106837

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Még szép - és senki sem vitatja/hatja ennek "hasznosságát". Kellenek a pionírok.
De lássuk csak, ennek mi a társadalmi hasznossága? Főképp, ha neki sikerül csapódnia a szikláknak... -
És kérdezd meg annak az embernek a családját akit csak elütött egy autó a körúton... -
még szerencse, hogy voltak emberek a történelem során akik "a társadalom önfenntartása érdekében kialakult normákkal szemben " mentek... -
Nem az elhalálozási ráta a lényeges - kérdezd meg annak a sárkányrepülőnek a családját, aki "csak" 1:10000000-hoz aránnyal huny el, mert mondván a repülés még sem olyan veszélyes üzem, mint a közúti közlekedés... -
Bandicoot #91896 A példáiban szereplők még mindig kevésbé kockáztatnak és jóval kisebb az elhalálozási arányuk mint ezeknek a mászóknak.... -
"Because it's there".
Ő meg kérdezheti tőled mi értelme a városban punnyadni minden nap?
-
Az a helyzet, hogy azok*** IS ugyanúgy - a társadalom önfenntartása érdekében kialakult normákkal szemben - értelmetlenül kockáztatják az életüket, és szomorítják a környezetüket. Potenciális donorjelöltek.
*** = a példáidban szereplők éppúgy, mint azok, akiket például helyhiány miatt nem említettél. -
Miert ugrik ki valaki egy repulogepbol egy ejtoernyovel? Miert koroz valaki 200-zal 300 koron at egy ovalis palyan? Mert o ezt elvezi. Felmegy arra a kurva hegyre, mert ez teszi boldogga, hogy eletet kockaztatva, gyotrelmek aran, de legyozi a termeszetet es a korlatait. Mas megkapja ugyanezt ha 90 helyett 150-nel megy az uton. Nem hiszem, hogy ezt ilyen nehez megerteni... -
Bandicoot #91892 Nem tudom,de ha nem "emlék" film lenne az értékelése jócskán megzuhanna....
De a legjobban azon röhögtem hogy amikor a filmben is elhangzik a nagy kérdés: MIÉRT?
Üres válaszok,klisés mellébeszéléseken kívül értelmes magyarázat arra miért jó iszonyat pénzt kiadni azért hogy életük kockáztatásával felmenjenek oda ahol más is járt, nem volt...:)
Megrázó tragédia...Mi abban a megrázó ha valaki pénzt ad ki azért hogy beszálljon az oroszrulettbe a semmiért és fejbelövi magát..... Mert nagyjából ennyi az Everest mászási mánia... -
Martian
Itthon neztem 3d ben. Szep volt, jo volt. Jobban tetszett mint a Gravity de nem hiszem, hogy meg fogom ujra nezni a kozeljovoben. -
-
Hamár szóbakerült a hölgyemény! kár hogy a filmekben eddig ezt az oldalát nem látni, nagyon bejön igy a csak eddig látványra, de most viselkedésre is jó fejnek tünik :)
-
gombabácsi #91888 én azt nem értem olyan miért nincs hogy pl átgyalogolni a brazil dzsungelen. az is minimum ugyanolyan durva mint egy hegymászás, és tuti érdekesebb :)
hogy mit élveznek abban hogy brutál hideg van és csak hó meg sziklák... -
He Never Died (2015)
A film tanulsága: egy örökéletű fickóval nem érdemes szarozni, sem elrabolni a lányát... pedig több golyót kapott mint a lőtéren a céltábla. De egyszerűen nem tud meghalni. Ámbár... lehetett volna benne kicsit több eksön.
7/10 -
Bandicoot #91886 Igen ez volt a fő bajom,oké hogy a lánya meg lassan alakul át,stb....De egy halálos vírus esetében egy vicc ez a laza bánásmód,ráadásul ahogy lentebb is írták totl feleslegesen volt ráerőltetve a zombi vonal.
Ráadásul Arnold abszolút nem is illett a képbe, ezt a szerepet tényleg bárki letolhatta volna....
Más.
Everest - Nem adnék pontot, inkább azt mondom akit érdekel a hegymászás téma és nem úgy van vele mint én az nézze akit nem az ne.
Egem abszolút hidegen hagy a hegymászósdi, abszolút feleslegesnek tartom a legmagasabb csúcs elérését amit már megtettek amúgy is jópáran, főként úgy hogy fizessek is érte és közben nagyban kockáztassam az életem. Ez tök mellékes viszont mivel így érzek, abszolút hidegen hagyott a filmben hogy mit szenvednek ezek az emberek. Erre vállalkoztak,így jártak. Innentől kezdve számomra a film egy unalomkupac volt, szép tájakon,és ennyi. Gyakorlatilag abszolút hidegen hagyott a küszködésük, azt kapták ami benne volt a pakliban nem többet nem kevesebbet - életben is.
Ha beszállok az oroszrulettbe,ne csodálkozzak ha főbe lövön magam...röviden ennyi....Ha nem emlékfilm lenne nem pontoznák ennyire felül,mert amúgy egy abszolút közepes film volt... -
Maggie
Drámának sem volt maradandó sajnos. Furcsán viselkedtek benne a tinik, szinészet se volt jelentős, felejthető.
5/10
Hidden
Az első fele nagyon jól indult aztán úgy hamar kifújt. A csavar a történetben novellaszerű, ezért filmet alkotni kár volt ráadásul van hasonló csak az szellemes. (cím nem ugrik be), meg ott van a karanténos film is, szóval nem egyedülálló.
A képi világ és a feszültségkeltés emeli a szintet, ezek jók.
7/10
Oregonian
Ez mi ez??? Vér, zöld cetelemes figura, hólyagok a csaj fején, hülye zene, Nagyon művészi akar lenni de baromság... nem is néztem végig, úgyhogy nem értékelem.
Azt hittem valami horror de nem. -
Majd en igazsagot teszek. Mindkettot imadom... :D -
Hát a Maggie, tényleg nem történik benne semmi és ami igen az is eléggé felületes.Ahhoz képest, hogy azt mondják, hogy fertőző , mindenki úgy ölelkezik egymással mintha kötelező lenne, a hullákat úgy kezelik, mintha semmi bajuk nem lenne, még a vérrel való érintkezés sem okoz gondot, semmi fertőtlenítés semmi sem. akkor miért vannak úgy beparázva.
Ennyi erővel lehetett volna rákos vagy leukémiás is a csaj, mert annyira nincs köze a történetnek , hogy mi a baja vagy , hogy körülöttük mi történik.
Ez egy első filmes színészeknek se vált volna az előnyére, hogy előbbre kerüljenek.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2016.01.05. 19:49:22 -
Ne is mondd, emlékszem mi volt miután kijött a Titanic. Szerencsétlen Leo, a fél világ szerelmes lett belé, a másik fele meg utálta, mert a fél világ szerelmes belé :) De most komolyan, akkor simán félremehetett volna a karrierje, el tudom képzelni mennyi tipikus szépfiús, szerelmeses szart raktak elé producerek. Jót is tett vele a Titanic, mert az addig alig ismert (M.országon biztos, akárkinek mondtam a 90-es évek közepén, alig ismerte valaki) tehetséget fölrakta a térképre, de durván, és könnyen skatulyába kerülhetett volna. -
Szerintem MR nagyon tehetséges, van egy érzésem, hogy a jövőben nagyon komoly sikerei lesznek. Kinézetre meg hát, ja, hűha. JL szép, de egymás mellé állva ő egy szép kislány, MR meg A Nő (pedig egy évben születtek). -
9 - a szám hatalma
Regen lattam mar. Azert Reynoldsnak van erzeke hogy megtalalja ezeket a mindfuck szerepeket. Alapvetoen erdekes, de mar a 2. Szttori vegere osszeall, hogy mi is tortenik. Es bar nem akkora mindfuck mint azt az elejen eloadjak, de kelloen elvontan van eloaddva. Es McCarthy itt peldaul teljesen jo, nem az a retardalt mint mostanaban. Fanning is aranyos gyerek volt. A Takenben is jo volt v mi volt a cime. Vagy az a novere volt? A lenyeg a lenyeg, hogy egyszer erdemes megnezni, eleg erdekes cucc... -
Prof William #91879 Ez tulajdonképpen egy "betegségfilm". A betegség lehetett volna BÁRMILYEN gyógyíthatatlan kór, de a készítők úgy gondolták, hogy most meg kell lovagolni a zombiőrületet.
Mellesleg milyen esélyekkel okozna ilyen komoly problémákat egy vírus ami HETEK ALATT, ráadásul jól látható változósokkal alakítja át az alanyt? -
Bandicoot #91878 Maggie - 4/10
Röviden és tömören Schwarzenegger filmes karrierjének leggyengébb képviselője. Egyáltalán nem is értem minek vállalt ilyen szerepet, ezt a szerepet BÁRKI eljátszhata volna. Az ember azt várná állandó jelleggel (már csak a kormányzó úrból kiindulva is) hogy valami történni fog, beindul hogy megvédje a lányát vagy gyógyírkeresés...BÁRMI történjen. Erre bumm vége. Zombis történetet drámába raktak, ritkagyengén sült el, és a film utolsó 1 perce ami tényleg kicsit ütősebben drámai.... -
Pedig jó színésznő, pont. Nyilván nem minden szerepében, meg ez a tini lázadós gyerek sorozat se volt nagy szám, de vannak már jó filmjei. -
Tényleg nem lehet összevetni a két színészt hiszen az egyik még csak 25 éves a másik 40 felett több tucat filmmel... és ugye emlékszünk még hogy szerette mindenki a Titanicban meg a korai filmjeiben.. aham... majd akkor hasonlítsuk össze őket mikor LAwrence-nek is meg lesz annyi szerepe... -
Őt eddig inkább cicababa szerepekben láttam de lehet abban valami amit mondasz. -
Nálam Margot Robbie jobban bejön arcban, testben mint Jennifer Lawrence, tehetsége még nem igazán kiforrott, talán majd Harley Quinn-ban megmutatja milyen őrült és szexi egyszerre vagy megy a levesbe mint a legtöbb mai színész. -
Holtpont - 6,5/10
Nem láttam az eredetit. A film faék egyszerűségű, de tetszettek a tájak, meg volt benne egy kis feszültség is. Egyszer elmegy. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Francia felirat volt a nyakaban es a sioux-al kereskedok is franciak voltak (ugyanaz a banda) elegge biztos, hogy ok kotottek fel.
"Az indián csajt is akit megmentett a fehérektől egyszerűen otthagyja... elköti a lovat és azonmód irány a nagy kerek erdő."
Az indian csaj lep le amikor elkezdodik a lovoldozes. Leo vissza akar menni erte, de nincs mar ertelme.
A medve megnyomoritotta, aztan megnezte jol vannak-e a kicsik majd nagy valoszinuseggel vacsorat csinalt volna belole gyorsan ha nem doglik meg.
Kuszni nem nagyon tudott hisz a hatabol mar pepet csinalt az elso korben, vadallat elol rejtozni nem lehet hisz ezerszer jobb szaglasa van masreszt. Ez volt a legjobb valasztasa.
A loves lenyege nem csak a medve megolese volt, hanem az is hogy a tobbiek meghalljak akkor ratalaljanak.
-
A Napos oldalban szerintem kimondottan jól alakított. Egyáltalán nem volt nulla az arcjátéka, sőt.
Más kiemelkedőt tőle viszont én sem tudnék említeni. -
Semmi bajom vele csinos pofija van meg minden de a színészileg nehéz kihívásokat egyszerűen nem tudja megoldani. A filmben az "arcjátéka" egyszerűen rossz, nem létező. Érdemes megnézni mert kb. úgy tudnám jellemezni mint azokat az idős embereket, akik a sok arcplasztikának köszönhetően egyetlen arcizmukat sem tudják mozgatni. Számos jelentet, ahol indokoltak lettek volna az érzelmek, fapofával játssza végig.
Az pedig, hogy Oscar-t kaphatott.....a díj "értékét" minősíti.
Sajnálom, ha ezzel valakinek a kedvenc színésznőjéről mondtam kritikát (ne vegye személyes sértésnek). Ez csak az én véleményem, ettől még más élvezheti a filmjeit. -
Nyiri #91869 Biztos megköveznek páran, de én soha nem értettem ezt a Jennifer Lawrence imádatot. Nem érdekel hogy Oscar díjas. DiCaprionak egy sincs és össze sem lehet vetni a két színészt. -
Joy
5,5-6/10
A története nem lenne olyan rossz de Jennifer Lawrence színészi játéka egy nagy nulla (mint általában). Egy kicsit jobb forgatókönyv és egy tehetségesebb színésznővel sokkal többet ki lehetett volna ebből hozni. Egyszer nézhető, néhol kicsit vontatott de nem vészes. Az elején azt hittem, hogy valami gagyi vígjátékra ültem be, de aztán elkezdett kicsit komolyabb lenni a téma. "Semi-biographical" részben valós történetet dolgoz fel, igaz ahhoz nem sok köze van.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.01.04. 13:23:26 -
Ja Gyilkos túra, Harmadik típusú találkozások, A szarvasvadász, Az eastwicki boszorkányok, Hiúságok máglyája, Maverick, Menekülés az éjszakába, Bérgyilkosok, most hirtelen ennyi amiket biztos láttam.
Nyugodjon békében. -
Nyugodjon békében. :(
//Remélem, azért akadnak ismerős címek a topik-lakóknak. -
Nagyon sokmindent rád bíz a film, hogy döntsd el, hogy megtörtént-e vagy sem, illetve, hogy ez volt vagy az.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Akasztást nyilván azok az emberek csinálták, akik ott voltak a csajjal. Egyértelmű volt, hisz akkor tűntek fel, miután Leo látta, hogy meghalt a csávó. -
hiper KOCKA #91864 The Revenant 2015
Avagy Ber Grillsz bekaphatja... Leo olyan profizmust rittyent a vadonban hogy Rambo is könyörögne a receptért. Egész szépen túlélegette a veszélyes helyzeteket és a környék is nagyon ott van ahol játszódik a történet.
de a többit csak spolierben...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Azt viszont nem igazán tartottam logikusnak hogy az ájkidós medve mikor félbehagyta a gatyaporolást, Leo miért maradt ott hogy megpróbálja megölni. Arrébb is kúszhatott volna míg a medve nem rá figyel és elrejtőzhetett volna, vagy ha ez nem megy akkor halottnak tetteti magát... állítólag akkor békén hagyja. Elvégre biztos nem fogja odatenni a mancsát a nyakához hogy megnézze a pulzusát.
Igaz hogy végülis elintézte, de cserébe még több plusz sebet szerzett a Round 2-ben. Az indián srác akivel véletlenül összefutott bölényzabálás közben miért lett kiiktatva olyan értelmetlen módon hogy egyik pillanatban még sátort készít a lábadozó Leónak, a másikban meg már fel van akasztva egy fára... és nem tudni mi volt, kik tették, stb. Valahogy nem volt ez rendesen felvezetve.
Az indián csajt is akit megmentett a fehérektől egyszerűen otthagyja... elköti a lovat és azonmód irány a nagy kerek erdő... na és nem utolsó sorban alaposan kijárna már egy oszkárdíj ennek a csávónak: szarrá fagyva elsüllyedt a tengerben, szívenlőtték, szétrágta a medve... és mégse... pedig ezért a filmért is megérdemelné.
8/10
-
End of Watch /Műszak vége/. Szerintem jó. -
Tesó-tusa
8/10
-
Én is mindent minimum 720-ban nézek, van amit egyenesen bűn kis felbontásban nézni (Samsara pl.) de az Aljas 8-as pont nem ez a kategória. Egy házban játszódik az egész, meg annyira nem is jó meg "kelljen" várni a normálisabb verziót. De mindegy, ki hogy érzi.