Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tartalom
Mondhatom hogy egy jó film, azért van benne izgis történet, kicsit ha a többiekhez mérem, pl Bourne meg társai, akkor ez erõs közepes.
Elsõ felében kezd a story beindulni.
Addig mondhatni unalmasnak tûnt.
6/10
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Tartalom
Hát nekem tetszett. Kicsit a páncélban a fekete oké jól néz ki, de mikor mutatták a régi páncélt, egy pár másodpercre, azért beletehették volna a filmbe egy rövid demozgatásra.
Kicsit elhadart story-nak tûnik, mintha ez a story 4 órás filmhez készült volna.
Fõszereplõ nekem unszimpatikus.
Pár kemény jelenet, kevés mech harc....
Hát 6/10-nek nekem elmegy.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Pedig jó színész szóval
1. Egész idõ alatt a Bryan Cranston által fõzött Meth-et szedte, minden jelenete elõtt. Így már tulajdonképpen mindenre csodálkozó fejet vágott.
2. Minél hamarabb túl akart lennie az egészen és csak a fizetési csekk lebegett a szeme elõtt.
3. Követte a rendezõi utasításokat.
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Az 1981-es messze jobb volt.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
A probléma ezzel az, hogy GZ csak mellékszereplõ volt. Alig szerepelt a filmben, akkor is csak így bekámeózták. Mondom HÉ! Há ez egy GZ film vazze!
No mind1. Cserébe láthattunk butaarcú embereket (no és gyerekeket, me az kötelezõ) klissés katasztrófafilmes snittekben ahogy szokás. Volt itt minden kb. húsz különféle katasztrófafilmbõl összerakva. Valamint ostobenko faszkodásaikkal húzták az idõt a végtelenségig. Ja megkaptunk géppityuval masírozó katonákat és jeepeket minden mennyiségben. Kár hogy ezzel maximum a verebeket lehet megijeszteni. A lepotyogó repülõkrõl és helikrõl már nem is szólva és persze a hajók kapitányai is mindég sík hülyék, mer az kötelezõ. Meg mindenki szívesebben lövi a civileket, emmá egyértelmû.
A bossok amúgy jópofák voltak (sajna hátulról nagyon cgi-s játékizének néztek ki, de elõlrõl okésok) én sajnáltam is õket, de azok sem szerepeltek eleget és persze észveszejtõ baromságok történtek velük is folyamatosan.
A film gyakorlatilag olyan jelenetek sorozata, amiket nyugodtan ki lehet vágni és SEMMI sem változik. Most hogy az emberek (egy ember) szemszögébõl akarták megcsinálni a filmet az gyengus érv emelett.
Legmostmégidegesítõbb a pasi neje, aki MINDIG ott van ahol nem kéne, hogy lássuk meeennyire ijesztõ, mikor óriáscsúcsragadozók csapnak össze. Azon bexartam.
Viszont GZ kivételesen jópofa és jófej volt, no és jól sikerült (kicsit gyenge volt, de azé megoldotta). Ha róla szólna a film, jobb pontozást is kapna mindenhol. 😄 Egész retro GZ volt, ahogy kell.
Egyszer azért meg lehet nézni, még akár szórakoztató is lehet, de nem ártott volna valami sztori alá, vagy ha az nem, akkor durva GZ eksön végig.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Szerencsére itt sem láttam az elõzõ verziót, akárcsak a Robocop esetében, így elõítéletektõl és elvárásoktól mentesen ültem be a filmre.
Röviden, szerintem nem egy nagy durranás. A történet gyenge, kissé szétszórt, sehova se vezetõ jelenetek sorozata, izgalom nuku, Godzilla is mintha csak statiszta lenne a sztoriban. A látvány ugyan néha tetszetõs, de a "szereplõk" miatt ez is csak nagy vásznon mûködik igazán. Ezek miatt úgy mint a Gravitáción, ez már tv-ben egyáltalán nem fog érdekelni.
5/10
Nem igazságos az összehasonlítás, a Pacific Rim nem titkoltan a direkt retró hatású tisztelgés volt a régi (fõleg japán) Kaiju és/vagy Robotos (Mecha) filmek felé.
Robotjox.....😄
Mert az egy kibaszottjó film volt, bár konkrétan skorpió alakúra nem emlékszem, az inkább pókszerû volt.
errõl a robotos harcról jut eszembe:
volt még ovodás koromban egy film, amit a tékából vettünk ki: valami robot volt benne, meg robotskorpió amit vezettek, meg valami piramisok.. az melyik film lehetett?
hm, látványos volt kurvára az tény. de több sebbõl vérzik a film, többször logikátlan mint sem (vagy mint kéne lennie - azért van az a mennyiség ami már ciki)
az áltudományos maszlag is csak azért van benne hogy legyen valami töltelék. a nõ irritált, a film elsõ egy órája öncélú edzõtábor mutogatás (ki a faszomat érdekel hogy harcolnak egymással? oké, szép koreográfia, de 2014-ben nem kellene már ezt erõltetni szerintem, arra ott van a karatekölyök)
valamint kár hogy az utcsó két megmaradt verda amerikai volt. a nagy nemzetközi bandát hamar megtépázták. ja és a végén miért örülnek annyira? bezárták a hódítók egyik kapuját, hurrá.
amúgy egynek valóban elment/10
köszi az ajánlást
Mondanom se kell az újság 1:1 ferdítése volt egy brit magazinnak és még arrafelé sem költ sok ember ennyit audióra.
Stephen Chow csinált egy 1001-ik feldolgozást kínai piacra 3D-ben a Nyugati utazásból. Ami a szokásos azok a karikatúra szerû karakterek*, nem tudom honnan szed ilyen arcokat és/vagy mennyit tesz hozzá a smink és digitális trükk, de zseniálisak, meg a rá jellemzõ hülye humor is benne van. Viszont a film elég hirtelen csap át "vígjátékból"** valami másba.
Egy kritikában azt olvastam, hogy hû akart lenni az eredeti történethez ...
http://hu.wikipedia.org/wiki/Nyugati_utazás
Hát a wiki oldal alapján tökéletesen anakronisztikusan összeverte a szereplõket*** és eseményeket.
Talán egyszer el kéne olvasnom a könyvet, sajnos legutóbb fillérekért otthagytam egy antikváriumban a kiváló magyar fordítást.
A film nem annyira rossz, de nem újranézõs, viszont ez csak akkor igaz, ha valakit érdekel a kínai kultúra, meg az egyik legismertebb régi Wuxia témájú mû. Ja maga a a film a 100 fejezet egy kis töredékét dolgozza csak fel.
Ja igen, valamiért meglepõen sok a szexuális utalás és poénkodás a filmben, pedig tudtommal a kínai cenzorok harapnak érte.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
** Már eleve a nyitójelenetben kissé sokan halnak meg, késõbb meg pláne, ami azért még fekete humor esetén is durva.
***A démonok akiket a szerzetes legyõz szétszórva vannak az eredeti sztoriban és nem szinte az elején egyben. Nyilván nem töketlen újoncként kezd démonokat szelídíteni a fõhõs, ráadásul mivel itt nem is hallhatatlan teljesen érthetetlen a poén miért akar ismeretlenül valaki hozzámenni minden áron ...
6/10
--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0
Es ebben teljesen biztos is vagy?
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Én nem temetem Afflecket sem elõre, majd meglátjuk milyen lesz.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Akinek kicsit is felkeltette a figyelmét ez a film az nézze meg moziban, nem fogja megbánni.
Szerintem egy nagyon jól összerakott film, szépen vezeti fel a cselekményt és végig éreztem, hogy "megyünk valamerre".
8-8.5/10
A hang miatt muszáj moziban nézni, mert azt nem fogja visszaadni semmilyen otthoni audióberendezés.
Az a film úgysem csak köré épül majd mert Szupi is benne lesz, azért így nem ugyanolyan mint egy szóló film.
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Az idõs, alkoholista és demens Woody Grant egyik nap egy levelet kap egy 1 millió dolláros nyereményrõl, ami persze átverés, õ mégis vakon hisz benne. Kételkedõ fiával útra kelnek, hogy Woody felvehesse a nyereményt a közel 1000 mérföldre lévõ Nebraskai városkában, miközben útjuk során felszínre kerülnek családi problémák, múltbéli emlékek, egy megromlott apa-fiú kapcsolat viszontagságai.
Egyszerû, emberközeli road movie, hétköznapi karakterekkel, néhol vicces, néhol komor hangulatban, klasszikus üzenetekkel. Minden fontosabb kategóriában jelölték az idei Oscaron, aki kicsit eltud szakadni a popcorn mozizástól, annak ajánlott.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Egyik legjobb hegymászós film amit valaha láttam. A helyszínek ütnek, a vágások nagyon jók, kellõképpen aposztrofálja a film a 20 ezer láb feletti halálzónát ahol zord körülmények uralkodnak, és a statisztikák sem kecsegtetik bajba került hõseinket túl sok jóval, hisz a Himalája egyik legnagyobb csúcsáról a hegymászók fele sose tér haza...
8/10
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Nehéz értékelni, mindenesetre röhögni sokat lehet rajta, és a csöcsfaktor is sokat dob az élvezeti értéken. 6/10 kb. de piát érdemes betárazni mellé, és akkor felmehet ez az érték 7-8ra is akár 😊
Kissé gondban vagyok a Silent Hill filmekkel, mivel sokat játszottam anno a korai részekkel. A játék hangulata kegyetlen nyomasztó, hatalmas feladat volt tehát ezt átemelni a filmbe is, de ha a játékadaptációk többségét nézem ez a széria nem sikerült rosszul.
A hangulatot nagyjából hozza, viszont hiányoltam még néhány elemet ami a játékban megvolt, de túl nagy elvárásaim azért nem voltak felé. Az effektek pofásak, a sötét világot is meglepõen jól ábrázolták, azt hittem gagyibb lesz. És az olyan véglényekkel benépesített város, mint az ezerkarú próbababa, a mozgásérzékeny groteszk ápolónõk, vagy a piramisfejû hóhér, sokat javítottak a beleélési faktoron.
Sean Bean hozta a tõle elvárhatót, csak sajna elég kevés szerepe volt a történetben. Carrie Anne Moss-t meg alig lehetett felismerni, annyira ki volt mázolva.
A vége kicsit összecsapott volt, és amúgy is elég rövid volt a film, de legalább lezárták a sztorit.
7/10
De szép bauxit, honnan van?
Gyp Rosetti (Bobby Cannavale által alakított karakter a Boardwalk Empire c. sorozatban) legjobb jelenteit nézegettem vissza az yt-n, és így tévedtem a színész twitter oldalára ahol rátaláltam erre a gyöngyszemre, mikor megláttam hogy egy másik általam kedvelt színész is (Peter Dinklage) szerepel benne gyorsan ki is kölcsönöztem.😄
Gyönyörû feelgod film, remek, szerethetõ karakterekkel, jó ilyen filmekre tök véletlen ráakadni.😊
Yo, Bitch!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Gyerekkoromban láttam még a tévében, emlékeimben sokkal jobbak voltak a színészek - végül is most se rosszak csak sok a ripacskodás, bár az is lehet azért tûnt annak mert elõtte bemelegítésként elolvastam színdarabot - de ami anno szívbemarkoló volt, azért az most is átjött.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
BRUTÁLISAN SZAR! 😄DDDDDDDDDD
De megnézem...5kb/s-el kb 1 nap alatt jött le. 😄
szándékú, de tájékozatlan emberek azt hiszik, hogy a vadon élõ állatok „boldogok”, mert
„szabadok”. Ezek az emberek rendszerint egy szép, nagy ragadozóra gondolnak, egy
oroszlánra, egy gepárdra (egy gnú vagy egy földimalac életét ritkán magasztalják). Maguk elé
képzelik ezt az állatot, amint egészségügyi sétáját végzi a szavannán, miután felfalta
zsákmányát, amely jámboran elfogadta sorsát, vagy futóedzést végez, hogy karcsú maradjon a
szertelen lakoma után. Maguk elé képzelik ezt az állatot, amint büszkén és gyengéden ügyel a
sarjaira, az egész családot, amint fák ágairól nézik gyönyörteli sóhajokkal a naplementét. A
vadállat élete egyszerû, nemes és jelentõségteli, gondolják. Aztán ezt az állatot foglyul ejtik
gonosz emberek, és apró börtönbe hajítják. „Boldogságát” tönkretették. Roppantul
vágyakozik a „szabadság” után, és mindent megtesz, hogy elszökjön. Ha túl sokáig
megfosztják „szabadságától”, az állat önmaga árnyékává válik, lelke megtörik.
Ez nem így megy. A vadon élõ állatok élete csupa kényszerûség és szükségszerûség egy engesztelhetetlen
társadalmi hierarchiában, olyan környezetben, amelyben a félelemkészlet nagy, az
élelemkészlet kicsi, ahol a területet állandóan védelmezni kell, a parazitákat pedig örökösen
eltûrni. Mit jelent a szabadság ebben az összefüggésben? A vadon élõ állatok nem szabadok
sem térben, sem idõben, sem személyes kapcsolataikban. Elméletben – vagyis a puszta fizikai
lehetõség szintjén – egy állat foghatja magát és elmehet, fajtája társadalmi szokásaira és
korlátaira fittyet hányva. De az ilyesmi ritkábban esik meg, mint a mi fajunk tagjaival,
mondjuk, egy boltossal, akit a szokásos kötelékek béklyóznak – családhoz, barátokhoz,
társadalomhoz –, s aki otthagy csapot-papot, és kisétál az életébõl, csupán némi aprópénzzel a
zsebében és a testét fedõ öltözékkel. Ha az ember, a legokosabb és legbátrabb teremtmény
nem vándorol egyik helyrõl a másikra, hogy mindenütt idegen legyen és senkinek se
lekötelezettje, miért tenné ezt egy állat, amely vérmérsékleténél fogva sokkal konzervatívabb?
Mert az állatok bizony konzervatívak, mondhatnánk azt is, reakciósak. A legkisebb változás is
felzaklatja õket. Azt akarják, hogy minden ugyanúgy legyen napról napra, hónapról hónapra.
A meglepetést roppant kellemetlennek tartják. Látható ez a térbeli viszonyaikban is. Az állat
úgy lakja be a maga terét mind az állatkertben, mind a vadonban, ahogyan a sakkfigurák
mozognak a táblán – jelentõségteljesen. Nincs több véletlen, több „szabadság” egy gyík vagy
egy medve vagy egy szarvas hollétében, mint a futóéban a táblán. Mindegyik egy képletet és
egy célt tükröz. A vadonban az állatok évrõl évre ugyanahhoz a csapához ragaszkodnak
ugyanazon kényszerítõ okokból. Ha az állatkertben egy állat nincs a rendes helyén a
megszokott testtartásában a szokásos idõpontban, az jelent valamit. Lehet, hogy csupán csak a
környezet valami apró változásához igazodott. Egy összetekert öntözõcsõ, amelyet kinn hagyott az ápoló, fenyegetõ benyomást kelt. Egy tócsa gyûlt össze, és ez zavarja az állatot.
Egy létra árnyékot vet. De többet is jelenthet. Legrosszabb esetben az lehet, amitõl az állatkert
igazgatója a legjobban retteg: egy szimptóma, jövendõ baj hírnöke, ok arra, hogy
megvizsgálják az ürülékét, keresztkérdéseket tegyenek fel az ápolónak, kihívassák az
állatorvost. S mindezt azért, mert egy gólya nem ott áll, ahol állni szokott!
De hadd foglalkozzam egy pillanatig a kérdésnek csupán egyetlen oldalával.
Ha az ember odamegy egy lakáshoz, berúgja az ajtót, kikergeti az ott lakókat, és azt
mondja: „Menjetek! Szabadok vagytok! Szabadok, mint a madár! Menjetek! Menjetek!” – azt
hiszik, hogy az illetõk kiabálni és táncolni fognak örömükben? Egyáltalán nem. A madarak
nem szabadok. Azok az emberek, akiket éppen kilakoltatunk, nyálat fröcskölve üvöltenék:
„Milyen jogon dobsz ki bennünket? Ez a mi otthonunk. A mi tulajdonunk. Évek óta itt
lakunk. Mindjárt hívjuk a rendõrséget, te csirkefogó!”
Nem azt mondjuk-e: „Mindenütt jó, de legjobb otthon”? Az állatok bizony így érzik. Az
állatok területhez kötõdnek. Ez gondolkodásuk kulcsa. Csak a megszokott terület teszi
lehetõvé nekik, hogy teljesítsék a vadon két könyörtelen parancsát: az ellenség elkerülését s
az élelem és a víz megszerzését. A biológiailag kifogástalan, zárt állatkerti tér – legyen az
ketrec, medence, körülárkolt sziget, karám, terrárium, madárház vagy akvárium – csupán egy
másféle terület, sajátossá csak mérete és az emberi terekhez való közelsége teszi. Hogy sokkal
kisebb, mintha a természetben volna, az érthetõ. A területek a vadonban nem ízlésbeli
okokból nagyobbak, hanem szükségszerûség folytán. Az állatkertben azt tesszük az
állatokkal, amit magunkkal teszünk a házainkban: kis térre szorítjuk össze azt, ami a
vadonban kiterjed. Azelõtt nekünk itt voltak a barlangok, amott a folyó, a vadászterület egykét
kilométerrel arrébb, a megfigyelõhely mindjárt mellette, a bogyók ismét valahol
másutt – s mindegyik nyüzsgött az oroszlánoktól, kígyóktól, hangyáktól, piócáktól és mérges
szömörcétõl –, ma azonban a folyó kartávolságnyira folyik a csapból, megmosdhatunk a
hálóhelyünk mellett, ott ehetünk, ahol fõzünk, és körülvehetjük az egészet védelmezõ fallal, s
tisztán és melegen tarthatjuk. Egy ház összesûrített terület, ahol alapszükségleteinket a
helyszínen, biztonságban kielégíthetjük. Az állatkert ennek megfelelõje az állatok számára
(azzal a jelentékeny különbséggel, hogy nincs benne tûzhely vagy más ehhez hasonló, ami
minden emberi lakhelyen megtalálható). Miután ráébred, hogy megkapja benne mindazt,
amire szüksége van – a megfigyelõhelyet, a pihenõhelyet, a helyet, ahol ehet, ihat, fürödhet,
tisztogathatja magát és így tovább –, s ráébred arra is, hogy nem kell vadászni mennie, az
ennivaló heti hat nap elébe kerül, az állat ugyanúgy birtokba veszi állatkerti terét, ahogyan
elfoglal egy új területet a vadonban, átkutatja, és a fajtájára jellemzõ módon, esetleg
vizeletsugarakkal megjelöli a határait. Ha ez a beköltözési rituálé befejezõdött, s az állat
megtelepedett, többé nem érzi magát ideges albérlõnek, még kevésbé rabnak, hanem inkább
földbirtokosnak, és ugyanúgy viselkedik zárt terében, mint vadonbeli territóriumán, s éppúgy
foggal-körömmel védi, ha megtámadják. Az ilyen zárt terület szubjektíven nézve se nem jobb,
se nem rosszabb, mint vadonbeli körülményei: mindaddig, amíg kielégíti az állat igényeit, a
terület, akár természetes, akár mûvi, egyszerûen van, adott, mint a pöttyök a leopárd testén.
Sõt azt is mondhatnánk, hogy ha az állat értelmesen választhatna, az állatkerti létre szavazna,
mert a legnagyobb különbség az állatkert és a vadon között a paraziták és az ellenség hiánya,
valamint az élelem bõsége az elsõ esetben, s viszonylagos bõség, illetve gyér kínálat a
másodikban. Gondoljuk csak meg. Szívesebben laknánk-e a Ritzben, ingyenes szobai
kiszolgálással és korlátozatlan orvosi segítséggel, vagy lennénk hajléktalanok úgy, hogy senki
se törõdik velünk? De az állatok képtelenek az ilyen különbségtételre. Természetük határain
belül elfogadják azt, ami jut nekik.
A jó állatkert gondosan megtervezett egybeesések helye: éppen ott, ahol az állat a
vizeletével vagy más váladékával azt mondja nekünk: „Maradj kinn!”, mi a rácsainkkal azt
mondjuk neki: „Maradj benn!” A diplomáciai béke eme körülményei között az állatok elégedettek, mi pedig megnyugodhatunk, és vethetünk egy pillantást egymásra.
Az irodalomban százszámra találhatunk olyan állatokat, amelyek elszökhettek volna, de
nem szöktek el, vagy ha elszöktek, utóbb visszatértek. Ott van a csimpánz esete, amelynek
nem zárták be a ketrecajtaját, s az kinyílt. A csimpánz egyre idegesebben visítozott, s
ismételten becsapta az ajtót, fülsiketítõ csattanással, míg az ápoló, akit egy látogató riasztott,
oda nem rohant, hogy helyreállítsa a rendet. Egy európai állatkertben egy csapat õz kisétált a
karámjából, amikor a kapu nyitva maradt. A látogatóktól megrémülve elnyargaltak a közeli
erdõbe, amelynek megvolt a maga vadon élõ õzállománya, de eltarthatott volna még többet is.
Ám az állatkerti õzek hanyatt-homlok visszamenekültek a karámjukba. Egy másik
állatkertben egy alkalmazott a munkahelyére tartott kora reggel, deszkákat cipelve, amikor
rémületére egy medve bukkant elõ a ködbõl, és egyenesen feléje lépkedett. Az ember ledobta
a deszkákat és eliszkolt. A gondozók azonnal keresni kezdték a szökött medvét. A helyén
találták: visszamászott a gödrébe ugyanúgy, ahogy kijött, egy fatörzsön, amely keresztben
rádõlt. Úgy vélték, a földre zuhanó deszkák robaja ijesztette meg.
De nem makacskodom. Nem védeni akarom én az állatkerteket. Számolják csak fel
mindegyiket, ha akarják (és reménykedjünk, hogy az a kevés vadon élõ állat fennmarad a
minimálisra csökkent természeti környezetben). Tudom, hogy az állatkertek rég kiestek az
emberek jóindulatából. Ugyanilyen gondokkal néz szembe a vallás is. A szabadságról táplált
illúziók sújtják mindkettõt.
Yo, Bitch!
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson