106844
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Bár annak tűnhet, de mégsem OFF: Ez aranyos :)
  • vérpocok
    Szerintem neked nincs igazad hogy kiakadsz azon hogy egy filmes topikban egy filmről vitáznak.
  • LasDen #89739
    Kingsman

Vicces, akció... oszt ennyi. A tűzijátékos rész elég random, semmi értelme nem volt így. Az akció rendben volt, de a sztori túl unalmas volt ahhoz, hogy igazán élvezni lehessen....

6/10
  • hapi
    szerintem nincs igazad, de nem kezdek bele egy újabb értelmetlen vitába, inkább visszanézek pár nap múlva...
  • Kmarha
    Kingsman

Furcsa egy film. Talán a Kick Asshez tudnám hasonlítani. Szatirikus, inkább vígjáték, mint dráma, elég erős jelenetekkel. Itt konkrétan nem csak az akciókra gondolok (mondjuk a K.A.-nél kevésbé véresek, de majdnem hasonlóan látványosak), hanem
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a karakterekkel való viszonylagos kegyetlenség és az a konkrét mészárlás ami szerintem sokunk fejébe megmarad még
    .

A tűzijátékos részen igazából úgy röhögtem hogy közbe tudtam, ez lehet mégsem annyira vicces.

Amúgy, főleg a végét nézve, mint mondtam, ez vígjáték. Abból is egyfajta kém paródia. Pörgős, agyatlan hülyeség, de rendkívül szórakoztató, még a fent említett nyugalom megzavaró események mellett is.

Aki az első verekedős résznél kiakad, ne is nézze tovább, lesz még benne hasonló.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.06.17. 23:38:52
  • SzinesGeza
    " - A fenébe, ez egy hajó!
    - Miért, én mit mondtam?"
    ;)
  • hiper KOCKA
    Interstellarról, Holnap határáról is mennyi vita volt... az nem zavart? Másrészt ez nem számít offnak, egy filmről van szó, ami ráadásul még friss.
  • hapi
    Nem lehetne ezt a meddő, értelmetlen és gyerekes vitát a "film" saját topikjában?
  • Kongy
    Mellesleg ha jól emlékszem az Indominus Rexet még el is találta egy RPG, és kutya baja sem lett. Arról nem is beszélve, hogy a helikopter is tőle 5 centire zuhant le, és meg se érezte. Rengeteg helyen bele lehet kötni a filmbe, de ha nem a hibákat keresed benne folyamatosan, akkor egy élvezhető filmet kapsz. Nem váltja meg a világot, de ezt senki sem várta tőle.
  • Prof William
    Az mindig is legondolkodtatott ,hogy csak egy pisztollyal felszerelt ember is szerencsével megölhet/leriaszthat még egy T-Rex-et is.

Az első filmben még OK volt hogy nem kaptak fegyvert, de már másodikban is mindenféle fegyverrel felszerelt orvvadászok inkább a menekülést választották. A harmadikról meg nem is beszélve.

Itt meg kommandós csapatok + géppuskás helikopterek, hőkamerák vannak, amiknek elméletileg kb 1 perc alatt meg kellene oldaniuk ezt problémát. Kíváncsi leszek , hogy a filmben hogyan lesz így is gebasz...

Még két nap és megtudom :)
  • Cuchulainn
    Jurassic World témához:

A film tényleg fájóan buta sokhelyütt, de néhol el lehet neki nézni.
    Nyilvánvaló, hogy nagyon nagy emberi hülyeség kell ahhoz, hogy létrejöhessen a filmbéli szituációnak akár a halvány utánzata is. Elvégre ma is vannak állatkertek, vannak bennük ragadozók, viszont nincsenek hőkamerák, nyomkövetők de még helikopterre szerelt gépágyú sem, aztán mégsem esz fel mindenkit az oroszlán kéthetente Budapesten.

Az a nagy büdös harci helyzet, hogy az állatok alapvetően nem úgy viselkednek mint ahogy az "állathorror" filmekben ábrázolják őket, és ezért nem jön létre soha az itt bemutatott helyzet. És ezen az sem változtat, hogy a Tírex nagyobb mint a tigrincs.

A film legnagyobb hibája szerintem, hogy erőltetetten próbálja magasra tenni a tétet az állatok elszabadulásával, és emiatt válik nevetségessé. Ha az elszabaduló medvedisznódínó mondjuk azt a kis csoport látogatót fenyegeti akik épp ott ragadnak a közelében, nincs ez az egész veszettül ostoba katonai szál, és simán az idomított raptorokkal jól megmentik a mutánsdínótól a pár veszélyben levő embert akkor sokkal jobb filmet kapunk, ráadásul lett is volna valami súlya az eseményeknek.

Így viszont a "vérszomjas kamikázeszauruszok felprédálják a zemberiséget hajaj, nejáccunkistent, katonai gonosztudósok biológiaifegyver déenes, mutáns génmanipuláció jááááj" szál annyira ostobává teszi a filmet, hogy jelentősen ront az élvezeti értékéből.
    Pedig amúgy a karakterek/színészek teljesen rendben voltak, és a látvány is csillagos ötös. Nekem a kettő együtt a végén úgy

6/10

re jön ki.
  • BaliBoy
    (spoiler)
    Azért mert a jelző fáklyát oda hajította a csajszi. Mondjuk azt a részt még el is lehet szerintem fogadni. Ugyebár a film elején mutatják, hogy amikor etetik rexit bedobnak egy ugyanolyan jelző fáklyát, ergp a fáklya az ő fejében = kaja.
  • Tyler1
    Akkor jó, mert a Rex-ek véletlenül ragadozók voltak.

Egyébként ez most olyan vita, mint amikor itt megakarták magyarázni az Interstellar mögötti tudományos buktákat.
  • BaliBoy
    Jurassic World

Pfff... :D
    Minden f@szságát még csak-csak el lehetett volna fogadni, hogy ha nem az eredeti történésekre építik fel. De könyörgöm, az egész
    rohadt parkot sikerült ismét úgy felépíteni - a történtek fényében -, hogy egy rohadt gépágyújuk van amit egy CIVIL HELIKOPTERRE kellett felszerelni, amihez NEM VOLT KÉPZETT pilóta????????? áááááááááááá . Ez a gondolat (hogy megint kb. ugyanazokat a hibákat követték el az új parknál) nagyon lehúzta a filmet.
    Attól a ponttól kezdve, amikor a genetikailag összetákolt "dinoszaurusz" tökéletesen beleolvadt a környezetébe meg még a hőjét is "elrejtette" már csak röhögtem a filmen.
    A vége meg egy bohózathoz hasonlított az áldinó vs.T-Rex vs. Raptor vs. moszaszaurusz harca.
    Ráadásul, hogy már megint a tudósok a rossz fiúk....

Ha ezt a filmet mondjuk az Asylum studio csinálta volna akkor nem lennék meglepődve... de, hogy ezt komolyan gondolták...
    Egyszer azért meg lehet nézni. Ha másért nem is, de jókat lehet rajta röhögni (egy idő után).

Nagyon jó indulattal:
    6/10
  • DantszEE
    Laikus szemmel is bőven látható az aránytalan, esetlen testalkata.:)
  • Synchronous
  • Kongy
    Gyakorlatilag sosem fogjuk tudni reprodukálni azt, hogy hogyan nézhettek ki ezek az állatok. Csontok alapján csak max találgatni lehet.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.06.16. 19:24:53
  • SzinesGeza
    Az (is), hogy pl "a Tyrannosaurus egy lomha, buta dögevő volt", is csak tipp, semmi bizonyíték nincs rá.
    Konkrétan röhögnöm kell az ismeretterjesztő műsorok "tudósain" mikor mindenféle feltevést próbálnak tényként elénk tárni, a talált csontok/fosszíliák alapján.
  • LasDen #89723
    ahány rész, annyi velociraptor volt...
  • DantszEE
    Aki valaha is kicsit értett a dinoszauruszokhoz, az már a 93-as első részen is felhúzta a szemöldökét. (A Velociraptorok valójában Deinonychusok, csak a könnyebb kiejtés miatt lett a névcsere. A Tyrannosaurus egy lomha, buta dögevő volt, megközelítőleg sem csúcsragadozó. A Dilophosaurus 2x nagyobb volt a filmben látottnál, nem volt gallérja, és nem köpött genyát. stb.)

A Jurassic parkban ezek mindig is FIKTÍV lények voltak, melyeket dinoszauruszok alapján mintáztak. Kit érdekel, ha vásznon kicsit másabbak? :)
  • viizo
    Lehet hozni a cikkeket tucatjával, melyek lehúzzák a JW-t, csak éppen lehetne linkelni 3-szor annyit ami épp az ellenkezőjét állítja. Mélységesen sajnálom hogy savanyú a szőlő sokaknak - igen hangos kis csapat gyűlt itt össze - ám ez kb. szemernyit sem változtat a filmmel kapcsolatos hozzáállásán sem annak akinek tetszett a film, sem annak aki jó kritikát írt róla, legkevésbé pedig azoknak akik a JW után feltüzelve várják a következő Jurassic mozit.
  • Kongy
    Valóban kicsit messzire mentek azzal a moszaszaurusszal.... :)
    De meg lehet magyarázni, hogy valamit ügyködtek ott is a dns-ével valamelyik másik dínónak.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.06.16. 16:04:59
  • tigeroo
    engem mindennél jobban zavart a magassarkúban horrorszafarizás/futkározás.
  • LasDen #89718
  • Jim Morrison
    false!
    Ott van például az avatar! sok cgi = jó film
  • LasDen #89716
    cgi, nem cgi, kurva mindegy. Nem attól lesz jó v rossz egy film....
  • IMYke2.0.0.0
    Kapcsolódó cikk: "Az illúziót befalta egy nagy, mutáns szörny – Jurassic World"
    Érdemes elolvasni.

Szerk.: És ezt is. "Meddig tart a CGI uralma a mozi felett?"
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.06.16. 14:15:04
  • Inquisitor
    Az a lényeg, hogy mennyi a bevétel, mivel jó sok, biztos jön még hasonlóan színvonalas 2-3 folytatás.
    Minap linkelte valaki a cikkrészletet, ahol a rendező arról panaszkodott, hogy ő szólt, miszerint forgató könyv is kéne a filmhez ...
  • IMYke2.0.0.0
    A dinoszauruszkutatók hangosan nevetnek a Jurassic Worldön

"Matthew T. Carrano felhívja a figyelmet a film egyik logikai hibájára is. „Ugye a történet szerint a dinoszaurusz DNS-t borostyánba zárt szúnyogokból nyerték. Azért azt szeretném tudni, hogy honnan szereztek moszaszaurusz DNS-t. Vajon melyik moszkitó csípte meg a tenger alatt élő állatot?” – teszi fel a kérdést."
  • IMYke2.0.0.0
    De jó, akkor átvettem a szerepedet.

"[...]hangsebességgel zúgott lefelé a színvonal, zéró izgalom, totál klisé.
    Ha lehetne, visszapörgetném az elvesztett 2 órámat."
  • VinylToy #89711
  • gombabácsi
    gondolom neked meg minden tetszik, a zsé kategóriás uwe boll filmek is meg a barátok közt is
    hol a határ? :)
  • gombabácsi
    plusz képregényfilm is, ha jól tudom
    mindegy, a tény az hogy ez ötletes volt, stílusos, poénos, jó film
  • tigeroo
    túl jó az ízlésed, magasabbrendű vagy az átlag moslék fogyasztóknál. nem is értem hogy miért nem te ülsz a filmipar tetején és osztod az észt a minőségibb szórakozásról miközben szórod az igénytelen pórnép elé a mozgókép fostengerét, amiért még fizetünk is keményen.
  • Dynamic
    A Kingsman már kvázi szuperhős film. Szóval kicsit fail volt ez az x-edik szuperhős rugdosásod.
  • gombabácsi
    kingsman secret service
    vicces, látványos, ötletes, stílusos, jó film
    erről megint az jut eszembe, hogy a szuperhősfilmek miért nem viccesek, látványosak, ötletesek?

• Bokafix2
    Mint az amelyik nekitámad egy kafferbivalynak egyedül? Utána meg bikuci haverjai odamentek és szétszedték a szerencsétlent... van ilyen is.
  • Tyler1
    Hát az erős túlzás, lévén hogy pl. az oroszlánok rohadt okos vadászok . A jelenleg érvényben lévő kutatások szerint, a valódi raptorok tollat viseltek, akkorák voltak, mint egy pulyka, semmi bizonyítékot nem találtak rá, hogy csapatosan vadásztak, és az intelligenciájuk max egy kisebb emlősével ért fel.
  • LasDen #89703
    Jurassic World has broken the North American, international and global records for an opening weekend. The final domestic number is $208.8M, which passes 2012’s Marvel’s The Avengers which ended its first frame with $207.4M. The dino dandy ended Sunday with a global total of $524.1M after a record $315.3M start internationally. That total edges 2011’s Harry Potter And The Deathly Hallows: Part 2 which wrapped Frame 1 with $314M.
  • DantszEE
    -A parkot szponzoráló nagy fejesek kérték mindig azt, hogy minél nagyobb és minél ijesztőbb dino is kerüljön a látványosságok közé, ezzel is növelvén az érdeklődést.
    -Abból a 2 srácból az egyik kb 8-9 éves volt, a másik meg egy tipikus lázadó tini. Egyet sem ismersz, aki ugyanezt tenné a való életben? Én rengeteget.
    -Ilyen emberekről meg pláne nem hallottál a való életben?

Bőven van hibája a filmnek, de azért mindenbe nem kell esztelenül belekötni.