Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blasta
Oh igen, ez az a dolog a filmben, ami "enyhén" sántit. Adott egy mesterséges intelligencia/hightech alien faj/akármi, iszonyat hightech repuloket, urhajokat meg egyéb gépeket képes épiteni, DE NEM KÉPES a saját maga megoldani a saját egységei supportját/javítását. Ehhez pedig TOTAL EVIDENS MODON a leigázott nép klónjait használja. Mert...mert... az logikus...<#wilting>

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

CSOCSO
Oblivion behind the scenes
Aki elvezte a filmet lesse me.

M83 csinalta a zenet. Mar hallottam toluk zenet ket evvel ezelott is. Mar akkor is epic stilusu zeneket csinaltak. Szvsz a hangzas vmi fergeteges volt.

Akinel az Art of Flight snowboardos film tetszett annak ismernie kene M83 munkassagat.
VinylToy
Oblivion filmzene...

http://www.youtube.com/v/xtzRRwfOXus&version=3

...erre azért sok mindent lehet mondani, de hogy jellegtelen azt biztos nem.

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

CSOCSO
Ennyire nem volt egyertelmu a film?
Totti5
Nekem végig egy Mass Effect feeling volt zeneileg. Azóta is hallagatom az OST-t. Több nagyszerû és fülbemászó dallam van benne.

pl

http://www.youtube.com/v/3moHHN84jTE&version=3

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Bachstein
Forgathatjátok a szemeiteket, a legtöbb filmrõl úgy jövök ki moziból, hogy dúdolgatom a dallamokat. Itt ebbõl a mai napig nem maradt meg semmi, még úgy sem, hogy újranéztem a dolgot, és kifejezetten figyeltem a zenére is.
Ez meg, hogy az év OST-je... Mondták ezt már idén a Star Trek filmre, sõt, az Acélemberre is... <#wow3><#wow3>
genndy
Pontosan. Mivel a scavengerek a drónok energiacelláit lopkodták ki.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

cylonflatus
Volt benne egy Led Zep' szám is ;)

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Tikal
egyébként miért volt szüksége a TET-nek emberekre, hogy karbantartsák a droidok-at vagy mi? <#rolleyes>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

az Oblivioné az év egyik legjobb OST-je, rég hallottam ennyire jó aláfestést <#eljen>
Tikal
én emlékszem....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

WhiteStar
pedig igaza van. 1 hete láttam, ha besz@rok se tudok emlékezni egyáltalán milyen zenéje volt ha volt egyáltalán :D

practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/

CSOCSO
"A zene jellegtelen"

<#wilting><#wilting><#wilting>

Nem maradt meg bennem a zene mint az Indiana Jones, Star Wars vagy Vissza a jovobe filmzeneje de szvsz baromi jo volt az Oblivion Zeneje. Nekem tisztara olyan hangzasa volt mint a regi filmek zeneinek.
Bachstein
Látom most az Oblivion a téma. Még moziban láttam, barátnõmnek abszolút nem tetszett, nekem egynek elment sci-fi volt. Telt-múlt az idõ, s most, hogy újra megnéztem, azt kell hogy mondjam, ez egy baromira túlértékelt film. Vannak benne jó momentumok, nem azt mondom, de úgy egyben az egész szerintem rettenetesen középszerû. A zene jellegtelen, 1-2 momentumtól eltekintve, Riseborough és Cruise színészi játék terén hozza a kötelezõt, de a többiek vagy alig vannak a vásznon (Freeman és Coster-Waldau), vagy még mindig nem tudnak színészkedni (Kurylenko kisasszony). A történet egycsavaros, ami bár jól mûködne, a vége szerintem kurva szar lett. Egy sokkal epikusabb, felemelõbb, borzongatóbb végre számítottam, ehelyett kaptunk egy átlag alatti színvonalú hollywood-i faszságot. A történet néha eszméletlen lejtmenetbe kapcsol, és baromi unalmas lesz, és sajnos sema szépen fényképezett környezet és gyönyörû táj, sem a sci-fi légkör nem tudja megmenteni. Másodszori nézés után már csak 4-5/10, tényleg nem értem, miért lelkesednek annyira érte az emberek.
WhiteStar
'efektív csapat'

gondolom tett volna 1 próbát vele is

practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/

Tikal
egyébként miért is volt olyan fontos hogy Jack felvigye Julia-t a gépre? Mit akart tõle az idegeb létforma... mert az a rész olyan volt majdnem mint az Idependence Day vége, vakartam is a fejem, hogy már megint hogy átverték a szuper okos AI-t....

cylonflatus
Az majd "Ordas" lesz :)

cylonflatus
Én is most néztem újra. Még moziban láttam tavasszal, tetszett nagyon. Aki mondjuk sok scfit fogyaszt (és fõleg olvas is), annak lehet, hogy nem olyan nagy cucc a filmben a csavar, de a mostanában futó filmekhez képest kiemelkedõ, teljesen rendben van. A fényképezés meg gyönyörû, a dizájn is baromi pofás, látszik rajta, hogy végletekig ki van találva - attól függetlenül, hogy szerintem nem kevés ihletet vettek a Mass Effectbõl. A drónok meg nagyon zurák, fõleg azokkal a hangokkal. Mechanikus langolierek, valamiért mindig ez ugrik be róluk :)

ZilogR
Oblivion

Korrekt. 8/10, tetszett, de nem bonyolult, csak ezért ennyi. Olyan IGAZI bonyolult film kellene már, ami ILYEN szinten van megcsinálva.
Izland szép hely (ott forgatták egy részét) és meglepõ, milyen jó tud lenni egy film három szereplõvel. Újranézem, mert tetszett...

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Totti5
Az a tárgy ami az ûrben lebegett az idegen létfomra. Egyetlen célja volt a bolygó erõforrásainak a lenyúlása, vagyis a bolygó kiaknázása.

Az a nõ volt az ûrprogram irányítója, akit ez az inteligencia lemásolt, s az õ képében szólt a két klón asztronautához, akik berepültek abba az tárgyba. Pl amikor mindig bedopta azt hogy "egy csapat" már ott érezni lehetett, hogy itt valami van, és csak egy "buta" gép aki ezzel akarta utánozni az emberi vislekedést, csak mivel ehhez már nem volt elég kifinomult, túlzásba is vitte, mert lényegében abból élt, azt tartotta összekötõ kapcsolnak kettejük közt amit a két asztronauta beszélt mielõtt elkapta õket és "meghaltak".

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

The Protector
Oblivion.

Minden tekintetben nagyon tetszett a film.A látvány nagyon korrekt úgy ahogy a kép világ is rendben van.CGI is teljesen korrekt.A film összességében tetszett.Hatalmas csavar volt a film felénél.Nabazdmeg,csak úgy néztem.Olvasgattam visszafelé és nem láttam trailert róla szal volt áll leesés rendesen.Gondolom h mit lõhettek el a trailerben.A színészek rendben voltak minden téren.Egy Tom barátunk nagyon szereti a Baseballt és a Jack nevet:)Minden filmjében van vmi baseball-os dolog:)Ami még feltûnõ h Tom nem nagyon akar öregedni,huszonévesek is megirigylik azt a felsõtestet,és mutagatja is,legyen is büszke.Visszakanyarodva a filmhez,összességében nekem nagyon bejött.Scifi---picit posztapokaliptikus.
Lenne azért kérdésem is.
Akkor most mik voltak az ellenségek?Mi ez nagy gép?Õk az idegenek vagy mi a franc?Mindent értek,megértettem de azt nem h õ,aki a csaj képében van,aki egy óriási szgép,na az ki a franc?
Pontot nem szeretek adni de legyen egy 8/10-es,de elfogult vagyok!!!

Ajánló,ha még van aki nem látta.
Band of Brothers/Elit alakulat sorozat.KEgyetlenül jó 2vh-s sorozat.Annyira,de annyira jó,hogy már bûn.10/10-es kötelezõ darab.

Annyit sem érünk, mint az égrõl zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Azért kíváncsi leszek a fordítók akik Farkast csináltak a Rozsomákból (ami ugye tök más miatt parás állat) magukhoz nyúlnak vagy mit tesznek, ha a világhoz tartozó FARKAS feltûnik így vagy úgy egy részben, visszaemlékezésben vagy akármi?

Tyler1
Trance

Az elsõ és az utolsó bõ 20 perc tetszett, azonkívül totálisan érdektelen volt számomra a sztori. Pedig reménykedtem, mert a leírás tök jónak tûnt, azt hittem egy jól átgondolt, okos, feszült filmet látok majd. Hát nem. Az egyetlen pozitív érdem amit eltudok mondani a filmrõl, hogy McAvoy színészkedett végre, és rohadt jól csinálta. Mondjuk az õ karakterében volt egyedül tartalom, mindenki más rendkívül súlytalan volt.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Közben már elolvastam,
http://cinestar.hu/cikk/james-mangold-beszelt-a-farkas-stablistas-jeleneterol
hát én annyira nem csokiztam be a jelenettõl:)

Elmondom szerintem mi lett volna az amitõl minden geek letette volna az arcát.

egy Crossover ami felvezeti a túlontuli, -Titkos háború sztorit.
Pókemberrel, Hulkal, Az Avengersel (és abban ugye már benne van a Skarlát boszorkány, Hangya-darázs karaktere is), a Fantasztikus négyessel...
És a Gonoszokkal
-Fátum, Octopus, !Ultron...stb

Na ettõl valszeg pörögnék a seggemen.

Dynamic
Természetesen még csak kamerás, de itt megnézheted.
Spoilerben vagy privátban leírnád a credits utáni jelenetet?

Sir Quno Jedi
Farkas (bocsánat rozsomák, avagy torkosborz :D)

Hát ez egenis jó volt, már eleve (nagyon) durván kezdik. Igen voltak benne üresjáratok, sok a dráma (ez szvsz. jó), kicsit röhejes 1-2-es osztályú mutánsok és gagyi fõellenfél. ÁMDE az egész egy igen jó Wolverine film, ami róla szól és jobban megismerhetjük õt, akárcsak az elõzõ részben (jó annál jobban). Az akciók amúgy egész jók, de nekem a többi jobban tetszett. Ez egy korrekt film. Famke Jansen még mindig hot (felõlem kétszer ennyit is baxtathatta volna Logan-t a rémálmaiban :D), Hugh Jackman meg úgy egybeforrott már a Rozsival, hogy senkit sem tudok már elképzelni helyette. Annyira jól hozza a karaktert, mint Patrick Stewart Xavier-t, vagy Ian McKellen Magneto-t! Fanomenális. Jobbak mint amit a képregényben valaha is megrajzolni tudtak, pedig ez nagy szó, hiszen élõ színészekre ültetni a dolgot úgy, hogy üssön, az szinte lehetetlen (jó Ironman-nel szintúgy nagyot alkottak még ugye). Némi japókedvelõ véna azért nem árt hozzá, de elég amerikai lett ahhoz, hogy bárki élvezni tudja.

Szóval aki szereti a képregényfilmeket és az X-Men-t az nem fog csalódni. AZ igazi bomba pediglen a vége feliratok után jön. Azon élve bexartam, nos ilyen felvezetéssel engem kilóra megvettek, rohannék elõrendelni a jegyemet (ha lehetne idehaza). :D Komolyan, ez a három színész keményen feldobta a napomat, alig fél perc alatt.

7.4-en áll most az IMDB-n, ami ott jónak számít, én adnék rá 8/10-et, vagy még feljebb.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Zephyr Retiring
Jó regenerálódást :)
Én lehet, hogy feladom az elveimet és elnézek a helyi moziba...
Héten tolják a Nagyfiúk 2-t...többen is dícsérik...

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

IMYke2.0.0.0
Mostanában nem (sem) vonz az amerikai tömegfilm téma, de az élõszereplõsöket is kerül. Az animéket is félre tettem egy idõre.
Regenerálódom.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zephyr Retiring
Hát igen. Én sem azt mondtam, hogy ugyanaz a téma, csak hasonlóan nyomasztott engem ez is, úgy mint az..
Mostanában Te mit láttál, vagy mit tervezel megnézni?

IMYke2.0.0.0
S ezen az sem segített, hogy néha a fiatalok beszéltek - a nagy semmirõl - benne.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Szerintem, a Ken Park inkább csak erõltette a témát - inkább szólt az öncélú szexualitásról, és az erõszakról, semmint a fiatalok "nem találom a helyemet a világban" kérdésérõl.

Zephyr Retiring
Kölykök (1995)
Eddig csak egy film kapcsán tört rám hasonlóan nyomasztó érzés a 90-es évek fiatal generációjának lelkivilágáról. (Ez pedig a Ken Park volt.) Valami különösen furcsa módon mégis érdekesnek találtam mindkettõt..
Jó lenne, ha tanulna belõlük az eljövendõ generáció is.
Persze ez korántsem biztos, hogy így lesz. Ismerve a mai tinédzsereket és különös lelkivilágukat....

Sir Quno Jedi
Nnna, hatkor mink is megnézzük, aztán majd lesz véleményem is. :D

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
JusticeLeague The Flashpoint Paradox (2013)

Hát ez épp elég darkos volt. Szokásos idõparadoxonos sztori Flash-sel. Nagyon következetesen megoldották, nem lövök le dolgokat, mert elég látványos és pöppet akciódús. Sokmindent kiforgatnak. Mindenki benne van aki csak számít, igazi DC karakterorgia. Érdekes látni, hogy mi lett volna "HA" :D.

Erõs 9/10, vagy talán több is.

Apropó, a következõ rész a Justice League War lesz, erre is utalnak. Már alig várom.

WhiteStar
Man of Thai Chi

Annak ellenére, hogy egy n+1. kínai harcmûvész filmrõl van szó, kellemesen csalódott érzéssel fejeztem be a filmet. Jó színészek, a történet is rendben van, nem laposodott el túlságosan egyszer sem. Egyedül Keanu Reeves alakításával kapcsolatban rángatódzott a szemöldököm. Bár szerintem el fogom hitetni magammal, hogy csak azért olyan amilyen mert a szerep megkívánta.

7/10

Dynamic
The Wolverine - Farkas

Már a trailer alapján sejteni lehetett a minõséget, így kellemes meglepetés senkit nem fog érni. A film sajnos tényleg nem olyan jó. Túlbonyolított, kusza indítékok sok szereplõvel, folyton belassuló unalmas drámázgatások, Jean Grey, mint álomkép 15 percenkénti és tök fölösleges megjelenítése, gyenge akciók, 2 új béna mutáns behozatala, amibõl az egyiknek a képessége ultra gagyi, kiszámítható fordulat.
Kb. ezek maradtak meg bennem, pozitív élmény sajnos kevesebb.

5/10
cylonflatus
Elég rugalmasan és nagyvonalúan bánsz (már nem elõször) a "a kivétel néha erõsíti a szabályt" mondással mint magyarázat :) Az "egyszer a havernál láttam még 20 éve" és az "az egyik régebbi kedvencem" kijelentések azért elég különbözõ minõségeket jeleznek, legalábbis számomra, az én értelmezõ szótáram szerint. Na jól van, lelõttem magam, korán van még csipkelõdni :) Most a kávé + cigi, wc van soron, közben meg kitalálom mit nézzek meg a hétvégén. A Forma1-en kívül, persze...

CSOCSO
Purge

szar volt. Legyen 3/10 de igazabol SEMMI nem tetszett benme
Fast&Furious 6

8/10

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Jakuza1
Jo a Rossz es a Csuf a Film Masnian meg mindig a szazhuszonkilencedezredikre is az etalon es meg mindig lekot.
Sajnalom, hogy Eli Wallach nem kapott oscart, mert siman megerdemelte volna.

Zephyr Retiring
Nem szeretem. De ismered a mondást: a kivétel néha erõsíti a szabályt :)
Említett filmet kb. 18 évesen egy haweroméknál néztük...
Azóta azért több mint 20 év eltelt már :)

Zephyr Retiring
...NÉHA változtatnak egyeseket.
Ez nem csupán vélemény, hanem tény is egyben. (lásd. a mellékelt cikket.)
A magasabb síkon gondolkodás kicsit más :)
Kiforgatod a szavaim. A néha ezért nagybetû, mert nem mindig :)
Végül pedig végtelenül leegyszerûsítve: a mai európai társadalmi normák szerint: a kannibalizmus betegség (amit a helytelen gondolkodás és a tudatlanság okoz.) ...kuru ide vagy oda tökmindegy.

tomsolo
A tény csupán annyi, hogy a túl erõszakos, durva és félelemkeltõ filmek néha kegyetlen vadállattá változtat
Más a vélemény és más a tényekkel való dobálózás...

aki kicsit magasabb síkon gondolkozik
Amenyiben a magasabb sík a velvet böngészését jelenti üres perceimben, elismerem vannak hiányosságaim.

olyan ez, mikor átlagfelnõttként egy 7 éves gyereknek fejtegeted
Pontosan. Te azt állítod minden madár repül, még a madárpók is.

mert a kannibalizmus az emberi agyban olyan kémiai reakciókat indít el
Amirõl te hadoválsz az a Kuru nevû betegség, de nincs teljesen egyenes összefüggés az emberevés és a kuru közt vagyis kb. akkora esélyed van kuruval megfertõzõdni mint kergemarhakórt kapni a marhahústól... pl. az Andes túlélõi közül senki sem lett ilyen beteg.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

cylonflatus
Nemrég azt mondtad nem szereted a véres horrorfilmeket, nem vagy egy kicsit következetlen? :)

Zephyr Retiring
Kösz a tanácsot. Majd gondolkodom rajta.

Zephyr Retiring
A legfontosabbat elfelejtetted kifejteni. Valami ilyesmit: egy nyilvános fórumon végülis bárki kifejtheti a véleményét, fõleg ha igyekszik megmaradni a témánál. Nem értem miért kell bullshitnek tekinteni egy véleményt egy filmes fórumon, ha az végsõ soron a filmekhez kapcsolódik? A baj talán nem is ezzel van...bizonyos dolgokat az ember jó esetben kapizsgálgat és errõl formálhat is ekkor már egyfajta véleményt. Te viszont vagy tényleg nem érted mirõl is beszéltem, vagy pedig kapizsgálod ugyan, de nem akarod magadat lejáratni a többiek elõtt (pláne itt a törzshelyeden) ezért úgy gondoltad könnyebb lehülyézni egy olyan ember véleményét, aki kicsit magasabb síkon gondolkozik.. Természetesen nem veszem magamra, mert számtalan helyen tapasztaltam már ugyanezt. Kicsit olyan ez, mikor átlagfelnõttként egy 7 éves gyereknek fejtegeted Einstein relativitás elméletét: persze, hogy nem fogja megérteni. Én sem várok el ilyesmit Tõled (tiszteletet meg aztán végképp nem) bár örülök, hogy legalább megpróbáltad megérteni amit közölni szerettem volna..
Az elméleted az ír esküvõrõl nem rossz, mert minden kornak meg voltak a maga társadalmi normái. Persze az emberevészet divatkorában az emberek még harmadannyit sem tudtak a világról és a tudatos gondolkodásról mint napjainkban..
A mai kor embere többé kevésbé már tisztában van azzal, amit akkor még nem tudtak: az emberhúst fogyasztók agymûködése is megváltozik. A kannibalizmust nem azért tiltották be, hogy ne egye meg egymást a mai kor embere, hanem azért mert a kannibalizmus az emberi agyban olyan kémiai reakciókat indít el, mint pl. az éber hallucináció és a skizofrénia. Ezek pedig a társadalomra veszélyt jelenthetnek...

Apropó kannibalizmus: egyik régebbi kedvencem volt a Cannibal Holocaust. Na az a film is remekül példázza, hogy mi a következménye ha valaki emberhúst fogyaszt..

Tyler1
Sorry nem neked akart menni, hanem a #77002-re.

Tyler1
Egy apró tanács, ha hülyeséget írsz, azt nem muszáj kifejteni fél oldalban. Te csak a saját igazadat szónoklod itt folyamatosan, ami a legtöbb esetben a valóságban nem állja meg a helyét.

Fehercsoki
Amíg az emberek naponta öldösik és kínozzák meg a többi állatot(és õket pont nem is keresik a rendõrök), addig valahogy nem tudom komolyan venni hogy ha valaki embert öl akkor már rögtön pszichopata...