Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ennyi erõvel mindenki csak a keresztenyfilmek.com-ról keresgéljen magának szórakozást akkor aztán nem lehet baleset - ami egyébként nem kicsit vicces, hogy a legtöbb elmebeteg esetében például szimpla vallási kényszerképzetek vezérlik a tetteiket a valóságtól teljesen elrugaszkodva, hasonló módon mint amilyen tücsköt-bogarat összehordva te is itt mûvelsz.
Azt világosan látom, hogy vmi összetett Dunning-Krueger hatás alatt vagy és azért teszel ilyen kijelentéseket, hogy:
<i>"mert az igazság az, hogy az ember nagyon is tudja, hogy mi a jó és mi a rossz közti különbség."</i>
Ez annyira így van, hogy ha most ülnéd az esküvõdet (Írországban ie. után 800 körül ) akkor jó étvággyal falatoznál a lagzin a felszolgált anyós pajtiból ugyanis akkoriban ez ott nagy divat volt.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Szó szerint átvágja önmagát aki így gondolkodik, mert az igazság az, hogy az ember nagyon is tudja, hogy mi a jó és mi a rossz közti különbség. Nem kell ehhez "mankó". Az ember érzi hogy mi a jó, csak néha ezt elfelejti. Ilyenkor "kell" valami ami emlékezteti rá.
A filmek is valamilyen szinten függõvé tesznek, mint az internet, a cigi vagy a pia. Az ember csak akkor tud helyesen gondolkozni, mikor azt mondja: elég! Én magam irányítom az életem, nem ezek a dolgok!
Csak sajnos az ember esendõ és gyenge lény. A kialakult vágyainak csak ritkán tud parancsolni. Válaszom a kérdésedre: nem. Ne nézzék inkább, mintsem megtegyék ami helytelen és rossz nekik vagy épp másoknak, hanem gondolkozzanak helyesen: keressék meg az életükben a helyes utat, beszélgessenek kommunikáljanak olyan emberekkel, akik nem szemellenzõvel élnek és látnak. Akik tudják, mi a helyes és jó nekik és a társadalomnak amiben élnek. Félreértés ne essék: egy horrorfilm lehet jó, akár nagyon jó is erõszak és durvaság nélkül is...
Hát nagy vonalakban ennyi...
Itt a pont.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Egyébként meg ezek az emberek nem azért lettek erõszakosak (és vannak ilyen vágyaik) mert ilyen filmeket látnak hanem azért néznek ilyen filmeket mert erõszakosak és ilyen vágyaik vannak. Ebben a felfogásban meg sokkal jobb lenne ha csak filmeket néznének mintha nekiállnának gyakorolni, capiche?
Tudjuk, hogy nem, de azért jól esik ilyenkor a karosszékbõl okoskodni.
Úgy bírom, mikor így értetlenkedtek :)
A jelenlegi téma (amire reagáltam) a Purge címû thriller kapcsán az Bachstein utolsó mondata volt a film "létjogosultságáról" és "stabilitást nyújtásáról"..
Próbálom egyszerûbben fogalmazni: egy ilyen jellegû film, mint a Purge (merthogy most errõl beszélünk) olyan fajta reakciókat válthat ki egyesekbõl, mint a belinkelt cikkben az ipsébõl.
Egy ilyen kaliberû film, mint a Purge is, ami erõszakos és durva, senkibõl semmilyen stabilitást nem fog kiváltani.
Legfeljebb labilitást. Ennyi a véleményem, kár is tovább ragozni..
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Ezzel azért lehetne vitatkozni. Fogalmazzunk úgy, hogy vannak akik képesek az erõszakra, míg mások meg a legnagyobb kincsüket akár az életüket is odaadnák, hogy valakit megmentsenek.
A tény csupán annyi, hogy a túl erõszakos, durva és félelemkeltõ filmek néha kegyetlen vadállattá változtatnak egyeseket..
gondolom a nyomortanyákon minden nap énekli a sok stresszmentes gondnélküli ember a we are the worldot <#vigyor>#vigyor>
megnézem majd a filmet, de ezt így elolvasva furcsa volt az alapfelállás
Az alapsztori az, hogy a jövõ Amerikájában 1% alá csökken a munkanélküliség, nincs éhínség, nincs bûnözés, virágzik a gazdaság, mindenki jólétben él. Ám, hogy az emberekben felgyülemlett agressziót ne fojtsák el, évente egy alkalommal, egyetlen éjjelre a kormány legálissá tesz mindenfajta bûnt. Utcán vizelés, lopás, rablás, erõszak, gyilkosság, egy éjszakára mindez nem törvényellenes. Ez maga a Purge.
A film egy átlag családról szól, akik túl akarják élni ezt az éjszakát.
Nem akarok spoilerezni, mert természetesen a szupermód bebiztosított házuk ellenére beüt a ménkû, és egyre durvább események láncolata követi egymást.
Maga az alapötlet elég bizarr, a film kibaszott durva képsorokkal indít, ami megad az egésznek egy nyomasztó alaphangulatot, ami aztán csak fokozódik. Közben a Tv-ben kriminálpszichológusok meg szociológusok vitatják, miért is van erre az egészre szükség, tényleg emiatt marad-e alacsony rátán a bûnözés és az egyéb negatív gazdasági meg jóléti tényezõk.
Közben ez az átlagcsalád is szembesül vele, meddig lehet elmenni, hová is süllyedhet az ember, akár egy kis kertváros jólelkû lakosai, vagy éppen az elit.
Durva a film, jó tempót diktál, pörög ezerrel, s bár van egy-két kínosabb helyzet, illetve nagyon is elõrelátható csavar, tényleg azt kell hogy mondjam, kibaszottul pozitív meglepetés volt a számomra.
A színészek jól játszanak, a hangulat végig beteges és baljós, tényleg lehet aggódni a karakterekért. Az akció, bár nincs sok, kifejezetten ütõsre is durvára sikeredett, eltekintve a kissé béna CGI vértõl.
Nem azt mondom, hogy ezen a filmen fogok rágódni napokig, de azért valóban elgondolkodtató, vajon ki lehetne ezt vitelezni egy társadalomban, tényleg ennyire agresszívak vagyunk-e, tényleg idáig képes-e süllyedni az ember, egyáltalán mennyire mûködõképes az a rendszer, ahol az ilyen dolgok legálissá válnak. Megér ez ennyit? Egy évben egy éjszaka, de az olyan, hogy nem felejted el.
Szerintem mindenképpen nézze meg, aki szereti a durvább thrillereket.
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
kifejezetten korrekt alkotás, gyönyörû látványvilág, viszont... buta. nem Michael Bay/Fast and Furious 279 buta, de azért épp eléggé, tele gondolkodás felfüggesztését is átbökõ gigantikus logikai bakikkal. gáz. ha ezeket sikerült volna kikerülni/kimagyarázni, egy nyolcas simán lehetne. Mass Effect-bõl nyúlást is kicsit túlzásba vitték.
Andrea Riseborough meg szerepeljen több dologban, nem az a tipikus n+1 szépség, de <#finom>#finom>
Welcome to the Punch - 6/10
sokak által szidott, szerintem remekül kinézõ látványvilág, megfejelve nem a legtökéletesebb és bölcsebb történettel, viszont leköti az embert, korrekt akciókat szállít, és nem akar többnek látszani, mint ami. egyszer bõven vállalható.
The Numbers Station - 5/10
mi van veled újabban, kedves John Cusack? ok, ez legalább szimplán csak teljesen semmilyen és abszolút de közepes volt, nem vérlázítóan okádék fos, mint a The Raven, de baszki, Grosse Pointe Blank és War, Inc. után azért kurvára többet várna az ember.
Birthday Girl - 4.5/10
<#unalmas>#unalmas>
History of the World: Part I - 8/10
Mel Brooks, teljesen abszurd, kibaszottul jó. az egész humorában a Fényes Nyergekre (Blazing Saddles) hajaz, akinek az bejött, ez is kurvára fog tetszeni. ha valaki jókat akar röhögni, nagyon megéri megnézni.
"Fuck the poor!"
Trance - 7/10
benyalja és végig leköti a kétlábút, határozottan kellemes, minden mást meg már leírtak róla elõttem, egy dolog kivételével: karakter által összeszedett sérülésen The International óta nem nyüszítettem ennyire, pedig még a trailer is ellövi.
Clue - 7/10
The Call - 2.5/10
...és akkor már egyensúlyozzuk ki ezt a sok magas pontszámot, mert ekkora fost közel egy éve nem láttam.
ok, nézzük részletesen. pocsék alap felütés, de ok, még ettõl függetlenül lehet jó valami, itt még nem kell temetni. aztán... Halle kibaszott Berry. valaki súgja már meg kedvesen hollywood-nak, hogy az ok, amiért évek óta nem láttuk ezt a nõt semmiben szimplán annyi, h egy marék döglött dingóvesét sem ér mint színésznõ. kb az egész film alatt két dolgot kellene csinálnia, ijedt és semleges arc között váltogatni... és bazdmeg ez sem sikerül neki! annyira pocsék a színészi játéka, h még a család most már kevésbé kicsi kincsét (Abigail Breslin) is lehúzza a béka segge alá, pedig róla tudom h tud remekül játszani. egyszerûen... rémisztõ. és ehhez hozzácsaptak egy olyan "háttérzajt", hogy a zeneszerzõnek egy falka dobhártyáját rágcsáló csótány se lenne elég büntetés... igen édesem, értem, nagyon izgalmasnak akarod beállítani a jelenetet, hiába nem az hála a pocsék színészeknek és forgatókönyvnek. soha nem fog sikerülni, ellenben a buta nézõ nagyon szívesen kikötne miatta egy nászmenet mögé. elképesztõ. mindenki nyugodtan ajánlja ellenségeinek, nem fogja megbánni, max amikor bosszúból egy lefóliázott szobában ébred és áldozatai képe helyett ezzel néz szembe.
"The trees move. Do you not see it?"
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Korrekt sci-fi. Nem eget rengetõ, de jól szórakoztam rajta, ahol kellett meglepõdtem, szóval jó volt. A trailert szerencsére nem láttam, tehát volt a filmben újdonság, de valóban kikövetkeztethetõ, meg akár nyúlásnak is nevezhetõ, bár szerintem nem az.
Látvány nagyon jó, a puszta földek elég döbbenetesek, de sajna láttunk már ilyet sokszor, szóval nem olyan újdonság. A hi-tech részek is jók, látszik rajtuk az egységes koncepció, ez tetszett, de nem egy hard-scifi szint, bõven lenne mibe belekötni. Viszont a filmben jól mûködnek, tehát felesleges. Cruise hozza a szokott formáját, a lányok meg helyesek.
Kicsit tényleg túl lett hypeolva, annyira azért nem jó film, mint hittem, de mindenképpen érdemes megnézni.
7/10
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Izé......nem sééértõdtem ám meg....
Vagyis......jaaaaaa :D
A rendornyomozo mint Isten. Aki buntet. Mit buntet, KINOZ. Uberkegyetlenul kinoz es gyilkol. Es persze szepen enekel. Bazmeg.
Nos. Az nem egy tortenet, nem egy sztori amit el kell meselni, hogy A+B megolik C-t es ezutan lathatjuk azt (es csakis azt) ahogy D ezert bosszut all A+B-n. Ez nem egy sztori, ami elgondolkodtat, nem egy olyan tortenet aminek tanulsaga van vagy netalan az izgalmas sztroivezetesevel elszorakoztat, ez csak emberek meggyilkolasanak a roppant szepen es mertanilag pontosan beallitott/bevilagitott DOKUMENTALASA. Ha ugy tetszik, egy 1.5 oras videoklip, amiben egymas utan lathatunk kegyetlen gyilkossagokat szepen/mesterien rogzitve. Kurrrrrva keves.
Es raadasul meg ugy is kurva keves, hogy rendezonk valamifele zavaros es beteges anyja-fia kapcsolatot allitott a cselekmenyek moge, kvazi "ez a lenyeg paraszt, ezen gondolkozz" modon. Szocio- es pszichopatakat lathatunk 1.5 oran keresztul, ahogy szepen sorban (nem, nincs csavar, nincs fordulat, nincs SEMMI amin gondolkoznod kellene a latottakat illetoen) az emberek egyszeruen MEGHALNAK egy "hoher" es egymas altal. Kozben meg anya-fia drama megy (mit megy, -2km/h-val vanszorog).
Meg mielott vki felvetne, nem, en nem vartam Drive 2-t. Tisztaban voltam vele, hogy itt most egy kicsit nehez, kicsit lassu "bosszufilmet" fogok latni egy tehetseges rendezotol. De ez egyaltalan nem "bosszufilm". Ez egy film amiben embereket gyilkolnak meg szep sorjaban, mikozben zavarbaejto allokepeket nezhetunk.
Paran kritizaltak Gosling ujabb "nem szolok csak nezek" szerepet, hogyaszongya ez mar tul eroltetett. Hat kerem, minek Goslingot kiemelni??? Az egesz filmben egyedul Kristin Scott Thomas fejezi ki magat osszefuggo mondatokban, az OSSZES TOBBI szereplo csak kussol, kinyog KET SZOT es nez. Nezik egymast hosszu masodpercekig. Ezert nem Goslingot kell elovenni, hanem Refn-t, akinek nyilvanvaloan elgurultak a gyogyszerei es azt gondolja, a korrekt filmelmenyhez manapsag mar nem tartozik hozza a DIALOGUSOK megirasa/eljatszasa. Itt szeretnem kozolni, hogy elbaszottul teved. En igenis szineszeket akarok latni akik mesterien megirt es osszeszerkesztett dialogusokban cserelnek eszmet, fejtik ki a velemenyuket a masikrol es/vagy a vilagrol. A Drive-ban mukodott a szotlan kaszkador. A Driveban ott volt az a kis szikra a hatterben, az az utanozhatatlan feeling, amikor azt ereztem, hogy egyetlen szo csak elrontana ezt az idillt, ezt a tokeletes egymasratalalasat a ket embernek. Jelen esetben ilyesmirol SZO NINCSEN!
A mogottes cselekmenyre visszaterve:
Rendezonk sokkolni akart. Es persze onkifejezni. Szoval rendezett is egy filmet ONMAGANAK. Hat koszonom szepen, de ne igy, ez igy keves egy filmelmenyhez, a maradek meg ami van az ORBITALIS FASZSAG! De legalabb stilusos es szep faszsag :)
3/10
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Julian azzal, hogy felvágja az anyja méhét, és visszahelyezi bele a kezét, kvázi áttestálja a saját bûneit az anyjára, aki mondta is elõtte, mielõtt megölték, hogy Julian a pusztai kezeivel ölte meg az apját. Persze ez lehet annak is a szimbóluma, hogy Julian végre kiszakadt az anyjából, már nem kötõdik hozzá, végleg elhagyta a méhét. Amúgy ezt is felvetette neki az anyja, hogy el akarta õt vetetni. Én így értelmeztem, de persze mindenki azt lát bele, amit akar.
Nem nagyon vágom ezt az Oblivion lelkesedést, szimpla erõsen klisés egykaptafás blokk lett. A trailernek felemlegetett nagy csavar sztem hülyeség mert 8 általánossal is megjósolható a film kimenetele az elsõ 20 perc után.
Ezek az amerikai életérzésekre épülõ flashback-ek 2013-ban már kínosan égõk szerintem, a Mass Effectbõl lenyúlt design és zene meg tovább fokozta ezt az ambivalens érzést.
A drónok jók voltak csak irreálisak - mint a legtöbb ilyen dolog egyébként a filmben.
6/10
Hat igen, az anyjatol tart, ez nem kerdes, engem csak az erdekelne, hogy mi a kapcsolat vagy magyarazat a kezekre/ujjazasra/halott anyuba benyulasra, illetve mi lehetett ennek a beteges allapotnak az oka.
Az anyja ugyebar nem is igazan akarta Ot a vilagra hozni, emiatt gondolom nem is bant vele ugy ahogy egy anyanak a fiaval kellene (mondjuk meg szep, hogy nem, hisz valszeg egy agressziv bunozo szemelyiseg volt a muter), a batyjat is sokkal jobban szerette. Csak nem tudtam ennek a kezlevagos/ujjazos/anyameh-kitepos dolognak a tenyleges jelenteset dekodolni es ameddig ezt nem ertem nem akarom ertekelni.
de amikor az alkotónak csöppet elgurul a gyógyszere és ellövi a fél filmet (Grosse Pointe Blank trailer? másfél perc nem kellett és a befejezést mutatja), az mindenkit bús pandává tesz. bár legalább egyes bölcs kétlábúak szépen listába is szedik õket
"The trees move. Do you not see it?"
PSN ID.: Beegabor
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Erted:)
A 300 legalabb nagy vonalakban kovette a valos esemenyeket. De ez, ami itt a trailerben van, ez semmi.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF