The Avengers 2 (ANNOUNCED)
Natasha Romanoff (RUMORED) / Black Widow (RUMORED)

2014 Captain America: The Winter Soldier (FILMING)
Natasha Romanoff / Black Widow

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

IMYke2.0.0.0
Unokatestvére, aki csak pár évvel fiatalabb, mint én, dettó - volt idõ, amikor komplett dialógusokkal válaszolt adott helyzetre.
Nagy kedvence a jelenet a fegyvertelen zsarukkal és Snipesszal :)

PetruZ
A DemoMan annyira kultfilm nálunk, hogy gyak. fejbõl idézünk belõle hosszú részeket, ha a haveri társaság összecsapódik valahol és felmerül a téma. :) Nem 10/10-es, de igazzy kultfilm.
IMYke2.0.0.0
20 év után ma újranézve:

"Demolition Man" (magyarul: A pusztító) - 6/10
Emlékidézésre és néhány igazi 90-es évekbeli kiszólás újrahallására tökéletes volt.
A Schwarzenegger-könyvtár (53 perc 30 mp-tól) és az azt követõ dialógus még mindig ütött :)

IMYke2.0.0.0
13 év után újranézve:

"Shaft" - 6/10
Elsõsorban elfogultság miatt ennyi (amúgy kevesebb lenne) - Samuel L. Jackson okán.
Persze, akkoriban többre értékeltem volna. Az évek megkoptatták az egyediségét a filmnek.

ZilogR
Kapj el ha tudsz-hoz:
Igen, igen, de mint tudjuk, utána valóban ezzel foglalkozott, a srác, hogy elment dolgozni a hamisítási részlegre az FBI-hoz vagy hova és a mostani biztonsági rendszereket neki köszönhetjük... De tudom, neked a módja nem tetszik, ahogyan megbékült a sorssal... Ja, hát igen... Ha itt is megmutatták volna a valódi szereplõket, mint az Argo végén, jobban tudtam volna korrigálni a jellemeket. Mert lehet, h Tom Hanks egy pajti tud lenni, a valódi rendõrbácsi valódi arcával már lehet fedi jobban a valódi sztorit, még ha csak 10 másodpercre is villantják fel a végén.

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

precision
Catch Me If You Can

Remek színészi alakítások, megtörtént események alapján (bár ez nem szokott engem izgatni, de azért elég durva, hogy ezt valaki tényleg megcsinálta :))

a happyend viszont nem tetszett... az tetszett, hogy DiCaprio elkezdett megzakkanni, de ez, hogy Tom Hanks a végén kirángatta belõle a barátságával ez túl amerikai happyendes lett...

7/10

Brave

Pixar film, sajnos Walt Disney beütéssel ami nagyon érzõdik rajta. Ennek megfelelõen a látvány hibátlan a sztori viszont nem a legerõsebb :)

5/10

Bazinga!

tommygear
<#eljen>
Jabar
Nagyon várós!

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Tyler1

CSOCSO
ha az argo unalmas akkor mit szolnatok a zero dark thirtyhez?????????
Zephyr Retiring
Ja vágom. Hát...mondjuk nekem 3D-ben bejött. Simán (2D) még tavaly néztem...úgy meg...so so.
Nem találok egy filmet. Most ajánlották..
Valami Ale vagy Alé vagy Alle könyve.
Errõl tudunk valamit?
Már a pontos címével is beérném :D

...tárgytalan, közben meglett: Éli könyve.
Így jó, hogy nem találtam..

tommygear
ennyi jutott eszembe az avatarról hirtelen
desigo
+1

Forrest Gump, Arábiai Lawrence, Isten városa, A jó, a rossz és a csúf
A zongorista, Az élet szép, A szarvasvadász, A hét szamuráj

Ezek mind simán 10 pontosak.
Dynamic
Ne bohóckodjatok már. Felejtsétek el ezt a 10/10-es film nem létezik hülyeséget, annyira földhöz ragadt. Mit szóltál volna hozzá, ha az iskolában is max. 4-eseket kapsz a dolgozatodra, mondván, hogy a legjobb dolgozatnál is lehet sokkal jobbat írni:) Ha semmi hibát nem találtál a filmben, akkor miért olyan pontot adsz neki, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy "minden nagyon tetszett, 1-2 apróságot kivéve". Adhatsz bátran 10/10-et, ha minden szempontból fasza volt.
stargatelost
A Transporter sorozat sorozatot, vagy a Transporter trilógiát? Elõbbi elég gagyadéknak nézett ki, nem is nagyon érdekel.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

IMYke2.0.0.0
Délután a teljes Transporter sorozatot megnéztem :)

Ams
Facepalm

&#51648;&#44552;&#51008; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; &#50526;&#51004;&#47196;&#46020; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; &#50689;&#50896;&#55176; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; SONE

Talán jobban is jár, ha kocka marad, mert ebben a mocskos világban csak kihasználják azt, aki maximálisan õszinte...

Zephyr Retiring
Ez most mi? :)
P.erfect F.eeling E.ye? :D

tommygear
pfe
Tikal
The good the bad and the ugly, 10/10 :)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''