Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lucy nem vált Istenné, mert Istenné nem lehet válni... vagy az valaki, vagy nem. Dr. Manhattan is kurva sok mindenre képes volt, látta a múltat a jövőt, tudott utazni az űrben, bolygókat tudott volna elpusztítani, bármit megtehetett a szerves és a szervetlen anyaggal, előállíthatta, alakíthatta, irányíthatta, beleszólhatott a fizika törvényeibe, sokszorozódni és teleportálni tudott, embert tudott vinni a Marsra és oxigént is elő tudott állítani neki hogy életben maradjon. Ezenkívül emberfeletti intelligenciája volt, sőt megsemmisíteni sem tudták, és még sorolhatnám... de ő sem volt Isten, mert akkor vissza tudta volna adni a komédiás életét, ehelyett csak annyit tehetett hogy elbúcsúztatta. Ő sem volt mindenható, és mindentudó sem volt... sőt még az sem biztos hogy halhatatlan. Ergó Lucy sem vált Istenné csak emberfelettivé.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

Tyler1
Tehát akkor te mondjuk az Inception-t, vagy a Matrix-ot sem vagy képes elfogadni, mint szórakoztatóipari termék, még ha tökéletesen ellent is mond a realitásnak, mert valós közegbe van ágyazva a történet?
Nyilván tudományos fikció az egész cselekmény a Lucy-ben is, pont annyira, mint a fent említett filmek, vagy épp a Vissza a jövőbe, Az őslakó, a K-Pax, és a többi. Vagy ezeknél is mereven ragaszkodsz a törvényekhez, amit az iskolában tanítottak? Ez fantasztikum. Nem kell, hogy tetsszen, de ne vicceljetek már, hogy tudományos alapon kezditek ki az ilyen filmeket.
És az mennyivel lenne másabb, ha alternatív világban játszódna? Ott már nem lenne érvényes a biológiai ismeretünk?

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

LasDen
Ahogy a filmben is volt. Hogy képes vagy bármit irányítani, ami testedben végbemegy. Hogy mikor nő a körmöd, mikor emésztesz vagy hogy merre menjenek a sejtjeid. Az agy sok mindent irányít és sok mindent elvégez helyetted. Automatán működnek a dolgok, anélkül, hogy neked foglalkoznod kéne vele vagy lenne beleszólásod. Ahogy a filmben is voltak ilyenek. Ha ezek fölött a dolgok fölött lenne kontrollja az embernek (ami egy része persze totál felesleges), akkor azzal elég sok új lehetőség nyílna meg...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Tikal
mi az hogy közvetlen hozzáférés az agyhoz? ...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

LasDen
a film téves dolgokat állítbe tényként. Rossz? Igen. De ettől még nem lesz egyedi. Más filmekben vannak repülő autók, időutazás vagy lézer fegyverek, amik hasonló blőd tecnohablattyal van megmagyarázva. A film világán belül teljesen elfogadható magyarázattal szolgálnak a miértre. De ha csak magát a feltevést nézzük, mégha a 10% nem is igaz, hogy mire lenne képes az ember ha közvetlen hozzáférése lenne az agyához, úgy, hogy teste fölött teljes az irányítása. Mivel a ma embere a testének csak kis részét tudja befolyásolni a kedve szerint, és nincs konkrét magyarázat arra, hogy mi történne ilyen esetben, így elfogadható. Ahogy az időutazás 1000+1 fajtája is.
Persze nyuogdtan lehet utálni a filmet, szived joga, én nem akadályozlak meg benne. Csak annyi az észrevételem az okfejtéseddel kapcsolatban, hogy elég mondvacsináltnak tűnik...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Tikal
biztos jó volt azoknak akik tényleg csak 10%-t használják az agyuknak 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

extra sensory
A CHP4 létezik? A gamma sugárzás is... meg az állatokból kivont kísérleti szérumok is. Mégsem lesz senkiből Hulk. Attól hogy a film a való életben is használt cuccokkal dolgozik, attól még nem veszti el a létjogosultságát a saját éráján belül. Ha szerinted ez a sztori még fikcióként is csak akkor lehet elfogadható ha asgardi vagy Gyűrűk urás környezetbe helyezik, akkor neked kár is filmeket nézni.

Ők kitaláltak egy fiktív hatást egy létező anyaghoz és szépen bemutatták hogy mit vált ki az emberből. Ennyi erővel a való életben szintén létező robotokat öntudattal és érzelmekkel felruházó filmek is ugyanúgy lehetnének nevetségesek. Sőt bármilyen hasonló témájú film lehetne nevetséges. De nem baj te pampogjál továbbra is hülyeségeken, elvégre jogod van hozzá.

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

Blasta
Kiscsirke, ha hozzám szólnak, válaszolok. Hozzád kurvára nem szóltam sem én, sem más, ugyhogy kusspicsába!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Totti5
Akkor most tetszett vagy nem? pofon egyszerű leírni, és elég egyszer. A topik erről szól, a saját hülyeségeidet tartsd meg magadnak szerintem.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2014.11.07. 22:49:51

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Blasta
Na itt álljunk meg egy percre Mr.Nemisvoltezolyanrossz!

A CHP4 létezik, a Fold bolygó amin játszódik a film létezik, Párizs is létezik, emberek vannak benne és nem Asgardiak, abban a filmben minden a VALÓSÁGOT mutatja, csak éppen pár elmeroggyant barom mindenféle tudományos és egyéb alapokat leszarva olyan torténettel állnak elo, ami N E V E T T S É G E S. Rakják be egy fiktív univerzumba és a szereplok legyenek Tundék (lásd Gyuruk ura ugye) és egy szavam nem lesz.

Már a film alaptétele is vicc, miszerint csak az agykapacitásunk 6%-át használjuk. Ezt is alapveto tudományos tényként tárják elénk.
De ááááám legyen, szemet hunyok felette és élvezem a filmet... ja nem bocs, azt a filmet amit élvezni lehet mert ésszel nyul ehhez a buta témához Limitless-nek hívják, mert abban a fohos egy szintetikus drog miatt 100%-on mukodo agyával nem válik ISTENNÉ. 😄DDD
De persze, a birkák bégetnek és én vagyok a hulye aki nem érti, hogy egy agyatlan film csak fikció és inkább élvezhetném ahelyett, hogy pampogok. Pampogni is fogok minden ostobaságon továbbra is, mert tobbnyire ezek miatt butultok el Ti is és én is.

De az az ő bajuk nem a miénk 😊

Why so serious?

Tikal
az a baj, hogy már a film alaptétele is egy nagy bullshit, az emberek meg elhiszik.. lehet te érted, hogy fikció, de sokan nem, hidd el 😊

Sir Quno Jedi
Én azt nem értem minek néz olyan filmeket, amik fikcióra épülnek. Ha fáj neki, akkor miért nem csak dokumentumfilmeket néz?!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Bokafix2
És...? A gyűrűk urába meg beszélnek a fák... annak kell felfogni a Lucy-t aminek készült. Fikciónak.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Sir Quno Jedi
Igen, ez a lényege tömören összefoglalva.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Igen.

Why so serious?

Blasta
Amugy ték 😄

Blasta
Szoval azt mondjatok, hogy az rendben van, ha valaki egy szaros szintetikus drogtol kepes lesz a
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Telekinezisre
Akaratatvitelre
Szervetlen es szerves anyagok formazasara, feldolgozasara es eloallitasara
Tobb ezer merfoldrol szamara ismeretlen elektromos targyak kezelesere
Urutazasra
Idoutazasra

Tovabba a vegen gyakorlatilag O lesz az Isten (I am everywhere), hiszen ha belegondolunk nincs olyasmi ezen a vilagon amire keptelen lenne. Es mindezt egy szintetikus drog es az agya segitsegevel. ES EZ RENDBEN VAN IGY?

Tobb kerdesem nincs is.

IMYke2.0.0.0
Szerintem is.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
Szerintem teljesen rendben volt...

Blasta
Lucy - 3/10
Atya ég, hogyan képesek egy ilyen korrektül induló filmet ennyire elkúrni???
Az első fele simán egy 7es akció-thriller aztán hirtelen atmegy egy értékelhetetlen demagóg, ostoba fosba. Ne nézzétek meg!

Életkora? Carrie Fisher kb 21 volt az első film idején, Mark Hamill meg a "szép szőke herceg" fizimiskájával sokkal inkább Disney karakter mint ezek közül bárki 😊

Why so serious?

Tyler1
Igen, színészként nem volt baj egyikkel sem. Christensen akkortájt sokkal jobb szerepeket is eltudott játszani, McGregor is túl volt már jó pár komolyabb filmen addigra.
Amit ott összeripacskodtak ketten az egy kriminálisan fos forgatókönyv írás és rendezés végterméke volt. A többi karakterre ki sem térek. Na azokra aztán tényleg lehetett volna mondani, hogy Disney filmek, csak a logo hiányzott a jobb alsó sarokból.

Kmarha
Hatalmas lemaradásomat pótoltam.

Az ördögűző

Az első harmadában nagyon látszik az idő. Hosszú, elnyújtott jelenetek, jellegzetesen semmi zenével (néha még hanggal sem), amit aztán megzavar valami hangos, zsigerbe vágó zaj. Mintha a jump scare béta verziója lenne, bár ezt akkor is bevágja a rendező, ha konkrétan semmi nem történik, csak ránéz a szereplő egy szoborra.

Ettől függetlenül, igaz ezeket a részeket kicsit háttérbe is szorították, a másik két harmada még ma is, egy remekmű. 73-mas a film. Hihetetlen botrány lehetett ez akkoriba. A hangulata a filmnek kegyetlen. Most végeztem vele, de olyan nyomasztó hatással van rám, hogy nem szívesen fogom álomra hajtani a fejem.

Minden mással is meg vagyok elégedve. A látvány, az effektek (akkor is ha valószínűleg azóta párszor digitálisan felújították), a színészek (igaz, mindenki csak a fim felétől kezdett el igazán lubickolni a szerepükbe - mind az anya, mind a lány. Egyedül talán a pap, aki végig jó volt) mind.

A korára és a hatására való tekintettel kötelező, de ettől eltekintve is bátran ajánlom mindenkinek aki hozzám hasonlóan kihagyta eddig az életéből.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Sir Quno Jedi
Hát én már nem várok semmit, de így akár (nagyon) jól is szórakozhatok majd. Ez egy új film lesz, új sorozat, új mesescifi, aminek a langolierek véletlenül ugyanazt a főcímet adták, de kb. ennyi. Nem próbálom meg benne keresni az ep4-6-ot, me akkor kollektív öngyilkos lennék és velük kezdeném...

Bachstein
Úgy legyen! 😊
Amúgy én váltig állítom, hogy az új trilógiában abszolút nem a színészekkel volt baj, hanem annál inkább a borzalmas scripttel.
Bachstein
Én amúgy nem temetem a filmet, az eddig kiszivár(o)g(tat)ott conceptek és fotók alapján kifejezetten bizakodó vagyok, csak valahogy a néger Luka Sandcrawler és társai fizimiskája meg életkora az, amit egyelőre nem tudok hova tenni.
Tyler1
Nem tudom, szerintem nem veszélyesek. A jobb oldali faszi annyira nem disney arc, pár filmben azért feltűnt már. Meg aztán SW-ben mindig mindenki el van sminkelve, fel sem fog tűnni 😄

Kétlem hogy szarabb lesz bármelyik, mint Christensen vagy McGregor az új trilógiában. Ha jól fel van építve a karakterük, és eltudják játszani, akkor nem számít ki hogy néz ki. Abrams pedig nem szokott mellé castingolni többnyire.

Sir Quno Jedi
Hja és tényleg az uccsó pasit kihagytam. A bájgúnár egy megtévedt csippendél fiút fog alakítani, aki rájött, hogy a másik lukra szeret játszani és egy nagy csatában P szellemével és az exbirodalmi rohamkankó osztaggal elveszti a szerszámát, így a pink lézerkardját operálják oda be neki, pont mint Luke műkeze. Innentől az erőben egyensúly támad nagyhirtelen és többen felszívódnak a dzseditanácsból egy logikai buborékban. De ez már szopjler...

Totti5
Smink, séró, szerkó és a színészi teljesítmény adja majd ki a karaktert.

Nem hiszem hogy köztük lenne egy Harrison Ford, de ki tudja mi lesz 20 év múlva velük. Mindig az eredetihez ragaszkodunk, de az megismételhetetlen és megközelíthetetlen! Pláne h minden karakter és színész "kult" ( ami amúgy az egyes színészi játékokat nézve baromira nem az, de hát ők voltak az elsők )
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2014.11.06. 22:54:33

Bachstein
😄
Sir Quno Jedi
Gondolom a négus lesz a szőke kékszemű Luke, ismert okok miatt (fekete Nick Fury, fekete Karate Kid stb. a kör nem szakadhat meg), a csaj meg Han Solo, mert zúgolódtak a feministák. Azé lesz Thor is nő, meg Robin a Batman-ben stb. Mivel nincs elég női főgonosz a mozikban, Palpatine szelleme is nő lesz, de leszbikus minimum. A harmadik gyerek lesz Boba Fett unokája, sisakban nem látszik legalább a feje. Meg mivel úgyse látszik, egy-két hut-ot is ő fog játszani.

Tikal
ezek közül lesz valaki az uj han solo vagy luke? pff

Bachstein
Enough said

Tikal
nem voltak rossz mozik, de nem fogott meg egyik sem igazán. nem tudok felidézni semmit sem belőlük... amúgy meg elég ha csak r2d2-ra gondolok, meg a hülye csipogására és már mosolygok 😊 Se Chewie se R2D2 nem beszélt mégis milyen jó karakterek voltak...

ha csak kapunk egy piff puff akció filmet akkor nagyon szomorú leszek...

Tikal
igen, elég fura fejeket látok imdb-n, aztán majd meglátjuk vásznon hogy mutatnak.

Tyler1
Kik lesznek a főszereplők?

Bokafix2
esvé fannak lenni egy dolog, de sztem ezek a diznifejű szereplők mindenkinél kiborítják majd a bilit... bár ne legyen úgy, de érdemes azzal is számolni

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

genndy
Persze hogy meg. Csak nem biztos hogy moziban.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Totti5
Azt nem tudom kinek mi a lelketlen. Star Trek filmeket sikeresen adoptálta J.J. Abrams.

Tikal
vagyis olyan lélektelen valami lesz mint az uj star trek meg olyan steril fos mint az episode 1-3? 😞

Totti5
Nem lesz meg, ha azt fogod keresni, akkor csalódni fogsz. Az egy más korszak terméke volt még... mint ahogy az új Star Trek filmeket sem érdemes összehasonlítani a régiekkel.

Tikal
reméljük az első trilógia hangulata meg lesz...

Tikal
minek várod meg a kritikát? ugy is meg fogod nézni ha fan vagy 😊

TBTPumpa
Az utolsó Hobbit film utolsó trailere:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.11.06. 21:20:45

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

genndy
SW-fan vagyok. Várom, de óvatosan. Nem fogom day1 napon moziban nézni, megvárok pár kritikát. Viszont Abramstól a Star Trekek tetszettek (lens flare ellenére is; eredeti sorozat kimaradt), meg a Super8 és a Cloverfield is, úgyhogy bizakodok.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Totti5
Mivel az eddig megjelent 6 rész nagyon tetszett persze hogy nagyon várom és ott leszek a moziban!
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2014.11.06. 20:55:31

JJ Abrams-ben még nem csalódtam. George Lucas-nak pedig SEMMI köze nem lesz a filmhez.....hál' istennek. Emiatt várom annyira. 😊

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

A legnagyobb várakozásokból vannak aztán a legnagyobb csalódások. Én a Terminátor 3 óta nem várok nagyon semmit. Abban nagyot csalódtam. Sokkal jobb ha nem várod és kellemesen csalódsz egy filmben, minthogy számolod a napokat a megjelenésig aztán már az első 10 percben vakarod a fejed hogy ez mi a f*sz amit nézel.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

IMYke2.0.0.0
Vélhetően ezt is fiatalítani fogják. Én nem várom ujj tördelve.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.