106886

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Mirk #81159 Gyilkos Joe
Matthew McConaughey elképesztően jó. A True Detective-ben nyújtott alakítása miatt kezdtem el keresni az újabb filmjeit, A Dallas Buyers Club is remek volt a maga nemében és a Wall Street-ben az ő pár perces szereplése jobb volt számomra, mint DiCaprio majdnem három órája.
Beteg a film, de hát tényleg vannak ilyen ostoba és mocsok emberek.
10/9 csak mert a befejezés nem tetszett igazán. -
Fast und Furious Tokyo Drift
Anyámnak tetszett! :D Kész! :DDD -
Dallas Buyers Club
Én teljesen más történetre számítottam, de pozitívat csalódtam, nagyon jó film. A színészek tényleg mindent kihoztak ebből, Matthew McConaughey-ről ha 10 évvel ezelőtt valaki azt mondja, hogy egyszer majd ilyen szintre fejlődik, akkor lehet az arcába nevetek, de Jared Leto talán még nála is erősebb alakítást nyújtott. Ahhoz képest, hogy nem egy pörgős, feszkós cselekményt mutat be, egy percig sem unatkoztam. -
Elite Squad
A címe lehetne City of God 2 is. Mind a képi világ, mind a történet vezetés nagyon hasonlít rá (már amennyire még emlékszem ama remekműre), csak most a másik oldalról mutatják be ezt a világot. Aki azt nem látta volna, Rio de Janeiroban járunk, ahol a bűnözés hadi méreteket öltött. A bandák AK47-esekkel irtják egymást (és a jónépet), a rendőrök pedig csak akkor merészkednek a negyedek határának közelébe, ha éppen a drogkereskedelemből befolyó részesedésüket akarják átvenni. Az időnkénti (és főleg politikai okokból kierőszakolt) tisztogatásokat, egy brutális kommandós csapat végzi, akik nem ejtenek foglyokat. A film a rendőrség kötelékében induló két barátról, és a kommandós csoport vezetőjéről szól.
Erős film. 7/10
Elite Squad 2
Sokkal komolyabb mind az első rész. Itt nem csak az alsó rétegről, és az abban boldoguló személyekről szól, hanem e társadalom felsőbb rétegeivel, elsősorban a politikusaival foglalkozik. Itt már a drogterjesztők a kevésbé veszélyes ellenfelek, ellenben a rendőrség és a kormány nem kevésbé kegyetlen kutyáival kerül szemben az első részben megismert főszereplő. A történet sokkal fordulatosabb, de a képsorok hasonlóan kegyetlenek mint az első részben.
Komoly társadalom kritikával, sokkal nagyobb volumenű problémával foglalkozik mint az első rész, amit a befejezés nem tudott kellő képen lereagálni/lezárni, így egy kis hiányérzetem maradt utána.
vacillálok a 8-9 pont között. -
Pont ebből látszik hogy ez nem pont azoknak készült akik imádták az eredetit. Azt nem tudja megugrani, nem is szokták az ilyen fajta filmek, éppen azért akik az eredeti mellett vannak azok egyszerűen ezt ne nézzék be, aki meg nem látta egyiket sem, az kezdje ezzel, s ha bejön neki, akkor nézze meg az origit ami még jobb élmény lehet. -
Jogos - így is nézhető a dolog :)
Csak ugye, az eredeti igazi értéke így nem lesz az már számára [mert már látta a sztorit] :( -
Hát abban legalább van jó zene is ha mást nem talál :P -
Így meg nem hányt és még megnézheti az erdetit ami lehet ( nem biztos ugye ) még jobban tetszeni fog neki. Win-win. -
Hát, így már értem, hogy rossz a véleményed.
Az eredetit kellett volna látnod előbb - után tuti sugárban hánytál volna az amcsi verziótól. -
Az újat néztem,a régit nem láttam de lehet ma pótolom -
Az újról írtál?
Az eredetei dél-koreait láttad már? -
Old Boy: 7/10
Nem volt rossz,de a 20év egy szobában érzés nem jött át.Volt itt kassza+vérfertőzés is
-
Jah, az ilyeneket én se értem sose, én 5 perc után kinyomtam :) Éreztem hogy ehhez egyszerűen nincs hangulatom. -
Miért nézted meg? -
Jogász (The counselor)
Botrány fos szar film öncélú erőszakkal, lapos történettel. Senkinek nem ajánlom. 1/10 -
Ender's Game
mondja már meg valaki miért olyan idióták az emberek hogy azt hiszik hogy egy idegen faj csak is valami rovarhoz vagy bogárhoz lehet hasonlatos,meg ez az egész elmélet szent szar és ez bestseller volt,hülyegyerekek sokasága,gondolom mindegyik valami filmes majom csemetéje vagy rokona (Rico vagy ki a Hanna Montanaból különösképpen gáz volt)mellettük Harrison Ford égette magát,jobb lenne ha inkább már nem csinálna semmit ő se,tisztára olyan érzésem volt mint az Utolsó csillagharcos lenne az alap ötlet, csak az sokkal jobb még ma is megnézve.
1/10 -
Szuper plán a magyar neve, hivják még TGP-nek (Très gros plan) meg ECU-nak (extreme close up). -
Nem egy filmben láttunk már ilyet. -
COOLancs #81141 Az egész képernyőn csak az arcot látod. -
A színészek parádésak voltak, a film viszont sajnos felejthető, egyszer nézős kategória. Bár egy 7/10-et nálam azért megért a színészek miatt. -
"maxra fókuszált"
Az milyen? -
COOLancs #81138 Táncos a sötétben (Dancer in the dark, 2000)
A színészek meglepően jók, még maga Björk is. Tetszettek a helyszínek, látszott hogy nem a filmgyár kapuin belül forgatták, van atmoszférája. A zenés táncos részek jók, lehetne több is belőle.
Nekem bejön a dokumentarista stílus, de az első fél órában a maxra fókuszált kamerát cibálják, fél másodpercenként van vágás, félbeszakadnak párbeszédek, egyszóval borzalom. Szerencsére később már javul a helyzet. Jobb is lehett volna.
4/10 -
[2013] - "American Hustle" (Amerikai botrány) - 6/10
138 perc - nem viccelnek. A szereposztás remek. A történet lassan indul, nem pörög fel, de kezd érdekessé válni, és végül hirtelen, de valahogy mégis lassan zárul.
Christian Bale úgy főszereplő, hogy egy ideig szinte képernyőn sincs, s aztán úgy kerül megint elénk, hogy fél perc alatt kiderül, ki is itt az igazi talentum.
Robert De Niro felbukkanása számomra hab volt a tortán.
A női szereplők szépek - és egyúttal láttam Jennifer Lawrence-t is mozgásban, színt játszva [első film, amiben láttam] -, szexik, és egyikük sem gyenge láncszem [még Elisabeth Röhm is jól játszotta, jót tett neki a TV-sorozatosdi].
Sajnos, a történet dokumentarista módon elkészülte, a hossz és a lassúság rányomta a bélyegét a dologra [ezért lett volna amúgy 5 pont], de a történet tálalása [színészek] felhúzta. A csókra nem is számítottam.
Szokásos képek:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Rush
9/10 -
Gru 2
Kb 0 elvárással ültem le elé, de kifejezetten bejött. A kicsik biztos imádják, de felnőtteknek is volt min röhögni azért... :)Az animáció meg.. hát elég profi. Lassan ott tartunk, hogy a mesefigurák direkt olyan karikatúraszerűek, a környezeti elemek meg majdnem fotorealisztikusak...
7/10 -
Gummo
Nem tudtam hova tenni ezt a filmet. Kids-et előtte megnéztem, nem is vártam mást, mondjuk ez annál talán 1 fokkal jobb volt. Igaz, legalább Kids-nek a történetét értettem :D -
Te is a youtube-on láttad? -
IXEMGabeo #81132 Tini dili (1990)
Főszereplők totál ismeretlen noname színészek voltak:D ennek ellenére egész poénos film lett...90-es a film, de olyan, mint a 80-as évek elejét idézné...hangulat nem volt rossz, de kissé idétlenek voltak és a színészi játék sem az igazi volt:D sztori egyszerűségéről nem is beszélve -
Mézengúz
Jópofa rajzfilm, néhány durva logikai hibával. Nagyon szórakoztató mindemellett és ötletes. -
viizo #81130 Ender's Game / Végjáték
A sokak számára alapolvasmányt jelentő könyvhöz nem volt szerencsém, így összevetni nem tudom, de nem is akarom a filmet vele. Bár látszik az alkotók szándéka a filmmel, valamiért mégsem tudtam maradéktalanul megkedvelni.
Amolyan közepesnél kicsit erősebb iparosmunka: a forgatókönyv nem hagy sokat gondolkozni, de azért van benne 1-2 meglepetés, a gyerekszereplői alakítások a jótól a gyengébbig széles skálán húzódnak, és a mozi helyenként ugyan látványos, de a CGI-be befektetett pénzt kreatívabban is fel lehetett volna használni.
10/6 -
The Internship
Google reklámfilm, de alapvetően szórakoztató és tanulságos. (és kicsit tényleg szomorú a szép új világ) De a világ változik.
Kedves feel-good film, ha az ember némi "pozitív energiára" vágyik. -
Kár, pedig közvetlenül az első részt folytatták (másodpercre pontosan), és az elsőből visszatérő running gagek is voltak :) Szerintem úgy tuti jobban bejött volna, ha előtte az elsőt is megnézed :) -
Cloudy with meatballs 2
Namost az elsőt bevallom nem láttam, de ez egyáltalán nem volt rossz. Elég elmebeteg, néha ugyan kicsit nyálas, de abszolúte jó és vannak benne jó ötletek. Szórakoztató animációs film. Jók benne a karakterek. -
Last Vegas
Teljesen jó. Többet nevettem rajta, mint a Hangover folytatásain együttvéve. Sztori teljesen kiszámítható, de ez a műfaj velejárója, viszont nem éreztem kínosnak, vagy vontatottnak. Nem sírva röhögős, de kellemes vígjáték. Michael Douglas pedig nem semmi, ahogy összeszedte magát a betegsége után. -
Rony94 #81125 Kifordítod a mondanivalómat. -
TomDantes #81124 Hm. A lefejezés is a mi világunkban létező ,,sport" mégis gyakorolják a gyűrűk urában, pedig a középkorban ez valóban igen népszerű időtöltés volt.
De ezen felül házasodnak is benne, meg bizonyára dugnak is, elvégre a törpök se a földből nőnek ki. -
nemvagy -
Meg amúgy is Rivendell elfjei találták fel a curlingot is a gyűrűháborúk során... Ja nem. -
Rony94 #81121 Na jól van, akkor ezzel egyedül vagyok. :D -
Miért ne játszhatnának egy fantasyben is golfot, attól még hogy az a valóságban is létezik?
Én biztosan nem húznám a számat azokra sem. Amióta a labdát kitalálták, azt az emberek viszik magukkal mindenhová, és ott játszanak vele. Tehát logikus hogy ha vízben játszanak vele, az magyarul "vízilabda" lesz. A fantasy saját nyelvében nyilván máshogy nevezik, de erre van értelme fordítani (illetve az angol megfelelőjére), és nem új szót alkotni.