106840
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • hiper KOCKA
    Hulk aki a legerősebb Avengers tag, két kézzel és erőlködve sem bírta megmozdítani a kalapácsot (és most szorítkozzunk a filmekre) ez a fickó meg lazán fél kézzel odadobja neki... szegény Thor hogy le lett alázva a vérbe ennél a jelenetnél... elvileg a kalapácsot csak az használhatja aki megkapta rá a jogot, pont ezt hangsúlyozza ki az első Thor film, Thor pedig nem vesztette el a jogosultságát, ergo a fegyvernek nem szabadott volna megmozdulni a Jarvis klón érintésére. Ismerni a Marvel univerzumot egy dolog, sutba dobni a logikát a meggyőzés kedvéért meg egy másik.
  • morcosqtya
    Jurassic Park
    6/10
    elmegy, tájak szépek, kissé bárgyú, gyerekeket agyonverni.

Jurassic Park 2 (Lost World)
    6/10
    kb ugyanolyan mint az első, kevesebb idegesítő szereplővel, amúgy a ritmusa kb hasonló. Kevésbé változatosak a tájak, a városi rész meg King Kong kb. Kicsit több humor.
  • LasDen #92662
    nem hiszem, hogy torkon lett szarva. Főleg nem, hogy olyan írta azt a jelenetet is, aki ismeri a Marvel univerzumot nagyon is közelről. Persze az egész célja csak az volt, hogy gyorsan meggyőzzön mindenkit, hogy Vision jó arc. De nem hiszem, hogy ez bármit is változtatott volna a Mjölnir megítélésén, történelmén....
  • Synchronous
    És ha Parker felfedi magát, hirtelen biztonságban lesznek a szerettei? May néni bekerül valami tanúvédelmi programhoz hasonló izébe és Parker örül hogy a kormány mennyire figyelmes? Mintha nem szarná le vastagon a rokonait...
    De igazából itt nemcsak Parkerről van szó hanem ugye minden hősről aki a regisztrációs törvény mellett áll... mindegyikre lesz valami hihető motiváció miért fedik fel magukat? Na mindegy, kollektíve csak annyi hogy az ügy mellé állnak mert így érzik helyesnek... a logikus történetvezetés járdájába úgyis mindig kevés cement került abból a bizonyos Marveles betonkeverőből... (lásd: Vision felkapja Thor kalapácsát mint valami fitnesz-termi súlyzót egyetlen huszáros mozdulattal szarva torkon a Mjölnir egész mítoszát).
  • cylonflatus
    A titkos énje a valódi énje, Pókember az akit ismernek, Parkert az embert titkolja, ugye ilyen-olyan praktikussági okokból. Azonban ez egy teher, de legalábbis nehéz. De az biztos, hogy nyűg, ami szükségszerűen bonyolítja az életét, és ha ettől valahogy megszabadulhatna, az nagy terhet vehetne le a válláról, nem kellene tovább energiát fektetni valamibe, amiből gyakorlatilag semmit nem profitál és még csak bonyolítja is az életét. Én itt semmi ellentmondást nem látok, mert szükségből van titkos énje (pontosabban titkos a valódi énje), leginkább, hogy a szeretteit biztonságban tudja. Nem lenne abban semmi átgondolatlan, erőltetett, ha azt feltételezném, hogy nem bujkálna, és nem titkolná a kilétét, ha megtehetné.
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2016.03.12. 15:48:06
  • repvez
    Kémek hídja

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azt hittem,hogy jobb film lett,de elég lapos film lett.Egy kicsit jobban lehetett volna részletezni,hogy mit csinált mindegyik szereplő, vagy a lelővés pontosabb bemutatását,hogy merre repült mi lett volna a célja stb.
    A pilóta kiugrása is elég hülyeségnek tartottam, azért van katapult a gépben,hogy kilője a pilótát,nem azért,hogy kicsatolva saját erőből kiugorjon.
    Ennél a megbeszélléseknél azért több lehetett a valóságban. Egy kicsit jobban beleáshatták volna magukat a leirásokba még talán egy jobb film is kerekedett volna belőle
  • Dynamic
    Civil War képregény spoiler
    Mellesleg Pókember az elsők között leplezte le magát.

edit: ja, LasDen már leírta. Bocs :)
    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2016.03.11. 20:57:44
  • DantesHUN
    Mint a filmek 90%-a. Úgyse hal meg a főhős. Nagyon nagyon kevés filmben van másképp. Akkor minek eleve filmet nézni, úgyis tudjuk ,hogy a főhős megússza.
  • ZilogR
    A Mátrix is pont ebben a sorrendben egyre szarabb - ha ezek a lények azok egyáltalán ;) :D
  • Synchronous
    Afelől nekem nincs is kétségem hogy taglalva lesz... csak én az erőltetett túlbonyolított magyarázatoktól éppen annyira félek mint a szimpla átgondolatlanságtól.
  • Banszien
    Azért ez egy elég elhamarkodott kijelentés.. Szerintem 2 trailer alapján ne ítéljük meg, hogy kinek mennyire szar a motivációja, mivel vajmi keveset tudunk még. A filmben nyilván taglalva lesz mindenki motivációja, ha az után is szar lesz, akkor így jártunk.
  • LasDen #92653
    Az eredetinek igazából Pókember volt a központi alakja. Ő volt az, aki élő egyenes adásban húzta le a maszkot a fejéről :D Kapitány itt igazán a szabadság oldalán áll. De a filmben nem is a felfedés a lényeg, mivel ahogy mondod a mozis univerzumban ez nem igazán működik, ezért itt arra koncentrálnak, hogy a kormány szeretné irányításuk alá vonni a hősöket, az avengerst.
  • Synchronous
    Na ez is azt mutatja mennyire átgondolatlan ez az egész... Stark motivációja érthető mert neki nincs titkos énje, mindenki tudja hogy ő a Vasember... de Amerika Kapitánynak nem lenne oka tiltakozni mivel neki sincs külön a szuperhős énje meg az emberi énje.
    És pont Pókember segít a regisztrációs törvény mellett álló Starknak?? Ő akinek különálló a szuperhős énje az emberitől? Ennyire le akar lepleződni? Egyszerűen el van k*rva a karakterek motivációja.
  • LasDen #92651
    Azért nem ugyanaz. Ott a mutánsok teljes eltüntetéséről volt szó, míg itt nem a megszüntetésük, hanem csak a kormányilag szabályozhatóságuk a lényeg. Ott az ellenfelek kvázi ugyanazok voltak, mint eddig, itt pedig egymással küzdenek a hősök.
  • Tikal #92650
    pff, hát az nem jó :)
  • LasDen #92649
    név, lakcím, adókártya, vizeletminta stb. Az MCU-ban így nem igazán értelmes a törvény, így itt inkább a hősök kordában tartása, felelőségre vonhatóssága lesz a fő szempont. Eredetileg a Marvel univerzumban kismillió szuperhős van és 80-90%-uknak titokban van a személyazonossága a nyilvánosság felé. Tehát van Peter Parker és van Pókember, akik a nyilvánosság számár két különböző ember. De a kormány azt szerette volna, hogy sorba állnak, regisztrálnak és így mindenki személy azonosságára fény derül.
  • Tikal #92648
    Regisztrálni? Milyen értelemben?
  • extra sensory
    Tiszta X-Men 3 sztori... ugyanaz a koncepció. Csak ott az X-gént kiiktató gyógyszert akarták elfogadtatni a mutánsokkal, és volt aki elfogadta volt aki nem, aztán ez vezetett a konfliktushoz. Eredetibb történetet is kitalálhattak volna, pl. Stark összegraffitizi CA pajzsát.
  • Tyler1
    Én azt hittem elsőre valami írtó béna cgi. Mintha egy videogame átvezetőt néznék a 2000-es évek végéből.
  • LasDen #92645
    a történet fő beindítója a kormány új törvénye, hogy a hősök regisztrálják magukat a kormánynál. Stark mellette, Kapitány ellene....
  • Tikal #92644
    így már értem mi történik.
  • IMYke2.0.0.0
    Jaja, ü rá gondúta'.
    A videón is ő szerepel.

Tikal: LasDen leírta :)
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.03.10. 19:37:24
  • LasDen #92642
    Bucky, a kapitány 40-es évekbeli haverja, aki az első részben eltűnt és szintén lefagyasztódott, majd az oroszok megtalálták
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.03.10. 19:35:13
  • Tikal #92641
    Ő az orosz verziója? :)
  • LasDen #92640
    Azzal nincs baj, hogy az ember tudja, hogy mi lesz a vége. Az nem feltétlenül ront el egy filmet vagy élményt. De sok múlik az oda vezető úton. Mindenki tudja, hogy Anakin Skywalkerből lesz Darth Vader, de a trilógiát nem ez rontotta el. Az a lényeg, hogy hogy érkeznek oda. Persze ebben az esetben bele lehet kötni, hogy túlzásba megy a harc, de az meg már az élmény kedvéért van...
  • IMYke2.0.0.0
    Az a srác, amelyik az egyik előző Marvel filmben amúgy meg akarta ölni. Gondolom én.

Ez itten-e:

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.03.10. 19:32:39
  • Seth
    Irtó béna ez a Pókember. A ruhája olyan mintha a 60-as évekből szalajtották volna, a mechanikus szem része borzalmas. Ja a beköszönése meg olyan profi volt, hogy instant Oscart érdemel :D
  • Tikal #92637
    amugy ki az a gyerek akiért a kapitány harcol?
  • Bokafix2
    Még vártam volna hogy Pókember elmondja pár szóban a Marvelhez kerülésének történetét a beköszönés után egy "az úgy volt" kezdetű mondattal... egyébként meg annyira tét nélküli ez az egész. Mindenki tudja hogy a fő Marvel karakterek nem halhatnak meg.
  • IMYke2.0.0.0
    Egy dolog tetszett - a trailerben 1 percnél van, Stark mondja.
  • LasDen #92634
    Nekem az a bajom, hogy megint hatalmas drámát akarnak itt eladni az előzetesekkel, de mindenki tudja milyen egy marvel film. Amúgy 1 jó jelenet van az előzetesben, mikor Bucky és Stark verekednek és Bucky elsüti a fegyvert. Az a megelpett arc Starkon az jó :D
  • Totti5
    Nagyon hangulatos!
  • IMYke2.0.0.0
    Az egész trailer olyan "vótmá" fílinget áraszt (ja, Marvel), és ezt érdemli:
  • Jim Morrison
    Pedig addig tenyleg hangulatos volt:c
  • LasDen #92630
    Hey everyone - ezt az enervált köszönést...
  • ReszegKoldus
    Ip Man 3

Akinek az első 2 rész tetszett és nem nagy várakozásokkal ül le megnézni, annak szerintem ez is tetszeni fog.
    Utólag beleolvasgatva pár cikkbe arra jutottam, hogy jó, hogy nem előtte olvastam bele abba a pár cikkbe :)

Persze nyilván nem véletlenül hájpolták Bruce Lee-vel és Tysonnal, de ketten együtt szerepelnek kb 5 percet benne.
  • Jim Morrison

Amugy erdemes imdb n beleolvasni a trivia reszbe, vannak erdekes dolgok:)
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.03.10. 10:45:22
  • morcosqtya
    The Green Infenrno (2013) dir. Eli Roth

Soha ne menjünk az esőerdőbe. Ennyi.
    Mondjuk nálam ez 7/10 lenne csak a vége egy nagy fasság ezért 6/10.

Elég irreális dolgok azért vannak:

Aktivistánk vezére, épp miután látta, hogy a barátjának egyenként kikanalazzák a szemét, levágják a nyelvét, levágják élve a kezeit lábait, majd félbevágják és levágják a fejét a rabketrec sarkában elkezdi kiverni a farkát mert az csökkenti a stresszt... Hát.. faszom.

• Synchronous
    Tigris és Sárkány - A Végzet Kardja 2016

Ez a film lerobbantotta az arcomat gyerekek... akitől nem idegen a wuxia stílus és az akrobatikus harc, az jól fog szórakozni. A látványvilág pazar, nincsenek rajta felesleges díszek mégis csillog-villog minden porcikája. Michelle Yeoh bár meglátszik rajta a kor, de a szelleme mit sem hanyatlott, még egy izompacsirtának is megremegne a térde ha kapna tőle egy tisztességes gyomrost.

Szerintem felülmúlja az első részt, a technika is finomodott, és az akciókra is rágyúrtak, egyedül a hosszával nem vagyok kibékülve... elnéztem volna még. Egy ilyen filmet nem lenne szabad másfél órában összecsapni.

De szerencsére nincs hosszadalmas felvezetés, nem tökölnek, már az első percben leradíroznak a térképről egy kisebb hadsereget, és később sincsenek hosszú üresjáratok, csak annyi ami a sztori szempontjából feltétlen szükséges. Donnie Yen is kitett magáért, és bebizonyította hogy bármilyen felületen képes harcolni. Most már csak arra várok, hogy az IP Man 3-ban ronggyá verje a Tyson kölyköt.

8/10
  • tommygear
    ne okoskodj már