Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Synchronous
Verte máskor is kínai, mikor Jet Li belehámozta a padlóba a Fearless-ben. <#smile>

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

Tyler1
Pain & Gain - szerencsére letettek a borzalmas Izomagyak fordítás használatáról

Képzelje el mindenki, hogy pl. Bándi Kata esetébõl valaki vígjátékot készít. Ez a film morbid, agyatlan, szürreális, pörgõs és rohadt vicces. A nagy átlag nem fogja csípni. Tipikus Bad Boys stílusú Bay-ökörség, aminél a többszöri "igaz történet alapján" kiírás már-már sértõ. Az év egyik legjobb komédiája, nagyon fekete, de nagyon pálma.

Olympus Has Fallen

Ez mi a szenny volt? Die Hard by The Asylum? Mit keresett ebben Butler és Freeman? Egyetlen jelenete nem volt eredeti, a forgatókönyv egy szánalom volt, röhejes karakterek és dialógusok, a cgi meg jó 10 éves pc játékok szintjén mozgott. 199 Ft-os dvd színvonal. Casper Van Dien és méltán elfeledett társai ilyenekkel keresték a kenyerüket a 90-es években, de álmaikban nem gondolták szerintem, hogy lesz idõ, mikor az ilyen C kategóriás hígfost moziban forgalmazzák majd.
Pain & Gain elõtt tolták Tatum-Foxx hasonló fehérházas, elnökös akcióját, hát annak egyetlen képkockája is többet ér, mint ez az egész borzalom. Letettem róla, hogy Fuqua az életben még értelmes filmet fog készíteni.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

PetruZ
Ezt láttam én is, jópofa film, bár a 8/10 az erõs túlzás, de ha a Chocolate már fel lett hozva, akkor ez is olyasféle (de kategóriákkal gyengébb) muay thai film. 😊
Amúgy Nathan Jonest kínaiak csak egyszer verték (egy Jackie Chan filmben), de a Somtum elõtt Tony Jaa is összetörte a csontjait a Tom Yum Goong-ban, tehát a thaiok már kettõvel vezetnek. 😄
Bokafix2
Somtum

Ennek a hegyomlás méretû pankrátornak eleddig azt hittem nincs is saját filmje, csak olyan amiben a kínaiak verik, vagy épp Bred Pitt válltájékon szúrja. <#idiota>
Viszont minap komolyabban átfutottam a filmográfiáját és ráakadtam erre a nagyon is szerethetõ filmecskére, ami valahol kicsit gagyi, valahol vicces, viszont túlnyomó részt zúzós akció is egyben.
Nathan Jones a maga 210 centijével amcsiföldön is magas, Thaiföldön viszont egyenesen óriás... de sajna olyan töketlen hogy képtelen a testi adottságait kihasználni ezért még egy takarítónéni is le tudja verni. Termete ellenére félénk tutyimutyi egyéniség aki még egy kerék kipukkanásától is összerezzen.
Viszont pártfogásába veszi egy bokszos csaj, aki kitanítja verekedni, viszont sajna még ez sem elég... ekkor jön a képbe egy nagyon csípõs thaiföldi savanyúságféleség, amit ha bekap annyira csípi a száját hogy dühöngõ õrültté változik mert nem tudja máshogy levezetni az "érzést". <#hehe>
Ebben az állapotában simán kettécsap egy felhõkarcolót és visszafejel egy vonatot. Szüksége is lesz ezekre az adottságokra mert a lánykát aki segít neki el akarja kapni egy másik böhömnagy figura... van nála ugyanis valami ami nem az övé...

8/10

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Zephyr Retiring
Na most van az, hogy elnézést kérek.<#vigyor5>
Összekevertem a filmek címeit. A Fracture (Törés) valóban az Anthony Hopkins film...ezt nézem majd ma.
Amire gondoltam, az pedig a Találmány.
Így biztosan hamarabb elõkerül majd. <#worship>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Ez olyan, mint a "Magyar lányok a legszebbek"...aha, nekünk! <#pias>
Willenbrock
Kit érdekel a külföldiek véleménye? A magyar a legszebb és legjobb nyelv ez kétségtelen.Akinek nem tetszik az beszéljen külföldiül.

ZilogR
ez engem is érdekelne, bár nem olvastam el, ha már spoiler...

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Blasta
Az fix, de sehol nem talaltam ilyen sztorival ilyen cimu filmet.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

genndy
Hát nem az Anthony Hopkinsosé, az biztos...

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Blasta
Melyik Fracture c. filmnek a tartalma ez?

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

IMYke2.0.0.0
Samsara még mindig - mert áthoztam, és fórumozás közben megy.
A Cebu Provincial Detention and Rehabilitation Center talán nem sok mindenkinek mond valamit (miközben a Samsara-ban is szerepelnek)
Talán így azért már mindenki tudja, hogy mirõl és kikrõl van szó:
Thriller; They Don't Care About Us; Gungnam Style stb.
Igen, a Fülöp-szigeteki szigorúan õrzött börtön.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zephyr Retiring
Fracture (Törés)
A film egy lehetséges idõgéprõl s feltalálóiról szól.
Bõvebben...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Gondolom többen többféle dolgot hallottak már errõl a témáról is. Téridõsíkokról s annak meggörbítésérõl, idõ megállításról ecetera ecetera... Az elmélet persze már magával az utazással megbukott. (lásd: Vissza a jövõbe, Idõzsaru, Idõgép) mind mind a dolog paradoxonját ecsetelik. Ezek miatt is gondolom mégis, hogy maga az utazás csak elmélet marad. Persze ettõl még mindenki gondoljon amit akar.
Aki hisz az ember lélek-test asztráltest elméletekben, azok szerint az idõutazás egyedül ott vagyis a tudatunk mélyén lehetséges.
Vannak emlékeink az elõzõ és furcsa mód a következõ életeinkrõl is a tudatunk mélyén...sokan így gondolják. Õk hisznek a reinkarnációban és hitüket a regressziós hipnózissal erõsítik tovább...
Ennyit tudunk ma, s a film hipnózis helyett egy gépre bízza a "reinkarnációt" csak jelenlegi önmagunkra lekorlátozva. Pont mint az említett filmekben, ahol az idõutazás alatt végig jelenlegi önmagunk maradunk, csak más idõsíkba vándorlunk át.
Ilyesmi jelen pillanatban még nem létezik. Mármint idõutaztató gép.
Persze ezzel az alkotók nem törõdnek, s ezért születhetett meg ez az érdekes "kis"f film...

De azért egy 5-öst kap tõlem...a 10-bõl.

IMYke2.0.0.0
2011-es.
Az 1992-es Baraka (10/10) nyomdokain, annak koreográfiájában készült, és már nem elõször látom. Idõszakonként elindítom.
Az egyik kedvenc jelenetem a sok fantasztikus, beszédes, elgondolkodtató közül (saját, 3.2 MB-os kép!): Samsara (2011) - 10/10 - tegnap néztem meg, sokadszorra

A kép visszaköszön a hivatalos trailerek egyikében is.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

fifi
"Filmek, amiket most láttunk..."

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

precision
elnézést, egy utolsó off még tõlem 😊 de ha már a Bábel Tornya elõtt a magyar volt a közös nyelv akkor bizony Jézus is magyar volt 😄 😄

Bazinga!

precision
tényleg sok már az off srácok... 😊 én mondjuk ott abbahagytam az olvasást amikor kiderült, hogy a Bábel Tornya elõtt magyarul beszélt az egész világ <#idiota><#wilting>

nincs valami nyelvész topik vagy ilyesmi?

Bazinga!

Zephyr Retiring
#77278 -ra.
Számomra a fõtéma itt a film. Vagy filmek.
A spoilert meg azért használom, hogy akit nem érdekel a szélesebb körû véleményem, azt ne zavarjam vele. Tudtommal erre is való pont. Akkor válaszolnék is, mert innentõl úgyis csak az fogja ezt olvasni, akit éredekel mit gondolok arról amit reagáltál.
Nem fogom összeszámolni a hozzászólásaimat, mert nem az számít hányszor válaszolok valamire (vagy fejtek ki véleményt valamirõl) hanem az, mirõl és milyen hangnemben teszem.
A marhaságról alkotott nézeteink sem egyeznek. Szerintem marhaság lehet bármi, amibõl az ember semmit sem tanul. Minden egyéb információ hasznos, mert valamit azért tanulhatunk belõle. Aki pedig sokat tanul, az elõbb utóbb meg is okosodik és más szemmel kezdi látni a környezetét. Nem mellesleg pont emiatt szeretem a filmeket is mert kevés kivételtõl eltekintve a legtöbbnek akad azért hasznos mondanivalója, csak az a kérdés: mit tudunk leszûrni belõle.
A mondandóim többsége nem marhaság, és pont emiatt ugranak rá az emberek (ahogy Te mondod) mert nekik is van véleményük a témáról, csak sokan nem tudják jól kifejteni vagy megfogalmazni azt. Nekem ez kicsit jobban megy. De mások meg más dolgokban ügyesebbek vagy szerencsésebbek mint én.
Nem szokásom válaszolni a "saját hülyeségeimre" sem. Ha ilyet tapasztalsz, az azért van, mert utólag még akadt valamihez hozzáfûznivalóm s így jelzem mihez is. De majd csatolok egy "ez lemaradt"-at legközelebb, hogy egyértelmûbb legyen a dolog.
Látod, erre meg most Te hívtad fel a figyelmemet.
Betegség tünete.
Mivel láthatóan nem vagy szakorvos (vagy ha mégis, jól álcázod) ezért nem hinném, hogy ez a megállapításod kompetens. Ez az érzésed inkább önmagadból fakad, mert (gondolom) másoktól önmagadról sokszor hallhattál valami hasonlót. Sejtem mi lehet, s ha az amire gondolok: megnyugodhatsz: a másság nem betegség. Még akkor sem az, ha az emberek nagyrésze úgy gondolja. Erre pedig a következõ soraidból következtettem. (fiúk fotózása stb...)
Ezzel a témakörrel kapcsolatban annyi a mondandóm, hogy mind emberek vagyunk egyedi ízléssel, vágyakkal és gondolkozással. Minden embernek joga van boldognak lenni, s joga van megtanulni, hogyan lehet boldog.
Utálattenger.
Ha valaki utál valakit, amögött bizony féltékenység vagy irígység áll legtöbbször, ami sajnos sokszor még az átlagosnál alacsonyabb intelligenciával is párosul. A kettõ elegye meg elég kemény dió még a legokosabb embereknek is 😊
És végül természetesen nem. Nem élvezem a negatív reakciókat sehonnét, de tudom kezelni. (a bevett módszer, ha nem reagálunk vissza rá. Vagy ha mégis, próbálunk kultúráltak maradni.
Ahogyan tettem most ezt is én.)
Szép vidám filmeket , boldog augusztust Neked és mindenki másnak aki ezt is most végigolvasta. Mert ha csendben is vannak, azért nem kevesen vannak Õk sem.

CSOCSO
Meg mindig a magyar nyelvrol van szo? Akkor beleszolnek en is: Gyonyoru a magyar nyelv csak az emberek nem tudnak beszelni. Magyarorszagon nottem fel de miota itt elek amerikaban azt vettem eszre, hogy a tv ben levo emberek nem tudnak beszelni. Legyen az magyar komedista vagy a legutolso rendor kapitany aki egy gyilkossag miatt a kamera elott. Mivel sok magyarral nem talalkozom a csaladomon kivul idekint leginkabb csak videokon latok magyar embereket beszelni de nagyon sokszor borzalmas.Persze az engolul beszelo emberek sem tokeletesek.
Kit erdekel, hogy hanyszor tobb magyar szo van ha a szokincse mindenkinek kozel a nullahoz?
cylonflatus
Mire átfutottam nagyjából az elmúlt pár óra termését elfelejtettem, hogy mit akartam... ez tömény volt így éjszakára 😄

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

ZilogR
Ezeket nézzétek meg és utána mehet a vita tovább:
1. rész
2. rész
3. rész
4. rész
5. rész
A port.hu szerint 8 részes...

Mellékhatások
Jó film
8/10

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

PetruZ
Ja, szerintem sincs köze hozzá.
IMYke2.0.0.0
Most néztem meg az elsõ 48 percet - el sem hangzik az oka.

PetruZ
Ez azért nem pont így volt. 😊
IMYke2.0.0.0
Még mindig üt ez a film.

IMYke2.0.0.0
Érdemes megnézni - ha szereted a full (néhol semi) contact bunyókat, a Muai Thait és a jó koreográfiát.
A film végi jelenetek közül még mindig be-beugrik egynéhány (Jacki Chan filmjeinél is szokták mutatni a forgatásokat), hááát...

Tudtommal nem amiatt lett rákos.

genndy
Ácsi a spoilerekkel, mert én még nem láttam!
Viszont megnézném, mert az ajánló alapján most már érdekel.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Bokafix2
Á nem terrorizálja senki, csak levágják a lábujját, ami miatt rákos lesz, de a többi az stimmel. 😊

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

IMYke2.0.0.0
A szomszédban gyakorlókat ne hagyjuk ki a képbõl. Miattuk kezdte az egészet.

PetruZ
Azért ott van az is, hogy nem csak simán megjegyez és visszajátszik ilyesmiket, hanem éveken át k*rva keményen nyomja az udvarban egész pici kora óta. Mivel nem, vagy alig érez fájdalmat és nem tudja, mikor kell abbahagynia, tizenévesen már egész más szinten tolja.
És nem az anyját terrorizáló maffiafõnök figuráit kezdi sorban leverni, hanem az anyja noteszában talált címekrõl hiszi a barátja, hogy azok az illetõk tartoznak a lány anyjának (pedig nem) és mivel kellene pénz egy komoly mûtétre, elindulnak, hogy visszaköveteljék az adósságot. Fogalmuk sincs, hogy kik az illetõk, pláne nem terrorizálja az anyját senki. A nagyfõnök késõbb kerül vissza képbe, amikor szólnak neki, hogy valaki a nevében kiveri a pénzt az embereibõl és akkor jut eszébe a volt nõje, aki miatt volt némi zûrje a jakuzákkal.
A többi az kb. stimmel. 😊
extra sensory
Csokoládé

Adott egy különös adottsággal született autista kislány, aki képes minden egyes mozdulatot, mozgást, vagy kombinált fogást megjegyezni és mesteri szinten kivitelezni... ez eddig még nem is lenne buli, csakhogy hölgyikénk megnéz pár muay-thai és kung fu filmet, amely után olyan aprításba kezd az anyját terrorizáló maffiafõnök delikvenseinek soraiban hogy a látvány popkornzabálós... méghozzá kétpofára.

Igazi vérbeli badass movie, amit nem lehet nem élvezni. Az Ong Bak alkotóitól származik a film, ami garancia rá hogy bunyóban nem lesz hiány.

9/10

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

precision
Zephyr... 😊

Bazinga!

tigeroo
120 új üzi, mi volt fijúkák?
tomsolo
Nem, nem vagyunk a Témánál.

Számold össze csak ezen a lapon legalább a hsz-ek negyede csak TÕLED származik, kb. két-három vág a topik témájába, de azokban is sikerült elrejtened egy csomó marhaságot amire szépen rá is ugrottak az emberek.

Az pedig, hogy már saját magadnak válaszolgatsz a saját hülyeségeidre egyértelmûen vmi betegség tünete: menjél inkább vissza fiúkat fotózni vagy lányokat csábítani asztal táncolni olaszba az való neked.

Nem persze, ez nem flood, ez mind kellett ide - gondolom jön is majd rá vmi hasonló szintû random butáskodás, csak hát ez nem az alapítványi oldalad, itt sajnos ki leszel szórva nagyon hamar mivel ez nem az elsõ eset volt és szemmel láthatóan élvezed ezt az utálattengert amiben lubickolhatsz.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Tikal
Úr isten , miert égeted itt magad?...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Zephyr Retiring
...meg persze van Különvélemény is. Ami meg egy nagyon jó film. S ezzel témánál is vagyunk megint 😊

IMYke2.0.0.0
Jogos. <#nyes><#nevetes1>

Zephyr Retiring
Nos (szerintem) a vitához legalább két ember kell. Nincs olyan, hogy vitagenerálás. Csak vélemény létezik s ellenvélemény, ami vitára adhat okot.

Jakuza1
De ha egyszer nem erti! 😛PP

Tyler1
Ja persze, már semmi jelentõsége. Azért sikerült vitát generálnod belõle, és meghazudtolnod a tényeket, de még cinikusan véleményezni másokat, annak ellenére hogy te voltál, aki végig a buta igazadat bizonygattad.
Vond le a tanulságot ebbõl az egészbõl, még mielõtt legközelebb vitára adnád a fejed ismét.

IMYke2.0.0.0
S most kapcsold vissza az irónia érzékelõket 😊

QuippeR
nincs mit.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Zephyr Retiring
Szerintem ennek inkább semmi jelentõsége, de ha ez Neked ilyen fontos, legyen.
Mit akarsz hallani tõlem ezzel kapcsolatban?

Tyler1
Nem, amivel te vitába szálltál, az hogy a Jó, a Rossz és a Csúf az amerikai polgárháború idején játszódott, mivel a te véleményed idézem: "Csak azon kuncogtam kicsit, mikor egyesek makacsul ragaszkodtak egy esemény PONTOS idejéhez (polgárháború ugyebár) csak annak nem jártak utána, hogy az említett western film szereplõi gyakorlatilag kitalált szereplõk voltak s így egy kitalált idõben is játszódott 😊", annak ellenére, hogy a filmben egyértelmûsítik a történelmi eseményét hitelességét, tehát nem játszódhat fiktív korban. Mint ahogy a Ryan közlegény is valós idõben, valós események között játszódik kitalált történettel.

Zephyr Retiring
nagyon elkanyarodtunk a fõ témától ugyan, de...
Rendben legyünk gyakorlatiasak: fordítsd angolra a "szerelem" szót. Ha megvan, akkor a "szeretet" szót.
Most mit gondolsz a szebb és kifejezõbb jelzõkrõl?
Nagyon nagyon vajszívû leszek: angol helyett bármilyen más nyelvet is használhatsz 😊

IMYke2.0.0.0
"ami egész egyszerûen nem igaz"

Á, értjük. Köszi...

QuippeR
mondjuk ha az lenne a tétel, hogy a magyar nyelv logikusabb az angolnál, akkor még egyet is értenék, de ti azt állítjátok, hogy kifejezõbb vagy "szebb", ami egész egyszerûen nem igaz.

Zephyr Retiring
Mit? Hát azzal kezdõdött minden, hogy a vadnyugatot fikciónak jellemeztem. Ti pedig valóságnak. Senkinek sem lett igaza: fikció és valóság egyszerre. Ugyanez igaz a Ryan közlegényre is..
Ez dõlt el 😊

Jakuza1
Mert ertelmetlen eleve elvalasztani a nemi kulonbseget, mintha ket kulonbozo ember lenne. LOL
Nem veletlen ez az idezet:

"Hagyományosan a hímnemû he-t használták abban az esetben, mikor olyan emberre utaltak, akinek nem tudták a nemét, vagy ez az információ lényegtelen volt. Mostanára ezt a felfogást kritizálják a nemi alapon történõ megkülönböztetés ellenzõi, és egyre inkább helytelennek tekintik ezt a használati formát."

Ellenben nezz kicsit szet kicsit az igekotok korul is. Ott is a tulegyszerusites, mindenhol.
De kozben meg jelen van a befejezettlen mult es hasonlo baromsagok.

QuippeR
az angolban jelenleg gyakorlatilag csak magázódás van. régen volt tegezés. de a magyarban például van "tetszikezés" (hogy tetszik lenni? stb.) és míg a you-ról nem tudni, hogy te vagy ti, az õ-rõl meg nem tudjuk, hogy férfi vagy nõ.

ezek mind olyan különbségek, amelyek viszont nem jelentenek minõségbeli alá-felérendeltséget, ezért ebbõl nem lehet eldönteni, hogy melyik nyelv kifejezõbb vagy "szebb".