Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hanem honnan? Egy könyvbõl? Mert egy könyv írója még sosem tévedett, mi? 😊 Azt hiszed minden ami a netrõl van az helytelen vagy nem pontos, mert még nem jöttél rá, hogy nem az a fontos ami az információt hordozza ( könyv vagy internet ) hanem annak forrása. A forrás pedig publikálhat neten is, meg könyvben is, amit az általad elismert tanár ismerõseid forgatnak. Van fogalmad arról, hogy az egyetemisták mennyi tudásanyaghoz férhetnek hozzá a neten? Szerintem lövésed sincs... de elárulom, még szemináriumok anyagához is hozzáférhetnek 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Na azt mutasd meg a külföldieknek 😄
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Megkérdezted már a tanárodat mikor játszódik a Jó a rossz és a csúf címû film? 😄D ( a polgárháború idején, és igen, a vadnyugat nem egy kitalált korszak )
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ha figyeltél volna, amúgy sem a teljes angol szókincs statisztikáról beszéltem, hanem csak az úgynevezett értelmiségi szókincsrõl. Nem hinném (bár ezt megerõsíteni nem tudom) hogy a teljes magyar szókincsrõl létezne bármilyen feljegyzés is.
Neked is csak ugyanazt javasolhatom: gondolkozz helyesen és keress fel igazi élõ szakembert a témában. Utána folytathatjuk...valahol innen, ahol most járunk. Mellesleg minden nyelv intelligens. Csak fokozatok vannak..
Nyilván aki veszi fáradságot és elmerül más népek nyelvének megismerésében az sokkal árnyaltabban fogja látni ezt a kérdést, pl. Rilke-t eredetiben olvasva a német is sokkal szerethetõbb valamint saját tapasztalat, hogy az ázsiai nyelvekre jellemzõ fura hangsúlyozást sem nem könnyû megszokni (elsõre olyan a magyar fülnek mintha mindig kérdezgetnének, vagy fel lennének háborodva vmin) a másik oldal meg az, hogy ebbõl a szempontból nem sokat számít maga a szókincs, lásd például a latin és a motorkerékpár esetét.
Bár zefír barátunk szerint már volt erre szó a Bábel tornya alatt.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
különösen az angol nyelvrõl meg nem érdemes következtetéseket levonni az alapján a multikulti kereskedõnyelv alapján, amit manapság minden második ember beszél. érdemes elolvasni pár komolyabb regényt mondjuk angolul, vagy tanult anyanyelvi beszélõkkel társalogni. nem olyan sekélyes az a nyelv, ahogy azt képzeljük, csak általában nem forgatják olyan gyakorlattal és intelligenciával, hogy ez megmutatkozzon.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
röviden:
Ellis és Neckbone találkoznak egy körözött faszival(Mud) egy kis szigeten, aki a szerelmével szeretne újra találkozni, a két srác pedig segít neki.
De, úgy látom, neked csak adalék kell, és máris ontod magadból a rosszmájúságot.
"Több, mint százötven évvel ezelõtt Giuseppe Mezzofanti olasz bíboros és nyelvész (1774-1849) Frankl Ágoston cseh nyelvésznek a következõket mondta a magyar nyelvrõl, amelyet 57 más nyelven kívül szintén beszélt: "Tudja, melyik nyelvet tartom a görög és latin mellett, minden más nyelv elõtt, leginkább dallamosnak és a verselés szempontjából leginkább fejlõdésre képesnek? A magyart! Az új magyar költõk verseit ismerem, ezeknek dallamossága teljesen magával ragadott. Ügyeljen, ebben a nemzetben egyszerre csak fel fog tündökölni egy költõi lángész, aki teljességgel igazolja jóslatomat. A magyarok, úgy látszik, még maguk sem tudják, micsoda kincs lakozik nyelvükben". (Mezzofantit idézik: Kiszely, 1996, 347; Kosztolányi, 1971, 37)"
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
De, olyan árnyalások, kétértelmûségek nyögvenyelõsen találhatók a világ nyelveinek 90%-ában, mint a magyarban.
Talán még rémlik neked is, mit írtak, mondtak komoly szakértõk a történelem során a magyar nyelvrõl, mint olyanról...
Sokkal vallalhatobb es komolyabb film,mint ahogy ezt gondoltam.
7/10
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Mostanában mit láttál?
" Könnyebb az igazságot felismerni, mint elismertetni."
Jean-Baptiste Lamarck.
Nem muszáj hinni nekem. Ezért ajánlottam egy alternatívát Blasta kollégának.
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Elhiszem. Bár...
De ha ez tényleg igaz, akkor viszont nem létezhet semmilyen más kialakult nyelvben olyan " szó összetétel, kifejezés mondat és poén" ami nem a magyar nyelvbõl származna. Akkor viszont minden fordítást át lehet vinni magyarra 😊
Az ok, hogy ezt mégsem tapasztaljuk (pl.a szinkronizálás esetében) az inkább a helytelen fordításban, mintsem a "nem lehetben" keresendõ.
Az pedig, hogy ki milyen nyelven szólal meg, szintén nem mérvadó, hiszen akár egy hollywood-i színész is tökéletesen megtanulhat egy szerep kedvéért akár magyarul is ha akar, s ettõl még ugyanolyan hiteles maradhat.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Azt meg tenyleg felesleges magyarazni (persze te kivetel vagy), hogy miert JOBB egy embert, egy szineszt az ö eredeti, anyanyelvén hallgatni.
Olyan ez, mint egy Spielberg-film: nincs vér, csak erõszak. Minek megmutatni a borzalmat, borzalmasabb elképzelni.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Hidd el, hogy az eredeti nyelvben is ugyanennyi jelentése van ennek a szónak 😊
Bazinga!
csupán az az eredeti nyelve az adott filmnek, azon a nyelven íródott, azon a nyelven szólal meg a színész is és a saját hangját használja...stb., én ezért nem szeretem a szinkront (mármint a mai szinkront, mert régen tényleg színészek szinkronizáltak, ma ilyen "okj -s emberek")
és hidd el, hogy az angolban is vannak olyan szó összetételek, kifejezések, mondatok, "poénok" amiket nem lehet egyszerûen magyarra átvinni normálisan... ez minden nyelvre igaz, és semmi köze nincs hozzá, hogy melyik nyelv hány szót használ
Bazinga!
Azonfelül, hogy ez elvileg Twillight paródia (is), nekem sima filmként is tetszett. Afféle romantikus tinicucc walking dead-be öntve. A mondanivaló szájbarágós, de attól még igaz és egész tûrhetõ a film, jópofák a szereplõk, ócseny hot a csajszinger és persze profi a faterja a Malkowich. Kicsit lassúcsak az egész, de simán jobb, mint egy átlag tvfilm. Én csipáztam benne a zombiakokat, mer jófejek. ÉS még az is kiderül miért falnak agyakat! 😄
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Amúgy meg mi is lehetne a "pontos" fordítás, mikor 'heat" mint fõnév vagy 20 magyar jelentéssel bír, de igeként is legalább 10 féleképpen fordítható 😄
Sõt, én annyira válogatós sem vagyok, mint sokan errefelé: nekem a magyar szinkron is tökéletesen rendben volt...
Mellesleg az "eredeti nyelven - tehát angolul" értõ, tudó és szeretõ fanoknak itt egy jó kérdés, amit igen nehéz kimagyarázni:
Ha az angol nyelv annyira tuti és frankó a magyarhoz képest, akkor hogy lehet az, hogy mégis egyedül a magyar nyelvben vannak csak olyan precíz, egyedi kifejezések és gesztusok, (lásd: régi nagy magyar költõk versei pl.) hogy egyetlen nyelvre sem lehet pontosan és "veszteségmentesen" lefordítani õket úgy, hogy az apró részletességek is megmaradjanak?
A magyar címfordítóknak sem lehet könnyû dolguk.
Egyébként az angolra forítók is bajban lennének, ha olyan magyar filmet kellene lefordítaniuk, amiben nagy magyar költõk gyönyörû versei hangzanak el. Ezek a versek angolul még sokkal rosszabbra sikerednének a (magyarhoz képest) silány angol szókészlet miatt.
Szóval a lehetõség adott a jobb fordításokhoz 😊
Nem véletlenül. Ezek a magyar címfordítók ilyen kis vicces pofák.
Positive Mental Attitude
JS agymenés, angolosan. Lassabb, kevésbé ököl- és tölténycentrikusabb, de némileg élvezhetõbb, mint a tengerentúli szalagfilmjei. Ebben néhol, elvétve minimális színészi alakítást is demonstrál. Bár a sztori nem kevésbé hülyeség, mint a többi filmje, azt kell mondjam utóbbi évek talán legtûrhetõbb Statham terméke.
Érdemes lenne átállnia "hazai" filmekre, mert rendre jobb anyagot raknak alá, mint a hollywoodi kollégák.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Azt hittem jobb lesz, nem vállalhatatlan de jobbra számítottam, Mi miatt? Wolvi + Japán! Comicokban is kur*a jók voltak. Sajnos ez halivúd. Sztori jó, színészek jók, Japán mint háttér jó. Ami hiányzott, kicsit noirosabb hangulat, keménység, vér, erõszak, darkosság, úgy istenigazából Logan nem baszott szét a ninják között stb.
+ ami még nem jött be, Jean Greyes részek túlzott erõltetése, film végi high tech, Vipera felturbozása, teljesen felesleges és a film végén még hülyén is nézett ki.
6/10
Az elsõt ugyan nemláttam, de ebben is 2 másodpercenként lõnek el 3 tárat mindenre ami mozog 😄. Akkor az milyen lehet?
Positive Mental Attitude
Na ez az a film, amiben a káromkodások jókor és jó helyeken hangzottak el 😊
Remélem lesz majd folytatása valamikor...
Apropó: a címe alapján egész másra számítottam 😄
Nem is volt ez rossz. Kicsit kevésbé pörgõs/hájtek, mint az elsõ, de nézhetõ azért bõven. Egy patront megér, fõleg a katonacsaj khmmm.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3