Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
:D
most következne a kedvenc részem, hogy mindenki magából indul ki...de lásd kivel van dolgod, mást mondok:
" Könnyebb az igazságot felismerni, mint elismertetni."

Jean-Baptiste Lamarck.

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

tomsolo
Velvet síkon biztos mûködik a dolog.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Zephyr Retiring
That depends...

tomsolo

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Zephyr Retiring
Miért vonatkozna rám?
Nem muszáj hinni nekem. Ezért ajánlottam egy alternatívát Blasta kollégának.

Jakuza1
Marmint ez rad vonatkozik ?

Jakuza1
Pontosan

cylonflatus
Értettem elsõre is mit akartál. Csak megjegyeztem, mert tetszik a szublimál szó, és ritkán van alkalmam használni :)

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Zephyr Retiring
Londonban is élnek nyelvész-történészek. Javaslom mielõbb konzultálj egyel! Hihetetlenül félreinformált vagy, s ami még rosszabb: Te el is hiszed, amit helytelenül állítasz :(

Zephyr Retiring
"...és hidd el..."
Elhiszem. Bár...
..a legújabb elméletek szerint valaha valamikor létezett a földön egy egységes nyelv..(mellesleg ez az elmélet nem is annyira újkeletû ha hallott már valaki Bábel tornyáról, s arról, hogy mi van onnantól napjainkig) szóval egyre többen s többfelõl rebesgetik, hogy volt egy egységes nyelv egyedülálló szókinccsel, ami magába foglalt minden "szó összetételt, kifejezést, mondatot és poént is" mert hát ugyebár onnan indult minden szó. Ez a nyelv mi más is lehetne (már ha tényleg létezett is ilyesmi) mint a magyar, hiszen jelenlegi tudásunk szerint az tartalmazza a legnagyobb szókincset az egész földön.
De ha ez tényleg igaz, akkor viszont nem létezhet semmilyen más kialakult nyelvben olyan " szó összetétel, kifejezés mondat és poén" ami nem a magyar nyelvbõl származna. Akkor viszont minden fordítást át lehet vinni magyarra :)
Az ok, hogy ezt mégsem tapasztaljuk (pl.a szinkronizálás esetében) az inkább a helytelen fordításban, mintsem a "nem lehetben" keresendõ.
Az pedig, hogy ki milyen nyelven szólal meg, szintén nem mérvadó, hiszen akár egy hollywood-i színész is tökéletesen megtanulhat egy szerep kedvéért akár magyarul is ha akar, s ettõl még ugyanolyan hiteles maradhat.

Blasta
Ez utan meg plane varunk a kozpontban egy full wipe-ra :D :D :D :D

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Ez most biztos ISMET uj info lesz neked, de hogy egyet mondjak, az angol nyelv sokkal tobb kifejezest ismer mint a magyar. Nezz utana nyugodtan.

Azt meg tenyleg felesleges magyarazni (persze te kivetel vagy), hogy miert JOBB egy embert, egy szineszt az ö eredeti, anyanyelvén hallgatni.

Blasta
1-2 pricesszor kiegett benned, gyere be a kozpontba system update-re, ez mar sulyos :D

ZilogR
...ok, akkor lefordítom: a kisebb kamaszgyerek is letehetõ elé, hogy nézzen valami normálisabbat, nem kell azonnal kiömlött belekkel nyögdécselõ, korommal összekent, vért okádó statisztákat nézegetni, akiket fél centirõl lõnek fejbe a drónok - mindez lassítva, cgi vérrel...

Olyan ez, mint egy Spielberg-film: nincs vér, csak erõszak. Minek megmutatni a borzalmat, borzalmasabb elképzelni.

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

precision
"Amúgy meg mi is lehetne a "pontos" fordítás, mikor 'heat" mint fõnév vagy 20 magyar jelentéssel bír, de igeként is legalább 10 féleképpen fordítható :D"

Hidd el, hogy az eredeti nyelvben is ugyanennyi jelentése van ennek a szónak :)

Bazinga!

precision
senki sem mondta, hogy angol "jobb" nyelv mint a magyar

csupán az az eredeti nyelve az adott filmnek, azon a nyelven íródott, azon a nyelven szólal meg a színész is és a saját hangját használja...stb., én ezért nem szeretem a szinkront (mármint a mai szinkront, mert régen tényleg színészek szinkronizáltak, ma ilyen "okj -s emberek")

és hidd el, hogy az angolban is vannak olyan szó összetételek, kifejezések, mondatok, "poénok" amiket nem lehet egyszerûen magyarra átvinni normálisan... ez minden nyelvre igaz, és semmi köze nincs hozzá, hogy melyik nyelv hány szót használ

Bazinga!

Sir Quno Jedi
Warm Bodies

Azonfelül, hogy ez elvileg Twillight paródia (is), nekem sima filmként is tetszett. Afféle romantikus tinicucc walking dead-be öntve. A mondanivaló szájbarágós, de attól még igaz és egész tûrhetõ a film, jópofák a szereplõk, ócseny hot a csajszinger és persze profi a faterja a Malkowich. Kicsit lassúcsak az egész, de simán jobb, mint egy átlag tvfilm. Én csipáztam benne a zombiakokat, mer jófejek. ÉS még az is kiderül miért falnak agyakat! :D

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Zephyr Retiring
Igazából az elnevezéssel semmi bajom :)
Amúgy meg mi is lehetne a "pontos" fordítás, mikor 'heat" mint fõnév vagy 20 magyar jelentéssel bír, de igeként is legalább 10 féleképpen fordítható :D
Sõt, én annyira válogatós sem vagyok, mint sokan errefelé: nekem a magyar szinkron is tökéletesen rendben volt...
Mellesleg az "eredeti nyelven - tehát angolul" értõ, tudó és szeretõ fanoknak itt egy jó kérdés, amit igen nehéz kimagyarázni:
Ha az angol nyelv annyira tuti és frankó a magyarhoz képest, akkor hogy lehet az, hogy mégis egyedül a magyar nyelvben vannak csak olyan precíz, egyedi kifejezések és gesztusok, (lásd: régi nagy magyar költõk versei pl.) hogy egyetlen nyelvre sem lehet pontosan és "veszteségmentesen" lefordítani õket úgy, hogy az apró részletességek is megmaradjanak?
A magyar címfordítóknak sem lehet könnyû dolguk.
Egyébként az angolra forítók is bajban lennének, ha olyan magyar filmet kellene lefordítaniuk, amiben nagy magyar költõk gyönyörû versei hangzanak el. Ezek a versek angolul még sokkal rosszabbra sikerednének a (magyarhoz képest) silány angol szókészlet miatt.
magyar konta idegennyelvi szórárak 120 000 magyar szót tartalmaznak, de ezekben sem szerepel minden ismert magyar szó vagy kifejezés. Számos nyelvészprofesszor szerint a teljes lexikális nem lejegyzett értelmes magyar szó meghaladhatja akár az egymillió szót is. Csak összehasonlításként: a magyaron kívül bármilyen nyelvben használt értelmiségi szókincskészlet egyetlen nyelvben sem haladja meg a 30 000 szót!
Szóval a lehetõség adott a jobb fordításokhoz :)

Dynamic
"Apropó: a címe alapján egész másra számítottam :D"

Nem véletlenül. Ezek a magyar címfordítók ilyen kis vicces pofák.
Akkor csekkolom, kössz a tippet. <#eljen>

Positive Mental Attitude

Tyler1
Jason Statham #x, akarom mondani Kolibri-kód

JS agymenés, angolosan. Lassabb, kevésbé ököl- és tölténycentrikusabb, de némileg élvezhetõbb, mint a tengerentúli szalagfilmjei. Ebben néhol, elvétve minimális színészi alakítást is demonstrál. Bár a sztori nem kevésbé hülyeség, mint a többi filmje, azt kell mondjam utóbbi évek talán legtûrhetõbb Statham terméke.

Érdemes lenne átállnia "hazai" filmekre, mert rendre jobb anyagot raknak alá, mint a hollywoodi kollégák.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

hidd el pörgõsebb :-) és tényleg sokkal jobb
The Wolverine

Azt hittem jobb lesz, nem vállalhatatlan de jobbra számítottam, Mi miatt? Wolvi + Japán! Comicokban is kur*a jók voltak. Sajnos ez halivúd. Sztori jó, színészek jók, Japán mint háttér jó. Ami hiányzott, kicsit noirosabb hangulat, keménység, vér, erõszak, darkosság, úgy istenigazából Logan nem baszott szét a ninják között stb.
+ ami még nem jött be, Jean Greyes részek túlzott erõltetése, film végi high tech, Vipera felturbozása, teljesen felesleges és a film végén még hülyén is nézett ki.
6/10
Kevésbé pörgõõs?
Az elsõt ugyan nemláttam, de ebben is 2 másodpercenként lõnek el 3 tárat mindenre ami mozog :D. Akkor az milyen lehet?

Positive Mental Attitude

Zephyr Retiring
Nõi szervek.
Na ez az a film, amiben a káromkodások jókor és jó helyeken hangzottak el :)
Remélem lesz majd folytatása valamikor...
Apropó: a címe alapján egész másra számítottam :D

? egy szar semmi volt, az elõzõ közelébe sem ért sztem ez már "b" kategória volt.
Sir Quno Jedi
GIJOE2

Nem is volt ez rossz. Kicsit kevésbé pörgõs/hájtek, mint az elsõ, de nézhetõ azért bõven. Egy patront megér, fõleg a katonacsaj khmmm.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

cylonflatus
Persze hogy nincs vér meg holttest, azonnal durván elszublimáltak :)

ZilogR
Az a jó az Oblivion-ban, hogy nincs vér és nincs megmutatott halál. Ha lõnek, nem látod kit lõnek, ha van vér, az csak jelképes, az jelzi azt, hogy "itt ó, jajj, komoly a baj"! Holttestek egyszerûen nincsenek.

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Jakuza1
Z World War
5.5/10
The Wolverine
5/10

Ugy tunik, hogy mostanaban egyre szarabb filmeket csinalnak es csak a latvanyra mennek ra, de maguk a filmek a nagy kaki kategoriaba sorolhatok.

LeventeV
Köszi a választ. <#eljen>

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Blasta
De a lenyeg, hogy a trailerek bemutatasa nem a gyartot terheli.

Blasta
Termeszetesen a forgalmazo. Az donti el, mennyi kopiat "vasarol" az adott filmbol es azt hany moziban mutatja be.
Abban nem vagyok biztos, hogy a trailerekert is kulon fizet vagy az mar a mozi sara, hogyan reklamozza a bemutatasra kerulo filmet, ami nyilvan mar a mozi erdeke is, hogy minel tobb emberhez jusson el.

LeventeV
Kicsit OFF:
A mozikban vetített filmek ajánlóit, amiket a tv-ben adnak a reklámszünetekben (lásd pl. most a Farkas ajánlóit) ki fizeti? A film magyarországi forgalmazója, vagy pedig a gyártó?

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

cylonflatus
Természetesen. Lsd DH5. Nem is arra gondoltam, hogy akkor válogatás nélkül jöhet minden fos, természetesen a ponyva mûfajon belül is vannak érdemes és kevésbé érdemes alkotások. De ugyanígy a mûvész(nek mondott) filmeknél is, mert amit pár sznob zseniálisnak tart, és ráaggatták, hogy szürrealista meg neoavantgárd, dadaista (csak mert igazából õk sem értik) az közben egy értelmetlen, öncélú hatásvadászat. Szóval ja, a határvonal nem a mûfajok között húzódik, nem ott válik el a szar az aranytól :)

"Néha igenis jólesik, ha Bruce Willis megmenti a világot, nincs ezzel semmi baj, a helyén kell kezelni."

Bruce Willis jol is meg tudja menteni a vilagot, meg nagyon szarul is. Inkabb itt huzodik a valasztovonal.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

CSOCSO
Scary Movie 5

legyen 3/10

a vegen levo bakik viccesebbek voltak mint maga a film.
cylonflatus
Én pl simán jól szórakoztam rajta, és feleslegesen nem hasogatok szõrt :) Abból a sznob korszakomból már kinõttem, amikor csak Bunuel, és Fellini filmeket néztem, meg francia szürrealistákat, és lazításnak valami neorealista cuccal tépettem az agyam. Jaj, és a korai Delon filmek... nagyon szerettem, pedig azokat a nagy sznobságomban már majdnem blockbusternek tartottam :) És persze rohadtul butának, értéktelennek tartottam bármilyen népszerûbb közönségfilmet, meg azt is aki ilyeneket néz... de hát akkor 16-18 voltam, hál' Istennek nem tartott sokáig ez a korszak. Néha igenis jólesik, ha Bruce Willis megmenti a világot, nincs ezzel semmi baj, a helyén kell kezelni.
Amúgy szerintem rohadtul nincs Oblivion mánia, egyszerûen többek jól szórakoztak rajta, és ahogy írod, jó ideje nincs egy épkézláb film ebben a kategóriában.

Bokafix2
Egy Tokio Gore Police vagy egy Machine girl után nem értem miért vagy meglepõdve a japánokon.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

akik nem értik miért megy ez az Oblivion-mánia
nálam pl: idei blockbusterek
GIJoe2-szar+folytatás, IM3-lapos és gyerekes+folytatás, ST-ID-unalmas lapos csihi-puhi, 0 sztori+folytatás, Fast6-gondolom ezt se kell részletezni+folytatás, Superman-unalmas sztori+full erõlködös megjelenítés+remake

Oblivion, lehet sok sebbõl vérzik, lehet összelopkodott DE se nem remake, se nem folytatás, van SZTORIja, érdekes, apróbb finomságok (Cruise és a csaja, hogy kerültek ebbe a helyzetbe, NASA csaj) amik többé teszik az alapsztorit
+ sci-fi + nem 10 év alatti gyerekeknek készült

amit idén még várok, Elysium -hasonló okokból
Victor1103
Oblivion

9/10 Videojátékos nyúlásokból nekem fõleg a
Mass Effect, Portal jutott eszembe. Ettõl függetlenül remek film volt én abszolút nem éreztem rajta semmi középszert.

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

cylonflatus
Jamie Foxx baromi laza arc :)

Sztem ezt is törölték:)
De akit érdekel az itt megnézheti, 04:20tól-
http://videa.hu/videok/allatok/asm-zlMxIEwrb8k8dwUC

cylonflatus
Jesszusmária... az Asylum Sharknado-ja után azt hittem, hogy már nem fogok meglepõdni semmin. Tévedtem. Mert jönnek a.... Szarzombik!!!! 'Hótkomoly', most találtam a kedvenc virágboltomban! A rilíz neve: "Szarzombik.Azaz.A.Holtak.Budija.<2011>.DVD9.LayRue"
Akartam képet is szúrni, de meggondoltam magam. Megrendítõ. Ízelítõnek inkább írok: csillagkapu? Vagy tektonikus lemezek mentén megnyíló féregjárat? Esetleg tesseract? Felecsd el! A mi rémeink univerzumára egy lepattant pottyantós nyit ablakot! A 00-ás kapun át özönlõ rémek ereiben vér helyett szar folyik, de a zsebük is végtermékkel van tömve, amivel szívesen dobálják az amúgy sûrûn hascsikarással küzdõ szereplõket! De van itt minden a szarral fertõzõ kis élõsködõtõl kezdve a fekáliát fröcsögõ zombikon át a finggázzal levegõben repkedõ lány vs. giga-szarbogár csatáig minden. Priceless... <#wilting>

Totti5
Sokkal hatékonyabbak. Most vegyük pl a festést. Pontosan annyit fújnak amennyi kell, nincs pazarlás. Emberi fújásnál van. Sokkal-sokkal gyorsabbak, és mivel 1szer kell csak belõni hogy az tökéletes legyen, utána az 1000. db is pont ugyan olyan tökéletes lesz mint az elsõ volt, ha emberi teszi, akkor errõl ugye szó nincs. Minden tekintetben jobb mint az emberi munkaerõ. Természetesen hiba mindig van, amit az embernek kell elhárítani, mert ha megáll, vagy programhiba lép fel akkor se elõre se hátra:) Minden autógyér arra törrekszik, hogy amit lehet azt robottal oldja meg, autómatizálja. Term. rengeteg dolog van amit nem lehet, képtelenek rá, kivitelezhetetlen. Sori munkás, emberi felügyelet nélkül egyetlen autó sem készülne kell, de amit lehet azt kiváltanak robottal. Ez a jövõ, vagyis ez van már most.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Tikal
Es arrol mit tudsz mint amit sandor felvetett, hogy ezek a robotok nem is olyan hatékonyak, az emberi rabszolga munka jobb es az a jovo...?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Ez világos. Csak ma 2013 van, a robotika azert ennél már tobbet is tud, mint amit itt látunk...a filmben szereplõ tech pedig nem földi 2013-as :)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

már törölték is.