Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De szép bauxit, honnan van?
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Azért az INK zenei része kiemelkedőbb volt. A storyban meg volt egy csipet Philip K. Dick, egy kis paranoid skizofrénia (ami előző embertől sem állt messze), meg talán pici a jó öreg Avalon filmből. Nekem megérte megnézni.
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
OMG! Megyek és megnézem bármi áron. :D
Remélem a zenét is ő írta, ahogy szokta.
Megnéztem ezt az új fenomént - kritikusok imádják, közönség is, ahogy nézem - és igazság szerint... tetszett! Nagyon lassú film, hülye zenével :D De a lényeg a hangulat! Ebből a szempontból a Körhöz tudnám hasonlítani.
Nagyon pici, sokszor nüansznyi dolgokkal teremtettek benne atmoszférát, néha meg egészen egyértelmű módon (írtam már, hogy nagyon hülye a zenéje, ja igen, de lehet leírom még egyszer, annyira elvont :D). Kortalan film egyébként. Mármint szó szerint, nem tudod, mikor is játszódik, ez tök jó benne. Aztán nem akar sok lenni, semmilyen téren. Tehát nem akar semmit az ember szájába rágni és nem akar több lenni, ami.
Szóval lassú, talán egy ici-picit diktálhatott volna feszesebb tempót is, de akkor meg talán oda a hangulatnak? Fene tudja, jó volt és kész.
Hozzáteszem, nem vagyok horror-rajongó (vagy mi a fene ez a stílus, mert számomra a horror az trancsír, itt meg ijesztegetnek /próbálnak/), így nekem nem nagyon jön át, amikor valaki valami olyat csinál, ami nem megszokott, vagy utal régi filmekre, stb.
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Ritka az ilyen film... ezt most nagyon jól megfogták, legyen áldott a forgatókönyvíró keze. Mekkora ötlet. És a megvalósítás is remek volt. Spoiler lenne bármit is írni róla, a lényeg hogy előzetest sem néztem és tartalmat sem olvastam róla és így ütött igazán. Nem sok filmben lőttek még el ilyen poént és ahol ellőtték is ott sem ebben a formában... egyáltalán nem ilyen formában.
9/10
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
Ez elég nézhetőre sikeredett. Bár itt-ott gondolkodni kell hogy összeálljon a kép, de nem éreztem úgy hogy vontatott lenne a sztori. Miss Panabaker egyre jobban nyomja a színészkedést, ha így folytatja fel fog avanzsálni a kedvenc színészeim közé. Van tehetsége, nem lenne jó ha elkallódna, vagy megmaradna a filléres low budget filmeknél.
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Remek háborús dráma. A lengyelek Hollywood-ot megszégyenítő látványt és sztorit hoztak ki belőle. A színészek is meggyőzők és bár ismeretlenek jól hozták a formájukat.
8/10
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
8/10
Don "Big Daddy" Johnson állat
Mangánüzit nem írok, nem olvasok.
Igazán jó, badass film volt. Sokkal jobban megteremtette a hangulatot, a legendát Wick körül, mint más filmekben szokták. Ez az ami igazán tetszett. Jó volt, hogy láttam is akciót nem volt epilepsziás a kamera. Ha a folytatásokban is tartani tudják v emelni ezt a minőséget, akkor jöhetnek...
6+/10
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
unalmas , zagyvaság felsleges körökkel ami csak az idöt huzzák .
A biró: 6/10
Tetszett ,de nem az a pörgős film, viszont az emberi kapcsolatokat nagyon jól visszaadja.
John wick: 6/10
Tényleg ugy tünik mint az equaliezer koppintása lenne egy kicsit durvább és hihetetenebb kivitelben,de egy jól felépitett sztori , igaz a már számtalanszor látott klisékkel.
7/10 - gyönyörű fényképezés, tökéletesen beállított snittek, érdekes alapötlet és jó befejezés, de valahogy az egész mégsem ütött akkorát nekem. Ettől függetlenül jó film, ajánlott.
4/10
Valami katasztrófa.... <#falbav>#falbav>
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Sci-fi thriller a jobb, gondolkodós fajtából. Ki ne szeretne olyan fényképezőgépet ami nem a jelent hanem a jövőt fotózza? Szereplőink is rácuppannak a lehetőségre, mint harcsa a horogra. A stratégiai előnyöktől kezdve a szerencsejátékon való nyerésen át a gazdagságig mindenben részük lehet.
Na de az a rakoncátlan gépecske mutat ám csúnya dolgokat is, aminek az előre tudása megváltoztathat egyéneket és véget vethet tartós barátságoknak, vagy még durvább.
Tetszett a koncepció, volt itt ötlet és kreativitás, és sajna ez az ami a mai sci-fik nagy részéből hiányzik. A látvány zéró... nincsenek puccos űrhajók, fekete lyukak vagy baró térugrások: a történet a lényeg és az emberi jellemben/életben bekövetkezett drámaiság, ami annak a következménye ha valaki 24 órával későbbre szelfizik mint ahogy lenyomja a gombot.
8/10
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Egy félelemről szóló horror ami sajnos egyáltalán nem lett félelmetes, inkább bárgyú.
Egy jó jelenet van benne.
5/10
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Scarlett Johansson az ufó... végül is értettem a koncepciót és a rendező célját a filmmel, de túl művészire vették a figurát. Már sok volt. És unalmas is volt az egész film. Nem volt történet, nem vitte előre semmi a filmet, csak mindig az újabbnál újabb balekok csapdába ejtése volt a cél. A mondanivalója viszont nem felszínes. Egyszer talán végig lehet kínlódni, de akciópistikék kerüljék.
4/10
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Jó film lett. Ódákat nem tudok zengeni róla, mert nem áll közel hozzám ez a téma, így annyira nem is nyert meg, viszont végig le tudott kötni (bár azt azért viccesnek tartottam, hogy egy zeneiskolában úgy rettegnek és vannak megtörve a diákok, ahogy guantánamóban a foglyok). A színészi alakítások nagyon jók voltak, mind a srác részéről, mind Simmons részéről. Az külön öröm számomra, hogy végre igazán jó filmben, igazán jó karaktert kapott Simmons, és lám meg is lett az eredménye. Bízzanak már rá komoly munkát is, mert rohadt jó színész, és többet ér annál, hogy szinte statiszta szerepeket vállaljon.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Jól szórakoztunk az összes faszsága ellenére. Komolyan a Prometheuson unatkoztam, de ez vicces volt.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Majd újranéztem pár éve és sztem meg lehet érteni. Dióhéjban annyi a lényege hogy a gonosz eljött Twin Peaks-be és az emberek negatív jellemvonásaiból és rosszindulatából meríti az erejét. Végül is ahogy halad előre a sorozat mindenkiről kiderül valami negatívum. Mindenkinek van valami stiklije, piszkos ügye. Ez táptalajt jelent a gonosz természetfeletti erőknek akik megszállják annak a Laura Palmernek az apját aki a sorozat legelején meghal. Az apja ölte meg de nyilván megszállás alatt volt így nem volt ura a tetteinek.
Élt anno egy perverz pszichopata Twin Peaks-ben, akit Bobnak hívtak. Nőket erőszakolt, gyilkolt, becstelen volt stb... miután meghalt, a lelke a gonosz szolgálatába kényszerült, mondhatni ő lett a gyűjtő. A romlottá vált egyéneket meg tudja szállni és el tudja venni a lelküket és elviszi a gazdájához. Ő a törpe. Ő a főgonosz. Ártalmatlannak látszik de igazi kis g*ci.
Cooper ügynök pedig a gyilkosságok utáni nyomozás miatt érkezik Twin Peaks-be. Ő derít fényt arra mi zajlik a háttérben. Vannak jóságos természetfeletti lények is akik próbálják figyelmeztetni Coopert a gyilkosságokra, de legtöbbször elkésik. Ugyanakkor az idióta humor is megvan ezzel mintegy oldja a hangulatot a rendező, mert egyébként elég nyomasztó atmoszférája van a sorozatnak.
Ami érdekes hogy Bob figurája eredetileg benne sem lett volna a sorozatban, mivel az őt játszó színész csak egy díszletmunkás volt aki véletlenül bennmaradt Laura szobájában mikor vették fel az egyik jelenetet és hogy ne legyen benne a képben elbújt az ágy mellé. Lynch-nek megtetszett a marcona karaktere és azonnal átírták a forgatókönyvet. Végül is jól döntött mert kultikus figura lett belőle.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Félig film, félig sorozat.
Elkezdtem bepótolni egy újabb régi elmaradásomat, a Twin Peaks-et. Ha jól tudom, az első komolyabb sorozat volt, ami átmenetet képzett film és sorozat között, David Lynch rendezésében ráadásul.
Emberek, én még ilyen szörnyűséget régen láttam. :) Lehet csak az első rész, és később javulni fog, de eddig fájdalmas. A képi világ, zenék, tényleg filmes hangulatot idéznek, de a "színészek"... Egy Dallas fél epizódból is kilógnának, annyira túl játszák a szerepüket.
Nem is tudom, a vértelen zenére lejátszott kocsmai "verekedés", az anyuka esztelen sikoltásai, a börtön rácsai mögötti ugatás, a kamionos "kemény" legény beszólása, vagy szegény Muad'Dib értelmetlensége zavart jobban.
Egy régi rajongó nyugtasson meg, hogy azért érdemes tovább néznem.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.02.26. 23:29:23
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
>Dumb és Dumber
>két külön világ a két film
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Már az elején, mikor a nagypapi pöcse beleszorul a kólaautomatába, tudtam hogy ez jó vígjáték lesz. És be is váltotta reményeimet. Tényleg végigröhögtem majdnem az egészet. Egy poénzivatar a film. És bár a trash kategóriát képviseli attól még szórakoztató volt. A Dumb és Dumbernél nekem jobban tetszett.
8/10
Csak másokat tudok ismételni, ez a film kegyetlen jó volt! Baromira távol áll tőlem a jazz, meg bármilyen hangszer, mégis nagyon élveztem a filmet. Én is leginkább a Rush-hoz tudnám hasonlítani. Maximálisan megérdemelte az Oscar-okat, amiket kapott. 9/10
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Emiatt gondoltam én, hogy kicsit tudományosabb oldalról mutatja be az életét, az otleteit, elméleteit, stb. Igy is volt benne persze, de nem ez volt a fo vonal.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Per Aspera Ad Inferi.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Kezdjük ott, hogy ez nem egy rossz film. 6 pont az bőven egy nézhető, kellemes szórakozást jelentő filmet jelent. De nem is Oscar film. Nagyon nem. Szerencsére nem lett díjazva, a jelölés velhetoen csak "politikai" okokból történt.
Aztán említsük meg, hogy ez nem Hawking kutatasairol, munkásságáról szól, csak súrolja ezt a témát (ellentétben azzal amit a cím sejtet). Ez egy kvázi szerelmi dráma. Amiben ráadásul a feleség majdhogynem többet szerepel. Nem véletlenül, hisz az ő könyvéből készült a forgatokonyv.
Ami miatt viszont tényleg nem mehetünk el, az Eddie Redmayne alakítása, illetve a díjazás.
Meg vagyok győződve arról, hogy Hawking feleségét játszó színésznő LEGALABB annyit, ha nem többet mutatott a vásznon mint Eddie. Hawking a film harmadától lényegében felveszi a tipikus Hawking pózt, igy sem az arcával sem a testével kb lehetetlen bármit is csinálni. Nem mondom, hogy amit látunk az nem tökéletes. Igen, magát Hawkingot láthatjuk a vásznon a maga szerencsétlenül megnyomorodott valójában. De ez nem egy Oscar alakítás! Nagyon nem az! Egyszerűen a karakterben nem volt meg a lehetőség arra, hogy szineszkedjen,hogy érzelmek garmadajat mutassa be, hogy játsszon a hangjával a testével és az arcával. Marginális jateklehetoseget kapott, amit jól oldott meg, nade na.
Úgy tunik idén elfelejtetkeztek Robert Downey Jr. aranybetus mondasarol, miszerint "Never go full retard". :)
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Kísérletet láttam, nagyon jó lett szerintem.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Kemény emberi dráma és társadalomkritika is egyben. Az akció nagyon kevés benne, nem is erre van kihegyezve a történet, szóval aki popkorn mozit szeretne nézni az ne ezt válassza.
Az iskolában a diákok az autokráciáról tanulnak (egyetlen ember vagy kisebb csoport önkényuralma a többiek felett a demokrácia látszatának fenntartásával) és mivel a diákok úgy gondolják hogy az a demokratikus elvű társadalmi rendszer amelyben élnek sosem tenné lehetővé diktatúra kialakulását, a tanár ráveszi őket hogy csináljanak belőle kísérletet hogy jobban megérthessék az autokrácia mechanizmusát, azaz viseljenek egyenruhát, alkossanak egyenlő közösséget, álljanak ki egymásért minden körülmények között, legyen saját logójuk és nevük, valamint saját köszönés ami karlendítésben nyilvánul meg.
De a kísérlet túl jól sikerül, és ami játéknak indult komoly drámává alakul. Lényegében ez a film célja, hogy bemutassa az egyén individualizmusának elhatalmasodását a társadalmi normák felett, amikor mindenki felett egyvalaki akarata és ambíciója áll. De a diákok is átveszik ezt a szellemet és hamarosan összeütközésbe kerülnek a törvénnyel.
Végül is az általános elégedetlenség, egy közösséghez való tartozás vágya, illetve annak az igénye hogy valaki megbecsült tagja legyen egy rétegnek akik elfogadják, mindez arra indíthatja hogy merőben megváltozzon az egyénisége és a fogaskerekévé váljon egy etikátlan alapokon nyugvó rendszernek ahol minden alattvaló egyetlen öntőformába van préselve és szolgai módon, átmosott aggyal élteti a rendszert amely rávette hogy dobja el a saját elveit, a szabad akaratát, az egyéniségét és egy ordas eszme képviselője legyen ami egyetlen személy érdekeit és hatalmi pozícióit szolgálja.
Nekem tetszett a film mivel komoly kérdéseket boncolgat, és rámutat hogy mennyire könnyen el tud harapózni egy társadalom ha a diktatúra ilyen alattomosan, elbújtatva fertőzi meg a gondolkodást. Ezenkívül a film kísérletének eredménye is megerősíti azt a történelmi tényt hogy a valódi diktatúrák nagy része nem úgy indult hogy mindenki egyből jogaitól megfosztott rabszolga és kuss a neve, hanem a közösség ereje, a nemzeti öntudat és a természetes emberi vágyak/igények kihasználásával legitimálta és fogadtatta el magát a tömegekkel.
Hasonló egyébként a Kísérlet c. filmhez ami börtönben játszódik és az is igaz történet alapján készült.
én egy 8/10-t mindenképpen adok erre a filmre
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.02.24. 20:25:11
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson