106839
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Úristen - a hozzászóló legalább tudja, hogy mi a film címe, és mikori?
  • Tikal #93302
    Egy jó filmnél a kor nem számít.
  • DantszEE
    Engem sem nyűgözött le. Bár én 30 éves lemaradással néztem meg.
  • Kongy
    Bravó!
  • Tikal #93299
    azért a video alatt vannak értelmes hozzászólások, ajánlom böngészésre :D

"Egyedül az böki a csőrömet, hogy rengetegen alapműnek mondják, és egy lapon emlegetik mondjuk a Mátrixszal. Ehhez képest meg csak egy látványfilmet sikerült kihozniuk belőle, mélyebb tartalom nélkül. Még az egyetlen nagy fordulatot is lehet sejteni nagyjából a film felétől.
    Egyedül a cím, meg ez a "low-tech" jövős világ, ami menő benne."
  • Tikal #93298
    Én csak azt nem értem, hogy ez most ilyen Honest Trailer-es vicceskedés akar lenni vagy komolyan gondolja? Mert viccesnek nem az...

szánalmas fos, ha jól emlékszem már volt itt róla szó, nem ő csinálta a nagyon vicces star wars videot is? ....
  • CalebJoe
    Vágom, én se arra gondoltam csak valami jót is akartam írni róluk.:)
  • Kongy
    Ja, bölcsész végzettség az mindenhez jó. :D A filmekhez értést nem feltétlen tudásban, és diplomában mérik. Dancsónak is van filmekkel/filmezéssel kapcsolatos végzettsége, de ez a kutyát sem érdekli. Itt a személyiségről, meg a videók minőségéről van szó.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.05.05. 12:59:02
  • Slee
    Szerintem mindenkinek lehet egyéni véleménye és nem szükséges kritizálni a másikét, szerintem egyikünk sem tett le hasonlót az asztalra mint bármelyikük is.
    Én Szirmait preferálom, de ettől még nem szidom a Dancsót.... csak nekem az ő stílusa nem jön be
    Egyébként nekem is van amiben nem értek vele egyet
  • CalebJoe
    Erőltetett és ripacs, mondjuk igazán sose jött be ez a rádumálok meg rávágok a film részletekre valami hülyeséget, mi is csináltuk ez kamasz korunkban levettük a hangot a filmről és rászinkronizáltunk valami baromságot, na ugyan ezt próbálja a csávó csak kurva szarul ennyi, a rajongóktól elnézést de ez a véleményem.

Ellenben azért Szirmai hiába ripacs mégis értelmesen el tudja magyarázni hogy miért is jó vagy esetleg szar az adott film és még lehet is adni a véleményére valamennyire, bár előtör belőle a bölcsész persze ezt már hangoztatta is, de viszont neki van valami filmes végzettsége is szóval több köze van a filmekhez mint Dancsónak.

Ajánlom ezt a csávót, röviden és érthetően értékeli a látottakat.
    Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2016.05.05. 12:09:18
  • Dynamic
    Én csak azon értetlenkedtem, hogy egy közömbös hangon narrált videó, mitől ripacskodás. Arra, hogy vicces-e, vagy mit gondolhat magáról Dancsó, nem tértem ki.
  • Kongy
    Szirmai mondjuk nem szállt el magától ennyire. Amit ez a gyerek művel újabban az vicc. Eleinte azt hittem, csak poén ez, hogy ő az istenvilágkirálycsászár, de aztán kiderült, hogy komolyan gondolja.
  • DantesHUN
    Én meg poént nem látok benne.
  • Dynamic
    A ripacs pl. a túlmozgásos és túlartikuláló Szirmai. Ez csak szimplán egy poén videó, mint teszem azt egy újraszinkronizálás. Nem látok benne ripacs elemeket.
  • Slee
    Tegnap Néztem meg a Civil Wart. Egész érdekes a storyline, de meglepően tetszett pedig nem vagyok nagy Marvel rajongó. A Doctor Stranget inkább várom.
  • IMYke2.0.0.0
    Elég, ha a mostani kisgeneráció... 10+ évesek.
    Nem kell hozzá a jövő generációja.
  • gombabácsi
    a jövő félelmetes, főleg ha a jövő generáció ilyen videókon nő fel
  • IMYke2.0.0.0
    ???
  • CalebJoe
    Ripacs

• ZilogR
    Az aeonflux-on volt egy hozzászólás, onnan jött az ötlet, hogy meg kellene nézni, majd látva a több változatot (sőt Final Cut-ból van 117 helyett 113 perces is az NFO szerint), gondoltam megkérdezem.

Nem is spoileres, így ide másolom, (de azért mégiscsak eldugom, nehogy baj legyen):
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "Én úgy másfél éve láttam először és pont a Final Cut verziót ami eléggé földhöz vágott (rossz értelemben)! Az International Cut már jóval emészthetőbb volt, viszont pont ebből hiányzik az a jelenet ami a filmvégi csavart magyarázná. De azért mindkét megtekintés után volt bennem nem kevés hiányérzet mert valahogy nem éreztem feszültséget a filmben."
  • Prof William
    Leírná nekem valaki spoilerben hogy mi ez jelenet és miért teszi mássá az egészet?
  • Tyler1
    In the Heart of the Sea

Nem volt rossz, kis plusz hiányzott a forgatókönyvből. A hajótörés utáni több hónapos szenvedést nem igazán sikerült hitelesen átadni.
  • IMYke2.0.0.0
    A rendezői változat, emlékeim szerint. De lehet, hogy a Final Cut az.
    Ez hátha segít (miért ne volna erről is Wikipediás cikk): Versions of Blade Runner
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.05.04. 17:33:15
  • ZilogR
    Blade Runner: Hozzáértők: melyik az a változat, ami kötelezően megnézendő, amiben van egy bizonyos jelenet, ami az eredeti moziban nem volt benne és teljesen mássá teszi a jelentését?! Tudom, hogy van topikja, le is spoilerezett mindent, ezért inkább itt próbálkozom - oda öt éve nem írtak. Köszönöm előre is!
  • IMYke2.0.0.0
    [2002] - (imdb) - "Oasiseu" (Oasis) - 9/10
    (2016.05.03) (133 perc, dél-koreai)

Hong Jong-Du (Sol Kyung-gu) pár év után szabadul a börtönből. A lajstroma nem hosszú, de súlyos - egy tettlegesség, egy nemi erőszak kísérlet, és egy gondatlanságból elkövetett emberölés.
    Folyton tébláboló, szipákoló, időközönként és disszonáns módon fel-felnevető hősünkről egyértelműen látszik, hogy nem képes beilleszkedni a társadalomba, munkába is nehezen tud állni, és allűrjei miatt ferde szemmel is néznek rá. Még a testvérei is, illetve a rokonok is, akik se nem látogatták a börtönben, se nem közölték vele, hogy elköltöztek.
    A szabadlábra került emberke épp egy olyan éjszaka is kiszállító kínai étteremnél kapott állást, melynek közelében él a család, akinek pénzkeresőjét "ittasan elgázolta". Hogy a lelkiismeret furdalásán enyhítsen, igyekszik felvenni a kapcsolatot a megcsonkult családdal, és bejutva annak lakására találkozik Gong-Juval (Moon So-ri), egy mozgásában és beszédében korlátozott fiatal nővel, akit egyedül hagynak a lakásban, miközben a családtagok elköltöznek egy jobb vidékre.
    A két beteg ember sorsa furcsamód összefonódik, mintha egymásnak teremtődtek volna. Viszont, a szegénység, a meg- és elítélés, a(z így vagy úgy, de) magányban és a lélek, a gondolatok helyes megfogalmazásának képtelenségében is megcsillan a boldog élet reménye...
    De, ez nem mese, itt nem sikerülhet minden és nem lehet mindenki boldog, mert sorszerű, hogy valaminek el kell romlania. A körnek be kell zárulnia.
    (amit leírtam csak a bevezető, az igazi történet maga nem található meg benne)

Folyton rá tudok csodálkozni, hogy mennyire bátran, (jó értelemben vett módon) nyersen, filmes eszközökkel drámaian, és értő módon tudnak kényes témákhoz is nyúlni az ázsiaiak. Tudjuk jól, hogy Hollywoodban ha fullba nyomod a kretént, akkor az Oscar nem gyün (Shean Pennek ugye azzal nem jött össze, míg Dustin Hoffmannak igen). Viszont, azért az alakításért, amit Moon So-ri nyújtott, én gondolkodás nélkül a kezébe nyomnám a(z amúgy értéktelenné vált) szobrocskát, hogy a világ legalábbis a sok szobortulaj közül egyként tekintsen rá. A hölgy egyszerre tudott csúnya, és sajnálatra méltó beteg, és gyönyörű, igazi nő lenni - tele élni akarással, érzésekkel, saját gondolatokkal és véleménnyel, tudással és tudni akarással. A bevetett filmes eszközök (többek között a statív nélküli, "jelenlévő" kamera (hál' istennek nem shaky)) ezt frappánsan át is adták.
    Az a szív- és lélekmelengető és szorító feszültség, amit a színésztársával filmre játszottak párját ritkítja. Olyan "egyszerű" és triviális kérdések merülnek fel az emberben, hogy egy beteg embernek akkor most mihez is van joga, mi is a Társadalom szemszögéből, szabad-e önmagát hétköznapi embernek tekintenie, vagy mindig éreznie, tudnia kell, éreztetni vele, és tudatni kell vele a helyét, és a sorsát, a lehetőségeit, a korlátait.
    Baromi nehéz film! És nagyon értékes. Mert értékes emberekről szól, még ha azok nem is olyanok, mint a többség.
    Kevés, nagyon kevés filmet tartok meg azok közül, amiket megnézek. Ezt tuti meg fogom még nézni párszor.
  • IMYke2.0.0.0
    Ez is egy vélemény (a "lol" függvényében), ami - mint tudjuk - olyan mint a segglyuk...
  • k0trapali #93277
    Saul fia

Story jo meg minden, halal tabor stb. a kamera beallitas viszont szamomra nagyon nem jott at! Idegesito es mar mar fej fajditonak ereztem az egeszet. Foleg a futkarozos reszeknel a rangatasok.
    Meg nem tudtam megemeszteni a filmet teljesen, de nem egy nagy wasistdas. Leragott csont.
  • DarkHorSe
    Azsiai filmek a legjobbak, ez egyertelmu. Ezen egyszeruen nincs mit vitatkozni lol
  • Mentol

A mellbőségről: ha jól emléxem, akkor a 90-60-90 ideálisnak mondott arányból az első 90=a mellbőséggel.
    Az alábbi hölgynek 90-es a mellbősége, mégsem mondanám nagymellűnek - ezért mondtam azt korábban, hogy inkább a kosárméretet nézzétek.

Ja, és a csajokról, amúgy:
    "A német nők kétharmada lemondana az intelligenciáról, ha cserébe vonzóbbá válna a külseje. A Petra című magazin megbízásából készíttetett reprezentatív kérdőív kérdésére, hogy vajon lemondana-e tíz IQ-pontról, ha kijavíthatná egy szépséghibáját, a megkérdezett nők 65 százaléka igennel válaszolt."

Utoljára szerkesztette: Mentol, 2016.05.03. 10:10:08
  • Seten
    Annyira dekirály nem vagy, különben tudnád, hogy nem a mellbőség a lényeg hanem a kosár-méret. ;)
  • kutyakiki81
    Sajna az van amit Seth is írt, és eléggé csalódást keltő jelenet
  • IMYke2.0.0.0
    [2012] - (imdb) - "Geon-chook-hak-gae-ron" (Architecture 101) - 8/10
    (2016.05.01) (117 perc, dél-koreai)

Vajon már hány szívet törhetett össze az első, viszonzatlan (vagy annak hitt) szerelem? Hány keserű pillanatot, órát, napot élhettek már a tinik (is), amikor a "Mindenük" valaki mást keresett a tekintetével, másfelől érdeklődött tőlük, vagy másról beszélt nekik/mellettük, és nem velük foglalkozott stb.

Hősünk első pillantásra belezúg az építőmérnöki kar egy előadására áthallgató lányba, aki késve érkezik az Építészet 101-es évfolyam első előadására. A sors úgy hozza, hogy kiderül: ráadásul egy környéken is laknak Szöulban. Viszonylag rövid időn belül összeverődnek, és barátokként tengetik a mindennapokat - a fiú pedig őrlődni kezd, hogy aztán csalódás érje, és továbblépjen.
    Tizenöt év múlva, az amúgy házasodni készülő mérnök úrnak látogatója érkezik, és döntés elé állítja...

//Han Ga-In + Google

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.05.02. 08:51:54
  • DantszEE
    De egyébként többen is írtunk róla, keresésben megtalálod.:)
  • mégvadabbdisznó
    Afflicted

Kézikamerás dokumentarista stílus, de kegyetlen jó film. A vámpírrá válás folyamatát mutatja be. A first person szemszögű vampire-run epic volt. Egyébként attól a pillanattól kezdve hogy átvált a kamera 1st person-ba, mérföldeket ver a Hardcore Henry-re is. Ráadásul itt nemcsak az agyatlan akcióé a főszerep hanem felmerülnek komoly morális dilemmák és fontos kérdések hogy pl. hol húzódik a határ helyes és helytelen közt. Ügyesen építi fel a legsarkalatosabb pontot a film, a legfőbb gond ugyanis az hogy nem tud meghalni és hetente egyszer friss emberi vérrel kell táplálkoznia... ha nem teszi még szörnyűbb dologgá változik, akkor pedig megállíthatatlan gyilkológép lesz és sokkal többet fog ölni. Nekem tetszett, nincs üresjárat és nincs benne unalom. 8/10
  • cylonflatus
    Cloverfield L.10-t látta valaki?
  • cylonflatus
    Ez nem újdonság, nem ehhez a filmhez találták ki, a képregényekben is megtörténik.
    Szerk.: persze attól még nem kell, hogy tessen. :)
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2016.05.02. 00:57:17
  • ProGabe #93267
    Az egyik legjobb jelenet volt, mar csak a poenok kedveert is. Maga Paul Rudd is rohadt jo volt, mert tenyleg vicces. RDJ poenkodasabol szerencsere szinte semmit nem kapunk, rajottek, hogy dogunalom ugyanazon pokhendi vicceket elsutni 10 even at

Bemosolom ide egy masik forumrol a velemenyem

Amerikakakapitany es baratsagos ellensegei

Hm, jo ez. Jo, mert vegre tenyleg kicsit uj. Na azert nem annyira, hogy megfekudje az atlag mozinezo pici pocijat. Erre figyel a Marvel. De legalabb most megint olyat adtak, amit meg nem lattunk filmen (persze azert volt egy Stark - Banner cicaharc kedvcsinalonak egy eve, de az eroltetett es felesleges volt)

Az akciojelenetek egytol egyik tokeletesek. Lehet, hogy uj koreografust alkalmaznak, vagy en nem tudom, de ezzel a filmmel leptek egy szintet. Foleg a kozelharc, minden masodik mozdulat szimplan "uhh, de fasza" volt

Vannak jocskan hianyossagok persze. Mondjuk ugy, hogy amikor ezek valamin vitatkoznak, egy kicsit is intelligens ember (tehat nem az atlag mozinezo :D) par mondattal porra tudna zuzni az ervelesuket. Csak ugyebar haladnia kell a tortenetnek, szal ertheto. Ennyi aldozat meg kell.

Vannak benne emlekezetes jelenetek es nem csak az akciora gondolok, sot! Ezek a Russo tesok tenyleg ertik a karaktereket es tudnak veluk (tehat az erzelmeikkel) banni.

Neha-neha tulsagosan is leul a film egy nagyobb vagta utan, de ez megbocsajthato, mert nagyon egyben van! Nem log ki a lolab, nem osszefercelt panelekbol all az egesz (khm, DC/WB, jegyzeteltek, remelem, mert a Marvel tanult az Avengers 2 hibaibol), hanem minden nagyon jol fel van epitve. A "fogonosz" pedig vegre tenyleg fenyegeto!

Ja, szerintem meg sehol, senki nem irta, hadd legyek en az elso: Spidey baromi jo! :D

Szerk.: ja azt kihagytam, hogy orulok, amikor nincs igazam. Egy ujabb sima Marvel okorkodest vartam, tobbet kaptam

Szerk. 2, mert o is nagyon jo volt, idezek redditrol:
    "I bet they didn't even write lines for ant-man, they just told Paul Rudd to express his thoughts on what was going on around him, and it was amazing."
    Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2016.05.02. 00:06:23
  • Isti005
    Jaaaaa, hát ez így elég meeeh :D Köszi!
  • Seth
    Ahogy össze tud zsugorodni, úgy most óriásira is tud nőni
  • Isti005
    Jól hangzik!
    Leírnád kérlek spoilerbe, hogy mi ez a Hangya átalakulásával? :)