Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Malakai
Nekik minden bizonnyal vicces volt...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Bokafix2
Hihetetlen milyen agymenések jönnek itt még... Zombihódok *zmeg... zombihódok

És ami a vicc, hogy ez nem is Asylum film minthogy az ember várná... hanem olyan producerek állnak a film mögött mint akik a Másnaposok, a Családi üzelmek vagy éppen a Kabinláz mögött is sorakoztak.

zombihódok... mit szívtak ezek

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

A második rész nem film, sokkal inkább egy klip.
Egy Thrash klip, csupán csak ennyi a bajom vele.
Egymás után vannak pakolva a jelenetek és ennyi, lélekkel már nem sikerült megtölteni.
A fõgenya pedig a tipikus 'bah' kategória.

jaja az külön zseniális amikor a megkérdezett "utca" emberét mindig ugyanaz a színész játssza :-)
vérpocok
Ott hogy nem volt különbség negatív értelemben a két rész között, legalábbis akkora nem hogy egy 8 pontos elsõ rész után a 2-dik csak 3-at kapjon, ezt kicsit meredeknek érzem így... ha mondjuk az elsõ részre is 2-3 pontot adtál volna nem is firtattam volna a témát egyáltalán, mert akkor elfogadnám azt hogy a Robocop széria úgy egészében véve nem jön be neked, de így furcsállom kicsit az értékelés miatt.

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

Az elsõ rész zseniális, 8 pontos, a második rész nem jött be.
Hol itt a probléma?😊

Sir Quno Jedi
Nagyon is jó volt a 2 is. Sõt, sokkal nagyobb szabású lett, mint ez elsõ és sok adalékot adott a sztorivonalhoz. Ilyen szempontból a harmadik sem volt rossz, én azt is szeretem. Nyilván b film az elsõ kettõhöz képest, de hozza a fílinget. A templom elõtti jelenet pl. az ûberjó azzal a zenével. Meg amit végig összehadoválnak a reklámokban, miközben az embereket gyakorlatilag deportálják. Jó az. Még a dzsipók is jók benne. A választás, hogy vajon neki az embereket és ártatlanokat kell megvédenie az elnyomó hatalomtól, avagy betartania a "törvényt", mint a hatalom eszköze. Stb.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

vérpocok
Nem épp te voltál aki a Robotzsaru 2-t 3 pontra értékelted, gagyi fosként aposztrofálva az egész filmet?

Nem tudom hogy hogy fog akkor neked tetszeni az új rész. Azért egy Robotzsaru 2-t 3-asra értékelni... Hozta sztem az elsõ rész színvonalát ezenkívül a Cain-t játszó Tom Noonan telitalálat volt fõellenfélnek. Benne voltak a szokásos abszurd reklámbetétek is, volt bõven akció is, szóval tisztességes iparosmunka volt ez.

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

Bachstein
Jó mozizást holnapra!
Remélem, neked is legalább annyira tetszeni fog, mint nekem. 😊
Ezt kurvajól összefoglaltad, grat.
Akkor holnap irány a mozi.

Olvastam egy-két kritikát de vhogy egyik sem fogta meg úgy a lényeget, mint amit leírtál-
Viszont mind2 oldal kiemeli a Murphy maradékát bemutató képsorok brutalitását.

Bachstein
Oké, kezdem a sablon szöveggel; nagy elvárással voltam a film iránt, illetve féltem is, ugyanis az eredeti nagy kedvencem. Még mai szemmel nézve is durva egy film, mocskos, véres, maga az alaptéma is kényes, nem éppen könnyû feldolgozni, ráadásul Verhoeven zseniális rendezéséhez is nehéz felérni. Az eredeti tele volt erõszakkal, ironikus társadalomkritikával, bizarr alapszituációval... és izgalmas helyzetekkel. Féltem, hogy az új Robotzsaru nem fogja tudni mindezeket teljesíteni. Szerencsére tévedtem.

Nem elég, hogy a fenti szempontok szinte mindegyikét teljesíti a film, még új tölteteket, újabb érdekes vonásokat is képes felsorakoztatni. Már maga az altémához új megközelítésbõl nyúlnak hozzá. Miért jó, ha a rendvédelmi szervek feladatát robotok látják el? Vagy éppen miért nem jó? Mert nem mindegy, hogy egy lelketlen fémszerkezet húzza meg a ravaszt, vagy egy ember, aki mérlegel, tétovázik, dönt, lelkiismerete van... és ugye ezeket a kínos kérdéseket hidalja át maga a Robotzsaru, hisz benne egyesül mindaz, ami alkalmassá teszi/tehetné a feladatra.

Joel Kinnaman remek választás volt a címszerepre, de amúgy az összes színész zseniálisan alakít. A karakterek tényleg egyediek, sajátos jellemvonásokkal rendelkeznek, mindenki remekel. Ez az egyik pont, ahol újat/többet tud adni a film. Alex Murphy-ért valóban izgul a nézõ, együtt tud érezni vele, félti, kétségbe ejti. Nagyon kifejezõre sikeredtek a drámai pontok, holott Kinnaman lényegében csak az arcát használhatta a játékához, de én teljes mértékig meg voltam vele elégedve.

Dráma. Igen, ez a film kõkemény dráma, mármint erõsebben van jelen ez a vonulat, mint az eredetiben. Murphy családjához fûzõdõ viszonya itt sokkal hangsúlyosabb pontját képezi a filmnek. Szinte szörnyû látni, ahogy egy szeretõ, érzõ családapából egy rideg, érzelemmentes gépet kreálnak. De ugye vannak olyan érzelmek, amit semmilyen program nem írhat felül.

Akció... van az is dögivel, bár nem olyan véres és kegyetlen módon, mint az eredetiben, de tényleg látványos, ráadásul többféle POV-jelenetet is kapunk, különbözõ nézõpontokból, amik nekem nagyon-nagyon tetszettek. Epilepsziára hajlamosak azért kerüljék a filmet!

Durvaság... bár ez is jelen van, de nem olyan mértékben, mint a '87-es filmben. Lévén a 12-es karikának, itt nem igen folyik a vér, nincsenek leszakadó végtagok... de ettõl eltekintve én nem értek egyet a besorolással. Ennek minimum egy 16-os filmnek kellene lennie. Mikor Murphy megkérdezi a "balesete" után, hogy mi maradt belõle, és a doki megmutatja neki... hihetetlenül felkavaró az a jelenet, talán még durvább is, mint mikor az eredetiben a Robotzsaru leveszi a "sisakját"...
És emocionális téren is súlyosabb ez a film, szóval gyereket szerintem ne vigyetek rá. Egyrészt nem biztos, hogy nekik való ez, sem érzelmi szinten, sem pedig 1-2 jelenet miatt.

Társadalomkritika... zseniális! Elõször nem értettem Samuel L. Jackson mi a búbánatnak kell ebbe a filmbe, de igazából az õ karaktere az, aki jelképezi az amerikai társadalmat, annak befolyásolhatóságát, mértéktelen patriotizmusát, dekadens mivoltát. Ezáltal õ szolgáltatja a film legfõbb poénforrását, amolyan jacksonosan. Fenomenális. Mellette még Keaton játékát szeretném kiemelni, pazarul alakítja a pasi a hataloméhes, geci fõnököt, ráadásul remek szövegeket is kapott a karakter, érdemes odafigyelni.

Maga a cselekmény pedig feszes, kellõ mértékben adagolja az adrenalindúsító akciót, a mély érzelmeket, drámát, nyomozást, eleget foglalkozik a címszereplõ karakterének változásaival, de még a környezetével is! És, hosszú idõ óta most volt elõször, hogy ténylegesen izgultam karakterekért, ténylegesen paráztam, hogyan fog végzõdni a jelenet. Ilyen téren, szerintem, nagyon-nagyon ügyes a film.

De hát sajnos semmi sem fenékig tejfel. Ami hibádzik, az bizony az a fajta mocskos, koszos, félelmetes utópia, amiben nem érte utol az eredetit ez a film. Abban a világban ténylegesen összefostam volna a gatyámat, minden annyira nyomasztó volt. Itt ez nem jön át, maximum Murphy helyzete és sorsa a nyomasztó, de a környezet, a világ az nem, illetve az kirobbanó, sodró erõszak is fájó ûrként jelentkezik, ugyanis ilyen nincs.

Összegezve ez egy remek remake lett, ezekért érdemes elõvenni régi klasszikusokat. Újat tudott mutatni, hozzá tudott adni a régihez, de nem torzította teljesen el az alapkoncepciót, nem vált öncélúvá és feleslegessé. Mindezek mellett pedig igazodott korunkhoz, nem félt aktuális kérdéseket sem felvetni, ugyanakkor alapvetõ kérdésköröket is tovább mélyítette/bõvítette. Soha rosszabbat idén!

8/10
Az új robotzsaru filmrõl jöhetnek majd a beszámolók.

Tyler1
Mocsok / Filth

Irvine Welsh (Trainspotting) azonos címû regényének feldolgozása, ami vásznon talán annyira beteg, elvont, abszurd, mint amilyen a Bronson volt. Amilyen hatalmasakat nevettem az elején, annyira húzott le a vége. Nagyon jó film, James McAvoy pedig eddigi talán a legjobb alakítását nyújtotta.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

jó dráma
Panzermeyer
Szerintem pedig egész jó kis túszdráma volt. Én beteszem a gyûjteményembe, és egy pár év múlva újranézem. Szerintem nem az alakítások viszik a filmet (de errõl mindjárt), hanem a fennálló feszültség. Tulajdonképpen a kalózok megérkezése után mindig történik valami. Az összes szerepet más is játszhatta volna, egészen addig, míg Tom Hanks be nem kerül az orvosi szobába, az a rész nagyon hiteles volt a zenei aláfestéssel.

Nekem megér 7,5 pontot a 10-bõl.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Nem spontán lábkötözésre adta a fejét, hanem a gyerek bizalmába akart férkõzni, mert meg akarta menteni, mivel tudta mi vár rá ("terroristákkal nem tárgyalunk"), de az is lehet, hogy csak megosztani akarta õket, mint ahogy Musze agyába is megpróbált belekavarni azzal, hogy szembesítette azzal, hogy míg övé a piszkos munka, addig a fõnökök csak a hasznot fölözik le, és most épp cserben is hagyták.

mov ah,4ch int 21h end

genndy
Jó film, de dráma, sok vidámságra ne számíts.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

IMYke2.0.0.0
"Gorillas in the Mist is a 1988 American drama film directed by Michael Apted and starring Sigourney Weaver as naturalist Dian Fossey. It tells the true-life story of her work in Rwanda with Mountain Gorillas and was nominated for five Academy Awards."

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Sigourney Weaver - és állítólag valódi események alapján.
Jó film.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Kongy
Valaki látta a Gorillas in the Mist címû filmet? Jó film?

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

tomsolo
Én meg nem tudtam végignézni fele elõtt meguntam

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Jim Morrison
Van valami a mondandódban 😄
Mikor azt hittem végre vége, kiderült, hogy még csak a felénél vagyok (csak két részletben tudtam végignézni). Lehet velem van a baj, de semmi beszólás nem maradt meg, ponyvaregényhez szerintem megint kár hasonlítani 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Blasta
Nem megy vaze, folyton megjelenik az elejen a feka dark elf es kirohogom a belem 😄DDDD

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Tyler1
Mióta láttuk, kb. napi szinten idézzük a szövegeket belõle a haveri társaságban 😊

Sir Quno Jedi
NA akkor MOST nézd meg újra a Thor2-t, hogy legyen összehasonlítási alapod! Uzsgyí! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Blasta
The Counselor - Nem tudtam befejezni, mert kb. fel ora utan belealudtam, de az a gond, hogy addig annyira nem tortent SEMMI, nem zajlott le egyetlen erdekesebb parbeszed vagy jelenet, hogy pisztolyt kell a fejemhez nyomni, hogy ujra legyen lelkierom leulni ele (raadasul meg is bukott a film, a kritikusok is lehuztak, szal...eddig hozza amit a visszajelzesek szerint kell neki).

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Jakuza1
Persze hogy le van irva. Es meg mindig nem en irtam le, igy aztan fejet hajthatsz mas elott is. Azert a linkelt kepregenyreszeket csak eltudod olvasni gondolom, ha nehezseged lenne veluk esetleg csak nezegesd a kepeket, az talan menni fog. 😛

tomsolo
Captain Phillips

Nézhetõ, egyszer. Elég nehéz elviselni, hogy ezek a böhömök minden védelem nélkül hajókáznak mindenfelé - arra jó volt a film, hogy rávilágítson ez egy tarthatatlan állapot, persze az átlag amerikainak megfog felelni az is ha minden így marad lám a film is milyen hõsies volt meg különben is ott a vízágyú.

Egyébként szerintem nincs olyan ember akinek, ha fegyverrel hadonásznak az orra elõtt akkor végig keresztény szellemben tudjon nézgelõdni az ellenre azt meg végképp nehéz elhinni hogy spontán lábkötözésre adja a fejét.

Színészi játékot nehéz értékelni mert nem nagyon volt mit átélni, a cingár néger Oscar jelölésén felnevettem, akkor már a szállító hajó is kaphatott volna egyet.

Szóval olyan 6/10

Persze le van írva. Nincs itt semmilyen vita köztünk. Neked van igazad. Meggyõztél. Te jobban értesz a témához, mint az a tehetségtelen senki Frank Miller vagy kiafaszom. Komolyan , fejet hajtok tudásod elõtt.

ZilogR
ja, máshol vagdossák egymás makkocskáját borotvapengével, ne itt...
mindig azt hiszem van vmi jó, h van 50 hozzászólás új, erre csak egy rajzolt zubbonyos álarcos szófosás megy, h ki az erõsebb.

Pain & Gain
Nekem megvan a 9/10-es jófilmem, sztem a Ponyvaregény innentõl elavult lesz a beszólásaival... (és emiatt a mondat miatt lesz megint 50 hozzászólás holnapig 😊)) )
Amennyire sokan fikázták, sztem hozza azt a képet, hogy az emberek hogyan mûködnek. Ezek valóban azt gondolták, hogy amit kitaláltak, az helyes és jó és csak a célt látták maguk elõtt. Emberek, ilyenek vagyunk...

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Jakuza1
Erolkodj meg kicsit. Le van irva minden a linken, amivel nem tudsz mit kezdeni amint latom.

Tyler1
Menjetek már át valami rajzfilm topikba és vitassátok meg ott, hogy ki az erõsebb Malacka vagy a muclik és vuclik... <#wow3>

Bokafix2

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Szóval nem láttad és nem olvastad például a Dark Knight Returnst, de azért hajtogatod a magadét. Jó hát, ha én is kurva okos lennék, és megmondanám a véleményem ,egy kitalált történetrõl, fõleg úgy hogy nem is láttam...

Van még valaki akinek röhejes ez az egész képregényes vita?
Jakuza1
😛 Jo de te a fenekedbol is villamokat szorsz, hat meg a mutatoujjaddal, amivel nyomogattad a gombot. 😛

tomsolo
Injustice-ban lazán lenyomtam szupermant.

Bár az igaz, hogy végül is valahol én segítettem neki. <#banplz>

Jakuza1
Aha. Nem en ertek jobban hozza, hanem leirtak (nem en tettem) az osszes egymassal kapcsolatos csataikat, ahol Batman egyszer sem tudott gyozni Superman ellen egyedul. Egyszer tudtak legyozni harom masik superhossel egyutt.
Javaslom az elolvasasat a linknek, ha mar olyan okosnak akarsz latszani azokkal szemben, akik valoban megalkottak a torteneteket, amiben ezek elofordultak es a kepregeny hivatkozasok is megtalalhatok, amik nem ures balbla, mint amit itt eloadtal.

Jó, akkor te jobban értesz hozzá, mint akik a történetet megalkották, kitalálták. Ehhez nincs mit hozzáfûzni.

Tyler1
Én is most néztem. Nagyon jó film valóban, én kicsit azért többre számítottam, de így sem unatkoztam egy percet sem. Hanks mellett a Muse karakterét megformáló csávó is nagyon jól játszott, elsõ szerepéért Oscarra jelölni valakit sem mindennapos.

JethroHUN
Captain Philips (2013) - 8/10 Jó film volt, 2 órás de gyorsan el repült vele ez az idõ. Tom Hanks elég jól játszott, nagyon élethû volt. De ennél kacifántosabb és még ennél is inkább hollywoodi akcióval már nem lehetett volna kiszabadítani.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Sir Quno Jedi
Amúgy a szupergenyákra visszatérve. Nekem volt alkalmam Marvel-t játszani (ez sima penundpaper szerepjáték ugye) olyan mesélõ mellett, aki keni-vágja az univerzumot. Na ott megtanulja az ember, hogy az összes szupererõd dacára, csak szopni fogsz, mint a torkosborz! De úgyám. Az ember nagy mellénye gyorsan összeszûkül...

wesker24
Hamarosan találkozunk ! <#eplus2>
Kongy
/nemkomolyanvenni/

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Kongy
akkor rosszabb.... távozz Sátán!

wesker24
Ez itt a Valóvilág ! <#hehe>
Kongy
mi ez barátok közt vagy rosszabb?

wesker24
Semmi gond van ez igy nem figyeltem a topikot ! 😄
Sir Quno Jedi
Mosmá ezt is tudjuk rólad! Lebuktál... 😄

wesker24
Bocs rossz topik ! xD
wesker24
Jól behúzták a csõbe Vikit és Zsoltit ! Kiváncsi lennék mi volt az ? 😄

Ahogy Aurelia beszart a póktól az hatalmas volt ! 😄