106442
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
#106281 Under Paris
En a feleig birtam. Szerintetek ez majdnem a vegeig jo??? Borzalmas volt -
#106280 Na igen...
Bár szerintem ennyi tömény cukiságtól pár nap alatt cseppfolyósodna az agyad. -
#106279 "minden japán szurkoló eltakarít maga után a világ minden táján"
Már az oviban meg az iskolában megtanulják ezt. Nincs is alkalmazott felnőtt takarító. Mindent a gyerekek csinálnak a pedagógus felügyelete alatt. A termet és a folyosókat is ők takarítják, és ebéd után elmosogatnak maguk után. Nálunk Borsodban meg a gyerekek az iskolapadok tetején ugrálnak, meg a vécédeszkára hugyoznak. Utána meg röhögnek, ha a takarítók káromkodva végzik a munkájukat, mert megint a falra rákent sz*rt kell lesúrolniuk.
Egy biztos: ha perfektül érteném a nyelvet már rég ott élnék. Az a Japanese Maid Cafe meg... hát tuti, hogy először ott próbálnék meg elhelyezkedni. :D -
#106278 "egy életen keresztül gyotrik magukat ami annak fényében, hogy a másik meg még el is mondja, hogy nem érdekli lépjen tul rajta idegesitő számomra."
Pedig el kell fogadni: teljesen más nép, mentalitás.
Mint amikor azon mosolyogsz, hogy minden japán szurkoló eltakarít maga után a világ minden táján - miközben a világ minden más népe meg otthagyja a trágyáját a tribünökön...
...a japánok teljesen más világ. -
#106277 Godzill minus one
végre nem az a kapkodo minden mozog és robban a képen ahogy az amerikai filmeknél szokás. a szorny is korrekten meg volt csinálva és a háttér is ki volt dolgozva, hogy elöször kicsi volt majd egyre nagyobb lett és a képesség is mitől alakult ki. illetve az elpusztitása is sokkal logikusabb földhoz ragadtabb volt .
Ami nem tetszett, bár az nem a film hibája, hogy nekem a japán mentalitás nem jön be ami nagyon átjött a filmen, ,ez az egy cselekedet miatt vagy annak hiánya miatt egy életen keresztül gyotrik magukat ami annak fényében, hogy a másik meg még el is mondja, hogy nem érdekli lépjen tul rajta idegesitő számomra.
Ja és a szinkron se passzol valahogy , de sztem ez amiatt, hogy egy japán kinézetü emberhez nem társit az ember ilyen monoton beszédstilust, -
#106276 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Tipp: lehet, hogy a sok robbanásban megsérültek azok a zsilipek, amik a vízszint szabályozásában játszanak szerepet, és segítenek a megfelelő mederben tartani a folyót. A Szajna az Atlanti-óceánba torkollik, tehát kiemelt fontosságú a vízszint szabályozás emiatt és egyéb okok miatt is.
De nálam nem ez volt, ami kicsapta a biztosítékot, hanem amikor azok a szerencsétlenek elkezdtek a vízbe lövöldözni, hogy leszedjék a cápákat, emiatt pedig eltalálták a meder alján pihenő bombákat, amik felrobbantak. Na ez az, ami lehetetlen. A víz ugyanis kb. 800-szor sűrűbb, mint a levegő, így a vízbe lőtt lövedék néhány centi haladás után erejét veszti, vagyis lehetetlen, hogy az 5-6 méter mélyen fekvő bombákba befúródjon. Tipikus filmes klisé, amit már százszor ellőttek, (szó szerint) csak tök hiteltelen. -
#106275 én is azzal az érzéssel jöttem ki a moziból,hogy jó volt. a történet kissé kiszámítható volt,a tégla kilépe már akkor világos volt amikor először megjelent a színész. A poénok tök jók voltak,többször is hangosan felröhögött a mozi közönsége,köztük én is. egyedül Will fiacskája szál volt kicsit erőltetett,sajnos az elkúrt harmadik rész hozományát nem lehetett meg nem történté venni..Howard kapitány meg nagyon hiányzik
nem volt tökéletes,de jólt szórakoztam,ezért 8/10. az első két részt nem éri utol,de a harmadikat magasan veri -
Sunrider924 #106274 Bad Boys 4
Bad boys, bad boys Whatcha gonna do, whatcha gonna do When they come for you? - hat szemely szerint en nem ismerem Reba-t(shame on me), de erre tuti nem cserelnem be.
A filmrol is akkor. Jo volt. Jooooo volt. Meg neztem volna, a finale fantasztikus lett, mar majdnem Bayhem. Apropo a Michael Bay cameonal a rohogestol majd a szek ala estem. Ja igen, a finale, hat az fantasztikus volt mondtam mar?, de Reggie maganszama is megert egy miset. Kurva jol osszeraktak ez a filmet, nagyon gyorsan elrepult az a ket ora, amikor Mike es Marcus a finaleban megindul az valami fergeteges. Mondtam mar hogy kikurt nagyot szolt a finale? mert ugye lehetett volna ez is olyan mint a vizes loporos tuzijatek, ami pont besul amikor robbania kellene es a nagy pukk helyett csak gyenge sistergesre futja na hat itt nem, itt komoly zuzas van kegyetlenul felcsavarta az adrenalinom, ejj, ez jol esett. Jo volt. Joooo volt.
Bad Boys bad boys watcha gonna do? watcha gonna do when they come for you
-
kutyakiki81 #106273 Bad Boys - Ride or die
Kicsit kifulladt már ez a recept a 3. résznél... Ez se lett sokkal jobb. A kamera munka ötös, de végig kiszámítható, akció lehetne több, mindez megfáradt humorral.
5/10 -
#106272 Engem is rendesen felk*rt ennek a cápásnak a vége.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!felrobban pár víz alatti bomba és csontig elárasztja a Szajna egész Párizst? Ez melyik idiótának lehetett az ötlete??? Arról nem is beszélve, hogy ezzel gyakorlatilag csak meg kell várni amig a vizet elnyelik a csatornák meg a föld (mert nem, nem fog úgy maradni), és a hülye cápák mind kimurdálnak. Eszméletlen baromság volt a vége. Nem mondom, hogy kár érte, mert elötte sem volt egy aranypálma díjas cucc, de a 3/4-éig legalább nézhető volt.
Utoljára szerkesztette: Blasta, 2024.06.08. 12:37:52 -
#106271 nekem se jött át az első rész se, de sztem a második se fog.
Az első egy mentálisan sérült személyről szol, aki szinte magátol se tud gondoskodni, nemhogy rettegésbe tartsa gotthamet. aztmeg föleg, hogy Batman ellenfele legyen.
Semmi nem ugy történt mint ahogy akár a képregényböl vagy az eddigi filmekből megismertük Jokert.
Jobb lett volna ha az ö szemszögéből is megnézhettők volna a Batman filmeket. ugy sokkal érdekesebb lett volna. -
#106270 A filmet nem láttam még - nem izgatott fel nagyon, de a cápa miatt érdekel :) -
#106269 Nekem anno 6/10-et ért.
Lehet utálni érte, de engem a Heath Ledger-féle Jokertől is kirázott a hideg: nem jó értelemben. Sosem tartottam jó színésznek, és furcsálltam is, hogy halála után hogy felszopták, meg posthumus Zuszkár stb. -
hawkie22 #106268 Hát a végét nagyon elkúrták, pedig a közepéig egész jó volt. -
manson222 #106267 Joker (2019) - megőrültem tőle. :) -
hawkie22 #106266 Pláne, hogy a filmben makócápa volt, nem nagy fehér (bár lehet, hogy ez megváltozik, még csak az első fél óránál járok), azok pedig még a nagy fehérnél is gyorsabbak. -
#106265 Q: "According to various sources, the maximum speed of an average-sized Great White Shark is about 25 mph (40 kph), with short bursts of up to 35 mph (56 kph). They are incredibly fast swimmers, and their speed is about 10 times faster than the typical human swimmer."
(Különböző források szerint egy átlagos méretű nagy fehér cápa maximális sebessége körülbelül 40 km/óra (25 mph), rövid, akár 56 km/óra (35 mph) sebességgel. Hihetetlenül gyors úszók, sebességük körülbelül 10-szer gyorsabb, mint egy átlagos emberi úszóé.) -
viizo #106264 A háromnegyedéig pár dologtól eltekintve még egészen tetszett - kifejezetten szép a fényképezés, és pár hülyeségtől eltekintve addig a folyami cápa sztori sem volt annyira gáz, mint vártam. De amikor megérkezünk a fináléhoz, átcsap az egész valami rossz értelemben vett trashbe, és onnan jaaaaj... még az addigi, szinte realisztikusnak mondható látvány is átmegy bénába és über hiteltelenbe.
Viszont addig kb a Deep Blue Sea óta nem volt ilyen 'a hülyeségeket leszámítva egészen nézhető' cápás film. A folyós-katakombás rész nyomokban a már említett Deep Blue Sea konyhás jeleneteire emlékezetett, amit ott egészen jól összehoztak.
De itt is vicces látni, hogy egy lassan köröző vagy úszó cápa látványa vagy sejtetése mennyivel félelmetesebb és hatásosabb, mint amikor az animátor fénysebességűre állítja a sebességcsúszkát, hogy a cápa egy repülő sebességével ússzon és teleportáljon mindenhová, komolytalanná téve az egészet.
A háromnegyedéig 10/7, utána 10/3. -
#106263 Under Paris (2024)
Az átlagnál korrektebb cápás film. Egyrészt formabontó, mert eddig Párizs folyójában nem nagyon láttunk még méretes cápákat úszni, másrészt szakít azokkal a felesleges blődségekkel, amikkel a nívótlanabb rendezők telepakolják a hasonló jellegű filmjeiket: pl. a cápa azonnal ízekre szedi azt, aki a vízbe kerül, kilométereken át üldözi az áldozatát, vagy átszaltózik a hidak felett, meg ilyenek...
Itt is harapdálnak rendesen, de sosem ok nélkül, csak ha provokálják/szurkálják őket, vagy veszélyeztetik az ivadékaikat. És ez megfelel a való életbeli viselkedésüknek, hiszen az ember alapvetően nem tápláléka a cápának, és nem próbálja minden alkalommal lenyelni. Ha meglát valakit a vízben, inkább gőgösen továbbúszik, minthogy megkísérelje elkapni. Ezt legfeljebb csak c-kategóriás horrorfilmek akarják elhitetni a nézőkkel.
Ezért is, a jelen filmünk kicsivel okosabb alkotás. Mindenre kapunk tudományos magyarázatot, pl. hogy kerültek fel a cápák a Szajnába, hogy bírják elviselni az édes vizet, stb. Persze lehetséges, hogy egy tengerbiológust nem tudnának ezekkel a narratívákkal meggyőzni, de nem is nekik készült ez a film, hanem az átlagnézőnek. Mindenesetre az már külön öröm, hogy nem tornádóból szabadeső cápákat kell nézni, amik zuhanás közben harapnak le fejeket, meg nem láthatatlan cápákat, amik a 2 méteres hóból dugják ki az arcukat egy jumpscare erejéig.
Tehát szódával fogyasztható, tisztességes iparosmunkát kaptunk. Sőt, van még benne lélektani dráma, politikai érdek vs közbiztonság-dilemma, meg van etológiai nézőpontok ütköztetése is. Mindenki megtalálja magának amit szeretne. De nem hagyják azokat sem cserben, akik a cápák izmozását akarják látni. Még a disznó is szebben eszik ezeknél. Ugyanakkor, némi elmarasztaló kritika is szorult a filmbe, a fogyasztói társadalom szemetelő/pazarló életmódja, meg a felelőtlen cégek profitéhségből történő környezetszennyezése ellen.
7/10 -
#106262 Mortal Engines (2018)
Ragadozó Városok, Peter Jackson agymenés
Poszt poszt-apokalipszis világban játszódó sci-fi évezredekkel a jelen korunk után. Steampunk szerű hatalmas masinák, érdekes világ. De ennyiben ki is merül az egész. Zene, színészi játék, történet, hová tartunk? Nem tudom, felejthető volt.
6/10 -
#106261 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"Az, hogy csapdába csalták öket még nem magyarázat arra, hogy miért lehetett a szélvédöt szétlöni ugyan azzal a fegyverrel amivel a másiknak meg se kottyan?"
Nos, elég valószínű, hogy meglephették az érkező csapatot: célirányosan támadt az elleség, miközben ők épp nem számítottak támadásra. Ezért is volt csapda. JLO meg számított rájuk, kapálózott a robottal összevissza, használta kezét-lábát, visszatámadt, dodge-olt, stb. Így nem kapott annyi sérülést a szélvédője, hogy betörhessen.
"de attól még voltak olyan részek aminél egyáltalán nem kellett volna, ilyen volt amikor a fának támaszkodott, mert jlo elfáradt és bent a kabinban is ugyan ugy mozdult, vagy amikor összezuzta a fejét a robotnak miért kell olyan emberi reakciot belerakni mint mikor a kezéről egy gusztustalan folyadékot leráz?"
Az előző kommentedben amire válaszoltam, ilyesmi nem volt említve, csak az elfordulás, mikor jött kívülről a sok szemét. Ezekre talán az lehet a magyarázat, hogy itt már 100%-ig össze voltak kapcsolódva a neurális interfész által, és teljes volt a szimbiózis. Így, ami az egyikkel a történt, azt a másik úgy érzékelte, mintha vele is történne.
"Meg ha már igy oldották meg, hogy leutánozza azt amit a szereplö a kabinba mozog, akkor a bukfencet és egyéb hirtelen free style mozgásokat ,hogy csinálta meg bekötve lerőgzitve az üléshez?"
Össze voltak kötve agyi szinten (emberi agy és gépagy) és ezért elég volt JLO-nak a mozdulat kezdeti szakasza pl. hogy pár centire elrugaszkodik a kabinban (már amennyit a kötött helyzete lehetővé tesz) és a telepatikus kapcsolat miatt a robot már tudta, hogy milyen mozdulatot akar kivitelezni és megcsinálta. Viszont mint írtam, azt el akarták kerülni a készítők, hogy kizárólag a telepátia domináljon, és JLO ne csináljon semmit a mechben. Az unalmas lett volna. Így legalább láttuk, hogy erőlködik, szenved, küszködik stb. Sokkal emberibb volt a jelenet így.
"Sztem meg tudta volna oldani, ha egyedül tudott magára eszkebálni még 2 kezet kb 5 perc alatt és a légzo gépre is át tudta csoportositani az energiát ami maradt, akkor saját magának is át tudta volna szivni a többiekéből"
Azt sem tudjuk igazából, hogy milyen állapotban voltak az energiamodulok. Lehet, hogy megsérültek a harcban és már nem működtek, vagy az is lehet, hogy Harlan-ék már lecsapolták belőle a kakaót maguknak. Több dolog is játszhat.
"Az Ai supererősségét meg az vonja kétségbe nálam, hogy ott is egy gyenge ember egy vascsővel át tudja szurni a fejét , de egy robottal nem sikerült ugyan ezt megtenni?"
De a két dolog nincs kontextusban egymással. Egy effektíve gyenge ember is meg tudná ölni a világ legerősebb emberét, ha egy éles késsel mögé lopózik és váratlanul leszúrja. Viszont nyílt, pusztakezes küzdelemben esztétikusan összehajtogatott asztalterítő lenne belőle. A nagy erő egy dolog, a test sérülékenysége meg egy másik. Ráadásul az AI-knak is voltak gyenge pontjaik.
Ez meg a másik, hogy ezek a légköri és egyéb dolgok a bolygon csak anynira vannak hatással egy emberi szervezetre, hogy egy külső nyakpánttal oxigén kell neki, a nagyobb gravitácio vagy a légnyomás és egyébb környezeti hatások amik a börét érhetik már nem ártanak neki védöfelszerelés nélkül sem.
Én úgy figyeltem meg, hogy az extrém viharok meg a zord körülmények csak a felső légkörben voltak jelen, de lent barátságosabb volt a környezet, még növények is voltak: fák, virágok, gyep stb. -
#106260 Sorry, hogy belepofázom, de azért azt tegyuk hozzá, hogy ez a "kabinban-sétálás" azért nem megoldás egy "bukfencre vagy egyéb freestyle" mozdulatokra. Székbe van szíjazva, a lábait mozgathatja elvileg elore és hátra és ennyi. Felesleges lefárasztani a pilótákat, ételme semmi. Akrobatikus robot-mozdulatokat elore programozott akciógombokkal, gesztusokkal lehet megoldani, kb mint egy videojátékban. Ez egyfajta filmes eszkoz csupán, nyilván semmi értelme valós életre vetíteni, nem véletlenul nincsenek a világban sétáló harci eszközök sem, nem életképes koncepció, sérulékenyek, nagy az energiaigényuk, konnyen eltalálhatók, de filmen frankón mutatnak sztkész :)
Utoljára szerkesztette: Blasta, 2024.05.28. 20:42:23 -
#106259 Csak mert vetted a fáraqdtságot, hogy ilyen részletesen válaszoltál
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az , hogy csapdába csalták öket még nem magyarázat arra, hogy miért lehetett a szélvédöt szétlöni ugyan azzal a fegyverrel amivel a másiknak meg se kottyan ?
Egyrészt abban igazad van, hogy az ilyen hirtelen ilyesztegetös részeknél lehet ilyen reakcio, de attól még voltak olyan részek aminél egyáltalán nem kellett volna, ilyen volt amikor a fának támaszkodott, mert jlo elfáradt és bent a kabinban is ugyan ugy mozdult, vagy amikor összezuzta a fejét a robotnak miért kell olyan emberi reakciot belerakni mint mikor a kezéről egy gusztustalan folyadékot leráz? fizikailag nem érintkezett vele a robotnak meg mindegy.
DE ez nem csak itt volt hanem a tüzgyuru filmeknél is, vagy bármilyen ahol la robotban vagy a vezető,
Meg ha már igy oldották meg, hogy leutánozza azt amit a szereplö a kabinba mozog, akkor a bukfencet és egyéb hirtelen free style mozgásokat ,hogy csinálta meg bekötve lerőgzitve az üléshez?
"miért nem vette ki egy sérült robotbol az energiát?"
És ki tette volna bele? A robot? A hátában volt az energiamodul, nemigen fért volna hozzá, JLO meg nem volt gépészmérnök, meg azt sem tudjuk, mekkora volt a modul súlya egy ekkora mechnél.
Sztem meg tudta volna oldani, ha egyedül tudott magára eszkebálni még 2 kezet kb 5 perc alatt és a légzo gépre is át tudta csoportositani az energiát ami maradt, akkor saját magának is át tudta volna szivni a többiekéből
Az Ai supererősségét meg az vonja kétségbe nálam, hogy ott is egy gyenge ember egy vascsővel át tudja szurni a fejét , de egy robottal nem sikerült ugyan ezt megtenni ?
"Ha figyelted, mindenféle elektromos vihar, meg tornádó, meg légköri zavar volt a bolygón"
Ez meg a másik, hogy ezek a légköri és egyéb dolgok a bolygon csak anynira vannak hatással egy emberi szervezetre, hogy egy külső nyakpánttal oxigén kell neki, a nagyobb gravitácio vagy a légnyomás és egyébb környezeti hatások amik a börét érhetik már nem ártanak neki védöfelszerelés nélkül sem. -
#106258 Ohhh, én nem mondom, hogy tuti MINDENKINEK tetszett amit lemuvelt, hanem, hogy itt egy látványfilmecske ami semmi extra de tényleg és több kritika is kiemeli a föszereplö játékát. Nyilván azért mert nem számított kb senki arra, hogy Lopez egy ilyen átlag karaktert tud hozni így, mitöbb úgy abszolválja, hogy legalább emlékezzunk a játékára vagy minimum úgy érezzuk, hogy ha valamivel baj volt a filmben, az nem az acting :) -
#106257 Direkt a rosszra pontozók közül (mert hát a felpontozásban mi a sikk?):
imdb review-ból:
"For those wondering how Jennifer Lopez managed to get cast in the lead role for this film, a role she is completely wrong for, well...she produced it. Same thing as her last three self documentaries.
Without giving one specific plot point away, it's only necessary to compare this to the Will Smith I-Robot film to know what it's about.
In I-Robot, an imperfect movie, but a box office smash, there was a damaged protagonist who hated AI (robots) and allowed it to cloud his thinking and consume his life and career. When an existential threat of true AI dominance arises, threatening human extinction, the protagonist bonds with an AI cohort, and fends off the uprising and destroys the AI central threat.
This movie really wanted to be that movie, except in space with a female lead. There is real thing in Hollywood: you can steal a story if you change several key aesthetics. So, here we are.
There are a lot of other problems with this movie. The most visible of which is Lopez. She's the kind of actress who some time ago encountered the nadir that many actors do: her status as a celebrity eclipsed her stature as an actress, and she began performing in a very packaged and self conscious way.
The other challenges? When a lead performer is as polarizing as Lopez there are many who will "hate watch" this, rubbing their hands together in anticipation of the imminent schadenfreude.
It's further complicated that the director, Peyton (Andreas), is familiar enough with spectacle, but not masterful in putting together something that should be of epic scale.
Add to those obstacles the glaringly apparent lack of originality in the script or character beats, and you have a patient that is Dead On Arrival.
The script attempts to make the story of AI galactic domination relatable by focusing on Atlas's (Lopez) personal history with betrayal. Unfortunately it throws the entire weight of impending genocide out of orbit. It makes the trials of the protagonist feel small; and Lopez, not looking dirty enough or scarred enough, hits every mark we see coming from a mile away.
Mark Strong, Simu Liu and other supporting cast members are saddled with similar story, plot and dialogue problems.
What we get is another big splashy Netflix film that will be forgotten in a hurry; to be half-watched while doing chores or sitting on a plane.
Bummer." -
#106256 Érdemes volna külföldi fórumokat is olvasgatni a témáról :)
"Was too long and poor execution. Role does't fit Jlo. I must admit that I slept very well through it though. "
"JLo likes taco, taco, tacos and this movies is a minus 2/10 "
"Annoying bitch! "
"Ben Affleck is the no 1 fan " - a meme után szabadon, gondolom
S ez csak egy fórumocska. -
#106255 Egészen szürreális, hogy egy teljesen látvány scifi-akció filmben nem 1 és nem 2 ember méltatja J-Lo játékát (köztuk én is :D). Nem vagyok ehhez hozzászokva :)))) -
#106254 Atlas 8/10
Akár még egy sorozatot is el tudnék viselni belőle, mondjuk 2 évadban legalább. Így kicsit összecsapottnak tűnt. De a koncepcióban több van ennél. -
#106253 Nem azt mondtam, hogy nem lehet, azt mondtam nem fontos. Tudom, nekem se fontos elolvasni. Nem is igazan olvastam tovabb az elso ket valasznal aminek semmi koze nem volt a felvetett kerdeshez. -
#106252 Azért volt kibontva, mert próbáltam minden kérdésére válaszolni. Ez probléma esetleg? Az első válasz lehet kurtára sikeredett, de a másodikkal nem értek egyet. Épp az lett a legkifejtősebb válasz. -
#106251 Téged az miért zavar, hogy kibontottan válaszolgat, amikor még spoilerbe is van téve? Amúgy sem muszáj végigolvasni. Kérlek, írd be legközelebb a szabályzatba, hogy hány karaktert írhatunk le, nehogy véletlenül túl hosszú kritikát küldjünk be. Nem venném a szívemre, ha megfájdulna a sok szövegtől a szemed. -
#106250 Nem fontos ennyire kibontottan valaszolgatni. Foleg hogy az elso ket valaszodnak igazabol ertelme nem sok hisz nem valaszol meg semmit. -
#106249 Hat igen, van benne baromsag boven. A hang utasitassal nincs bajom hiszen anelkul meg se szolalna a kabinban. Inkabb ugy oldottam volna meg, hogy ahogy megszolal egy betut is a robotnak mar csinalnia kellett volna mielott a szo vegere er Jlo.
Vagy ha utasitas van akkor beszeljenek full szinkronizalva/egyszeere. Lehet hulyen hangzott volna de legalabb ertenek hogy full egy huron pendulnek. -
#106248 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"A landolási zonában az összes robotnak át volt löve a szélvédő uvege, a jolo féle robot is kapott mindent ,de meg se kottyant neki"
Őket csapdába csalták, ez el is lett mondva.
"Ha elvileg mindentől véd a kabin akkor miért kell a kabinon belül ugyan ugy elfordulni a portol meg ilyen hatásoktol?"
Én erre azt tudnám mondani, ami velem történt nemrég a humi-ari topikban. Megnyitottam egy best coub-ot, ami ilyen vicces gag-ek és fail videók egyvelege. És volt egy jelenet, mikor a kis srácnak dobják a labdát, ő meg visszaüti baseball ütővel, és pont a kamerába vágódik. Ekkor úgy hátrahőköltem, hogy még a nyakam is megfájdult. Ez ösztönszerűen, tudat alatt működik, függetlenül attól, hogy tisztában vagyok vele, hogy csak egy videót nézek, és nem fog belőle kirepülni semmi. JLO karakterénél is ugyanez volt. Korábban soha nem volt még ilyen mech-ben, és mikor ezerrel száguldott felé a dzsuva, ösztönösen maga elé tette a kezét meg elfordult, mert ez egy védelmi mechanizmus, nem az értelmes gondolkodás elvén működik, mint ahogy az is egy ösztönös reakció, hogy mikor megütik a térded felugrik az alsó láb, vagy por megy a torkodba és rögtön köhögsz. Nem gondolod át, ez ösztönös.
"egy robot uzemeltetéséhez miért kell leutánozni belül a mozgást és miért pont olyan fárasztó menni vele mintha izommal kéne mozgatni?"
Magyarán: hogy megdolgozzon a pénzéért. A film jókora részét a robotban tölti, kvázi szűk a tér, kevés a lehetőség az önkifejezésre, ezért úgy döntöttek a stábnál, hogy csináljon is valamit őkelme, és ne legyen a nettó játékidő felében egy bonsai fa. : - )
"miért kell mindenhez hangutasitást adni, ha össze van köve az agyuk?"
Hasonló lehet az ok, mint az előző felvetésnél: hogy történjen valami, értse a néző is mi zajlik, hiszen, ha minden kettejük közötti kommunikáció kizárólag telepatikus, akkor mi csak ülünk, mint a tökök, és látunk valamit, de nem értjük, miért történik.
"milyen AI az aki az elején azt mondja, hogy nem érik el a kapszulát ha gyalog mennek, de közbe a végére marad még energia ugy hogy közbe harcolnak és megsérül?"
Előrelátó. Neki a felhasználó biztonsága volt az elsődleges protokollja, ahogy ezt el is mondta, így még ha volt is éppen annyi energia, hogy elérjék a kapszulát és tudjon harcolni, azt kellett mondania, hogy nem érik el, mert nem voltak full energián, az a kevés meg épphogy csak elég volt, így nem akart a robot kockáztatni.
"miért nem vette ki egy sérült robotbol az energiát?"
És ki tette volna bele? A robot? A hátában volt az energiamodul, nemigen fért volna hozzá, JLO meg nem volt gépészmérnök, meg azt sem tudjuk, mekkora volt a modul súlya egy ekkora mechnél.
"ha tudják a bázist, hogy hol lehet akkor miért nem tuják megjelölni anélkül, hogy fizikailag odamenjen"
Mert nem maguknak jelölték meg, hanem a földi bázisnak, nekik meg kellett valami fizikai dolog, jeladó stb. hogy be tudják mérni. Fizikailag nem tudtak már kommunikálni a földdel a támadás miatt, a tábornoknak csak egy pár másodperces segélyjelzést tudtak elküldeni.
"ha az egész bolygót feltérképezi akkor miért nem tudott idöben jelezni ,hogy jönnek az ellenségek?"
Ha figyelted, mindenféle elektromos vihar, meg tornádó, meg légköri zavar volt a bolygón. JLO-ék is ezt tudták kihasználni, hogy egyáltalán megközelíthessék a planétát anélkül, hogy már messziről kiszúrnák.
"hiperszuper fegyverekkel lövik egymást, de azért mégiscsak a vascső és a kard mint supervegyver lesz a nyerő és az átmegy mindenen amit elötte semmi más nem volt képes áthatolni"
Egy olyan termetes mech kezében egy vascső meg egy kard is félelmetes fegyver tud lenni. Akkorát üt vele, mint egy légkalapács. A "mindenen áthatolás" meg úgy sikerült, hogy az ezredes kilőtte a folyékony termites tartályokat, így majdnem minden is a levegőbe repült.
"az AI testileg nem volt szupererős, akkor hogy sikerül szétfesziteni a robot kezét?"
Ha Harlanra gondolsz, Atlas robot féltestvérére, ő nagyon is erős volt. Már a film elején, a Casca-jeleneteknél is kiderült, hogy ezek a kiborg-izék, sokkal erősebbek az embernél, és sokkal nehezebben is sérültek a masszív felépítésük miatt. Így nagyon is reális, hogy szét tudja feszíteni egy mech kezét, főleg, ha nagyon akar valamit.
-
#106247 Atlas
Valoban JLO miatt jár a +1 pont.
Nekem azért vannak a filmmel kapcsolatban hiányérzetem, Maga az alapfelvetés ha egy AI átveszi az uralmat és sikerül a vezetőjét ugymond kiikatni , akkor nem biztos, hogy mégnagyobb teret hagyok az AI-nak a következő generácioval. A film nagy része mint egy egyszemélyes játékfilm Jloval. a külsö jelenetek kb unreal5 ös techdemo egy mech játéknak. és van pár furaság nekem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A landolási zonában az összes röbötnak át volt löve a szélvédő uvege, a jolo féle robot is kapott mindent ,de meg se kottyant neki. Ha elvileg mindentől véd a kabin akkor miért kell a kabinon belül ugyan ugy elfordulni a portol meg ilyen hatásoktol? egy robot uzemeltetéséhez miért kell leutánozni belül a mozgást és miért pont olyan fáraszto menni vele mintha izommal kéne mozgatni? olyan mozgásokat produkál egy ekkora robot olyan gyorsan, hoyg a benne ülö szétszakadna. miért kell mindenhez hangutasitást addni, ha össze van köve az agyuk? milyen AI az aki az elején azt mondja, hogy nem érik el a kapszulát ha gyalog mennek, de közbe a végére marad még energia ugy hogy közbe harcolnak és megsérül? miért nem vette ki egy sérült robotbol az energiát? ha tudják a bázist, hogy hol lehet akkor miért nem tuják megjelölni anélkül, hogy fizikailag odamenjen? ha az egész bolygót feltérképezi akkor miért nem tudott idöben jelezni ,hogy jönnek az ellenségek ?Meg , hogy hiperszuper fegyverekkel lövik egymást, de azért mégiscsak a vascső és a kard mint supervegyver lesz a nyerő és az átmegy mindenen amit elötte semmi más nem volt képes áthatolni. az AI testileg nem volt szupererős, akkor hogy sikerül szétfesziteni a robot kezét ? -
#106246 Atlas
Nem mondom, hogy nem volt benne par gagyi mozzanat de eleg jo kis film volt. Szinte meglepo, hogy mozikba nem kerult. Mindenesetre engem az lepett meg a legjobban, hogy Jlo milyet alakitott. Eskuszom nem tudnek SENKIT elkepzelni, aki ezt jobban jatszotta volna. Le a kalappal elotte. Szenvedett, sirt, orditott, kiabalt es szerintem minden amit csinalt a kepernyon aterezhetonek tunt es valosaghunek. Ha belegondolunk, hogy mindezt valszeg vegig ugy csinalta, hogy egy dobozba zarva es green screen volt korulotte es semmi behatas amire reagalhatna, hat... le a kalappal!
Fall Guy
Vegulis jo popcorn movie volt. De semmi tobb.
Civil War
Ez viszont egy jo nagy szar volt. -
#106245 Az AI-val turbózott mech a Titanfall-ból is jött :) -
#106244 én még nem láttam a filmet,estére van tervezve,de a bemutató alapján a Riftbreaker játék ugrott be,a koncepció ott is hasonló,egy mesterséges intelligenciával felvértezett robot,benne egy pilóta,egy idegen bolygón harcol,mondjuk a játékban épp a bennszülött fajok ellen,cél a kolonizálás. de akkor van lopás máshonnan is :) ami alapvetően nem gond,ha a jó dolgokat viszi ,de azért ad hozzá saját kútfőből is :) meglátjuk
-
#106243 Háttér infó (nem tudom másnak is feltűnt-e):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!évek óta várok egy Battletech (MechWarrior) filmes verziót, erre most ez a film konkrétan lenyúlta a MW alapsztoriját, miszerint a fő antagonista elhagyja a bolygót, hogy távol a Földtől új sereget (a Klánokat) hozzon létre és a nagy visszatérését tervezze :D Az ATLAS pedig az egyik híres csatamech neve a MW univerzumban :D -
#106242 Atlas (2024)
Az alapsztori koncepció Terminátor/Ultron kora, az életérzés Cyberpunk 2077... legalábbis a földi jeleneteknél. Konkrétan az első akciósnittben mintha csak a MaxTac próbálna lenyomni egy elszabadult kiberpszichót. Elég dinamikus jelenetsor volt. Viszont rövid idő múlva máris az űrben találjuk magunkat, és onnantól kezdve valami egészen más jön. A színvonal nem csökkent, izgalmas és látványos volt végig, és ahhoz képest, hogy csak egy TV produkció, kihozta magától a legtöbbet. Akik bírják J. Lo idomait (mer mér ne) azoknál nem kizárt, hogy még feljebb is fog menni a pontozás. Nálam ez nem volt szempont, mert én az ázsiai fehérnépet kedvelem jobban, de azért nem lehet panaszom a színészi teljesítményére. Oké volt ez.
7/10