Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Már régen megjelent.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Talán ebben? 😊
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"Végülis egy vak ember is tudja Robin Hood-ként használni a nyilat 😊"
Igen tudja, ha Isten vezeti és segíti az útját. Az egész film a hitrõl szól, és ez pont beleillik az egész koncepcióba... sõt, ha nem lenne, hiányozna belõle. Szerintem 😊
Bazinga!
Megkérdeztem egy nálam okosabb ismerõsömet, aki szintén látta a filmet. Azt mondta..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
De ennek a történet szempontjából semmi jelentõsége. Egy teljesen ép látású ember is megtanulhatja a braille írást pont úgy mint ahogy egy halló ember is megtanulhatja a jelbeszédet. A film lényege a hit. Ha hiszünk valamiben, akkor azt el is fogjuk érni.
Hát...szégyen vagy sem, erre most nem gondoltam..
Szerintem is maradjon a spoiler használat, régi filmet nem látott valaki annak ugyanúgy elrontja a filmélményt.
Ha meg mobilon van valaki, akkor be kell írni: [spoiler]spoiler szöveg[/spoiler]
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Tehát én biztosan használni fogom a spoiler jelzést évekkel (évtizedekkel) ezelõtt bemutatott filmeknél is, és erre szeretnék kérni mindenki mást is.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
2. Eli vak. Semmi masra nem utal ugyanis az a teny, hogy a konyv Braille irassal irodott amit Eli el tud olvasni, illetve a kamera a film vegen, PONT a csattanonal (amikor kiderul, hogy a fonok hiaba szerezte meg a konyvet, nem tud vele mit kezdeni) a kamera szepen lassan rakozelit Eli hajogos szemere.
3. Az is teny sajnos, hogy a rendezo uberszarul instrualta Denzelt, hiszen rengeteg olyan jelenet van benne amin latszik, hogy Eli HASZNALJA a szemet, ranez valamire vagy valakire, a tekintete nem ures. Ez a film hibaja, sajnos ez ad okot arra, hogy sokan megkerdojelezik Eli vaksagat.
Ugyanakkor az egesz film dramaturgiaja hullik darabokra, ertelmet veszti a mondanivalo, ha azt feltetelezzuk, hogy Eli nem vak.
Szerintetek vak, szerintem nem.
Ez egy ellentmondás, nem a poén 😊
Spoilert mingyá próbálom:
vagy:
ésez?
Számomra megtette a dolgát: elszórakoztatott majd 2 órán át..
S így, ha vakként állítom be a figurát, még vicces is volt, hogy olyan dolgokat tett, amit én még látón sem tudok megtenni, nemhogy vakon 😊
Szó sincs vitáról. A #74500-ban csak megerõsítettem a #74499-et.
Mindenki másnak jól láthatóan egészséges szeme van.
Van benne pár olyan jelenet, ami tényleg fura, de ha nem lenne vak, nem lenne poénja a filmnek.
Spoiler: be is lehet szépen pötyögni: kapcsos zárójel-spoiler-kapcsos zárójel, kapcsos zárójel-/spoiler-kapcsos zárójel.
De persze ez az Éli nem az az Éli.
Igaz, lehet akár vak ez az Éli is.
Végülis egy vak ember is tudja Robin Hood-ként használni a nyilat 😊
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
ha Éli nem vak, az egész film ledegradálódik egy posztapok. hent filmmé és a mondanivalója sokat veszít...
Bazinga!
Hiszen még most is vitáztok róla.
Spoiler sajna mobilomon nincs, de majd cserélek böngészõt, hátha...
A zárójeles rész sem poéngyilkos hiszen aki nem látta még, az csak sejtheti mirõl/kirõl van szó. Lehet az akár bökõ vagy pisztoly, vagy személy, esetleg bármi egyéb is 😊
Ja, egy jelenetet kiemelnék:
Amikor Éli az egyik reggel felébred, majd odamegy a törött üvegû ablakhoz és a szemeit körbeforgatva körbetekint az utcán és az égbolton lehetséges élelem után kutatva, na az mondjuk a sok árulkodó jel közül eléggé egyértelmû. De sorolhatnék még olyan dolgokat a filmbõl, amit egy vak ember sosem tenne meg. És ha hasonló dolgokat mégis megtenne, sosem úgy, mint a filmben a hõsünk. Ezeket is átgondoltátok?
Kétségekkel kezdtem neki a filmnek, mert az eleje nem sok jót ígért..
De a Mad Max jellegû film és Washington jó színészi játéka meghozta hatását.
Sok vita keringett fórumokon, hogy akkor Éli vak, vagy sem.
A válasz: nem vak. Csak ismeri a braille írást 😊
A maga nemében (azt kivéve, hogy csak az az egy példány maradt a földön) nézhetõ kis film jó akciójelenetekkel.
10/8
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ááá nagyon értik a dolgukat ezek a franciák. Egy igazi életszerû, nyers "romantikus" dráma, amely mentes minden púdertõl, nyáltengertõl, klisé halmaztól, giccstõl. Matthias Schoenaerts hatalmasat alakít, iszonyat módon bánik el a nyers vadállat karakterével, Marion Cotillard pedig a tõle megszokott profizmussal hoz minden érzelmet tökéletes hitelességgel. Erõs és nehezen emészthetõ film.
8,5/10
Látvány fasza volt. Akció részek is jók voltak. Eleje kicsit unalmas volt.
9/10
Boy Wonder
Tetszett nagyon. Érdekes történet, színészek jók voltak szvsz.
9/10
XBOX 360 Gamertag: TaRka94
Spielberg filme mindketto (amistad, lincoln)
"The trees move. Do you not see it?"
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
6/10
Az Amistadot próbálta valaki megismételni, de a WCs történeten kívül alig lehet róla pozítívumot leírni. A leggyengébb Lincolntól származó történeteket emelték be a filmbe ...
Dredd
7/10
Nekem az eredetihez képest sokkal jobban bejött. Tk. az összes fõszereplõ nem odaillõ volt (az egyik azt hitte õ Stallone, a másik meg azt, hogy a Terminatortól a Trónok harcáig ugyanazzal a mimikával mindent el lehet játszani), de maga a film szórakoztató volt és meglehetõsen "realista".
Killing Them Softly
5/10
Igazából nem értettem, hogy ez most mi akart lenni. Roppant semmilyen film az egész.
This Means War
7/10
Egész szórakoztató volt. Gyanta kinézetû mû akciójelenetek, de maga a történtet aranyos.
Flight
6/10
Jó színészek, érdekesnek induló bugyuta történet. Ha legalább kígyók lettek volna a fedélzeten! ... 😄
The Amazing Spiderman
7/10
Sokkal jobban bejött, mint az eddigi Pókember filmek. Pontosan azért, mert teljesen máshogy álltak hozzá a dologhoz. Emberközeli pókember sztori még nem volt. 😄
The Cold Light of Day
6/10
Korrekten induló történet, iszonyat nagy ökörségekkel folytatva, kipurcanó menõcsávóval, borzasztó Sigourney Weaverrel, és totál gagyi akciójelenetekkel.
A medve nem játék.
De az elsõ teljesen korrekt, jó kis piff-puff film a kõkemény Neesonnal.
Na, csak sikerült ezt is megnézni. Még nem láttam ugyanis.
Ez egy remek film lett volna, ha:
a, nem használnak béna effekteket
b, adnak még pénzt a sztori rendes megírására (értsd vége)
Kár mert az alapötlet jó volt, - meg még sok minden - csak a végére elromlott minden. 5-6/10
Egyszer meglehet nézni.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo