Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, és ha már úgy belejöttünk, vonjuk meg a festõktõl, zenészektõl, szobrászoktól is az állami támogatást, mert minek az, attól nem lesz olcsóbb a kenyér. Sok buzi meg majd megtanul kapálni.

Ugye?

davidka003
Egyik kedvenc magyar filmem:

Ártatlan gyilkosok (1973)

Kevés pénzbõl készült mégis jó.
Ekkor még nem volt jellemzõ a ripacskodás meg Sas Tamás.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Kongy
Non Stop

Hallottam róla jót is rosszat is, nekem tetszett! Egyszer nézõs. Liam Neeson mekkora akcióhõs lett már így a 60-as éveire... :D Jól nyomja az öreg, de színészkedni is tud. Azt hittem unalmas lesz, hogy végig repülõn játszódik, de olyan jól adagolták a feszültséget, hogy egyszerûen nem vált unalmassá számomra.

7/10

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

tigeroo
legális pénzmosás, mindenki jóljár (mint most az áfamentes kaszinók, mehetnek a haverokkal "nyerni")
Tyler1
Persze, 30-50-bõl is lehet már tv filmet készíteni, ez csak példa volt a több száz milliós (néha milliárdos) fércmunkákkal szemben. A berni követ idei film, azért ezt hoztam fel.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

tomsolo
150 misi mi?

Van egy valag régebbi tévéjáték ami simán leveri és kb tizede lenne.

Mint film bõven elég ha jól van megírva és jó színészek nyomják, nem feltétlen kell effekt meg hálivúd, elég csak youtube-on visszakeresni vmelyik jobb színházi közvetítést - pl. Spiró György Csirkefej.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

IMYke2.0.0.0
Úgy beszéltek a mûvészfilmekrõl, mintha azt halandó nem nézhetné meg... <#wilting><#wilting><#wilting>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tyler1
A berni követ, egyszerû magyar tv film, de jó a története, jól van megírva, és jó a színészi játék. Nem 5-600 milliós alap kell hozzá, csak 150. Ezt a vonalat kéne erõltetni a magyarnak, és talán lenne sikere is a filmeknek.
Persze ezt sem látta a kutya se, mert nem valamelyik fos kereskedelmi csatorna volt a társfinanszírozó, és nem lett szarrá promotálva a mûsoraikban, meg a reklámblokkokban.

tigeroo
ez ugyanolyan mint a zenében a popzene, a progresszívebb zenéket sem szereti csak az emberek egy kis része, mi ezen a meglepõ?

itt is nagyrészt hollywoodi/mainstream filmekrõl beszélgetünk
Bachstein
Az elõbbit nem mondanám kifejezetten mûvészfilmnek, utóbbit pedig nem láttam.
LasDen
A nyomozó? vagy A nagy füzet?

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Bachstein
Én még a Taxidermiát tudom felhozni, ami valahol a kettõ határán mozog, de mást én sem.
Pedig így van... a mûvészfilmekhez kell egy kis szakmai jártasság ezért nem való a nagyátlagnak. Én is megnéztem egyszer egy ilyen stílusú alkotást, hát mit ne mondjak soha többet nem vagyok rá kíváncsi pedig én se a 8 általánosig vittem.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

Blasta
Nem lattam a Feher Istent, hallottam rola jot es rosszat is, de csak kapott egy arany palmat, olyat meg nem osztogatnak akarkinek, ezert hoztam fel mint peldat sztem teljesen jogosan.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Az a baj, hogy Mo-on ketfele film keszul.
Moslek kozonsegfilm es elborult muveszfilmek. Tobbnyire, es tisztelet a keves kivetelnek.
Pedig siman lehet(ne) talalni soksok peldat arra, hogyan kell a ket stilust keverni.
Sajnos erre Mo-on az utobbi evekbol a Kontroll-on kivul nem nagyon tudok peldat mondani. Az pedig nem ma volt...

Sir Quno Jedi
Így van, ha a szakma tagjai maguk szórakoztatására, meg egymásnak csinálnak filmet, hogy jól elismerhessék egymás munkásságát, nos ezt tegyék saját zsebbõl és mi tudni sem szeretnénk róla, hogy mit szerencsétlenkedtek össze MAGUKNAK. Oldják meg titokba! :D

Nekünk Transformers 4 KELL! Ja az sem... bocs...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Mint a Torinói ló...

X millióba került és szerintem nagyon kevés ember ülne be rá önszántából, hacsak nem fenyegetik kivégzéssel...

A nagyon nagyon mûvészfilmekkel nincs semmi bajom mert van aki élvezi õket de akkor basszus fogjon egy kamerát, menjen ki pusztába pár havarjával és forgassa le! Ne kérjen állami támogatást valamire amit 10 millió emberbõl ha 100 fog megnézni...
vérpocok
Ezt maga a rendezõ jelentette ki mikor interjúvolták... a közönségfilm készül a közönségnek, a mûvészfilm elsõsorban a szakmának

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

IMYke2.0.0.0
Azé' ilyet kijelenteni több mint erõs...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

vérpocok
a mûvészfilmek nem is a közönségnek készülnek hanem egy szûk szakmai rétegnek

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

Sir Quno Jedi
Tyûh, pont a fehéristen nehoztad volna vaze... ááááááááá...

Amúgy viszont a film jelenleg biznisz és semmi más már. Mûvészfilmeket néhány szagértõn kívül a KUTYA nem nézi és a saját bekerülési költségeiket sem tudják 99%-ban kitermelni. Szal. veszteséges fos.

Abban igazad lehet, hogy ahogy támogatják teszemazt a balettet, vagy a néptáncot, hát támogassák ezt is, de akkor viszont végképp NE csináljanak játékfilmeket, mert úgysem lehet eladni. Maradhatnak az öncélú és pénznyelõ mûvészszarságok, amire senki sem mer beülni (én sem). Éljen a mûvészet.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Blasta
Azert a filmgyartast az autogyartashoz hasonlitani kicsit eros.
Nem csak Vajna kepviseli a magyar filmet, van jopar fuggetlen filmes, akik neha korrekt teljesitmenyt nyujtanak most is (lasd a Feher Istent pl.), ergo az egesz magyar filmgyartas es az autobiznisz (amit ugy csak egy nagyon apro marginalis vonalon lehet csak muveszetnek nevezni) koze ne huzzunk mar vonalat.
Az autogyartas biznisz es pont. A film pedig egy muveszeti ag. Es mint ilyen leteznie kell.
Hogy a kedves vezerkar ezt hogyan es milyen vonalon tamogatja mar mas kerdes.

Tikal
erre gondoltam én is.. hogy odaát már leáldozott neki, de itthon még királynak hiszik..

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Sir Quno Jedi
Mondjuk szerintem egy ilyen kis sehonnai fisemfos országnak felesleges "filmgyártás". Nincs akkor felvevõpiac 1xûen, nem termeljük ki az árát. Így állami dotációkból (azaz az én adóimból, miközben nem is nézem õket vaze) próbálnak életen maradni, de kérdem én MINEK?! Aki tehetséges azt el kell hajtani külföldre (segíteni akár õket ebben, ez még belefér, mégiscsak a mi tehetségeink és ott lehetnek valódi sikereik is, amire itt nem számíthatnak), a boltot meg bezárni, mert ITT babér nem fog teremni senkinek. Túl pénzes ipar ez már. Ez nem a húszas évek. Ma már teljesen mások az elvárások a filmekkel szemben.

Vajon MAGYAR autógyár és autótípus miért nincs?! Azért mert a GM szintû megagigagyártók is inognak vaze! Épp így nincs szükség magyar filmekre sem...

mégvadabbdisznó
Én meg aszittem leforgatja Csányi Sándorral a Terminátor 5-öt. <#hehe>

De szép bauxit, honnan van?

LasDen
Orbán hívta hogy legyen a Filmalap elnöke. Annyiban "jó", hogy õ az elnök, hogy semmiben nem változott a hazai filmek készítése. Nincs kevesebb, nincs több, nincs jobb, nincs rosszabb, mint elõtte. Ugyanaz a minõség, ugyanazok az arányok, mint eddig.

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Sir Quno Jedi
Lassan a nyugdíjas korszakát éli. És bár kint is jócskán ismert embernek számít(ott), de idehaza ez sokszorosan hatványozódik, itt mindenki lefexik neki és bármit megkaphat, itt gyakorlatilag õ az atyaúristen, a nonpluszultra. Nem hülye. Én is hazajöttem volna a helyében, mert itt többet ér a pénzem és az ázsióm. :D

immovable
A kedves vezetõ haverja.
Tikal
amúgy hogy került ide andy vajna? Elzavarták hollywood-ból? már nem látta meg mi a jó film és szar filmekbe társult vagy mi a bánatnak jött ide?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

genndy
Nem az a kérdés hogy megházasodott, hanem hogy hányadszorra <#hehe>

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

extra sensory
Ja, hát a Palácsik Tímeát vette el aki azzal vált híressé hogy Damu Roland péppé verte. (állítólag)

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

IMYke2.0.0.0
Fél percig nem kaptam szikrát, hogy ki is az a Vajnáné... Andy Vajna megházasodott volna?
Amúgy meg szarok a szelepekre (direkt így) és a tárna-mélységben leledzõ médiaszennyre.

Sir Quno Jedi
Jaja az öreg gyakorlatilag szabadon garázdálkodhat errefelé. Nem semmi.

tigeroo
vajna most kaszinózik (három üzemelésére kapott jogot az országban, áfamentesen tevékenykedhetnek) nemhiszem hogy filmezni fog mostanában:D
Tyler1
Na az az igazi értéktelen, gusztustalan, veszélyes nõi fajta.

immovable
Noé. (2014) Unalmas szar.
Én nem mondanám szépnek... Akkor most mi van? Megint ízlésrõl vitáztok, bakker?!

IMYke2.0.0.0
Életemben nem hallottam még errõl a nõrõl... kábé annyit is érhet.

kaposi1
Örülj hogy nem a lófejû Vajnáné van a helyén. Mert eljön hamarosan az az idõ is.
Inkább Barbit nézem aki mellesleg még jól is néz ki.

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Synchronous
Komputer teniszcipõben 1995

Egy szórakoztató vígjáték egy srácról akinek egy elektromos baleset folytán az internet teljes tartalma a fejébe kerül. Más szóval minden információnak tudatában van, ami a neten csak megtalálható. Egy egyetemi tanulónak meg ez igencsak jól jön... Kár hogy ma már nincsenek ilyen ötletes vígjátékok...

8/10

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

COD Black Ops
Az a baj hogy akármelyik magyar "színésznõ" lehetett volna a Herkules-ben vagy az Underworld-ben....Nem vallja be senki de a magyarok legalább 50%-a utálja az országot,az hogy magyar,utálja a magyar elõadókat,filmeket,színészeket, egyszóval mindent ami magyar s legszívesebben elhúzna innét. Nekem is ismerõs az érzés hogy meglátok a tv-be egy magyar filmet és megfordul a gyomrom pedig lehet hogy nem is rossz sõt jobb mint sok usa film de ez van :)

Tyler1
Nem abban mérik a sikert, hogy milyen keményen fogod a kapát, soha nem is abban mérték. A kemény munka relatív, más egy üzletembernek és más egy bányásznak, nem érdemes õket egy kalap alá venni.
Dwayne Johnson azért lehet most Hercules, mert a fater által már beleszületett a jóba, megvoltak a kapcsolatai mindig mindenhez, hogy bekerüljön a wwe-be, vagy hogy szerepet kapjon filmekben. De ez nem jelenti, hogy õ ne dolgozott volna keményen azért, hogy idáig jusson.

Egyébként nem értem mi ebben a Palvin Barbis dologban ennyire polgárpukkasztó? Évek óta ott mozog a vörös szõnyegeken a munkája révén, most meg itt forgatták ezt a rohadt filmet, kellett egy szép nõ, az õ nevét ismerték. Pont.

Bokafix2
"meg aki tesz azért, hogy elérje a sikert."

Mondd ezt annak a közel 1 milliárd embernek aki éhezik vagy mélyszegénységben él és a kilátásuk a jövõre 0. Meg akikbõl a bejárati ajtó elõtt csipeget a keselyû mert felkelni sincs erejük. (Afrika)

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

CalebJoe
ez sajnos így van<#eljen>
Nekem minden megvan ami kell, miért lennék irigy pont õrá? Az igazság kimondása nem irigység. Ja, kétféle ember létezik, aki ha megfeszül sem viheti semmire mert olyanok a körülményei, meg aki minimális vagy semmi erõfeszítéssel is dúskál a javakban.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

CalebJoe
Irigy erre a kis fruskára ugye viccelsz, inkább vagyok irigy egy Al Pacino-ra vagy egy Robert De Niro-ra és nekik se pénzükre mert ugye az fogyóeszköz, hanem a tehetségükre amit nem vehetnek el senkitõl.
Nekem a példaképeim (zene,film,mûvészet) mind tehetségesek és nem holmi felkapott agyonfizetett 40 kilós kiscsajok, az egész ipar csak a pénzrõl szól ezért is idegesít hogy már a modell/divatvilág is belekontárkodik a filmiparba.
Tikal
haha.. de amúgy jól mondod, akik mögötte állnak azok dolgoztak érte keményen...kemény szakma ez a modellkedés, jó kapcsolatok kellenek, meg szépnek születni.

tomsolo
Noah/Noé

Hát a legnagyobb probléma a filmmel, hogy kb semmi vallásosság nem volt benne - tudom, hogy ez a bibilában is egy elég szûkszavúra eresztett esemény - mégis inkább fantasy volt az is a rosszabb fajtából.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Tyler1
Ez a tipikus irigy magyar hozzáállás. Utáljunk mindenkit, aki vinni tudta valamire. Kétféle ember létezik, aki irigykedik a másik sikerére, meg aki tesz azért, hogy elérje a sikert.

Tikal
<#eljen>