Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Riddick21
De az Only God Forgives szól valamirõl. Csak amikor leírtam, hogy mirõl, akkor rásütötték, akik nem értették, hogy belemagyarázás. De ha a világ különbözõ pontjain egyre gondolnak egy film kapcsán, majd a rendezõ is itt-ott megerõsíti, akkor utána milyen érv marad még a fikázók kezében? "deakkorisszar"?
Amúgy egyetértek abban, hogy sok öncélú, mûvészieskedõ faszság jön ki olyan emberektõl, akik lehet, hogy nagy mûvészek, de a filmekrõl nem sok fogalmuk van. Viszont Nicolas Winding Refn egészen nyilvánvalóan nem ilyen ember.

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

Bachstein
Ilyen szempontból baromság általánosítani, ugyanis pl. az Only God Forgives szerintem rengeteg remek eszközt vonultatott fel, és számomra értéket is képviselt. Attól még nem álmûvész film valami, hogy neked speciel nem jelentett semmit. A tipikus eszköztár meg szimpla üres frázis, ennyi erõvel minden film tipikus eszköztárral dolgozik...
genndy
Példa akkor egy JÓ mûvészfilmre...?

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Szép plda erre az álbbi vicc...

Két alternatív mûvész sétál az utcán.
- Te figyelj már! Mi lenne ha odaszxxxnék arra a lovasszoborra ott parkban?
- Á hagyd úgy sem értenék!

Az álmûvészfilm (többek között) az mikor nagyon de nagyon de nagyon polgárpukkasztók és mélyek akarnak lenni de valójában a film semmirõl sem szól, semmilyen értéket sem közvetít az öncélú mûvészi elemeken kívül.
tomsolo
Oldalakat lehetne errõl írni, de megpróbálom röviden - persze azt is tudom, hogy eleve nehéz ügy lesz mert a mûvészfilm besorolás óhatatlanul manapság egyfajta pejoratív jelzõvel bír - elõbbiek egy tipikus eszköztárral dolgoznak, minden logika, emóció vagy katarzis nélkül.

Üres metafórák, felesleges meztelenkedések, vágatlan bambulások, a végén vmi-nagy-váratlan obszcenitással. Nem ettõl, nem lesz mûvészi egy film, mint ahogy attól sem ha végignézetnek veled egy 15 perces hugyozást egy lóval, mert az jelent valamit (van ilyen film).

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Riddick21
Akkor máshogy kérdezem: mi a különbség az "álmûvészi film" és a "mûvészfilm" között?

tomsolo
Két példát ís írtam, mi maradt meg számodra _nem értelmezhetõnek? 😊

Riddick21
Milyen az az "álmûvészi film"? 😄

tomsolo
Az Only God Forgives is egy mocskosul unalmas és álmûvészi film - ez is ilyen, szóval ilyen téren megállja a helyét a párhuzam.

#82157 Az a hozzászólás nagyjából azt írja le amit láttunk, azégegyadtavilágonkívül nincs semmilyen csavar a filmben. Az ilyen rossz halu filmeknél úgyis rögtön az elsõ ambivalens jelenetnél kilóg a lóláb onnantól meg nem nehéz észrevenni merre vergõdik a "sztori". Vannak érdekes, lassú filmek és vannak unalmas, szörnyûségesen vontatott filmek; ennél egyszerûen érthetetlen a 7.2 -es imdb értékelés.

Jake Gyllenhaal színészi játéka meg kimerül ebben:
- bociszemekkel bambul
- zavartan, dadogva beszél
- hegeszt vmi nõt.

Szerencsétlenségemre moziban nézte meg anno az AVP2 avagy a Dawson és a Predátorok c. filmet...

Ha csak valamellyik AVP játék sztoriját másolták volna már akkor sikeres lett volna a film de ez? Jó tudom nem kellett a futurisztikus díszletekre költeni de akkor is...

A film legjobb dumája...

- A hadsereg atomot akar dobni városra!
- Az nem lehet!
- De igen! Azért mondták hogy gyûljünk össze a közepén, hogy odavonzzuk az szörnyeket.
- Ez nem igaz! A KORMÁNY NEM SZOKOTT HAZUDNI AZ EMBEREKNEK!

Röhögött az egész mozi...

Ja meg persze a "hiperszuper tankban ülök de azért kidugom a fejemet tetõn hátha akkor elkap egy Alien" jelenet is komoly volt...
IMYke2.0.0.0
<2013> - Proxy - 5/10

Esther, a világ számára sokáig "láthatatlan" fiatal, fura nõ, terhes - lassan szülni fog. Majd megtámadják, elveszíti a gyerekét, és trauma csoportba kezd járni.
S ezen idõszakot követõen az élete éles fordulatot vesz, és mások életére is drasztikus hatással lesz.

Szinte teljesen ismeretlen színészek, és ezért kellõen "amatõr" ahhoz, hogy ne látszanak hiteltelennek (tudom paradoxon, de megnézed, és érted). Megfoghatatlan okból, az az arctetoválás még tetszett is, ami az egyik (fõ)szereplõn látható***.
A legerõsebb dialógus pedig a tragédia közepén hangzik el Esther és egy másik nõ között. Arra érdemes odafigyelni rendesen. A 200 FPS-es felvételek azért fincsik.

*** =
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

stargatelost
Enemy imdb-n az elsõ hozzászólás elmagyarázza, mit is láthattunk 😊

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Bokafix2
Savaged (2013)

Hát ez k*rva jó film volt. Annak ellenére hogy B-kat, nagyon eltalálták... igazi slasher horror, de a jobbik fajtából. Stílusra egy az egybe a Köpök a sírodra címû filmet másolja... illetve a sztorija hasonló, hogy néhány pszichopata megkínoz és kinyír egy csajt, de egy indián sámán rátalál, és egy különleges technikával visszahozza a lelkét a túlvilágról...

Csak beüt egy kis ziccer és a lelkével együtt egy kurvaerõs szellem is visszatér vele... na innentõl kezdve már különbözik a Köpök a sírodra c. filmtõl, mivel innentõl már természetfeletti vonulatot kap a dolog, de tetszett ez is, mert nem spilázták túl, a harci jelenetek és a kivégzések is atomdurvák voltak. Egy az egybe lekörözi a Köpök a sírodra-t.

Nem rossz, soha ennél rosszabb filmet ebben a mûfajban.

7/10

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Calver
ennyire? be van készítve megnézésre várók közé, bár Riddick 10/10-es értékelése és az Only God Forgives hasonlat kurvára ijesztõ.

"The trees move. Do you not see it?"

Riddick21
De te nem értetted a filmet, szóval nem nekem kell segíteni 😊

tomsolo
Segítek:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ha egy pók egy szilárd pontról konzekvenciáiba veti magát, örökösen ûrt lát maga ... Fonák és szörnyûséges ez az élet, elviselhetetlen” — mondja Kierkegaard

tomsolo
"A csokker ázsiaiak képtelenek a HOSIES FEHÉR EMBER nélkul csinálni bármit is"

Hát egyrészt ez így van, másrészt meg persze nincs.

Japók sok vicces filmet csináltak ezekrõl a dolgokról, például, hogy konkrétan rendesen futni sem tudtak úgy mint a normál európaiak. Nem fizikailag persze, hanem egy csomó dolgot egyszerûen nem tudtak/akartak elfogadni. A puskázásra egész egyszerûen nem tudtak találni nagyon sokáig embereket aki felvállalta volna, hogy ezzel szégyenbe hozza magát, noha az értelmesebbje már érezte honnan fúj a szél.

Ettõl függetlenül az Utolsó szamuráj akkor is egy ótvar szar film, mivel egy szimpla Farkasokkal táncoló japós rip-off.

Riddick21
Én is most értem a végére, szerintem nagyjából értem, talán csak a pók metafora nem teljesen tiszta, de majd újranézéssel az lesz! Bár arra is van tippem! 😊
Amúgy nálam 10|10, kurva jó film volt, imádom, ha gondolkodni kell valami, nem csak nézni! Tavaly az Only God Forgives volt ilyen, idén úgy látszik, még nehezebb a feladvány! 😛

tomsolo
Enemy (2013)

Hát ez tényleg, de tényleg, szó szerint mi a rojtos pék fasza volt?/10

😄

DarkSector
+1 😛

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Üzenet az ûrbõl gyerekkoromban nagy királyság volt, ezért nemrég leszedtem valami 720p verzióban a régi VHS szinkronnal ... hát izé. 😄
Minden jelenetrõl süt, hogy valakik látták a Star Warst és marha gyorsan huszad annyi pénzbõl akartak valami epikus, családi, gyerekeknek is bejövõs fantasy plusz sci-fi keveréket csinálni. És hát nem annyira jött össze. Van benne pár jó jelenet, meg szép makett, de a fõ történeti szál nem éri el egy vasárnapi gagyibb gyerek matiné sorozat átlag színvonalát sem. Szóval törlõdött elég gyorsan. Még sem fogom mutogatni a fiamnak, pedig mint írtam anno moziban tetszett 8 éves koromban. 😄

Kongy
God of War 3-mal játszottál? Ha nem, akkor szerezd be, mert abban szétcsaphatod a felsorolt isteneket... igaz nem Hulk-kal, de majdnem 😄

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Sir Quno Jedi
Walter Mitty blablabla

Hát 1x meg lehet nézni, de sem nem komédia, sem nem dráma és kicsit összekapkodott néha. Unalmas is borzasztóan, de van benne pár jó ötlet. Ben Stiller megmenti itt-ott, de épphogy.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

tomsolo
Tokarev (2014)

Szegény Cage, csak tudnám miért akar keménykedni. Amolyan Taken féle dolog akart lenni a film, egy csavarral sajna vérzik a sztori mindenhol.

felesleges megnézni/10

Bachstein
Kilencedik légió (Centurion)
Tikal
hogyne volna, a címe Hercules 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Synchronous
Ilyen film nincs, meg nem is lesz, de ez az álmom... Hulk Görögországban...

Egy új Hulk mozi keretében Banner egy baleset folytán visszakerülne a görög hõsök korába és szétcsapdosná a vele rivalizáló görög isteneket: Zeusz, Poszeidón, Hádész... milyen királyság lenne...

Egyébként egy rajzfilm adta ehhez az ötletet, a Planet Hulk, csak ott nem az idõben megy vissza hanem egy másik bolygóra kerül...

De hogy valós filmet is mondjak: Germanus bosszúja... az egyik legjobb gladiátoros film szerintem.

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

Tikal
<#mf2>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Kongy
Hercules legendája <#nyes>

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Tikal
300, Gladiatr, Alexander... tudnátok még mondani ókor témában filmeket?

extra sensory
Ha nem vetted volna észre pont hogy nem majmolja a fehér embert a film. Már az elején is Nathan-nak végig bûntudata van, amiért ártatlan õslakosokat, nõket, gyerekeket mészároltak le, és utána egy színpadi elõadás keretében ezeket hõstettnek kénytelen bemutatni hogy el tudja adni a legújabb lõfegyvert mivel szerzõdésben áll egy fegyvergyártó céggel... Az hogy mit gondol a fehér tisztkollégáiról egyértelmûen kiderül egyetlen mondatban: "magát ingyen is megölném"

De neked ez fehéreket majmoló propaganda film...

"A csokker ázsiaiak képtelenek a HOSIES FEHÉR EMBER nélkul csinálni bármit is"

Itt háborúról és hadvezetésrõl van szó, és mivel Nathan tapasztalt katonai vezetõ így segíteni tud nekik a harcban... gondolhatod hogy a saját életüket tudják élni segítség nélkül is.

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

mégvadabbdisznó
igen, tipikus emberi mentalitás... ha nem tetszik valami igyekszünk mindenbe a negatívumokat látni és kiforgatni az egésznek az értelmét, hogy a végén meggyõzzük saját magunkat hogy ki*szott propandafilmet láttunk és a rendezõ meg kösse fel magát

De szép bauxit, honnan van?

Tyler1
Akkor ez a legjobb antipropaganda film, mert ebben minden az amerikai, meg a fehér, csak nem hõsies. És kétlem, hogy a nézõknek az ellenkezõje jött volna le. Attól, hogy hollywoodi, még nem lesz propaganda.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Nem értette meg a filmet, - van ez így.
Nem lenne ezzel baj, ha nem a köpködés menne.
Így elég ovis kategória lett szegény.

IMYke2.0.0.0
Sorrendben:
2 évet volt ott. Nem dugta a nõt . A páncélt a nõ ajánlotta fel, amikor a vélt halálba indult. Barátok lettek. Kapott egy oldalba szúrást, és pár golyót a lábába.
Nézd újra... vagy hagyd abba!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Riddick21
te beteg vagy 😄

Blasta
Aha, ez meg aztán a teljes szemenkopése az egésznek.
REAL neveket, REAL karaktereket és REAL helyszineket használnak csak éppen a teljes torténetet a saját szájuk íe szerint alakítják, majd a végén MOSSÁK KEZEIKET ezzel a szoveggel. Komolyan mondom kész vicc az egész produkció.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Csak nézted, nem láttad.
A csokker ázsiaiak képtelenek a HOSIES FEHÉR EMBER nélkul csinálni bármit is a filmben mikozben a hosies fehér ember 1 évszak alatt egyenértéku kardforgatóvá válhat, dughatja a saját kezével megolt csokker ázsiai nojét, hordhatja páncélját, Nobunaga hadúr elé állhat aki kvázi fejethajt elotte, ja és természetesen egyetlen túléloje lehet az elnyomók elleni epic csatának, mert oly' nemes és kituno harcos is O.
FUCKING BULLSHIT

Riddick21
De ki tartja vissza a németeket és a franciákat, hogy minderrõl filmet forgassanak? Amúgy a japán hadsereget modernizáló amerikaiak propagandája a film? 😄 Ez komoly? Õk a pozitív szereplõk, akiknek az álláspontját sulykolja a film mindvégig?
A "hõsies amerikai fehérember" pont onnantól kezdve lesz egy pozitív figura, amikor elkezdi levedleni magáról a hõsies amerikai fehéremberséget, és elkezdni tanulni a japán kultúrát. Legalábbis abban az Utolsó szamurájban, amit én láttam.

IMYke2.0.0.0

Blasta
A hosies amerikai fehérembernek? (akik pl. k*rvára ott sem voltak abban a háborúban, ellentétben a franciákkal vagy németekkel akik TÉNYLEGESEN modernizálták a japán hadsereget méghozzá JÓVAL a film torténete elott)

Riddick21
Minek a propagandája a film?

tomsolo
<#eljen>

IMYke2.0.0.0
Megnéztem a filmlistáját - én viszont elõször a Ringuban láttam.

genndy
A remény rabjai (The Shawshank Redemption)

Láttam már párszor, de tegnap úgy döntöttem hogy újranézem. Nem kellett csalódnom, ez még mindig egy remek film, nem bonyolult de jó történettel és fantasztikus szereplõkkel. Nagyon jó hogy minimális változtatásokkal az egész novellát filmre vitték, és vállalták hogy hosszú lesz, de így kerek a történet és lehetett igazán kibontani meg megismerni a szereplõket. A fõ jelenet a zenével meg sokadszorra is félelmetesen jó.
Viszont az csak most tûnt fel, hogy a végén amikor az igazgató kinyitja a Bibliát, hol van a könyvjelzõ? "Exodus". Zseniális <#vigyor>
Abszolút érthetõ az IMDB elsõ helyezés is, ez bizony 10/10

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Jakuza1
Na jo de az 98as film, az old meg a shogunt meg 80as, es elotte mar jatszott mas filmekben is, mint a mar emlitett uzenet az urbol. 😛

IMYke2.0.0.0
Hiroyuki-t elõször a Ringu-ban láttam. Hogyne lett volna ismerõs 😊
Majd ugye a folytatásban is.

Jakuza1
Hiroyuki Sanada se volt ismeros az Old meg a Shogunt cimu filmbol ? 😛
Na persze ha lattad azt a filmet. (Ninja bugeicho momochi sandayu)
Mai szemmel kb az is ugyanolyan nevetseges volt, mint az Uzenet az urbol, aminek a kepeit mar egyszer ide belinkeltem. De akkor 14-15 eves fejjel amikor lattam nem volt annyira rossz, fokent mert nem igazan jatszottak elotte ilyen filmeket.
Csak par Kurosava filmet,mint a Yojimbot vagy a Het szamurajt, amibol a het mesterloveszt koppintottak az amerikaiak.
Szoval akkor eleg unicumnak szamitott az a mufaj. Persze kesobb az amerikaiak egyre masra kezdtek ezeknek a filmeknek a hatasara a ninja-s es hasonlo filmeket a 80-as evekben.

Fargo: 10/10

Tudom, hogy már klasszikus de valahogy csak most került elém és néztem meg. Remek film remek színészekkel és van egy eredeti hangulata ami vhogy magával ragadó. Mentes a nagy hollywood-i sallangoktól és közhelyektõl és még a zenéje is nagyon jó. El is kezdtem gyorsan nézni a nem rég indult sorozatot belõle.

IMYke2.0.0.0
Hans Zimmer - bírom az öreget. 😊