106844
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • VinylToy #91182
    Az HBO saját gyártású Társas játék című sorozatát ajánlom a hölgy rajongói számára. :)
  • Dynamic
    A csaj úgy nézett ki a filmben, mint a fiatal Eszenyi Enikő.
  • Nyiri
    Én konkrétan szerelmes lettem Balsai Mónikába :) Sajnos van pasija :D
  • Kmarha
    Liza a rókatündér

Egyszerűen nem tudok róla keveset ömlengeni :) Legalább a felét kivágtam, és még így is hosszú lett.

Pedig a történet nincs túl bonyolítva. Adott egy japán kultúráért rajongó, magányában egy halott japán énekes szellemével együtt élő (táncoló), egyszerű, csöndes és félénk ápolónő, ki a japán szerelmes történeteken ábrándozva, várja a mindent elsöprő szerelem betoppanását az életében. Egy apró bökkenő van, mindenkit, aki körülötte szemet vet rá, szinte azonnal halálos baleset ér.

Amit mindenképpen ki akartam emelni, az a film egyedisége. Nem csak magyar viszonylatban, de nemzetközi szinten is kreatív és egyedi (aki esetleg tud hasonlót, ne legyen rest megosztani velem).

Ennek velejét elsősorban a látvány, másod sorban a zene adja. Világában a volt magyar szocreaál múlt egyszerűsége keveredik a titokzatos kelet és a laza, vagány nyugat elemeivel. Nagyon színes, nagyon feltűnő, a hazai filmekben megszokott szürkeségnek itt kevés nyomát látjuk. Az is inkább (hol sötétebb, hol világosabb) barnás-vöröses színben jelenik meg, melyet gyakran tör meg a rendező élénkzöld, sárga és fehér színekkel.

A zenéje, melynek alapja egy finn western (!), egy japán tánc és egy lágy romantikus zene, a régi western filmeket idézi (Ennio Morricone csodáinak felhasználása Sergio Leone stílusban), azaz egy érzelemhez vagy karakterhez (karakterfejlődéshez), egy darab szám tartozik, és csak az az egy csendül fel újra és újra.

A romantikus dallam szerepét nem nehéz kitalálni, a másik kettő érdekesebb. Ezek felhasználása a történettel változik, alakul. Amíg a tánczene az elején bohókásnak hat, úgy változik a gyilkos ragaszkodás szülte puszta káröröm táncává. A western pedig eleinte az egyik karakter kívülállását szimbolizálta, mely a vége felé egyre jobban átmegy a hősi cselekedettek aláfestő dicshimnuszává.

A másik említésre való, azok a karakterek, illetve az őket megformázók. Bár voltak feledhetőek, de négy színész megmaradt. David Sakurai és Bede-Fazekas Szabolcs jól ritmizált, azaz pont a megfelelő mértékben túl (illetve alúl) játszott színészkedést mutat be. Nekem Schmied Zoltán kicsit túlzó nőcsábász alakítása is tetszett, de az igazi adú ász Balsai Mónika volt. Nagyon jól hozza ezt a félénk ábrándozó 30 éves kislányt, és nem csak szerelem ittas ábrándozót kellett eljátszania, hanem meggyötört áldozatra kész szomorú szerep eljátszása is rá hárult. Mindkét végletett nagyszerűen hozta, bár szűrke kis egérként engem néha már irritált, de összességében lenyűgöző játékkal szórakoztatott.

Nézzétek meg a trailert, az nagyjából sejteti a film hangulatát. Bár nem tudom, miért Reviczky Gábor túlmagyarfilmes (igen ez egy új szó) karakterét kellett erőltetni benne, szerencsére a filmre nem ez a jellemző (konkrétan pont ennyit szerepel benne). A zene, a ritmus, a képi világ és a hangulat viszont nagyjából átjön. Akit ez nem riaszt el azonnal, az mindenképpen tegyen vele próbát.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.11.16. 23:21:25
  • Sequoyah
    Ant-Man (2015)
    Szirmai Gergelyt idezve, hogy kepes a Marvel meg a legidiotabb otletbol/szuperhosbol is jo filmet csinalni?:)
    Kicsit mindig aggodom a blockbusterek miatt, mert mindig felul akarjak mulni az elozot. Nagyobb robbanasok, nagyobb pusztitas, nagyobb veszely, nagyobb csata, veszelyesebb foellenseg. Ennek ma mar az a vege, hogy sok film silanyodott grandiozus csatak halmazara, atlathato tortenet nelkul. (lsd Transformers pl). A Hangyaember visszavesz kicsit ebbol a tempobol, es ez nagyon is a hasznara valik. Cserebe tobb a humor, es a tortenet annak ellenere emlekezetes maradt, hogy semmi uj vagy kulonleges otlet/csavar nincs benne.
    Egy dolog nem tetszett. Moralis sikon nagyon nem mutat jo peldat, hogy a fohos az elso akadalynal megbukik es visszalep a bunozo enjehez. Es nem hogy bunhodest nem latunk miatta, kifejezetten kifizetodik ez neki.

7.5/10
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2015.11.16. 16:18:26
  • hiper KOCKA
    Wrecker 2015

Két pihent agyú liba Mustang-al teper Oregon porlepte útjain. Amit nem tudnak az az, hogy kamionosokat nem tanácsos út közben szívatni, főleg ha sátánisták (konkrétan nincs kijelentve de voltak erre utaló jelek).
    El is kezdődik az 'ereszd el a hajam' pedig szegények épp valami bulira indultak, most hogy fognak kinézni sárosan meg törött körmökkel.

Jóféle kis road movie thriller, amolyan Joyride utánérzés. Legalábbis nekem az jutott róla eszembe. Nagyjából azt a színvonalat is hozta. 7/10
  • Synchronous
    Monster hunt 2015

Kifejezetten ázsiai filmek rajongóinak ajánlott vicces keverék. Ötvözi a számítógépes animációt és az élőszereplős világot. Az animáció megmosolyogtató, mondhatnám úgy is hogy roppant gagyinak hat, de ha eltekintünk az alacsony cgi színvonaltól nagyon is vicces, ötletes sőt helyenként látványos filmet kapunk.
    A lényeg hogy nem szabad komolyan venni, és akkor teljesen fogyasztható iparos munkát lesz szerencsénk bámulni. A történetről dióhéjban annyit hogy egy elit szörnyvadász társaság üldözi a szörnyvilágból az emberek világába tévedt rémeket mivel a közös megállapodás szerint senki nem mehet át a másik világába. A szörnyek ezt az egyezséget megszegik.

7/10
  • repvez
    Hát én a másik néni miatt is többször megnéztem az előzetest , annak is szép lelkei vannak.
  • mulli1986
    Mind ígéretesnek tűnik! Köszönöm!
  • Kongy
    Black Mass (Fekete mise)

Tetszett a film, szerintem korrekt lett. Persze semmi világmegváltó nincs benne, de engem lekötött. Johnny Depp jól játszott, egyes jeleneteknél tapintani lehetett a feszültséget, de a többiekkel sem volt probléma. Szerintem egyszer mindenképpen érdemes megnézni, ha nem is moziban, de egyértelműen érdemes. 7/10
  • DantszEE
    Nightcrawler / Éjjeli féreg, Jake Gyllenhaallal?:)
  • LasDen #91171
    Most így hirtelen, ami talán...
    Álmatlanság (2002)
    Dark City
    Makulátlan elme
  • mulli1986
    Valakinek ugrik be olyan film, ami az álmokról szól, esetleg álmatlanságról, vagy hogy napok óta nem aludt az illető a filmben? Ha jól rémlik a Gépészben se alszik éppen a csávó. Valami ilyesmire gondolnék.
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "Unthinkable" (Nincs határ) - 8/10
    (2015.11.15) (98 perc, amerikai)

A plot eléggé beszédes - terrortámadással fenyegető iszlám-amerikai polgárt "elfognak" és egy vallatótiszt, meg egy ügynök segítségével meg kell tudni, hogy az általa készített 3 atombomba hol van elrejtve az országban - minden mást első kézből.
    Tömény volt, mintha legalábbis 2+ órás történet lett volna - a gerjesztett feszültség, és negatív-pozitív indulatok miatt. Meddig mennél el, hogy megvédj mit sem sejtő, ártatlan civileket?

Samuel L. Jackson főszerepe megkérdőjelezhetetlen, és zsigerből hozta a rutint - s a történetben Jack Baueresen kellett elvinnie a balhét, a Rendszer működéséhez szükséges fekete bárányként. A megasszonyosodott Carrie-Anne Moss hozta az ilyen sztoriban kötelező, mindenek felett jogszerűen eljárni akaró ügynök idegesítő szerepét.
    Kellemes meglepetés Michael Sheen volt, a hithű amerikai Allah-rajongó szerepében. A feleségét alakító színésznő pedig a "24"-ből jött (8. nap, Dalia Hassan).
  • Jim Morrison
  • Nyiri
    Liza a rókatündér. Nagyon jó film volt. Több ilyen minőségű magyar filmet szeretnék.
  • LasDen #91166
    egyértelmű. Szívesen megtanítanám magyarul :D
  • IMYke2.0.0.0
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amúgy meg: így, nagy kék szemekkel se dobnám ki az ágyamból és az életemből :)
  • LasDen #91164
    én meg erre gerjedek. So sexy :D
  • IMYke2.0.0.0
    //Kisebb szemekkel kevésbé lenne ijesztő számomra. A mellek: ok.
  • LasDen #91162
    Mondjuk engem a szeme jobban izgat, mint a melle :D Hatalmas kék szemek, imádom :DDD
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.11.14. 19:42:20
  • IMYke2.0.0.0
    Alföldi magyar - nem kérdés :)
  • UUUU
    "She has Italian, Irish, Hungarian, German, and English ancestry."

Na vajon azokat a csöcsöket, melyik nemzetbeli felmenőitől örökölhette ? :)
  • IMYke2.0.0.0
    Az már 18+ -os film lett volna :)
  • LasDen #91158
    Egy filmben, ami csak a külsőségekre adott, bárkit lejátszottak volna azok a csöcsök. Igazából csodálom, hogy nem vetkőztették le őt is meg a Sziklát is jobban.... Pedig elfért volna :D
  • IMYke2.0.0.0
    A Sziklát lejátszották a Csöcsök a vászonról. Evvan :(
  • Bokafix2
    Dark was the night (2015)

Mivel kevés film van ami a Wendigo-ról szól így jó ötletnek tartottam megnézni. A gond az hogy vontatott az eleje... sokáig nem látni a lényt, de azért a végére kapunk bőven akciót is.
    Egy erdőszéli kisváros átlagos polgárait elkezdi tizedelni egy böhömnagy rémlény, mivel a nagymérvű fakitermelés miatt eltűntek az erdőből az állatok, enni meg csak kéne ugye, így a város vegetáriánus lakosságának egészséges, és koleszterinben szegény húsa pont megfelel a célnak.

Színészek között egy ismerőst sem láttam, de azért hozták az átlagot, na meg az akciók is fokozatosan durvulnak el. Az idióta elméletek azért itt is jelen vannak. Megtalálják ugyanis az egyik polgárt 6 méter magasan egy fa ágára felszúrva, majd jön az okoskodás: "gyerekek, ez medve vót".

Mondjuk ilyen IQ szint mellett jelentősen nőnek a szőrös cimbora esélyei és ezt ki is használja. Volt egy felesleges drámai mellékszál is a sztoriban, azt kihagyhatták volna mert semmit nem tett hozzá a filmhez.

6/10
  • LasDen #91155
    San Andreas

Katasztrófa film 101. Kliséfalva papírmaséi az összedőlő város romjai között parádéznak. Fantasztik. Alex Daddario volt a legjobb benne. Szép nagy szemek, nagy mellek. Már csak szőke haj kéne és szerelmes lennék. Színészkedni nem tud, de nem is azért volt ott. És mivel San Fransiscoban jártunk, így a Golde Gate pusztulása sem maradhatott el. Szegény híd....

Így csináltak katasztrófa filmet ~40 éve/10
  • Jim Morrison
    Ja elég 'szomorú' ahogy vége lett :) most olvasva a kommenteket szerencsére sikerült egy kicsit okosodnom a témában :)
  • repvez
    ok, eddig nem tudtam, hogy mi az, azt hittem anélkül nem müködik a link, ezután figyelek rá, köszi
  • LasDen #91152
    Valami noname gyerek megpróbál feltörni. Ha lesz is belőle valami, nem sok jót jósolok így neki. Inkább Nándorfehérvárból csinálnának egy 200 milliós blockbustert....:D
  • tigeroo
    utm követőkódot nem muszáj belinkelni:D

amúgy érdekes lehet.. ktudja..
  • repvez
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    http://www.egerhirek.hu/hollywood-lecsapott-az-egri-csillagokra/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Kiváncsi vagyok , mi sül ki belőle.
  • Selminar
    Crimson Peak

Egyszerűen gyenge. A vége szánalmas majdnem nevettem a "bossfight"-on.

4/10 - kihagyható
  • LasDen #91148
    Harag

Egyszer leültem már megnézni, de akkor nem volt kedvem, úgyhogy napoltam a dolgot és eddig tartott. Azt elismerem, hogy nem a klasszikus amerikai pátosz újabb elmesélése, de ez a 2 óra maga volt a merő unalom. Naturalista, látunk minden leszakadó lábat, mindenkit megtört a háború stb, de számomra alig volt súlya az egésznek. Habár ilyen érzelmi ráhatásos dolgokban nem vagyok igazán mérvadó, lévén érzelmileg elég analfabéta vagyok. De filmen azért szoktak működni az ilyesmik, de itt nem nagyon.
    Nem votl nagy baj a színészekkel, hozzátették a magukét, de kiemelni senkit nem lehet pozitívan. Kivéve Shia, mert ő aztán fantasztikus volt. Ahogy folyton erősen nézett és néha megkeverte egy legördülő könnycseppel, ahogy erősen néz. Ezt nevezem színészkedésnek.
    A hail mary a végén azért faszán nézett ki....

5/10
  • LasDen #91147
    A wolverine filmben is szószátyár volt és a végén Stryker ezért varta be a száját, hogy ne dumáljon. Az egyik ok amiért elbaszták :D

Viszont a mostani filmben az eredeti elképzelés alapján tűnik fel Deadpool. Ő eredetileg azért csatlakozott a Weapon X programhoz, mert végső stádiumú rák beteg volt. Ők gyógyírt ajánlottak. Ami Wolverine őngyógyítós képességét jelentette. Befecskendezték neki és emiatt van a képessége és emiatt van olyan redvás bőre. Minden mást már eredetileg is tudott.
  • CalebJoe
    ezt olvasd el
  • repvez
    Hamár szóba került DP..Miért volt a Farkasban és pár képen bevarva a szája? ÉS a saját filmjében meg eléggé szószátyár.

Meg most akkor teljesen más elképzelés alapján kel életre , mint a farkasba? Ott ugye az összes X-men képességét beletették , ezért használta a küklöpsz lézerét, meg a teleportálást is .Az uj filmben, meg nem ugy néz ki mint akinek bármi plusz képessége lenne az öngyógyitáson kivül.
  • morcosqtya
    :DASD:asdA:a
    Biztos Logitech gamer billentyűzet volt...
  • Prof William
    Eléggé elbaszarintották az igaz.

Én azon szakadtam, amikor a szuper katonát egy sima billentyűzettel irányította tábornok.

Szépen be is írta "Cut off the head," stb... És igen ez nem egy Asylumos gagyi maraton, hanem a Wolwerine film volt.