Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
na ez fasza lesz

Szupercella/Escape Plan

Tisztességes iparos munka az öregektõl, nem a legtökéletesebb film, de nincs kirívó hiba semmi szinten (script, rendezés stb.) . Bár az is igaz, hogy valószínû többször nem nézem meg. Volt 1-2 kínosabb forgatókönyvi húzás, Arnold sztem nagyon jól nyomta, jó volt a karaktere, nem akciófilm de ami van ott minden követhetõ volt (nagy nagy + pont), Sly annyit hozott amit megkövetelt a szerep, neki volt "hálátlanabb" feladat. Volt 1-2 casting ami sztem félrement, de volt ami meglepett mert nem tudtam, hogy szerepel és teljesen jó volt (Sam Neill)
Film közben tényleg érdekelt, hogy mi a franc lesz, hol vannak, hogy sikerül lelépni stb. szóval berántott.

5/10
Sir Quno Jedi
Gravitáció

Szigorúan angolul. Végülis nem volt rossz. Egyszer meg lehet nézni, elég drámai is, de azért volt egy-két ultrahihetetlen rész. Nem baj én csipáztam mindig is a Bullockot, meg a Clooney-t is.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Blasta
Oldboy 2013 - 3/10
Szépen kiherélték ezt a sztorit is. Csak azért néztem meg, hogy lássam mit muveltek az alapmuvel. Brolinnal és Copley-val nem volt gond, a forgatokonyv béna, az eszkozolt modosítások feleslegesek, csakugy mint az egész remake. Végul is nem csalódtam

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

stargatelost
Tavalyi 'kisebb' horrorok közül szerintem ezeket érdemes meglesni:

Open Grave, The Seasoning House, The Human Race, Maniac (bár ez utóbbi "nagyobb" film), meg talán Aftershock, You're Next is megér egy csekkolást.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Bokafix2
Nothing left to fear (2013)

Vannak a filmek amik csak szimplán rosszak, és elvesztegetett idõnek érezzük a megnézését. Vannak azok a filmek amik unalmasak semmitmondók és a felénél kikapcsoljuk a p*csába. Meg van a Nothing left to fear...

Na, ezt kerüljétek mint forró macska a kását. És azért mert jó lehetõségek rejlettek volna benne amit olyan blõd megvalósításban sikerült a nézõ retinája elé tuszakolni hogy felér egy vizuális erõszakkal.

Ha legalább kiderült volna belõle néhány alapvetõ dolog, hogy érteni is lehessen, meg lett volna benne logikai következetesség. De ehelyett pár cgi ijesztegetésen kívül nem futotta az alkotóktól többre.

Komolyan, az exöszájzbúúúk-os vidiben jobb színészi játék meg hitelesség van helyenként mint ebben. A Sátán jött, látott, vesztett... ami a bevételeket és az elégedettségi indexet illeti legalább is tuti.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Tyler1
Belefutok néha, de azért viszonyítási alapnak imdb értéket mindig figyelem 😊

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Tikal
jó sok szar filmet megnézhetsz, ha mindig leszeded amit a legtöbben töltenek 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Jakuza1
Szerintem meg nem es punk-tum. Magyar ertelmezes szerint meg lehetne, ha a szarvasnak abrazolnak a rajzon a ferjet es nem oznek es akkor meg moge is tudnal gondolni valamit. De tudod mit ? Legyen neked. 😛PP

Kongy
Szerintem meg vicces. Bumm.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Tyler1
Passz, gyûjtögettem a filmeket és láttam, hogy ezt töltik a legtöbben 😊
Amit célirányosan keresek, azt általában eredetiben nézem, ha csak unatkozom és kell valami, akkor az mindegy milyen.

Sir Quno Jedi
Szinte minden eredeti nyelven jobb. Japánul ha az, kantoniul ha az, koreaiul ha az, nem kell szórakozni. Egy angol (esetleg magyar, de azok néha elég gyanúsak) felirattal az is érhetõ. Pl. egy szaros Naruto is rémes angolul. Japánul meg nagyon fáinul hangzik és idõvel már értesz is/meg is szoksz belõle részeket, ami még élvezetesebbé teszi. Nem kell tudni japánul egy árva szót sem hozzá (kezdetben). De pl. egy sima mezei sorozat, mondjuk egy Castle is parádés angolul, pedig annak NAGYON jó a szinkronja. Mozifilmeket (pláne sf) meg nem szabad elsõre magyarul nézni, mer kihullik a hajunk élve.

A szinkron a múlté, kámmjúnisztá utócsökevény kis országunkban, szerencsére terjednek az eredeti nyelvû filmek szépen lassan, mint a talajvíz.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

IMYke2.0.0.0
Ott a pont.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Jakuza1
Mert alapbol se vicces ?
Amugy ale lehet forditani max nem szorol-szora es ugyanugy nem lesz vicces, mint az eredeti DEAR szo megeroszakolasa. 😛

tomsolo

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Kongy
Amit linkeltél az egy angol szóvicc, és valóban nem lehet magyarra lefordítani úgy, hogy vicces legyen 😄

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

precision
nem fordítom, hanem értelmezem
ez most csak egy gyors példa, nem kifejezetten erre a típusú problémára gondolok, de azért látszik, hogy mirõl is van szó: kép

értem mirõl van szó, értem a poént is, a szójátékot, de ezt lefordítani magyarra kb. lehetetlen 😊

másik példa aztán off vége tényleg... 😊 IT Crowd -os jelenet, magyarul és angolul...
itt a magyar: link
itt pedig a lényeg, az angol verzióból: link

a magyar verzióban azt mondja, hogy "most megkapta" és háttérnevetés, és fogalmunk sincs, hogy ez most miért is vicces 😊 az angolban ez úgy hangzik, hogy "I told her" és máris értelmet nyer a poén 😊 mármint, megtudjuk, hogy egy nõvel beszélt...

ilyenekrõl és hasonló helyzetekrõl beszélek

Bazinga!

IMYke2.0.0.0
Ha nem jól átültethetõ, akkor a buksidban hogy fordítod?
Érted a paradoxont?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

precision
*magyarra teljesen jól NEM átültethetõ...

Bazinga!

precision
Na pont ezért nem nézek már szinkronos filmet évek óta 😊 a színészi játék tartozéka a színész beszédhangja is... nekem ne ferdítse azt el senki 😊 oké, hogy vannak nagyon jó szinkron színészek, (manapság egyre ritkábbak mondjuk) de ha már értem az angolt és olvasni is tudok akkor miért nézzek szinkronosan filmet? 😊 A félrefordításokat és magyarra teljesen jól átültethetõ kifejezéseket poénokat már meg sem említem.

Off vége. 😊

Bazinga!

dartonite
Thor 2.resz:

Kozepes film,de legalabb Loki karaktere kapott par jo sort,a legszorakoztatobb szereploje az egesznek.Igy vele egyutt nezhetove valt.
6/10

Seth
Nem, az még a beavatkozás elõtti állapota
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem marad más belõle, mint a fej, jobb kézfej, illetve egy tartályban a tüdeje(+légcsõ ugye),szíve. Nem valami szép látvány 😄

PSN ID.: Beegabor

genndy
De azt a részt már a trailerben is ellõtték, nem? (amikor a kórházi ágyban fekszik és csúnya, egy kicsit mutatják)

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

spoileres: az jó rész volt, sokkoló és drámai
Tikal
miért nézted szinkronnal mikor még moziban is felirattal adták? 😊

szerintem lapos részek nem voltak, folyamatosan történt valami...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

kill3r21
Robotzsaru 2014

Hatalmas fannak tartom magam a régi verziót tekintve!
Így iszonyú félelemmel karöltve vártam a Remaket!
De gyerekek, szerintem sokkal jobb lett mint amennyire féltem attól hogy elszarják!
Látvány nagyon tetszett,(moziban nézzétek)
Én kb 7,5 pontot adok rá 10bõl....
A fél pontértéket meg leírom spoilerbe hogy miért adtam!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Végre láthattuk mi maradt Murphy-bõl, hogy mi van a fémszerkezet alatt..erre szerintem aki szinte gyerekként nézte a régi részeket az mindig is kiváncsi volt , vagyis én biztos, mindig is érdekelt hogy mi van belül 😊
Tyler1
*elripacskodta
(késõ van már)

Tyler1
Gravity

97%-on áll Rottenen? Az szép.
A sztori korrekt, néhol azért lapos, a látvány valóban lenyûgözõ, a zenei hatáskeltés is remek volt, annak örülök hogy végre azt a megkerülhetetlen fizikai törvényt is számításba vették, hogy ott kint nyima hang, nyima orbitális robbanás. Mondjuk máshol azért voltak buktatók, de nem zavaróak. Én Bullock helyett eltudtam volna képzelni egy jobb színésznõt, néhol elripcsakodta (és elkezdhetné valami normális ember szinkronizálni, mert Für Anikó még a Beépített szépség szintû filmekben elment, de ebben a folyamatos nyávogása iszonyúan irritáló).
Elõzetesek alapján többet vártam sztoriban, de így is teljesen rendben volt.

Jakuza1
Csak nem verig sertve erzed magad mert hozza hasonlitotta ? Esetleg vagd fel az ereidet, ha ekkora lelki serulest okozott neked. 😛PP

Jakuza1
Vannak jok is neha, de az teny hogy mostanaban igenytelenek a szinkronok, mikozben regen rengeteg szinkron orrba-szajba alazta az eredeti szoveget, lasd mint pl Fredi-Beni.

Ez saját vélemény:
Manapság a magyar szinkronok hihetetlenül igénytelenek, néha-néha összejön egy jó szinkron (most ami nem olyan régen volt, az a Django Unchained volt, ott baromi jó volt a szinkron).

Ez volt az egyik, a másik pedig az, hogy a színészethez sokszor (szinte állandóan) hozzájárul a beszéd is. És ilyenkor a szinkron lehet a legminõségibb is, akkor sem tudja átadni azt, mint az eredeti beszéd. Ez drámáknál a legfeltûnõbb.

Tanulság: Nézzen mindenki filmeket EREDETI HANGGAL (vagy esetleg magyar felirattal). Így lehet 100%-osan átérezni egy filmet.
Tudom, ez nem mindig megvalósítható, mert van aki TV-ben néz filmeket, ott ugye nem lehet nyelvet választani (+teli van pakolva minimum 10 reklámblokkal), vagy van olyan ember, akinek problémái vannak az olvasással és így nem tudná rendesen elolvasni a magyar feliratot, ezeknek az embereknek szívás, azt elhiszem. De ha van rá lehetõségetek, akkor mindenképpen próbáljátok eredeti hanggal.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

ZilogR
Azt kellett volna írnod, h Hetedik... 😄

BTW:
Fogságban

Minek a Hetedikhez hasonlítani? Mér nem mindjárt az új Robotzsaruhoz hasonlítjuk sõt, én azt mondom, hogy a Fogságban nagyságrendekkel jobb gyermekrablós film, mint a Lord of the Rings, sõt, még a Hobbit-nál is jobb.
A Fogságban egy olyan film, amin nem aludtam el és ez már jelez valamit. Felüdülés volt a sok agyaonhájpolt csalódás után.
De ennek a szegény Hugh Jackman-nak tényleg ez a szinkronhang kellett? Büntetés volt.

8/10

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Egy nagy francot nem, pláne "szemedet kiveri akkora és még kék is" verzióban. És már a Super 8-ban is lilát hányt tõle mindenki. Régi Spielberg filmekben is volt lensflare, de nem ilyen szemkiverõs verziókban ...

REALista
Ezt a lens flare dolgot valaki felhozta azóta mindenki ezt szajkózza, pedig egyáltalán nem zavaró...😊

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

én L. Kasdan és az old cast miatt várom
nem értem nem lehet értelmezni amit le írtam? nem az a baj, hogy nem ugyanaz
az a baj, hogy gyenge, szar, fos alapból (és mellékesen megjegyeztem, hogy miben jobb az eredeti).....DE én az miatt nem vágok eret, mert többet nem nézem meg a rebootot, se a robocopot, se total recallt, se semmit
különösebben nem érdekel, hogy elbaszták csak leírtam a véleményem, ennyi

pl: Nolan-betmenjeinél nem nagyon zavart, hogy rebootoltak, hogy más pedig azok a filmek se a szívem csücskei
cylonflatus
Én bizakodó vagyok az új SW-t illetõen, elsõsorban Lawrence Kasdan jelenléte miatt. Õ és Abrams jó kombónak tûnik, és régi SW fanként respect Lucasnak, de örülök, hogy nem õ csinálja az új filmeket. A Disney miatt már nem parázok (annyira), a disneys jelenlét szerintem nem Kasdan-Abrams filmjében lesz zavaróan markáns, hanem más fronton (egyéb produkciók, merchandise, etc.).

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Totti5
Csak azzal tudna megsérteni ha rossz filmet csinálna.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Seth
"azzal, hogy minden kimaradt amit Peter és Valentin a Földön kavart, a folytatások értelmezhetetlenek lennének"

bárhova bepasszintható visszaemlékezésként

PSN ID.: Beegabor

Hány rebootot láttál, ami egyezett az eredetivel? 😄 Lényege a másfajta megközelítés a történet szempontjából, esetleg mai technikával, vagy a mai felfogással. Lehet hozzátenni, elvenni, másképp értelmezni. Meg ugye az emberektõl is függ, akinek a keze benne van a dologban. Felesleges az egyezéseket kutatni, mert ha ugyanazt akarod látni, akkor nézd az eredetit ugyebár 😊

JJ Abrams miatt meg, amúgyis vinnyogott egykét trekkes arc, mert el Star Warsosította a StarTreket. Hát reméljük a legjobbakat.

Positive Mental Attitude

Nekem az új ST sem jött be, az meg külön sértés mind a Trekik, mind az SW fanok irányába ha egy ember nyúl mindkettõhöz. Az meg hab a tortán, hogy a Disney keze benne van. 😞

Konkrétan az Ender's Saga 6 kötetbõl áll, amibõl magyarul csak az elsõ 4 van meg. Viszont csináltak mellék száll és elõzmény köteteket is, hogy jól összezavarják az olvasókat. 😊
És igen, azzal, hogy minden kimaradt amit Peter és Valentin a Földön kavart, a folytatások értelmezhetetlenek lennének. De az is igaz, hogy nem lehetne eladni azokat, mert ott szinte semmi akció nincs, ellenben van pl. ontológia, vallási kérdések, etika, meg ilyen unalmas dolgok.

Így van, ha hasonló lesz mint a Star Trek filmek, akkor én nagyon boldog leszek.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

<#eljen> bár én bizakodó vagyok, a rossz elõjelek ellenére is
szeretném ha jó lenne
jaja miért ne lehetne hasonlítgatni? amikor egy filmsorozaton belül összehasonlítjuk, hogy melyik rész jobb, összehasonlítjuk a filmeket mûfajon belül stb stb.
majd pont egy rebootot nem hasonlítók az eredetihez?!
Sõt tapsikolni fogok hozzá, ha csinálnak egy új SW 4-6, hát elküldöm az anyjába õket, az az enyém (vélemény)
Tyler1
SW-t nem rendezni kell jól, hanem megírni. Az, hogy a Disney kezei alá került a projekt, nagyobb hendikep, mintha Tarr Béla kapta volna meg a rendezõi széket.

IMYke2.0.0.0
Film ON

Aki Pécsett él, és szereti a filmet, az mindenképp ugorjon be a MediaMarktba: 3200 Ft-ért az eredeti Old Boy - Blu-Ray.
Kár, hogy egy vasam sem volt erre a célra... 😞

IMYke2.0.0.0
A Losttal nyúlt bele a tutiba [mondjuk, nem is egyedül írta, csak az elsõ epizódot (Pilot) jegyezte, és onnantól kezdve szinte mindig csak társíró, vagy még az se volt.
A többi onnan már történelem.
Ezért írtam, hogy jókor volt jó helyen. Az ötlete kiváló volt [amibõl az lett, ami - sokan kifejezetten utálják az utolsó évadokat az Eltûntekbõl], aztán annak a farvizén megél(t).
Lassan beletanul a rendezésbe is, bár eddig csak iparosmunkát végzett.

Az új Star Trek-kek "a filmtörténelem legtöbb lens flare effektje egy filmben" kétes hírnévvel hódítanak, az már egyszer biztos.

Totti5
Ha hozza azt a minõséget mint a Star Trek filmeknél akkor egy szavam nem lesz. Nem mellesleg a Fringe is zseniális tõl és a Lost-al is kétség kívül belenyúlt a tutiba.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Csak annyit mondok...

Lost