106839

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
gombabácsi #92503 jaja ez is benne van
pl van a the grey c. film, ami az egyik kedvencem, arra is mondják hogy nem realisztikus, miközben szerintem teljesen egyértelmű hogy az a film az élet allegóriája -
ElNano #92501 Nekem ez sci-fi. Egy ekkora medve ilyen marcangoló mozdulatokkal, ilyen csapásokkal... Nem tudom elképzelni, hogy ezt valaki túléli, vagy ha valami csoda folytán mégis, akkor lenyomorodás nélkül felépül, pláne ilyen gyorsan. Ezért írtam, hogy szerintem már alapesetben ki volt színezve ez a történet.
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.03.01. 12:39:13 -
gombabácsi #92500 na de pont arra épül a film (igaz történet alapján), hogy mégis túlélt egy medve támadást...
nekem amúgy a hirtelen felépülésével volt bajom. volt egy pont a filmben amikor túl gyorsan, túl hamar túl nagyot javult az állapota, az volt számomra unreál -
ElNano #92499 A visszatérő (Spoileres, de nem érdekel, elég idő telt már le a bemutatása óta.)
Először is ami tetszett, az a fényképezés. Az valami brutálisan nagyszerűre sikerült, le a kalappal. Ami még feltűnt, az a játékidő, ami szerintem indokolatlanul el lett nyújtva. Nagyon túlzásba vitték a főhős szenvedéseit, ráadásul nagyon sokszor átment a dolog sci-fi-be. Egy ilyen medvetámadást nem szokás túlélni. Egy ilyen medve ha megcsap, akkor leszakad az arcod, ha elkezdi marcangolni a hátad, akkor egyszerűen megdöglesz, ha megcsócsálja a kezed, akkor abból többet nem lesz kéz. Főleg azokban az időkben, gyógyszerek, antibiotikumok és fejlett sebésztechnika hiányában. Egy vicc volt, hogy az emberünk ezt túlélte, még csak le sem nyomorodott, és a sírgödörből kimászva tulajdonképpen spontán regeneráción esett át – amire kicsit rásegített az öreg indián szalmaterápiája. Aztán ez a szenvedéstörténet. Jézus útja a Golgotára ehhez képest picsafüst. Ilyen egyszerűen nincs, Azért gondoljatok már bele, tél közepe, kőkemény mínuszok, a nyílt sebek sárral, kosszal telitődnek, jeges vízben rohangál, esik-kel, lehetetlen helyzetekből jön ki sértetlenül – lótolvajlás jelenet, amikor tucatnyian lőnek rá tíz méterről, de nincs találat és persze mindenkit le tud rázni -, pár hét alatt felgyógyul. Nekem ez erősen sértette a realitásérzékemet és elvártam volna, hogy egy ilyen alkotásban azért reálisabb események, fejlemények kövessék egymást. Az egész elkerülhető lett volna, ha nem egy baszott nagy medvével marcangoltatják szét, hanem mondjuk megtámadja egy farkas, vagy nem tudom… Egy biztos: Egy grizzly-t nem divat túlélni és komolyabb beavatkozások nélkül 100%-osan felgyógyulni belőle. Nekem ez eléggé betett, ahogy a további szenvedéstörténet meglehetősen elnyújtott, túlzó fogásai is.
Mindezek ellenére azért ez egy jó film volt, Caprio és Hardy nagyon adta (Hardy beszédstílusa nagyon komoly volt, ezért kell ezt először feliratosan megnézni), a fényképezés egyenesen mesteri, a sztori meg igazából egy bosszú história, de jól megkutyulva, annyira, hogy még egyedivé is tudott válni. Inárritu kétségtelenül legjobb filmje ez, és ott van 2015 legjobbjai között, de nálam elmaradt a katarzis. Na jó, egyes jelenetek esetében azért csak előjött valamennyire, főleg amikor a halott fiával találkozik, az valami elképesztően gyönyörű és zseniálisan megrendezett része ennek az alkotásnak. Valahogy olyan felemás nekem ez a film, tudom kedvelni, de egyrészt istentelenül ki lett pörgetve a végletekig, másrészt a képtelenségek is szúrták a szemem rendesen. (Tudom, hogy a történet alapja valós, de ha ezt így adta elő a figura, akkor keményen kiszínezték szerintem azt, ami tényleg történt.)
Szóval ez nálam akkor 8/10, ami nagy kár, mert keményen súrolja a 9-et, azonban vannak olyan „hibái”, amik mellett egyáltalán nem tudok elmenni szó nélkül és azokat elfelejteni.
Nem egyszernézős, kétszer-háromszor belefér, de nem hiszem, hogy akár 5 év múlva elő akarnám venni, hogy „ez fú de jó volt, essünk át megint ezen a nagyszerű élményen”.
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.03.01. 09:29:53 -
Mojin: The Lost Legend
Ez egy kínai Indiana Jones, de amolyan felturbózott változat. Egy csapat kincsvadászról szól, akik fejére az öreg Indiana büszkén tenné fel a kalapját és elégedetten dőlne hátra a fotelben mondván hogy már semmi dolga nincs. 8/10 -
kinek mi, de kínai szerintem teljesen tűrhető.... -
xido #92496 és valóban...nem is néztem volna erre megnézés előtt,de 24 percet kinyestek az amcsik imdb szerint is
viszont akkor tényleg félő,hogy a teljes verzióban az angolt is elcseszték kínai utószinkronnal,ami viszont förtelmes lesz a fülnek -
Mads Mikkelsen??? köszi a tippet, meg is nézem majd a héten ! -
Men & Chicken: 6/10
Kibaszott beteg film,kibaszott beteg szereplőkkel.Kurva sokat röhögtem!
-
Na közben rájöttem, a szinkronos valami amcsi agyon vágott verzióból van. Akkor le kell szedni valami értelmes verziót. -
Elkezdtem nézni ezt a Dragon Blade-et, de teljesen logikátlan és követhetetlen az egész, mintha egyes jeleneteket kivágtak volna, vag nem tudom. Egyik pillanatban még harcolnak aztán vágás és már a csaj felajánlja magát, majd megint vágás,már valami arany miatt tartóztatják le őket, aztán mennek követ fejteni, vágás, már ostrom készül a város??? ellen aminél ezeket küldik ki tárgyalni. Értem én, hogy nem kell mindent szájba rágni de ez azért már túlzás. -
Február 29 (2006)
Egy négy történetet felvonultató horrorsorozat utolsó darabja ez, melyet a többi részhez hasonlóan ugyanaz a forgatókönyvíró írt, viszont az első három alkotás kicsit gyengécskére sikeredett, jelen filmünk viszont kiemelkedik ezek közül.
Egy elmegyógyintézetben kezelt nőt ismerhetünk meg, aki elmeséli nekünk, miként is került oda. Az a bizonyos februári nap minden negyedik évben gyilkossággal végződik, melyet szerinte egy olyan gyilkos követ el, akit tizenkét éve holtnak nyilvánítottak, bár testét sosem találták meg. Az alap megvan tehát egy jó filmhez és úgy-ahogy sikerült is a koncepció.
Jong-heon Jeong rendező jó érzékkel vezeti a szálakat, a másfél óra alatt egy percig sem unatkoztam... sőt időnként a koreai filmekre jellemzően művészi snitteket is kapunk szerencsére nem olyan túlzó arányban, mint például a közelmúltban megjelent filmekben.
Amit sajnálok hogy Eun-jin Baek-nek ez az egyetlen szereplése, de úgy gondom képes lenne többre is, de sajnos megmaradt egyszerepes színésznőnek. Legalábbis azóta nem nagyon mutogatták. Mindenesetre aki szeret félni a filmeken és kedveli az igényes koreai thrillereket annak érdemes megnézni. Ha másért nem akkor azért, mert ennek csak négyévente egyszer lehet elkapni a fílingjét.
7/10 -
Mentol #92490 Persze, én se nézek meg minden filmet, illetve az ízlés kérdése személyes preferencia - általában az enyém nem egyezik a kritikusokéval.
Nem kell annyira kihegyezni mindent, amihez hozzászólsz - nyilván nem minden szar/rossz.
Azt se mondtam, hogy létezik ilyen lista. Mindössze azt állítottam (SZVSZ!), hogy az Oscar díj NEM filmszakmai szempontok alapján van odaítélve (vagy, ha mégis ezt állítják, akkor a bírálók zsebe nem a szakmaiságtól dagad). -
Ritkán írok ide, és annak ellenére, hogy itt van a szövegdoboz alatt, nem figyeltem fel rá.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De legközelebb használni fogom! :) ... ígérem
-
Sose fogom ezeket megnézni de ha már SPOILER akkor miért nem teszed SPOILER tagba? :)
Nem kötekedés, no offense csak na.. :) -
Kicsit csajos-filmezősre fogtam a vasárnap délutánt párommal. Ez volt a termés:
Carol
Nagyon jó pontokat kapott Metacritic-en, és IMDB-n sem áll rosszul. Gondoltam teszek vele egy próbát a párommal karöltve, bár bevallom őszintén, engem a leírás alapján nem hozott lázba a film annak ellenére, hogy kifejezetten kedvelem Cate Blanchett-et. A film felénél én már ki akartam kapcsolni, annyira semmilyen volt az egész, de végigszenvedtem a másik felét. Lehet velem volt a gond, de ez szerintem borzalmasan semmitmondó volt.
2/10 (nagyon ritkán adok ennyit, és csak azért 2 pont, mert végignéztem)
Brooklyn
Na ez viszont sokkal jobban lekötött, mert volt eleje, közepe, vége. A történetből fakadóan ugyan, de nagyon ellenszenves lett az ír csaj a végére.
SPOILER
Nem értettem, hogy mitől vett 180 fokos fordulatot az ír csaj felfogása, miután a volt munkaadója (bolt tulajdonos hölgy) elmondta neki, hogy mindent tud róla. Ezt követően már nagy szerelméhez akart visszatérni Amerikába, hogy ő mennyire szereti. Közben az előző pár napban (hétben) még csak válaszolni se akart az olasz Máriónak. Mindegy. Női logika.
Ettől függetlenül szerintem kellemes film volt vasárnap kora délutánra.
7/10 -
Nekem teljesen mindegy a sorrend. Egyrészt nem láttam mindet, másrészt más az izlésem és van amit sosem akarok megnézni, akármilyen jó is mások szerint, s mást is díjaztam volna akármilyen rossz is mások szerint.
Nekem csak egy kérdésem lenne. Nyilván minden szar és minden rossz.
Hol van nyilvántartva az a lista ami MINDENKIRE igaz, mindenkinek az ízlése szerinti legjobbakat képviseli. 1 lista mindenek felet, ami A lista és aminek lennie kellett volna az "érvényes sorrenddel. Szóval hol van és ki csinálta és miért az? -
Mentol #92485 Szóval, szerinted, ez a díj az abszolút mérték filmek terén? Mindent egyértelműen meghatároz, és érvényes sorrendet állít? -
megérdemelte,de nem ezért a filmért. én alig vártam moziban hogy vége legyen,nagyon nem jött be. -
Meg mi? elmennek mert el kell, átveszi mert át kell, majd lecsulázza és bebassza egy dobozba a padlásra h ne is emlékeztesse milyen rossz volt? -
ElNano #92482 Végre Leo megkapta az Oscart. Az egyetlen esemény volt a díjkiosztón, amit tudok értékelni. -
Mentol #92481 Ja, elvileg. Gyakorlatilag meg... -
Ez óriási elismerése annak a munkának amit megcsináltak, a legnagyobb ami létezik a filmes iparban, a csúcs amit elérhet egy színész vagy stáb és Pont. -
Mentol #92479 Ja, biztos rá volt írva az arcukra, hogy "micsoda bulika! És még engem is meghívtak." -
Minden színésznek és a filmeken dolgozók arcára volt írva amikor átvették a díjakat. Ha neked nem jött át, akkor ez van. -
Mentol #92477 "Orbán: A magyar film nagy napja" - húvazzeg! Nála ez tényleg valamiféle mérték?
Eddigi 40 évem alatt kb. egyszer izgultam az Oscardíjátadó miatt - amikor életemben először láttam. Azóta csak annyiban érdekel, hogy már megint micsoda felhajtást rendeznek a pénztárcáknak.
Szerintetek szól ez bármi másról, mint a lóvéról? Merthogy - szerintem - szakmai értelme nincs, az tuti. -
Prof William #92476 Ez kb olyan mint amikor pár éve a legjobb maszk díjat nem kapta meg a Cloud Atlas, amiben alsó hangon is minimum 5 alkalommal sminkelték át nagyon jól a szereplőket, de megkapta a Vaslady amiben a maszkmesteri munka kimerült abban, hogy az idős Meryl Streepet egy másik idős nőnek maszkírozták. :) -
Tegyük hozzá hogy ezek mind technikai dolgok amiért kapta őket, amiért tényleg megérdemelte,
Legjobb jelmez, Legjobb vágás, Legjobb smink, Legjobb hangkeverés, Legjobb hangvágás, Legjobb látványtervezés.
-
Grat a Saul fiának! :)
Nemes beszéde, Leo beszéde, ha érdekel valakit. -
Na most már aztán tényleg kíváncsi vagyok a Saul Fiára.
-
Djangóban max mellékszereplői díjat nyerhetett volna, de nem is jelölték. Oscart már az Aviátor miatt meg kellett volna kapnia. -
gombabácsi #92471 ripacskodás az túlzás, de ő nem ezért kapta igazából hanem az eddigi filmjeiért, és jópárért meg is érdemelte (pl django) -
ElNano #92470 Egyszernézős film volt. -
A feka/rasszista nyavogason kivul jo volt az oscar. Mad Max hazavitt majdnem mindent. Tegyuk hozza, nem csodalkozom, hogy megkapta azokat az oscarokat. A film lehet nem volt tokeletes, de baromi jol nezett ki. Eszmeletlen jo volt a hangulat, a diszlet a hang, stb.
Egyedul ket dolgon lepodtem meg. Ex Machina elvitte az egyik dijat ami nalam WTF volt meg a spotlight....
Viszont LEO VEGRE NYERT!!! 9gagen is csak ez van. Sot mikor megnyerte meg se akart mozdulni a 9gag weboldal.lol -
What a lovely day !
-
Hat az ex machinanak adott legjobb visual effect kurvara nagy baromsagnak tartom! Meg a csavo aki atvette a dijat is ki volt akadva jogy na erre nem szamitott. -
Mad max hazavisz mindent :) -
Mad max mar ketto oscart is kapott. Egyetertek mindegyikkel!
Most adtak oda a harmadikat is!! Wow -
Juj, ne már. A faszi tényleg jó színész, de ott egy túljátszott, borzasztó ripacskodás volt amit csinált. -
Nyiri #92463