Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Totti5
Én autógyártásban dolgozok, ilyen robotokkal, csak azok festenek, de van 600 hegesztõ is a gyárban. A robot semmit nem tud, de azt amire metanítod azt napi 24 órában megállás nélkül miliméter pontosan, gyorsan és alapesetben hibanélkül elvégzi. Egy gyártósori robot ennél többet nem tud.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Szerintem meg nagyon jo kis film lett. Nem mondom, hogy nem lehetett volna jobb, de nekem tetszett.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

cylonflatus
Ne is mondd, a Gravityt baromira várom, azonban én tartok a csalódástól (bár Cuaron neve a pozitív csalódás felé billenti a mérleget). Amit a trailerben láttunk baromi látványos volt, azonban a film egy a világtól elszakadt, mindenkitõl abszolút izolált ember vívódásáról fog szólni, a la 127 óra James Francóval. Ami lehet jól eltalált, mint az említett film, de el is cseszhetik, ki tudja? Lehet annyi lesz az ûrhajós jelenet, amit a trailerben láttunk (Clooney is csak az elején szerepel), a film 85%-a meg valami vontatott visszaemlékezéses történet. Persze bízok benne, hogy jó lesz, de az Elysiumra több pénzt tennék. Így látatlanban.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

genndy
Mostanit nem tudok, de ezekrõl hirtelen a Véres munka ugrik még be (Eastwood - nem rendezõ, fõszereplõ).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Mostanában jött ki az alábbi filmekhez hasonló mozi?
- Hét élet(Seven Pounds)
- Boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness)
- Titokzatos folyó (Mystic River)
- Tolvajok városa (The Town)
- Hideg nyomon (Gone Baby Gone)
- Üres Város (Reign Over Me)

Sir Quno Jedi
Túl nagy elvárásoknak iszonyat pofáraesés szokott a vége lenni ám... Úgy kell beülni, hogy naaa, megen egy középszar izé, egynek jó lesz. Aztán ha nem az, az jó, ha az, hát az is jó, mer csak hozta a szintet! :D ÉS még így is érhet kellemetlen meglepi.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ma Bolognait Fõzött a csajom, ennek ellénére Végig Untam a Feledést, a csajom is:)
Már-már úgy feszengtem mint egy orosz mûvészfilmen. ( A Filmen, a Tésztás cuccot csípem.)

Pedig vártam a filmet, nade majd a Gravity, nem tudom elképzelni hogy csalódjak abban a filmben.
Ha a film eleje és vége lesz csak a trailerben látott humpiJumping és a közepe tele lesz kispónikkal és dínókkal, akkor is csípni fogom.

cylonflatus
A kommenthullám annak köszönhetõ fõleg, hogy betalált sokaknál amirõl a film szólt, az hogy a témából mit hoztak ki, milyen a megvalósítás az egy másik tészta. Kétségkívül maga a szituáció, a film cselekménye meglódította sok ember fantáziáját. Nagyon elvont példa: attól, hogy a csajom legutóbb elbaszta (de azért nem ehetetlen szinten), még szeretem a halászlét. Ezért beszélek róla, tippeket adva, hogy milyen is a jó halászlé. Érdekes, hogy ott is indulatok, sértõdés a vége, fõleg ha a tésztára terelõdik a szó ;)

cylonflatus
Ott a pont.

Hú, én marhára nem értem az Oblivion körül kialakult Kommenthullám dömpinget.
Nálam teljesen fals, hamar feledhetõ középszerû alkotás.

cylonflatus
Az ellene, vagy a mellette magyarázóknak? :D

volt e az elmúlt 10 évben scifi amire többet adtál? csak ennyi
IMYke2.0.0.0
Aláírásom!!!!

"Oblivion" - 6,5/10

Ennyit ér a szememben. Megoldás- és más koppintások (régi klasszikusoktól - Star Trek, de újaktól is - Matrix), logikátlanság(oknak tûnõ dolgok), sci-fi ide vagy oda.
Ennél több karaktert nem vagyok hajlandó a filmre pazarolni. Ezt üzenem a 'de miért'- és a megmagyarázó emberkéknek.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

A masik amit utalok, hogy fognak egy meglevo sztorit/vilagot, aztan szetkreativkodjak. Ugyan maganak a filmnek a tortenetet valoszinuleg egy nyari munkan levo gyakornokra bizzak, de legalabb a vilagnak minden apro jellemzo reszletet megvaltoztatjak. Igen, Abramsrol es a Star Trekrol beszelek. Mar elore felek, hogy az uj Star Warsban a jedik nagy hatalmu varazslok lesznek, a klonokat egyfajta borg bolyintelligencia mozgatja es elokerul Luke es Leia eltitkolt gyereke is.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Hollywod egy orult spiralba manoverezte magat. A nagy filmek koltsegvetese iszonyuan elszallt, igy semmi kockazatot nem mernek vallalni, vagyis a tegnap es a tegnapelott sikereit probaljak eladni ujra es ujra. Hogy igazan biztos legyen a siker, meg tobb penzt olnek bele. Az eredmeny ismert.

tomsolo
Az van, hogy van egy rakat sci-fi könyv/regény/novella amibõl iszonyú jó filmeket/sorozatokat lehetne készíteni, szóval lenne alapanyag bõven, csak hát francért kell mindent elrontani* vagy erõlködni** az ilyen Lindeloff félékkel...

* Ender's Game
** Prometheus

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Sir Quno Jedi
Volt district 9? VOLT! Akkormeg?! :D

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Tikal
Csak klón hadseregre futotta meg pár száz droidra, néhány mûhold fellövésére már nem, meg egyébként is, ki tartotta volna karban azokat? :D

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Nezd, nekem amugy is lenne par erdekes kerdesem:
Azert hatha meg valaki nem latta( mert amugy erdemes):

Mit is termeltek a tornyok a tengervizbol? Energiat? Minek? Az urben bosegesen talalhatott volna vizet es meg bizonytalan kimenetelu haborukba sem kellett volna bocsatkozni. A fuziohoz amugy is talahatott volna bosegesen hidrogent odakint. Mit csinaltak az energiaval?

A TET a horizont ala kerult, nuku vetel, nuku kepi megfigyeles. Ket tucat muhold nagyon draga lett volna?

Jack 52 3 ev utan vegre megtalalta a "csaladjat". Ha esetleg megint tortenne vele valami, nincs nagy baj, meg legalabb 50 tartalek rohangal a foldon.

Bachstein
Ez szép és jó lenne, ha bármilyen javuló tendencia mutatkozna ilyen téren a hollywoodi filmek terén. De nem ez a helyzet.
Ahhoz, hogy egy értelmes, megrázó, karakteres filmet láss, európai alkotást kell megnézned.
A jenkik pedig sajnos egyre butább és esztelenebb filmekkel rukkolnak elõ. Persze néha valamit felkap a nagyközönség, néha kifejezik a mozikban elköltött vagy éppen nem elköltött pénzükkel, hogy ez így szar volt, nem kellett volna, máskor viszont ugyanolyan ostoba produkciókra váltanak jegyet többször is. Fuck logic.
Hollywood pedig nem tanul, marad a bevált, szánalmas sémánál, meg esetleg a klasszikusok szarrá remake-elésénél, rebootoknak meg origins-eknél meg tököm tudja még miknél.
Mondjuk sajnos itthon sem más a helyzet. Mármint európai és amcsi filmeket összevetve. Pedig idén a legjobb film, amit moziban láttam, az bizony a dán Jagten volt, és nyomába se ért egyik blockbuster sem.
Sir Quno Jedi
Én amúgy azé nem protestálok, mert ezek a butazoid, amerikanizált, gyengusz scifi utánzatok megnyit(hat)ják a utat az igazi scifik elõtt. Elõbb-utóbb, ha megint népszerû(bb) lesz a mûfaj, majd csak becsúszik óhatatlanul is (a nagy számok törvénye értelmében) egy-pár közepes jóság, sõt AKÁR csiszolt remekmû is. Óriási pénzügyi bukások lesznak majd azok, de lesznek. Csak türelmesen kell várni és szavazni a pénztárcánkkal, hogy lássák, mi szeressük ezt a mûfajt. Támasszák hát fel!

Én váltig hiszek benne, hogy 1x majd látok olyat, amin élve beszarok és nem tudok belekötni. ÉS a lepényhalmegutoljára...

Zephyr Retiring
Na ez idehaza egy ideig még nem lesz :)
Errefelé akad még pár régi Dacia, Lada, Skoda sõt még Wartburg és Trabant is...
Ezeknek meg aztán mondhatná bárki, hogy félrehúzódni :D

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

ZilogR

Az AI nem érti ezt a mondatot ("hatékony-e a csapat"), de azt tudja, hogy mûködik, de azt nem tudja, hogy azért mûködik, mert az emberi oldalon ott van a félelem mögötte (a csaj állandóan a "szabályzat"-tól fél, ezért megy a kommunikáció a sablonok szerint. Az AI azt hiszi, h ez így normális, a nõ meg nem akar galibát. Olyan, mint az üzleti levelezés formulái "Dear Mr. xxx, How are you today? lényeglényeg Have a nice day! Best regards, ....")

Olyannak tûnik ez a mondat, mint amikor két gép elkezd kommunikálni egymással és a bejáratott protokoll szerinti formulákat használják (pl.: a faxgépek "összefütyülik" egymást), ezt csinálja az AI is: ez a mondat része a kommunikációnak, erre érkeznie kell egy helyes válasznak, ha nem, akkor ott gáz van és a "golyót nekik" szubrutint hívja meg, ha megérkezett a helyes válasz, akkor a "szép napot nektek a paradicsomban" szubrutint. Ennyi.

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

cylonflatus
Hát, nem tudom, szerintem a tornyok védelme még akkor is magasabb prioritást élvezett. Elvonni onnan a drónokat és védtelenül hagyni egy stratégiailag milliárdszor fontosabb tornyot egyetlen hibás technikus-gép (mert ne legyenek illúzióink, hogy a Tetnek Jack is csak egy eszköz volt, mint egy drón, olcsó, cserélhetõ) miatt... ez jelentõs kockázat. Fõleg, hogy elõzõ nap szedtek le egy egész olyan tornyot, elvileg full védelem alatt...

cylonflatus
Én csak a drónra írtam amit, nem a buborékrepülõre (vagy mi az)

tomsolo

A rendkívül bonyolult AI-tól az lett volna elvárható, hogy a Morganes trip után egy egész rajnyi más szektoros, mogorva droid kíséri vissza Jacket és az elsõ gyanús jelre szarrá lövi. De még azután is, hogy nem sikerült kiiktatni, nemá hogy nem volt vmi idõzitõ vészrobbantó azon a nyomorult tornyon.

Amennyiben egyébként csak a víz kellet neki akkor aztán végkép nincs szüksége az emberekre, ez harcászati kérdés nem gazdasági. Mindig, minden ilyen eseben a kockázat minimalizálása a cél, plusz a totális kontroll elérése. (Lásd, Világok harca vagy elég megnézni pár gyarmatosítás eredményét.)

Itt meg az a normális, hogy ennyi erõvel fél csernobilt odahúzhatta volna a TET-re mert hátha jó lesz még vmire és elég a Hatékony csapat kérdésre Igennel válaszolni és alles kla.

Röhej.

Sir Quno Jedi
Nem erre gondolok. Manapság ha pl. amcsiban ellopsz egy védett autót, akár úgy hogy kiráncigálod egy lámpánél a sofõrt. Akkor a központból beszól egy nyugodt operátorhang a kocsiba, hogy lopott autóban ül, húzódjon le, mert le fogják állítani a gépjármûvet és HOPP, szép lassan megáll a kocsi (végig van szervófék, kormány, gyújtás stb., hogy ne okozzál balesetet), ja és az ajtók bezáródnak. Onnantól az csak egy darab vas. Ennyi. Ha nem akarják a központban, akkor TE azzal nem mész sehová sem.

cylonflatus
Szerintem ott nem a drón tétovázott, hanem a Tet kalkulált. Szerintem csak kényszerítette volna, hogy menjen föl a túlélõvel. De ez persze csak spekuláció. Én ezzel magyaráznám.

cylonflatus
Az azért túlzás, hogy továbbra is engedelmeskedett Jacknek, csak nem ölte meg. Jackel még tervei voltak, szerintem egy új "csapat" létrehozásán gondolkodott. De ezt te is leírtad :)

Sir Quno Jedi
Fegyverével sem stimmelt szvsz. valami, ezé késlekedett a második lövéssel, ott bénázik is.

cylonflatus
Én is azt riasztottam volna. Másodpercek alatt kezelte a helyzetet, vagy küldte volna azt ami 20km-re arrébb a tornyoknál járõrözik? Igen, teljesen logikus döntés volt ;)

Sir Quno Jedi

Izé. Az a javítás alatt álló cuccmucc ott volt alattuk pár méterre a hangárban. Mégis melyiket "küldené rájuk". Ez is bõnyállal elég lett volna a likvidálásukhoz és ha mégsem, akkor jön a többi stb. Valószínû mindegiyk drónnak ettõl fogva az volt a parancsa, hogy ha hatótávon belül észlelik, akkor likvidálás.

Ami érdekesebb, hogy a sok gép miért engedelmeskedett továbbra is nekik. Annak ellnére is gáz ez, hogy genetikailag egyeznek a fiúk egymással. Pl. faxé mûxött a röpzijük, miért tudták irányítani?! Mondjuk ez betdható annak, hogy ha nem volt közvetlen irányítás a TET-rõl, akkor is mentek a drónok is, meg nekik is kellett javítgatni. Õk magukra voltak ilyenkor utalva és a drónok is. A lázadók is ilyenkor támadtak, hiszen egy drón a központ összehangolt irányítása nélkül elveszett, könnyû préda, mert csak a saját IQ-jára tááamszkodhat és nem tudja össezhangolni a taktikáját a a nagy egésszel (hibás tervezés, mer amúgy ma is megoldható máshogy).

cylonflatus
Mivel az ott volt mellettük 3m-re... plusz az már teljesen mûködõképes volt, ezzel kezdõdik a film, hogy a csaj jelenti "Sally"-nek, hogy a drón javítása elkészült, csak várják hozzá a páncélzatot. 2 ember meg még páncél nélkül se jelent nagy veszélyt egy olyan dögre...

genndy
Igen, nem derül ki a filmbõl, ez csak az én ötletem.

Egyébként az Ûrodisszeiában kiderül:
A 2001-ben a monolit csinálja a Csillaggyereket Bowmanbõl, a 2010-ben meg a Jupiter csillaggá alakításához kellenek, utána meg õrnek a friss bolygóra, hogy ne zavarjuk az evolúciót.

tomsolo
Nem mondtam, hogy másfajta csak azt, hogy külön. (Értsd: nem a jól mûködõket küldi rájuk, hanem azt az egy nyomorultat ami a film eleje óta szerelget. Logikus. )

Sir Quno Jedi

Vagykitudja. Lehet valami nagytávú hiperugrásra készült, avagy féregluknyitásra, egy másik dimenzióba, galaxisba, vagy uninerzumba (pl. lehet hogy a naprendszerbõl õ sem tudott simán eljutni a legközelebbi másik rendszerig ÉS csak simán megtankolt éppen). Az is lehet, amit mondtál, hogy szaprodáshoz kellett, avgy valamit fel kellett volna építenie (egy doomsday machine-t pl.), esetleg invázióra készült egy valóban fejlett civilizáció ellen, vagy valóban csak egy másik világot kellett volna táplálnia az erõforrásokkal. Az is lehet, hogy egy csillagot kellett volna "kijavítania", vagy pont fordítva. Hogy ne legyen nova, vagy pont az legyen. Lehet a létezés egy következõ szintjére készült éppen, vagy csak tudást gyûjtött az univerzumban, a gazdáinak, akik már lehet nem is léteztek.

Nem tudhatjuk mi volt az eredeti célja. Az Ûrodüsszeia-ban sem kötik az orrunkra, hát itt sem vitatta meg velük õIstensége. :D

cylonflatus
Plusz még valami, hogy ki javította Jack elõtt a drónokat. Nagyon egyszerû: senki. Nem voltak drónjai elõtte, azokat akkor lettek gyártva amikor elkezdte a termelést (phase2). Amúgy aki kicsit szemfüles észrevehette, hogy a drónoknak az ilyen jelzõ, meg figyelmeztetõ "bípjei"-t is lopta a Tet: ezek az ûrhajó számítógépének hangjai voltak, amiben elragadta Jackéket. Ez kurvára tetszett!

genndy
Szerintem a víz és a nyersanyagok pont ahhoz kellettek, hogy a TET 'szaporodni' tudjon.

cylonflatus
Tudom, továbbgondoltam. Bocs.

cylonflatus
B+, majdnem ugyanezeket akartam írni. Most hiába gépeltem vagy 10 percig :D

Sir Quno Jedi
Én nem mondtam olyat, hogy a könyvnek köze lett volna ahhoz, hogy a drón rátámad.

Sir Quno Jedi
Oblivion ezmegaz...

Amúgy szvsz. a fõAI az ûrben, a hajója közepén elvolt mint a befõtt, mivel úgy tûnt, hogy olyasmi lehet, mint a replikánsok a StarGate-ben, azaz változott az alakja, nyilván tudta magát alakítani, több millió részbõl állt, amik mozogtak és egységet alkottak mégis, afféle kaptár, kollektíva.

Viszont a kis droidok sima tecno voltak, nem olyanok, mint õ, buták és limitáltak (ezt láthattuk), sok sérülékeny ponttal. Azonban a célnak bõven megfeleltek így is, csak gondoskodnia kellett a karbantartásukról, erre meg jók voltak az emberek. Nyilván SAJÁT magát õ sem bírta elõállítani több pédányban, vagy nem is lett volna alkalmas a célra, hogy a bolygót tisztogassa/járõrözzön, így célgépeket állított elõ, talán pont akkor és pont erre kizárólag.

Jó kérdés, hogy MIÉRT kellett neki Julia. Én azt mondom, mikor felismerte, hogy a pasi éa a nõ EFFEKTÍV csapatot alkotnak eleve, ellentétben a Vica-val és a pasi ragaszkodik hozzá, az élete árán is, akkor nyilvánvalóvá vált számára, hogy nem a megfelelõ embereket kapta el és nem jó a csapatösszeállítás. HA Julia lett volna a Vica helyén eztán, akkor kedves barátunkban a büdös életben nem merül fel, hogy valami nem "stimmel", hiszen a szerelmet a gép sem tudta indikálni benne, viszont az már eleve megvolt és a kötõdés is. Így lehet lényegesen hatékonyabb csapatot felépíteni. A gép számára meggyõzõ volt, mikor arra hivatkozott a tesztnél, hogy nem akarja, hogy Julia meghalljon és azt akarja, hogy az emberi faj fent maradjon, hiszen ennek logikus és a gép számára egyetlen elfogadható módja volt a rabszolgaság. Amíg az õ céljait szolgálják ráadásul ÖNKÉNT, addig létezhetnek. Ne feledjük, a gép õket a teremtményeinek tartotta, úgy gondolta az emberek terminológiájában Õ az õ istenük. Így "bevette" az indoklástm, mivel kis barátunk NEM hazudott (és a gép ezt csekkolta). Idõvel valamiféle vezetõ is lehetett volna az új ÖNKÉNTES szolgája a többi, agymosott szerencsétlen felett stb., illetve más célokra is könnyebben fel tudta volna õket használni (hiszen vannak még más kiaknázandó világok nyilván stb.)

A víz azért kellett neki, mert a nukleáris fúzióhoz nehézvíz kell és ezt tengervízbõl is elõ lehet állítani. A víz nagyon ritka dolog az univerzumban, ez tény és a Földön nagy mennyiségben szabadon fordul elõ. Ez afféle nyílt színi bányászat (Avatar eniván?).

A gép nem sokat programozott át az embereken, csupán törölte a rövidtávú memóriájukat és ezt-azt, majd közölt velük új információkat/új sztorit, amiket ezekután meg sem kérdõjeleztek. Õk is tudták, hogy törölték az elméjüket, ezt többször említi is a fickó, de õk ezt úgy tudták, hogy ez csak biztonsági törlés, az õ érdekükben. Rém 1xû kondícionáls ez. Ma is részben megoldható.

Logikus, hogy egy adott bolygón a bolygóhoz már eleve maximálisan alkalmazkodott faj a legideálisabb felderítõ/karbantartó/katona. Minimális erõforrások bevonásával ez így 1xû takarítás. Nem akart az AI legyõzni senkit, neki más feladata volt. Az embereket sem írtotta ki még maradéktalanul, mivel ez nem volt a célok között eredetileg. Csak annyira gyengítette meg õket, hogy ne okozzanak biztonsági problémákat (aztán okoztak és itt jön a film).

Miért volt minden angolul, meg arab számokkal?! Mert a robikat erre a célra alkotta és így minden illeszkedett a tervbe, amiben embereket használt eredeti haderõnek. A "partraszállás"-t emberek (klónok) hajtották végre, a robotok csak a gépesített támogatást adták. Nem akart és nem is volt szükséges más nyelvet és számrednszert megtaíntani az emebrei számára. Minek? Neki nem kellettek jelzések a robikra, mert nyilván nem ez alapján azonosította õket, de a klónok így SOKKAL könnyebben elboduglnak (õk is számot kaptak eleve). A szerviz manualok is ezért voltak emberi nyelven, nem is szólva a HUD-okról. Pláne, hogy így kevésbé hihetetlen a sztori és lassabban lesznek irányíthatatlanok a klónok.

cylonflatus
Ezt mondjuk nem hiszem, hogy egybõl kinyírta volna õket. A drón csak egy gép volt, egy automata, szerintem fingja sincs arról, hogy mi az hogy könyv, meg önállóan ilyen szintû döntést nem hoz, azt csinálja amire a TET utasítja. De még ha fel is fogta volna (vagy továbbítja a Tetnek, hogy nézd má' könyvet olvas) nem is láthatta mert ki volt kapcsolva... amikor a csaj kimondja, hogy már nem hatékony csapat, akkor kapcsol be a drón, gondolom a Tet távirányítása által. De még az is lehet, hogy a Tet is tudott Jack érdeklõdésérõl a régi kultúrák iránt, csak ennyit egyszerûen nem tartott rá nézve fenyegetõnek. Na bumm, néha eltesz egy talált napszemcsit, könyvet, stb. Amíg hatékony a csapat nincs gond. Meg a klónokat cserélték is elég sûrûn, tehát nagyon ideje se volt mélyen gyökeret vernie semmi ideológiának. Még ha el is bizonytalanodott, mire veszélyessé vált volna jött a friss hús. Nem hiába érdeklõdött olyan sûrûn, hogy hatékony-e a csapat.

Sir Quno Jedi
Jah, a csóka ott szerelgette, javítgatta, vakargatta a fejét, meg olvasgatta a titkoskönyvcskéjét. Ha fent lett volna az orrpáncélja és jól mûködtek volna a fegyverei, nem lett volna sérült és még félig kijavított, akkor simán lemészárolja õket és kakukk.

cylonflatus
Nem volt semmilyen másfajta, sötét színû drón, lol. Az egy javítás alatt álló drón volt, amirõl hiányzott a páncélzat. De ez el is hangzik a filmben, nem is egyszer...

Malakai
Még mindig Oblivion:Nem mai klónozásra kell gondolni, hisz azonos, felnõtt darabokat nyomott ki sorozatgyártásban. Valószinüleg inkább atomi szinten sokszorozta, ebbe beleértve az agyban lévõ energiákat. Amiket gondolom korlátozva megpróbált törölni, hogy a harctudása megmaradjon, de a szerelmet nem lehet kitörölni, vagy a lelket, vagy mi. :)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Tikal
ja tényleg, egy klónnak miért kell törölni a memóriáját? Klónozták az eredeti memoriáját is? Érdekes....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Persze, el kell fogadnunk a film szabályszerendszerét.....

egyébként az mi volt, hogy elveszett a kapcsolat a Tet-tel ha nem volt pont felettük? Hahó, mûholdak?? :)

Tikal
ja, 2013 van és nem idegen bolygókat meghódító faj vagyunk :D

Kmarha
Most komolyan ezen vitatkoztok? :) Ha nem lenne ott szerelni emberünk, nem lenne film és történet :D

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.