Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
És én hol írtam, hogy a film megtörtént eseményt dolgozott fel?
A csûrõlapát beragadása már megtörtént a valóságban, ahogy az is, hogy annak a gépnek a pilótája próbálkozott a dugóhúzós fejreállással - National G - repülõgép szerencsétlenségek.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

a.carkey
Zemeckis megmondta, hogy több esetbõl hozták össze a végkifejletet. Nem igaz történet.

A medve nem játék.

+1

1 mondatban megfogalmazod mirõl szól ugyanakkor halálra unod magad rajta...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

ennyi anno engem is lehurrogtak, hogy azt mertem írni, hogy a 2 még jobb is volt, mint az 1, ami valóban agyatlan karate meg lövölde volt...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

IMYke2.0.0.0
A fejtetõre állítást már megcsinálták a valóságban is - a csûrõ lapát hidrualikájának elromlása miatt.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

a.carkey
Miért, nem az? Fejtetõre állított gép, ittasan, bedrogozva, és csak hatan halnak meg? ;)

A medve nem játék.

Sir Quno Jedi
Mindenki õrült egy logikusan gondolkodó ateista számára, akinek képzeletbeli barátai és küldetése van, nemde?! Mégsem zárják diliházba a világ többszázcsillió vallási fanatikusát, mivel ez pont egy elfogadtott õrültség. Olyan betegség, ami trendi... :D És ki tudja, kinek van igaza...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

a.carkey
Ezért írtam. :D

A medve nem játék.

genndy
"Õrült kell egy õrült ellen!" <#nyes>

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Zephyr Retiring
Nem is tudom..a pszichiáterek talán? :D

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Sir Quno Jedi
Ki mondta, hogy az õrület rossz?

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Zephyr Retiring
Lefordítva: aki hisz egy nagyobb intelligenciában vagy erõben, az õrült.
Bocs: majdnem õrült, de szinte már az is..

Állad leesne, ha tudnád milyen nagy és okos emberek is hisznek valamiben és cseppet sem õrültek.
Bár egy idõben a zseniket is õrültnek tekintették..

tommygear
Cloud Atlas

enyhén szólva, ez nem volt jó :D
lehet másodjára jobban összeállnának a dolgok, de többet hallani se akarok róla, vontatott vergõdés az egész
Sir Quno Jedi
3. Én ezt nem tartom hibának és nem is zavart. Pont ez adja a misztikumát a dolognak, hogy szénné nem tudják mások sem eldönteni, hiába állnak ott mellette, hogy mi a rák van valójában vele. Néha a veséjükbe "lát", néha jobban lát mint õk, pedig... Mocskosul ijesztõ így Eli karaktere. ÉS van is mitõl félniük a bûnösöknek... Sosem tudják a film végéig (és akkor sem), hogy mire számítsanak tõle és ki õ valójában. Pedig csak a küldetését teljesíti és míg így van és a hite viszi elõre, a valóság legkevésbé sem befolyásolja õt, megvan a saját világa. Ennél jobban nem is lehetne bemutatni a hitet, ami nem a tudáson alapul, hanem annál sokkal mélyebben gyökeredzik. Közel jár az õrülethez.

Zephyr Retiring
Az 1.-et én is láttam. Az tetszett..
Talán erre is szánok majd idõt.

IMYke2.0.0.0
Igen. Szerintem, a 2. résszel semmi baj sincs. Ahogy azzal sem, hogy a lány hirtelen jól vezet -valahol ezt nehezményezték -, hiszen, a film elején erre magyarázatot is kapunk.
A feszültség jól volt adagolva. S ez a lényege egy ilyen filmnek.

genndy
Ejha, ennyire jó lenne? Az 1-t is ennyire értékelted.

IMYke2.0.0.0
"Taken 2" - 8/10

Tikal
Én sem értelek... szerintem rosszul értelmezed amit írt, teljesen világos mire gondolt :)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Zephyr Retiring
"...hooogy kedves? Jaaaa: a vallásom az jó.
A hallásom meg római katolikus..." :D
LOL..

Zephyr Retiring
Amúgy mai filmprogram valakinek?

precision
mondom ezt úgy, hogy egyáltalán nem vagyok vallásos :)

Bazinga!

Zephyr Retiring
Ez mondjuk rád is vonatkozhatna, hiszen minden általad nem értett dolgot már "troll" és "facepalm"-ozol/tok is.
Ergo: ti sem mindig mindent értetek meg,
ha kétértelmû fogalmazással találkoztok.
A star wars-os hsz.-ed is elsõre nehezebben érthetõ. És az ellenreakció Ymike reakciójára sem pont helyénvaló.
Szóval ez oda-vissza igaz :)

Blasta
Csak logikusan kellene ertelmezni a magyar mondatokat. Na reszemrol over.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

IMYke2.0.0.0
Hagylak szenvedni.

Blasta
OMG, hat legyen, leforditom mint a hulyegyerekeknek szokas:

"javasolnek egy kiegeszitest elhelyezni a banner alatt"

Itt tehat javaslatot tettem,

"miszerint minden olyan filmrol szolo iras/kritika/velemeny eseten kotelezo a spoiler tag hasznalata, amelyik MEG NEM JELENT MEG DVD-n/BLURAY-En."

AZAZ keruljon be egy modositas a bannerbe, miszerint ha MEG NEM JELENT MEG A FILM, akkor kelljen csak a spoiler tagot hasznalni. Tehat NEM JELENT MEG=SPOILER TAG!!!

DE JELEN ESETBEN (tehat most, amikor nincs ott ez a kiegeszites, AZAZ MINDEN esetben hasznalni kell a spoilert fuggetlenukl attol, hogy megjelent-e vagy sem) ELVILEG nem irhatom le az az ominozus reszletet sem.

Nem tudom, igy mennyire ertheto?!

IMYke2.0.0.0
Nagyszerû, gondolat olvasók is járnak erre?

stargatelost
A jelen esetben-t a banneres kiírásra értette, nem az elõtte lévõ mondatra. Szövegértés much? :)

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

IMYke2.0.0.0
Tudtam, hogy hiába magyarázom neked...

Blasta
Kollega ur, kerlek olvasd el meg egyszer a teljes kommentet es probald ujra ertelmezni, nincs benne semmi tevedes vagy ellentmondas <#wink>

IMYke2.0.0.0
"miszerint minden olyan filmrol szolo iras/kritika/velemeny eseten kotelezo a spoiler tag hasznalata, amelyik MEG NEM JELENT MEG DVD-n/BLURAY-En. Hiszen jelen esetben elvileg azt sem szabadna leirnom, hogy Luke apja Darth Vader,"

Már régen megjelent.

Zephyr Retiring
star wars VI blurayen :)
Talán ebben? :)

Blasta
Mostmar tenyleg igencsak erdekel miben tevedtem volna, en nem latok semmit <#nemtudom>

IMYke2.0.0.0
Nem megyek bele - olvasd el a saját hozzászólásod újra.

Blasta
Miben tevedtem???

IMYke2.0.0.0
Érdekes reakció, annak fényében, hogy te tévedtél - akár a Google korában is.

Blasta

Zephyr Retiring
Ámen testvér :D

precision
a névválasztás a lényeg... nyilván ez az Éli nem az az Éli ezzel én is tisztában vagyok :)

"Végülis egy vak ember is tudja Robin Hood-ként használni a nyilat :)"

Igen tudja, ha Isten vezeti és segíti az útját. Az egész film a hitrõl szól, és ez pont beleillik az egész koncepcióba... sõt, ha nem lenne, hiányozna belõle. Szerintem :)

Bazinga!

Zephyr Retiring
Állam leesett :D
Megkérdeztem egy nálam okosabb ismerõsömet, aki szintén látta a filmet. Azt mondta..
Éli még nem teljesen vak, de már felkészült rá. A braille írást is megtanulta.
De ennek a történet szempontjából semmi jelentõsége. Egy teljesen ép látású ember is megtanulhatja a braille írást pont úgy mint ahogy egy halló ember is megtanulhatja a jelbeszédet. A film lényege a hit. Ha hiszünk valamiben, akkor azt el is fogjuk érni.

Hát...szégyen vagy sem, erre most nem gondoltam..

Malakai
A Star Wars és az említett jelenet a popkultúra részévé vált, ezért tudja mindenki.
Szerintem is maradjon a spoiler használat, régi filmet nem látott valaki annak ugyanúgy elrontja a filmélményt.
Ha meg mobilon van valaki, akkor be kell írni: [spoiler]spoiler szöveg[/spoiler]

(\__/) ( X.x) ( } . { )

IMYke2.0.0.0
Csak szólok: a 6 Star Wars film már Blu-Ray-en is kapható.

genndy
Véleményt spoilerek nélkül is lehet írni egy filmrõl. Szerintem nem véletlenül van a bannerban az a piros szöveg. Pont azért, hogy ha az ajánló alapján akarod megnézni az adott filmet, amirõl esetleg eddig még nem is hallottál, akkor a szórakozásod ne legyen már elrontva azzal, hogy tudod az egész történetet, vagy a csattanót.
Tehát én biztosan használni fogom a spoiler jelzést évekkel (évtizedekkel) ezelõtt bemutatott filmeknél is, és erre szeretnék kérni mindenki mást is.

Blasta
Egyebkent javasolnek egy kiegeszitest elhelyezni a banner alatt, miszerint minden olyan filmrol szolo iras/kritika/velemeny eseten kotelezo a spoiler tag hasznalata, amelyik MEG NEM JELENT MEG DVD-n/BLURAY-En. Hiszen jelen esetben elvileg azt sem szabadna leirnom, hogy Luke apja Darth Vader, holott nyilvan alig van ember akit erdekelnek a filmek es ne tudna ezt az aprosagot.

Blasta
1. Evekkel ezelott bemutatott filmekre ugyan ne akadjon mar ki senki ha spoiler tag nelkuli kritikakat/ertekeleseket olvas ebben a topikban! Itt ugyanis olyanok fordulnak meg akik mar LATTAK EGY-EGY FILMET (lasd: a topik cimet) es arrol szeretnenek benyogni 1-2 sort.
2. Eli vak. Semmi masra nem utal ugyanis az a teny, hogy a konyv Braille irassal irodott amit Eli el tud olvasni, illetve a kamera a film vegen, PONT a csattanonal (amikor kiderul, hogy a fonok hiaba szerezte meg a konyvet, nem tud vele mit kezdeni) a kamera szepen lassan rakozelit Eli hajogos szemere.
3. Az is teny sajnos, hogy a rendezo uberszarul instrualta Denzelt, hiszen rengeteg olyan jelenet van benne amin latszik, hogy Eli HASZNALJA a szemet, ranez valamire vagy valakire, a tekintete nem ures. Ez a film hibaja, sajnos ez ad okot arra, hogy sokan megkerdojelezik Eli vaksagat.
Ugyanakkor az egesz film dramaturgiaja hullik darabokra, ertelmet veszti a mondanivalo, ha azt feltetelezzuk, hogy Eli nem vak.

Zephyr Retiring
na most! Köszi a gyors segítséget :)

Zephyr Retiring
Nem az igazi :-!

Zephyr Retiring
Nem lõttem le bakker :D
Szerintetek vak, szerintem nem.
Ez egy ellentmondás, nem a poén :)
Spoilert mingyá próbálom:

vagy:
ésez?

Zephyr Retiring
Õszintén? Felõlem akár vak is lehetett.
Számomra megtette a dolgát: elszórakoztatott majd 2 órán át..
S így, ha vakként állítom be a figurát, még vicces is volt, hogy olyan dolgokat tett, amit én még látón sem tudok megtenni, nemhogy vakon :)

genndy
De, a vak dolgot lõtted pont le.
Szó sincs vitáról. A #74500-ban csak megerõsítettem a #74499-et.
Mindenki másnak jól láthatóan egészséges szeme van.
Van benne pár olyan jelenet, ami tényleg fura, de ha nem lenne vak, nem lenne poénja a filmnek.
Spoiler: be is lehet szépen pötyögni: kapcsos zárójel-spoiler-kapcsos zárójel, kapcsos zárójel-/spoiler-kapcsos zárójel.