Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A hagyományos szerepjátékokban a sárkányok általában szintet lépnek és korkategóriát, miszerint ehhez kincsek kellenek és aludniuk is kell hozzá, de sokat. Tolkien szerint az évek során a testébe épültek az ékkövek és az arany a hasán. Valamint az utolsó kis kincsét is pontosan ismerte és számon tartotta. Ha ellopták, vagy megpróbálták ellopni az éktelen haragra gerjesztette. Kissé kapzsik voltak (akár a törpék).
Amúgy Szmóg jelzi is, hogy a sötét úr visszajött és újra sötétségbe borítja a világot, õ csak szerény (akár természetes) szövetségesként kapcsolódik ehhez.
Ugyanis Szaurón beszopta, mikor nyíltan háborúzott középföldén. Igaz, véletlen volt, de akkor is. Ezért új terve van, szépen mindenhol mindenkit megront, korrumpál és elveszejt, hogy mire eljön az õ ideje, ne legyen kézzelfogható ellenállás, ne álljanak hadrendbe és szövetségbe ellene. Ugyebár a törpéket taccsra tették ezzel az ékkõvel és a sárkánnyal, a lovasvégieknek megõrjítették a királyát, akárcsak Gondor trónján a helytartót, a palantíron keresztül ledominálja szép lassan Szarumánt, az elfekben tovább erõsítik az elzárkózáspárti erõket és paranoiájukat stb.-stb. Mindenhol felszítják a halandók szívében rejlõ gonoszságot és az oszd meg és uralkodj elvét követik.
Szal. nem is volt az egy rossz terv és majdnem bejött.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Szeretik az aranyat. Ha nem így lenne a hõs lovagok és/vagy kincskeresõk nem indulnának el mindig a nagy kalandra.
Szoval mi a raknak kell annak a sarkanynak annyi arany? Hogy alatta aludjon? Minek neki egy alattvalok nelkuli tron? Azertmertcsak es ne tegyek fel hulye kerdeseket? :D
Mert en emiatt ugy erzem, hogy sulytalan a gonosz karaktere, zsigerbol es mindenfele ertelem nelkul szimplan csak csunyarosszgonosz es ennyi.
Sauron legalabb olyan uralomra tort aminek van ertelme a szememben, kiszabadulni a "tomlocbol", leigazni kozepfoldet es raulni egy tronra es sok lenynek parancsolni.
Ez tiszta sor. De aludni egy hegy melyeben ezer tonna aranyon es egy alattvalok nelkuli kiralysag tronjan terpeszkedni? Van erre valami epkezlab magyarazat?
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Igen, az eredetinek jó a koncepciója és ott értelme is van a képzelgésnek. Itt tök felesleges, semmit sem ad a történethez. Ja de, Ben Stillert megkapjuk életnagyságban mert ez "megy" hozzá.
Ilyen box office dolgozós filmek közül egyébként, ezt érdemes megnézni, ebben kicsit több realitás.
(Trailert ne nézzetek hozzá.)
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
"The trees move. Do you not see it?"
A film egyik legnagyobb baja, hogy ez egy Ben Stiller film. Ben Stiller rendezés, de legfõképp Ben Stiller karakterdráma. Pedig az alapkoncepció nagyon jó, a megvalósítás szintúgy, látványos, ötletesen és néhol gyönyörûen fényképezett film, remek aláfestõ dallamokkal. Walter Mitty karaktere kicsit tényleg Forrest Gumpos, hiszen akárki azonosulhatna vele, kicsit talán mindenki talál benne magára is jellemzõ dolgokat. A probléma ott van, hogy Ben Stiller, mint Walter Mitty ugyanazokkal a tulajdonságokkal van felruházva, mint az ÖSSZES filmjében; elnyomott, minden közösségben alsóbbrendû, kicsit esetlen, jószándékai ellenére is mindent elrontó ember, aki a történet elõrehaladásával látszólag mégis kiutat talál ebbõl a szerepbõl, ám egy bizonyos ponton jön a kiszámítható törés, ami visszalöki abba a mélységbe ahonnan a film elején indult, azonban jön a megoldás, újra és végérvényesen helyrejönnek a dolgai, és boldog emberként várja a stáblista feltûnését. A Walter Mittyben pontosan ugyanezt az utat járja be, bár szerencsére az elcsépelt poénokkal azért csínján bánt, mégis rengeteg jelenet elront a tipikus együgyû gegelés, vagy szituáció, ami megint csak Stiller védjegyévé vált. Én igazából szeretem a filmjeit, tudok rajtuk nevetni, de ennél nem ezt vártam, komolynak akart látszani komikus elemekkel, de a fõszereplõ hiteltelenné tette számomra az azonosulást. A kisebb problémák, hogy néhol leül a történet, és van pár felesleges jelenet benne, az üzenetét nagyon szájbarágósan közvetíti, ami a végére szerintem erejét veszíti.
Ettõl függetlenül nem tartom rossz filmnek, sõt biztos vagyok benne, hogy látni fogom még, már csak a vizuális élmények miatt is, de sokkal nagyobb potenciál volt ebben a történetben, annál amit végül kaptunk.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
A rendezõ le sem tagadhatná hogy megfogta J. Carpenter 82-es "The Thing"-je, mivel erõteljes hasonlóságok figyelhetõk meg a két film között, annyi eltéréssel hogy itt a történet az Alpokban játszódik. A helyválasztás remek, szépek a tájak, a szereplõk is nagyjából rendben vannak, és persze a fõ attrakció a borzadályos biológiai parazita amely bármilyen DNS-bõl képes fosatós állatkákat kotyvasztani.
Kár, hogy semmi nem emeli ki a filmet a középszerûségbõl, és bár hozta azt a színvonalat amit tõle vártam, elég vontatottan indul be, de késõbb azért felpörögnek az események.
A kreatúrák elég változatosak, bár egy-egy résznél fogtam a fejem hogy milyen blõdségek sikeredtek ki a veszélyes találkozásokból. És persze jó Thing koppintáshoz hûen ebben is van kutya, meg helikopter, sõt egy résznél még egy Nyolcadik utas-os kikacsintás is belefért.
Ha össze kéne hasonlítanom a Thing-el, szerintem nem lett olyan jó mint az, de ahhoz viszonyítva hogy osztrák filmrõl van szó, kitettek magukért a készítõk. Viszont még egyszer már nem nézném meg.
6/10
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Na ez nagyon szép iparos munka, de valahogy nem fogott meg, sõt a daloktól kirázott a "hideg" (lehet ez volt a cél). Pediglen én disney rfilmeket csipázom nagyon (egy idõben gyûjtöttem is õket és a soundtrackeket gyáriban, angolul és magyarul is). Valahogy a sztori is olyan nyögvenyelõs, pláne az "óriási" fordulattal. A szereplõk motivációja érthetõ is, meg nem is, de pl. a hóembertõl magam alá rosáltam, az MINEK (nagyon gáz, pláne a beachdalos rész)?! Az egészben nincsenek erõs jellemek, különleges karakterek. Rengeteg potenciál van/volt benne, de kb. semmit sem használnak ki. Se füle, se farka, se semmi. Semmilyen az egész, pedig majdnem jól kezdõdik. Nagyon durva dárkos kis rajzfilmet lehetett volna ebbõl összerittyenteni. DE ehelyett borzasztó lekvár lett. Még a szereplõk szenvedését sem lehet értékelni, mert sablonos és egy dimenziós. Nem tudsz velük azonosulni, Már majdnem, deee nem, mégsem... Pedig majdnem, mindig ott az a fránya majdnem, de nem jön össze.
Az animáció tûrhetõ, karakterek olyan semmilyenek, a technika lenyûgözõen szépen mûködik, ahogy annak lennie is kell 2014-ben. De a 3d-s srácok sem mentik meg ezt a valamit.
------------------------
Ez sem ér tobbet 5 pontnál, de ez legalább nem is próbál tobb lenni mint ami, itt az 5 pont alulról nézve teljesen jól mutat. Felfoghatjuk egy ujabb Rocky résznek, persze Stallone karaktere kicsit más, de tobbnyire itt is azt a butácska tahó boxolót hozza. De Nironak is volt már jobb szerepe nyilván, de legalább itt nem égeti le magát a sárga foldig mint egyéb vigjátékokban (lásd: Last Vegas). A lényeg, hogy a film nem kínos, nem ostobán poénos és nem is túl nyálas (lásd: Last Vegas). 1x simán nézheto és szórakoztató is tud lenni.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
A zseniális trailerek után nagyon vártam, de csúnya pofáraesés lett a vége. A vicces, pörgõs road movie elmaradt, ellenben hosszú, helyenként igen unalmas, kiszámítható film volt. Csak a fõhõs frappáns és jópofa álmodozásai miatt nem húzom le teljesen, de ezeket leszámítva sajnos teljes az érdektelenség.
10/5
Értelme ugyanúgy nincsen sok, de legalább bele lehet képzelni valamit és elviselhetõ a zene.
A film kapcsán az a legszomorúbb, hogy a kondicionálás szót valamint a zárt ökoszisztéma kifejezést nem ismerik.
Egy biztos, az akciojelenetek miatt nem kell megnezni, mert nem egy tul latvanyos film, van benne sok kozelharc, van 1-2 erdekes jelenet es ugye a total nonszensz alaptezis. De rossznak nem mondom, 5 pontot siman meger nalam, talan neked jobban befog jonni.
Meg a folyamatos kajához honnan szedték a több tonnányi bogarat? De ez az egész kajakérdés is egy hatalmas kérdõjel. Az nem magyarázat, hogy volt egy agronómia kocsi. A folyamatos és változatos kaja ellátás majd' 20 évig azért jóval összetettebb és komplexebb folyamat.
A gazdagoknak miért kellett szélsõségesen luxus körülményeket biztosítani? Egyáltalán mitõl gazdag valaki egy olyan világban, ahol már semmi jövedelme nincsen? Lehet, hogy fizetett a felszállás elõtt x milliót? És? Minek? Mit csinálnak a pénzzel egy elpusztult világban?
Áh, inkább nem is folytatom, mert mindig eszembe jut valami...
Másrészt, meg mindenki sírt a gyönyörûségtõl, hogy mekkora adrenalinbomba a film... háát, kb. a maszkos, fejszés kocsi volt látványos meg izgalmas, a többi max. érdekes. Értem én, hogy sokan benyalják a hatásvadász csattanókat, és úgy egyáltalán az ázsiai rendezést(elõbbi halovány, utóbbi mondjuk tényleg stílusos volt), de a logikátlan, ezer sebbõl vérzõ sztori miatt csalódás a film.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
----------------------------------
Hat nem is tudom. Alapbol egy baromsagrol van szo.
Az armageddon utan a tulelok egy soha meg nem allo vonaton elnek tul. Kint a felszin befagyott. Adott tehat egy vonat ami megallas nelkul ezerrel tep korbe a foldon es ehhez (plusz az utasok eletenek fenntartasahoz) elegendo energiat termel. Pompas, tehat van valamifele eromuvuk, ami vegtelen energiat termel. De minek ehhez folyton uton lenni???? Miert nem allnak meg valahol ahol a legmelegebb a homerseklet es hasznaljak a vonat reaktorjat az eletfenntartasra? Rejtely.
A szineszgarda miatt kaptam fel a fejem, Chris Evans, Tilda Swinton, Ed Harris, olyan rossz csak nem lehet. Rossznak tenyleg nem rossz, csak full felejtheto, tele irrealis jelenetekkel es nevetseges sztorival. 1x nezheto eppenseggel, de semmi tobb.
Vártam a filmet, kíváncsi voltam, hogy az oroszok mit dobnak össze, nem azt mondom, hogy bõdületesen király volt, de egy esti mozinak tökéletes fõleg azoknak akiknek már hiányzik egy kis háborús film, tele volt bakival és logikátlansággal és a cgi se volt mindig toppon, de hát ez nálam nem akkora bûn, a drámai a részeket néhol nagyon eltalálták és nem baj hogy nem tettek bele annyi csatajelenet, de ami volt az legalább látványosan lett elkészítve, erõs orosz heroizmussal, aki kedveli az ilyen filmeket, egy estét nyugodtan rászánhat 6,5-7/10
Flammen & Citronnen
Több ilyen európai II. világháborús ellenállós filmet szívesen megnéznék, a történet jó volt, a csavar a végén, ami kiszámítható, de valahogy mégis meglepi az embert, plusz a két fõ karakter nagyon jól játszott, de még a német tiszt se azt tipikusan gonosz karakter szerepét játszotta, ezt mindenképp megnézem még egyszer 8/10
Grand Budapest Hotel
Ezt moziban néztem, ezelõtt Wes Anderson neve teljesen ismeretlen volt számomra, ezért nem is tudtam mire számítsak a filmel kapcsolatban, de nagyon meglepett, hogy iszonyat jó kamerakezeléssel, vágásokkal van tele, a humor pedig, hát én szarrá röhögtem magam végig, nem volt megállás és amennyi sztárszínész volt benne még ha egy-egy pillanatra is, nagyon feldobta az egészet, nyugodt szívvel 9/10 :)
Moonrise Kingdome-Holdfény Királyság
A Grand Budapest Hotelen felbuzdulva gondoltam megnézem Wes egy-két korábbi filmjét is, utána olvastam sokan unalmasnak tartották ezt a filmet, amikor elõször elolvastam nagyívben a tartalmát, rögtön én se jöttem izgalomba, de gondoltam ilyen jó értékelések meg oscar jelölés meg akármi mellett, ami persze még nem jelent semmit, meglesem és szerintem elég jó volt, érdekes karakterek olyan kesernyésen aranyos történet, ha lehet ilyet mondani és itt is kisebb sztárparádé, tetszett 8/10
Heat-Szemtõl szemben (1995)
Régen láttam, már nem is nagyon emlékeztem rá, de csak annyit mondok Al Pacino és Robert De Niro még fénykorukban egy bankrablással fûszerezve, még mindig üt 9/10
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Az utóbbi idõben látott legkeményebb thriller... Röviden: mire képes az az apa aki sebész-szakorvos és elkapja azt az embert aki megerõszakolta és megölte a 8 éves lányát?
Ebbõl a filmbõl kiderül... mindenesetre egy rendes átlagember olyan mértékû jellemváltozásának bemutatása a film, amit csak egy ilyen tragédia tud kihozni belõle. Gyenge idegzetûek kerüljék.
7/10
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Nekem tetszett. Bár én nem vagyok vallásos, meg nem hiszem Istenben, meg a Teremtõben, mégis beültem rá, és azt mondom jó volt. persze ott volt a két ellentét, a vallásos ember szimbóluma Noé, meg a gonosz, pogány ember karaktere is, de nem vitte túlzásba a vallás erõltetését. Ami nem tetszett az a fiatalok színészi játéka. Egyedül Emma Watson emelkedik ki közülük, akin látszik a gyakorlatiasság hogy úgy mondjam, szerintem nagyon jól játszott. Sajnos a többi gyerekrõl ez nem mondható el, kb azt se tudták, hogy egy forgatáson vannak. Meg ami még fura volt az a CGI. Néha baromi jól nézett ki, néha meg mintha kicsit spóroltak volna a látványon olyan volt. De a timelapse bevágások nagyon ott voltak. 7/10
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Keanu meg játszott a Ház a tónál vagy az Édes november filmekben, amik nem igazán érzelem mentesek, de nem is mostanában voltak azok sem.
Szerintem ez ilyen akcióhõs átok, a hõsök nem sírnak, zord arcot vágnak, stb. És az ilyen szerepekben van a pénz sajnos. Egy Bruce Willis is ellébecolhat 2 évtizedet ilyen szerepekkel, hogy aztán meglepje olyan filmekben az embert, mint a Jól áll neki a halál, Bajnokok reggelije, 12 majom vagy a Moonrise Kingdom.
Much ado about nothing - Sok hûhó semmiért
Film zseniális sziporkaáradat kellõ giccsel, Keanu hozza a genyát, ahogy kell, sajnos nulla színészi alakítással. A film 9/10, mert jó, Keanu 2/10 a szerepben, mert nem jó. Ráadásul már itt is úgy mozog, mintha állandó nyak és hát izomgörcse lenne és a fejét csak a törzsével együtt tudja fordítani, ami minden filmjében megjelenik.
Constantine - A démonvadász
Nagyon jó sztorival induló késõbb kissé elhalivúdosodó és egyszerûségbe fulladó alkotás, amit én személy szerint imádok, összességében olyan 6-7/10, amiben Keanu meglépi a szintet és hozza a 4/10-et is akár.
A legjobb nem ijesztgetõs sztorira menõ démonos film, ami ellaposodik vagy inkább nem annyira részletes és nem magyaráz. Sokkal jobb lenne egy Nolan Inspection-féle változat belõle, aminek a végére kisdoktorit írhatsz az álmokról, itt meg a démonokról, a pokolba betekintés és a "két erõ" egymás elleni harcáról. Én ezt hiányoltam.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
De szép bauxit, honnan van?
Mellesleg olyan idegesítõ emberekkel van tele az a film (a fõhõsnõ idegesítõ kis feka fia, a védelmi miniszter stb) hogy Neo helyében én meggondoltam volna ezt az emberiségmentést.
A színvonala simán elérte a Váratlan utazásét, sõt... nekem jobban tetszett. Mikor odaértek Ereborba szinte tudtam rögtön hol van a sárkány, dehát van akinek meglepetést okozott hogy honnan bukkan elõ. Szóval kiszámítható volt végig a film, de szerencsére kárpótoltak a zúzós akciók... a tündék jól dolgoztak, mondhatnám úgy is hogy jól összedolgoztak. egyedül az zavart, hogy Legolas apja fiatalabb képû volt mint õ maga. Ja igen végül is õk örök életûek, van ennyi hátrány benne...
A Bakacsin erdõs rész is tetszett, legalább kicsit felrázott a szendergésbõl, mert néha egy-egy üresjáratnál majdnem lebukott a fejem, ugyanis már késõn kezdtem nézni. Számolni kellett volna vele hogy két és fél óra a film.
A gyûrûnek most is volt szerepe, viszont a hibbant gollamot hiányoltam a filmbõl, valahogy beleszõhették volna a történetbe... ahogy vége lett az is izgalmas volt, szóval várós a harmadik rész.
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"