106836
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #106673
    A csupasz pisztoly

Bár sokszor láttam az előzetes az elmúlt hetekben több film előtt is, de szerencsére a félelmem nem igazolódott be, hogy azokban lőtték el a legjobb vicceket. Rengeteg jópofa és hangosan nevetős vicc fért ebbe a rövid 1,5 órába.
    Neeson nagyszerűen hozta Drebint. És nem erölködött, hogy Nielsen Drebinjét adja, aki mindent komolyan gondolt, de mégis bohém volt. Neeson sokkal erősebben adta a marcona akcióhős figurát, aki idióta. Pamela annyira sok vizet nem zavart. Nekem ez az ala natur smineklés nem jön be rajta. Danny Houston meg nagyszerű volt, mint mindig.
    Én sokat nevettem, jó film volt.
  • kutyakiki81
    Csupasz pisztoly (2025)

Nagy elvárásaim nem voltak, pont annyit is adott. Van 3-4 jó poén, tényleg ütnek, de ez kevés a közel másfél órához. A többi gag elég gyerekes sajnos. Viszont érdemes a stáblistát is figyelni, ott is vannak poénok.
    Összeségében értem, hogy le kellett porolni ezt a klasszikust is, csak lehetett volna jobban is.

3/10
  • ximix #106671
    OFF
    16:9-es képarányhoz, akkor 32 vagy 37 inches képátló van elvileg, ami közel van a 34-hez.
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2025.07.31. 15:48:31
  • Caliph
    jobb volt mint vártam,de nem fogom újranézni egyhamar. következetlenségek sokasága,nem is értem,hogy egy forgatókönyvíró/rendező hogy lehet ilyen igénytelen

pl

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Érkezik Galactus,megy a brainstorming hogy lehetne megállítani. Valamelyik felveti,hogy fegyverrel szétlőjük a hajóját,mire Reed megjegyzi,hogy a fegyvereink hatástalanok a hajó ellen. mindezt úgy,hogy 20 percel korábban a saját űrhajójának a saját 2 db ágyújával lőtték át magukat Galactus hajójának a falán,hogy meg tudjanak lógni a hajó legbelsejéből,Galactus trónterméből(logikailag a legvédettebb hely kell h legyn az egész hajón :P )
  • Narxis
    +1

Figyelni kell a pixelsűrűségre.
  • Bokafix2
    Osiris (2025)

Ritkán látni olyan filmet, amit nem lehet látni. Mert egyszerűen a teljes játékidő hosszában végig teljes sötétség van ebben az idióta produkcióban. Illetve van egy kb. fél perces snitt, amikor világos van, de az is egy látomás. Egyszerűen csak a robbanások, vagy az elektromosság fénye jelent némi világosságot, szóval erős frusztrációt okozott a film megnézése, amire még rátett az ötlettelen sztori (másból sem állt, csak végig lövöldöztek). Teljes fantáziátlanság.

Linda Hamilton sem mentette meg a filmet. Igazából nem értem, hogy egy Terminátor 2-beli Sarah Connor hogy adhatta le ennyire. Semmi jelentősége nem volt az egész történetben. Történetet írtam volna? Hát, ezt egy kicsit eltúloztam.

3/10

(i2k: Nekem 32 inch-es monitor van. Nem sokkal kisebb mint a 34, de megvan a 16:9)
  • IMYke2.0.0.0
    OFF
    Néztem 34"-est én is, de az meg ugye 2560*1080/3440*1440 (21:9) és biza nekem kell a 16:9, és nem kell a játékok alatt a még nem teljeskörűen támogatott 21:9-el szívás (igen, az újabb címek egyre inkább támogatják, de nem csak újakkal játszom/nék).
    A még nem kőbe vésett kiszemelt iiyama 103-as pixel density-vel bír. Nem csúcs, de nem is kaki.

//OLED-et még semmi pénzért nem vennék, ahhoz túl sok statikus dolog van mindig a képernyőmön - zeneszerkesztés, etc.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.07.28. 08:31:38
  • Synchronous
    43 inch? Az nagyon gromek. Bár én megfogadtam, hogyha monitorról van szó, sosem megyek 34 fölé, mert egy bizonyos képátló felett már nem lesz megfelelő a pixelsűrűség. Még 4K-n sem. Láttam 40 inch feletti monitort, de olyan hézagok voltak a pixelek között, mint Laurence Fishburne metszőfogainál. Rossz volt nézni. 34 inchen viszont virít a 4K. De 30 alatt még szebb. Viszont az meg már túl kicsi képátló, így meg kellett találnom az arany középutat, ami nálam 34 inch. Se alá, se fölé.
  • viizo
    Sinners / Bűnösök

2025 egyik legnagyobb bevételét érte el az USA-ban, Tom Cruise méltatta - azt kell mondjam, hogy megérdemelten, mert végre valami különleges, nem mindennapi, nem ezerszer látott tucatgagyi CGI bénaság lett őrületes siker.

A film nem csak a témája, hanem a kivitelezése, lassú tempója, stb miatt sokaknak ugyan megosztó lehet, hiszen fekete blues zenés, táncos vámpírfilm még nem igazán volt, de amit lehetett, azt kihozták belőle.

Egyszerűen remek a fényképezése (4K-ban, nagyképernyőn nagyon kijönnek az időnként bámulatosan szépen komponált képek, snittek és színek) csodajó a filmzenéje (nem kedvelem a blues vagy a fekete zenét, de itt nagyon klassz aláfestést ad), a táncbetétek is üdítőek, és ezek ellenére mégsem lesz teljesen musical jellege (egy filmközepi snitt különösen parádés).

Michael B. Jordan simán viszi a hátán a filmet, de a többi karakterszínész is jó. Rasszistáknak nem ajánlott, mivel a fehér ember itt ritka mint a fehér holló, de akit érdekelnek az egyedi látványvilágú, témájú, de még nem túlzottan elvont filmek, azoknak igazi csemege lehet.

Az év kellemes meglepetése minden téren számomra, ahol a befejezés is top - ahol a stáblista közben ér véget az igazi film.

10/9

A nézése közben pár dolog miatt bevillant róla az Alkonyattól Pirkadatig, és utólag pár kritikát elolvasva nem voltam ezzel egyedül - de míg az leginkább tarantinós / rodriguezes trashfilm és bűnös élvezet, a Sinners fajsúlyosabb és jóval drámaibb a legtöbb téren. Még egy: feltétlenül eredeti hanggal ajánlott a luisianai fekete akcentusok miatt, a szinkron rengeteget elvesz belőle.
  • LasDen #106664
    Fantasztikus 4es
    A film első kétharmada teljesen blőd. Már-már dögunalom. Az utolsó harmadra végre magára talál. Az Ezüst Utazó jelenete a vége felé nagyon jó, utána Galactus is hozza kötelezőt. És végig vártam, hogy csattogtatja majd ő is a poénokat, de szerencsére ez elmaradt. Egyszer nézhető
    És volt Avatar 3 előzetes a film előtt. Jó lesz, bár semmi újdonság nem volt benne, amit eddig nem láttál
  • Seth
    Játékoknál ez mennyire hatásos? .Értem ezalatt, hogy pl 120 fps-sel száguldó dolgot tud e rendesen lekövetni, vagy késik?
    Utoljára szerkesztette: Seth, 2025.07.27. 14:46:29
  • IMYke2.0.0.0
    Semmilyen megjelenítőt nem szabad teljes sötétségben nézni.
    Távolabbi sarokban állólámpával megvilágított helyiségben nézek mindig filmeket. Megjelenítő mellett ugyanakkor rohadtul zavarna bármiféle fényjáték (legyen az bármilyen immerzívnek mondott is).
    S igen, sosem költök ilyesmire.

Hardverfejlesztés előtt állok, de a kiszemelt 43 incses monitor (iiyama) sem lesz ambilightos.
  • CSOCSO
    Akko nezzel tv-t sotetsegben. :)
    Nekem rohadtul bejon, de amugy atjott a tesom meg a csaja valamelyik nap es meglestunk 1 filmet. Elotte demoba belottem nekik valami hasonlo szines cuccost. Nekik tetszett. Utanna meglestuk a filmet es megkerdeztem, hogy tetszett-e nekik a vilagitas igy egy full film utan mindketto azt mondta, hogy a film kozben eszre se vettek. Full beleolvad az egesz. De mindegy. Gondolom nem fogsz penz kolteni ra, hogy kiprobald eloben. En nem neznek filmet nelkule. Szerintem egyenesen g*ci jo.
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2025.07.27. 14:02:30
  • IMYke2.0.0.0
    Hál istennek nincs - már videón is rohadtul zavar.
  • CSOCSO
    Gyik vs majom nezes van
    https://www.reddit.com/r/Govee/comments/1machnh/comment/n5e0ltd/?context=3

Van masnak is ilyen vilagitasa? En nem tudnek nelkule tv-t nezni.
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, használom őket, mellettük még: search.extto, yts, itorrent, nyaa, btdig, dramaday, mkvdrama futnak.
  • Bokafix2
    Én sem vagyok torrent site-okon regisztrált, de pl. a rarbg és 1337x teljesen ingyenes, és regisztráció nélkül is tölthető róluk minden (is).
  • ximix #106656
    Gugli bácsi a bilibili-t dobta még fel ez kb a DailyMotionos minőség szintje lehet.
    https://www.bilibili.tv/en/video/4794341538533376
  • IMYke2.0.0.0
    Nem jó helyeken keresek, az már biztos :)
    Nem vagyok torrent site-okon regisztrált, így mindig alternatívákat használok.
    A fájlnév most talán segít, köszi.
  • LasDen #106654
    melyiket szeretnéd?
  • IMYke2.0.0.0
    LasDen felhívta a figyelmem, hogy létezik a '98-as amerikai "The Negotiator"-nak egy kínai feldolgozása (Crisis Negotiators, 2024), amit próbáltam is beszerezni, de csak egy csonka, rossz minőségű, égetett kínai-angol feliratos változatra leltem a Dailymotion-on.

Így megnéztem egy másik szembejövő ajánlást:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    [2020] - https://www.imdb.com/title/tt8244784/ -- "The Hunt" - (Vadászat) - 7/10
    (2025.07.26) (91 perc, amerikai) - Dark Comedy, Slasher Horror, Action, Horror, Thriller - (imdb) -- 18+
    ÚJ, SZINKRON (MAGYAR)

9GAG-es "ajánlás" révén került látómezőbe, és meg kell mondjam: valóban szórakoztató film!
    Ez sem egy AAAA alkotás (olcsóra forgatták), de hozta, amit kell.
    Tényleges főszereplőnőnk okos, talpraesett, ügyes, szívós, ért a fegyverekhez (ízlések és pofonok, de nem mellesleg dögös) - s kiderül, hogy afganisztáni veterán.
    A film még* abban az érában készült, amikor kötelező volt a férfiak fitymálása, pofátlanul nem történik meg (egyetlen kis grimaszt azért látunk a vonatra felkapaszkodás során - 34. perc), és ehhez lehet némi köze annak, hogy férfiak írták? Nem tudom... :)
    Van némi sötét humor is, de igazából egy lövöldözéses-robbantásos-nyilazós-közelharcos embervadászat, várható kimenettel.

Betty Gilpint eddig csak 3 filmben láttam, egyiket ráadásul miatta és Bautista miatt pontoztam feljebb (Stuber, 2019), de ebben naaagyon dögös-kemény volt.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.07.26. 20:30:45
  • Narxis
    Gyerekek most néztem meg a napokban a Superman 2-t és olyan mintha hiányoznának belőle jelenetek. 1-2 dolgot még el lehet nézni, pl. ruhákkal kapcsolatosan meg lehet magyarázni de pl. a Magány Erődjében a fekete rész az mi? Bealudtam volna rajta? Van valami Richard Donner Cut de én már nem nézem újra, annyira nem volt jó.
  • repvez
    Ez pontosan igy van, már vagy 3-4 eredetfilm van arrol, hogy hogyan lett a pokember ,batman superman, mindig máshogy ,de sose jutottunk ennél tovább.Mindig jon egy uj rendező uj forgató könyv iró és azt gondolja, hogy ujra elövesz egy régi klasszikust és majd ö megmutatja , hogy hogy is kell csinálni, a nézö meg elmegy rá, mert az előző rész 30 éve volt és még nem látta, a másik nézü ,eg azt hiszi, hogy majd valami továbbgondolás folytatást kap az elözö filmhez, aztán csalodottan jonnek ki ,mert egy ujabb rokabört kaptak , de akkor már késő mert a bevétel megvolt.
    Ezért nem csinálnak már uj filmeket, mert az riziko, mert abba tényleg bele kell tenni a munkát , kitalálni a történetet felépiteni egy univerzumot hozzá, egy jo cimet kitalálni amit sokáig nem felejtenek el.

Ezeket mind meg lehet sporolni ha egy régi bevált filmet porolnak le és ujraforgatják a jeleneteket, lehetöleg cgi-al, mert akkor még ki se kell mozdulni miatta .
  • Mentol
    Én meg aszondom, hogy HAGYJUKMÁRAREBOOTOKATMEGAREMAKE-KET! A faxomat se érdekli ugyanaz a szarság huszadszorra.
    Annyi sok eredeti ötlet/könyv van még világszerte - lehetne másból is filmet készíteni (a technika már megvan hozzá).
  • dantor7
    Ezzel sokak lelkébe gázolok, de... a képregények alapvetően a tini korosztálynak kellene szólniuk, egy kicsit komolyabb MESÉK-ként.

Aki 20+ éves fejjel ezekben élvezetet, logikát keres benne az agyatlan szórakozáson kívül, az H Ü LY E
  • ximix #106648
    Ez tudatos,tervezet dolog, vélhetőleg sok kritika volt a képregény fanoktól és a DCEU story mondhatni lezárult ezért újrakezdik a univerzumot a képregényekhez sokkal hűbb történet vezetéssel és kivitelezéssel.
    Amit eddig láttunk az a DC Extended Universe volt, ami most fog jönni az meg a DC-univerzum lesz a kívül hordott gatyókkal együtt.
    Superman, Supergirl, Clayface, The Authority, The Brave and the Bold, Swamp Thing
  • IMYke2.0.0.0
    Aki hozzám hasonlóan szerette őket, az örülni fog: mind a Shin Gojira, mind a Gojira Minus One kap közvetlen folytatást a Toho-tól (utóbbit augusztustól forgatják), és jön még egy harmadik, eddig nem részletezett anyag is. 2026 végén jöhet.

Az amcsik a pepita-mintában 2027-ben tolják ki magukból a "Godzilla x Kong: Supernova" című rémségekkel megtöltött valamit.

//Forrás
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.07.19. 18:40:58
  • Blasta
    A Marvel univerzum ugye mukodott az Endgame-ig. Utána jott a multiverzum és hirtelen semminek semmi súlya nem lett és mindent vissza lehetett csinálni. Ott cseszték el az egészet.
    A DC pedig nem járt rossz utakon a sotét univerzumával, csak sajnos nem tudott jó filmeket csinálni hozzá. Plusz -szerintem- a Marvel "Infinity saga" után/mellett egy ugyanolyan "megkell találni a csodadobozokat mert ha az ellenség szerzi meg akkor vége a világnak" sztorival jonni elég vérszegény próbálkozás volt már.
  • Blasta
    Én pusztán a ruhájára értettem ;)
  • IMYke2.0.0.0
    Alapvetően rühellem már a képregény filmeket, karaktereket, de a Snyder-féle Superman jól is nézett ki (öltözék) és menő is volt (ehhez kellett Cavill is, akit lehet nem szeretni, de generációknak jelenti már a S-t!) - én, ugyanakkor, a Christopher Reeve-féle Superman-alakítást szerettem jobban > jobban volt emberszerű.

• mégvadabbdisznó
    Snyder kapcsán csak a ruháról beszéltek, és én is azon a véleményen vagyok, hogy az a ruha szemrevalóbb és korhűbb, mint a régi.
  • repvez
    A legnagyobb hulyeség ezekben a szuperhosos filmekben, hogy megmentenek benne egy valakit, közbe meg több 10000 ember meghall, vagy elveszti a lakhatását munkahelyét, mert szétrombolják az egész vrost miatta.
    A régebbi realisztikusabb verziokban nem volt ilyen méretű rombolás, de a CGI-nak "hála" mindent is rombadöntenek csak, hogy minél nagyobb káoszt tudjanak mutatni a vásznon, és minél több egységet belepakolni. Ahelyett, hogy egy jol megirt forgatókönyvvel és történettel minimális rombolással és szereplökkel sokkla mélyebb hatást lehetne elérni.
    NEkem még mindig az első Batman az etalon, realisztikus és észeru a történet, van eleje és vége , megtudjuk, hogy miért lett olyan amilyen nem csak batman ,de joker is.
    Ahogy superman se volt ilyen emberi amikor épp supermanaskedett, amikor inkognitoba volt akkor tette a balfaszt , hogy ne fedje fel magát.
    Vasember is egy sima ember saját maga által fejlesztett eszközökkel, de mára már az urbe más bolygokra meg kitudja hova nem ment és semmi nem fogott rajta.
    Jöttek egyre erősebb főgonoszok és a végén a leggyengébb sima ember gyozte le öket, mikor a csapat tele volt szupererővel és ellenállással felvértezett szereplökkel.

Egy logikátlan katyvas az egész univerzum legyen az Marvel vagy DC. A studioknak le kéne ulniuk, és egy átgondolt utemtervet kialakitani, hogy mit is akarnak beletenni és felépiteni egymásra épülve az egészet, hogy ne legyenek benne ilyen loop holok és kamu megmagyarázások.
  • LasDen #106641
    Azt mondani, hogy Snyder elképzelése Supermanről jobb volt nettó faszság. Snydernek fogalma sincs róla, hogy mi teszi őt azzá ami. Én szeretem Az acélembert, de Snyder soha nem fogja érteni őt. Aki azt mondja, hogy a Nolan Batman nem sötét, mert nincs benne az hogy börtönbe v sárgaházba zárják Bruce Waynet és megerőszakolják az inkább menjen és írjon még több szar filmet a Netflixre...
  • Synchronous
    Az emberek reakciói Superman szüleinek üzenetére és idejövetelének miértjére is következetlenek és értelmetlenek voltak.
  • Blasta
    Majdnem az összes szuperhős ruháján változtattak a moziban az idők során, a kor szellemének megfelelően.
    Igen, ma már nem menő piros alsógatyát hordani babakék latexruha felett. A színek sem menők. A 2020as években ilyen szerkóban ugyan ki menne ki az utcára, pláne világot megmenteni?
    Batman ruhája sem szürke-kék-kisgatya (leszámítva a Joel Schumacher borzadályokat), egyre komolyabb, a korhoz passzoló szereléseket kap. De ha nem csak DC, akkor Pókembert is, Ironman-t, Am.Cap-t is upgrade-elték is és még sorolhatnám.
    Igen, Snyder elképzelése fasza volt, szívesebben nézem azt a supermant bármikor.
    (Hozzáteszem, a Marvel most a F4 filmmel szintén ezt a képregény-trú marhaságot hozza, és egyáltalán nem tetszik az sem)
  • Bokafix2
    Én azt értem, hogy ugyanolyan ruhát akartak, mint amilyen a 78-as. A baj az, hogy 50 évvel később még mindig itt tartanak, hogy annak a kornak a stílusát újrázzák, szolgaian ragaszkodva a képregények divatjához. Snyder jól érezte, hogy más szelek fújnak, és hogy ezen módosítani kéne, ezért is változtatott a ruha dizájnján. Egyszerűen, mert halad a kor, haladnak a trendek. Ennyi. Ahogy pl. a mai fürdőruhák sem olyanok, mint a 20. század elején, mert akkor nem tudnál úgy kimenni a strandra, hogy fel ne forduljon a gyomrod.

Ezért lett a Superman suit is testhezállóbb, áramvonalasabb, elhagyva az idiotikus ismertetőjegyeket. Ha a Superman ötlete nem az 1930-as években születik, hanem ma, akkor nem valószínű, hogy kívülről hordott piros alsógatyát kapnánk. A síkban, a füzet lapjain nem annyira feltűnő, de filmen már igen. Főleg egy Cavill után. Superman gyengeségét meg nem a döntésbeli hibáira, a jellemére, meg az érzelmi világára értettem, hanem a fizikai erejére. Szinte mindenki lenyomta. A Superman klón is nevetséges volt, mert ha klón, akkor nem lehetne ennyivel erősebb az eredetinél. Szegény Clark gyakorlatilag labdába se tudott rúgni mellette.

Lex Luthor támogató tanácsai meg egy fabatkát sem érnek, mert ha ezek elkezdenek mozogni, már úgy értve, hogy ténylegesen szupersebességgel mozogni, (amit bármikor megtehettek volna, vajon miért nem tették?) akkor nincs az a Lex Luthor, meg nincsenek azok a drónok, amik lépést tudtak volna tartani velük. Lex-nek ideje sem lett volna kimondani, hogy a klón merről és hogyan támadjon, mert addigra már lenyomtak volna 10 menetet, sőt még szemmel sem tudta volna követni őket. De nem lett kihasználva ez a potenciál.

Superman majdnem olyan gyors, mint a Flash, de gyakorlatilag semmit nem használt ebből a sebességből. A fizikai teljesítménye is erősen meg lett nyirbálva, és azt kellett nézni, hogy a film háromnegyedéig sakkban van tartva: jóformán mindenki által. A Lex-et játszó Nick-el nekem sem volt bajom, de ezt másokról sajnos nem tudom elmondani.
  • hawkie22
    A ruhához kapcsolódóan, egy az egyben a Christopher Reeve által viselt ruha, pontosan olyan, mint a legelsö képregényben anno. Az 'S' máshogy néz ki rajta, de amúgy színösszeállításban, kinézetben pontosan ugyanaz, mint a '78-as filmben. Nem tudom, mit kellett volna máshogy csinálni a ruhán, James Gunn képregényhü ruhát akart, azt teljes mértékben teljesítette.

A másik a sztori. Nyilván egy Superman-filmtöl nem kell nagyívü sztorikat elvárni, de azért hozta a kötelezöt. Lehet, hogy erös Superman meg bolygókat tologat, ahogy te mondod, de mégiscsak "ember" és ezt próbálták meg kidomborítani azzal, hogy ennyire szenvedös és gyenge.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Úgy érzi, elárulták a szülei, Lois se úgy áll hozzá, ahogy kéne, az egyszeri ember pedig a média miatt hol szereti, hol utálja, szegény föhösünk meg csak próbál segíteni és emiatt sokszor hoz rossz döntést, ami igazából talán nem is rossz, de abban a pillanatban úgy tünik. És azt se felejtsük el, hogy az ellenfele Ultraman volt, aki konkrétan Superman megtámogatva Lex Luthor tudásával és zsenijével a drónokon keresztül. Ha nem jött volna rá a végén, hogy a drónokat kell kiiktatni, akkor esélye se lett volna nyerni. Azért a nagy gyíkot vagy mifenét simán elintézte még a többiek segítsége nélkül is. Szóval nem volt ö annyira gyenge, mint amennyire beállítod, csak az ellenfele volt erös. Nem tudom, hogy te mit csinálnál, ha te lennél saját magad ellenfele, aki tudja elöre minden lépésedet, mozdulatodat, plusz még talán egy kicsit erösebb is lenne, mint te. Hogy akarnál gyözni? Itt ugyanez a szitu.

A színész szerintem teljesen jól lehozta a szerepet, Lex Luthor meg eddig szerintem a legjobb volt az eddigiek közül. Superman világa sosem volt darkos, akármennyire is akarta ezt Snyder, a darkosság az Batman világa.

Én a fiammal néztem, mindketten imádjuk a képregényeket, a filmen teljesen jól szórakoztunk. Ráadásul lett egy tök fain Superman-kulacsom is. :)

Nekem 6,5/10
  • Bokafix2
    Superman (2025)

A kutya legalább cuki volt. Minden más szempontból felejthető alkotás. Cavill suit-ja még nézett is ki valahogy, és Snyder sötét tónusú világa is jobban illett a karakterhez, de ez a kívülről hordott piros alsógatya, meg a nyomi S betű a köpeny hátulján... mintha a farsangozó gyerekeket látnám az óvodában.

Az ellenfelek nagyrésze szintén nevetséges. Viszont ahhoz, hogy kijelentsük: direkt vették poénra őket, az nem illene a felhozatalba, meg az egész sztoriba, mert azt meg komolynak szánták. Másrészt egy minden szempontból iszonyat gyenge Superman-t kapunk. Állandóan leverik, szenved, fogságba kerül, kriptonitozzák, stb. Ez a kínlódás megy kb. a film háromnegyedéig. Más Superman filmekben is került bajba a főhős, de nem nyújtották másfél óráig ezt a szekvenciát.

És ahogy ez az egész "power system" fel van állítva, önmagában is röhej. Ne vicceljünk már: ez a tag bolygókat tologat, meg átlépi a fénysebességet. Ezt Christoper Reeve az első filmben gyakorlatilag megcsinálta. Ehhez képes új barátunk egy harmatlé. Rossz volt nézni a rinyálását meg az erőlködését. Én megértem, ha nem akartak túl O.P. karaktert csinálni belőle, de ő amúgy is O.P. De ha ez gond, akkor tegyenek be mellé Darkseid-okat meg Doomsday-eket. Problem solved. De ne ilyen kis nyomi zsebpiszkokat.

És újfent: mi volt ez a nyomi ruha? Nézze már meg a rendező, hogy néz ki a Doom Slayer például... na, ott kezdődik egy badass suit. Ez egy szünidei matiné volt: fele húgy, fele limonádé, az összhatás meg olyan semmilyen. Többet kellett volna letenni az asztalra. Ha 78-ban ment, akkor most is kellett volna.

3/10
  • IMYke2.0.0.0
    Valójában: nem drone-ok.
  • ximix #106634
    Érdekesség