Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A fordítás rémes, mert nem szabad ám csúnyán beszélni benne (arcpálma). Ettõl függetlenül még így magyarul is szórakoztató feka zsarus vígjáték. Semmi extra, de jópofaság. Majd angolul is megnézem a niggaszlengért... :D
Jah és van benne egy(etlen) híres színész is, de az már spoiler lenne. :DDD
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Akit érdekelnek a szamurájos filmek az nyugodtan keresse elõ az ugyanezen néven futó szolid mûvet, vagy a Szánsó tiszttartó címût.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
És miért zavar az téged hogy valaki ilyen stílusban ír egy filmrõl? Talán ki van kötve a szabályzatban hogy nem ajánlhatja ha neki tetszett vagy nem írhat a tartalmáról? Mert én a szövegdoboz felett csak annyit látok hogy ne linkelj posztereket és dvd borítókat... meg a spoiler gomb. Ezeknek a kritériumoknak megfelelt a kommentje.
Szerintem meg pont az a baj mikor valaki személyes ízlésre akar szabni egy fórumot és nem hagyja a felhasználókat kibontakozni.
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
Ez inkább téged minõsít, és nem a filmet, ugyanis egy ilyen rém egyszerû sztorit már-már mûvészet nem tudni követni.
Itt van nekünk egy Kianu Rívsz aki úgy döntött kipróbálja milyen szamurájnak lenni... bár ne tette volna. De voltak itt még rajta kívül is problémák. Pl. hogy összecsapott volt az egész film. Ugrál a kamera ide-oda... soxor azt se tudjuk hogy kerültünk egy bizonyos helyre és mikor mert semmi felvezetés nincs elõtte.
A látványból még lehetett is volna valami... akár... de nem hoztak ki belõle gyenge közepesnél többet.
A szerelmi szál pedig olyan nyögvenyelõs volt mint egy deci csukamájolaj hányinger közben. Semmi kémia semmi érzelem, ne tudták velem elhitetni a készítõk hogy itt bizony komoly érzelmek vannak.
Reeves a szokásos fapofával reagál le mindent, atombomba is robbanhatna a háttérben akkor is ugyanúgy nézne.
Egyik karakteres fõellenfél volt és ilyen bénán csinálják ki... a karakterest itt csak látványra/küllemre értem, nem színészi tudásra mert olyan nem volt...
De azért azt mondhatom a legvégén mégiscsak összeszedték magukat a készítõk... Kianu öngyilokja mindenért kárpótol xDD
De szép bauxit, honnan van?
Csak arra tudok tippelni, hogy ázsiai fighter film szcénában vmi új keletû kvazár végzi "áldásos" tevékenységét, hogy szarabbnál, szarabb történeteket talál ki - érdekes módon rengeteg gyászos egyezést lehet felfedezni az új Jaa filmmel kapcsolatban (kedvencem a K számozás mint tetoválás).
A verekedõs részek olyan szánalmasak lettek, hogy nincs rá szó vagy nevetségesek vagy olyan izzadtságszagúak lettek, hogy a beletekerés se menti meg õket, ráadásul ami kicsit is jobb lett benne azt már láttuk máshol ezerszer (csata esõben).
kerülendõ/10
Sõt, tudok jobbat: ne is foglalkozz az írásaimmal, sem velem! Nekem kitûnõ megoldás lenne.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Mind az XY szerepelt itt meg ott hivatkozása, mind a plot szinte teljes vázolása elég amatõr dolog - nem tudom miért akar mindenki hivatásos filmkritikust(Puzsér ofc) játszani... - ezek a buzdító szövegek meg kifejezetten gázosak.
A warez napló szintû kép beszúrásokra meg szinte nem is tudok mit mondani, legalább rendes minõségben nézegetnéd...
Rendezte: Chan-wook Park
Yeong-ae Lee-t, a fõszereplõnõt azok ismerhetik, akik (hozzám hasonlóan) nézték és szerették a 2003-as "A palota ékköve" dél-koreai sorozatot, amiben Jang-Geum Seo szerepében brillírozott.
A "trilógia" harmadik része.
Érdekel, hogy miért rabolna el egy 19 éves fiatal, és nem mellesleg gyönyörû nõ egy 6 éves kisfiút, majd fojtaná meg egy kispárnával, csak hogy az ne bõgjön hangosan?
Nézd meg ez a dél-koreai, 115 perces filmet!
Aki egymás után nézi meg a "Sympathy For Mr. Vengeance"-t és a "Sympathy for Lady Vengeance"-t az érteni fogja az összekacsintásokat a történetben. Sõt, ismerõs szereplõket is láthatunk.
A történet szépen, "amerikaias dramaturgiával" bontakozik ki (valaki mindig narrálja - a végsõ narrátorra érdemes odafigyelni - a remek kamera állásokkal és vágásokkal, CGI-vel, sminkekkel és zenével lejátszódó emlékeket, eseményeket), és folyamatosan fenntartja az érdeklõdést - mi lehet a végsõ célja az immáron szabadult, és 32 évesen is csábító fõhõsnõnek?
Hamarosan megtudjuk, miért is dühös, mire készült az elmúlt évek alatt a nõi börtönben.
Tessék felkészülni, ez az utazás sem lesz semmivel sem szívmelengetõbb, nyugodtabb matiné.
A három film körbeér, kiegészíti egymást, még akkor is, annak ellenére is, hogy az ég világon semmi közük egymáshoz - közös pontjaik érzések, amikért és amik miatt akár ölni is tudnánk.
Továbbra is spoiler-mentes képek, ahogy szoktam:

Rendezte: Chan-wook Park
Doona Bae-t ismerhetik már azok, akik a 2012-es "Felhõatlasz"-t látták. Én abban láttam elõször, és miatta értékeltem a filmet.
Az ázsiaiak igenis tudnak filmet írni és készíteni.
A mostani ajánlom a dél-koreai "Vengeance" (Bosszú)-trilógiának is nevezett filmek elsõ 'részérõl' szól.
Életemben nem láttam még ezt a filmet, ahogy a "harmadikat" sem, így nekem ez most nagyon friss, nagyon új volt.
Hú, kis-nagy lányok és fiúk! Ha tegnap azt írtam, hogy "kismókusoknak semmiképp sem szabad megnéznie", akkor ezzel az alkotással kapcsolatban már nem tudom hová fokozni.
Aki kicsit is beleéli magát a szeme elõtt történtekbe, az nagyon kösse fel a gatyóját, mert ebben a filmben van minden, ami a szívet-lelket megdolgoztatja, és amin a józan észnek, és empátiának, emberiességnek akad min örlõdnie.
A legfontosabb: érzékeny kedvest, feleséget, és legfõképp a gyerkõcöket tessék kiküldeni a nappaliból. Ha tévében menne, akkor piros 18-as helyett piros 22-es lenne a sarokban.
Holott, ez a film még csak nem is annyira durva, mint az Oldboy - cserébe lelket facsar.
A 121 perc huss, elröppent.
Szereplõinknek a sorsa itt is tragikusan fonódik össze, amikor egy egykori nehéz fizikai ipari munkát végzõ, amúgy süket-néma fiatalember hirtelen munkanélkülivé válik (a gyártulajdonos többed magával kirúgja), és bármennyire is igyekszik beteg nõvérének segíteni, bármilyen áldozatokat (szó szerint) is vállal be az ügy érdekében, végsõ elkeseredettségében, és egykori iskolatársnõje, majd barátnõje tanácsára törvénytelen módszerhez kell folyamodnia - ezzel pedig mozgásba lendül valami, amire senki sem számít.
Engem zsigerileg is megérintett a dolog, hiszen a vese transzplantáció is szerves (hú!) része a történetnek, ahogy az a vigasztalhatatlan kiszolgáltatottság is, amit ez a sors generál az emberben.
Fõhõsünk (vajh' ki is az igazából? bármelyiket is nézem és nézhetném. Tényleg!) itt is dühös. Nagyon dühös. Hétköznapi emberbõl egy vadállat lesz.
Olyan szimbólumokat, olyan képeket kapunk a kamera segítségével, hogy az embernek muszáj megállítania a filmet ilyenkor és hosszan nézve elmerengenie - az embert váratlanul érik ezek a bátor húzások egy ilyen történettõl. Hosszú-hosszú perceken át a kamera beszél, zene nem segít neki. A sorstalan szereplõknek mintha nem is lenne oka megszólalnia - ahogy a könnyek, úgy a szavak is elfogytak. Amikor pedig átszakad a gát, súlyos szavak, és könnycseppek hullanak.
Ahogy szoktam, a spoiler-mentes képek:

]IMG]http://s21.postimg.org/dt1fy6wwn/Sympathy_For_Mr_Vengeance_2002_720p_BRRi_P_x264_A.jpgSzigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Hát ööö... Van benne Kenau Reeves, vannak benne szörnyek, "idegenek" (nem vicc), boszorkányok, teleportáció vagyis minden adott hogy egy történelmi ihletettségû filmmel odaszögezzenek minket a képernyõ elé.
Nem/10
Öreg Neónak egyre rosszabbul áll a szénája, az elmúlt idõszakban olyan mennyiségû ipari szemétben szerepel hogy csak na.
Kár, hogy "egyszer nézõs" - abban az értelemben, hogy még egyszer már nem üt akkorát -, de az biztos, hogy jó pár jelenetet este újra fogok nézni.
Az egész történet, a "résztvevõ" kamera olyan gettós fílinget áraszt, nyers, durva, kertelés mentes és õszinte.
Film gyíkoknak (így hívom az filmesztétákat) nyilvánvalóan fizikai fájdalmat okoz(na) a megtekintése, és mivel nincs benne feloldozás, ezért a megemésztése is amolyan disszonáns érzést kelt az emberben, de valahogy mûködik a film.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ken miatt biztosan meg fogom nézni - én amúgy is (90%-ban) a szörnyeknek drukkolok, kíváncsi vagyok, most majd miként fognak nekem csalódást okozni.
Írhatnám, hogy bezzeg az ázsiaiak mennyire tudnak, milyen remek filmeket csinálnak, de több mint elfogult lennék. Gyártják õk is a szemetet szép számmal. Talán többet is, mint az amerikai társaik.
Szerencsére, a korábbi japán után újfent nem célirányosan, hanem véletlenül rábukkantam egy gyöngyszemre, a kismillió romantikus, nyálas és akció film között. A címe nem volt igazán nézõcsalogató... de a mondanivalója...!
Dél-Koreai dráma a DÜHRÕL, amit kismókusoknak semmiképp sem szabad megnéznie!
130 perces töményen durva, erõszakos és rettentõ csúnya beszéddel (ennyi káromkodást, sértegetést még amcsi gettó filmben sem hall sûrûn az ember) megfûszerezett film, az Élet nem túl vidám oldalán élõk sorsáról; pár olyan emberrõl, kikrõl szép lassan kiderül, hogy mi is a közös bennük, miért is keserûek a mindennapjaik, miért is függnek szinte egymástól, és miért nem lehetnek maradéktalanul boldogok akkor sem, mikor azt látjuk, mosolyognak és nevetnek. Mindig vannak emlékek.
Készülj fel a kézi kamerás, szûrõk nélküli felvételekre, az elfojtott, és a szabadon engedett dühre, ami egy idõ után a még passzív nézõnek is sok lesz...
Nincsenek kivégzések, csonkolások, és még csak igazán komoly legények sem - az adósság behajtók sem két ajtós szekrény méretûek. Nem is azért félelmetesek. A düh teszi azzá a fõhõsünket is.
Zene alig van, és ami mégis, az inkább megpróbál csendes, nem tolakodó lenni.
Nem kapunk sem helyet, sem idõt támpontként, nincs is rá szükség. A (néha még fanyar humorral is megízesített) sztori amúgy univerzális, akár Európában, akár a szomszéd utcában is játszódhatna.
Tényleg jó tanácsok:
* Semmiképp se nézd meg gyerkõccel, vagy érzékeny kedvessel, felességgel az oldaladon!
* Ne hagyd abba a film nézését 10 perc után! Lassú film, és nehezen adja a belbecsét.
Nem egy Oldboy, de miért is kellene, hogy az legyen?
Pár kép, ahogy szoktam:

ellenben ez tetszett. a vége is szerintem jó volt.
8/10
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Az elsõ rész sem volt nagy szám, ezt a feléig sem bírtam
2/10
ez mennyire bugyutácska film volt, jesszus
5/10
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Tajvani retro (musical) kb. a Grease-hez lehet hasonlítani vagy az ABBA filmhez. Nyugati szemmel is élvezhetõ, sajna viszont nagyon láv lett a sztori. A zenék sem lettek rosszak sajna az egyik legjobba - többibe is - belepofáznak.
Jay Chou szinész/énekes írta/rendezte/ fõszerepet is játsza, összeségében nem lett rossz az elõzõ filmje jobb lett.
6,3/10
Amerikai Ninja. Hmmm. Gyerekként mindenki oda volt az ilyen hülye jenki filmekért, ma nem tudnék 15 percet röhögés nélkül végignézi belõlük. :D
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Sucker Punch mondjuk jó példa mikor igényes és jól megoldott a mûfajötvözés, kár hogy a történetét lógva hagyták a semmiben.
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
A japán anime sorozatok nagy része ötvözet, persze az is igaz ami tényleg jó az kis része, de így is rengeteg akad. És ott nem 2 félét ötvöznek, hanem van amikor 5-6 féle mûfajt és még is mûködik.
Aki nem látott még japán westernt, nézze meg ezt a gyöngyszemet. Végig szórakoztatott a majd 2 órás mozi, és humorban sincs hiány a filmben de a zúzós akciók és a drámai vonulat arányait egyaránt jól eltalálták. Nem túl giccses, nem túl teátrális, ugyanakkor mind a színészek mind a képi világa megér egy misét.
Nem hiába atyáskodott Tarantino a film fölött, ennek látszik is a hatása, talán sokaknak már elõre ismerõsen is cseng a címben a Django név, persze semmi köze a sztorinak az évekkel késõbbi Django elszabadul-hoz, de van olyan jó a film mint az, sõt... nekem jobban tetszett.
A konfliktus egyszerû mint egy százasszög. Valahol a vadnyugaton, egy poros faluban nagyot változik az élet amikor elterjed a hír, hogy a közelben hatalmas kincs rejtõzik. Szerencsevadászok lepik el a környéket, de amikor két rivális banda, a fehér Genji és a vörös Heike is megjelenik a színen, a falu elnéptelenedik. A két csapat közötti ellentét évszázadokra nyúlik vissza. Egy nap magányos férfi lovagol be a faluba és hamar kiderül, hogy mestere a fegyvereknek. Látva a rejtélyes idegen képességeit, mindkét banda felajánlja, hogy lépjen be közéjük...
Vajon honnan is ismerõs a történet? :DD Nyilván Sergio Leone westernjei elõtt tiszteleg a film, amelyekben Eastwood játszott, és ugyanakkor Kurosawa elõtt is. Ez egy igazi vérbeli látványos western film japán stílusban, megsózva csipetnyi Tarantino-val... az íze pedig remek lett.
8/10
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.