106840

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
hapi #93545 Nem elég halkan jegyezted meg, én is rengeteg filmet néztem meg azok közül amiket ajánl.
Nyugodj meg, hogy azok akik ezeket a filmeket megnézik nem fognak itt beszállni egyik, gyermeteg vitába sem. Azok az emberek helyén kezelik a filmeket, és tiszteletben tartják mindenki ízlését, még a "legegyszerűbb" marvell rajongóét is. De ha elkezded piszkálni az egyik értelmes hozzászólót, a kevés közül akkor azért számíts némi retorzióra. -
Mirk #93544 Myke hozzászólásai révén már nagyon sok jók koreai filmet néztem meg. Azon kevesek egyike akik nem sajnálják az időt egy film alapos elemzésére és bemutatására, imdb linkkel (ami plusz pont) és esetenként érdekességekkel, stb.
Te meg azon kevesek egyike vagy, aki miatt írnom kell, holott csak olvasni szoktam. Legközelebb tartsd meg magadnak a hülyeségedet. -
akkor ne gyere a topikba, ez a filmek amiket most láttunkról szól. -
[2016] - (imdb) - "Zootopia" - 7/10
(2016.05.22) (109 perc, amerikai)
Judy Hopps már pici nyuszi kora óta hiszi, hogy bármilyen alom kölykéből lehet bármi, ha igazán akarja - és ő bizony a világ első nyuszi zsaruja akar lenni, hogy a világot még békésebbé, még szebbé varázsolja, kezdve a nagyvárossal, Zootópiával. Kemény munkával elérni látszik a vágyálmát: rendőr lesz a városban... csakhogy nem nyomozó, hanem közterületis. A Sorsnak azonban akad számára néhány fordulata...
//Heten írták a történetet ketten a forgatókönyvet - ez bizony durva.
//A mindenféle animáció parádés (köztük az arcok és mozgások, a környezet), a hangok rendben voltak (angolul), akadnak poénok is (kár, hogy a legnagyobb már elpukkant a trailerben) - nem igazán helyezhető el a történet jól: apró gyerekeknek túl felnőttes, felnőttebb gyerekeknek nem elég édibédi. Szülői segítséggel néhány dolog talán nekik is átmegy.
//Közhelyes tanulsága, mondanivalója a nagy testben örökifjú "gyerekek" számára érthető és akár szórakoztató is lehet. -
Nyiri #93541 Amerika kapitány poglárvalami. Ez volt az utolsó hogy marvelt néztem. Ennyire buta és értelmetlen "történet". Én szórakozni ülök be egy filmre és nem várok csodát. De hogy ennyire hülyének nézze az embert egy film az már pofátlanság :) -
gombabácsi #93540 kill command
ez valami független stúdió filmje lehet, mert sose hallottam róla.
röviden: nagyon jó.
kamera, rendezés, vágás marha jó. gyönyőrűek a képek, a cgi tökéletes
sztori is nagyon jó (bár nagyon egyszerű)
van hangulata
nem amatőrködik el sehol
színészek teljesen rendben vannak
sok tekintetben tök olyan mintha a predator1-et és a terminator1-et összemixelték volna :) -
X-Men Apokalipszis
Láttam a kritikákat, azok alapján nem számítottam semmi jóra. Engem azonban mégis elszórakoztatott. A sztori valóban gyenge, de legalábbis nem ér fel a Days of the Future Past-éhoz. Egy látványfilmnek elmegy, valamint nyilván, aki szereti az X-Men/Marvel univerzumot, annak ez is tetszeni fog. Sajnos szinkronosan néztem meg, és iszonyat, főleg szegény Magneto hangja... jesszus, bárki mást találhattak volna... No mindegy. Volt 1-2 jelenet, ami kifejezetten tetszett, pl
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amikor a Sweet Dreams-re megy a lassított akció, szerintem kifejezetten epic volt
Amit viszont már kezdek unni kicsit, az az, hogy a Marvelnél lassan minden rosszfiú kék. MIÉRT? Miért kék? Épp emiatt lesznek nevetségesek a szememben. Ez az "Apokalipszis" is simán nézhetett volna ki máshogy, kb mintha a Galaxis őrzőiből szökött volna... Na mindegy. Volt pár kisebb logikai bukfenc a filmben, de ezeket most nem sorolnám fel, szőrszálhasogatás. Szóval egyszer nézhető, látványos akciófilm lett. 7/10 -
+1
Attól, hogy nem szoktam hozzászólni, olvasom a topikot... -
Pedig tényleg próbálkoztam azonos frekvenciára kerülni a filmmel... nem ment. Számomra csak egy közepes thriller maradt kiemelkedő momentum nélkül. Ahogy beharangozták, meg ahogy egy-két kritika felhypolta annak alapján jobbra gondoltam. -
Sokkal egyszerűbb: wikipedia -
Nem is a filmre céloztam mivel ismerem, hanem magára a ronin-ra ami filmben is elhangzik amikor öreg faszi meséli az 47 Ronin történetét De Nirónak. -
#nazimods
-
Látom mindegyik oldal képben van..
a kovetkezoket innentol torlom... peace
-
Rhonin7 #93532 http://www.imdb.com/title/tt0122690/
nem ázsiai film! hanem De Niro!........... -
Ilyen nyilvánvaló dolgokat már nem írok le egy trollnak. Aki kihívásokkal küzd, azzal nem lehet mit kezdeni... -
Idegesítik az ázsiai filmek de azért Ronin a neve
, csak szólok a japánok is ázsiaiak, a lenti filmek amúgy se kínai filmek hanem koreaiak.
Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2016.05.22. 18:38:02 -
obvious troll is obvious... -
Topik témája: filmek amiket most láttunk... ő ezeket a filmeket látta most... oda van írva a megtekintés dátuma is... ha ezután sem látható neked az összefüggés a topik témájával, akkor fussál neki az életnek mégegyszer. -
Tud valaki ilyen HANGULATÚ filmet ajánlani?!? System of a Down - Aerials
Előre is köszönöm! -
tedd fel az sg tuning bővítményt és tiltsd le Imit. problem solved, erről ennyit. -
MrAndree #93525 Miért fáj ez neked? Engem se érdekelnek az ázsiai filmek de attól még el szoktam olvasni ha ír róluk. Ha nem akarod görgesd át. -
bazmeg, hogy ez a topik nem tud meglenni anélkül, hogy valaki ne kötne bele valakibe... -
Rhonin7 #93523 ne haragudj,de csinálj valami ázsiai mozis topikot és oda irogasd ezeket az oldalnyi elemzéseket......értelmes dolgot nem látni,mert teleszórod rizzsel -
Kicsi kis ujjacskáddal görgetsz az egérkéd görgőjén és csendben maradsz legközelebb. -
Rhonin7 #93521 halkan jegyzem meg,hogy kb senkit nem érdekelnek ezek a kínai nyavaják -
Tegnap este pedig újra megnéztem a "The Man From Nowhere"-t (Eredeti: Ajeossi).
Még mindig jó filmnek tartom.
Az az érdekes, hogy az igazi-igazi végére másképp emlékeztem, ezért még jól is jött ki, hogy megtekintettem. -
[2006] - (imdb) - "Urideul-ui haengbok-han shigan" (Maundy Thursday) - 7/10
(2016.05.20) (124 perc, dél-koreai)
Mindenkinek a saját fájdalma a legnagyobb a világon.
Yu-jeong (Lee Na-Young), a hősnőnk egy a rokonaitól, legfőképp gyűlölt édesanyjától és az élettől megcsömörlött professzor, aki párszor már véget próbált vetni az életének. A harmadik kísérlet utáni felgyógyulását követően felelőtlenül tesz egy ígéretet a szeretetnővér nagynénikéjének, és elkíséri az egyik szokásos halálsoros látogatására. Ott találkozik egy olyan fiatalemberrel, akinek a sorsa, tettei egyszerre rémisztik és vigasztalják saját nyomorúságos életének fényében.
Röviddel ezután majd' minden csütörtökön látogatóba érkezik a többszörös gyilkoshoz. Mint kiderül, Jung Yun-soo (az elítélt) kérte, hogy az egykoron baseball meccsek előtt himnuszt éneklő lány látogassa meg.
A "nagycsütörtöki" látogatások fura és törékeny kapcsolatot szőnek a két sérült lélek között - a halál árnyékában.
-
[2005] - (imdb) - "Muyeong geom" (Shadowless Sword) - 5/10
(2016.05.19) (112 perc, dél-koreai)
926-ban Balhae fővárosát beveszik a Georaiak, az országot átnevezik Dongranguknak (Kelet-Geora). Az egykori hazájukért harcoló ellenállókat egy Dongranguk Gyilkos-Penge nevezetű sereg vadássza le, rettegést csepegtetve mindenki szívébe. Ennek a seregnek számos tagja, és a vezetője is egykoron balhaei volt. Az egykori uralkodóház minden tagját lemészárolták már, így a 2 herceget is, és már csak maradt, aki fiatalon, és önként elhagyta az udvart.
Most ez a herceg, és az ő vezetése jelentheti az egyetlen esélyt arra, hogy az egykori ország újra talpra álljon, és az elnyomottak újult erővel harcolhassanak a betolakodókkal szemben.
So Ha (egy fiatal, és kardjával rendkívül ügyesen bánó testőr) magára vállalja a veszélyes feladatot, és elindul megkeresni a herceget, hogy akár viszontagságos, halálos kitérőkkel is, de az udvarhoz kísérje a férfit.
Természetesen, útjuk nem lesz zökkenőmentes, és nagyon sok áldozattal, harccal lesz kikövezve.
//So Ha-t Yoon So-Yi (a stáblistán Soynak írják) alakította, meggyőzően. Míg a gonoszak közül meg kell említeni a nagyon fincsi Lee Ki Yong-ot. Érdekesség, hogy mindketten az átlagos koreai nőknél magasabbak.
//A filmben látható egy "Karib-tenger kalózai"-s karakter, akinek viselkedése majmolja Johnny Depp karakterét - de tényleg, a kifestett szem, a gyöngyökre csavart pofaszakáll, az affektálás és grimaszolás, testjáték... minden.
//Sajnos, a film maga nem túl veretes. A szokásos dróttal-repüléses-tetőn-és-levegőben menekülés, a már-már a 80-as éveket idéző nem e világi vízalatti harc, és kivégzés kardtechnika, a faék egyszerűségű karakterek (különösen a két ellenlábas férfi - akik közül a gonoszt Shin Hyun-Joon alakítja [pl. a "Guns & Talks" c. film]) nem tettek jót az egésznek.
Képek:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Thanos szerintem szarul van "felépítve". Az hogy 3x mutatták egy pillanatra, abból egyszer mondott pár mondatot, azt nem nevezném felépítésnek. Főleg nem, hogy micsoda gonosz. Csak onnan tudjuk, hogy mennyire veszélyes, hogy párszor elmondták ezt a Gotg-ban. A filmekből ezen kívül semmi nem támasztja alá, hogy ő mennyire nagy ágyú. A másik, hogy egy jó főellenséghez nem kellenek filmek a bemutatásához. Jó írás kell hozzá, semmi más... -
Prof William #93515 Én azt tartom elég nagy bajnak hogy Apokalipszis a Marel Univezum egyik legnagyobb főgomosza, és akkor ennyivel el is intézik?
Több filmen keresztül kellene szép lassan belengetni - felépíteni a karakterét, úgy ahogy a Marvel Thanossal teszi és aztán jöhetne egy hatalmas film vele de neemm... -
10 Cloverfield Lane
Eddig simán az év filmje. Aki még nem hallott róla, az tudjon róla csak annyit, hogy ez egy kamaradarab thriller, elképzelhetetlen feszültséggel és fantasztikus színészi játékkal, és kemény fordulatokkal tálalva. Akit ez egy kicsit is érdekel, az NE nézzen meg róla borítóképet, NE olvasson róla kritikát és NE nézzen róla trailert. Irány a mozi, még játsszák feliratosan.
Akit kevésbé érdekel, az meg olvasson róla pár dicshimnuszt, szerintem meg fog jönni hozzá a kedve. És ezt az az élmény sem fogja elrontani, hogy megtud pár dolgot a történetről. SzerintemSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!már a cím is spoileres, a műfaji besorolása is spoileres, de az is, hogy meg kell említeni, konkrétan két filmet kapunk egy áráért. Egy jól tempózott hosszabb thrillert és egy meglepő, feszes akció kisfilmet a végén. Mindkettő a maga nevében élvezetes volt, és bár a befejezésre nem kifejezetten volt így szükség, számomra nem rontott az összhatáson.
[spoiler]Tetszett Godman bipoláris játéka, hogy sosem tudod, mikor tör ki belőle az állat, jók voltak a menekülős részek, mikor előle kellett bújdosni, de rettentően jót szórakoztam, mikor a végén átváltottunk scifi-horrorba úgy, hogy a rettegés és a bújdosás továbbra is megmaradt a főszereplő számára.
[/spoiler].
A filmnek összesen 3 szereplője van, mindhárom tökéletes játékot nyújtott. Már az is spoileres lenne, hogy ki, milyen karaktert keltett életre, egy biztos, John Goodmannak legalább egy jelőlés kijárna pár díjkiosztón ezért az alakításért.
Még sok ilyent szeretnék látni.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.05.22. 08:29:16 -
Én nem láttam még, de egyvalami nagyon nem tetszik már az első infók óta. A kezét, lábát eltörném az állatjának, aki egy Famke Janssen után Jean Grey szerepére úgy gondolta jó ötlet lenne castingolni azt a duh arcú száraz kórót, aki annyira "hot", hogy garantálom, ha szétrakná a lábát Winterfell minden hidege süvítene ki belőle, elhozva az új jégkorszakot. Az új és a régi istenekre, miért kellet? -
Oriasi a kulonbes akozott, hogy van egy kvazi hatterkarakter, aki hasznalja parszor az erejet, azt' szevasz ES akozott, amikor egy, elviekben mellekszereplo csak nez bamban. Szo szerint a nevuket nem tudom kettonek a negy lovasbol, vagy mi a pocsombol
Bokafix: szerintem igen. Biztos vannak, lesznek akik rozsaszin szemuveggel a fejukon nezik majd meg es nem latjak, mekkora egy elbaltazott film ez. Ezerszer es ezerszer latott dolgok vannak benne, ill. ezen felul egyszeruen csak nem mukodik. Altalban meg tudom fogalmazni, megis mi nem tetszik egy filmben, mit rontottak el. Ennel egyszeruen nem megy, annyira sok hiba van es annyira erdektelenre sikerult.
Az elozo resz nekem kifejezetten tetszett. Ez eleg nagy csalodas -
Az X-Men mindig is sok karaktert mozgatott, itt nem igazán érzem, hogy ők nagy univerzum építésben lennének. Van néhány egyéni film, de ennyi. És az X-Men soha nem úgy volt, hogy külön-külön hősködtek a karakterek és Xavier rántotta őket össze... -
A kritikák is lehúzták a filmet... tényleg ilyen szar lett? -
Hihetetlenul szedett-vedett lett ez a film. Nagyon erezheto, hogy a studio Marvel fele sokszereplos univerzumot akar felepiteni.
Csak nem birjak felfogni, hogy egyreszt a Marvel ugye sok-sok ev alatt hozta ezt ossze, ill. az elso filmekben tenyleg csak par karakterre koncentraltak. Amikor nem ezt tettek, akkor abbol szuletett egy Avengers 2 nevu borzadaj
A fogonosz itt is egesz egyszeruen nevetseges. Meg egy alak, aki a vilagot akarja uralni/mindenkit el akar pusztitani/folytonos szorulasa van. Ami a kepregenyekben mukodik, mert ott hosszu-hosszu oldalakon keresztul be tudjak mutatni a karakter hatteret, na az filmekben elhasal es unalmas
Synger valoszinu a penz, meg rosszabb esetben a szerzodeseben szereplo kotelezettseg miatt vallalhatta ezt el :/
Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2016.05.21. 19:10:21 -
X-men - Apokalipszis:
Előzetesen várható volt, hogy gyengusz lesz. Mintha Synger már nem akarta volna ezt a filmet.
Számomra negatívumok:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!-Klasszikus újoncok súlytalansága (Küklopszék)
-Quicksilver lassított/poénkodós jelenetének totális megismétlése és erőteljesen túltolása
-Előre megjósolható, elcsépelt párbeszédek és kis monológok (Együtt vagyunk erősek)
-A film közepén Striker és Farkas szála egy tetü nagy FILLER, csak az időt húzzák vele
-Misztik itt már tényleg nagyon felesleges
Pozitívumok:
-McAvoy és Fassbender játéka
-Sansa, mint Jean Grey
Apokalipszis meg úgy ütött volna igazán, ha 1-2 filmmel ezelőtt már megjelenik, mint fenyegető gonosz. Így, hogy egy epizód alatt lezavarták, nem adta meg neki a kellő fajsúlyt. -
10/10 ahogy mondod! :)
szerk: 9.999999/10
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.05.20. 21:45:19 -
hapi #93506 Gladiátor újra 10/10
Ilyen filmeket újra nézve érzi csak az ember igazán, mennyire nincs igazán jó film hosszú ideje! -
Sorry, de a grammar náci a szavak szintaktikáján lovagol, nem a szemantikáján... szóval annak semmi köze a grammar nácizáshoz, hogy kinek mit jelent a szuperhős kifejezés.