Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyjabol pont olyan jo mint az elso resz, se nem jobb, se nem rosszabb annal. A sztori jo, a latvanyvilag jo, a film izgalmas, szoval teljesen jol szorakoztam rajta.
Ami nem tetszett, hogy a konfliktusforras az tobbszor is egy-egy irrealisztikusan hulye emberi dontes, de ez mar az elso reszben is igy volt.
7/10
Tegnap láttam.
Előjáróban annyit, hogy a magyar mozis 3D az vagy nagyon el van cseszve, vagy szar volt a vetítő, vagy nem állították be, vagy a szemüveg volt szar, tök mindegy, de ilyen szar 3Dt moziban még nem láttam! (A közelieken kívül csak a fim közepe volt éles, minden más egy fos elmosódott szar olyankor is, amikor nem kellett volna. Persze egy idő után megszokta az ember szeme, jó hosszú film, viszont kiábrándító volt, többet szerintem nem veszek jegyet 3Ds filmre!)
Viszont képileg, történetvezetésileg, szinészileg, látványra, jármű öteletekre zseniális film. Igazából csak ajánlani tudom. Mert még a 3D bénaság ellenére IS:
8/10
Rég volt ilyen mozis élményem. Három film jöhetett szóba tegnap a csak moziban filmek közül, és ezt választottuk a nejemmel. Jó döntés volt!
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
A legtöbb dolgot kitűnően valósították meg, a látvány, a technika, az atmoszféra, környezet ábrázolása nagyon rendben van. A karakterek nagy része szintén zenész.
Sok helyen látszik, hogy a film játékideje miatt alaposan belevagdostak a történetbe, ami nem tesz jót az érthetőségnek és a karakterfejlődésnek. Van egy-két olyan történeti dolog, amit a könyvhöz képest sikerült úgy megváltoztatni, hogy alapvető logikai hibákat vittek a filmbe.
Az érződik a filmen, hogy rossz értelemben vett profik csinálták. Ami a mozi szakmai részét illeti, azt rendkívüli alapossággal és odafigyeléssel csinálták meg, a könyvből vett történetre viszont nem figyeltek eléggé, nem értették meg rendesen a világot, a karaktereket.
A hibákkal együtt is a legjobb Dűne feldolgozás, de messze nem tökéletes.
Nehéz ajánlani ha nem ismered a másikat, valakit zavar ha előre tudja mi történik, valakit nem.
A könyv elolvasása lehet nem árt a jobb értehetőség végett.
Tisztességes iparos munka.
A zenét én sok helyen túlzásnak éreztem, mindenhol epic akart lenni és az hosszútávon (nálam legalábbis) pont elvesz minthogy hozzá adjon.
Így 1 részként nem egy extra, ha kész lesz mind (ha), akkor majd meglátjuk.
7/10
"Jabar sa bu eeda murishani!"
PSN ID.: Beegabor
Nem tudom mennyire élményromboló, de van elvileg 3 régebbi Düne film, abból kettő az eredet storit dolgozta fel az utcsó meg egy folytatás.
Dune 1984 2h 17min
IMDb
Dune Tv Mini Series 2000 4h25m
IMDb
Children of Dune TV Mini Series 2003 4h 26min
IMDb
Per Aspera Ad Inferi.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Ízleések és pofonok, nekem az utóbbi 10 év filmje a Házassági történet, mert ott nem kötelező színészkedést láttam, hanem igazi játékot és jobban átélhető, mert valós életből van a téma.
Mint sci-fi nekem 7/10.
Na ez nekem nem jott be annyira. Fingom nincs, hogy mitol vannak odaig erte. Hans Zimmer nagy kedvenc de egyetlen emlekezetes zene nincs a filmben. Persze.. Jo ez a lassu kornyikalas, megvan a varazsa de hol van ez egy No time for cautionhoz kepest???? SEHOL. SEEEEEHOL. Jol nez ki. Erdekes dolgok tortennek. Ezt adom. De nagyon nem fogott meg sajna, pedig vartam a filmet mint a messiast. Felesegemet ugy ultettem le a tv ele, hogy evtized filmje, stb. IMDB-n 8 pont folott.. HUHA! Kb Majdnem elaludt rajta az asszony.
Nem tudom mire pontozzam. Nem egy olyan film amit nagyon mutogatni akarnek a gyerekemnek mikor annyi eves lesz, hogy nezhesse :(
Utoljára szerkesztette: nordan, 2021.10.20. 08:24:21
Ez nálam nagyon betalált, nosztalgia ide vagy oda. Grandiózus jelenetek epik zenei aláfestéssel, (számomra) tökéletes rendezéssel. Lehetne pampogni a gender/race cseréken de nem érdekelt.
Jöhet a második rész
9/10
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Nem volt semmi sallang benne
Az első mozis élmény az elmúlt másfél évből, és soha rosszabb rajtot. A történelmi vonal ellenére Ridley nagyon más stílusú filmet tett le az asztalra, mint az ikonikus Gladiátor vagy a Mennyei Királyság jófajta rendezői verziója, de mégsem igazán marad el azok mögött. Bár inkább politikai dráma ez, mintsem középkori akciózás, mégis kellően látványos, végig feszült és a végjáték sem mindennapi, főként hogy igaz történetet dolgoz fel a film. A színészek közül Matt Damon alakított talán a legnagyobbat és legsokoldalúbban, de az általam egyébként kevéssé kedvelt Adam Driver is elismerést érdemel - előlük még Ben Affleck sérója és szándékosan túltolt karaktere sem tudja elvonni a showt. És ami külön tetszett: nem reboot, nem franchise, nem előzmény, nem képregény, egyszerűen egy saját jogon létező, nagy költségvetésű történelmi mozi.
10/8
A filmre sokan a mai divatos '#meetoo' vonalra reflektáló műként tekintenek, pedig érzésem szerint nagyon nem volt az - egyszerűen az 1300-as évek végének egyik legnagyobb port kavaró történetének meséje ez, mely az utolsó lovagi párbajként vonult be a történelembe - kár belemagyarázni bármilyen mögöttes tartalmat.
Korrekt kis II. Vhs film a Market Garden idejéből.
7.5/10
Nagyon jól indul az egész, jó az összecsatolás a klasszikussal. Myers most a legdurvább, néha talán túlzottan is
Aztán a film második fele más fordulatot vesz, és onnantól kezdve páran ki is mentek a moziból.
5/10
Xbox Live : KutyaKiki PSN : KikiKutya
amúgy ebben a videóban mondja el a srác James bond egy vagány csajozós beszólós gizda úriember aki rohadék is tud lenni egy fantázia világban egy érzelgős nyálas apukát csinálni belőle.....pfffff
Utoljára szerkesztette: nordan, 2021.10.14. 19:17:26
A gyõzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
Mivel bar nepszeru, de kevesbe kozponti karakterrol van szo (nem szuperhos, csak "sima" hos), ezert nem vartam blockbuster stilust a filmtol, inkabb a Falcon and Winter Soldier stilusat csak 2 oraba tomoritve. Es ezt a varakozasomat hozta is a veget leszamitva.
A karakterek tetszettek, a tortenet okes volt, teljesen jo film. De a vege nem igazan illett a kepbe, 2 okbol sem:
- A "foellenseg" ismet jellegtelen lett. Mintha lenne egy szuperhosfilm-tankonyv, es abban le lett volna irva hogy milyen kotelezo karakterek legyenek a filmben, es ezt kovettek volna kulonosebb kreativitas nelkul.
- Ebbe a filmbe abszolut nem illett a vegen latott nagyzolas. Miert kell minden kepregeny-filmben valakinek a vilaguralomra torni? Mar a sokadik alak akirol soha nem is hallottunk eddig, de titkon o formalta a tortenelmet. Sokkal jobban illett volna a filben ha csak egy sima kem/bergyilkos szervezet vezetojevel kell leszamolni hogy lezarja a multjat.
Az a repulo varosize a vegen pedig meg Marveles mercevel is irrealisztikus baromsag...
Captain Szovjetuniot (aka Red Guardian) viszont imadtam, remelem meg latjuk viszont.
6.5/10
Utoljára szerkesztette: nordan, 2021.10.06. 22:01:34
Utoljára szerkesztette: nordan, 2021.10.06. 21:56:12
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Utoljára szerkesztette: nordan, 2021.10.06. 21:07:33
5/10
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
PL.: mikor lehet letölteni a tékákból egy film szinkronos változatát 2160p minőségben (remux)?
A műfaj sci - fi, de több a fiction, mint a science.
Az utolsó ausztrál premiert még megtudom érteni, mert ott most covid lockdown van, azt gondolom igyekeznek kibekkelni, de a tobbi dátum elég furcsa.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
#104546: repvez, ahogy Mentol is írta, a Düne egy sci-fi könyvsorozat, 1965-ben írta Frank Herbert, aztán a fia/unokája, Brian Herbert, aki ennél a filmnél az executive producer is volt, további könyvekkel bövítette a sorozatot. Ha jól emlékszem, mosstanra olyan 13-14 könyv van, ha befejeztem a Tom Clancy-féle Jack Ryan/John Clark könyveket, akkor a Düne-sorozat jön nálam.
Ehhez a filmhez nem kell az elözö film, ugyanis ez is ugyanazt a történetet (az elsö könyvet) meséli el. A könyvet érdemes elötte elolvasni, mert ha nem ismered a történetet nagyvonalakban, akkor nem biztos, hogy elsöre leesik, hogy ki kivel és miért, bár a film megpróbálja azoknak is elmagyarázni a dolgokat, akik a könyvet nem olvasták.
Egyébként ha össze kellene hasonlítani a David Lynch-féle filmmel, akkor minden tekintetben ez nyer nálam és nem a CGI miatt.
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2021.09.23. 18:58:16
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár