106442
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • BenedekFeco
    Nem néztem utána, de mintha azt olvastam volna valahol.
  • IMYke2.0.0.0
    Yuen Woo Ping? Még él. 76 éves.

"A kitörő sikert arató film Woo-pinget Hollywood legkeresettebb akciókoreográfusává tette, a Mátrix-trilógián kívül ő koreografálta Quentin Tarantino Kill Billjét, az Oscar-díjas Tigris és sárkányt, A nyakörvet, A tiltott királyságot, valamint Jet Li Félelem nélküljét is. 2010-ben újra rendezői székbe ült, a True Legend című filmet készítette el.

Saját elmondása szerint hét-nyolc tanítványa van, akik közül, úgy véli, talán ketten válhatnak híres koreográfusokká."

Hajlott kora indokolhatja talán, hogy nem szerepelt a készítők között.
    Vagy már sejtett valamit?
  • ximix #104772

Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.12.23. 10:05:32
  • repvez
    Tegnap én is megnéztem ezt a Matrixot.
    Hát összefoglalva ez első 3 rész egybegyurva enyhe PC-vel és feminizmussal átitatva.Az egész egy kapkodás emiatt még igy is , hogy 2.5 órás a film, de bele kellett sűriteni a 3 film fontosabb elemeit és igy nins meg az idő a felvezetésekre és a lezárásra meg uj cselekmények beletételére.

Aki látta az első 3 részt annak nem kell megnézni ezt, mert mindent látott. Annyira copy paste az egész jelenetrol jelenetre, hogy még talán a helyszini diszleteket is ujrahasználták..DE mégcsak nem is akarják titkolni sőt szájbarágósan még el is mondják, hogy ez most az a rész és ez a karakter, csak , hogy a 20 évvel későbbi korosztály is képbe legyen.
    A másik oldalrol meg semmi ujat nem ad hozzá és nem magyaráz el .

Ahogy lenni szokott, a 20-30 évvel ezelötti sikerfilmek rebootjánál, hogy ugyan azt leforgatják mégegyszer egy kis PC egy kis feminizmussal,mert azt gondolják, hogy az a korosztály már nem nézi meg nem érdekli és majd az ujaknak is ujra bejön. ÉS nem mernek uj történetet valódi folytatást irni a filmekhez továbbgondolva az akkori eseményeket.

itt is miért nem lehetett leforgatni, hogy mi is történt azután, hogy alakult ki a "" szimbiozis" miért kellett ugyan azt mégegyszer ?
  • QuippeR
    nem véletlenül rakták ki az első három részt egyben, negyedik résztől kezd kicsit karakteresedni a sorozat. (egyébként az első könyvnek is a fele még csak egy LotR utánérzés, de aztán kezdi felvenni a saját stílusát.)
  • Synchronous
    "olvasd el a sajat hozzaszolasod amire en reagaltam es akkor feltunik hogy most meg mindenben az ellenkezojet allitod"
    Nem állítom az ellenkezőjét, csak képtelen vagy dekódolni az írott szöveget. A funkcionális analfabétizmusodról én nem tehetek.

"mert a "csak egyszer tudtak nagyot alkotni" magyarul azt jelenti, hogy egyetlen egy alkotasuk ertekelheto szerinted, nem pedig azt hogy a te gondolataidban szereplo trilogia 3 resze kozul csk az egyik ertekelheto."
    Ez van akkor, amikor csak az idézőjeledben szereplő pár szót értelmezed önmagában, és nem veszed figyelembe a teljes szövegkörnyezetet. Mert a végére odaírtam, hogy "azóta folyamatosan körbefossák a művüket", szóval ha másból nem, ebből egyértelművé kellett volna válnia, hogy a "művük" alatt a Mátrixot értem és azok folytatásait.

"ok a keszitok csinaltak egy haromfogasos vacsorat neked csak az elso fogas izlett ez van, ez nem oket minositi."
    De nem erről volt szó. Te azt állítottad a példáddal, hogy egy étteremben nem lehet minden fogás a szám íze szerint való. A "minden fogás" a teljes étlapot jelenti, viszont én itt csak egyetlen "fogásról" beszéltem, a Mátrixról, amit rendre elrontottak a folytatásokkal.

"A Matrix folytatasok kore jo kis szarvihart generaltak finnyas izlesu emberek"
    Ennek semmi köze a finnyás ízléshez... értelmetlen, erőltetett és blőd magyarázatokat kaptunk, az első részbe semmiképp sem illeszkedő, olcsó, felszínes, Oravecz Nóra szintű demagógiát, ráadásul az egész sztori misztikumát is agyonvágták, a sok bornírt agyonmagyarázással, ami teljesen felesleges volt.

"Az amit csak nem akarsz megerteni hogy a warner a "szar" folytatasok UTAN akart ujabb Matrix tortenetert fizetni"
    Én ezt nem is cáfoltam. Egyedül annyit írtam, hogy megértem, ha a tesók a folytatások után nem akarták elfogadni a pénzt a további filmekre. De ez még csak nem is komoly közbevetés volt, csak egy poén, de te még ezt sem vetted észre.
  • BenedekFeco
    Rohadtul meglátszik, hogy nem ugyanaz volt a harci jelentek koreográfusa, aki az elsőkben. Ha jól tudom, ő már meghalt.
    Gagyi sablonos, egykaptafa adok-kapok van csak, meg néhányszor "falramásznak" oszt csá.
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor a vonatos, meg azt koveto jelenetsorokra kivancsi vagyok, hogy mit reagalsz - utobbi volt az a csepp, ami miatt mara abbahagytam.
    Mintha elsofilmes rendezo es koreografus keszitette volna, kaki iphone-nal.

//legnagyobb meretu es elherheto webripet nezem, letojva, hogy a 4k nem jon at 1080-as monitoron
  • kutyakiki81
    Most jöttem a moziból, de inkább a virágbolti verziót néztem volna....
    Néhol olyan szarul festett a film IMAX-ben, mintha valami tv filmet néztem volna. A 2. rész fényévekre van ettől látványban. a sztori még jól is indult a film első felében, de aztán....

A stáblista utáni jelenet meg.... fck
  • Sunrider924
    Meg egyszer megprobalom, bar ugy erzem felesleges, olvasd el a sajat hozzaszolasod amire en reagaltam es akkor feltunik hogy most meg mindenben az ellenkezojet allitod.
    Ha te csak a Matrixrol ertekezel akkor azt ugy is kelett volna leirni mert a "csak egyszer tudtak nagyot alkotni" magyarul azt jelenti, hogy egyetlen egy alkotasuk ertekelheto szerinted, nem pedig azt hogy a te gondolataidban szereplo trilogia 3 resze kozul csk az egyik ertekelheto. Magyarul.
    Az ettermes pelda meg mindig all, ok a keszitok csinaltak egy haromfogasos vacsorat neked csak az elso fogas izlett ez van, ez nem oket minositi. A Matrix folytatasok kore jo kis szarvihart generaltak finnyas izlesu emberek, aminek kb semmi koze nem volt a valosaghoz, de neked ha jol latom fontosabb hogy te mit szeretnel hinni.
    Az amit csak nem akarsz megerteni hogy a warner a "szar" folytatasok UTAN akart ujabb Matrix tortenetert fizetni, akik a filmet neztek azoknak nem volt szar a 2ik vagy 3ik resz sem, akik a bullshitet a hirekbol, azoknak meg mindegy volt miert is fikaznak csak legyen valami.
    Lana a maganeleti problemaja miatt dontott ugy hogy csinal meg egy filmet, ha teged ez nem erdekel ajanlom maradj az elso resznel, te kb semmit se akarsz latni-hallani-erteni azon kivul, ez ok, csak akkor tudjad hol a szemellenzod szele.
  • Synchronous
    Én nem utaltam olyasmire, hogy azért lett szar, mert transzik csinálták. Hanem azért lett szar, mert szimplán elbaszták. Azt sem boncolgattam, hogy kinek készült, és kinek nem. A "transzi" meg itt csak a személyük jelzőjeként lett említve, nem a kisiklás okaként.

"szoval nem csak egyszer tudtak nagyot alkotni"

A többi filmjüket nem említette senki. Én csak a Mátrix szériáról beszéltem, és ezen belül egyetlen egyszer tudtak nagyot alkotni: az első résszel. A folytatások tudjuk milyenek.

"Inkabb azt kellene felfogni, hogy egy etteremben nem minden fogas lehet a te szad ize szerint"

Nem minden fogásról beszélek. Hanem csak a Mátrixról. Az éttermes példánál maradva pedig: első alkalommal tökéletesen elkészítve kihozzák neked a bakonyi csirkeragut, viszont a következő látogatásodkor ugyanazt a kaját már kritikán aluli minőségben és elképesztően rossz ízvilággal kapod meg. Szerintem te is megrángatnád a seggükön a vadszőrt, mert ez tisztán egy átverés... hulladékot kapsz a pénzedért. És újra és újra eljátsszák veled.

"a warner minden penzt megadott volna a folytatasert de a testverek elutasitottak a penzt"

Ilyen szar folytatások után meg is értem.

"Aztan a kozelmultban csaladi barat elvesztese okozta tragedia miatt az egyik teso kb ki is szallt a filmkeszitesbol

Senkinek nem érdekel a magánélete és az egyéni szoc problémája. Egyedül a produktumot nézem, hogy az milyen lett, és azt értékelem. Már ha lehet egyáltalán értékelni.
  • Caliph
    ezt az új Mátrixot csak az egyik tesó csinálta,ahogy olvasgatom a reakciókat,valszeg a tehetségtelenebbik :D
  • Sunrider924
    Az a szitu hogy eredetileg is a transzi picsaknak csinaltak a matrixot mind a 3 reszevel, az hogy a warner mennyit nyirbalt belole, hogy ne csak azt lassad a vasznon, az masik kerdes. A tesok pedig csinaltak meg olyan filmeket mint a Fulledtseg, V mint verbosszu, Speedracer, Ninjagyilkos szoval nem csak egyszer tudtak nagyot alkotni. Inkabb azt kellene felfogni, hogy egy etteremben nem minden fogas lehet a te szad ize szerint, ennyike.
    Azt se art tudni hogy az eredeti trilogia utan a warner minden penzt megadott volna a folytatasert de a testverek elutasitottak a penzt. Aztan a kozelmultban csaladi barat elvesztese okozta tragedia miatt az egyik teso kb ki is szallt a filmkeszitesbol, a masik pedig ugy dontott valamit el akar mondani, ez a Matrix feltamadasok, majd ha vegineztem azt is elmondom en mit lattam. Addig meg csak annyit hogy tulzottan nagyok az elvarasok, 21re lapot huzni nehez, szerintem.(tudom tudom a mondasban 19 az a 21...)

@nordan - nezz utana, kurvara azok voltak vegig, rakas filmjuk azert keszult el hogy legyen penzuk a Matrixot megcsinalni.
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2021.12.22. 20:06:17
  • Synchronous
    Talán nem megint a transzi picsáknak kellett volna rendezni ezt a kurva filmet... egyszer tudtak nagyot alkotni, azóta folyamatosan körbefossák a művüket. Dobniuk kéne ezt a projektet örökre, és átadni valaki másnak a jogokat.
  • IMYke2.0.0.0
    Nezem...
    Uristen, mit csinaltak ebbol a Matrixbol, te jo eg! Nem egesz 12 perce nezem es mar jon fol a reggeli a PC-tol es attol, amive degradaltak polo a pirulat...
  • BenedekFeco
    Matrix Resurrections

Beigazolódott az, amit az első trailer megjelenésekor gondoltam. Elcseszték, nagyon. Mondom ezt úgy, hogy én bírom a 2. 3. részt is, amiket ugye máshol azért elég szarnak szoktak mondani.
    Ez valami katasztrófa lett. A sztori erőltetett, a színészek gagyik élen az új figurákkal, de Neo is ott van szorosan. A mosdós jelenet a sárga Morpheus-szal...WTF? Kb, mint egy egy elsőfilmes, kezdő színész túljátszva.
    Látványt tekintve a 20éves első rész is fényévekkel van a 4. rész előtt. És nem azért mert mai szemmel is áll leejtős lenne a technika, hanem mert tele van "Cool" és egyedi jelenetekkel. Ebben az új részben semmi egyedi nincs, egy pillanat nem marad meg bennem 5 perc múlva. Mint egy átlagos akciófilm sci-fi elemekkel, az unalmasabb fajtából. A gépeknél is rámentek az "alien" designra. (Értsd jól! :-D )
    Csalódás, de nem is számítottam másra

3/10
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2021.12.22. 17:19:26
  • ximix #104753
    Nekem is az szúrt szemet, hogy egyik pillanatban kik azok a szellemirtók, a másikban meg már szellemet irtanak.
    Kicsit olyan, mintha belezavarodtak volna a film idővonal vezetésébe és néha hiányozna jelenet vagy nem a megfelelő rész jönne a másik után.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jobban eltudtam volna képzelni egy olyan részt, hogy a nagyfater miután jobblétre szenderül a helyi srácok kutakodnak és felfedezik a pajtába az autót és rájönnek ki is volt az öreg és eközben fedezik fel pl: néznek archív videókat, hogy hogyan működnek a spéci tárgyak, eszközök.
    Majd kicsivel később meg megérkezik a lánya a gyerkőcökkel, akik meg majd összefutnak a helyi srácokkal és jön a nagy ámulat, anya leszidása, mert eltitkolta a nagyfatert, közben ők is megismerkednek az eszközökkel . . . ect.

Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.12.22. 16:51:52
  • Sequoyah
    Ghostbusters: Afterlife (2021)

Nekem kivetelesen tetszett a 2016-os film is, de ez akkor is magasan veri azt.
    A sztori jo. Egyszeru, nincs benne folosleges csavar, De ennyire van szukseg. A szineszek jok, karakteresek es szerethetoek. A latvany osszessegeben nagyon jo, 1-2 aprosagtol eltekintve.

Ami nagyon tetszett, az a regi "eszkozok" bemutatasa. Nagyon jol atjott a vasznon a sulyuk es az erejuk, hogy nem csak jatekszerek. Regiek, sufniban keszultek, es erezhetoen van bennuk anyag, es ero:)
    A CGI-t viszont kicsit tul toltak. Ez nem a film hibaja, hanem ilyen ma Hollywood. Jo a CGI, nagyon latvanyos, de sok helyen (pl az autos jelenetek) talan jobb lett volna az igazi...

Az egyetlen ami nem tetszett hogy a gyerekek idegesitoen kompetensek, nem felnek semmitol, es egybol profi modon hasznalnak mindent:) Kicsit jobb es termeszetesebb lett volna ha jobban amatorkent viselkednek, es van karakterfejlodesuk, es latszik a kontraszt koztuk es a "profik" kozott.
    Te tekintve hofgy ez egy mese, ezt az egy hiba elnezem.

8/10
  • dantor7
    Amikor megnéztük, hasonló véleményen voltam - nem rossz nem rossz, de már kb. el is felejtettem miről szólt.

Aztán elővettük a Mátrix-okat, hogy jön a 4. rész, és mind csodálkoztunk, hogy ez a sok új "akciófilm", a Rokk-al meg RR-al, mennyire kikúrt gyenge lenne 1999-ben :D Szóra sem érdemes kategória lenne az összes mai... valami.

Mindenkinek ajánlom újranézni, ahogy a zene a harc ütemére pattog, ahogy az ottani "hihetetlen" mozgások is hitelesebbnek tűnnek, talán azért, mert a saját szabályrendszerükhöz hűek, nem random SZIDZSIÁJ IDE, SZIDZSIÁJ ODA IS... régenmindenjobbvót
  • repvez
    Jungel túra.

Egy karib tenger kalózai és jumanji keverék indokolatlan feminista és a szokásos buzi vonallal.
    Ha ezen túllépünk azért szórakoztató.
  • MerlinW
    Hát miután 13-15 éveseknek készült, nem kell csodát várni :) Nekik viszont bejött az nézettségi adatok alapján.
  • repvez
    free guy.
    Hát nem tudom, ez megint olyan, hogy minek nevezzelek. vigjátékként nagyon gyenge , mégcsak nem is mosolyogtam rajta.
    Akcionak megint nem az.
    A fögonosznak kinevezett valaki egy olyan személy akiről nem azt nem lehetne elhinni, hogy képes egy ilyen rendszert müködtetni, de még a cipöjét befüzni sem.

Azok az idiota mozgások meg végképp nem illenek bele a képbe.
    Lehetett volna egy jó dolgot is kihozni ebből, de nem jött össze.
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, az már spoiler :))
  • LasDen #104745
    aztán kiderül, hogy mégis... :DDDD
  • IMYke2.0.0.0
    Retfaerdighedens Ryttere (Riders of Justice) - 2020
    Dan akcio-komedia-drama. 116 perc.
    Mads Mikkelsen karaktere csaladi tragediaval nez szembe, mely muatt fellepo traumajat katonasan elfojt magaban, mig egy nap par fura alak ele nem all, es azt mobdja, hogy felesege elvesztese nem a veletlen muve volt...
    Ezt kovetoen, szep lassan meszarlasba kezdenek...
    Allati jol felepitett akcio tortenet, leginkabb emberi szalakra, osszefonodasokra epitve - ahogy az a par ember egyutt kezd elni, gondolkodni...
    Jo, a lovoldozes se kutya.
    Erdemes megnezni.
  • IMYke2.0.0.0
    Arisaka - 2021
    Fulop-szigeteki, csak 96 perc. Nem az a szokvanyos akcio-thriller, amit toluk elvarhatnank, es a foszereplono sem egy elo szovet a belso femvazon, de szivos, es jo lo a cimado, nagyon regi puskaval... Mar csak azert erdemes ranezni.
    Van benne egy kis oslakos elnyomosdi is - ez meg is lepett.
    Erdemes lehet rakukkantani.
  • IMYke2.0.0.0
    Raging Fire - 2021
    Benny Chan utolso filmje, Donnie Yen es Nicholas Tse foszereplesevel.
    Szinte vegig porgos, izgalmas, a 80/90 evekben megszokott egyszeru recept, sok akcio, autos uldozes, es nem kicsit a The Heat (1995) mintajara.
    Erdemes megnezni.
  • hawkie22
    Spiderman: No way home

Nekem nagyon tetszett. Nem tartom soknak a majd 3 órás játékidöt, ennyi karakternél sztem szükségszerü volt. Nyilván volt egy-két drámai rész, amit le lehetett volna rövidíteni, de sztem a romantikus szál is kellett bele, a karakterfejlödés miatt. Mégiscsak két tinédzserröl beszélünk, akik most élik meg az elsö szerelmet, közben meg a világot, de legalábbis New Yorkot kell megmenteniük.

Az új-régi szereplök pont annyi idöt kapnak, amennyi kell nekik, néhány mondatban szó van róla, hogy mit is akarnak Pókembertöl, illetve hogy hogyan lettek egyáltalán azzá, akik, szóval nem kell mindenképp ismerni az elözö filmeket, de sztem aki megnézi ezt a filmet és esetleg nem látta a korábbi Pókembereket, ahol Doc Oc, Elektro stb. voltak az ellenfelek, akkor simán kedvet kap a filmtöl, hogy megnézze azokat is.

Akció van elég, jól megkoreografáltak, Doctor Strange és Póki között nagyon jók a párbeszédek, humor is van pont annyi, amennyi kell és ott, ahol kell.
    Bár a "székes" srácot szerepeltethették volna kicsit kevesebbet, ebben a részben már kicsit idegesítö kezdett lenni, az elözö részekben pont annyi szerepet kapott, ami elég humor forrása volt. Itt kicsit átestek vele a ló túloldalára.

- May néninek sajnos meg kellett halnia, mivel az eddigi részekben nem volt Ben bácsis rész, amitöl ugyebár Pókember karaktere az lesz, aki (felelösség stb.), így meg kellett játszani ezt a készítök részéröl, ezzel is kapcsolják össze a 3 Pókember karakterét
    - Tobey Maguire és Andrew Garfield élvezik a szerepet, nem is volt kérdés, hogy behozzák öket a filmre, mégiscsak Multiverzumról beszélünk, Pókember egyedül meg úgyse tudott volna elbírni ennyi ellenféllel egyszerre úgy, hogy közben még a rendörség is ott liheg a seggében, azért ott van Doc Oc, Elektro, Gyík, Homokember, Zöld Manó.
    - jó lenne látni egy Sinister Six-mozit, ha már így behozták Póki nagy ellenfeleit, bár Mysterio megölésével a Sinister Six egyik nagy karaktere hiányozna. Bár a Kraven-mozit már csinálják, szóval még lehet belöle valami.
    - a végével nem vagyok kibékülve. Tudom, fel kell áldoznia a szerelmet, hogy megmentse New Yorkot és közvetettem a világot, de valahogy összehozhatták volna, hogy emlékezzen rá MJ. Mégiscsak MJ élete szerelme. Bár lehet, hogy a 4. részben valahogy megoldják ezt is. (Nem hinném, hogy ekkora siker után ne folytatnák. Hogy is szokták mondani? Van az a pénz...

A végétöl eltekintve számomra eddig a legjobb Pókember film. Biztos többször nézös, bár nálam mondjuk mindegyik Marvel-film az.

9/10
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2021.12.18. 18:14:14
  • CSOCSO
    Unforgivable

Sandra Bullockos Netflix film. Nekem tetszett. 7/10

rajottem hogy a spoiler nem mukodik :(
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2021.12.18. 17:33:30
  • kutyakiki81
    Spiderman : No way home

Azt kaptam amit vártam! Teljesen rendben van a film, akció, dráma, meglepetés, humor : mindenből a megfelelő adagot kapjuk. Fel sem tünt a két és fél óra!
    8/10

Az Imax teremben kb 200 telefon fényképezett egyszerre amikor a megjelent Garfield, majd Tobey. Próbálkoztak a mozisok tenni ellene, de esélytelen volt
  • CSOCSO
    Remeljuk nem basszak el a masodik evadot. Love death robot elso seasonje valami kibebaszott jo volt. Masodik meg szanalmasan szar lett.
  • MerlinW
    #104736 Jaja. Van benne meló, érthető az idő:)
  • Mentol
    Várom a második évadot, de állítólag 2023-ban lesz belőle valami.
  • MerlinW
    Arcane 11/10

Nem az év animációs sorozata, hanem az év sorozata.
  • MerlinW
    Azanyám, Heist záróévada mekkora volt.
  • MerlinW
    Az első részbe belenéztem, de nem :) Az élőszereplős ázsiai fantasy-k mindig gagyinak hatottak nekem, anime téren ultra válogatós vagyok, talán 4 cím volt ami tetszett / amire emlékszem (bebop, noire, ghost in the shell és samurai shampoo). CGI filmekből több tetszett, de elfelejtettem a címüket. A két final fantasy film (spirit és a VII) maradt meg bennem a legjobban. Meg most már a két White Snake CGI is.
  • IMYke2.0.0.0
    MerlinW:

Nem tudom mennyire vagy ezeknek befogadója, de érdemes volna a 36 részes sorozatot is megnézned - "The Legend of White Snake (2019)
    2 káprázatos kínai színésznő is van benne.
  • kutyakiki81
    Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Végre egy RE film, aminek tényleg van köze a játékhoz. Elég B filmes, de mégis jó, a hangulata nagyon ötös! A nagy baj az, hogy 2 remek történetet próbáltak egy 100 perces filmbe sűríteni, és nagyon kapkodós lett az egész.

6/10

A stáblista közbeni jelenet alapján gondolkoznak folytatásban
  • MerlinW
    Láttam, az is aranyos volt.

White Snake technikaliag állejtős (már az első része is az volt). Pixar-nál biztos elsápadtak :D Jövő nyáron jön a harmadik része.
  • CSOCSO
    Nagyon Nezha-s.. azt lattad mar?