Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Totti5
Grudge Match

Na ez nagyon rendben volt. Igényes vígjáték, valóban jó poénokkal az elejétõl a vévig! Sly újra a ringben, valszeg utoljára?

A két öreg sziporkázott. De Niro mint mindig most is nagyszerû, Sly a szokásos. Történet semmi extra, viszont végig szórakoztató, nincs üres járat.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

IMYke2.0.0.0
<2003> - The Last Samurai - 8/10

Bírom Tom Crusie-t, mint színészt. Ken Watanabét is. Oda vagyok a japánokért.
Mi a t*k*mért nem láttam még ezt a filmet eddig? 😊
Lehet, hogy felültem az annak idején zakatoló anti-hype-vonatra, ami Tomot, és a filmet körüllengte? Igaz, akkoriban lehet, hogy adtam is ezekre a kritikákra...
A sztori kicsit rettenthetetlenes, kicsit Shogunos volt ("háj Toranaga-szama"), kicsit ilyen, kicsit olyan, de tetszett. Rövidebben aligha mûködött volna.
Koyukitól meg egy falkányi gyereket akarnék, azonnal* 😊

* = zéró az esély, de na

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Blasta
*plusz a P2-ben nem volt Alien horda élukon Alien királynovel, ami miatt szovetségre kénszerultek volna 😊

De tény, hogy a feka csaj nem volt elég tápos ahhoz a szerephez. Vasquez uk-uk-uk-nagymamája kellett volna 😊

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

IMYke2.0.0.0
Nyugodtan ugord át a hozzászólásaimat <#beka2>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Blasta
"az ebony-predátor szövetség tényleg nevetséges, ismerve a Predátor filmeket, mikor fogtak õk össze az emberekkel? soha...."

Tény, hogy a Predator filmekben soha nem volt ilyesmi, de a P2 végén a ragadozók megvillantottak keveset a harchoz, hosiességhez és becsulethez való hozzáállásukból. Innen vitték tovább a sztorit.

Amúgy jópár konyvet is irtak az AvP elott melyekben a Predatorok maguk kozé engedtek egy arra érdemes Humánt. Szvsz teljesen beleillik a profilukba.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

nem az nem tetszett tulajdonképp, hogy elhullott a nagyrészük, hanem, hogy túl gyorsan😊 már eleve az elején vicc volt, hogy csapdába kerültek és az arcukra repült a "lárva" úgymond😄 igaz, hogy jót nevettem rajta, de na...vagy legalább az a faszi túlélhette volna, aki ott szörnyûlködött a ragacsban ne csak a csaj...😊

ja az ebony csajszi igazi harcossá vált a végén😄 hát röhej volt na pedig jól kezdõdött a film

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Bokafix2
"nekem fõleg az nem tetszett, hogy csakúgy hullottak a túlélõk"

pedig azért AvP <#idiota>

nem véletlenül nem az Emberek vs Alien vagy Emberek vs Predátor a film címe

szóval az embereket minél hamarabb ki kell takarítani a képbõl (legalábbis a nagyját) hogy a predi és az alien nyugodtan bunyózhasson

sok rajongó még így is csalódott az AvP-ben, mert néhányan azt remélték hogy egyáltalán nem lesz jelen emberi tényezõ... de aztán Anderson úgy döntött mégis legyenek emberek akik a két tûz közé kerülnek... mindenki döntse el maga hogy jó húzás volt-e

az ebony-predátor szövetség tényleg nevetséges, ismerve a Predátor filmeket, mikor fogtak õk össze az emberekkel? soha....

Danny Glovert a második rész végén is csak az elismerésük jeleként hagyták életben, mert ember létére legyõzte az egyik harcosukat

de itt az AvP-ben hol volt ilyen? egyszer csak gondol egyet a predi és összeáll az afro bulával...

de az a mélypont mikor a -50 fokos hidegben, amikor már az üzemanyag is csaknem megfagy, õ egy kötött pulóverben bohóckodik az alien queen-el a hóban... még csak véletlenül sem fázott egy kicsit se... ennyit a hitelességrõl... felejthetõ akciómozi volt... de még mindig sokkal jobb mint az AvP 2... azért már kötél járna a rendezõnek amilyen degeneráltra az a film sikerült

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

szar volt az Avp😊

nekem fõleg az nem tetszett, hogy csakúgy hullottak a túlélõk, mint a legyek...nem volt kihívás, menekülés, sötét is volt nagyon meg vicces volt, ahogy a Predator a csajszival összefogott...nevetséges volt az egész, pedig az alapkoncepció nem volt rossz a sztoriban, hogy az Antarktiszon fedezik fel a baj forrását

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

tomsolo
Nem mondom nem lehet végignézni egyszer - sõt SQJ-nek talán tetszeni is fog 😄 - de nem jó. Kb. ovis sztori.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Bachstein
Pedig mennyire bírom az ürgét. Teljesen vállalhatatlan a film?
tomsolo
The Adventurer: The Curse Of The Midas Box (2013)

Sam Neil, de inkább ne /10

tomsolo
Semmi baj nincs a vágásokkal.

+ "Gidinka" olyat játszik benne, hogy nem, hogy Oscart, életmûdíjat érdemelne, de még tanárember is odatette magát.

tomsolo
a tartalomismertetõ is zavar de eddig nem mertem szólni 😄DD

extra sensory
Tény hogy Tom Cruise a magánéletben egy vadbarom, de ez nem vonatkozik a filmjei többségére. Kiváló színész, és bármit eljátszik teljes beleéléssel. Mintha a vásznon egy másik Cruise-t látnánk. Engem a Valkûr-ben is meggyõzött. Hitelesen adta a Hitlert legyõzni próbáló Stauffenberg ezredest.

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

IMYke2.0.0.0
Esti programom 😊

vérpocok
Tényleg nem láttad még az Uccsó szamurájt? Ajánlom mindenképp. Nekem bejött...

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

tutituti
Snowpiercer

hatalmas köszi az ajánlásért.Nagyon jó film volt.És tényleg nem gondoltam volna mikor most lenyitom a spoilert hogy ugyanazt írod amit gondoltam.

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Jakuza1
En sem, csak parszor, mert az nem rossz, bar a sok nyugati behatas es maszlag zavart a film alatt. Persze ettol fuggetlenul nem rossz, de azok nelkul meg jobb lett volna.

IMYke2.0.0.0
Nos, ennek hatására csak megnézem este a Tom Cruise-ost. Eddig még nem láttam 😊

IMYke2.0.0.0
"Amit leírtál, az meg szimplán tartalomismertetõ."

Mert a stílusomban kezdek írni, akkor ilyet kapok: tomsolo

Amúgy meg: a film szinte teljes története ismerõs volt valahonnan - ilyen szívesség-tevõs-majd-kérõs filmet azért már láthattunk az elmúlt 30-50 év alatt.
A fordulat(ok), azért kiemelik a szürke 5 pontosak közül.

DarkSector
😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Jakuza1
*Persze azota lehet, hogy kesobbi kopiakban ez mar szerepelt itthon is, de az akkori 81es evek vetiteseinel (ugye ez a film is ket evvel kesobb kerult a magyar mozikba, mint a masodik resz is)ez nem volt benne.

Jakuza1
Pl azt a jelenetet is megvagtak a magyar akkori mozis verzioban, amikor keresi Brett a macskat es elkapja az alien a lancoknal. (es itt nem az extended jelenetre utalok)
Csak az arnyekat mutattak a lenynek,ahogy megfordul Brett es azt, ahogy felrantja valami, mig az originalban ott mar megmutatta a rendezo, hogyan nez ki a leny.

Persze azota lehet, hogy kesobbi kopiakban ez mar szerepelt itthon is, de az akkori 81es evek vetiteseinel (ugye ez a film is ket evvel kesobb kerult a magyar mozikba, mint a masodik resz is)

stargatelost
És mi a véleményed a filmrõl? 😄 Mert szemeztem vele, de a trailer nem gyõzött meg. Amit leírtál, az meg szimplán tartalomismertetõ.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Tyler1
Wachowskiék valószínûleg megbénították az agyát, azóta is a Neo program fut a fejében. Mátrixig ugyanis egész jól játszotta a karaktereit, azóta viszont annyira egykifejezésû arccal játszik minden filmjében, hogy Steve Seagal hozzá képest Jim Carrey. Áll és néz ugyanazzal a tekintettel, érzelem zéró.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

IMYke2.0.0.0
Pontosítok a vérrel kapcsolatban: olyan értelemben, ami miatt a szenzor bizottság nézhetetlennek minõsített volna egyetlen jelenetet is a közönség számára.

IMYke2.0.0.0
Az elsõ részbõl nem sokat nyeshettek, mert vér egyáltalán nem volt benne, és az alien-bébi kimászása 1:1-ben benne volt a mozisban is.

genndy
Megvan a Quadrilogy, de ezt írta:
"Azt azert tudni kell, hogy akkoriban nyestek rendesen a nyugati filmeket, igy a magyar valtozat nem volt teljes." Erre kérdeztem rá, hogy mit vágtak ki belõle (nyilván azóta látta a teljes változatot is, és feltûnt ha több volt mint amit a moziban látott).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

IMYke2.0.0.0
Ha megvan a két verzió, akkor össze tudod vetni - Alien Quadrology DVD-gyûjtemény.

genndy
Mozis Alienbõl mi hiányzott? Komolyan megvágták? <#ticking>

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Bachstein
Abban egyet érthetünk, hogy az elsõ rész messze a legjobb mind közül. A másodikat is nagyon szeretem, de ott az (amúgy látványos) akció jelenetek felé tolódott a mérleg, a horror kárára. A harmadikat leginkább Fincher miatt bírom, szeretem a komótos, de kidolgozott történetmesélését, a nyomasztó és sötét hangulat itt szerintem sokkal inkább tetten érhetõ. Egyedül a borzalmas CGI miatt húzom a számat, sokkal hangulatosabb és jobb lett volna, ha rendes bábukkal, maszkokkal oldják meg a xenomorphot. A negyedikkel sincs igazán semmi bajom, egyedi módon vitte tovább Ripley történetét, ráadásul az egész film tele van bizarr jelenetekkel, illetve nekem még a szereplõgárda is bejött. De az tény, hogy hangulatilag nagyon távol áll az összes elõzményétõl.

Kövezzetek meg, de nekem még az elsõ AvP is bejött. Jó, az igaz, hogy kvázi kiherélte az egész Alien univerzumot, és tényleg meg sem próbálom a 4 film közé emelni, de ha egy teljesen különálló moziként tekintek rá, ami "kölcsönvette" az idegeneket és a ragadozókat, akkor egy teljesen korrekt, látványos akció/sci-fit kapok, mozgalmas cselekménnyel, ráadásul a rideg-hideg környezet is nagyon tetszett. Az AvP 2 említést sem érdemel a részemrõl.

A Predatorban is egyetértünk.
Jakuza1
Szvsz az elso resz az etalon, a masodik szokatlan volt, mert az eredeti stilustol eltert, inkabb elment az akcio iranyaba, mig az elso resz volt az igazi horror. Mondjuk a 2 sem rossz, csak mas mufaj.
A 3. probalt visszaterni az elso stilusahoz, ahol a sejtelmesseg es nem igazan az akcio fele probaltak ismet elmenni.
Ez a resz szvsz meg a turheto kategoriat kepviselte, de kozelebe se sikerult ernie az elso resznek. A 4. egy borzalom, az egesz egy nagy hulladek, mint ahogy az alien vs predator reszek is.

Ott is az elso resz, marmint a Predator egy jo alkotas, de a kovetkezo reszekkel egyre rosszabb es rosszabb lett az egesz.

Jakuza1
Eleve mar az izgalmas volt, hogy megnezhetem e a filmet vagy sem.
Hiszen 18 even felulieknek szolt es bar gyerekkent is idosebbnek latszottam, mint az atlag, azert tisztaban voltam, hogy azert senki sem fog 18 evesnek nezni es akkoriban, siman elkertek a szemelyit ilyen esetekben.

De hala istennek siman bevitt apam es meg csak nem is kerdezoskodott se a jegykezelo, se mas.

Amugy pedig mar nagyon koran elkezdtem olvasni, mindenfele regenyt es akkoriban pont a sci-fi irodalom fellenduloben volt, mint a Galaxis útikalauz stopposoknak es hasonlo muvek. Szoval akkoriban eppen elvoltam rendesen az Asimov,Nemere,Adams es hasonlo irok konyveiben, igy maga a film is nagy hatassal volt ram.
Azt azert tudni kell, hogy akkoriban nyestek rendesen a nyugati filmeket, igy a magyar valtozat nem volt teljes. Igaz nem sok hianyzott belole.

Maga az egesz sejtelmes volt, de nem feltem egyaltalan,se a filmvetites kozben, se utana, lekotott az izgalom, hogy ilyen filmet nezhetek.
Akkoriban amugy sem volt jellemzo, a sok nyugati film es ugye maga a film is az akkori viszonyokhoz kepest egy kiemelkedo alkotas volt es maga stilusaban sem megszokott.

Fûrész Collectors uLtimate Edition Hungarische

Synchronous
Az amelyiknek egy izma sem rándul soha... valószínûleg az arcidegzsába egészen a forgatás végéig kitartott nála.

Komolyan, ha egy jó szamurájos filmet szeretnél nézni akkor Utolsó szamuráj, Tom Cruise-al... persze valószínûleg láttad már, de inkább azt 20-szor mint ezt még egyszer.

És az nem von le semmit annak a filmnek a színvonalából hogy nem fantasy a stílusa mert ezerszer jobb film.

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

Totti5
47 Ronin

Keanu Reeves-et nem vettem észre benne, melyik szereplõ volt?😊

Alaptétel : ne hallgass a fikára, ne írja le elõre egy filmet, amit még láttál.

A környezet, tájak, zene, a díszletek, a téma, az évjárat nagyon tetszett. CGI okés volt, a fantasy elemeket bírtam. Kár lett volna kihagyni, üdítõ volt ilyet is látni, fõleg a kor miatt. Ha hasonlítani kell valamihez, akkor a Sucker Punch is tetszett ( az nagyon-nagyon ), ezt pedig egyszer érdemes volt megnézni.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Bokafix2
The Den 2014

Avagy miért kerüljük a webcam chat-eket... fõhõsünk az internetezõ videochat-elõk szokásait tanulmányozza míg valami csúnya gyilkosságot nem lát "élõ adásban".

Ezek után a következmények adottak... õrá kezdenek el vadászni. Különös volt a kameranézet ebben a filmben, mindig a számítógép videoablakának képernyõjén keresztül lehettünk részesei a cselekménynek, vagy a szereplõ által magával hurcolt kamerán keresztül.

Középszerû sztori bõven leöntve sablonos megoldásokkal, a Gyilkosság online jutott eszembe a nézése közben, de tény hogy a vége miatt azt mondhatom a Gyilkosság online-tól nagyban eltér. Csak a koncepció a hasonló.

6/10

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

IMYke2.0.0.0
<2013> - Big Bad Wolves - 6/10

A közepesnél jobb, de egyáltalán nem olyan remek, mint azt vártam a visszajelzések alapján - valami hiányzott belõle.
Például, vágásokkal sokkal feszültebbé lehetett volna tenni.
Ezen az
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

üvegablaknál lezajlott telefonbeszélgetés sem segít (29 perc), mely révén a nézõ hajlamos kétségek között vergõdni, egészen az utolsó végóképig - mert nem tudni, hogy az õ lánya volt-e, vagy a zsarué...

Tényleg vannak benne logikátlan dolgok is...

Miért készíti el a sütit, ha elõtte meg azt mondja, hogy nem ugyanúgy akarja lefolytatni a dolgot (minden létezõ lyuk "betömése"), ahogy azt tette a "feltételezett" tettes?
Aztán ott a hirtelen székrõl eltûnõ tortaszelet esete.
A mellkas sebét meglehetõsen jól tûrõ áldozat (s a CGI-költségeket csökkentendõ, a nagypapi szépen vissza is gombolja miután jól meg-barbecue-zza), akinek gyakorlatilag bordáig át van égetve a húsa, és mégis remekül elvan.]

Viszont, izraeli, és bátor film.

te meg elhiszed azt, hogy nem láttam egyiket se soha?😊))

pedig 20 és 30 közötti korosztály vagyok és ezerszer adták már mindegyiket...

valahogy sosem vitt rá a lélek, hogy teljes egészében meglessem bármelyiket is😊 1. részbõl 10 percet láttam nem tûnt rossznak...

Be fogom pótolni csak még nem jutottam el odáig😊

DarkSector
Hát igen, szerencsére vannak külföldi lemezek magyar szinkronnal de nehéz megtudni mert a bolt oldalán nincs feltüntetve.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Bachstein
Big Bad Wolves kritikám.
Bachstein
Átérzem a helyzeted, mióta ráálltam a BD vásárlásra, képtelen vagyok DVD-ket venni, inkább beszerzem külföldrõl az "elengedhetetlen" címeket... mondjuk ezen kár is csodálkozni, legutóbbi példának okáért itt van az Only God Forgives, ami még csak DVD-n se jelent meg idehaza, pedig mikor volt már a mozis bemutató... A magyar vonatkozás hiánya szerencsére nekem nem probléma, bár azért igyekszem támogatni a hazai forgalmazókat is.

A gombelemes probléma meg... hátha lehet valahogy cserélni, ha jó arcok, akkor úgy oldották meg a doboz kialakítását.
Bachstein
Valóban elég szánalmas, hogy igyekeznek minél "jobban csengõ" magyar címeket gyártani, ami néha már kifejezetten kínos határokat súrol... itt is leginkább az a bajom nekem, hogy minden részbe igyekeztek beleerõszakolni a Halál szót...
Az a baj, hogy azóta sem sokat változott a helyzet, lessétek meg MacFarlane új vígjátékának a magyar címét... sírhatnékom támad.
DarkSector
Jaja.
Csak 2 dolog zavar, hogy dvd nem bluréj, és angol nyelvû lesz.

Meg az is gebasz Hogy a dobozban gombelem van? ha lemerül mit csinálok vele? 😄

DarkSector
Pont ezaz, szóltam is Arty-nak hogy legyenszives szerezzen 1-et, és kifizetem.
Innen is örök hálám. 😄

vérpocok
Ha tükörfordításbeli címet adtak volna neki elég semmitmondó lett volna: Idegen

A magyar címadók amúgy is szeretnek jelentõsen eltérni az angol címektõl, hogy érdekesebbé tegyék a közönség számára a filmet.

De amúgy a "Nyolcadik utas: a Halál" cím sem pontos, mivel savtelített barátunk csak a 9-dik volt, mivel a hajón tartózkodó macska is élõlény és õ is utas volt. Jonesy volt amúgy abban a filmben a legnagyobb arc: vicces pofával nézte ahogy a bézbóz sapkás szerelõt cafatokra inzultálja a lény. 😄

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

Bachstein
Ennyiért én azonnal lecsapnék rá.
Bachstein
Na jó, de hány évesen? 😊

Bachstein
Amúgy, ha már az Alien a téma, nekem a Ridley Scott-féle elsõ rész a mai napig a legkedvencebb, egyszerûen egy tökéletes sci-fi/horror, kibaszott jó alapöltettel, a mai napig elképesztõen erõs atmoszférával és hangulattal. A tetszési indexem pedig a sorozat részeinek számával arányosan csökkent, bár mindegyiket szeretem, igen, még a Resurrection-nek is megvan a maga bája, az abszurd humorával meg beteg ötleteivel.
tomsolo
Én is moziban láttam - egyedül. Utána emlékszem a sötét utcán mindenhol szörnyeket láttam 😊