Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha van olyan szinkron amit értek akkor azt választom ha nem akkor a feliratot.
DE azt nem tudom elképzelni, hogy valaki csak azért ragaszkodik az eredeti nyelvhez, hogy az sokkal jobb mint egy szinkron.
Füleg ugy ,hogy a magyar szinkron világviszonylatban is nagyon profi.
A mmásik amit elöttem is leirtak azzal , hogy az eredeti nyelven hallasz valamit az nem ugyan az mintha egybol érted is . Feliaratta nem fogja ugyan azt a hatást elérni, vagy ök is ugy olvassák fel a feliratot mint a süketeltnek szolo feliratban ?
Ott is kiirják, hogy telefon csöng , kerék nyikorog.
Akkör ök meg biztos, ugy olvassák a feliratot, hogy most mérgesen mondja ez, ezt meg szerelmesen suttogja? vagy unott monotonitással olvasod fel magadnak ?
És azért megnézném egy kinai fimnél hogy döntöd el , hogy az ö beszédsilusánál milyen érzelmeket közöl a mondandója
Egy olyan filmnél ahol anyanyelvi szinten érted a szöveget ott a szemed csak a képre koncentrál a füleg csak a hangra az agynak 2 dologra kell koncentrálni. a feliratnál meg a szemnek bejön mégegy dolog és az agynak meg még a forditás is egyidejuleg, hogy ha a felirat nem az anyanyelven van.
És sokan azért panaszkodnak, hogy a szinkronnal elveszik az eredeti szóveg ér éstelem, akkor azt mivel magyarázzák, meg, ha egy kinai spanyol orosz filmet angol velirattal néznek meg ? ott biztos nem veszik el a felirat forditásával lényeges informácio?
Ajánlom megnézni egy filmet nativ szinkronnal és hozzá ugyan azt a nyelv feliratát is. énmég nem láttam egy filmet sem ahol a felirat és a szinkron szorol szora stimmelt volna.
NETFLIX, HBO-n is. nem csak ami a törrent mellé pakolnak.
ÉS ezekhez még add hozá azt , ha nem az adott országban nevelkeddtél akkor nem fogod tudni az összes tájszolást slenget háttérjelentést.
Aki azt mondja, hogy nem nativ lakosként ugyan olyan vagy jobban tudja az értelmezéseket az hazudik és képmutató.
Ahogy leirtam multkor is a hofis példával, ahol egy egyszerü szónak is más lehet az értelme a szovegkörnyezetben amit csak az érthet aki azon a környéken élt akkor.
Amugy meg mindenki ugy néz filmeket ahogy akar, de számonkérni valakin aki nem eredeti nyelven akar filmeket nézni az nem kicsit sznobság.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2022.01.10. 20:06:53
Másrészről pedig elveszik a színészi játék fele, hiszen a hangjával ugyanúgy játszik, mint a mimikájával, gesztusaival. Sőt, amikor azt hallom, hogy animációst teljesen jó szinkronnal nézni, hiszen nem látod a színészeket... heh??? Hát ott meg duplán érvényes ez, a nagy nevek csak a hangjukkal tudnak játszani. Pl. most csak úgy találomra egy Moanát el nem tudnék képzelni úgy, hogy ne a Rockot halljam beszélni, énekelni. Vagy egy legutóbbi példa, Encanto, a főszereplő hangját Stephanie Beatriz adja (Brookly Nine-Nineból Rosa), ő ugye a sorozatban direkt full mély hangon beszél, de amúgy meg meglepően vékony a hangja. Ezt a játékot is tök jó volt hallani, amikor a filmet néztük.
Jöhetnek a sznobsággal dobálózók, nem is tagadom, de én úgy gondolom (meg szvsz), egy művet úgy kell nézni/hallani, ahogy elkészítették. A zenéket sem szinkronizálják le.
Lentebb Csocso írta a The Silent Sea-t, véletlen az egyik részt angol szinkronnal kezdtem el, hát egyből kihallatszott, mennyire gagyi. Egyszerűen szar a hangkeverés a szinkronoknál, és egy stúdióban szövegfelolvasás sohasem fogja pótolni a helyszínen eljátszott érzelmeket, legyen az koreai, orosz, angol, vagy japán hang... engem is idegesítenek nyelvek, de ezen túllépek, mert a a teljes élményt szeretném megkapni.
Bokafix2 pedig jól írta le, mi a helyzet a feliratolvasással. Ha csak így néz az ember filmeket, sorozatokat hónapokon, éveken át, teljesen jól hozzá lehet szokni.
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
És ez nem HISZTIzés, csak leírtam a véleményemet, ugyanolyan stílusban, mint a géniuszok (akik mittomén japán mangát néznek eredeti nyelven).
Nekem inkabb ugy tunik, epitettel egy szalmababot, amit aztan menetrendszeruen es nagyon konnyeden le is gyoztel.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
A többiek "ördögtől való...".
Én is inkább kivárom a szinkronos megjelenést, és úgy nézem a filmeket. Nem beszélve a 65+ éves szüleimről, akik szintén csak magyarul értenek, és lassabban mozog a szemgolyójuk (feliratolvasás miatt írom).
És ez nem HISZTIzés, csak leírtam a véleményemet, ugyanolyan stílusban, mint a géniuszok (akik mittomén japán mangát néznek eredeti nyelven).
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
De, csak nem tudsz róla:)
Maradjunk annyiban, hogy bizonyos feliratos filmeknél lemaradsz apróságokról, a színészi játékról, stb. Amit persze nem veszel észre, hiszen nem arra figyelsz :) Ez elsősorban jellemző a hosszabb párbeszédek, komplexebb szócsaták esetén. Nem mondom hogy rossz, de más mikor minden figyelmed a képen van.
A mozi kicsit más a perspektíva miatt. Ott élvezhetőbb.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.01.09. 16:51:56
[merlinw.org]
A többi meg baromság. A kultúrális különbségek nem szinkron/felirat függő. Főleg, hogy a kettő szövegkönyve effektíve ugyan az hivatalos verziók esetében...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2022.01.09. 16:06:33
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
ÉS nem hisztiztem tele a forumot,mert nagy ivben leszarom, hogy ki hogy nézi a filmet én csak leirtam a vélemyényem, hogy sztem aki szinronosan nézi a filmeket az miért teheti, ennyi.
Ellenben az eredetiben:
Na most ezt magyarba a fordító nem tudta átültetni?
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2022.01.09. 15:54:22
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Javaslom gyakorold ezt te is, és akkor egy idő után nem kell majd olvasnod még a hosszabb szövegeket sem. Persze nem muszáj, ha nem akarod, csak akkor legalább ne hisztizd tele a fórumot, meg ne állíts olyanokat, hogy filmet nézni felirattal csak különleges képességű embereknek lehet. Mert ez szimplán nem igaz.
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Mert ugye van az emberi szem sajátossága, hogy amikor olvas valaki akkor arra a pontra fokuszál és a környező dölgök nem lesznek olyan élesek vagyis a felirat feletti kép, nem beszélve, hogy a több szereplö óbeszél egyszerre azt nehéz feliratba megoldani , meg , hogy tudd ki mit mond.
Arról nem is beszélve, hogy mégha idegen nyelven nézed is a fimet amit tökélestesen értesz akkor sem fogod 100%ig érteni, ha vannak benne olyan utalások amiket csak az ért aki ott él/élt abban az oszágban abban a korban.
Tegyuk fel valaki néz amerikában egy Hofi vagy egy Bödöcs videot aki tökéletesen ért magyarul, de sose lakott itt. hiába fogja értelmezni a szót ha a mogöttes értelmet tartalmat nem amit ki akar vele fejezni .
PL, az ország gázszerelője . neki nem mond a tényleges jelentésén kívül semmit mig itthon egyből tudod, hogy ki az.
És ugyan ez megvan visszafelé is. Te sem fogod érteni azokat az utalásokat amik a helyi lakosok tudnak.
Ezért is jobbak azok a vigjátékok meg szinkronok amik nem szorol szóra forditanak hanem behelyettesitik az adott ország hasonlo értelmü megfelelőjére mivel az eredeti szöveg nem azt a hatást érné el a filmben mint amit elterveztek vagy amit egy helyi ből kivált.
Ezért is vannak azok a másféle megitélések egyes filmekről .
A másik meg ha olvasok akkor nem tudok figyelni a képre , hogy ott mi történik és ott is lemaradok az apro részletekrol .
Ezért nézek magyar vagy angol szinkronnnal filmeket . meg mégha eredeti nyelven néznék filmeket annál van , hogy irritál a hangjuk .
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Keresek egy filmet, amiben egy hatalmas gyémánt körül forognak az események, Guy Ritchie-szintü film, hasonló a Ravasz, az Agy és két füstölgö puskacsöhöz. De ha megölnek, akkor se tudok rájönni a film címére.
Valakinek van valami ötlete?
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Aranyos, poenos, eneklos.
A roka csajszirol mar tuti van valami szexualis animacio. Ide a rozsdas bokot.... ( az oldalra mutogat)
7/10
Majdnem olyan jo mint az elso.
CSak a történetszál.
Egyedül azt sajnálom, hogy azért a CGI néha eléggé egyszerüre sikeredett és sajnos az angol szinkron is olyan mintha csak felolvasnák a szöveget nem volt beleélés .
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
De szép bauxit, honnan van?
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
1:34-től
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Okés nem egy kocsi, de nem hatalmas :)
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2022.01.06. 18:30:44
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
<#vigyor>#vigyor>
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
The Raid 2
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A végén a böszme nagy klienseknél ha mondjuk 20-30 métert hátrébb sétált volna az operatőr, talán kapunk néhány premier plánt, és nem dörzsöli a retinánkat a pikkely. Az egésznek a legalja a KOCSIBAN verekedés volt. Jó ellenpélda az Ember gyermeke, ahol nem hiába építettek meg egy teljesen egyedi, átalakítható autót. Ilyen kis térben nem lehet úgy akciójelenetet forgatni, hogy jól nézzen ki.
Elég sok jelenetet végigrághatnék, miért volt szerintem szar, de élnék a prekoncepcióval, és feltételezem, hogy úgysem tudnálak meggyőzni.
Ráadásul ez az SG, úgyhogy előre is köszönöm (Nem feltétlenül tőled) az anyázásokat. Tudom, hülye vagyok, mert más a véleményem.
Amiket manapság beírtam ide, direkt pontozás nélkül tettem, hogy legalább abba ne kössenek bele :)
Basszus te hogy nezted ezt a filmet felig csukot szemmel konyhaba menet kozben? A tortenet teljesen rendben van egyaltalan nem kesze kusza, latvanyvilag is teljesen a helyen van, amint tudomasul veszed, hogy egy kinai mitologiaban gyokerezo tortenetet nezel, en lattam mar cifrabb kinai cgi-t is, ez meg egeszen turheto volt.
Hogy neked nem tetszik a Thai Chi az rendben van de en kifejezetten komalom, amikor igenyesen talaljak mint pl Jet Li a filmjeiben(konkret pelda legyen mondjuk a Hero), de odavoltam a IP Man 4ben is a parbaj jelenetekert.
Hogy a gyuruk nem tunnek hatekonynak?? Repul veluk egy az egyben Ironman stilusban, lo veluk, lovest felfog -amikor a shotgunnal pofan lovik a kaszinoban apucit, annyifelekeppen hasznalja oket hogy nehez felsorolni is es rombolni is tud vele eleg durvan, mindjart a kezdojelentben amikor a var kapujat "nyitja" ki veluk.
Namost a kapcsolodas a Marvelhez: nem vagom kivulrol az osszes Marvel kepregenyt es alternativ vilagokat/torteneteket tehat nem tudom megmondani hogy pontosan hova fut ki a giga spoileres mid credit jelenet, de eleg melyre vezet.
Ennek fenyeben nem egyszerubb lett volna kritika cimen egymondatba leirni hogy neked nem tetszett? mert nekem viszont tetszett, es tokre nem vagom az erveidet, az izlesedet nem kritizalom de az amiket leirtal azok eleg gyenge kifogasok, Szerintem siman rendben van hogy neked nem tetszett a filmes es kesz. Egy idoben faltam a hongkong/vuxia filmeket es nalam nem verte ki a biztositekot ez a film, jo story + jo latvany es brutalis felutes a stablista kozepen. Szerintem <#eljen>#eljen>
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2022.01.05. 05:17:53
6/10
Egy megnézésre tökéletes szórakozás. Egyfajta "Apollo 13 történet", a világ első űrsétájáról. Hogy most az Apollo 13 vagy ez volt durvább? Bizonyos szinten talán ez, mert még kisebb esélyük volt, mint az amerikaiaknak. Ráadásul, a vége miatt duplán.
A rendezés nem volt nagy szám, maga a film viszont a színészek miatt nem volt rossz.
Nagyon hypeolt film, es azt kell mondjam hogy joggal. Valoban a szuperhosfilmek legjobbjai koze tartozik.
- Csak keves ilyen filmnek van valoban jo es emlekezetes foellensege. Itt ez makulatlanul sikerult. Aki nem latta annak spoiler, aki latta annak pedig nem kell magyarazni hogy miert.
- A cameok nagyon jol sikerultek, ami pozitiv meglepetes volt szamomra, meg ugy is hogy szamitottam rajuk es magasan volt a lec. Abszolut kihasznaltak a lehetosegeket.
- A tortenet porgos, de nem vittek tulzasba, es nem 120+ perc tomeny akcio mint nemely hasonlo filmben. A forgatokonyv nem lett tulbonyolitva, es amikor kell lelassit es idot hagy a dramaibb jeleneteknek.
- Zendaya MJ-jet az elso ket filmben kritizaltam, mert ugy jatszott mintha a minimumot tenne azert hogy megkapja a gazsit, de amugy nem akar itt lenni, es a kettejuk kozotti kemia is inkabb testverekre hasonlitott mint romantikara. Most vegre sokkal nagyobb beleelessel es szerethetobben jatszott.
9/10
Azon túl, hogy ezzel a 2,5 órával nem lettünk semmivel sem előrébb és semmit sem tudtunk meg semmiről, ami érdekes, nem volt baj vele. Az elején volt egy jó önreflexió, ami persze sokmindenre nem futott ki, de az legalább értékelhető volt. Utána meg teljes ellaposodás üres, de hatásosnak ható, mondanivalókkal.
Yahya és Henwick viszont üdítő karakterek voltak. Yahya Fishburn nagyon komoly Morpheusa után laza és menő volt. Én bírtam. Bugs pedig egy kedvelhető Audience Surrogate volt.
5/10
2021-ben en: 170 film
19424 perc <323 ora 43 p>323 ora 43 p>
Atlag: 6,12 pont
Sorozat: 29
13403 perc (223 ora 23 p)
//filmek teren iden rekordot dontottem - miota rogzitem a statot (2012), eddig 2018-ban neztem a legtobbet, 161-el. Akkor meg 92 US filmet lattam. De jenki filmbol a 2017-es ev volt a rekorder: 106 (eves ossz: 144).
2021 nalam a koreai filmek es sorozatok csucsa volt.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2021.12.31. 19:44:54
305 hours of 151 Movies
https://trakt.tv/users/lasden/year/2021
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2021.12.31. 18:54:52