106839
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    [2014] - (imdb) - "Hae-jeok: Ba-da-ro gan san-jeok" (The Pirates) - 8/10
    (2015.11.24) (130 perc, dél-koreai)

Vérbeli koreai, kosztümös akció komédia - Kalózok és császáriak között vérre menő hajsza egy nem hétköznapi és mit sem sejtő (kicsinyiét védelmező) bálna után, ami történetesen a bendőjében hordozza egy kínaiak adta "új ország" pecsétjét.
    Rég nevettem annyit, mint amikor az egyik csoportban az egyik tengeri bolond megpróbálja elmesélni a többi szárazföldi bolondnak, hogy mi is a bálna, és voltaképp mekkora... :)
    Emellett még számos zűrös és poénos szituációba keverednek hőseink [amolyan "Karib tenger kalózai"-san]. Brutál jól van elegyítve a szükséges CGI, a gyönyörű látkép, a lassítások, a harcok és a humor.
    Erősen ajánlott a kikapcsolódni vágyóknak.

//1392-ben Joseon megalapításra is került. WIKI
  • genndy
    "13" is jó ilyen egyszobás-fogynakazemberek témában.
  • LasDen #91257
  • VinylToy #91256
    Exam
  • gombabácsi
    ez tényleg jó volt, bár a legvégét nem igazán értettem...
    vannak hasonló filmek, pl a human race, ami még jobb is ennél (bár az horror eléggé, és kultgyanús számomra)
    a grönholm módszer meg ezeknél is jobb, bár az meg nem scifi (de magyarul is fenn van a neten valahol)

meg volt még egy amiben egy szobában volt pár ember, asztalok is voltak, nem jut eszembe a címe, az is elég jó
  • tommygear
    :D
  • ProGabe #91253
    Még pár high concept, low budget film, a jobbik fajtából
  • IMYke2.0.0.0
    Meglepő módon: "Kör". (Circle)
  • extra sensory
    szerintem ez Circle
  • davidka003
    Mi az eredeti címe?
  • IMYke2.0.0.0
    Érdekes. Köszi.
  • Synchronous
    Kör 2015

Nem kell félni, nem a sötét lelkű kutas kislány legújabb kalandjáról van szó hanem egy ötletes sci-firől, mondhatnám úgy is hogy thriller és sci-fi keverék.
    A látvány zéró, gyakorlatilag egyetlen teremben forog körbe a kamera egészen a film végéig, ahol a földönkívüliek valami bizarr RTL Klub-os vetélkedőre hajazó social experimentre kényszerítik a delikvenseket. Tulajdonképp kiszavazó show, csak akit itt kiszavaznak az nagyon hullán végzi majd.

50 ember áll egy kis körben, kilépni nem lehet és egymás ellen kell szavazni... aki a legtöbb szavazatot kapja az hal meg. Egyszerű a koncepció, viszont annál több morális kérdés és társadalomkritika húzódik meg a háttérben.

Merthogy ki érdemli meg az életet? A terhes hölgy, vagy a 10 éves kislány? A többgyermekes családanya vagy a tűzoltó aki nap mint nap az életét kockáztatja másokért? Nehéz kérdések...
    Na és hogy bonyolítsunk a helyzeten vannak itt feketék is ráadásul kisebbségben a fehérekkel szemben... a rasszizmus problémája is előkerül tehát. Sőt van utcai strici és rendőr is versenyzőink között. Vannak becsületes egyének, és saját érdekeikre játszó taktikusok... a végén egy ember mehet el... aki utoljára marad. Nagyon kíváncsi voltam rá ki lesz az... a vége ledöbbentett.

8/10
  • Bokafix2
    Ha a bemutató nevetségesnek látszik akkor inkább jó a film mint rossz. Hollywood szokása hogy mesterien összevág egy szar filmet és azt is érdekesnek tudja feltüntetni.
  • QuippeR
    mindössze az a hiba az idővonalban, hogy ha a főszereplő egy pillanatra használja a 65-ös IQ-ját, akkor nem történik meg.
  • genndy
    Én nem találtam hibát az idővonalban. És szép a lány
    Tényleg jó film Hasonló: Time Lapse
  • ReszegKoldus
    Nagyjából annyira életrajzi film, mint a Drunken Master. Mondjuk a készítő ugyanaz, így talán nem véletlen.
  • IMYke2.0.0.0
    Michelle Yaoh (Nyugat-Malajzia):

"Never a trained martial artist, she relied on her dance discipline and her on-set trainers to prepare for her martial arts action scenes. She uses many dance moves in her films. She still does most of her own stunts and has been injured many times."
  • IMYke2.0.0.0
    [1993] - (imdb) - "Wing Chun" - 8/10
    (2015.11.22) (92 perc, kínai)

Yuen Woo-Ping (rendezője, és harmadmagával harcművészeti koreográfusa a filmnek) nem szórakozott - 1 perc alatt lezavarta az elején és a végén is a stáblistát.
    Michelle Yaoh pedig nem csak mozgékony, hanem szexi is volt a filmben (48 perc környékén). A film humorát az alapszereplők mellett Donnie Yen is ki tudta egészíteni.
    A kornak megfelelő "kungfu-túlzások" (és felgyorsítások) mellett nyilvánvaló, hogy nem akárkik szerepelhetnek ilyen filmekben.
    Az ajánlásnak köszönhetően én is megnéztem, és remekül szórakoztam.
  • akyyy
    Idobunok ( Los Cronocrimenes )

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

és tényleg ott volt xD
  • repvez
    Egyetértek a történet elég egyszerü és a bolyongás a golyók között is kicsit hosszúra nyult az volt a legunalmasabb rész. viszont nagyon jópofa volt az egész mese és tényleg valami ilyen folyamat lehet.

Amit hiányoltam hogy kevés volt a másik fél agyába való betekintés. A legjobb poén pedig az volt mikor az anya és apa fejét is mutatták meg a végén az állatokét. A macskáé az ütött :P
  • Dynamic
    A bemutató alapján nevetséges. Olyan, mintha Leonardo életéről készítenének egy filmet, amiben nem látnánk sem a Mona Lisát sem az Utolsó vacsorát, ellenben végig kubista stílusban festene.
  • cylonflatus
    Köszi a tippet. Akkor ez egy életrajzi film az apácanőről, aki a stílust fejlesztette, vagy nagyobb időintervallumot fed le a film és a Wing Tsun kialakulását és fejlődésének első szakaszát mutatja be?
  • Prof William
    Engem a repetatív dolog zavart benne...

SPOILER azoknak akik egyik részt sem látták.

Első rész: Viadal
    Második rész: Viadal 2 - itt egy kicsit húztam a számat, de a felvezetés miatt OK volt.
    Harmadik rész: Eh...
    Negyedik rész: Bár nem viadal, de ez hogy egy kis csapat hatol előre a csapdává változtatott capitóliumban... Ez eléggé ismerő nem?

Valamint valahol a 2-ik és a 3-ik rész között úgy tűnik Snow elnök átépíthette Capitóliumot, mert az elő két rész színes vibráló nagyvárosa helyett valami olyasmit kaptunk, ami leginkább az Albert Speer által megálmodott Berlinre hasonlít. + még ez is hideg, szürke stb...
  • tigeroo
    Éhezők viadala 4. rész - a leghosszabb filmes trilógia evör

Jobb volt mint a harmadik-második. Ezt a sorozatot úgy tudnám elképzelni hogy az első rész tökéletes a játék miatt, a 2 és 3. részt egybegyúrni (ki a faszt érdekel egy koppra ugyanolyan viadal?) és ez a negyedik rész pedig a befejező, úgy ahogy volt jó volt ez így nem is akarok belekötni.
    A csavar jó volt, annyira nem számítottam rá ...
    na jó, a "gyerekfeláldozós" részre igen hogy bombák lesznek, de arra nem hogy nem Snow műve

És nem is akarok fanyalogni, legalább nem kapkodták el a lezárást, volt idő mindenre. Jó volt ez így, végre egy normális lezárás egy filmnél ahol nincs elkapkodva semmi sem. Így még a tavaly ilyenkor elkezdett, rétestésztára nyújtott, 2 filmbe dagasztott befejezést is meg tudom bocsájtani.

Van hibája, miért ne lenne? De én élveztem és ez nagy szó manapság.
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2015.11.23. 08:04:46
  • IMYke2.0.0.0
    Köszi - beszerzés már folyamatban :)
  • hiper KOCKA
    Wing Tsun 1994

Ip Man egy elkényeztetett ovis nokedli, akinek folyik a takony az orrából és a reggeli kakaójáért üvölt... merthogy a film megnézése után körülbelül erre a szintre tudnám belőni a fickó harci skilljeit. Mert ahhoz a nőhöz képest aki ebben az akcióorgiában játszik valahol ezen a szinten állhat a nagymester.

Ez a film ugyanis nem másról szól mint az autentikus harcművészeti stílus a "gyönyörű tavasz" megalapítójáról és megalkotójáról, és a kivitelezés egészen pofásra sikeredett. Amit a tofuval műveltek egészen zseniális. Bárhogy is próbált, nem tudott hozzáérni a fickó, pedig csak annyi lett volna a dolga hogy beletenyerel a kajába és akkor Chun elismeri hogy győzött. De nem tudott... :D

A művésznőnek minden elismerésem, nagyon mozgékony, fürge és tehetséges. Jut eszembe a minap néztem Don 'The Dragon' Wilsontól egy filmet (valószínűleg valami tömény hatására vetemedhettem erre, mert józanul soha) és hát elkezdtem magamban röhögni mikor belegondoltam milyen lenne egy Chun vs Wilson barátságos mérkőzés.

Mielőtt Wilson felemelné a kezét Chun 6-szor mellbeveri közbe kimos és még ki is tereget. Na meg az Amerikai Nidzsa Didikoffal... Őrá csak elég lenne csúnyán néznie. Persze jópár filmbéli mutatványt nem lehetne a való életben kivitelezni, inkább a Tigris és Sárkány stílusa fedezhető fel néhány jelenetben, de ez nem von le az értékéből. Itt is van egy kötelező ellenlábas nagyfőnök, akinek nyilvánvalóan az volt élete legrosszabb döntése hogy belekötött Chun nénibe.

8/10
  • Dynamic
    A sztori tényleg nem egy olyan hűha, de maga a történet és a jelenetek tele vannak áthallással, szinonimákkal és magasabb szinten értelmezhető jelentésekkel. Azért jók ezek az animációk, mert a gyerek tudja élvezni a mese részt (mármint, hogy a manók el akarják vinni az "öröm emlékeket a központba"), ugyanakkor a tök jó, amikor a felnőtt felfedezi azt rengeteg dolgot, ami a mesén túl van.
  • IMYke2.0.0.0
    Mondjuk én nem tragédiát vártam tőle, és a könnyed szórakoztatás mellett kicsit még el is gondolkodtatott a gyermeki oldalról. Én ugye 9/10-et adtam rá októberben.
  • LasDen #91230
    Agymanók

Egy nagyon jó ötlet jó megvalósítása, de mégis a sztori unalmas volt. A főhős(ök) távol kerülnek a céltól és vissza kell jutniuk. Végülis nem láttak csak majdnem minden pixar filmben. Tetszett az ötlet és a megvalósítása is nagyon bejött. Voltak tök jó poénok meg minden, de a konfliktus unalomba fulladt....

6/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "The Transporter Refueled" - 3/10
    (2015.11.21) (96 perc, francia-angol)

A korábbi Szállítókat naggyá tevő, lényeges elem híján (Jason Statham) egyszerűen nem működött a minden kockázat nélküli, a korábbi receptet majmoló, minimális erőlködéssel összelapátolt történet.

Az, hogy Anna a filmbeli 1995-öt követően (amikor is állítólag 12 éves), 15 év múlva egy perccel sem látszik idősebbnek [amit szinte akarva-akaratlanul kiemeltek a szenvelgésének mutatásával (11 hosszú másodperc), és a következő snittel] az egy 2015-ös filmben vérciki.
    Az, hogy majdhogynem lépésről lépésre lekottázták a fedett parkolós bunyót az Audi körül, de immáron egy nyálasképűvel és felesleges bevezető (technokratás) monológgal, lázító.
    De mindezt még megfejelték a filmre/film elé (be)ülők idiótának nézésével a lengén (mert mezteleneket nem mertek) öltözött "hostess" lányok táncolásával kísért jelenetben - és ez már lázítóan vércikis hálivúdi fogás.

A nyugdíjazott kém apuka, mint bonyodalmat okozó tényező, 3 "dzséniusz" prosti nő... olcsó dramatizálás... ehh... Loan Chabanol, hú de rossz színésznő...
    Ja, és még mindig rühellem a shaky cam megoldást, meg a bunyók ütemre vágását (hogy szart se lásson a néző az óvatoskodásokból). A zene szar volt.
    Mazochistáknak.
  • zaki
    Jake mar a Prince of Persiaban is szepen ki volt gyurva...
  • zaki
    Fogyott o tobbszor is le.
  • Bokafix2
    Amúgy a pejoratív közlésmód dereng hogy mit jelent, illetve képes vagy elválasztani a szó konkrét szemantikájától? Mert nem úgy tűnik. Segítek: a szövegkörnyezetet kell figyelni.
  • IMYke2.0.0.0
    Tágan vett rokonságban [húgom odaházasodása révén] van egy most 20 éves leányzó, aki az ellenkezője.
    Köbö 170 cm magas, és 100+ kiló súlyú, és primadonnának hiszi magát. A legszomorúbb tapasztalata az volt, amikor Kaposvárra jelentkezvén Eper egyszerűen kiszórta azzal, hogy 'kisasszony, fogyjon le 25 kg-ot, és utána beszélhetünk'...

Röviden: ő is testkép zavaros.
  • LasDen #91223
    imo Daniel Day-Lewis mindenkinél durvább....
  • DantesHUN
    A képen látható nő nem anorexiás. Vannak akiknek testkép zavara van, és önmagát túl kövérnek, vagy túl soványnak látja. Nem tudom itt néhányotoknak milyen zavara van, de elég komoly lehet.
  • szabii98
    Jake Gyllenhaal is eléggé kigyúrta magát a Southpaw-ra, előtte meg a Night Crawlerben volt 64 kiló
  • hapi
    Agymanók 10/10

Ismét bebizonyosodott hogy a Pixar-nál zsenik dolgoznak!
  • Synchronous
    Bale az rendkívül elhívatott színész, talán csak Dennis Quaid veszi még ilyen komolyan a szerepeit. Egyébként lejjebb is akart fogyni csak az orvosa nem engedte.
  • hiper KOCKA
    Kriszcsen Bale kétszer is lefogyott filmszerep kedvéért (Gépész, Hajnali mentőakció), akkor ő meg gyúrja kicsit feljebb magát, egyen sok szalonnát, sütit. :D