106840
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • vérpocok
    Van az egereden egy kis görgő és azzal szépen átgörgeted azokat a szövegeket amiket nem akarsz elolvasni... és akkor most megkímélted volna magad ettől a tök felesleges poszttól, nem beszélve a kibiceskedésről amit lenyomtál. Tudod hány read-only felhasználó van itt is aki nem szól hozzá csak benéz elolvasni a kommenteket?
  • LasDen #90256
    már miért ne érdekelne másokat? Engem is érdekelnek. Még ha nem is válaszolok, attól még elolvasom őket. De ha nem így lenne, akkor sincs semmi ellene, hogy beírja. Amúgy meg nem csak japán, hanem kínai, koreai is volt köztük....
  • nyikhajjj
    téged nem zavar, hogy senkit sem érdekelnek itt a japán filmek rajtad kívül?
  • LasDen #90254
    nem hiszem. Azóta már a Wachowskiék is túl vannak rajta. Ha kap 2. évadot Sense8, akkor úgyis azzal lesznek elfoglalva.
  • Dynamic
    Simán látszik, hogy szarrá van vágva. Ahhoz túl komplexnek tűnt a felépített univerzum, hogy másfél óra alatt le lehessen zavarni. Én azért kíváncsi lennék egy vágatlan, rendezői változatra. Hátha egyszer megjelenik.
  • cylonflatus
    Lehet, de nem tudjuk mennyi pénzt toltak már bele előzetesen, vagy milyen szerződés köti a W. tesókat.
  • LasDen #90251
    Ezt tudom, erre emlékszem. Amúgy nem kell őket védeni, én bírom őket sokakkal ellentétben. De ez azért nem menti fel őket teljesen a szar történet alól őket. Persze azt nem tudjuk milyen lett volna, ha trilógiának készül, de bizonyos pontok maradtak volna ezek. Mindkét fél hibázott úgy gondolom....
  • Tikal #90250
    Akkor lehet meg sem kellett volna csinálni inkább?? ...
  • cylonflatus
    Nem Wachowskiékat akarom mosdatni, de muszáj megemlíteni egy-két dolgot az igazság kedvéért. A legelején egy trilógiában gondolkoztak és meg is írták, csak aztán közbeszólt a kiadó, ami nem adott annyi pénzt, hogy úgy csinálják meg ahogy tervezték, ezért kényszeredetten megvágták rövidebbre a sztorit. Ezután elkezdtek forgatni, viszont ez az eredeti ötlet 2.0-ás rövidített verziója is túl hosszúra sikeredett, ezt kellett még jobban lerövidíteniük a kiadó kérésére. A 3.0-ás változat amit aztán a moziba küldtek, kb 2 órányi anyagot hagyott ott a vágóasztalon... szóval nincs min csodálkozni. (már korábban leírtam ezt, pár mondat ctrl-c, bocsánat)
  • IMYke2.0.0.0
    [2014] - (imdb) - "Kawaki" (The World of Kanako) - 8/10
    (2015.08.06) (119 perc, japán)

Mindenek előtt: Akikazu - (volt nyomozó, drog- és alkoholfüggő), azaz az apuka - rettentő mód idegesítő, és esendő figura. Miatta az egész filmet csak 2 részletben tudtam megnézni, két egymást követő napon átívelve.
    S épp ezért mesteri, felkavaró, nyers és brutális az egész. Nincs benne semmiféle "szuperhős" főszereplő (ha csak az élni akarást nem tekintjük annak).
    Elvált hősünk megtudja, hogy gyönyörű, majdnem 18 éves kislánya nyomtalanul, mindenestül eltűnt. A férfi mindent el akar követni, hogy visszakapja a lányát, és a családját, azt az álomképet, amit saját összeomlása üldöz.
    Azonban a nyomozás során belebotlik lányának múltjába, barátaiba, ellenségeibe és rajtuk keresztül szembesülnie kell a ténnyel, hogy voltaképp azt sem tudja, ki/mi/milyen volt, mivé lett a saját lánya.
    Ahogy felépül a film, álom és valóság határán zajlanak az események, együtt zuhanunk Alice-szel "Csodaországba", érezhetővé válik, hogy a végkifejlet csakis sötét tónusú lehet...
    Nehéz, nem délutáni sziesztához ajánlott film.
  • IMYke2.0.0.0
    [1997] - (imdb) - "Kyua" (The Cure) - 7/10
    (2015.08.06) (112 perc, japán)

Tokió. Különleges gyilkosságok sora történik egymást követően a városban: az áldozatok nyakát X alakban felvágja gyilkos, aki ezt követően áldozata körül meg is található marad, miközben az ég világon semmire sem emlékszik a gyilkosságot illetően, vagy ha mégis, akkor meg természetesnek tekinti a tettét.
    Takabe nyomozó, és Sakuma hatósági pszichológus nyomozása - úgy tűnik - sehová sem vezet. Sőt, amikor egy fura fickóra bukkannak, aki bizonyíthatóan összefüggésben lehet minden esettel, akkor az események belendülnek. De mindkét nyomozó túlságosan is mélyen érintetté válik...
    Lassú a tempó, érdekes a főhős, de egyben idegesítő is - a lezárás meg amolyan japános, gyors és fura.
  • hiper KOCKA
    wut?

90 perces szuperhősfilm, 40 perces felvezetéssel? Belegondolva az előző F4 filmek sem a hosszukról voltak híresek. Az Ezüst Utazó is 90 körül volt. Én úgy vagyok vele hogyha beülök látványfilmet nézni, ne szúrják ki a szemem két darab 3 perces akciójelenettel... se a szuperhős hosszas moralizálására se a vívódásaira nem vagyok kíváncsi... azt akarom hogy haladjon a sztori, legyen fordulatos, izgalmas és legyen benne sok zúzás és látvány.
    Mert nem hiszem hogy ennél több rejlene egy képregényfilm receptjében. Ha velős megmondásokat, érzelmeket vagy nagy életbölcsességeket akarnék, akkor drámára ülnék be.
    Egy popkorn mozitól én nem ezeket várom, de amit elvárok azt legalább adják is meg. Vagy akkor az akció arányában csökkentsék a jegy árát. Tény hogy az F4 széria ezen elvárások teljesítésében sosem remekelt. Legalább Lény néz ki valahogy, mert az előző jelmeze még egy farsangi buliba is kevés lett volna.
  • LasDen #90245
    Jupiter felemelkedése

Az utóbbi évek legjobb sci-fije....... lehetett volna. MInden adott volt hozzá, erre egy ilyen szar, egyéniséget, önállóságot nélkülöző forgatókönyvön bukik el az egész. Úgy nagy egészre gondolok, mert vannak benne jó dolgok. Ezt a kerettörténetet valószínlűeg a Forgatókönyvírás 101-ből írták ki. És aztán semmit nem adtak hozzá, ami érdekessé vagy bármit csinált volna vele. Oké, hogy Jupiter egy élő MacGuffin, aki belecsöppent ebbe az egészbe, de legalább próbálnák azt mutatni, hogy csinál valamit. Ha egy darab kavics lett volna, akkor annyiban lett volna más, hogy Balem a végén nem hal meg. Felesleges volt a karaktere.

Viszont ezen az 1 nagy hibán túl a lore, az akció, a látvány, a karakterek (Jupitert leszámítva), szinte minden spot on volt. Kurva jó világot teremtettek, de a legszarabb storyt választották, hogy bemutassák. Bármilyen story, ahol a 3 testvér harcol a Föld megszerzéséért, 100x jobb lett volna ennél.
    Úgy mellé lőttek ezzel Wachowskiék, hogy nem tudom elképzelni, hogy Warner újabb esélyt adjon nekik a közel jövőben nagy költségvetéssel. Esetleg más stúdió..... szomorú.

5/10
  • CalebJoe
    Egy kicsit off de érdemes végignézni.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egyet értek a csávóval a filmekkel van a baj nem a sok cgi-vel
  • IMYke2.0.0.0
    "Wong Fei Hung" (Volt egyszer egy Kína) - csak az első 3 filmet néztem meg a napokban.
    A minőség ível kicsit felfelé, a játékidő meg csökken, de így sem tudtam 7 pontnál többet adni egyikre sem.

A Wong Fei Hung-ot (Kína nemzeti hőse) alakító Jet Li még szó szerint pattanásos ficsúr... :) Őt semmiképp sem érheti szó. Trükkökkel és azok nélkül is, nagyszerű amiket művel bennük.

[1991] - (imdb) - "Wong Fei Hung" (Once Upon A Time In China) - 7/10
    (2015.08.04) (134 perc, kínai)

[1992] - (imdb) - "Wong Fei Hung II: Nam yee tung chi keung" (Once Upon A Time In China 2) - 7/10
    (2015.08.04) (113 perc, kínai)

[1993] - (imdb) - "Wong Fei Hung III: Si wong jaang ba" (Once Upon A Time In China 3) - 7/10
    (2015.08.05) (112 perc, kínai)

//html kód javítva
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.08.06. 16:08:21
  • Dynamic
    Én meg először fanyalogtam amikor megláttam ezt a négy ellenszenves madarat, aztán csak elkezdtem bizakodni a sötét tónus láttán (nem a négerre gondolok), de hát ezek szerint mégis csak kalap szar lett az egész.
    A kevésbé szigorúbb imdb-n is 4.8/10 és még csak 3000-en szavaztak. A Rottenen meg már 8%... Ehh.
  • LasDen #90241
    'Viszont nem kerültek vissza jogok a Marvelhez. Hurr durr de jól jártunk. Mi nem akarunk filmet csinálni belőle, de nehogy már minden az övék legyen.' Egyik kezével ad, másikkal elvesz a Fox....
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.08.06. 10:43:49
  • Jim Morrison
    én (sajnos) számítottam rá, pedig bíztam benne, hogy jó lesz, csak ugye a színész akiről azt hittem, hogy a torch ot fogja alakítani lett a "nagykő" :(
  • Dynamic
    Fantastic Four
    Most már biztos, hogy nem fogom megnézni.
  • tigeroo
    hagyjuk már, ilyen minden időben volt. az internet csak felgyorsítja ezt az eseményt, amilyen hamar jönnek olyan hamar ki is égnek.

én is voltam ennyi idős és leszarom, manapság se nézek éjjel nappal budapestet meg berkit meg mittom. vagy sarka katáért odavannak mikor kb. csak egy gazdag csávó unatkozó (bár az tény hogy karbantartott) nője... tudom hogy sok embert lázba hoz ez a blikk szint stb, ez van. pletykások és ilyen retkek mindig voltak és lesznek is.

szóval ha megnézte volna valamelyik filmet gépelés helyett okosabb maradt volna (kb. mindenki) :)
  • Bokafix2
    "mint amikor vén faszok sírnak arról hogy a számítógép csak hülyíti a kölköket"

Hát, egy Pumped Gabó videó megtekintése legalább -20 000 agysejt, Zsanettről meg Bözsi asszonyság tyúkjairól ne is beszéljük... szóval igen... leselkedik veszély a mit sem sejtő tizenévesekre az interneten... nem beszélve a lehetséges népszerűség megszerzéséről ha csinálsz egy Youtbob csatornát... na tessék... mondom én... már teljesen átveszem a stílust.

Tegnap láttam ask.fm-en a Szaby-t, nagyon jól nyomja és tök népszerű..." Így lesznek jól szituált egészséges tizenévesekből ecsetfejű divatmajmok, akik lebutított ízléssel szolgálják ki az igénytelen szekértáboruk primkó közönségét.
  • tigeroo
    nincs olyan hogy egy jelenet magyaráz meg egy másikat. szócséplés helyett néznék inkább a filmet vagy hagynák már mert unalmas ez a trollkodás.

olyan fájdalmas demagóg duma mint amikor vén faszok sírnak arról hogy a számítógép csak hülyíti a kölköket
  • LasDen #90235
    De most olyasmiért kardoskodsz, ami már eleve így van a filmekben. Nem olyan hülyék hollywoodban. Tudják, hogy olyat kell csinálni, amit mindenki élvezhet. Annyi különbség van, hogy aki olvassa a képregényeket, annak vannak benne easter eggek. Nem tesz hozzá, nem vesz el a következő filmből semmit, csak apróság. MInt például a Galaxis örzőiben A gyűjtőnél látható volt Howard, a kacsa és Astro is.
  • repvez
    oké,de érted mire akarok kijukadni, ha valaki csak azt az egy filmet nézi meg az is értse ne kelljen hozzá az összes szuperhösöst megnéznie csak azért mert mondjuk a hulkban az egyik jelenet megmagyaráz egy másik tettet a vasemberben, hogy miért mondta azt amit és erre válaszul majd a supermenbe találsz valamit. Vagy épp egy játékban.

Tehát egy film az legyen elejétöl a végéig egy kerek egész és érthető, max ha lesz folytatás akkor nyitott a vége ,de a sorozat végén ne legyen nyitva semmi és ne folytassák egy másik produkcióban.
  • Kongy
    Volt egy Deadpool játék pár éve, na abban az volt, hogy hátralökte a kamerát, szólt a játékoshoz, tisztában volt vele, hogy ő egy fikció, így kell értelmezni, és valószínűleg ilyen lesz a filmben is. Amúgy meg ízlések és pofonok. Van, akinek bejönnek az ilyen típusú filmek, vannak, akiknek meg nem. Ez van.
  • kutyakiki81
    Mission impossible : Titkos nemzet

Gondoltam majd most jól megkapom az akció adagom, de helyette összeesküvések, felesleges és kiszámítható csavarok egyvelegét kaptam.
    Van itt azért akció, de azt mind láthatjuk a bemutatóban. Jó, itt hosszabban láthatóak :)

Szóval semmi különlegeset nem adott az új MI, a Fantom protokoll sokkal jobb volt.
    Alec Baldwin-t így sokkal a Torrente 5 után nem lehet komolyan venni, de többiek sem alakítanak nagyot, csak Tom Cruise oké, de nem is több annál.

Baromi hosszú volt, ez a 130 perc, és az utolsó 40 perc már teljesen unalomba fulladt. Kár érte...

4/10
  • LasDen #90231
    de hát ez így is van :D
  • repvez
    Ha ez nem igy lenne akkor minden filmet csak olyanok nézhetnének meg akik az utolsó betuig kiolvastak minden kapcsolodó képregényt.
    Tehát igen is ha mozifilmról beszélünk akkor annak olyannak kell lennie, hogy aki megnézi az egyből tudja, hogy ki kivel miért , nem kell semmi elöképzetség vagy utánna olvasás.
  • Tyler1
    A Farkas filmben is poénkodott azért, de ezek egyenesen kurva fárasztóak (már ha eredetiek és nem a szokásos facebook-mém generálás az összes).
    Ez alapján a film iq-ja a Lego kalandéhoz saccolható be?
  • tigeroo
    hagyjad már, én addig olvastam el hogy "nem vagyok képben az ilyen képregényes történetekben, de " :D
  • LasDen #90227
    Nem értem mit nem értesz. De akkor egyszerűbben. Míg az összes képregény szereplő szuperhős és nem szuperhős úgy éli meg, amit át él, hogy az a valóság, addig DP tudja, hogy amit csinál, az csak egy képregény lapjain történik, egy író szüleményeként.

Az eleje meg teljesen zagyvaság. Az MCU szuperhősök igen, egy időben tevékenykednek és tudnak egymásról. Ezt senki nem vitatta. De a Fox tulajdonában lévő X-Menek és Fantasztikus 4-es karakterek annak a filmes univerzumnak nem részei. Nem léteznek ott, és nem is tudják, hogy van. És mitől logikátlan összeállni egy másik szuperhőssel?
  • tigeroo
    hasonló renegerációs képessége van mint logannek (rozsomák) de asszem a rákos sejtjei az agyrákja és a többi rákja miatt folyamatosan regenerálódnak, ezért instabil az elmeállapota.

van egy deadpool comic, amiben elpusztítja az egész marvel univerzumot, és a "mindenek felett álló" isteni szereplőt is (és a rajzolókat is)

hogy miért szereti a képregényes társadalom deadpoolt? mert szembemegy minden eddigi tipikus hős sztílóval, nagyon jó dumákat is tol...

itt lehet csemegézni és ismerkedni az "esszenciájával"
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2015.08.05. 13:06:52
  • IMYke2.0.0.0
    Hál' Istennek nem vagyok egyedül a hasonló véleményemmel...
  • repvez
    Nem vagyk képben az ilyen képregényes történetekben, de valahogy nem tudom az ilyen "belemagyarázásokat " megérteni
    Tehát amikor a különböző szuperhősöket összeboronálják egy filmé vagy , hogy az egyik a marvel a másik meg másik univerzum része és hogy egy időben tevékenykednek.
    Tehát ha fentartjuk a logikát akkor mindegyik szuperhős tud a másikról.

Ez a megfogalmazást sem értem," öntudatos, tudja, hogy ö fiktiv karakter" hogyan miből , nem ugy jött létre egyik szuper hös sem, hogy elöre akarta azt és hogy tudta, hogy melyik oldalhoz tartozik majd vagy kivel társul.

Számomra ezért eröltetettek ezek a szuperhősös dolgok, mert oké legyen mindegyiknek egy mozifilma ahol (számomra fontos), hogy elmeséljék, hogy miért és hogyan lett belöle az ami, de hogy összetársulnak egy teljesen más szuperhőssel az már eröltetett számomra és logikátlan
  • LasDen #90223
    DP anti-hős, nem az a klasszikus hős. Farkashoz (/Rozsomák, kinek mi) lehet hasonlítani a filmeken. Nyugodt szívvel öli meg a rosszakat, szóval szép kaszabolásokat tud rendezni. A másik a humora. Ezzel nyomja el a problémáit, folyamatosan puffogtatja az egy sorosokat. És öntudatos, tehát tudja, hogy ő és mindenki más is csak egy fiktív karakter a világban. Én például azért várom a filmet, mert DP az egyik kedvenc karakterem...
  • LasDen #90222
    Az a jelenet full cg volt, ugyanazokkal a karakterekkel DP-t leszámítva. Itt rendes színészek játszották el. Egy teszt film pedig általában a forgatókönyv egy jelenetét szokta megvalósítani, ha van. DP esetében már régóta volt. Ilyen egyszerű....
  • Mentol
    HulLavór (Deadpool): nem ismerem a karaktert, de engem nem izgattak fel annyira ezek a trailerek, mint bármelyik másik szuperhősös film trailere.
    Miért annyira várós a film???
  • kutyakiki81
    A Hangya trailer nem győzött meg, de csak jókat olvastam róla, úgyhogy hátha elcsípem még moziban.
  • karajjj
    Egyébként ezt a filmet már csak azért is megéri majd megnézni moziban, hogy lássa az ember a kevésébe informált anyukák/apukák arcát, akik a gyereket direkt erre viszik.
  • karajjj