106837
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #92220
    Annyira jó film volt, hogy a rendező Wally Pfister (Nolan operatőre volt OMG. - ez volt a reklámja ugye :D) karrierjét szilánkosra törte. Most rendez majd valami sitcomba 3 részt, de ennyi. Se előtte, se utána a kutya nem akarja alkalmazni.....
  • Prof William
    Egy véletlen és szerencsés elkapcsolásnak köszönhetően tegnap végre sikerült megnézem a Transcendens filmet.

Szellem a Gépben, Technológiai Szingularitás, MI-k, Nanotechnológia stb... Ezekről fejenként egy tucat filmet lehetne forgatni, de itt most mindet egyszerre kapjuk.

A rendező valami egészen elképesztő munkát végzett, ugyanis ezekből az izgalmas témákból sikerült egy olyan dögunalmas és ótvar gagyi filmet forgatni, hogy egyszerűen nincs rá szó. Se több szóból álló kifejezés. :)

A látvány kész röhej. Manapság egy sorozatban effektek vannak mint itt. A történet szintén kész katyvasz pedig az eleje jól indul de aztán... Hatalmas logikai bakugrások jellemzik.

Pl amikor

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Morgan Freeman találkozik az MI-vel. Beszélgetnek egy jót, átlagos dolgokról, megnézi hogy hogyan gyógyít meg a nanotechnológia embereket, majd leszűri a következtetést HOGY VESZÉLYES ÉS MINDEN ÁRON MEG KELL ÁLLÍTANI! Miért? Hogyan jutott erre a következtetésre? Annyira jó megfigyelő az öreg hogy észrevett valamit, ami nekünk nem tűnt fel?

vagy
    Jack az emberei+ a felesége legapróbb rezdülésit és észreveszi (megnőtt az XP hormonszinted) de bezzeg amikor a csajba beleoltják a halálos nanovírust azt nem veszi észre...

Főhősök legjobb barátja eltűnik 2! évre és komolyan SENKINEK sem tűnik fel?

Depp élete legrosszabb alakítását nyújtotta (gyakorlatilag már mintha a halála előtt is hulla lett volna) de a többiek sem remekeltek. A színészek újfent bebizonyították, hogy szarból nem lehet várat építeni. Nagy részük mintha kifejezetten unná, hogy ilyen filmben szerepel.

Tele volt technológiai idiótaságokkal...
    Hol van? A neten! Jó akkor kapcsoljuk le! Felfedeztem a nanotechnológiát, aztán pedig arra használom, hogy autókat borogassak, meg embereket fogjak le vele. Okos...

A filmnek tulajdonképpen nem volt igazi története, nem voltak csúcspontok, nem volt katarzis... csak úgy telt a film...

Mintha egy Film+-os középszar filmet néztem volna(mellesleg pont a film+ adta). Úgy tűnik pénz se nagyon volt a filmre, amikor meg az aggódó USA bevetette a 4 dzsippből és 15 katonából álló haderejét már csak röhögtem...

Rettenetesen rossz ez a film. Jobban jártam volna ha a film nézésére szánt két órában a lábamat döfködöm egy tűvel, mert legalább megkönnyebbülök, ha abbahagyom.
    2/10
  • Jim Morrison
    Sok, ha végig figyelsz.
  • Kmarha
    Vajon mennyi esély van arra, hogy a szomszéd utcán megejtett forgatáson legalább látó közelbe kerüljön az ember Charlize Theron-al?
  • Synchronous
    Regression 2015

Kifejezetten nagy várakozásokkal ültem neki... nem kellett volna. Ethan Hawke és Emma Watson neve elég meggyőzőnek tűnt, de a rendező neve tette fel a pontot az i-re. Amenábar olyan filmekben remekelt már mint a Belső tenger, Nyisd ki a szemed, vagy a Más világ, ami elég komoly mondanivalóval bír, nehezen emészthető témákat dolgoz fel, és komoly csavarokat is tartalmaz.
    Hát a Regression-ban semmi ilyen nem volt. Úgy éreztem hogy sokat akar markolni a film, nagy jelentőségűnek akar látszani, de kevesett tudott megfogni és átadni.

Talán nem kellett volna true event-es sztorihoz nyúlnia a rendezőnek, mert mindig is jobban remekelt az olyan történetekben ahol szabad kezet kap a fantáziája és nem köti folyton röghöz a realitás. Így az érdekesség hamar ellaposodott benne és a lezárásban sincs semmi csattanó vagy csavar ami megmentené a filmet. Próbálkoztak az tény, sőt azt mondom próbálkozik ez a film, de nem tudott nálam olyan hatásfokot elérni a rendező, mint a korábbi munkáival.

Sőt mondhatni a regressziós hipnózis és a sátánizmus közötti kapcsolat is elég erőltetett volt, meg azok az egymáshoz nem való panelek amiből építkezett a sztori. Sem Hawke-nek sem Watsonnak nem ez a legjobb filmje tehát, valahogy elsikkadt velük együtt az egész film.

5/10
  • gombabácsi
    james bond, thunderball (1965): hát ez is tök jó volt. :)
    persze a bunkó james bond-i macsósággal, amit utálok, de hát ez hozzá tartozik a jb-hez.
    (bár ebben a részben van egy jelenet amit csodálom hogy nem töröltek, nem vagyok egy feminista párti, de az azért eléggé kimerítette a nők elleni erőszak kategóriát)
  • davidka003
    Crimson Peak

Jesszus mi volt ez?
    Guillermo del Toro szégyene. Horrornak egyáltalán nem volt nevezhető. Semmi izgalmas nem történt a házban.
    Egyedül ami ér valamit az a díszlet. Szép korhű ruhák. Tom Hiddleston is jól játszott, én bírom őt.
    Csak ezek miatt 4/10.
  • ProGabe #92213
    " nagyon tetszett az afrikai akcentus, amit hozott."
    Ugyan én még csak az előzetest láttam, de nekem éppen nigériai kollégám van (mármint akivel most éppen egy irodában vagyunk, amíg el nem megy szülni) és az akcentus, amit Smith levág, nos, botrányosan szar :D
    Savazzák is érte rendesen, ahogy kell

Ettől eltekintve persze biztos jól játszik, meg művészi szabadság, stb. Gondoltam csak megjegyzem a dolgot
    Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2016.02.01. 15:31:34
  • IMYke2.0.0.0
    Én se vagyok ezektől elájulva - az a korszak valamikor 10-15 éve lezárult.
  • gombabácsi
    ma már, legalábbis nekem, nem számít magicnek egy sima 3d effekt orgia, amiben semmi új, semmi ötlet nincs...
    hozza a minőséget de azon kívül semmi, mennyiségben se kiemelkedő
  • RatBaG #92210
    egy vfx videónál azért ez nem rónám fel.
  • CSOCSO
    nem csodalom, hogy a comments disabled a videon. Szepen lelovik a poent a film vegen. Amugy az egesz film ellege szar volt, igy visszagondolva. Inkabb neznem meg most az eredetit mint ezt.
  • RatBaG #92208
  • ReszegKoldus
    Kár, hogy nem merték/akarták rendesen megcsinálni...
    "We'll develop messaging with the help of N.F.L. consultant to ensure that we are telling a dramatic story and not kicking the hornet's nest."
  • mulli1986
    Pont ma néztem meg és elég jó volt. Mondjuk oscárt nem biztos hogy adtam volna érte, de tény, hogy nagyon jól játszott és nagyon tetszett az afrikai akcentus, amit hozott. Meg a film sztorija is nagyon jó volt. Én amerikai fociztam 5 évig és az NFL-t is máig nézem, nem értettem miért változtatták abban az időszakban a focit annyira. Ez a film tök jól bemutatta mi történt a játékosokkal akiket én is láttam játszani és már teljesen más színben látom a dolgokat. Kicsit le is taglózott.... Ennek fényében nem hogy nem csodálom, de egyenesen ajánlanám én is a sisak sisak elleni ütközéseket, sőt komolyabban büntetném az eseteket, mint most.
    Na mind1 film egy elég jó 8-as volt nálam
  • Tyler1
    Will Smith? Huhahaha
  • LasDen #92204
    minek kellett ez a faszom effekt rá?? :D
  • Nyiri
    Visszatérő: Jó film volt, de ne ezért kapjon Oscart DiCaprio. Már rég megérdemelte volna az tény, de nem ezért. A fényképezés csodálatos. A forgatókönyvíró meg valószínűleg utálta a főszereplőt és az állatokat is :D

Egyébként megint kifogtam egy ősparaszt "mozizót". Azt hittem mivel feliratos, biztos talán a suttyója nem megy el. De sajnos. Előttem lévő sorban egy nő minden 5. percben telefon bekapcsol majd facebook és lájkolgatás. Észrevettem hogy a húzósabb részeknél újra telefon elő majd facebook. Természetesen nagyképernyős szarja volt és azt is láttam mit nézeget. Táncitánci képek a barinőről még be is írta hogy "CUKCSI VAGY MARCSI". Miért jár ilyen moziba? Elbaszni más filmélményét? Próbáltam nézni a filmet de pont előttem csinálta a szememet kiégette. Ott agyaltam rajta, hogy én is jó arc leszek és szólok a biztonságiaknak hogy FELVESZI a filmet. Hátha kiviszik. De nem akartam én is elbaszni a többiek szórakozását. :(

Az én barátnőm se bírt egy két részt de akkor a vállamra tette a fejét és nem a telefont basztatta.

Komolyan mondom, szerintem ezek fel sem fogják hogy mit csinálnak.
  • Bokafix2
    Nem ismeri a receptet az Oscar-hoz.

• cylonflatus
    Én ezt nem találtam meg. Hol láttad?
  • cylonflatus
    Tudom, azért kérdeztem, hogy milyen.
  • Jim Morrison
    nem is a filmet kell nézni hanem hogy milyen teljesítményt nyújtott! :)
  • Count Adyn
    Gyakorlatilag Will Smith behisztizett hogy a szar filmjéért nem jelölték, ennyi a sztori:D
  • Tikal #92197
    aham..
  • LasDen #92196
    Fant4sztikus... de nem is ez a lényeg. Azért nincsenek ott, mert nem engedik őket oda... :D
    De az akadémia változtatott és a jövőben próbálja a tagjait diverzitással feltölteni.
  • Tikal #92195
    pff. milyen filmek voltak tavaly ahol remekeltek a fekete színészek?
  • LasDen #92194
    hogy a fehér hatalom kiszorítja a másokat az oscarról....
  • Tikal #92193
    milyen botrány?
  • davidka003
    Terminus 720p WEBDL-ben fent van neten.
    Maga a film low budget, ha nincs más egyszer elmegy.
    6/10
  • Hellsing47
    szerintem meg totál gáz lenne
  • Tyler1
    Hatalmasat nőne a szememben, ha végre megkapná, de a botrány miatt nem venné át! Simán ki is nézném Leoból.
  • gombabácsi
    hm, ez kár, mert én valami totál realisztikusat vártam...
  • gombabácsi
    labirintus (bowie)

régen is tetszett, marha régen láttam, megnéztem újra
    döbbenetesen jó film, minden szempontból. szinte egyedülállóan jó.
    a bábok főleg.
    és van mondanivalója is, ebben is hasonlít szerintem a hobbit és gyűrűk ura művekre
  • Kmarha
    Macbeth

Híres (Michael Fassbender, Marion Cotillard) és (számomra) kevésbé híres (Sean Harris) színészek látványos de színpadra való játékával előadott művész film, ahol értékelhető a színházból átemelt hangulat, a Shakespeare szöveg hű monológok és párbeszédek, valamint a játék a zöldeskék és vöröses narancs színekkel.
    Csak ezek fényében ajánlható darab. Én azt hittem, egy átlagosabb, könnyebben befogadhatóbb feldolgozás lesz, így nem volt könnyű végig nézni. Szóval csak óvatosan.
  • TBTPumpa
    A visszatérő kapcsán:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.01.30. 21:17:32
  • BaliBoy
    Argó 2

Sokat kellett rá várni, de hozta ugyanazt a szintet amit az első. Én végig röhögtem! :))

"Szar ez Tibi, fut a kép rajta" :DDD

7/10
  • repvez
    Sicario 4/10

Egy ujjabb olyan film ami akár nagyon jó is lehetett volna , ha jobban kidolgozzák és több akciót tesznek bele. igy csak egy semmilyen unalmas fillm lett. az első 10 percben még reménykedtem, hogy valami brutális cucc lessz, de aztán befulladt az egész.
    A másik oldalról semmit nem tudunk meg , minden simán megy . Ennél egy átlag mexikói rendőr mindennapja is izgalmasabb.
  • davidka003
    A rettegés arénája

The Sum of All Fears 2002

Na ez aztán keményen értelmetlen film volt. Semmi nem volt kidolgozva benne. Nagyon össze lett csapva.
    Nagy izgalom se volt a végén.
    4/10
  • gombabácsi
    james bond 2: from russia with love (1963): na ez is béna volt eléggé
    james bond 3: goldfinger (1964): na ez viszont király volt. :)
  • morcosqtya
    :D