Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BaliBoy
Már nem is azért, de kijött 8 törp akik közül 3 kapásból az ellenség vezéreinek estek neki, akik el is haláloztak. (oké, Bolgot végül Legolas likvidálja de az meg Kili halálából ered)
Miután hidegre teszik Bolgot és Azogot, van egy jelenet amin látszik, hogy az orkok menekülnek. (nyilván irányítás nélkül maradtak)

Látszik, hogy nem olvastatok Tolkient. (pedig a GYU filmekben is elhangzik) Tolkien többször is utal arra, hogy a "legegyszerűbb(nek vélt)" személyek is hatalmas változások okozói lehetnek.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Hát arról az ifjú Stephen King rövid szösszenete ugrott be, pár oldalas, talán "Isten szövegszerkesztője" címen volt lefordítva magyarra?

cobol
ja <#nevetes1>

azért 2008 törpilla már komoly szám fölény a 2000 után

extra sensory
Hát de az egriek a várban maradva nyomták a harcot, ez plusz védelem volt nekik, a Hobbit-ban meg csak "kigyüttek az derék törpök az várbul" (és szétb*sztak mindenkit)

Ennyi csak a különbség. <#vigyor2>

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

k0trapali
Sziasztok!

Tudtok nekem ajanlani friss vagy 1-2 eves horror filmet? Le vagyok maradva es este megneznek egy veres, szaladgalos, gyilkosos filmet a kozelmultbol. Gondolok itt ilyen Texas Chainsaw, Scream vagy Friday 13th szeru filmekre. Elore is koszonom!
Nem volt csúnya csak csak éhező részére eléggé pufi volt. 😊

Mellesleg az új rész nem más mint egyetlen gigantikus felvezető az utolsó részhez.

Nagyjából azt a részt húzták el a film végéig, ami egy sima 2 órás blokcbuster (legrosszabb esetben is) belső egy óráját kellene kitölteni.

Kb minta egy kis költségvetésű TV filmet néztem volna. A nagy csatákat és egyéb eseményeket, ahol valami jó látvány lett volna azt vagy csal ELMESÉLIK, vagy ilyen radargrafikán mutatják be. Ahhoz képest hogy mekkora szabadságharc megy kb 2! perc az egész akció a filmben. Tudom tudom - remélhetőleg- kell a látvány a fináléra de akkor is.

Az első és a második rész szerintem kellemes és élvezhető volt de ez valami vontatott iszonyat volt.

Utálom amikor egy film nem is próbál jó lennei csak felvezet egy másik filmet. Az egésznek egy ilyen "na tudjuk le ezt is hagy fizessen a sok hülye érte" hangulata van. Azt pedig mindennél jobban utálom, amikor hülyének nézik a nézőt. (Lásd pl a 47 Ronin-ban)
Jakuza1
Mert eddig szep volt ? 😊

cobol
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 3/10 pár jelenet miatt.

Kibaszott nagy szar ez a film,még a lolka és bolka is jobban lekötött volna.

Jennifer Lawrence ebben a filmben 0 színészi megmozdulása volt,és nem tudom miért de ronda volt a filmben.Elbaszták volna a sminket vagy plasztikáztatta a orrát?

Sir Quno Jedi
Ja, azt gondolták valami hagymázas legenda csupán, mint a jeti, vagy hámptidámpti. Jogos tőlük. Dehát ez valóban úgy volt, hogy maroknyi ember megállította/feltartotta az akkori idők legnagyobb seregét épp elég időre ahhoz, hogy betegyen ez nekik rendesen. EGER 4EVA!

Aztán a törökök ígyisúgyis legyőztek minket simán, mert hosszútávon egy háborúban a túlerő és gazdasági potenciál durvábban jön számításba. DE csatákat faxán meg tudtunk nyerni hősiességgel (vagy ésszel, vagy mindkettővel).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Tikal
Nem is tudom mi lett volna ha csak 6.5 adsz neki 😊)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

zorrobomber
Bár az ostrom volt, de emlékszem amikor portugáloknak tolmácsoltam és meséltem az egri vár ostromát azok is kiröhögtek és hitetlenkedtek...

LasDen
Először nekem is furcsa volt, de később réjöttem, hogy végülis elmegy. Rá lehet fogni, hogy a történelemben is volt már hasonló, mikor egy ember elszántsága annyira megemelte a morált, hogy megfordíthassák a csatát....

Egyre gondoltunk. csak nem láttam mielőtt elküldtem 😄
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.03.11. 11:37:14

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Sir Quno Jedi
Amúgy IRL is rengeteg csata veszett el, mert valamelyik hősük, vezérük, királyuk, tudomisén elesett, vagy nem ért oda, vagy ilyesmi. És a fordítottja is igaz, hogy mikor mégis ott volt, akkor megtízszereződött erőfeszítésekkel lehetetlen esélyekete fordítottak meg a katonák, fellelkesülve, hogy egy olyan vezér után rohannak, akiért bármikor százszor meghalnának és büszkén mesélhetik odaát majd a többi hős harcosnak a hőstetteiket az idők végezetéig.

Itt Tolkien-nál a törpék csökönyösek, fanatikusak, ultrakonzervatívak és hagyománytisztelők (nomeg a végtelenségig beképzeltek és önhittek). Nekik az, hogy a király fia (aka új király) velük együtt küzd, már ez önmagában alapos adrenalinlöket. Minden az agyban dől el, ha elmédben legyőztek, ott a vége, de ha nem...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Biztos nagyon komoly moral boost volt a seregnek az a rész és ilyenkor +4-et kapnak a támadáshoz és a védekezéshez.
zorrobomber
<#eljen>

Sir Quno Jedi
De bezzeg ha CsákkNorrisz jöt volna ki törpevértbe és lepörgőforgófejberúgdosta volna a gónosz orksereget, azt beszoptátok volna mi?! Gúvadt szemekkel tömtétek volna magatokba a popkornt! Jajkérem, kettősmérceeee! 😄DD

Dynamic
"ki jön pár liliputi ember a hegyből és mindjárt 5000 ork meg döglik meg"

Istenem, ott dobta le az agyam a szíjat.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2 ezer törp fogvacogva szemben 5 ezer orkkal (kb.). Jajgatnak, Thorinéknak, hogy segítsenek mert elvész minden. Azt hittem be akarnak hátrálni a várba, mert onnan könnyebb legyalázni az ellent, esetleg előkerül a 20 emelet magas katapult vagy mit tudom én. Hát lófaszt! Thorinék kirontanak 8-an, amitől egyből 2008-ra duzzad a törp sereg és ezzel el is dől a csata. Na takaroggyatok már.
Jakuza1
Kingsman
7/10

Gondolokodtam, hogy 6.5-et adjak eloszor neki, mert mar annyi ugynokos akciofilmet lattunk. Viszont ugy gondoltam vegul, hogy a stilusa miatt megerdemli a 7-et. Konnyed, inkabb a fiatalabb retegnek szolo film, amely nehol kicsit hajlamos is tul egyszeruen erre ravilagitani.
Azert persze akadtak hibai is a filmnek, mint a nem megfelelo karakterfejlodes, mert nincs atmenet, csak elenk pattan hirtelen a semmibol a kikupalt szuperugynok, vagy eppen a tortenetben is talalhatok ilyen gyors megoldasok, ahol nem kello reszletessegel ismertetik meg a nezot es inkabb csak belecsoppen hirtelen az akcionak vagy a tortenetnek kozepebe a semmibol es dontse el a nezo, hogy mik is az elozmenyek.
Viszont a kepi megvalositas es a tobbi koret az rendben van, akarcsak a humor is, bar nehol ott is vannak hibak. Persze mindenkinek mas a humorerzeke igy ezt nem lehet felroni igazabol a film hibajanak.
Ez a film ebben a kategoriaban megallja a helyet, kicsit mar-mar oldschool hatas is eszreveheto a regi bond filmekbol es megis teljesen mas.
Talan pont az teszi azza, hogy a megcelzott kozonseg inkabb olyan hetyken fiatalos, ami keveredik neha a regivagasu ugynokfilmek vilagaval.

Sir Quno Jedi
Az lehet, rég vót, má nem figyeltem.

" ilyen balliszta szerű szarral "?

SPOILER

Nem azzal lőtte. A nyílvetőt Smaug korábban szétqrta. A saját íját (annak két felét) használta.

Jakuza1
Meg szerencse, hogy spoiler nelkul sikerult megirnod a hozzaszolasod. 😊

Bokafix2
The Pyramid 2015

Ötletes klausztrofób horror a Sziklák szeme alkotóitól. Elég nyomasztó a hangulat, tekintve hogy a sztori egy földalatti piramisban játszódik, amit nemrég fedezett fel pár régész Egyiptomban. Le is mennek szétnézni, viszont azt nem tudják hogy egy borzalmas medvedisznókutya poroszkál az útvesztőben.

De vannak itt még kannibál szfinx macskák, gyilkos folyóhomok, különböző halálcsapdák, és viccesen pont a legrosszabbkor lezáródó ajtók. Para volt a film amint beindultak az események, még tán emelkedett is a színvonal a Sziklák szeme óta, ami bár egy tucathorror volt, de nem az az übergagyi fajta.

Közben szerencsétlen hőseinknek rá kell jönniük hogy a félelmetes medvedisznókutya nem is akárki hanem...

7/10

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

RatBaG
hobbit 3 poén spoiler 😄

Per Aspera Ad Inferi.

militarizált páncéldisznó lesz az

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

RatBaG
páncélozott csatamalac!!!
10/10

Per Aspera Ad Inferi.

BaliBoy
Mert mire számítottál? Egy történelmi filmre?

Totti5
Talán mert egy mese a film? ha nem szereted a meséket, akkor ne nézd meg...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Sir Quno Jedi

Az tényleg faszság, hogy a sárkány nekirepül szemből a lövésnek direkte (mer nyilván ilyen dumpkopf egy ősöreg, kurva intelligens entitás), de maga a cucc képes megölni egy sárkit és ott találta el, ahol már nem volt meg a pikkelye (és belül ő is puhánygeci) a szíve felett. Szal. ez van, ez volt eredetileg is kitalálva sárkiölésre, működött vala. Ráadásul a könyvben sima íjjal lőtte ki a fekete nyilat a bárd, nem is ilyen balliszta szerű szarral (és a nyíl sem volt annyira bazinagy). A pikkely hiányát meg Bilbo fedezte fel, mikor hízelgett a sárkánynak és az megmutatta mellkasát amin pikelyei "acéllal" és drágakövekkel borítottak voltak, DE egy hibádzott.

A liliputi emberek meg mind olyan hősök a törpék körében, mint nekünk Toldi Miklós kétszer. Úgy aprítják az ellent, hogy mindőjük tízzel felér (vagy kitudja). Akkor már ősi törp páncélokban és fegyverekkel felszerelve.

Ahogy mondod ez egy mese, ez a lényája.

cobol
A Hobbit - Az öt sereg csatája. 4/10

Volt pár jó jelent és ennyi.

Micsoda science fiction ez a film!!!
1 darab vas csővel el van intézve a kibaszot nagy sárkány,akkor még az is hogy ott a több tízeres ork sereg és ki jön pár liliputi ember a hegyből és mindjárt 5000 ork meg döglik meg stb,nagyon de nagyon mese a film.

Dynamic
Jobb, ha hallgatsz

Már a téma is egy feszültséggel teli thrillert sejtetett, ráadásul a szereplők nevei is kellemes filmet ígértek. Sajnos a film nézése közben az érdeklődésem fokozatosan alábbhagyott, és az első óra végén már alig vártam, hogy vége legyen. Vontatott és unalmas, emellett a thriller és a drámai vonal egyaránt gyenge.
Érdekes módon, hasonló a szempontok miatt (jó színészek, egy rohadt unaaalmaaaas politikai thrillerben) egyből beugrott Hallgatás szabályai c. film. És ekkor esett le, hogy a címük is kísértetiesen hasonlít. Ez talán árulkodó lehetett volna <#awink>

5/10
Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2015.03.09. 10:40:48
Kongy
Hát... pedig annyira okos..

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Ismered a mondást...

"Isten malmai lassan őrölnek." 😊
Az Exodus-ban a legnagyobb poén mikor

SPOILER

leosztja Istent, hogy hirtelen miért olyan sürgős a népe kiszabadítása, 400 évig nem volt az?! 😊

LoSA
Förtelmes Főnökök 2

Az első rész jobb volt, de ezen is tudtam jókat nevetni..... <#buck>

7/10

CSOCSO
chappie spoiler
Nem biztos, hogy Chappie tisztaban volt, hogy mit kene csinalni.
Charlton Hestonnál nem lesz jobb Mózes a filmtörténelemben, úgy gondolom. Bale-t jó színésznek tartom, de ehhez a filmhez semmit nem tett hozzá... 0 szellemiség, 0 karakterhűség. A mai hollywoodi fércmunkák úgyis csak a látványra mennek.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

Tyler1
Exodus

Lenyűgöző és monumentális látvány, vizuális effektek, díszletek, és fényképezés tökéletes harmóniája. Ennyi volt a pozitívum. Sajnos baromi nyers a történetvezetés, elmondja amit kell, de erősen kerül mindenféle mélységet. A 2 főkarakteren kívül szinte nincs felépített szereplő, mindenki más csak statiszta szinten van jelen (köztük olyan nevek is, mint Sigourney Weaver vagy Ben Kingsley), és hát Chris Bale-ék sem lettek olyan erős jellemekkel felruházva, hogy ketten gond nélkül elvigyenek 2 és fél órát. Ezért néhol baromi lassú és vontatott, néhol (általában a fontosabb részeknél) pedig kapkod a film, volt hogy untam, volt hogy nem értettem.
Egyébként kétlem, hogy egy ekkora baromságot normálisan el lehetne mesélni, úgyhogy talán nem is a film hibája, hogy így sikerült.

Hobbit: Battle of the Five Armies

Első kettő jobban tetszett, ez sem volt vészes még a hossza ellenére sem. Összességében a Hobbit trilógia még mindig jobban tetszett, mint a GYU, de valószínű ezt sem nézem meg többször.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

LasDen
A Hobbit - Az öt purdé csatája

Jó hosszú film volt. A végér emár kezdett elég lenni a sok csatározásból. So-so kiszámítható volt. egyedül az emlegetett deus ex sasok nem tetszettek. Tudom, meg van magyarázva meg minden, de akkor is az jön le, hogy lusta módja a csata elvágásának. Nem volt rossz, de...meh

Volt egy jelenet, mikor a várost mutatták, akkor a város egy része vibrált. Lehet a videóban volt a hiba, de nem úgy tűnt. Furcsa volt 😄

6/10

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Kongy
Az arcuk nekem sem, csak az, hogy vinnyogtak, főleg a Ninja.

Meg az, hogy nem kapta meg méltó büntetését, azért amilyen volt. Persze Yolandi meg a másik csávó fele annyira nem voltak szemetek, mégis meghaltak. És akkor Deon-ról még nem is beszéltem, akit amúgy simán kórházba vihetett volna a lángész Chappie, hisz nem kapott halálos sebet, csak el kellett volna látni...

Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.03.08. 21:11:16

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Jakuza1
<#eljen><#taps>

CSOCSO
Chappie
IMAX ban neztem, hatalmas kepernyo es uberbrutal hang. En is tobbet vartam a filmtol de mindenesetre tetszett. Nekem nagyon bejott Yolandi es Ninja. Szerintem sokat dobott a filmen. Remelem szerepelnek majd mas filmekben is; szamomra nem volt idegesito se az arcuk se az angoljuk. Sigourney es Hugh karaktere tenyleg lapos de amugy nem tudom mit lehetett volna meg hozza adni amitol jobb lett volna a film. Talan egy kicsit lehett volna meg akciodusabb, meg brutalabb es a sztorin dolgozhattak volna meg. Hangsulyozom, nem tudom mit lehetett volna meg alakitani rajta de nem vagyok ugy a filmmel, hogy OMG uber volt. Jo volt de nem brutal jo.
+
Yolandi, Ninja, Chappie es az Indiai srac karaktere
Zene, latvany es a fogengszter karaktere is jo volt.

-
Tobb akcio, meg tobb brutalitas. Egyedul 1 brutal jelenet volt.
Melyebb sztori(?)

legyen 8/10

Elysiumot 7-es korulire erterkeltem.
cylonflatus
"és Kate Winslet mit keres benne??????) "

lóvét

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Kongy
Jó, de a nő szerint rászolgált, mert megcsalta, meg flegmán viselkedett vele/nem törődött vele.

repvez
igen ezt nem vitatom,de azért nem egyenlő egy megcsalás azzal ,hogy halálbüntetést akar a nyakadba varni, mert nem az elképzelése szerint alakul valami.A való életben is tudok pár példát hasonló női visszaélésre, ugy hogy a férfi nem szolgált rá.
IMYke2.0.0.0
Szerintem meg egy görbe tükör volt a film. Ugyanis, mindkét oldalon történnek visszaélések. A film ráadásul finomkodott is ezen a téren.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

repvez
Nem csak a házasság ellen hanem a férfi nő párkapcsolat ellen is propaganga film.És sajnos egyre inkább jellemző ez. a nő bármit megtehet bűntetlenül, mig a férfi ha nem csinál semmit is elitélik, ha a nőnek épp olyan kedve van.
Jakuza1
pfff

BaliBoy
A Hobbit - Az öt sereg csatája

Nem értem min ment a fanyalgás. Szerintem nagyon jól sikerült. Imádtam minden percét. Nálam 10-es ez a film.

Én inkább házasság elleni propaganda filmnek mondanám, mint romantikusnak de tényleg rohadt jó

akyyy
Holtodiglan

Jesszus ez a fiilm, valami szenzációs, érzelmekkel teli dráma meg romantika is, uhhh. 😮OOO
10/10

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;