Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És ami a vicc, hogy ez nem is Asylum film minthogy az ember várná... hanem olyan producerek állnak a film mögött mint akik a Másnaposok, a Családi üzelmek vagy éppen a Kabinláz mögött is sorakoztak.
zombihódok... mit szívtak ezek
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Egy Thrash klip, csupán csak ennyi a bajom vele.
Egymás után vannak pakolva a jelenetek és ennyi, lélekkel már nem sikerült megtölteni.
A fõgenya pedig a tipikus 'bah' kategória.
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Hol itt a probléma?😊
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Nem tudom hogy hogy fog akkor neked tetszeni az új rész. Azért egy Robotzsaru 2-t 3-asra értékelni... Hozta sztem az elsõ rész színvonalát ezenkívül a Cain-t játszó Tom Noonan telitalálat volt fõellenfélnek. Benne voltak a szokásos abszurd reklámbetétek is, volt bõven akció is, szóval tisztességes iparosmunka volt ez.
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Akkor holnap irány a mozi.
Olvastam egy-két kritikát de vhogy egyik sem fogta meg úgy a lényeget, mint amit leírtál-
Viszont mind2 oldal kiemeli a Murphy maradékát bemutató képsorok brutalitását.
Nem elég, hogy a fenti szempontok szinte mindegyikét teljesíti a film, még új tölteteket, újabb érdekes vonásokat is képes felsorakoztatni. Már maga az altémához új megközelítésbõl nyúlnak hozzá. Miért jó, ha a rendvédelmi szervek feladatát robotok látják el? Vagy éppen miért nem jó? Mert nem mindegy, hogy egy lelketlen fémszerkezet húzza meg a ravaszt, vagy egy ember, aki mérlegel, tétovázik, dönt, lelkiismerete van... és ugye ezeket a kínos kérdéseket hidalja át maga a Robotzsaru, hisz benne egyesül mindaz, ami alkalmassá teszi/tehetné a feladatra.
Joel Kinnaman remek választás volt a címszerepre, de amúgy az összes színész zseniálisan alakít. A karakterek tényleg egyediek, sajátos jellemvonásokkal rendelkeznek, mindenki remekel. Ez az egyik pont, ahol újat/többet tud adni a film. Alex Murphy-ért valóban izgul a nézõ, együtt tud érezni vele, félti, kétségbe ejti. Nagyon kifejezõre sikeredtek a drámai pontok, holott Kinnaman lényegében csak az arcát használhatta a játékához, de én teljes mértékig meg voltam vele elégedve.
Dráma. Igen, ez a film kõkemény dráma, mármint erõsebben van jelen ez a vonulat, mint az eredetiben. Murphy családjához fûzõdõ viszonya itt sokkal hangsúlyosabb pontját képezi a filmnek. Szinte szörnyû látni, ahogy egy szeretõ, érzõ családapából egy rideg, érzelemmentes gépet kreálnak. De ugye vannak olyan érzelmek, amit semmilyen program nem írhat felül.
Akció... van az is dögivel, bár nem olyan véres és kegyetlen módon, mint az eredetiben, de tényleg látványos, ráadásul többféle POV-jelenetet is kapunk, különbözõ nézõpontokból, amik nekem nagyon-nagyon tetszettek. Epilepsziára hajlamosak azért kerüljék a filmet!
Durvaság... bár ez is jelen van, de nem olyan mértékben, mint a '87-es filmben. Lévén a 12-es karikának, itt nem igen folyik a vér, nincsenek leszakadó végtagok... de ettõl eltekintve én nem értek egyet a besorolással. Ennek minimum egy 16-os filmnek kellene lennie. Mikor Murphy megkérdezi a "balesete" után, hogy mi maradt belõle, és a doki megmutatja neki... hihetetlenül felkavaró az a jelenet, talán még durvább is, mint mikor az eredetiben a Robotzsaru leveszi a "sisakját"...
És emocionális téren is súlyosabb ez a film, szóval gyereket szerintem ne vigyetek rá. Egyrészt nem biztos, hogy nekik való ez, sem érzelmi szinten, sem pedig 1-2 jelenet miatt.
Társadalomkritika... zseniális! Elõször nem értettem Samuel L. Jackson mi a búbánatnak kell ebbe a filmbe, de igazából az õ karaktere az, aki jelképezi az amerikai társadalmat, annak befolyásolhatóságát, mértéktelen patriotizmusát, dekadens mivoltát. Ezáltal õ szolgáltatja a film legfõbb poénforrását, amolyan jacksonosan. Fenomenális. Mellette még Keaton játékát szeretném kiemelni, pazarul alakítja a pasi a hataloméhes, geci fõnököt, ráadásul remek szövegeket is kapott a karakter, érdemes odafigyelni.
Maga a cselekmény pedig feszes, kellõ mértékben adagolja az adrenalindúsító akciót, a mély érzelmeket, drámát, nyomozást, eleget foglalkozik a címszereplõ karakterének változásaival, de még a környezetével is! És, hosszú idõ óta most volt elõször, hogy ténylegesen izgultam karakterekért, ténylegesen paráztam, hogyan fog végzõdni a jelenet. Ilyen téren, szerintem, nagyon-nagyon ügyes a film.
De hát sajnos semmi sem fenékig tejfel. Ami hibádzik, az bizony az a fajta mocskos, koszos, félelmetes utópia, amiben nem érte utol az eredetit ez a film. Abban a világban ténylegesen összefostam volna a gatyámat, minden annyira nyomasztó volt. Itt ez nem jön át, maximum Murphy helyzete és sorsa a nyomasztó, de a környezet, a világ az nem, illetve az kirobbanó, sodró erõszak is fájó ûrként jelentkezik, ugyanis ilyen nincs.
Összegezve ez egy remek remake lett, ezekért érdemes elõvenni régi klasszikusokat. Újat tudott mutatni, hozzá tudott adni a régihez, de nem torzította teljesen el az alapkoncepciót, nem vált öncélúvá és feleslegessé. Mindezek mellett pedig igazodott korunkhoz, nem félt aktuális kérdéseket sem felvetni, ugyanakkor alapvetõ kérdésköröket is tovább mélyítette/bõvítette. Soha rosszabbat idén!
8/10
Irvine Welsh (Trainspotting) azonos címû regényének feldolgozása, ami vásznon talán annyira beteg, elvont, abszurd, mint amilyen a Bronson volt. Amilyen hatalmasakat nevettem az elején, annyira húzott le a vége. Nagyon jó film, James McAvoy pedig eddigi talán a legjobb alakítását nyújtotta.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Nekem megér 7,5 pontot a 10-bõl.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem spontán lábkötözésre adta a fejét, hanem a gyerek bizalmába akart férkõzni, mert meg akarta menteni, mivel tudta mi vár rá ("terroristákkal nem tárgyalunk"), de az is lehet, hogy csak megosztani akarta õket, mint ahogy Musze agyába is megpróbált belekavarni azzal, hogy szembesítette azzal, hogy míg övé a piszkos munka, addig a fõnökök csak a hasznot fölözik le, és most épp cserben is hagyták.
mov ah,4ch int 21h end
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Jó film.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Mikor azt hittem végre vége, kiderült, hogy még csak a felénél vagyok (csak két részletben tudtam végignézni). Lehet velem van a baj, de semmi beszólás nem maradt meg, ponyvaregényhez szerintem megint kár hasonlítani 😄
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Nézhetõ, egyszer. Elég nehéz elviselni, hogy ezek a böhömök minden védelem nélkül hajókáznak mindenfelé - arra jó volt a film, hogy rávilágítson ez egy tarthatatlan állapot, persze az átlag amerikainak megfog felelni az is ha minden így marad lám a film is milyen hõsies volt meg különben is ott a vízágyú.
Egyébként szerintem nincs olyan ember akinek, ha fegyverrel hadonásznak az orra elõtt akkor végig keresztény szellemben tudjon nézgelõdni az ellenre azt meg végképp nehéz elhinni hogy spontán lábkötözésre adja a fejét.
Színészi játékot nehéz értékelni mert nem nagyon volt mit átélni, a cingár néger Oscar jelölésén felnevettem, akkor már a szállító hajó is kaphatott volna egyet.
Szóval olyan 6/10
mindig azt hiszem van vmi jó, h van 50 hozzászólás új, erre csak egy rajzolt zubbonyos álarcos szófosás megy, h ki az erõsebb.
Pain & Gain
Nekem megvan a 9/10-es jófilmem, sztem a Ponyvaregény innentõl elavult lesz a beszólásaival... (és emiatt a mondat miatt lesz megint 50 hozzászólás holnapig 😊)) )
Amennyire sokan fikázták, sztem hozza azt a képet, hogy az emberek hogyan mûködnek. Ezek valóban azt gondolták, hogy amit kitaláltak, az helyes és jó és csak a célt látták maguk elõtt. Emberek, ilyenek vagyunk...
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Bár az igaz, hogy végül is valahol én segítettem neki. <#banplz>#banplz>
Javaslom az elolvasasat a linknek, ha mar olyan okosnak akarsz latszani azokkal szemben, akik valoban megalkottak a torteneteket, amiben ezek elofordultak es a kepregeny hivatkozasok is megtalalhatok, amik nem ures balbla, mint amit itt eloadtal.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson