106887
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    [2010] - (imdb) - "Kokuhaku" (Confessions) - 7/10
    (2015.09.09) (107 perc, japán)

Az osztály gyakorlatilag alig figyel a tanárnőre, aki már az óra elején kijelenti, hogy a hónap végén elhagyja az osztályát, felhagy a tanítással is; és mesélni kezd Dr. Masayoshi Sakuramiyáról, aki élete utolsó napjáig tanított - és AIDS miatt hunyt el. Továbbá, hogy a tanárnő egyazon iskolában tanított, és született egy gyermekük. Manami, egy gyönyörű kislány, akivel később ezen munkahelye miatt továbbköltözött, immáron egyedül nevelve a pár éves csöppséget. S akit egy napon az iskola szabadtéri úszómedencéjében holtan találtak. A tanárnő pedig tudja, hogy kik végeztek az ártatlan kislánnyal... és el is mondja az osztálynak...

//Gyakorlatilag semmit sem tudtam erről a filmről, csak az egy mondatos plotot - "A psychological thriller of a grieving mother turned cold-blooded avenger with a twisty master plan to pay back those who were responsible for her daughter's death." -, és a film így nagyon ütött.
    A filmben több vallomás is megelevenedik, hogy egységes történetté olvadjon össze. Beleleshetünk a kortárs kölykök vívódásaiba éppúgy, mint a gyermeküket féltő szülők hétköznapjaiba, vagy a diákjaiért aggódó, talán túlontúl is lelkes fiatal tanár életébe, ahogy a bosszúját hidegvérrel kivitelező tanárnő álarca mögé is.
    A téma és a kivitelezés, a vizualitás és a mondanivaló könyörtelenül hétköznapi, és durva. A tini színészek kitettek magukért és a már-már videoklipes látvány is megtette a hatását.
  • CSOCSO
    Jurassic World

Ez mekkora nagy szarfos hulyeseg volt :( 1 szer sem tudtam komolyan venni a filmet. Egymas utan jottek a baromsagok.

• Jim Morrison
    remélük jóa lesz, és hozzá még egy új moby extreme ways remix/verzió
  • TBTPumpa
    Új Nolan-film érkezik: 2017. július 27.
  • LasDen #90541
    Forog a Bourne...
  • LaposElem
    Rosemary gyermeke (1968) - Horror, thriller

Vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Tetszik az alapötlet, a színészek is jól hozzák a karaktereket, és mégis…
    hiába a nyomasztó légkör, a hangulat, nekem már túl vontatott és lassú. Ettől eltekintve jó film, csak lenne fél órával rövidebb.
    Nem valószínű, hogy többször megnézem.

Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2015.09.09. 12:23:27
  • IMYke2.0.0.0
    [2014] - (imdb) - "Pyojeok" (The Target) - 7/10
    (2015.09.08) (99 perc, dél-koreai)

A francia eredeti után akkor az ázsiai feldolgozás.
    Hősünk egy orvos, aki megmenti a 13-as ágyon fekvő rosszfiút, miután egy fura alaknak majdnem sikerül eltennie azt láb alól a kezelőben. Másnap, ugyanezt az orvost megtámadják a saját lakásában, a terhes feleségét elrabolják, és utána telefonhívást kap, mellyel felszólítják, hogy a 13-ast hozza ki a kórházból. Ha nem teszi, a családja két taggal kevesebb lesz.
    Ifjú orvosunk be is vet minden tőle telhetőt, de végül a rosszfiú elinal előle. Ezért hát, kénytelen üres kézzel, blöffölve elindulni a fogolycserére és felesége megmentésére...

//A dél-koreai feldolgozás (amire a franciák amúgy rábólintottak - stáblista) hál' istennek nem követte szolgamód a francia eredetit. Bátran megkeverték a szituációt és az eseményeket, mélyítették a szereplőket, és a dramaturgiát is. Továbbá, ahogy titkon reméltem is, az akció elemek is sokkal húsbavágóbbak voltak.
    //A francia eredetiben a már-már bajtársiasság erősebben volt kontúrozva a két férfi szereplő között. A koreaiban leginkább kimondatlanul tették, és a végén mutatták meg igazán. Mindkét verzió vége kicsit amerikaias lett, de a franciáé nagyon (mindent-lezáró prológus).
    //Kim Sung Ryoung közel az 50-hez is baromi jó csaj.
  • Police88
    ezer köszönet
  • jozef1976
    Talán a John Dies at the End lehet...
    Utoljára szerkesztette: jozef1976, 2015.09.08. 21:41:11
  • Police88
    Hi!

Egy olyan filmet keresek ami a következő:
    az egész egy drogos tripp a csávó belövi magát heroinnal, vagyis azt hiszi vmi fekete massza amitől elkezd trippelni ilyen pókszerű lényeket aztán kiderül h nem is trippeli hanem elkezdte látni azt a párhuzamos dimenziót amiben élnek ezek a valamik és talán az emberekből szívják el az energiát vagy nemtom innen már totál ködös és a film is egyre jobban elborul. Valakinek vmi ötlet nem lehet túl régi 2000+-os filmről van szó de nem is túl új úgy 2010 és 2000 közé lőném be.
  • IMYke2.0.0.0
    [2010] - (imdb) - "À bout portant" (Point Blank) (Visszakézből) - 7/10
    (2015.09.08) (85 perc, francia)

Hősünk egy ápoló, aki rutinszerűen megment egy rosszfiút a kezelőben, amikor senki sincs a közelben, és a beteg fulladásos halál közelébe kerül. A probléma csak az, hogy másnap - egy telefonhívás után - megtudja, hogy élete egyik legnagyobb hibáját követte el: a terhes feleségét elrabolták, és a megmentett férfit kérik cserébe.
    Megindul a vesszőfutás a rosszfiú kiszabadítása után a francia rendőrséggel, a felesége megmentésére.
    S közben kiderül: semmi sem az, aminek látszik.

//Remek kis európai akció film volt. Este megnézem a dél-koreai verziót belőle. Keményebb filmre számítok.
  • LaposElem
    Heavy Metal 2000 (2000) - Animáció

Az első részen felbuzdulva bizalommal fordultam a folytatáshoz.
    A második felvonás viszont teljesen más megközelítést használ mind a történet, mind szerkezet szempontjából, ami nem jobb, de a szintet hozza szerintem.
    Annyira nem tetszett mint az első része, attól függetlenül vállalható darab.
    Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2015.09.08. 13:33:11
  • IMYke2.0.0.0
    Így igaz.
  • LasDen #90532
    az ilyen sztorinak, főleg amilyen lazára vették a dolgot, más vége nem nagyon lehet, csak amit vársz. Így az oda vezető útnak kell jónak lennie. Ami sikerült is...
  • IMYke2.0.0.0
    Az is ikonikus volt, valóban.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A végeharc(ok) kevésbé - de nem is arra pörgették fel az eseményeket, hiszen az már "újrázás" volt.
  • LasDen #90530
    én még áprilisban néztem, nekem is tetszett. Mikor a maffia/kaszinó épületben van és a folyosón ömlenek rá a rossz arcok és ahogy lerendezi őket, az egy rohadt jó jelenet volt.
  • Bokafix2
    Én ezt a kérdést elsősorban a cselekmény logikai menetére értettem, ugyanis Dermesztőnél vannak sokkal erősebb ellenfelek is a DBZ érában akiket már legyőztek (Cell, Majin Buu, C17) és akikben több potenciál van és jobb küzdelmet is lehetett volna kihozni belőlük. A pénz csak egy külsőleges ok.
  • IMYke2.0.0.0
    [2014] - (imdb) - "Bigmaechi" (Big Match) - 7/10
    (2015.09.07) (113 perc, dél-koreai)

Ez a film is akció-humor zanza, Lee Jung-Jae főszereplésével.
    Choi Ik-Ho (Lee Jung-Jae) egy MMA bajnok, aki még a nagy meccse előtt gyilkossági ügybe keveredik. Miközben az előzetes cellában csücsül, hirtelen egy furcsa játék közepén találja magát: az unatkozó milliomosok fogadójátékban, amiben a megfigyelt játékos minden cselekedetére lehet fogadni. Ace (Shin Ha-Kyun) - a játék megszervezője - Szöul teljes területét felhasználja a célja érdekében, beleértve minden mobilt, számítógépet, és kamerát, amit uralma alá hajthat.
    Choi Ik-Ho kénytelen belemenni az életre-halálra menő üldözési játékba, hogy megmentse a testvérét, aki egyben az edzője is.

//Szórakoztató akció-vígjáték volt, a jobbik fajtából. Lee Jung-Jae az elején adja a "lassút", látványosan menekülni kezd, megjelenik a Vörös Angyal (BoA = Beat of Angel, amúgy meg Boa Kwon) és már tudható volt, hogy nem unalmas lötyögés lesz :)
    A film készítői nem féltek használni az FPS nézetet, a modern kütyüket, és a CGI-t sem - utóbbinál egy helyütt nagyon kilógott a lóláb, a többi helyen viszont korrekt munka volt.
    //A tegnapi "Running Man"-beli főszerep után Shin Ha-Kyun most a gonoszt játszotta, még pedig igazi Joker arccal.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.09.08. 07:53:33
  • LasDen #90527
    "hogy mi a fenének kell visszahozni Dermesztőt,"

A pénzért, semmi másért...
  • Bokafix2
    Dragon Ball Z: Resurrection (2015)

Ez ütős volt. Egész estés kiegészítő mozi a Dragon Ball Z eseményeihez... érdekes ötlet volt Dermesztő feltámasztása, eleinte kétkedtem hogy mi a fenének kell visszahozni Dermesztőt, hisz a sztori Bills legyőzése után játszódik, aki az univerzum második legerősebb lénye, és Songoku gyakorlatilag már elérte az SSJ God szintet, Dermesztőt meg már SSj1-ben is simán hazavágta.
    Nagyon egyenlőtlen küzdelemnek látszott... de csak eleinte... aztán kiderült hogy van még trükk a jó öreg Frieza tarsolyában, de ne lőjük le a poént.
    A harcok színvonala hozta a DBZ szintjét, élmény volt nézni mekkorákat pofozkodtak a levegőben.... sőt még Dermesztő több ezer fős hadserege is színre lép, és külön díjazom hogy Zseniális Teknős is harcolt Gohan, Sátán és Krillin mellett... jó volt látni hogy van még szufla az öregben.
    Ráadásul ebben a részben Whis-t is láthatjuk küzdeni (aki a legerősebb lény az univerzumban) és fény derül a gyorsaságának titkára és a rejtett képességeire is. Szinte megdöbbentően tudományos módon lett megmagyarázva hogyan fejleszthetik a harcosok a gyorsaságukat, meglepően ritka rajzfilmben ilyen komoly magyarázatokat hallani.
    Mindent egybevetve méltán viseli a Dragon Ball nevet ez az epizód, kihagyhatatlan, kötelező darab az anime rajongóinak.

8/10
  • SzinesGeza
    A folytatás
  • LaposElem
    Heavy Metal 1981 - Animáció

Szép, hangulatos, kellően erőszakos retro animációs film.
    A történet egy rejtelmes zöld gömbről szól, pontosabban az ő történeteiről.
    Ezek az elmesélt sztorik alkotják az egyébként nem kapcsolódó kilenc-tíz epizódot, amikben keveredik a scifi a fantasy és a horror is.
    Kicsit sok benne a meztelenség, de ez hamar megszokható, nem válik a film hátrányára.

Nagyon nem bántam meg, hogy megnéztem.
  • IMYke2.0.0.0
    Nincs köze hozzá - a téma is más.
  • Blasta
    Ennek amugy semmi koze az amcsi Running Man-hez?
  • IMYke2.0.0.0
    [2013] - (imdb) - "Run-ning-maen" (Running Man) - 7/10
    (2015.09.06) (128 perc, dél-koreai)

A lázadó tinédzser fiát egyedül nevelő, taxizásból és autójavításból élő apa egy este bajba keveredik azzal, hogy egy komoly summákat lobogtató utasa (nem természetes úton) elhalálozik az autójában. A dolgokat bonyolítja, hogy a bizonyítékok ellene szólnak, ezért a rendőrség a nyomába szegődik, és egy titokzatos szervezet öltönyösei is a bőrére hajtanak... na és a telefonjára.

A film szórakoztató egyvelegét kínálta a(z ázsiai) geges humornak, akciónak, némi drámának, és kapcsolódó közhelyeknek, de mindezzel együtt jó időtöltés volt.
  • LasDen #90520
    Védd magad!

Mivel az ügyvédjének sikerült 30 évet kiharcolnia neki kokain biznic miatt, így amerika leghosszabb maffia perében inkább magát védi főhősünk. Megtörtént eset alapján. Vin Diesellel a főszerepben, mellette Peter DInklage, míg a filmet a 12 dühös emberes Sidney Lumet rendezte.
    Fasza kis film volt. Azt tudtam mit várhatok Diesel karakterétől, azért is néztem meg. Laza, standupos szövegeivel lekenyerezte az esküdteket, míg az ő hozzá kapcsolódó tanukat sikeresen zavarta össze. Nem az a hangosan kacarászós vígjáték, nincsenek is ütős poénok, de az egész egy korrekt film. Az elejétől a végéig minőségi munka. Diesel a központi elem a filmben, aki hozza a formáját. Bele gondolva külön vicces, hogy az itteni karakterének vannak párhuzamai Dom Torettoval (a család) :D

7/10
  • Jim Morrison
    Child 44
    Szkeptikusan álltam neki, de kvázi hamar meggyőzött, és nem csalódtam. Színészek, sztori, jelmezek, stb mind mind nagyon jó volt.
  • Tyler1
    Káin gyermekei

Még 85 körül készített, torinói fesztiváldíjat nyert (ennek ellenére itthon sokáig betiltásra ítélt) Bebukottak c. magyar dokumentumfilm folytatása. A Káin gyermekei 30 év távlatából keresi fel ismét a szereplőket, és mutatja be hogy gyerekbűnözőkből mivé cseperedtek, milyen életutat jártak be a börtönévek után, milyen lelki harcot vívtak és vívnak mindennapjaikban a tetteik miatt.
    Elődjénél merőben másabb hangulatú, de végig realista ábrázolású folytatás. A zene és a fényképezés külön piros pont.
    Utoljára szerkesztette: Tyler1, 2015.09.05. 02:03:50
  • LaposElem
    Feltámadás (Resurrection) 1999 - Thriller

Sorozatgyilkosos thriller, szerintem a jobbik fajtából. Egy két helyen túl gyorsan jön az infó, nincs ideje leülepedni a történteknek, de ettől eltekintve jó filmnek mondanám.
  • RatBaG #90516
    http://imgur.com/gallery/PPmzY
  • Stockbauer33 #90515
  • Count Adyn
    Jah ezt nekem is csinalta, csak nekem a tv-n , gépen rendesen ment:D
  • tigeroo
    sztem a hiba a te készülékedben van.
  • cleric
    Megnéztem az új Mad Maxet. Először azt hittem rossz, amit letöltöttem, mert furán fel vannak gyorsítva jelenetek (elég sok), de a hang szinkronban van. Letöltöttem másikat is, és az is pont ilyen. Ez tényleg ilyen, valami koncepció van mögötte, vagy rossz a gépem?
  • IMYke2.0.0.0
    Egyik sem "statisztika", hanem egyszerű Excel-tábla.
    A kártyás tábla ráadásul pofonegyszerű is.
  • mulli1986
    És mi van a kártyákkal???
  • IMYke2.0.0.0
    Nem vezetek "sok" statisztikát.
    Egy táblázatom van a (STEAM, Origin, stb.) játékaimra, és a wishlistemre. Ennyi.
  • Kmarha
    én most kezdtem el összeszedni az értékeléseimet, mert nekem már nem elég az IMDB pontozás meg a film stílusa. Annyi filmet láttam, hogy vígjátékból és 7 pontosból már annyi van, hogy csak ez alapján nem biztos hogy el tudom határozni, hogy pont ma, ez akarom-e újra nézni vagy éppen ajánlani valakinek. Jó egy pár sor róla, hogy milyen élmény volt, mi volt az erőssége, gyengéje, mi az ami megfogott benne, mi ami nem.

tudom imdb-n is lehet értékelést írni, de az se kevésbé macera, mint txt-be/wordbe/blogba/forumba bedobni..

és az sem utolsó szempont, hogy én is olyan vagyok, ha valamit leírok, az jobban rögzül (így tanultam anno egyetemen, így ülök mostanában megbeszéléseken, nem jön rosszul a filmeknél sem :) )
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.09.02. 07:30:56
  • mulli1986
    Imi már kicsit túlon túl sokat statisztikázik és regisztrál, de vélgüis ez minket nem zavar, sok esetben nekem is jól jönne, de én nem vezetek ennyi mindent. Nem akarok rá időt pazarolni.
  • bexinho
    Én IMDB-n értékelek lassan 10 éve filmeket. Már 1100+ film/sorozat értékelésén vagyok túl. Ha ismerősöknek ajánlok filmeket, csak megkérdezem, hogy milyen kategóriából szeretnének nézni, és a szűrő segítségével leszűröm a már megnézett filmeket. Azon belül pedig tovább szűrök vagy az én értékelésem alapján, vagy a "naaagy közösség" értékelése alapján.
    Megosztom a linkeket, és már mazsolázhatnak is :)

Annak idején én excelben vezettem egy listát több szempont szerint. De fárasztó volt, így abbahagytam.